Iltasanomissa oli taas kerran jonkun siantuntijan neuvoja suodatinkahvin keittämisestä.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008754275.html
Heti alkuun minua sieppasi kun puhutaan kahvinporoista. Kahvin porot on niitä, jotka heitetään pois, sitten kun kahvi on suodatettu. Siihen saakka se on kahvijauhetta.
Mutta asiaan. Täti sanoo, että jos laittaa yhden mitallisen yhtä kuppia kohti, siinä on ihan liikaa. Minäpä tein omakohtaisen mittauksen.
Normaalisti laitan Moccamasteriini vettä asteikolla 6-viivan kohdalle. (Sanotaan, että keitän 6 kuppia kahvia.) Minun keittimessäni tuo tarkoittaa, että vettä on silloin n. 7,5 desilitraa.
Iltasanomien mukaan litraan vettä tarvitaan 60 grammaa kahvijauhetta, silloin 7,5 desilitraan tarvitaan noin 45 grammaa. Tämä toteutuu, kun laitan käyttämälläni kahvimitalla 7 mitallista. Eli jos laitan yhden mitallisen "kuppia" kohden, kahvista tulee laihaa. Jokaisen kannattaa tarkistaa annostelu omalla keittimellään ja omalla kahvimitallaan.
En tätä kirjoittaessa vielä maistanut millaista kahvia tällä annostuksella tulee, mutta palaan asiaan.
Kahvin annostelu
Anonyymi
0
92
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743340
- 2012882
- 252730
- 492648
- 222544
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412365Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez2101843Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v241777- 371650
- 181496