Iltasanomissa oli taas kerran jonkun siantuntijan neuvoja suodatinkahvin keittämisestä.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008754275.html
Heti alkuun minua sieppasi kun puhutaan kahvinporoista. Kahvin porot on niitä, jotka heitetään pois, sitten kun kahvi on suodatettu. Siihen saakka se on kahvijauhetta.
Mutta asiaan. Täti sanoo, että jos laittaa yhden mitallisen yhtä kuppia kohti, siinä on ihan liikaa. Minäpä tein omakohtaisen mittauksen.
Normaalisti laitan Moccamasteriini vettä asteikolla 6-viivan kohdalle. (Sanotaan, että keitän 6 kuppia kahvia.) Minun keittimessäni tuo tarkoittaa, että vettä on silloin n. 7,5 desilitraa.
Iltasanomien mukaan litraan vettä tarvitaan 60 grammaa kahvijauhetta, silloin 7,5 desilitraan tarvitaan noin 45 grammaa. Tämä toteutuu, kun laitan käyttämälläni kahvimitalla 7 mitallista. Eli jos laitan yhden mitallisen "kuppia" kohden, kahvista tulee laihaa. Jokaisen kannattaa tarkistaa annostelu omalla keittimellään ja omalla kahvimitallaan.
En tätä kirjoittaessa vielä maistanut millaista kahvia tällä annostuksella tulee, mutta palaan asiaan.
Kahvin annostelu
Anonyymi
0
132
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista857545- 1005463
- 2664708
- 484632
- 653342
- 502748
- 552405
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222398Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292362- 412234