Suomen Yritysrekisteri huijaus

Anonyymi

Heippa! Tarviisin kipeesti neuvoja koskien Suomen Yritysrekisteriä. Oon ihan uus yrittäjä ja heti seuraavana päivänä kun olin PRH ilmoituksen tehny, mulle tuli soitto tuolta Suomen Yritysrekisteristä. Puhelu alkoi niin, että kerrottiin yritykseni olleen nyt rekisteröity ja sen tiedot haluttiin vielä tarkastaa. Tarkastuksen jälkeen ilmoitettiin, että rekisteröinnistä tulee vielä jossain vaiheessa lasku. Luulin, että he ovat viranomaisia ja että tuo lasku tulee jostain PRH:n rekisteröinnistä tai muusta pakollisesta. Pari päivää puhelun jälkeen tuli n. 300e lasku ja tilausvahvistus jostain näkyvyydestä ja tiesin heti, että tämmöstä minä en kyllä oo ostanu. Laitoin välittömästi heille sähköpostia jossa kiistin tämän ja olen useamman kerran heiltä vaatinut puhelun nauhoitetta itselleni kuunneltavaksi, mutta eivät sitä suostu lähettämään vedoten siihen, että sähköpostini olisi salaamaton. En muista enää täysin kuinka puhelu eteni, mutta ei varmasti ole ihan lainmukaisesti mennyt kerta eivät nauhoitetta suostu edes toimittamaan. Tästä alkaa olemaan jo sen verran kauan, että ilman tuota nauhoitetta en osaa enää itsekään täysin sanoa, olenko vahingossa mennyt sanomaan "Joo" johonkin tilaukseen. Kerran olen ollut yhteydessä liiton lakipalveluihin ja sieltä sain neuvoksi kiistää tämän ja että perintään ei voi laittaa jos kiistetty ja että Suomen yritysrekisteri voisi nauhoitteen minulle toimittaa vaikka ilman sitä salaustakin luvallani.

Heiltä tulee nyt kirjeitä ja viestejä missä vaaditaan maksamaan lasku tai vievät sen heidän perintätoimistonsa hoidettavaksi. Mitä mun kannattas tässä tehdä, maksanko vaan sen pois? Joku osasi minulle sanoa että jos maksan sen laskun niin silloin myös hyväksyn sen sopimuksen ja niitä voi sitten alkaa tulemaan myös lisää. Huolettaa kuitenkin, että tämän takia tulis luottohäiriömerkintä. Koen tulleeni kusetetuksi, harmittaa ja nolottaa tämä koko juttu.

8

3270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kirjoituksen ulkoasu paljastaa, että avausviestin kirjoittaja on noin 70% todennäköisyydellä Suomi-24:n palkkalistoilla oleva ”aktivointikirjoittelija”. Hänen toimenaan on saada täällä manosklikkaukset laulamaan.

      Mutta kirjoitan muutaman kommentin, koska joku oikeakin kyselijä saattaa nähdä tai joskus myöhemmin löytää.

      1.) >>Laitoin välittömästi heille sähköpostia jossa kiistin tämän ja olen useamman kerran heiltä vaatinut puhelun nauhoitetta itselleni kuunneltavaksi,

      – Saitko heiltä sähköpostitse vastauksen tuohon lähettämääsi reklamointiin? Jos sait, se toimii juridisena todisteena, että he ovat vastaaottaneet reklamaatiosi.
      – Mitkään puhelimessa puhumiset eivät sinua nyt auta. Pitää saada lakituvassa esitettävssä olevaa näyttöä, joka tarkoittaa jonkinlaisia kirjallisia dokumentteja ym.

      2.) >>Kerran olen ollut yhteydessä liiton lakipalveluihin ja sieltä sain neuvoksi kiistää tämän ja että perintään ei voi laittaa jos kiistetty ja että Suomen yritysrekisteri voisi nauhoitteen minulle toimittaa vaikka ilman sitä salaustakin luvallani.

      – Minkähän nimisen ”liiton” palveluihin olet ollut yhteydessä, kerro? Yrittäjillä kun ei tuollaisia liittoja yleensä ole. Sikäli selostuksesi alkupäässä mainitun epäilyn mukaisesti haiskahtaa.

      3.) >>Heiltä tulee nyt kirjeitä ja viestejä missä vaaditaan maksamaan lasku tai vievät sen heidän perintätoimistonsa hoidettavaksi.

      – Jos et ole saanut kohdassa 1) mainittua email-vahvistusta tekemääsi reklamaatioon, niin siinä tapauksessa tee vielä uusi kirjallinen (kirjeitse) reklamaatio heille. Laita varmuudeksi menemään sekä kirjattuna kirjeenä että tavallisena kirjeenä. Äärettömän pieni, postimerkkien kokoinen kustannus, saamaasi 300€ laskuun verrattuna.

      4.) >>Mitä mun kannattas tässä tehdä, maksanko vaan sen pois?

      – No et tietenkään maksa. Jää vartoilemaan sitä heidän perintätoimistonsa
      lähettämää kirjettä. Reklamoi se samalla tavalla kirjallisesti, kahtena lähetyksenä kuin kohdassa 3. on kerrottu.
      – Kun olet nuo reklamaatiot saanut tehdyksi, olet firmoinesi turvassa niin että firmasi nimeä ei voida laittaa Kauppalehden protestilistalle tai muualle.
      – Ainoa keino jolla voivat jatkaa perintäänsä on oikeusteitse. Eivät ala, kukaan puhelinmyyjä ei ole vielä Suomessa tällaiseen ryhtynyt, eivätkä ryhdy nämäkään.-

      • Anonyymi

        Heippa! En ole aktivointikirjoittelija, enkä ole koskaan tänne aikaisemmin mitään kirjoitellut 😁 Olen saanut ensimmäiseen viestiin vastauksen, jossa kertoivat mm. Että reklamaatio ei poista maksuvelvoitetta ja että nauhoitetta ei tietoturva syistä toimiteta. Olen siis kaikki viestit heille laittanut sähköpostissa enkä puhelimitse, jotta tarvittaessa olisi myös näytettä asiasta.

        Ja liitolla tarkoitan tätä yrittäjät.fi:tä, jota ilmeisesti virheellisesti kutsuin liitoksi kun se on jokin Yrittäjien järjestö(?)

        Mutta kiitos vastauksesta, laitan seuraavaksi heille kirjeitse kirjallisen reklamaation!

        -Aloittaja


      • Anonyymi

        >> Että reklamaatio ei poista maksuvelvoitetta ja että nauhoitetta ei tietoturva syistä toimiteta. >>

        Olet reklamoinut saamasi laskun, et pidä laskua oikeellisena, koska olet ilmoittanut että et ole kyseistä tuotetta tilannut.

        Jos ovat eri mieltä eivätkä tyydy tähän ilmoitukseesi, niin he laittavat sen sitten oman perintätoimistonsa perittäväksi. Perintätoimistolta tulevan kirjeen kanssa on oltava tarkkana, se ei hoidu millään pelkällä puhelinsoitolla.
        Se kirje on reklamoitava kirjallisesti, ja reklamoinnissa mainittava että olet reklamoinut ka asettanut riidanalaiseksi asian jo aikaisemmin tavarantoimittajalle.

        Tällöin asia raukeaa, ei etene minnekään, etkä kuule asiasta enää. Jos haluaisivat haaskata rahojansa typeryyteen, voisivat koettaa jatkaa Oikeudellisen Perinnän kautta.
        https://www.kuluttajaliitto.fi/materiaalit/velan-oikeudellinen-perinta/

        Mikäli tuollainen typeryyys ja kirje ilmaantuisi (ei tällaisessa tapauksessa ilmaannu...), pitää näihinkin kirjeisiin vastata kirjallisesti.

        Niillä myyjän kehumilla nauhoitteilla ei ole oikeassa elämässä mitään todistusarvoa, vaikka asia etenisi peräti käräjäoikeuteen saakkakin. Niitä voitsisiin mahdollisesti kuunnella oikeuden istunnossa (puhelinmyynnistä kyseen ollen, sellaisia ei ole Suomessa koskaan kuunneltu oikeudessa tähän mennessä).
        Sinun tehtäväsi on kaikissa nauhoja koskevissa asioissa lyhyesti vain sanoa, että sinä et ole henkilö, joka nauhalla puhuu, vaan on joku muu. Vastapuolen on mahdotonta juridisesti osoittaa sinua tuoksi puhujaksi.

        ---
        Joka ikinen puhelinmyyntifirma pelottelee nimenomaan niillä hallussaan olevilla nauhoitteilla asiakkaita, mutta niillä ei ole mitään todistusarvoa, ne ovat juridisesti merkityksettömiä tämän tyyppisessä riita-asiassa.

        Jos nauhoittet olisivat murhaoikeudenkäynnin todisteina, äänitteille ja siinä sanotuille asioille tulisi oikeudellista painoarvoa, tuomarin ja lautamiesten pitäisi harkita noiden puheiden merkittävyyttä. Puhelinmyyntijutussa tällaista ei tehdä, eikä miillä ole oikeusarvoa.

        Siis oikeasti niillä nauhoilla ei ole MITÄÄN todistusarvoa, kun riita-aiheena on muutaman sadan euron puhelinmyyntutapaus, ja sinä kiistät olevasi kyseinen puhuva henkilö.

        Älä selittele monisanaisesti, vaan sanot vaan että et ole henkilö joka tuossa nauhalla puhuu. Piste. Älä selittele äläkä arvuuttele yhtään enempää, että kuka se mahdollisesti voi olla, joka on sinun puhelimestasi puhunut. Sanot vain että et ole henkilö joka tuossa nauhalla puhuu, ja piste. Ei mitään lisäselityksiä, joista vastapuoli voisi saada lisää asiaa ja kiinni.


    • Anonyymi

      Moikka!

      Mulle kävi sama homma. Miten päädyit hoitamaan tilanteen??

    • Anonyymi

      Menin itse aikoinaan samaan halpaan ja soitin perään heti puhelun jälkeen. Suostui pudottamaan vuosimaksun puoleen tiukan väännön jälkeen. Pidin huolen hyvissä ajoin ennen sopimuskauden loppua, että sopimus ei enää jatku. Kyllähän se webissä jotain näkyvyyttä lisäsi vaikka saman saa aikaiseksi ilmaiseksikin ja heidän maksunsa ovat kohtuuttomat palvelun tarjontaan nähden.
      Tosi törkeää huijausta käyttämällä uuden yrittäjän tietämättömyyttä hyväksi viittaamalla yritysrekisteriin, jonka ovat vielä onnistuneet saamaan firman nimeksi.

    • Anonyymi

      Eivät valitettavasti anna mahdollisuutta perua tilauksi...Puhelinnumero joka heillä on veloittaa noin3€/min eikä kukaan vastaaa koskaan..
      Kirjattua kirjettä eivät nouda postista..
      Eivät vastaa sähköposteihin...Hieno firma hieno toimintatapa laillistaa Ryöstely yrityksiltä.

      • Anonyymi

        Tällaisten firmojen pyörittelijät vietiin Suomessa ennen vanhaan kunnon aikoina metsään porukalla. Pitäisi ottaa sama käytäntö taas voimaan.


    • Anonyymi

      Saatava saastemies viemään yritysrekisterille Riitautus/reklamointi asiasta kirjeitse tieto....ovat kälmiä lähettävät ennen seuraavanvuoden maksuja jo nuita karhu pelotteita,että maksaisivat.....kaiken lisäksi soittavat Markkinointi kiellettyihin numeroihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7179
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      32
      2772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2346
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      96
      2042
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      15
      1746
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1535
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1319
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe