Kun maailma muuttuu - heräsimme ympäristötuhon lähestymiseen

[Maailman tila ei ole asiana lainkaan noin yksinkertainen kuin nyt Ukrainan sota, joka ei eroa juurikaan vastaavista us-hyökkäyssodista - ympäri maailman - Ukrainan sodan takaa siintää uusi maailmanjärjestys |1]

.. sotaakin oleellisempi asia on aivan eri sota - todellinen sota ihmiskuntaa ajatellen - nykyistä ympäristötuhoa |2 ei enää voida hoitaa hitaalla kohta kriisissä olevalla länsidemokratialla |3 ja lännen johtajan - USA' n lähes jatkuvalla sotimisella |4.

Maailman suurin valtio, niin asukaslukuna, tuotantokoneena kuin vaikuttajana - Kiina - todellisuudessa ei enää hyväksy yhden valtion määräyspolitiikkaa |5 - vaan hakee koko maailmaa pelastamaan koko luomakuntaa ympäristökatastrofilta, jonka oli aloittanut jo lännenmaat kolonialismin perintönä 1800-luvulla - kumuloituneet ja per capita saasteet, päästöt ja muut luontotuhomekanismit ovat lännestä lähtöisin |6.



Ympäristökatastrofia ei enää hoideta demokratialla,

.. joka on vain usein irvikuva kansakuntien todellisesta demokratiasta - päättää suoraan - suorademokratiana |7 - ilman välikäsiä, tätä kutsutaan sveitsittymiseksi |8.

Maailma astuu aivan uuteen maailmaan - aivan uusin päätöksin ja pakollisesti yhteisin ponnisteluin ja Kiina kantaa oman kortensa siirtämällä taloutensa, tuotantonsa ja investointiensa efektit kehittyviin ja kehitysmaihin - tarkoituksena saada puolin ja toisin hyötyjä - ilman sotia ihmiskunnan kanssa, joka edustaa 4/5 osaa koko Maapallomme väestöpopulaatiosta.

Kiina tulee tasaamaan kulutuksen enemmän vastaamaan maailmallista tasa-arvoa; nyt USA' n jälki on karmeaa katsottavaa, kun kumuloidaan ja katsotaan per nenä käyttäytymistä |9. Lännen aika on hiljalleen ohi; vielä on jäljellä raskas idän ja lännen välinen vastakkainasettelun kierre |10 -

.. mutta entä se Kiinan yllättävä reaktio 1400-luvulta, jolloin Kiina oli edellisen kerran maailman suurin todellinen vaikuttaja - keisari Zhu Di' n aikana |11- Yongle emperior' in aikakautena,

.. jolloin kiinalaisten satoja laivoja käsittävät dzonkkilaivastot purjehtivat |12 maailman merillä jo ennen Kolumbuksen kolmea laivaa .. (puolidokumentaarinen fiktio toistaiseksi |13 - Gavin Menzies)

.. kun keisari Zhu kuoli, Kiinan mandariinit (virkamiehet) sulkivat rajat ja näin Kiina maailman pisimpänä jatkuvana korkeakulttuurina keskittyi omiin ja naapuriensa asioihin, kunnes nyt ollaan jälleen maailman suuruudessa ja yhteistyö Venäjän kanssa on lännelle se pahin pelko, jos kaksi maailman suurinta - varannot ja tuotantokone yhdistävät voimansa ..

--

Elämme kiintoisia aikoja. Voin kertoa tässä, että suuria päätöksiä tehtiin Pekingin Talviolympialaisten aattona Kiinassa, kun Kiinan presidentti Xi Jinping ja Venäjän kollega Vladimir Putin pitivät pitkän neuvottelun -

[Valistunut arvio .. maailmaa kartoitettiin pitkälle, ja Kiina jatkaa omaa sekaantumattomuuden politiikkaa itsenäisiä kohtaan, mutta ollen jättämättä Venäjää pulaan - esimerkiksi noin 16 kuukauden kuluttua kaikki Venäjän kaasu virtaa Kiinaan (Kiina luvannut rahoittaa kaikki uudet putket ja toimittamalla tarvittaessa kaiken työvoiman suureen projektiin) - aina vuoteen 2049, jolloin Kiina täyttää nykyisyydestään 100 vuotta. Muutoin eheä kiinalaisuus (han-kiinalaiset valtatekijänä) on eräs maailman vanhimpia korkeakulttuureja]



..

Edessämme on ihmiskunnan mittainen mobilisaatio, jos haluamme vielä elää monimuotoisessa ja tasapainollisesti lajikirjoisessa eliömaailmassa, jossa ihmiskunta asettuu omaan "ekolokeroonsa" biomassaisen kokonaispainonsa mukaisesti - me emme voi syödä muiden riisikupeilta - emme muusta eliökunnasta kuin ihmiskunnastakaan, yksittäisinä hegemoniaa tavoittelevana kansana tai valtiona.

Ihmiskunnallinen mobilisaatio löytää kaikille yhteisen vihollisen, eikä se ole marssilainen kaukaa avaruudesta, vaan meidän oma tähän saakka jatkunut elämäntapa - hokea kasvua, näyttää ja vertailla - olla parempia sellaisin reliikein, joiden näyttöarvo ei kohtaa elämäntapaa,

.. jossa evoluution ohjaamalla kilpailulla luodaan mahdollisuuksia luontoarvoista, joilla on kyky elättää sen omaa biodiversiteettiä tasapainoisemmin, eikä muiden liiallisella tuhoavalla kustannuksella - muiden mahdollisuudesta jatkaa kykyisyyden harmoniaa vuosimiljoonaisin menetelmin.

Ihmiskunta hitsautuu ottamalla oppia yllättäen sellaisista eliöllisistä yhteiskunnista, joissa ei vaikuta mahoutunut demokratia, vaan symbioosi ottaa ja antaa lajikierteisesti tuottaen hyötyä aina olemassa olevia vastavoimia kohtaan, joiden olemassaolo hyväksytään raivaajina, jolloin mahdollistuu parhaiten geenistön siirto haasteita vastaanottavana voimana - uusille aikamuodoille ..

Hidastamme omaa nykyistä elämällistä kellotaajuutta vastaamaan meille tässä vaiheessa tuntematonta evoluution kellotaajuutta vastaamaan - näin saamme harmoniakynttilän syttymään, ettei sitä tarvitse polttaa molemmista päistä ..


...
65489

68

812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jo on öyhötys!

      Ensin alkaa whatabotismilllä ja sitten siirrytään valeväittämiin.

      🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

      • Anonyymi

        Ympäristönsä osaaja, edellä kulkija!?


      • Anonyymi

        Millaisiin valeväittämiin?


    • Anonyymi

      Luoman Evoluutiohokemat ovat 🤪🤪🤪🤪

      • Anonyymi

        Evoluution eräs ylivoimainen tekijä on tämän itsensä rakentuminen kuolemattomaksi


        Tämä on ominaisuus mitä ihminen ei hallitse eikä osaa – ihmisen tekemät konstruktiot ovat molekyylikasaumia, joilla ei ole elastisuutta synnyttää uutta ja kierrossa olevasta, ei siis perimän kautta jatkuvuutta. Kone hajoaa aina lopulta – kuten ihminenkin.

        Jokainen ihminen, jokainen olio ja eliö ovat kantoratoja evoluutiolle alun hamasta lähtien – ja tässä on nyt se jättiero, missä me nyt menemme, luullen olevamme biosfäärin valtiaita.


        Evoluution näkökulmasta muurahaiset ja hait ovat huomattavasti pidemmällä kuin me,
        [ … eivätkä tarvitse automaatiota, digitalisaatiota kuin robotiikkaakaan, ollen ehkä itse lähempänä robotteja|8 jo nyt?]

        … ollen kuitenkin vain tässä ja nyt – niiden edes tajuamatta turhuuksia nimeltä: ennakoivuus pidemmällä aikajänteellä, ennustettavuus tai huomisen tietäminen. Muurahaiset eivät sitä tarvitse, eivät ole tarvinneet miljooniin vuosiin – kuten eivät hait kymmeniin miljooniin vuosiin – itse asiassa koskaan. Koko muu eliökunta ei hae vakautta, vaan jatkuvaa sopeumaa juuri nyt tilanteeseen.


        Evoluutio matkustaa sukupolvesta toiseen –

        … tästä syntyy meille mystinen kuolemattomuus. Evoluutio rakensi itsensä itsekkäästi kuolemattomaksi, me olemme vain sen biodynaaminen kantorata. Me ihmisinä kuolemme aina sukupolvittain, mutta evoluutio siirtää itseään tunnetulla tavalla polvesta toiseen.

        Näin meistä jokainen kantaa mukanaan karttaa elämän alusta lähtien, meistä on kantorata taaksepäin – kaikkine korjaus- ja sopeuttamistoimineen, joka ikisessä solussa, kaikissa ihmisissä – muurahaisissa ja kasveissakin. Joku voisi osata kertoa missä oli hyppy kasveista eläimiksi; ehkä paremmin sopeuma paikaltaan liikkeeseen – tai onko evoluution näkökulmasta mitään eroa lainkaan!



        Hylkääkö evoluutio tarkoitushakuisesti?

        Sanotaan ettei evoluutiolla ole tunteita |9, näin varmaan onkin. Evoluutio käyttää oman ”hengissä pysymisen” varmentamiseksi biosfääriä kantoratanaan. On tunnettua, että historian sivu on lajeja kuollut sukupuuttoon; sopeutumattomina ja liian heikkoina koe-erinä.

        Verrannoksi voisimme ottaa informaation levityksen, joka on tapahtunut ja tapahtuu vieläkin paperi kantoratanaan. Nyt olemme hylkäämässä paperin tiedon levittäjänä, koska sähkö, tietoliikenne ja -verkot tekevät sen tehokkaammin – leviävämmin.

        Evoluutiokin haluaa varmentaa oman ”elonsa ja määräävyytensä” eli se saattaa uhrata uusia koe-eriä sopeutumattomina ja haitallisina kehitysversioina elokerroksen kokonaisuudelle. Ovatko virukset ja bakteerit evoluution sotilaita?|0 Käykö ihmiselle näin? Vai onko niin, että ihminen itsessään automaationa, digitalisaationa, robotiikkana ja koneoppimisena tekeekin jo itse itsestään syrjäytyvää? Vai onko ihminen itsessään evoluutiolle kone?


        Suurin ero on nyt tässä – kertakäyttöisyydestä jatkuvuuteen

        Mikään ihmisen apuväline ei osaa lisääntyä, korjata itseään tai kuljettaa perintöä alkujuuriltaan. Meidän tuotantosaavutukset ovat kertakäyttöisiä, kun taas evoluutio on jatkumo kuolemattomana. Me ihmisinä, tuossa ketjussa, olemme vain henkilötunnuksellinen kertakäyttövälitin siirtämään aiemman sukupolven tieto uusille sukupolville. Olemme kierrossa.

        Evoluutio osasi jo aikojen alussa tiedon siirron sellaisena, josta me vain voimme uneksia. Jäljelle jää kysymys, mikä synnytti evoluution – tilanteen pakko, universumin käyttöjärjestelmä vai jokin muu, jolle ihmiset vajavaisuudessaan ovat antaneet yleisnimen Jumala – ja kukin uskonto omalla tavallaan. Jotkut puhuvat universumin käyttöjärjestelmästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evoluution eräs ylivoimainen tekijä on tämän itsensä rakentuminen kuolemattomaksi


        Tämä on ominaisuus mitä ihminen ei hallitse eikä osaa – ihmisen tekemät konstruktiot ovat molekyylikasaumia, joilla ei ole elastisuutta synnyttää uutta ja kierrossa olevasta, ei siis perimän kautta jatkuvuutta. Kone hajoaa aina lopulta – kuten ihminenkin.

        Jokainen ihminen, jokainen olio ja eliö ovat kantoratoja evoluutiolle alun hamasta lähtien – ja tässä on nyt se jättiero, missä me nyt menemme, luullen olevamme biosfäärin valtiaita.


        Evoluution näkökulmasta muurahaiset ja hait ovat huomattavasti pidemmällä kuin me,
        [ … eivätkä tarvitse automaatiota, digitalisaatiota kuin robotiikkaakaan, ollen ehkä itse lähempänä robotteja|8 jo nyt?]

        … ollen kuitenkin vain tässä ja nyt – niiden edes tajuamatta turhuuksia nimeltä: ennakoivuus pidemmällä aikajänteellä, ennustettavuus tai huomisen tietäminen. Muurahaiset eivät sitä tarvitse, eivät ole tarvinneet miljooniin vuosiin – kuten eivät hait kymmeniin miljooniin vuosiin – itse asiassa koskaan. Koko muu eliökunta ei hae vakautta, vaan jatkuvaa sopeumaa juuri nyt tilanteeseen.


        Evoluutio matkustaa sukupolvesta toiseen –

        … tästä syntyy meille mystinen kuolemattomuus. Evoluutio rakensi itsensä itsekkäästi kuolemattomaksi, me olemme vain sen biodynaaminen kantorata. Me ihmisinä kuolemme aina sukupolvittain, mutta evoluutio siirtää itseään tunnetulla tavalla polvesta toiseen.

        Näin meistä jokainen kantaa mukanaan karttaa elämän alusta lähtien, meistä on kantorata taaksepäin – kaikkine korjaus- ja sopeuttamistoimineen, joka ikisessä solussa, kaikissa ihmisissä – muurahaisissa ja kasveissakin. Joku voisi osata kertoa missä oli hyppy kasveista eläimiksi; ehkä paremmin sopeuma paikaltaan liikkeeseen – tai onko evoluution näkökulmasta mitään eroa lainkaan!



        Hylkääkö evoluutio tarkoitushakuisesti?

        Sanotaan ettei evoluutiolla ole tunteita |9, näin varmaan onkin. Evoluutio käyttää oman ”hengissä pysymisen” varmentamiseksi biosfääriä kantoratanaan. On tunnettua, että historian sivu on lajeja kuollut sukupuuttoon; sopeutumattomina ja liian heikkoina koe-erinä.

        Verrannoksi voisimme ottaa informaation levityksen, joka on tapahtunut ja tapahtuu vieläkin paperi kantoratanaan. Nyt olemme hylkäämässä paperin tiedon levittäjänä, koska sähkö, tietoliikenne ja -verkot tekevät sen tehokkaammin – leviävämmin.

        Evoluutiokin haluaa varmentaa oman ”elonsa ja määräävyytensä” eli se saattaa uhrata uusia koe-eriä sopeutumattomina ja haitallisina kehitysversioina elokerroksen kokonaisuudelle. Ovatko virukset ja bakteerit evoluution sotilaita?|0 Käykö ihmiselle näin? Vai onko niin, että ihminen itsessään automaationa, digitalisaationa, robotiikkana ja koneoppimisena tekeekin jo itse itsestään syrjäytyvää? Vai onko ihminen itsessään evoluutiolle kone?


        Suurin ero on nyt tässä – kertakäyttöisyydestä jatkuvuuteen

        Mikään ihmisen apuväline ei osaa lisääntyä, korjata itseään tai kuljettaa perintöä alkujuuriltaan. Meidän tuotantosaavutukset ovat kertakäyttöisiä, kun taas evoluutio on jatkumo kuolemattomana. Me ihmisinä, tuossa ketjussa, olemme vain henkilötunnuksellinen kertakäyttövälitin siirtämään aiemman sukupolven tieto uusille sukupolville. Olemme kierrossa.

        Evoluutio osasi jo aikojen alussa tiedon siirron sellaisena, josta me vain voimme uneksia. Jäljelle jää kysymys, mikä synnytti evoluution – tilanteen pakko, universumin käyttöjärjestelmä vai jokin muu, jolle ihmiset vajavaisuudessaan ovat antaneet yleisnimen Jumala – ja kukin uskonto omalla tavallaan. Jotkut puhuvat universumin käyttöjärjestelmästä.

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Asia selvisi. Et siis tiedä mikä on evoluutio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Asia selvisi. Et siis tiedä mikä on evoluutio.

        Luomalta jäi peruskoulu kesken.


      • Anonyymi

        Asiantuntijalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Asia selvisi. Et siis tiedä mikä on evoluutio.

        Puhutaanko perinnöllisyydestä - sehän on "kuolematon" niin kauan kun yksilöradan perinnölle löytyy uusi sukupolvi. Lapsettomuus tuottaa yksilön perintöketjun katkeamisen ... siis yksilöllisen "kuoleman" --- Jokainen meistä on voittaja ja tuo kaukaa "maailmojen alusta" oman perintöketjun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Asia selvisi. Et siis tiedä mikä on evoluutio.

        Et ilmeisesti ymmärtänyt kommenttia, jota kommentoit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Asia selvisi. Et siis tiedä mikä on evoluutio.

        Kerrohan sinä sitten - vai ölisetkö vain muutoin vain?


      • Anonyymi

        Tälläinen tyhjä, vailla pohjaa oleva väittämä Luoman asiallisesta kirjoituksesta vahvistaa ajatusta toivottomasta tulevaisuudesta. Näitä huutelijoita on paljon ja he ovat vaikuttamassa osaltaan myös esim. ilmastomuutokseen. Pinnallinen suhtautuminen ilmastoasioihin, "ei kosketa minua" tyyli, "hoitakoot muut" ajatus, ja esim. tälläinen täysin turha kommentti.. En pysty uskomaan että tälläiset ajatusmallit omaksuvat ihmiset näkisivät kuinka pilaamme toimillamme herkkää planeettaamme, tai ainakaan eivät välitä siitä. Hävettää olla osa tälläistä ihmiskuntaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Asia selvisi. Et siis tiedä mikä on evoluutio.

        Avaaja tietää!


    • Anonyymi

      Yle: "BBC: Tutkijoiden mukaan IPCC:n ilmastoraportin sanamuodot johtivat väärintulkintaan – päästöt pitää kääntää laskuun nyt, ei vasta 2025"

      *** https://yle.fi/uutiset/3-12407504 ***

    • Anonyymi

      Avaus suurella vastuulla!

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        " Avaus suurella vastuulla!"

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        JA LOISTAVASTI PEUSTELIT OMAKEHUSI 🤣


    • Anonyymi

      Pseudotiedettä kerrakseen.

    • Anonyymi

      On aika muuttaa suunta!

      • Anonyymi

        Itsetunto kateissa? Et pysty päättämään itse ?

        Muita mielenterveysongelmia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsetunto kateissa? Et pysty päättämään itse ?

        Muita mielenterveysongelmia?

        Otatko yhteyttä auttavaan puhelimeen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otatko yhteyttä auttavaan puhelimeen?

        Siinä suunnanmuuttajalle oikea suunta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otatko yhteyttä auttavaan puhelimeen?

        Suosittelen, että Luoma kusee muuntajaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suosittelen, että Luoma kusee muuntajaan.

        Kaikki kunnossa? Korkki auki?


    • Anonyymi

      Tuo aloittaja kyllä tekee piruuttaan kaikki aloituksensa ja valehtelee niissä niin paljon kuin keksii sitten se varmaan hihittelee itekseen kun saa ihmiset tosissaan vastaamaan typeriin väitteisiin .

      No huvinsa kullakin.

      • Anonyymi

        Pitäisikö väitetyt valheet jotenkin esittää?


    • Anonyymi

      Venäjää ei ole koskaan vastuu ihmiskunnasta kiinostanut pätkääkään. Venäläinen periaate: "Toisen tuho on suhteellinen etu".

      Ihmettelen että vieläkö venäläisiä voi laskea samaan eliölajiin ihmiskunnan kanssa.

    • Anonyymi

      Evoluutio on nähnyt hyväksi järjestää venäläisiin itsetuhomekanismin. Nyt se taas laukesi.
      Seurauksena ehkä, ja toivottavasti satojen vuosien eristyneisyys ja taantuminen.

    • Anonyymi

      Miksi avaaja hypettää valheillaan ukrainalaisia tappavaa Venäjää?

      Ei se ihan tervettä ole. Normaali ihminen tuomitsee aina väkivaltaisuudet.

      • Anonyymi

        Hullu mikä hullu. 🤪


      • Anonyymi

        Eikö avaus ollutkaan ympäristöpainotteinen? Tai eikö russofobi osaa lukea, ja äitee kirjoittaa sanelusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö avaus ollutkaan ympäristöpainotteinen? Tai eikö russofobi osaa lukea, ja äitee kirjoittaa sanelusta?

        Ei ollut. Sotarikosten tuomitseminen ei ole russofobiaa.
        Äitiäsi ainakin hävettää heikko kirjallinen ilmaisukykysi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ollut. Sotarikosten tuomitseminen ei ole russofobiaa.
        Äitiäsi ainakin hävettää heikko kirjallinen ilmaisukykysi.

        Sotarikoksista tämän verran:

        "USA uhkaa kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla, jos sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia aletaan tutkia

        Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan Kansainvälisen rikostuomioistuimen toiminta uhkaa sen kansallisia etuja."

        ~ https://yle.fi/uutiset/3-10692326 -

        ...


    • Anonyymi

      Todellista ympäristöpuskan ravistelua, herätäänkö?

      • Anonyymi

        Tässä kylähullun fiktiivisenä huuteluna . Otan osaa.


    • Anonyymi

      Etelänapamanner sulaa vauhdilla -Tiede lehti.

      • Anonyymi

        NATOn vastustus sulaa vauhdilla - enää 12 %.


    • Anonyymi

      Herätys kansalaiset!

      • Anonyymi

        KANNATTAKAA NATOA


    • Anonyymi

      Deng: menkää ja rikastuksa!

      • Anonyymi

        Ding Dong: menkää ja paskokaa


      • Anonyymi

        King Kong: menkää ja syökää banaaneja.


    • Anonyymi

      Asiaa!

    • 2

      Herää kysymys kaavasta:

      Kiina Venäjä > US EU ...?

      Länsi pelkää tuon kaavan mahdollista toteutumista sotilasvoimassa!

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Et selvästi seuraa uutisia Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa, kun hehkutat Venäjän armeijaa itse keksimälläsi "kaavalla", jonka luulottelet peloittavan jotain "Länttä" 🤣🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Avauksessa raju ennustus, jos toteutuu miten EU:n käy?

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Vai luonnehdit sinä omaa avaustasi noin.


    • Anonyymi

      Herätys! Puolitetaan kulutus ...

      • Anonyymi

        Lopeta juominen.


    • Anonyymi

      Voisiko Kiina tehdä tuon saman nyt kuin 1400 -luvulla - paiskaavat ovet kiinni ulkomaille?

      • Anonyymi

        Kiinan saasteet joka tapauksessa leviävät ympäri maailmaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinan saasteet joka tapauksessa leviävät ympäri maailmaa.

        Oavtko rakit Kiinasta peräisin, ne pitää lähettää takaisin sinne syötäväksi.


    • Anonyymi

      Ukrainan sota on kevyttä kauraa ympäristötuhon edessä!

      • Anonyymi

        Kiina on tällä hetkellä pahin ympäristötuholainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina on tällä hetkellä pahin ympäristötuholainen.

        Rakit ovat pahimmat, onneksi kiinalaiset syö rakit.


    • Olisiko aika lopettaa sotiminen, ja keskittyä korjaamaan ympäristökatastrofin jälkiä?

    • Anonyymi

      Intiaa koettelee vuosisadan helle - yli 40 astetta, tuhannet vaarassa menehtyä.

    • Anonyymi

      Lainaus: " .. kun keisari Zhu kuoli, Kiinan mandariinit (virkamiehet) sulkivat rajat ja näin Kiina maailman pisimpänä jatkuvana korkeakulttuurina keskittyi omiin ja naapuriensa asioihin, kunnes nyt ollaan jälleen maailman suuruudessa ja yhteistyö Venäjän kanssa on lännelle se pahin pelko, jos kaksi maailman suurinta - varannot ja tuotantokone yhdistävät voimansa .. "

      Entä nyt, mitä Kiina tekee?

    • Anonyymi

      "Maapallon keskilämpötilaa alentava La Niña -ilmiö on vaikuttanut säähän jo parin vuoden ajan, eikä loppua näy."
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008795621.html

      Puolet vuosista olleet tavallista viileämpiä, miten se silleen kun piti lämmetä?

    • Anonyymi

      'mutta entä se Kiinan yllättävä reaktio 1400-luvulta, jolloin Kiina oli edellisen kerran maailman suurin todellinen vaikuttaja - keisari Zhu Di' n aikana |11- Yongle emperior' in aikakautena,

      .. jolloin kiinalaisten satoja laivoja käsittävät dzonkkilaivastot purjehtivat |12 maailman merillä jo ennen Kolumbuksen kolmea laivaa .. (puolidokumentaarinen fiktio toistaiseksi |13 - Gavin Menzies)'

      Mitään tuollaista ei tapahtunut. Kiina oli 1400-luvulla paikallinen suurvalta. Ei kiinalaiset löytäneet Amerikkaa tai purjehtineet Eurooppaan tai Välimerelle, eivät kiertäneet Maailmaa ympäri. Todellinen ensimmäinen globaali tekijä oli 1500-alusta eurooppalaiset.
      Kiinan 'aarrelaivat' olivat lähinnä lautta, ei jättikokoon kasvatettu dzonkki. Eli siis kelvoton avomeripurjehdukseen. Tietysti pikkuisten kiinalaisten itsetunto ei anna periksi myöntää tätä tosiasiaa.

    • Anonyymi

      Höppänä taitaa uskoa aivopieruihinsa. Pahimpia luonnonvarojen tuhlaajia ja saastuttajia ovat ylikansoitetut maat kuten Kiina jo nyt, saati jos lisäisi kulutista länsimaiden tasolle henkilöä kohti. Ylikansoitettujen ja kehitysmaiden pitää vähentää syntyvyyttään ja Kiinankin väkilukuaan mieli parantaa elinolojaan. Varallisuus sen sijaan pitää jakaa tasaisemmin länsimaissakin ja palauttaa matut omiin maihinsa.

    • Anonyymi

      Näinköhän hitsautuu, ettei vain tuhoudu?

    • Anonyymi

      Tämän luulisi enemmän kiinostavan, sillä se koskee koko ihmiskuntaa.

    • Anonyymi

      Mikä on maailmassa tärkeintä?

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe