Pitääkö se näkyä?

Anonyymi

Jos ihminen on uskossa, näkyykö se jollakin tavalla hänen elämässään?
Muuttuiko käytöksenne uskoon tulemisen jälkeen?
Pitääkö ihmìsen jollakin lailla valaistua ja tullakseen uskoon`
Eikö lapsena saatu uskonnollinen kasvatus riitä?

Mitä oikeuksia uskovaisella on? Saako hän julistaa uskoaan muille, vaikka kuulijat olisivat eri mieltä asioista. Otetaan esimerkiksi nyt vaikka tämä yleisin uskon asia, homous,

13

173

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Jos ihminen on uskossa, näkyykö se jollakin tavalla hänen elämässään?"

   Suurin osa uskovista elää ihan normaalia elämää ja käyttäytyy julkisuudessa samoin kuin muutkin. Ehkä hieman eri voimasanat on käytössä.

   "Pitääkö ihmìsen jollakin lailla valaistua ja tullakseen uskoon`"

   Ei pidä. Mutta pienestä pimentymisestä (rationaalisuuden sammuttamisesta) on apua.

   "Mitä oikeuksia uskovaisella on? Saako hän julistaa uskoaan muille, vaikka kuulijat olisivat eri mieltä asioista. Otetaan esimerkiksi nyt vaikka tämä yleisin uskon asia, homous,"

   Yleiset kansalaisoikeudet rajoituksineen.

  • Anonyymi

   Jos ihminen joutuu tuollaisia miettimään, hän ei ole uskossa. Usko ei ole sääntöjä eikä käyttäytymismalleja, vaan sitä että Pyhä Henki johdattaa. Jos ei sitten usko moiseen, niin koko uskosta on turha olla huuli pyöreänä.

   • Anonyymi

    Miksi se olisi turhaa? Onko uskovainen mielestäsi niin kaukana normaalista, etteivät hänen uskostaan osattomat voi häntä ymmärtää?


   • Anonyymi

    Aloittajana totean, että en ole ns. uskossa.
    Sitähän minä juuri ihmettelen, että millaiseksi ihmisen tulisi muuttua, jos saa herätyksen, ja millainen se voisi edes olla.
    Toisille on tullut joku valaistumisen hetki, ovatko he ollenkaan luterilaisia?

    Eikö uskovainen ihminen voi olla tavallinen kansalainen, jolla on oma vakaumuksensa ja kyky suvaita ja ymmärtää muita, kuten toisin ajattelijoita, toisia uskontoja, maahanmuuttajia, maastamuuttajia, erilaisia vähemmistöjä?


  • Anonyymi

   Ei tarvitse muuttua miksikään eikä miettiä mitään mitä saa tehdä ja mitä ei. Kaikki se on uskonnollisuutta jolla ei ole mitään arvoa Jumalan edessä. Ihmisten edessä niin voi hurskastella kuten Jeesuksen ajan fariseukset.

   Jumala Pyhän Hengen kautta muuttaa ihmise sellaiseksi astiaksi kun parhaaksi näkee. Niinhän Raamattu sanoo, että toiset asiat ovat jaloa käyttöä varten ja toiset arkisia asioita varten. Joten ei sitä voi tietää. Kaikki lähtee vain siitä että yleensä uskoo että Jumala voi tehdä ihmiselle sen mitä Raamattu lupaa ja mistä kertoo. Ellei siihen usko niin silloin käy niin, että yksi on toista mieltä toista vastaan. Juuri siitä mistä Paavali kirjeissään varoittaa. Kaikki nykypäivän uskonnolliset ilmiöt ovat niin tuttua Raamatun lehdiltä.

  • Anonyymi

   Uskis haluaa toimia oikein, siitä voi päätellä paljon. Ei voida tarkkailla jokaista asiaa.

  • Anonyymi

   Kysäisepä asiaa tuon käytöksen osalta palstalla aina roikkuvalta u.v:ltä.

  • Anonyymi

   Joissain asioissa se muuttui heti uskoontulon jälkeen, esim. viina ja tupakka jäivät pois, tupakka kyllä vähän viiveellä, mutta yhtäkkiä yhden päivän aikana ilman vieroitusoireita. Sitten muut väärät elämäntavat ja synnit muuttuivat vähitellen vuosikymmenien saatossa.

   • Tuskinpa ihan ilman vierotusoireita ne kun ovat fysiologinen fakta sellaiselle joka vähänkin enemmän on tupakoinnut.


   • Anonyymi
    Tolkun.Ihminen kirjoitti:

    Tuskinpa ihan ilman vierotusoireita ne kun ovat fysiologinen fakta sellaiselle joka vähänkin enemmän on tupakoinnut.

    Aikoinaan kun lopetin röökaamisen fyysisiä vieroitusoireita (joihin löytyy sitten purkaa, laastaria, pilleriä. Purkaa käytin) pahempia olivat totuttuihin tupakointitilanteisiin liittyvät "vieroitusoireet", tietyissä tilanteissa kun tupakka syttyi automaattisesti ja se oli jo lähes refleksi. Yllättäen juopotellessa ei koskaan iskenyt oikeastaan tupakanhimo, viinaanhan kuulema sortuu moni lopettamisyritys. Aika kivuttomasti tuo kävi. Ja kyllä joskus poltan pikkusikarin, 10 kpl laatikon kuussa. Se kun maistuu hyvälle.

    -a-teisti-


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aikoinaan kun lopetin röökaamisen fyysisiä vieroitusoireita (joihin löytyy sitten purkaa, laastaria, pilleriä. Purkaa käytin) pahempia olivat totuttuihin tupakointitilanteisiin liittyvät "vieroitusoireet", tietyissä tilanteissa kun tupakka syttyi automaattisesti ja se oli jo lähes refleksi. Yllättäen juopotellessa ei koskaan iskenyt oikeastaan tupakanhimo, viinaanhan kuulema sortuu moni lopettamisyritys. Aika kivuttomasti tuo kävi. Ja kyllä joskus poltan pikkusikarin, 10 kpl laatikon kuussa. Se kun maistuu hyvälle.

    -a-teisti-

    Nuorempana tuli jonkun verran harjoiteltua tupakointia. Ei onneksi kovin kauan mutta muistan kyllä, että kyllä jotakin oireita oli kun lopetin. Niin paljon meni Sisu pastilleja, että tänä päivänäkään ei tee mieli niitä:d


  • Anonyymi

   Ei uskontoaan saa julkisesti julistaa , se kuuluu hyviin tapoihin.
   Vittu nämä kalan ruodot auton perseessä ja muut saa minut raivon valtaan.

  • On monia ihmisiä, katolisia, luterilaisia, helluntailaisia, kaikenlaisia, joilla syntien anteeksi saaminen Jeesuksen sovitustyön perusteella on järisyttänyt heidän henkilökohtaista vakaumustaan ja maailmankatsomustaan. Se on ollut henkilökohtaisesti iso juttu, elämä ja asenteet on menneet uusiksi.

   Toisilla yhdessä päivässä ja toisilla vaikkapa kuukaudessa tai vuodessa. Jumala kohtaa ihmisen niin sopivan reippaasti tai rauhallisesti kuin kullekin ihmiselle on sopivaa, Hän kyllä tuntee meidät paremmin kuin me itsemme.

   Toiset kokevat vain kasvaneensa siihen, vaikka usein silloinkin löytyy jokin kohta elämästä, kun piti tehdä selväksi minkä lipun alla kulkee. Toiset huomaavat menneensä pitkän matkaa väärään suuntaan ennen kuin ovat kohdanneet totuuden, joka on kääntänyt suunnan nopeasti ja joskus jyrkästikin.

   Joidenkin käytös on muuttunut Jeesuksen kohtaamisen yhteydessä hetkessä täysin toisenlaiseksi, toisilla muutos on ollut pehmeämpi, jokut ovat kääntyneet ensin liian jyrkästi ja sitten tehneet korjausliikkeen liian kovaa ja edenneet korjausliikkeiden kautta ylilyöntien vaimetessa oikeaan suuntaan.

   Sellainen vaihtoehto, että ihminen tulisi uskoon ja mikään ei muuttuisi, tuntuisi melko epäuskottavalta, mutta aikaa joskus tarvitaan ja toisaalta tällaisia asioita ulkopuolelta arvioija on kyllä vaarassa tehdä väärän arvion.

   On kuitenkin asioita, joita uskoon tullut ei voi enää tehdä ja pysyä uskossa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   610
   3463
  2. Neljää ihmistä epäillään taposta

   Helsingin Punavuoressa – yksi heistä on takavuosien Miss Helsinki -kilpailija https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009488867.html https://www.mtvuutise
   Maailman menoa
   22
   2257
  3. Sara Chafak Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa

   Verotuksessa tulot olleet melko maltillisia edellisinä vuosina ja sitten tullaan rikkaina telkkariin esiintymään. Puoliso Jeffrey Lawman ei ole ollut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   2030
  4. Andy McCoy heittää hurjan väitteen "heponisti"-elämästään: "Levy-yhtiö toi sulle kamaa, että sä..."

   Ohhoh… Rock-legenda Andy McCoy avautuu huumeiden käytöstään ja esittääkin aikamoisia väitteitä. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/andy-mccoy-h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   29
   1470
  5. Martina IG:ssä pitää rotikoita vapaana metsässä, vaikka lakisääteinen kiinnipitoaika on alkanut

   Ja naisella jo aiempi tuomio metsästyslain rikkomisesta! Martina kuvaa videolla vapaana juoksevia koiria ja selittää "nää nauttii, on kyl iha mielentö
   Kotimaiset julkkisjuorut
   379
   1324
  6. 3 vuotias lapsi jätettiin yksin Espoon Friisilän päiväkodin pihalle.

   Hoitohenkilökunta oli häipynyt ja lapsi yksin leikkimässä hiekkalaatikolla. Vanhemmat olivat hakeneet sovitusti lapsensa ennen viittä ja päiväkoti oli
   Yhteiskunta
   55
   1231
  7. Jo toinen ei-koti! Päivi Lipponen ei kutsu Maria Veitolaa Paavo Lipposen kanssa jakamaansa kotiin

   No jopas...! Päivi Lipponen asuu puolisonsa Paavo Lipposen kanssa Helsingin Töölössä. Hän ei kutsu Maria Veitolaa yökylään Helsingin kotiin, vaan Porv
   Suomalaiset julkkikset
   49
   1213
  8. Mikä ihastuksesi kohteessa on kuumaa

   Mikä saa haluamaan juuri häntä? Ole rehellinen.. Kukaan ei saa tietää👀
   Ikävä
   51
   1108
  9. Tiedäthän nainen sen

   Että sun ei tarvi tehdä mitään ylimääräistä. Olet täydellinen ja rakastan sinua. Mikään ei muuta tunteitani sinuun.
   Ikävä
   39
   912
  10. Mitä haluaisit

   Sanoa kaipaamallesi neiti- ihmiselle, juuri nyt?
   Ikävä
   74
   906
  Aihe