Maataloustuottajat tarvitsevat tukea välittömästi

Anonyymi

Muita vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole. Lähtisitkö sinä töihin, jos et saisi palkkaa?

Suomessa ollaan pakkoratkaisujen edessä. Kiire on valtava, koska energian, lannoitteiden ja rehujen hinnat ovat nousukiidossa.

Kestävin ratkaisu ongelmiin on totta kai tuottajahintojen tuntuvat korotukset.

Viljelijät tarvitsevat tässä ja nyt tiedon siitä, että siemenet kannattaa ylipäätään kylvää tänä keväänä. Tarvitaan uutisia valtion tuntuvista tukitoimista, jos tuottajahintoja ei kyetä nostamaan.

Hallitus kohdensi 300 miljoonaa euroa maatalouden kustannuskriisin helpottamiseksi ja huoltovarmuuden turvaamiseksi, mutta miljoonista vain murto-osa päätyy sinne missä tarve on suurin, eli ahdingossa oleville tiloille.

Ruoantuotanto on huoltovarmuuden peruspilari, eikä armeijatkaan marssi tyhjin vatsoin.

86

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ihan hyvä että hesalaiset joutuvat näkemään nälkää.

      • Anonyymi

        Miksi hesalaiset joutuisivat näkemään nälkää sen enempää kuin muutkaan?

        Helsingin seudulla on iso osa Suomen elintarviketeollisuudesta, jossa kotimaista ruokaa suomalaisille tehdään.
        Sen lisäksi suurimpien kauppaketjujen päivittäistavaroiden, joihin ruokakin kuuluu, valtakunnalliset keskusvarastot sijaitsevat Helsingin seudulla ja sieltä ne toimitetaan ympäri Suomea. Noiden varastoiden kautta tulee myös mm merkittävä osa ulkomaisesta ruoasta.

        Luultavasti sinunkin lähikaupassa, josta ruokasi ostat, on Helsingin seudulla valmistettu iso osa. Kuten myös ulkomainen ruoka on tuotu noista kauppaketjujen keskusvarastoista.

        Miksi siis uskot, että jos nälkä Suomeen tulee, niin parhaiten ruokaa löytyisi syrjäseuduilta, johon ruoan kuljettaminen on hankalampaa ja kalliimpaakin kuin Helsingin seudulle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi hesalaiset joutuisivat näkemään nälkää sen enempää kuin muutkaan?

        Helsingin seudulla on iso osa Suomen elintarviketeollisuudesta, jossa kotimaista ruokaa suomalaisille tehdään.
        Sen lisäksi suurimpien kauppaketjujen päivittäistavaroiden, joihin ruokakin kuuluu, valtakunnalliset keskusvarastot sijaitsevat Helsingin seudulla ja sieltä ne toimitetaan ympäri Suomea. Noiden varastoiden kautta tulee myös mm merkittävä osa ulkomaisesta ruoasta.

        Luultavasti sinunkin lähikaupassa, josta ruokasi ostat, on Helsingin seudulla valmistettu iso osa. Kuten myös ulkomainen ruoka on tuotu noista kauppaketjujen keskusvarastoista.

        Miksi siis uskot, että jos nälkä Suomeen tulee, niin parhaiten ruokaa löytyisi syrjäseuduilta, johon ruoan kuljettaminen on hankalampaa ja kalliimpaakin kuin Helsingin seudulle?

        Voihan niitä varastoja olla vaikka sata rivissä siellä pääkaupunkiseudulla, mutta jos maanviljelijät eivät pysty viljelemään, niin kyllä se niin vaan on, että ne säiliöt seisoo tyhjillään. Sen sijaan maaseudulla eläjillä on useimmiten oma peltotilkku, missä voi viljellä jotain, joten maalla on paljon paremmat mahdollisuudet pula-aikana saada ruokaa, kuin kaupungeissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi hesalaiset joutuisivat näkemään nälkää sen enempää kuin muutkaan?

        Helsingin seudulla on iso osa Suomen elintarviketeollisuudesta, jossa kotimaista ruokaa suomalaisille tehdään.
        Sen lisäksi suurimpien kauppaketjujen päivittäistavaroiden, joihin ruokakin kuuluu, valtakunnalliset keskusvarastot sijaitsevat Helsingin seudulla ja sieltä ne toimitetaan ympäri Suomea. Noiden varastoiden kautta tulee myös mm merkittävä osa ulkomaisesta ruoasta.

        Luultavasti sinunkin lähikaupassa, josta ruokasi ostat, on Helsingin seudulla valmistettu iso osa. Kuten myös ulkomainen ruoka on tuotu noista kauppaketjujen keskusvarastoista.

        Miksi siis uskot, että jos nälkä Suomeen tulee, niin parhaiten ruokaa löytyisi syrjäseuduilta, johon ruoan kuljettaminen on hankalampaa ja kalliimpaakin kuin Helsingin seudulle?

        Viikin pelloilta ei kovin montaa makkara-aihiota Helsingin Kauppiaille tule.

        Helsinkiläinen on 100 % ullopuolisten avustusten varassa.

        Muualla Suomessa eletään täysin omavaraisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viikin pelloilta ei kovin montaa makkara-aihiota Helsingin Kauppiaille tule.

        Helsinkiläinen on 100 % ullopuolisten avustusten varassa.

        Muualla Suomessa eletään täysin omavaraisesti.

        Noin on. Alkutuotanto on jossain ihan muualla, kuin kaupungeissa. Helsinkiläisten on vaan niin vaikea ymmärtää sitä, että jos pääkonttuuri on Helsingissä, niin se tuotanto tapahtuu jossain ihan muualla, kuin pääkonttorissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin on. Alkutuotanto on jossain ihan muualla, kuin kaupungeissa. Helsinkiläisten on vaan niin vaikea ymmärtää sitä, että jos pääkonttuuri on Helsingissä, niin se tuotanto tapahtuu jossain ihan muualla, kuin pääkonttorissa.

        Se on totta, että alkutuotanto eli kotimaisen ruoan raaka-ainetuotanto on muualla kuin Helsingin seudulla. Helsinkiläisenä minulla ei ole vaikeuksia ymmärtää sitä, että raaka-ainetuotanto on muualla ja ruoan tuotanto on toisaalla. Pääkonttoritoiminnot ovat oma juttunsa.
        Siellä maalla näyttää olevan kovasti vaikeaa ymmärtää ero raaka-aineen ja lopputuotteen välillä. Minulla ei samaa ongelmaa ole.

        En usko, että siellä böndelläkään syödään eläviä sikoja, lehmiä, viljan jyviä, heinää tai edes raakamaitoa, jne... olen jokseenkin varma, että sinäkin ostat ruokasi kaupasta, ettei vaan s-liikkeen kaupasta. Joku ja jossakin sekin ruoka on tehty ja olen lähes varma, että siellä sinunkin syrjäkylän kaupassa on useita ruokatuotteita, jotka on tehty Helsingin seudulla. Ja varmasti hyvin moni ruokatuote on lisäksi tuotu kauppaasi Helsingin seudulla olevasta valtakunnallisesta keskusvarastosta.

        Mitäpä jos miettisit vähän uusiksi kenellä onkaan ymmärrysvaikeuksia miten ruokaketju Suomessa toimii....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi hesalaiset joutuisivat näkemään nälkää sen enempää kuin muutkaan?

        Helsingin seudulla on iso osa Suomen elintarviketeollisuudesta, jossa kotimaista ruokaa suomalaisille tehdään.
        Sen lisäksi suurimpien kauppaketjujen päivittäistavaroiden, joihin ruokakin kuuluu, valtakunnalliset keskusvarastot sijaitsevat Helsingin seudulla ja sieltä ne toimitetaan ympäri Suomea. Noiden varastoiden kautta tulee myös mm merkittävä osa ulkomaisesta ruoasta.

        Luultavasti sinunkin lähikaupassa, josta ruokasi ostat, on Helsingin seudulla valmistettu iso osa. Kuten myös ulkomainen ruoka on tuotu noista kauppaketjujen keskusvarastoista.

        Miksi siis uskot, että jos nälkä Suomeen tulee, niin parhaiten ruokaa löytyisi syrjäseuduilta, johon ruoan kuljettaminen on hankalampaa ja kalliimpaakin kuin Helsingin seudulle?

        Kuinka monta teurastamoa tai meijeriä Helsingin seudulla on?
        Kuinka paljon siellä tuotetaan maitoa, lihaa, perunaa ja viljaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viikin pelloilta ei kovin montaa makkara-aihiota Helsingin Kauppiaille tule.

        Helsinkiläinen on 100 % ullopuolisten avustusten varassa.

        Muualla Suomessa eletään täysin omavaraisesti.

        Avustusten????
        Kirjoittaako tukijuntti, että helsinkiläinen on 100% avustusten varassa! Jo on paksua..

        Helsinkiläiset muu pk-seutuhan maksaa valtaosan tukijuntin vuosittaisista miljardituista...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi hesalaiset joutuisivat näkemään nälkää sen enempää kuin muutkaan?

        Helsingin seudulla on iso osa Suomen elintarviketeollisuudesta, jossa kotimaista ruokaa suomalaisille tehdään.
        Sen lisäksi suurimpien kauppaketjujen päivittäistavaroiden, joihin ruokakin kuuluu, valtakunnalliset keskusvarastot sijaitsevat Helsingin seudulla ja sieltä ne toimitetaan ympäri Suomea. Noiden varastoiden kautta tulee myös mm merkittävä osa ulkomaisesta ruoasta.

        Luultavasti sinunkin lähikaupassa, josta ruokasi ostat, on Helsingin seudulla valmistettu iso osa. Kuten myös ulkomainen ruoka on tuotu noista kauppaketjujen keskusvarastoista.

        Miksi siis uskot, että jos nälkä Suomeen tulee, niin parhaiten ruokaa löytyisi syrjäseuduilta, johon ruoan kuljettaminen on hankalampaa ja kalliimpaakin kuin Helsingin seudulle?

        Mitä viljelijät tehneet viime kuukaudet onko jo kylvetty pellolle .
        Lomisltu eteläpää viimeiset puoli vuotta pitääkö työläisten taas elättää lomalaiset talonpoijaat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin on. Alkutuotanto on jossain ihan muualla, kuin kaupungeissa. Helsinkiläisten on vaan niin vaikea ymmärtää sitä, että jos pääkonttuuri on Helsingissä, niin se tuotanto tapahtuu jossain ihan muualla, kuin pääkonttorissa.

        Kuka ne maataloustuet maksaa ken pussita ne tulee kun ei talonpojilla ole rahaa ainostaan Mersuja

        Työläiset maksaa kaikki yrittäjien ja talonpoikien luksus elämän .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi hesalaiset joutuisivat näkemään nälkää sen enempää kuin muutkaan?

        Helsingin seudulla on iso osa Suomen elintarviketeollisuudesta, jossa kotimaista ruokaa suomalaisille tehdään.
        Sen lisäksi suurimpien kauppaketjujen päivittäistavaroiden, joihin ruokakin kuuluu, valtakunnalliset keskusvarastot sijaitsevat Helsingin seudulla ja sieltä ne toimitetaan ympäri Suomea. Noiden varastoiden kautta tulee myös mm merkittävä osa ulkomaisesta ruoasta.

        Luultavasti sinunkin lähikaupassa, josta ruokasi ostat, on Helsingin seudulla valmistettu iso osa. Kuten myös ulkomainen ruoka on tuotu noista kauppaketjujen keskusvarastoista.

        Miksi siis uskot, että jos nälkä Suomeen tulee, niin parhaiten ruokaa löytyisi syrjäseuduilta, johon ruoan kuljettaminen on hankalampaa ja kalliimpaakin kuin Helsingin seudulle?

        Tarkoitat varmaan että talonpoijaat tarvii uuden Mersun nyt vanhan tilalle jonka duunarit saa maksaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avustusten????
        Kirjoittaako tukijuntti, että helsinkiläinen on 100% avustusten varassa! Jo on paksua..

        Helsinkiläiset muu pk-seutuhan maksaa valtaosan tukijuntin vuosittaisista miljardituista...

        Olitko jo syntyjäsi retardi?

        Mutta ihan ok, lopeta muualta Helsinkiin tuotujen resurssien käyttäminen. Sillähän pääset omavaraiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka monta teurastamoa tai meijeriä Helsingin seudulla on?
        Kuinka paljon siellä tuotetaan maitoa, lihaa, perunaa ja viljaa?

        Usko pois, ruokaa ja juomia tuottavia elintarviketuotantolaitoksia Helsingin seudulla lienee satoja, suuria ja pieniä.
        Siitä vaan kuuklaamaan ja laskemaan... tulet yllättymään. Sinunkin lähikaupassasi on vaikka kuinka monta Helsingin seudulla tuotettua elintarviketta. Juustoa, leipää, pullaa, lihaa, makkaraa, juomia jne, jne.
        Olet varmasti kuullut Valiosta, Ingmannista, Fazerista, HK:sta, Sinebrykoffista, jne, jne. Niiden tuotteita löydät omasta kaupastasi, kun ostat sieltä ruokaa. Pienistä paikallisista leipomoista ja lihajalostustehtaista, panimoista, puhumattakaan....

        Jos jaksat laskea lukumäärät, niin julkaisisitko lukusi täälläkin....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on totta, että alkutuotanto eli kotimaisen ruoan raaka-ainetuotanto on muualla kuin Helsingin seudulla. Helsinkiläisenä minulla ei ole vaikeuksia ymmärtää sitä, että raaka-ainetuotanto on muualla ja ruoan tuotanto on toisaalla. Pääkonttoritoiminnot ovat oma juttunsa.
        Siellä maalla näyttää olevan kovasti vaikeaa ymmärtää ero raaka-aineen ja lopputuotteen välillä. Minulla ei samaa ongelmaa ole.

        En usko, että siellä böndelläkään syödään eläviä sikoja, lehmiä, viljan jyviä, heinää tai edes raakamaitoa, jne... olen jokseenkin varma, että sinäkin ostat ruokasi kaupasta, ettei vaan s-liikkeen kaupasta. Joku ja jossakin sekin ruoka on tehty ja olen lähes varma, että siellä sinunkin syrjäkylän kaupassa on useita ruokatuotteita, jotka on tehty Helsingin seudulla. Ja varmasti hyvin moni ruokatuote on lisäksi tuotu kauppaasi Helsingin seudulla olevasta valtakunnallisesta keskusvarastosta.

        Mitäpä jos miettisit vähän uusiksi kenellä onkaan ymmärrysvaikeuksia miten ruokaketju Suomessa toimii....

        Olet aika vieraantunut elämästä. Ota harrastuksiisi metsästys ja kalastus, niin ymmärrät kuinka "alkutuote" päätyy ruokapöytään. Samalla tavalla saadaan tuotantoeläimetkin hyödynnettyä. Ei niitä Helsingin kautta kierrätetä.

        Kuten tuolla joku mainitsi, niin muu Suomihan koko Helsingin elättää. Kaupunki on kuin syöpä, joka paisuu isännän kustannuksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka monta teurastamoa tai meijeriä Helsingin seudulla on?
        Kuinka paljon siellä tuotetaan maitoa, lihaa, perunaa ja viljaa?

        Varmastikin enemmän kuin sinun paikkakunnallasi. Niin, montako teurastamoa, leipomoa, meijeriä on siinä sinun ympäristössäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet aika vieraantunut elämästä. Ota harrastuksiisi metsästys ja kalastus, niin ymmärrät kuinka "alkutuote" päätyy ruokapöytään. Samalla tavalla saadaan tuotantoeläimetkin hyödynnettyä. Ei niitä Helsingin kautta kierrätetä.

        Kuten tuolla joku mainitsi, niin muu Suomihan koko Helsingin elättää. Kaupunki on kuin syöpä, joka paisuu isännän kustannuksella.

        Kukahan se onkaan vieraantunut todellisuudesta ja elämästä. Suomi ja suomalaiset on jo aikaa sitten siirtynyt keräily ja metsästyskulttuurista pois. Eikä metsästys- ja kalastusharratuksella elätetä suomalaisia. Koitapa sinäkin tulla jo nykyaikaan.

        Ruokaa tekee elintarviketeollisuus, joka ostaa raaka-aineensa siihen jostain. Maatiloilta ja tuo ulkomailta

        Tuosta elättämisestä. Asiahan on niin, että Helsingin seudulta se raha liikkuu sinne böndelle ja miljarditolkulla. Osa ihan kaupankäynnin ansiosta, , mutta hurja määrä avustuksina ja tukina pois täkäläisten veronmaksajien lompakosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukahan se onkaan vieraantunut todellisuudesta ja elämästä. Suomi ja suomalaiset on jo aikaa sitten siirtynyt keräily ja metsästyskulttuurista pois. Eikä metsästys- ja kalastusharratuksella elätetä suomalaisia. Koitapa sinäkin tulla jo nykyaikaan.

        Ruokaa tekee elintarviketeollisuus, joka ostaa raaka-aineensa siihen jostain. Maatiloilta ja tuo ulkomailta

        Tuosta elättämisestä. Asiahan on niin, että Helsingin seudulta se raha liikkuu sinne böndelle ja miljarditolkulla. Osa ihan kaupankäynnin ansiosta, , mutta hurja määrä avustuksina ja tukina pois täkäläisten veronmaksajien lompakosta.

        Auts, osuipa pahasti elämästä vieraantuneeseen :-D

        Kommentoitiin sitä kuinka alkutuote pääty ruokapöytään. Sinä et näemmä sitä osaa. No minäpä osaan. Ei tosiaan tarvitse kierrättää Helsingin kautta.

        Helsinki elää pelkästään muualta tuotavien resurssien turvin. Turhaan yrität sitä tosiasiaa kierrellä selityksillä toisensa perään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auts, osuipa pahasti elämästä vieraantuneeseen :-D

        Kommentoitiin sitä kuinka alkutuote pääty ruokapöytään. Sinä et näemmä sitä osaa. No minäpä osaan. Ei tosiaan tarvitse kierrättää Helsingin kautta.

        Helsinki elää pelkästään muualta tuotavien resurssien turvin. Turhaan yrität sitä tosiasiaa kierrellä selityksillä toisensa perään.

        Olet enemmän pihalla todellisuudesta kuin uskoinkaan. Sinähän et osaa etkä ymmärrä edes perusasioita mitä tulee ruokaketjun toimintaan nykySuomessa. Miten ja mistä ruoka tulee kuluttajan ruokapöytään.
        Se ei todellakaan tule maatiloilta. Ei kukaan ole väittänytkään, että tuotteen TARVITSEE kiertää Helsingin kautta, jo tuokin väitteesi osoittaa jokseenkin täydellistä tietämättömyyttäsi.
        Faktaa sen sijaan käytännössä on, että hyvin suuri osa elintarvikkeista tehdään Helsingin seudulla ja suurimpien kaupoaketjujen keskusvarastot ovat Helsingin seudulla. Ei niiden
        olisi pakko olla, mutta syystä tai toisesta ne vaan ovat täällä. Syitä voit yrittää miettiä, jos siihen kykenet. Epäilen kyllä.

        Helsinki ostaa luonnollisesti paljon tarvitsemiaan asioita ja tavaroita, resursseja. Ne ostetaan rahalla. Sen lisäksi Helsingistä jaetaan helsinkiläisten verorahaa hurjat summat sinne syrjäkylille. Hyvin tuntuu kelpaavan helsinkiläisten lahjoittamat taloudelliset resurssit sinne kylille ja vaatimuksia lisärahan lapioimisesta esiintyy jatkuvasti.
        Turhaan yrität kiertää ja peitellä tätä tosiasiaa. Vai oletko siltäkin osin yhtä pihalla todellisuudesta kuin tuossa elintarvikeketjun ymmärtämisessäkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko pois, ruokaa ja juomia tuottavia elintarviketuotantolaitoksia Helsingin seudulla lienee satoja, suuria ja pieniä.
        Siitä vaan kuuklaamaan ja laskemaan... tulet yllättymään. Sinunkin lähikaupassasi on vaikka kuinka monta Helsingin seudulla tuotettua elintarviketta. Juustoa, leipää, pullaa, lihaa, makkaraa, juomia jne, jne.
        Olet varmasti kuullut Valiosta, Ingmannista, Fazerista, HK:sta, Sinebrykoffista, jne, jne. Niiden tuotteita löydät omasta kaupastasi, kun ostat sieltä ruokaa. Pienistä paikallisista leipomoista ja lihajalostustehtaista, panimoista, puhumattakaan....

        Jos jaksat laskea lukumäärät, niin julkaisisitko lukusi täälläkin....

        Älä nyt viitti ihan oikeesti näyttää järjenköyhyyttäsi noin innokkaasti. Miten nuo mainitsemasi yritykset toimisivat, jos ne ei saisi raaka-aineita? Se raaka-aine ei kasva Helsingissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet enemmän pihalla todellisuudesta kuin uskoinkaan. Sinähän et osaa etkä ymmärrä edes perusasioita mitä tulee ruokaketjun toimintaan nykySuomessa. Miten ja mistä ruoka tulee kuluttajan ruokapöytään.
        Se ei todellakaan tule maatiloilta. Ei kukaan ole väittänytkään, että tuotteen TARVITSEE kiertää Helsingin kautta, jo tuokin väitteesi osoittaa jokseenkin täydellistä tietämättömyyttäsi.
        Faktaa sen sijaan käytännössä on, että hyvin suuri osa elintarvikkeista tehdään Helsingin seudulla ja suurimpien kaupoaketjujen keskusvarastot ovat Helsingin seudulla. Ei niiden
        olisi pakko olla, mutta syystä tai toisesta ne vaan ovat täällä. Syitä voit yrittää miettiä, jos siihen kykenet. Epäilen kyllä.

        Helsinki ostaa luonnollisesti paljon tarvitsemiaan asioita ja tavaroita, resursseja. Ne ostetaan rahalla. Sen lisäksi Helsingistä jaetaan helsinkiläisten verorahaa hurjat summat sinne syrjäkylille. Hyvin tuntuu kelpaavan helsinkiläisten lahjoittamat taloudelliset resurssit sinne kylille ja vaatimuksia lisärahan lapioimisesta esiintyy jatkuvasti.
        Turhaan yrität kiertää ja peitellä tätä tosiasiaa. Vai oletko siltäkin osin yhtä pihalla todellisuudesta kuin tuossa elintarvikeketjun ymmärtämisessäkin?

        Sönkötykselläsi kaivat itsesi vain syvemmälle. Helsingissä ei ole kuin Viikin pellot. Silakkaa voi litkata rannasta. Ei riitä appeet monelle tuhannelle paikalliselle.

        Ja kuten sanottu, niin minä osaan päästää eläimen päiviltä, suolistaa sen, nylkeä ja paloitella. Kalankäsittely on itselleni arkirutiini. HK:n sinisen kuoriminen on näköjään ainoa taito mikä eräällä on. Että kumpi sen elintarvikeketjun alkutuotannosta lautaselle mahtaakaan paremmin ymmärtää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko pois, ruokaa ja juomia tuottavia elintarviketuotantolaitoksia Helsingin seudulla lienee satoja, suuria ja pieniä.
        Siitä vaan kuuklaamaan ja laskemaan... tulet yllättymään. Sinunkin lähikaupassasi on vaikka kuinka monta Helsingin seudulla tuotettua elintarviketta. Juustoa, leipää, pullaa, lihaa, makkaraa, juomia jne, jne.
        Olet varmasti kuullut Valiosta, Ingmannista, Fazerista, HK:sta, Sinebrykoffista, jne, jne. Niiden tuotteita löydät omasta kaupastasi, kun ostat sieltä ruokaa. Pienistä paikallisista leipomoista ja lihajalostustehtaista, panimoista, puhumattakaan....

        Jos jaksat laskea lukumäärät, niin julkaisisitko lukusi täälläkin....

        On Helsingissä kaksi pientä meijeriä, jotka tuottavat "valtavirrasta poikkeavia" tuotteita. Erikoisjuustoja esimerkiksi.
        Teurastamoja ei ole lainkaan. Mutta on sentään kaksi makkaratehdasta. 9


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On Helsingissä kaksi pientä meijeriä, jotka tuottavat "valtavirrasta poikkeavia" tuotteita. Erikoisjuustoja esimerkiksi.
        Teurastamoja ei ole lainkaan. Mutta on sentään kaksi makkaratehdasta. 9

        Unohtui, että Sipoossa on meijeri. Se tuottaa mm. Pirkka-maitoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auts, osuipa pahasti elämästä vieraantuneeseen :-D

        Kommentoitiin sitä kuinka alkutuote pääty ruokapöytään. Sinä et näemmä sitä osaa. No minäpä osaan. Ei tosiaan tarvitse kierrättää Helsingin kautta.

        Helsinki elää pelkästään muualta tuotavien resurssien turvin. Turhaan yrität sitä tosiasiaa kierrellä selityksillä toisensa perään.

        helsinki ei ole millään tavalla riiipuvainen tämän maan böndeistä, mutta böndet tarvitsevat helainkiläisten rahat. Helsinkiläisille sopisi ettei heidän tarvitsi kustantaa senttiäkään (ostaa eikä tukea) takahikiöitten tuotteita. Pääkaupunkiseutu saa ruokansa ja raaka-aineensa halvemmalla ulkomailta, missä tuotanto on järkevämpää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä nyt viitti ihan oikeesti näyttää järjenköyhyyttäsi noin innokkaasti. Miten nuo mainitsemasi yritykset toimisivat, jos ne ei saisi raaka-aineita? Se raaka-aine ei kasva Helsingissä.

        Ei raaka-aineita Suomesta tarvita ja harvoin suomalainen leipävilja edes kelpaa laadultaan ja sekin joudutaan tuomaan ulkoa, täällä tuotetaan lähinnä rehuviljaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helsinki ei ole millään tavalla riiipuvainen tämän maan böndeistä, mutta böndet tarvitsevat helainkiläisten rahat. Helsinkiläisille sopisi ettei heidän tarvitsi kustantaa senttiäkään (ostaa eikä tukea) takahikiöitten tuotteita. Pääkaupunkiseutu saa ruokansa ja raaka-aineensa halvemmalla ulkomailta, missä tuotanto on järkevämpää.

        Ruottalaiset ajatteli samoin, kuin sinä. Eivät ajattele enää. Ovat kateellisia suomalaisille, kun Suomen omavaraisuusaste ruuan suhteen on niin korkea. Olen jostain kuullut Suomen kohdalla luvun 80 %, mutta en ole aivan varma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet enemmän pihalla todellisuudesta kuin uskoinkaan. Sinähän et osaa etkä ymmärrä edes perusasioita mitä tulee ruokaketjun toimintaan nykySuomessa. Miten ja mistä ruoka tulee kuluttajan ruokapöytään.
        Se ei todellakaan tule maatiloilta. Ei kukaan ole väittänytkään, että tuotteen TARVITSEE kiertää Helsingin kautta, jo tuokin väitteesi osoittaa jokseenkin täydellistä tietämättömyyttäsi.
        Faktaa sen sijaan käytännössä on, että hyvin suuri osa elintarvikkeista tehdään Helsingin seudulla ja suurimpien kaupoaketjujen keskusvarastot ovat Helsingin seudulla. Ei niiden
        olisi pakko olla, mutta syystä tai toisesta ne vaan ovat täällä. Syitä voit yrittää miettiä, jos siihen kykenet. Epäilen kyllä.

        Helsinki ostaa luonnollisesti paljon tarvitsemiaan asioita ja tavaroita, resursseja. Ne ostetaan rahalla. Sen lisäksi Helsingistä jaetaan helsinkiläisten verorahaa hurjat summat sinne syrjäkylille. Hyvin tuntuu kelpaavan helsinkiläisten lahjoittamat taloudelliset resurssit sinne kylille ja vaatimuksia lisärahan lapioimisesta esiintyy jatkuvasti.
        Turhaan yrität kiertää ja peitellä tätä tosiasiaa. Vai oletko siltäkin osin yhtä pihalla todellisuudesta kuin tuossa elintarvikeketjun ymmärtämisessäkin?

        Väität: "Miten ja mistä ruoka tulee kuluttajan ruokapöytään.
        Se ei todellakaan tule maatiloilta. "

        Voisitko kertoa, että mistä se ruoka sitten tulee kuluttajan ruokapöytään. Miten teet leipää, jos sinulla ei ole jauhoja? Miten syöt lihaa, jos sinulla ei ole karjaa? Mistä saat kananmunat, jos sinulla ei ole kanaloita? Entäs broilerin lihat, vihannekset, juurekset, marjat, sienet, omput....... jne.?

        Sinä väität, että nuo eivät tule maatiloilta. Mistä ne tulee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väität: "Miten ja mistä ruoka tulee kuluttajan ruokapöytään.
        Se ei todellakaan tule maatiloilta. "

        Voisitko kertoa, että mistä se ruoka sitten tulee kuluttajan ruokapöytään. Miten teet leipää, jos sinulla ei ole jauhoja? Miten syöt lihaa, jos sinulla ei ole karjaa? Mistä saat kananmunat, jos sinulla ei ole kanaloita? Entäs broilerin lihat, vihannekset, juurekset, marjat, sienet, omput....... jne.?

        Sinä väität, että nuo eivät tule maatiloilta. Mistä ne tulee?

        Ruoka tulee kaupasta ja rahat niihin seinästä.

        Terv. hesalainen intellektuelli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukahan se onkaan vieraantunut todellisuudesta ja elämästä. Suomi ja suomalaiset on jo aikaa sitten siirtynyt keräily ja metsästyskulttuurista pois. Eikä metsästys- ja kalastusharratuksella elätetä suomalaisia. Koitapa sinäkin tulla jo nykyaikaan.

        Ruokaa tekee elintarviketeollisuus, joka ostaa raaka-aineensa siihen jostain. Maatiloilta ja tuo ulkomailta

        Tuosta elättämisestä. Asiahan on niin, että Helsingin seudulta se raha liikkuu sinne böndelle ja miljarditolkulla. Osa ihan kaupankäynnin ansiosta, , mutta hurja määrä avustuksina ja tukina pois täkäläisten veronmaksajien lompakosta.

        "Tuosta elättämisestä. Asiahan on niin, että Helsingin seudulta se raha liikkuu sinne böndelle ja miljarditolkulla. Osa ihan kaupankäynnin ansiosta, , mutta hurja määrä avustuksina ja tukina pois täkäläisten veronmaksajien lompakosta."

        Tää oli hyvä! Kun täällä jatkuvasti huudetaa maajussien saamista tuista, niin tuo kirjoituksesi tarkoittaa sitä, että pääkaupunkilaisten takiahan sitä tukea maksetaan. Pääkaupunkiseudulla asuu eniten ihmisiä ja siten myös ruuan kulutus on siellä suurempi. Pääkaupunkilaisia on tuettava, että ne saa ruokaa pöytään. Maajusseille maksettu tuki on ruuan kautta pääkaupunkilaisille maksettu tuki.

        Ajattelepa asioita laajemmin, niin huomaat ihmeellisesti saavasi tukia siellä pääkaupunkiseudulla. Sinä joutuisit syömään kalliimmin, jos sinua ei maataloustukiaisten muodossa tuettaisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sönkötykselläsi kaivat itsesi vain syvemmälle. Helsingissä ei ole kuin Viikin pellot. Silakkaa voi litkata rannasta. Ei riitä appeet monelle tuhannelle paikalliselle.

        Ja kuten sanottu, niin minä osaan päästää eläimen päiviltä, suolistaa sen, nylkeä ja paloitella. Kalankäsittely on itselleni arkirutiini. HK:n sinisen kuoriminen on näköjään ainoa taito mikä eräällä on. Että kumpi sen elintarvikeketjun alkutuotannosta lautaselle mahtaakaan paremmin ymmärtää?

        Kuten joku aiemminkin totesikin, maalaisjuntille on ylitsepääsemätön paikka erottaa raaka-aineen ja lopputuotteen ero. Sinä vahvistit juuri tuon toteamuksen. Kovasti uskomattomalta tuo silti kuullostaa, ettei noinkin yksinkertainen tosiasia sitten millään aukene.

        Viimeiseen kysymykseesi on helppo vastata. Sinä et alkuunkaan näy ymmärtävän elintarvikeketjussa alkutuotteen eli raaka-aineen jalostumista ruoaksi kuluttajan lautaselle. Etpä tietenkään, koska et osaa mieltää raaka-aineen ja lopputuotteen eroa.

        Tuo kehuskelusi kyvyistäsi tappaa, suolista ja paloitella eläimen ja kalan perkausosaamisesi ei näytä yhtään auttavan sinua ymmärtämään koko elintarvikeketjun prosessia. Ja se kyllä ihmetyttää, joten mahtaako kehumisillesi todellakaan löytyä katetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On Helsingissä kaksi pientä meijeriä, jotka tuottavat "valtavirrasta poikkeavia" tuotteita. Erikoisjuustoja esimerkiksi.
        Teurastamoja ei ole lainkaan. Mutta on sentään kaksi makkaratehdasta. 9

        Montakos elintarvikkeita valmistamaa yritystä sinun paikkakunnallasi on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väität: "Miten ja mistä ruoka tulee kuluttajan ruokapöytään.
        Se ei todellakaan tule maatiloilta. "

        Voisitko kertoa, että mistä se ruoka sitten tulee kuluttajan ruokapöytään. Miten teet leipää, jos sinulla ei ole jauhoja? Miten syöt lihaa, jos sinulla ei ole karjaa? Mistä saat kananmunat, jos sinulla ei ole kanaloita? Entäs broilerin lihat, vihannekset, juurekset, marjat, sienet, omput....... jne.?

        Sinä väität, että nuo eivät tule maatiloilta. Mistä ne tulee?

        Monennenkohan kerran täytyy todeta, ettei juntilla mitenkään riitä käsityskyky erottaa raaka-aine ja lopputuote toisistaan.

        Minä en ole koskaan ostanut ruokaa maatiloilta, mutta kylläkin torilta perunaa ja vihanneksia yms joskus.
        Lihaa ole syönyt koko ikäni, vaikkei minulla ikinä ole ollut karjaa. Ja karjaa ei voi syödä ennenkuin siitä on jalostettu lihatuotteita, joita elintarviketeollisuudessa tehdään.
        Olen myös syönyt leipää ja muita leipomotuotteita, vaikkei minulla ole jauhoja ja muuten ei maanviljelijä kasvata jauhoja, vaan jyviä, josta jauhoja jalostetaan myllyissä eli elintarviketeollisuudessa.
        Leipä kauppoihin tulee leipomosta, liha vastaavasti tulee jostain lihanjalostusyritykseltä, niin broilerit kuin sian ja lehmän lihatkin.
        Maatiloilta suoraan kauppoihin ilman tukku- ja muita välitysliikkeitä saattaa tulla perunaa, vihanneksia jne, mutta useinmiten nekin tulevat jostain muualta. Hetikään kaikki maatilat eivät lajittele, toimita ja pakkaa edes noita tuotteita itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuosta elättämisestä. Asiahan on niin, että Helsingin seudulta se raha liikkuu sinne böndelle ja miljarditolkulla. Osa ihan kaupankäynnin ansiosta, , mutta hurja määrä avustuksina ja tukina pois täkäläisten veronmaksajien lompakosta."

        Tää oli hyvä! Kun täällä jatkuvasti huudetaa maajussien saamista tuista, niin tuo kirjoituksesi tarkoittaa sitä, että pääkaupunkilaisten takiahan sitä tukea maksetaan. Pääkaupunkiseudulla asuu eniten ihmisiä ja siten myös ruuan kulutus on siellä suurempi. Pääkaupunkilaisia on tuettava, että ne saa ruokaa pöytään. Maajusseille maksettu tuki on ruuan kautta pääkaupunkilaisille maksettu tuki.

        Ajattelepa asioita laajemmin, niin huomaat ihmeellisesti saavasi tukia siellä pääkaupunkiseudulla. Sinä joutuisit syömään kalliimmin, jos sinua ei maataloustukiaisten muodossa tuettaisi.

        Tottakai on mahdollista pitää raaka-ainekustannusten aiheuttamaa osuutta hinnan osalta kurissa, kun alkutuotantoon kaadetaan miljarditolkulla rahaa vuosittain. Tämä sama toimisi ihan kaiken muunkin toimialan osalta, ei se mikään merkillinen temppu tietenkään ole.

        Siitä en laisinkaan ole niin kovinkaan varma, että kaupasta hankkimani ruoka on kovasti edullisempaa noiden vuosittaisten miljarditukien ansiosta. Jos huomioidaan nuo veroissa maksettavat miljardituetkin ruoan kustannuksiin.
        Sen kyllä uskon, että kotimaisista raaka-aineista valmistettu ihan perusbulkkiruoka ei ole mahdollista ilman massiivisia tukiaisia. Luonnonolosuhteet jo sen estäisivät.

        Ymmärrän mainiosti, että tukiaisia tarvitaan huoltovarmuussyistä koko ruokaketjun raaka-aineista kaupassa myytäviin lopputuotteisiin olemassaolon varmistamiseksi. Tähän toki riittäisi vähempikin tukimäärä, kun se kohdistettaisiin puhtaasti huoltovarmuuden ehdoilla. Jätettäisiin pois muut perusteet maksaa maataloustukia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monennenkohan kerran täytyy todeta, ettei juntilla mitenkään riitä käsityskyky erottaa raaka-aine ja lopputuote toisistaan.

        Minä en ole koskaan ostanut ruokaa maatiloilta, mutta kylläkin torilta perunaa ja vihanneksia yms joskus.
        Lihaa ole syönyt koko ikäni, vaikkei minulla ikinä ole ollut karjaa. Ja karjaa ei voi syödä ennenkuin siitä on jalostettu lihatuotteita, joita elintarviketeollisuudessa tehdään.
        Olen myös syönyt leipää ja muita leipomotuotteita, vaikkei minulla ole jauhoja ja muuten ei maanviljelijä kasvata jauhoja, vaan jyviä, josta jauhoja jalostetaan myllyissä eli elintarviketeollisuudessa.
        Leipä kauppoihin tulee leipomosta, liha vastaavasti tulee jostain lihanjalostusyritykseltä, niin broilerit kuin sian ja lehmän lihatkin.
        Maatiloilta suoraan kauppoihin ilman tukku- ja muita välitysliikkeitä saattaa tulla perunaa, vihanneksia jne, mutta useinmiten nekin tulevat jostain muualta. Hetikään kaikki maatilat eivät lajittele, toimita ja pakkaa edes noita tuotteita itse.

        Tota se teettää, kun ajautuu todellisuudesta aina vaan kauemmas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet enemmän pihalla todellisuudesta kuin uskoinkaan. Sinähän et osaa etkä ymmärrä edes perusasioita mitä tulee ruokaketjun toimintaan nykySuomessa. Miten ja mistä ruoka tulee kuluttajan ruokapöytään.
        Se ei todellakaan tule maatiloilta. Ei kukaan ole väittänytkään, että tuotteen TARVITSEE kiertää Helsingin kautta, jo tuokin väitteesi osoittaa jokseenkin täydellistä tietämättömyyttäsi.
        Faktaa sen sijaan käytännössä on, että hyvin suuri osa elintarvikkeista tehdään Helsingin seudulla ja suurimpien kaupoaketjujen keskusvarastot ovat Helsingin seudulla. Ei niiden
        olisi pakko olla, mutta syystä tai toisesta ne vaan ovat täällä. Syitä voit yrittää miettiä, jos siihen kykenet. Epäilen kyllä.

        Helsinki ostaa luonnollisesti paljon tarvitsemiaan asioita ja tavaroita, resursseja. Ne ostetaan rahalla. Sen lisäksi Helsingistä jaetaan helsinkiläisten verorahaa hurjat summat sinne syrjäkylille. Hyvin tuntuu kelpaavan helsinkiläisten lahjoittamat taloudelliset resurssit sinne kylille ja vaatimuksia lisärahan lapioimisesta esiintyy jatkuvasti.
        Turhaan yrität kiertää ja peitellä tätä tosiasiaa. Vai oletko siltäkin osin yhtä pihalla todellisuudesta kuin tuossa elintarvikeketjun ymmärtämisessäkin?

        Ruokatehtaiden luonnollisestikin kannattaa olla lähellä kuluttajaa jo kustannustehokkuudenkin kannalta. Onhan logistiikka ja jakelu elintarviketeollisuudesta vähittäiskauppoihin ja kuluttajille huomattavastikn isompi osa ruokaketjua kuin raaka-aineen toimitus ruokatehtaille. Siksihän elintarviketehtaat ovat useinmiten kaupunkiseuduilla, mm Helsingin seudulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruottalaiset ajatteli samoin, kuin sinä. Eivät ajattele enää. Ovat kateellisia suomalaisille, kun Suomen omavaraisuusaste ruuan suhteen on niin korkea. Olen jostain kuullut Suomen kohdalla luvun 80 %, mutta en ole aivan varma.

        Kyllä ne ajattelee edelleen niin, siellä ei ole odotettavissa muutksia maatalouspolitiikaan. Ruotsalaiset ovat keskittäneet viljelynsä ja asumisensa maansa eteläosiin, siellä on luovuttu koko maan asuttuna pitämisestä väkisin jo vuosikymmeniä sitten. Suomessa se politiikka edelleen jatkuu ja tulee todella kalliiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruoka tulee kaupasta ja rahat niihin seinästä.

        Terv. hesalainen intellektuelli

        Ja eläteille taikaseinästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruokatehtaiden luonnollisestikin kannattaa olla lähellä kuluttajaa jo kustannustehokkuudenkin kannalta. Onhan logistiikka ja jakelu elintarviketeollisuudesta vähittäiskauppoihin ja kuluttajille huomattavastikn isompi osa ruokaketjua kuin raaka-aineen toimitus ruokatehtaille. Siksihän elintarviketehtaat ovat useinmiten kaupunkiseuduilla, mm Helsingin seudulla.

        Ruokatehtaita ovat pellot ja pellon antimilla ruokittavat eläinsuojat, jossain määrin myös vesistö.

        Helsinkiläiset pysyät hengissä ainoastaan em. ruokatehtaiden ansiosta.


    • Anonyymi

      Ei punikit lähde töihin ilman palkkaa. He tekee yleislakon.

    • Anonyymi

      Viikko tukipaketin jälkeen viljelijä mainosti kaikkien aikojen parasta tulosta telkussa koska viljan hinnat on korkealla ?

      • Anonyymi

        Karhisen rakastajatar on näemmä siis myös kyseIijäpösilö.


    • Anonyymi

      Elintarviketuotannossa on paljon suurempi ketju kuin pelkkä tuottaja.
      Mukana ovat elintarvikkeiden jalostajat, tukkukauppa ja vähittäiskauppa. Nämä kaikki ovat suurelta osin saman omistajaryhmän hallinnoimia. Puoluepolitiikka on tässä vielä paljolti mukana.
      Nämä tahot eivät pysty keskenään sopimaan riittävän hyvin keskinäisestä suhteistaan. Tuottaja on aina pohjimmaisena, muut vievät leijonan osan. Jalostus ja kauppa ovat aina tulleet toimeen, ne pitävät puolensa. Valtiovaltaa huudetaan välillä apuun.

      • Anonyymi

        Tukijuntille tuo kirjoittamasi itsestään selvyys liittyen ruoan tuotantoketjuun on jokseenkin täysin mahdotonta ymmärtää.
        Heillä on vankka luulo, että tuottavat ruokaa, kun eivät ymmärrä eroa jyvän ja eivän välillä, tai sian ja jauhelihan tai kyljyksen välillä, tai lehmän ja sisäfileen välillä. Ja raakamaito heidän käsityksensä mukaan on sama kuin piimä, maito, kerma, jukurtti, juusto, voi jne.


    • Anonyymi

      Paskaa sitä on ennenkin pelloille ajettu.

    • Anonyymi

      Afrikka ei ole saanut lannoitteita ja sonnan hinta siellä noussut saatavuuden heikentyessä. Suomessakin tulee vastaan tilanne ettei kuljetuskustannuksilla karjatilalta viljelyksille ole enää merkitystä.

    • Anonyymi

      Melkoista sotapropagandaa. Jumala yksin antaa sadon tai sitten ei.

      • Anonyymi

        Aijaa. Seitsemän lihavaa vuotta ja niin edelleen.


    • Anonyymi

      Maataloustuottajat ovat olleet koko Suomen itsenäisyyden ajan kusessa ja tuhoon tuomittuja. Joka ikinen herran vuosi on ollut tuho edessä, ellei yhteiskunta anna rahaa. Yhtään vuotta itsenäisen Suomen historiassa ei ole sellaista, että maatalous tulisi omillaan toimeen.

      Jokainen voi kaivaa jonkin ikiaikaisen keskustelun maataloudesta Suomi24:ltä esiin, niin huomaatte, että ei ole keskusteluissa mitään eroa nykyaikaan, lukuunottamatta päivämäärää.

    • Anonyymi

      Millaiseen tukeen ois tarve?, minulla ois ainakin polkupyörä jonka voisin lahjoittaa

    • Anonyymi

      Minä yrittäjänä lopetan - ja miksi ylläpitää rälssiä - hinnat asettuu kohdalleen kun ajetaan ylimääräistä tuotantoa alas.

    • Anonyymi

      Minulla on ratkaisu ainakin tämän vuoden talous ongelmiin. Myydään pois nuo 3-4 mersua joka seisoo pihalla ja vaimon Volvo maasturi, kyllä vaimo traktorilla pääsee ruokakauppaan

    • Anonyymi

      tukea vain pienille työllistäville perjeviljelmille ja muu maataousteollisuus, siis suuret tilat voi toimia omilla pääomilla. - rikkkailla on rahaa selvitä.
      Rikkaat ei tarvitse sosialismin suojaa! Markkinatalous sopii rikkaille.

      • Anonyymi

        Jos lähtee siitä, että maataloustuen tarkoitus on turvata elintarviketeollisuuden raaka-ainesaatavuus ruoan tuotantoa varten, niin tukihan pitää suunnata ja kohdistaasiten, että tämä huoltovarmuus kyetään ylläpitämään.

        Tuo mitä ehdotat eli tuki pienille perheviljelmille on enemmänkin tukea maaseutun elämäntavalle. Sekin on tietysti osaltaan arvokasta kulttuuri- ja maisemanhoitomielessä, mutta pitää erottaa huoltovarmuuteen liittyvästä raaka-ainetuotantoon kuuluvasta maatalouden tukemisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos lähtee siitä, että maataloustuen tarkoitus on turvata elintarviketeollisuuden raaka-ainesaatavuus ruoan tuotantoa varten, niin tukihan pitää suunnata ja kohdistaasiten, että tämä huoltovarmuus kyetään ylläpitämään.

        Tuo mitä ehdotat eli tuki pienille perheviljelmille on enemmänkin tukea maaseutun elämäntavalle. Sekin on tietysti osaltaan arvokasta kulttuuri- ja maisemanhoitomielessä, mutta pitää erottaa huoltovarmuuteen liittyvästä raaka-ainetuotantoon kuuluvasta maatalouden tukemisesta.

        Paitsi että hajautettu pientuotanto on huoltovarmuuden kannalta luotettavampi tapa järjestää ruokahuolto kuin keskitetty suuriin tuotantolaitoksiin perustuva malli.


      • Anonyymi

        Mitäpä tuumaat siitä, että sopiiko puhdas markkinatalous köyhälle mökin mummolle ja vaarille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi että hajautettu pientuotanto on huoltovarmuuden kannalta luotettavampi tapa järjestää ruokahuolto kuin keskitetty suuriin tuotantolaitoksiin perustuva malli.

        Ei ole, eikä se ole kannattavaa. Mietipä ensimmäiseksi, että miten ihmeessä pientilallinen pystyisi ostamaan ne kaikki tarvittavati koneet, lannoitteet, siemenet, työvoiman yms. tarpeellisen? Se maataloudelle maksettava tuki on melkoisen pieni hehtaaria kohden. Jos toiminta nippa nappa kannattaa suurilla tiloilla, niin on päivän selvää, että se on täysin kannattamatonta pienillä tiloilla. Juuri tuosta syystä pienet tilat ovat huvenneet huimaa vauhtia viimeisten vuosikymmenten aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole, eikä se ole kannattavaa. Mietipä ensimmäiseksi, että miten ihmeessä pientilallinen pystyisi ostamaan ne kaikki tarvittavati koneet, lannoitteet, siemenet, työvoiman yms. tarpeellisen? Se maataloudelle maksettava tuki on melkoisen pieni hehtaaria kohden. Jos toiminta nippa nappa kannattaa suurilla tiloilla, niin on päivän selvää, että se on täysin kannattamatonta pienillä tiloilla. Juuri tuosta syystä pienet tilat ovat huvenneet huimaa vauhtia viimeisten vuosikymmenten aikana.

        Et ymmärrä mitä oikeat riskit ovat. Rahaa saa painettua lisää, mutta esimerkiksi säätilat, taudit ym. vaikuttavat arvaamattomasti maataloustuotannon saantoon.

        Pientiloilla on Suomessa viljelty iät ajat. Tarvittava kalusto ja rakennuskanta ei ole ongelma. Lannoitteita ei varsinaisesti tarvita, koska ravinteet kiertävät tilalla.

        Kaiken aa ja oo on siis hajauttaminen ja monipuolisuus. Loputon keskittäminen vie ruoan ainakin kaupunkilaisten lautasilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos lähtee siitä, että maataloustuen tarkoitus on turvata elintarviketeollisuuden raaka-ainesaatavuus ruoan tuotantoa varten, niin tukihan pitää suunnata ja kohdistaasiten, että tämä huoltovarmuus kyetään ylläpitämään.

        Tuo mitä ehdotat eli tuki pienille perheviljelmille on enemmänkin tukea maaseutun elämäntavalle. Sekin on tietysti osaltaan arvokasta kulttuuri- ja maisemanhoitomielessä, mutta pitää erottaa huoltovarmuuteen liittyvästä raaka-ainetuotantoon kuuluvasta maatalouden tukemisesta.

        Itseasiassa maataloustuen saajissa on aika vähän maataloutuottajia. Siellä on kaikkia muita hyvin suuri määrä. On tutkimuslaitoksia, oppilaitoksia, osuuskuntia ym.
        Kymmenen eniten maataloustukia saavien joukossa on yksi maatalousyrittäjä.
        Googlaa sata suurinta maataloustuen saajaa.


      • Anonyymi

        Sosialismia kepulaisittain?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itseasiassa maataloustuen saajissa on aika vähän maataloutuottajia. Siellä on kaikkia muita hyvin suuri määrä. On tutkimuslaitoksia, oppilaitoksia, osuuskuntia ym.
        Kymmenen eniten maataloustukia saavien joukossa on yksi maatalousyrittäjä.
        Googlaa sata suurinta maataloustuen saajaa.

        Niinpä. Ja siksihän onkin jokseenkin kohtuutonta vaatia lisää maataloustukia. Huoltovarmuuden näkökulmasta nykyisiäkin voi helposti vähentää, kunhan ne kohdistetaan järkevästi, huoltovarmuuden kärsimättä.
        Maataloustuista pitää erottaa muut maaseudulle maksettavat tuet selkeästi erilleen. Elämäntapa, maisemanhoito, kulttuuriperintö, työllisyysnäkökulma, jne jne voivat olla nekin tarpeellisia, mutta huoltovarmuuden kannalta eivät ole. Näin tulisi läpinäkyväksi alkutuotannon huoltovarmuuteen liittyvät tuet. Tästä hyötyisivät myös nk ’oikeat’ alkutuottajat, joita huoltovarmuuden ylläpito tarvitsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ymmärrä mitä oikeat riskit ovat. Rahaa saa painettua lisää, mutta esimerkiksi säätilat, taudit ym. vaikuttavat arvaamattomasti maataloustuotannon saantoon.

        Pientiloilla on Suomessa viljelty iät ajat. Tarvittava kalusto ja rakennuskanta ei ole ongelma. Lannoitteita ei varsinaisesti tarvita, koska ravinteet kiertävät tilalla.

        Kaiken aa ja oo on siis hajauttaminen ja monipuolisuus. Loputon keskittäminen vie ruoan ainakin kaupunkilaisten lautasilta.

        Mistä teitä sikiää? Voiko typerämpää väitettä enää laukoa, kuin se, että rahaa voi painaa aina lisää, jos entinen loppuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä teitä sikiää? Voiko typerämpää väitettä enää laukoa, kuin se, että rahaa voi painaa aina lisää, jos entinen loppuu.

        Elämästä vieraantunut helsinkiläinen tosiaan luulee, että ruoka ilmestyy kaupan hyllyyn taivaan lahjana, ja että taikaseinästä saa paperilappuja, joilla kaupan antimiiin pääsee käsiksi.


    • Anonyymi

      Sanna Marin väittää etyä NATO tuo turvaa , ei tarvita maataloutta.

    • Anonyymi

      Kuinkahan paljon maatalouteen pitäisi lapata rahaa, jotta se pärjäisi. Käsitykseni mukaan tuet ovat meillä nyt maailman reilusti suurimmat. Käykääpä katsomassa jossain lähitilalla, miten maatalousköyhälistö asuu ja elää sekä minkälaiset ajopelit ja muut vermeet talosta löytyy. Pitäisiköhän maatalous jo huoltovarmuudenkin johdosta kokonaan ottaa valtion hoitoon. Nythän se sitä jo on valta osaltaan miljarditukien johdosta. Viljelijöiden mielestä valtio vain kurittaa heitä.

      • Anonyymi

        Eihän sinne tarttis lapata yhtään rahaa, jos Suomessa köyhän ei tarttisi syödä ollenkaan. Jos viljelijä ja karjatilallinen voisi hinnoitella tuotteensa siten, että toiminta on kannattavaa, niin silloin se olisi sen hintaista, että kansalaiset näkisi nälkää. Nytkin noi suurimmat kauppaketjut varastavat maajussien lompakosta omat voittonsa. Ja samaan hengen vetoon suomalaiset jurnuttavat suomalaisen tuotteen hinnoista ja yhteen ääneen kailottavat, että syy on jyvänjemmarien.

        Mitähän nytkin tapahtuisi, jos suomalasiet maanviljelijät laittaisivat pillit pussiin ja hanskat tiskiin. Mistä sitä ruokaa sitten saisitte? Ulkomailta vai? Voin vastata, että ette saisi ja jos saisittekin niin kymmenkertaiseen hintaan jotain epäpuhdasta mössöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän sinne tarttis lapata yhtään rahaa, jos Suomessa köyhän ei tarttisi syödä ollenkaan. Jos viljelijä ja karjatilallinen voisi hinnoitella tuotteensa siten, että toiminta on kannattavaa, niin silloin se olisi sen hintaista, että kansalaiset näkisi nälkää. Nytkin noi suurimmat kauppaketjut varastavat maajussien lompakosta omat voittonsa. Ja samaan hengen vetoon suomalaiset jurnuttavat suomalaisen tuotteen hinnoista ja yhteen ääneen kailottavat, että syy on jyvänjemmarien.

        Mitähän nytkin tapahtuisi, jos suomalasiet maanviljelijät laittaisivat pillit pussiin ja hanskat tiskiin. Mistä sitä ruokaa sitten saisitte? Ulkomailta vai? Voin vastata, että ette saisi ja jos saisittekin niin kymmenkertaiseen hintaan jotain epäpuhdasta mössöä.

        Täyttä puppua suollat, suomalaisia on sisämarkkinoillamme EUssa vaivaiset 1% väestöstä, ei maataloustuotteiden saanti ole ongelma. Tässä maassa ei pitäisi maksaa missään nimessä mitään kansallisia tukia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täyttä puppua suollat, suomalaisia on sisämarkkinoillamme EUssa vaivaiset 1% väestöstä, ei maataloustuotteiden saanti ole ongelma. Tässä maassa ei pitäisi maksaa missään nimessä mitään kansallisia tukia.

        EU:n pitäisi lopettaa kokonaan maataloustukien maksaminen. Se pudottaisi jäsenmaksut puoleen. Kukin jäsenmaa tukekoot kansallisesti maatalouttaan tarpeelliseksi katsomallaan tavalla, kuten tuetaan telakkateollisuuttakin – kenellä sitä sattuu nyt olemaan. Itävallalla ymmärrettävistä syistä vähemmän.


    • Anonyymi

      Kepu Saarikko on hallituksessa vihervassarikuplan kumileimasin.
      Nainen on unohtanut täysin, että pitäisi edustaa Suomen maanviljelijöitä ei pyllistää vihreiden globaalihuumissa.

      • Anonyymi

        Ruoan omavaraisuustuotannon pitäisi olla Suomen yksi tärkeimmistä asioista.
        Se on asia, minkä tulisi vihreidenkin aivonnysillään ymmärtää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruoan omavaraisuustuotannon pitäisi olla Suomen yksi tärkeimmistä asioista.
        Se on asia, minkä tulisi vihreidenkin aivonnysillään ymmärtää.

        Niin pitäisi mutta ei nykypolitiikalla, kansalliset tuet pois. Huoltovarmuus meillä oli kunnossa vielä joskus 70 luvulla, ei viljelijöitten toimesta niinkään, ne huolehti perustuotannosta vaan silloin oli joka torpassa kasvimaa, pottu ja juurespelto, jopa kasvihuone ja kellari. Tuet pois koko maailmasta, homma markkinatalouden varaan, hinnat nousee ja kasvimaat kukoistukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruoan omavaraisuustuotannon pitäisi olla Suomen yksi tärkeimmistä asioista.
        Se on asia, minkä tulisi vihreidenkin aivonnysillään ymmärtää.

        Meillä maataloutta hallitsee RÄLSSI - kaveria ei jätetä. Emme tarvitse kuin puolet tänäisestä tuotannosta. Maatalous on tiukasti kiinni ulkomaalaiseta rehusta, lannoitteista, koneista ja tomaatteja kasvatetaan ulkoa tuodulla työvoimalla.

        Miksi viljellä kauraa amerikan hevosille ja tuodaan soijaa tilalle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruoan omavaraisuustuotannon pitäisi olla Suomen yksi tärkeimmistä asioista.
        Se on asia, minkä tulisi vihreidenkin aivonnysillään ymmärtää.

        Katsokaa karttaa. Mistä ruoka jos Itämeri suljetaan?


    • Anonyymi

      On se kumma kun maatilojen porukka ei pärjää. Viime vuodesta minäkin olen maksanut ruuasta puolet enemmän ja eniten ikinä. Sama varmaan muillakin.
      Ja lisäksi viljelijät saa avustuksensa niin kuin ennenkin.

      Mihin ihmeeseen kaikki ne miljardit sitten menee jotka pyörii elintarvikkeiden liikevaihdossa vuosittain. Syökö joku todellakin voitoista jota ihmiset ei edes tajua? Vai miten on mahdollista että maatilat tuottaa tappiota ja kukaan ei siellä saa mitään voittoa? Vai onko juttu pelkkää bullshittiä.
      Itse sain vielä viime vuonna ruuat 50-60e/kk ,nyt yli 100e joka kuukausi,samat safkat.
      Ja jos kaikki maksaa nyt saman verran eli puolet lisää ,kuka korjaa sitten voitot? Jalostaja se ei voi olla,ne saa vain pienen siivun voitoista tai tietysti ahneimmat saa suurta voittoa ,mutta onko kauppa syypää tähän voittojen suureen keräilyyn ,vai onko kysymyksessä vaan vain maanviljelijöiden asenneongelma kuluttajiin nähden?

      Kaupalle pitäisi riittää 10-15% voitto joka tuotteesta vai onko kauppoihin tullut suuria hävikkejä liian kalliiden hintojen takia ja ruoka vaan pilaantuu ja heitetään biojätteisiin josta kukaan ei maksa mitään.

      Joku on syypää tähänkin ruokaskandaaliin mutta kuka?

      • Anonyymi

        Ketkä omistavat Osuuskaupan, Valion, lihateollisuuden, ..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketkä omistavat Osuuskaupan, Valion, lihateollisuuden, ..

        No maataloustuottajathan nuo omistavat...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketkä omistavat Osuuskaupan, Valion, lihateollisuuden, ..

        Minä omistan osuuskauppaa. Yhdessä kolleegojeni kanssa omistamme osuuskaupat, jotka puolestaan omistavat SOK:n.


    • Anonyymi

      Juurihan niille annettiin 300 miljoonaa ja juuri niille. Lisäksi on lähes miljardin kansallinen tuki, mitä muissa EU maissa ei ole. Suomessa tuki on noin 50 000 euroa tilaa kohti nyt tullut 6 tonnia päälle.
      Lannoitteet viljelijät ovat tilanneet jo syksyllä syksyn hinnoin, siemenviljat pitkälle samoin ja niitten osalta valtion on luvannut auttaa omista varastoistaan.
      Ei nyt tukea lisää.

      • Anonyymi

        Ei maajussit olleet tietoisia siitä, että Venäjä hyökkää Ukrainaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei maajussit olleet tietoisia siitä, että Venäjä hyökkää Ukrainaan.

        Tuottajahinnat vääjäämättä nousee, se vei liene viljelijälle huono asia, vai pitääkö senkin takia tukia lisätä?


    • Anonyymi

      Luomua luomua nuo valtion perseaukiset torpparit, joukolla idättämään!🤪😬

      • Anonyymi

        lisään: Hoitajat on paskapäitä kun Kristus tulisi ja antaisi heille hippokrteksen valan; n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬n!🤪😬


    • Anonyymi

      Valittakoon globalisti-saarikolle. Sehän hallituksessa häärää muiden viherporukoiden kanssa torjumassa "Suurta Ilmastonmuutosta".

    • Anonyymi

      Ei yhtään tukea enää kyllä täällä muutkin saa kärvistellä.

      • Anonyymi

        Hoitajat siis erotettava ja tilalle kortistosta väkeä heidän tilalleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hoitajat siis erotettava ja tilalle kortistosta väkeä heidän tilalleen.

        Onko joku joskus nähnyt hoitajan lähtevän töihin?


        Siellä ne torilal istuvat ja lapset masentuvat kun psyuktiatri setä on kanssa siellä eikä töissä koulussa


    • Anonyymi

      Onko joku joskus nähnyt maajussin lähtevän töihin?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe