Pitääkö se näkyä?

Anonyymi

Jos ihminen on uskossa, näkyykö se jollakin tavalla hänen elämässään?
Muuttuiko käytöksenne uskoon tulemisen jälkeen?
Pitääkö ihmìsen jollakin lailla valaistua ja tullakseen uskoon`
Eikö lapsena saatu uskonnollinen kasvatus riitä?

Mitä oikeuksia uskovaisella on? Saako hän julistaa uskoaan muille, vaikka kuulijat olisivat eri mieltä asioista. Otetaan esimerkiksi nyt vaikka tämä yleisin uskon asia, homous,

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Jos ihminen on uskossa, näkyykö se jollakin tavalla hänen elämässään?"

      Suurin osa uskovista elää ihan normaalia elämää ja käyttäytyy julkisuudessa samoin kuin muutkin. Ehkä hieman eri voimasanat on käytössä.

      "Pitääkö ihmìsen jollakin lailla valaistua ja tullakseen uskoon`"

      Ei pidä. Mutta pienestä pimentymisestä (rationaalisuuden sammuttamisesta) on apua.

      "Mitä oikeuksia uskovaisella on? Saako hän julistaa uskoaan muille, vaikka kuulijat olisivat eri mieltä asioista. Otetaan esimerkiksi nyt vaikka tämä yleisin uskon asia, homous,"

      Yleiset kansalaisoikeudet rajoituksineen.

    • Anonyymi

      Jos ihminen joutuu tuollaisia miettimään, hän ei ole uskossa. Usko ei ole sääntöjä eikä käyttäytymismalleja, vaan sitä että Pyhä Henki johdattaa. Jos ei sitten usko moiseen, niin koko uskosta on turha olla huuli pyöreänä.

      • Anonyymi

        Miksi se olisi turhaa? Onko uskovainen mielestäsi niin kaukana normaalista, etteivät hänen uskostaan osattomat voi häntä ymmärtää?


      • Anonyymi

        Aloittajana totean, että en ole ns. uskossa.
        Sitähän minä juuri ihmettelen, että millaiseksi ihmisen tulisi muuttua, jos saa herätyksen, ja millainen se voisi edes olla.
        Toisille on tullut joku valaistumisen hetki, ovatko he ollenkaan luterilaisia?

        Eikö uskovainen ihminen voi olla tavallinen kansalainen, jolla on oma vakaumuksensa ja kyky suvaita ja ymmärtää muita, kuten toisin ajattelijoita, toisia uskontoja, maahanmuuttajia, maastamuuttajia, erilaisia vähemmistöjä?


    • Anonyymi

      Ei tarvitse muuttua miksikään eikä miettiä mitään mitä saa tehdä ja mitä ei. Kaikki se on uskonnollisuutta jolla ei ole mitään arvoa Jumalan edessä. Ihmisten edessä niin voi hurskastella kuten Jeesuksen ajan fariseukset.

      Jumala Pyhän Hengen kautta muuttaa ihmise sellaiseksi astiaksi kun parhaaksi näkee. Niinhän Raamattu sanoo, että toiset asiat ovat jaloa käyttöä varten ja toiset arkisia asioita varten. Joten ei sitä voi tietää. Kaikki lähtee vain siitä että yleensä uskoo että Jumala voi tehdä ihmiselle sen mitä Raamattu lupaa ja mistä kertoo. Ellei siihen usko niin silloin käy niin, että yksi on toista mieltä toista vastaan. Juuri siitä mistä Paavali kirjeissään varoittaa. Kaikki nykypäivän uskonnolliset ilmiöt ovat niin tuttua Raamatun lehdiltä.

    • Anonyymi

      Uskis haluaa toimia oikein, siitä voi päätellä paljon. Ei voida tarkkailla jokaista asiaa.

    • Anonyymi

      Kysäisepä asiaa tuon käytöksen osalta palstalla aina roikkuvalta u.v:ltä.

    • Anonyymi

      Joissain asioissa se muuttui heti uskoontulon jälkeen, esim. viina ja tupakka jäivät pois, tupakka kyllä vähän viiveellä, mutta yhtäkkiä yhden päivän aikana ilman vieroitusoireita. Sitten muut väärät elämäntavat ja synnit muuttuivat vähitellen vuosikymmenien saatossa.

      • Tuskinpa ihan ilman vierotusoireita ne kun ovat fysiologinen fakta sellaiselle joka vähänkin enemmän on tupakoinnut.


      • Anonyymi
        Tolkun.Ihminen kirjoitti:

        Tuskinpa ihan ilman vierotusoireita ne kun ovat fysiologinen fakta sellaiselle joka vähänkin enemmän on tupakoinnut.

        Aikoinaan kun lopetin röökaamisen fyysisiä vieroitusoireita (joihin löytyy sitten purkaa, laastaria, pilleriä. Purkaa käytin) pahempia olivat totuttuihin tupakointitilanteisiin liittyvät "vieroitusoireet", tietyissä tilanteissa kun tupakka syttyi automaattisesti ja se oli jo lähes refleksi. Yllättäen juopotellessa ei koskaan iskenyt oikeastaan tupakanhimo, viinaanhan kuulema sortuu moni lopettamisyritys. Aika kivuttomasti tuo kävi. Ja kyllä joskus poltan pikkusikarin, 10 kpl laatikon kuussa. Se kun maistuu hyvälle.

        -a-teisti-


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aikoinaan kun lopetin röökaamisen fyysisiä vieroitusoireita (joihin löytyy sitten purkaa, laastaria, pilleriä. Purkaa käytin) pahempia olivat totuttuihin tupakointitilanteisiin liittyvät "vieroitusoireet", tietyissä tilanteissa kun tupakka syttyi automaattisesti ja se oli jo lähes refleksi. Yllättäen juopotellessa ei koskaan iskenyt oikeastaan tupakanhimo, viinaanhan kuulema sortuu moni lopettamisyritys. Aika kivuttomasti tuo kävi. Ja kyllä joskus poltan pikkusikarin, 10 kpl laatikon kuussa. Se kun maistuu hyvälle.

        -a-teisti-

        Nuorempana tuli jonkun verran harjoiteltua tupakointia. Ei onneksi kovin kauan mutta muistan kyllä, että kyllä jotakin oireita oli kun lopetin. Niin paljon meni Sisu pastilleja, että tänä päivänäkään ei tee mieli niitä:d


    • Anonyymi

      Ei uskontoaan saa julkisesti julistaa , se kuuluu hyviin tapoihin.
      Vittu nämä kalan ruodot auton perseessä ja muut saa minut raivon valtaan.

    • On monia ihmisiä, katolisia, luterilaisia, helluntailaisia, kaikenlaisia, joilla syntien anteeksi saaminen Jeesuksen sovitustyön perusteella on järisyttänyt heidän henkilökohtaista vakaumustaan ja maailmankatsomustaan. Se on ollut henkilökohtaisesti iso juttu, elämä ja asenteet on menneet uusiksi.

      Toisilla yhdessä päivässä ja toisilla vaikkapa kuukaudessa tai vuodessa. Jumala kohtaa ihmisen niin sopivan reippaasti tai rauhallisesti kuin kullekin ihmiselle on sopivaa, Hän kyllä tuntee meidät paremmin kuin me itsemme.

      Toiset kokevat vain kasvaneensa siihen, vaikka usein silloinkin löytyy jokin kohta elämästä, kun piti tehdä selväksi minkä lipun alla kulkee. Toiset huomaavat menneensä pitkän matkaa väärään suuntaan ennen kuin ovat kohdanneet totuuden, joka on kääntänyt suunnan nopeasti ja joskus jyrkästikin.

      Joidenkin käytös on muuttunut Jeesuksen kohtaamisen yhteydessä hetkessä täysin toisenlaiseksi, toisilla muutos on ollut pehmeämpi, jokut ovat kääntyneet ensin liian jyrkästi ja sitten tehneet korjausliikkeen liian kovaa ja edenneet korjausliikkeiden kautta ylilyöntien vaimetessa oikeaan suuntaan.

      Sellainen vaihtoehto, että ihminen tulisi uskoon ja mikään ei muuttuisi, tuntuisi melko epäuskottavalta, mutta aikaa joskus tarvitaan ja toisaalta tällaisia asioita ulkopuolelta arvioija on kyllä vaarassa tehdä väärän arvion.

      On kuitenkin asioita, joita uskoon tullut ei voi enää tehdä ja pysyä uskossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe