Iltasanomissa oli taas kerran jonkun siantuntijan neuvoja suodatinkahvin keittämisestä.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008754275.html
Heti alkuun minua sieppasi kun puhutaan kahvinporoista. Kahvin porot on niitä, jotka heitetään pois, sitten kun kahvi on suodatettu. Siihen saakka se on kahvijauhetta.
Mutta asiaan. Täti sanoo, että jos laittaa yhden mitallisen yhtä kuppia kohti, siinä on ihan liikaa. Minäpä tein omakohtaisen mittauksen.
Normaalisti laitan Moccamasteriini vettä asteikolla 6-viivan kohdalle. (Sanotaan, että keitän 6 kuppia kahvia.) Minun keittimessäni tuo tarkoittaa, että vettä on silloin n. 7,5 desilitraa.
Iltasanomien mukaan litraan vettä tarvitaan 60 grammaa kahvijauhetta, silloin 7,5 desilitraan tarvitaan noin 45 grammaa. Tämä toteutuu, kun laitan käyttämälläni kahvimitalla 7 mitallista. Eli jos laitan yhden mitallisen "kuppia" kohden, kahvista tulee laihaa. Jokaisen kannattaa tarkistaa annostelu omalla keittimellään ja omalla kahvimitallaan.
En tätä kirjoittaessa vielä maistanut millaista kahvia tällä annostuksella tulee, mutta palaan asiaan.
Kahvin annostelu
Anonyymi
0
139
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643295Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433107- 432468
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1022250- 311913
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271820- 481626
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851415- 391300
- 811142