Asiaa vesikasteesta, pelastuksesta ja Pyhästä Hengestä.

Anonyymi

Olen törmännyt moniin saarnaajiin jotka korostavat tätä Jumalan seurakuntaan liittymisenä ja osa jopa menee niin pitkälle, että sanovat Pyhän Hengen olevan vain niillä jotka kastetaan vedessä. Itse olen tuollaista ajattelua vastaan koska niissä kohdin Raamattua joissa pahantekijöitä luetellaan, ei lue "kasteettomat". Sen lisäksi on vähintäänkin erikoista väittää että jos kasteen ottamattomuus on syntiä, ettei Kristus kuollut myös tuon synnin sovittaakseen. Ainoa anteeksiantamaton synti on Pyhän Hengen pilkka, joka voidaan yhdistää siihen, että ei usko Jeesuksen olevan Jumalasta, Jumalan Poika, vaan kieltää hänet ja vastustaa häntä loppuun asti, kuten monet kirjanoppineet ja fariseukset tekivät, vaikka näkivät hänen tekonsa ja kuulivat hänen saarnansa.

Vesikasteesta ei tietääkseni missään kohdin Raamattua mainita, että sillä liityttäisiin seurakuntaan eli tuo ajatus on perinnäissääntö (korjatkaa jos olen väärässä). Sen tarkoitus käy ilmi seuraavista kohdista:

Matteus 3:11
"Minä kastan teidät vedellä parannukseen ..."

Markus 1:4
"Johannes Kastaja saarnasi erämaassa parannuksen kastetta syntien anteeksisaamiseksi."

Apostolien teot 2:38
"Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."

Kaste otetaan syntien anteeksisaamiseksi.

Tärkeä huomio näistä on se, että jokaisessa kuulijana on israelilaiset. Vesikastetta ei missään kohtaa julistettu tällä tapaa pakanoille. Jeesus ei esimerkiksi kehoittanut kasteelle pakanoita tai muitakaan, jotka uskoivat häneen.

Toisekseen, Pietarille annettiin taivasten valtakunnan avaimet:

Matteus 16:19
"Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja minkä sinä sidot maan päällä, se on oleva sidottu taivaissa, ja minkä sinä päästät maan päällä, se on oleva päästetty taivaissa."

Kun Pietari ilmoitti Israelin huoneelle mitä heidän piti tehdä: "ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan" hän sitoi kuulijoiden kohtalon siihen ottaisivatko he kasteen, jota seuraisi Pyhän Hengen saaminen. Tätä valtaa ei ole kenelläkään uskovalla tänään. Emme me voi mennä sanomaan ihmisjoukoille, että jos he eivät nyt ota kastetta tai nyt tällä hetkellä usko, heidän kohtalonsa on sinetöity eivätkä he saa syntejään anteeksi ja Pyhää Henkeä. Ellei Jeesus itse tule ja ilmoita meille, että meillä sellainen auktoriteetti on. Mutta silti on joitakin jotka niin tekevät, ja vetoavat noihin Pietarin sanoihin, jotka olivat osoitettu senaikaiselle Israelin huoneelle.

Apostolien teot 10:47
"Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"

Kuten huomataan, Pyhä Henki oli jo tullut näihin pakanoihin, ilman kastetta, jonka Pietari asetti aikaisemmin ehdoksi Israelin huoneelle. Kornelius perheineen kuitenkin kastettiin, juutalaisten apostolien toimesta.

Väitän että uskovat tänä päivänä ovat juuri niinkuin Korneliuskin, saaneet Pyhän Hengen, joka on pelastuksen sinetti, ilman vesikastetta.

2 Korinttolaiskirje 1:22
"Mutta se, joka lujittaa meidät yhdessä teidän kanssanne Kristukseen ja joka on voidellut meidät, on Jumala, joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme."

Galatialaiskirje 5:22-24
"Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen. Näitä vastaan ei ole laki. Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen."

1 Korinttolaiskirje 12:3
"Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano:'Jeesus olkoon kirottu', ja ettei kukaan voi sanoa:'Jeesus olkoon Herra', paitsi Pyhässä Hengessä."

1 Johannes 2:22-23
"Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan. Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä."

Jos joku tunnustaa Isän ja Pojan, että nämä ovat Jeesuksessa, niin hänessä on Pyhä Henki. Tiedämme myös ettei orjantappuroista koota viinirypäleitä.

99

478

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   taas on julkituotu valhetta ja petosta >>Jos joku tunnustaa Isän ja Pojan, että nämä ovat Jeesuksessa, niin hänessä on Pyhä Henki.>>

   Älkää vaan kukaan tuota tunnustako!

   Jos tuon teette olette osallisia valheessa ja osallisia synnissä, Tuo on kadottava synti.

   • Anonyymi

    jatkan viel tuosta ...

    myöskään tunnustamalla ette ole Kristuksessa ettekä saa pyhää henkeä.
    Tuo kommentoija houkuttelee Teitä mukaansa vastoin Herran käskyjä.

    Tuo aloituskommentti on :
    ---Psykologista manipulointia [ kusetus] on toimintaa, jonka avulla luterilaista Kirkkoraamattua tuodaan esille ja pyritään aktiivisesti vaikuttamaan toisten toimintaan ja ajatuksiin. tarkoitus on käsitellä, vaikuttaa ihmisiin taitavasti, muuntaa totuuden tietoja omien harhaoppiensa tähden sekä omien henkilökohtaisten ongelmien ja sairauksiensa tähden [Room. 1: 28-32].


   • Anonyymi

    Olkoon se sinun mielestä valhe,minulle se on totta !
    Minä tunnustan Isän ja Pojan ja nämä ovat Kristuksessa Jesuksessa,heillä on pyhä henki.

    Kristus on tie ja elämä !


  • Anonyymi

   Vain helluntailaisilla ja muilla Amerikasta tänne tuoduilla harhaoppisilla uskonlahkoilla on käytössä pelkkä "vesikaste", jossa ihminen ei saa yhtään mitään.

   Kristittyjen yksi kaste on Jeesuksen valtuutuksin tehty kaste nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen, jossa veden lisäksi on mukana kaikki Jumalan Kolme Persoonaa.

   " Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni kastamalla heidät
   Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen!"

   Jumalan lapseksi ottamista kasteessa todistaa kolme yhtäpitävää todistajaa sekä taivaassa että täällä maan päällä.

   " Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat:
   Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat."

   • Anonyymi

    Ihanako tosissaan tuo pelle uskoo veden taikavoimaan?
    No, pakanoilla on tuollaisia taipumuksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihanako tosissaan tuo pelle uskoo veden taikavoimaan?
    No, pakanoilla on tuollaisia taipumuksia.

    Sinä taidat olla ainoa joka uskoo veden taikavoimaan


   • Anonyymi

    väärin , väärin, syntiä on kaikki Sinun kommenttisi:
    1. >>pelkkä "vesikaste", jossa ihminen ei saa yhtään mitään>>

    2. >>Kristittyjen yksi kaste on Jeesuksen valtuutuksin tehty kaste nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen, jossa veden lisäksi on mukana kaikki Jumalan Kolme Persoonaa.>>

    3. >>" Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni kastamalla heidät
    Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen!">>

    4, >>" Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat:>>

    Sinähän olet oikeen perkeleen lapsi, jumalaton pakana.

    Psykologista manipulointia [ kusetus] on toimintaa, jonka avulla luterilaista Kirkkoraamattua tuodaan esille ja pyritään aktiivisesti vaikuttamaan toisten toimintaan ja ajatuksiin. tarkoitus on käsitellä, vaikuttaa ihmisiin taitavasti, muuntaa totuuden tietoja omien harhaoppiensa tähden sekä omien henkilökohtaisten ongelmien ja sairauksiensa tähden [Room. 1: 28-32].

    Te S24-palstalaiset varokaa noita harhaoppisia, älkää antako noille mitään vaikuttamismahdollisuutta Teidän palstalaisten uskonkäsitykseenne
    ja pelastuskäsitykseenne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihanako tosissaan tuo pelle uskoo veden taikavoimaan?
    No, pakanoilla on tuollaisia taipumuksia.

    "Kristillisessä kasteessa, kastettava liitetään Kristuksen kuolemaan ja
    ylösnousemuksen osallisuuteen"

    "KAIKKI te, jotka olette Kristukseen KASTETUT, olette Kristuksen päällenne pukeneet"
    Gal: 3: 27

    "Vai ettekö tiedä, että kaikki me, jotka olemme KASTETUT Kristukseen Jeesukseen,
    olemme hänen kuolemaansa kastetut"
    Room: 6: 3

    helluntailaisille voisi sanoa: "Vai, ettekö tiedä" Room:6:3


  • Anonyymi

   kehtaat tuodakin julki ja esittää olevasi täys moukka :
   >>Väitän että uskovat tänä päivänä ovat juuri niinkuin Korneliuskin, saaneet Pyhän Hengen, joka on pelastuksen sinetti, ilman vesikastetta.>>

   • Anonyymi

    jatkan vielä..

    mikä on moukka?

    moukka
    (käytökseltään) sivistymätön henkilö, tomppeli, pölkkypää, hölmö, ääliö


   • Anonyymi

    Mikä sinä olet?

    Tiitus 3:1-2
    "Muistuta heitä olemaan hallituksille ja esivalloille alamaiset, kuuliaiset, kaikkiin hyviin tekoihin valmiit, etteivät ketään herjaa, eivät riitele, vaan ovat lempeitä ja osoittavat kaikkea sävyisyyttä kaikkia ihmisiä kohtaan."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    jatkan vielä..

    mikä on moukka?

    moukka
    (käytökseltään) sivistymätön henkilö, tomppeli, pölkkypää, hölmö, ääliö

    Pyhää kastetta joka annetaan Jumalan Sanalla ja vedellä"
    niin helluntailaiset nimittää moukaksi, joka usko Jumalan Sanaan.

    "Sanallaan hän loi taivaat ja maan"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä sinä olet?

    Tiitus 3:1-2
    "Muistuta heitä olemaan hallituksille ja esivalloille alamaiset, kuuliaiset, kaikkiin hyviin tekoihin valmiit, etteivät ketään herjaa, eivät riitele, vaan ovat lempeitä ja osoittavat kaikkea sävyisyyttä kaikkia ihmisiä kohtaan."

    Sinulle tiedoksi Paavalin kanta toiminnastasi täällä palstalla:

    Room. 1
    Heille [moukille] ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
    29 He [moukat]ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;
    30 ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,
    31 vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;
    32 jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pyhää kastetta joka annetaan Jumalan Sanalla ja vedellä"
    niin helluntailaiset nimittää moukaksi, joka usko Jumalan Sanaan.

    "Sanallaan hän loi taivaat ja maan"

    väärin väärin..epäjumalaaa tuot julki tuossa >>"Sanallaan hän loi taivaat ja maan">>

    Tuon sijasta totuus on että Herra on luoja.
    1 Moos. 2
    4 Tämä on kertomus taivaan ja maan synnystä, kun ne luotiin. Siihen aikaan kun Herra Jumala teki maan ja taivaan,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    väärin väärin..epäjumalaaa tuot julki tuossa >>"Sanallaan hän loi taivaat ja maan">>

    Tuon sijasta totuus on että Herra on luoja.
    1 Moos. 2
    4 Tämä on kertomus taivaan ja maan synnystä, kun ne luotiin. Siihen aikaan kun Herra Jumala teki maan ja taivaan,

    "ja nimi , jolla häntä kutsutaan on Jumalan Sana"
    Ilm: 19: 13


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinulle tiedoksi Paavalin kanta toiminnastasi täällä palstalla:

    Room. 1
    Heille [moukille] ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
    29 He [moukat]ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;
    30 ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,
    31 vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;
    32 jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

    Minä tunnustan olleeni tuollainen. Oletko sinä ollut?

    Toimintani palstalla ei kyllä ole ollut mitään noista. En ahnehdi (en saa tästä palkkaa), en kirjoittele ilkeyttäni (luen Raamattua ja pohdin asioita), en kadehdi ketään, en ole aikeissa murhata ketään enkä vihaa ketään, en halua riidellä, en ole petollinen (erheeni johtuvat siitä etten täydellisesti tunne Jumalan sanaa), en ole panetellut, en vihaa Jumalaa, armeijassa viimeksi jouduin tappeluun (vuosia sitten), en ole ylpeä, en pidä itseäni suuressa arvossa, en koe että voisin mistään kerskata.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "ja nimi , jolla häntä kutsutaan on Jumalan Sana"
    Ilm: 19: 13

    tuo on Kirkkoraamatun mamipulaatio.

    Herra itse ei tunnuta Jumalan Sanaa, 2 Moos 20: 1-11, Herran käskyt pätevät ei Kirkkoraamattu.


  • Anonyymi

   Raamatussa kastetaan yksi helluntailainen.

   Ap. t. 8:13

   Ja Simon itsekin uskoi, ja kasteen saatuansa hän pysytteli Filippuksen seurassa; ja nähdessään ihmeitä ja suuria, voimallisia tekoja hän hämmästyi.

   Uskotaan ja kastetaan ja juodaan myrkkyä ja nostetaan käärmeitä eikä se meihin satu, ja ojennellaan käsiä ja sairaudet paranee.

   ja sanoi: "Antakaa minullekin se valta, että kenen päälle minä käteni panen, se saa Pyhän Hengen".
   Mutta Pietari sanoi hänelle: "Menkööt rahasi sinun kanssasi kadotukseen, koska luulet Jumalan lahjan olevan rahalla saatavissa.
   Ei sinulla ole osaa eikä arpaa tähän sanaan, sillä sinun sydämesi ei ole oikea Jumalan edessä.

   • Anonyymi

    :D :D

    yhtään luterilaista ei ole edes kastettu :D


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    :D :D

    yhtään luterilaista ei ole edes kastettu :D

    Fariseukset olivat aikansa helluntailaisia. He julistivat olevansa pelastuneita uskonsa ja vaelluksensa perusteella.

    Johannes ei kastanut heitä ollenkaan, koska he eivät tunnustaneet syntisyyttään ennen kastetta. Johannes lähetti heidät synneissään takaisin koteihinsa ja lahkoihinsa.

    10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
    11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
    12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
    13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.
    14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."


  • Anonyymi

   Evankeliumi ensin. Kuuleville korville, ei muille.

  • Anonyymi

   Jos Jerusalemissa olisi ollut helluntailaisia, niin ne olisivat tehneet Juutalaispojille sen ympärileikkauksen toiseen kertaan.

   • Anonyymi

    "Jos Jerusalemissa olisi ollut helluntailaisia, niin ne olisivat tehneet Juutalaispojille sen ympärileikkauksen toiseen kertaan."

    Mutta jos Jerusalemissa olisi ollut luterilaisia, he olisivat ympärileikanneet myös tytöt, koska sitä ei ole Raamatussa kielletty.


  • Anonyymi

   2. Piet. 3:5

   "Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta."

   Joh.3:5

   "Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan."

   • Anonyymi

    2 Pietari 3:5

    Tämä kohta tarkoittaa Jumalan kieltäjiä. Esimerkiksi ateistejä, jotka tekeytyvät tietämättömiksi Jumalan olemassaolosta.

    Johannes 3:5

    Mitä on vedestä syntyminen? Mitä on Hengestä syntyminen? Vastaa ensin näihin ennenkuin alat esittämään jakeita oman uskonnollisen perinteen "tueksi".

    Seuraavasta jakeesta:
    "Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki."

    Vedestä syntyminen viittaa tässä ruumiilliseen syntymään. Ei kasteeseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    2 Pietari 3:5

    Tämä kohta tarkoittaa Jumalan kieltäjiä. Esimerkiksi ateistejä, jotka tekeytyvät tietämättömiksi Jumalan olemassaolosta.

    Johannes 3:5

    Mitä on vedestä syntyminen? Mitä on Hengestä syntyminen? Vastaa ensin näihin ennenkuin alat esittämään jakeita oman uskonnollisen perinteen "tueksi".

    Seuraavasta jakeesta:
    "Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki."

    Vedestä syntyminen viittaa tässä ruumiilliseen syntymään. Ei kasteeseen.

    Te olette pikkuasioissa näpertelijöitä.

    Alkakaa isoja kokonaisuuksia selvittämään..alkaen vanhasta testamentista ja päätyen uuteen testamenttiin.

    Kaste on tärkeä suhde Herraan. Tuo tärkeys Teidän pitää osata selittää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Te olette pikkuasioissa näpertelijöitä.

    Alkakaa isoja kokonaisuuksia selvittämään..alkaen vanhasta testamentista ja päätyen uuteen testamenttiin.

    Kaste on tärkeä suhde Herraan. Tuo tärkeys Teidän pitää osata selittää.

    Vanhan liiton kirjoituksia ne Apostolitkin tutki:

    "tutkivat joka päivä KIRJOITUKSIA, oliko asia niin"
    Apt: 17: 11

    ei Alkuseurakunnalla mitään Uutta testamenttia ollut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vanhan liiton kirjoituksia ne Apostolitkin tutki:

    "tutkivat joka päivä KIRJOITUKSIA, oliko asia niin"
    Apt: 17: 11

    ei Alkuseurakunnalla mitään Uutta testamenttia ollut.

    te tutkitte vääriä jakeita, ette niitä jakeita joita pitää tutkia..


  • Anonyymi

   Aloittaja ilmoittaa, että hänellä on asiaa.

   tuota ASIAA en ole havainnut missään.

   tuon sijasta asiattomuutta on kaikessa.

   • Anonyymi

    Onko asiatonta kyseenalaistaa esi-isien traditioita? Ihan kuin olisin kuullut tuon ennenkin 🤔. Pesemättömin käsin syödään ja sitä rataa.


  • Anonyymi

   Kasteen esikuvat löytyivät VT:n kirjoituksesta. Jumalan läheisyyten ei syntisillä ja saastaisilla ole mitän asiaa. Jos syntinen menisi Jumalan eteen, niin hän kuolisi heti.

   4. Moos. 8:7

   "Ja puhdistaaksesi heidät tee näin: Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"

   7 Ja puhdistaaksesi heidät tee näin: Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä, ja ajattakoot he koko ruumiinsa partaveitsellä ja peskööt vaatteensa ja puhdistakoot itsensä.

   7 Heidän puhdistamisekseen sinun on pirskotettava heidän päälleen synneistä puhdistavaa vettä, ja heidän on ajeltava tukkansa, partansa ja kaikki ihokarvansa ja pestävä vaatteensa. Sitten he ovat puhtaat. [3. Moos. 14:9]

   7 Ja näin pitää sinun tekemän heille, puhdistaakses heitä. Sinun pitää priiskottaman syntivettä heidän päällensä: ja heidän pitää kaiken lihansa päältä karvat ajeleman, ja vaatteensa pesemän, niin he ovat puhtaat.

   • Anonyymi

    Raamatun mukaan Leeviläisten pojat 1 kk ja vanhemmille pojille piti tehdä samalla tavalla
    "Ja puhdistaaksesi heidät tee näin: Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"
    mutta ei ihokarvojen ajamista vaadittu lapsilta.

    Leeviläiset papit kun joutuivat viemään poikalapsia mukanan Ilmestysmajan läheisyyteen, niin synnin vuoksi lapset olisivat kuolleet Jumalan läheisyydessä, jos heitä ei olisi pesty vedellä synnistä Jumalan sanan mukaisesti.


   • Anonyymi

    Totta: "Kasteen esikuvat löytyvät Vanhasta testamentista"!

    4. Moos. 8:7
    "Ja puhdistaaksesi heidät tee näin: Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"

    Tuo esikuva puhuu siitä, että pirskottaminen eli kaste pitää uusia , koska tuo pappien puhdistaminenkin uusittiin aina ennen temppelipalvelusta, ja pirskottelussa kastellaan koko ruumis, joten sekin puhuu upotuskasteesta.


   • Anonyymi

    juu juu,

    mutta se TÄRKEYS, mistä tuon jakeen otat esille


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    juu juu,

    mutta se TÄRKEYS, mistä tuon jakeen otat esille

    nimenomaan Herran ilmoittamia, nuo ovat tärkeät..

    eli ympärileikkaus on tärkeää


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    nimenomaan Herran ilmoittamia, nuo ovat tärkeät..

    eli ympärileikkaus on tärkeää

    pitää etsiä Herralle tärkeät vanhan liiton ja uuden liiton ympärileikkaus eli liitto hönen kanssaan molemmissa liitoissa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    pitää etsiä Herralle tärkeät vanhan liiton ja uuden liiton ympärileikkaus eli liitto hönen kanssaan molemmissa liitoissa

    tuo on asia, joka tulee tietää isossa kuvassa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamatun mukaan Leeviläisten pojat 1 kk ja vanhemmille pojille piti tehdä samalla tavalla
    "Ja puhdistaaksesi heidät tee näin: Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"
    mutta ei ihokarvojen ajamista vaadittu lapsilta.

    Leeviläiset papit kun joutuivat viemään poikalapsia mukanan Ilmestysmajan läheisyyteen, niin synnin vuoksi lapset olisivat kuolleet Jumalan läheisyydessä, jos heitä ei olisi pesty vedellä synnistä Jumalan sanan mukaisesti.

    Vaan: "UUDEKSI minä teen KAIKKI,

    Jumalan sana on kaikkina aikoina kaikille sukupolville,
    Raamatussa ei ole viimeistä käyttöpäivää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    pitää etsiä Herralle tärkeät vanhan liiton ja uuden liiton ympärileikkaus eli liitto hönen kanssaan molemmissa liitoissa

    Tässä sinulle asia, joka sinun pitää tietää:
    "Gal 5
    Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi. "


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tässä sinulle asia, joka sinun pitää tietää:
    "Gal 5
    Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi. "

    Niin, ympärileikkaus kuuluu vanhaan liittoon, kaste uuteen liittoon


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin, ympärileikkaus kuuluu vanhaan liittoon, kaste uuteen liittoon

    juu..kaste on tärkeä liitto Herran kanssa ja yhteys Herran kanssa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    juu..kaste on tärkeä liitto Herran kanssa ja yhteys Herran kanssa

    jatkan vielä mitä olen saanut ymmärtää Herralta.

    Ympärileikkaus, Pyhä kaste ja Herra Jumalan käskyjen noudattaminen

    Paavali painottaa, että ”tärkeää on Jumalan käskyjen noudattaminen” [1. Kor. 7:17-19; 2 Moos. 20:1-17].
    Paavalin opetuksessa korostuu ympärileikkauksen hengellinen tulkinta. Oikea ympärileikkaus ei ole ulkonainen, vaan sisäinen, jonka aikaansaa pyhä henki [Room. 2:28-29].

    Pyhä kaste on asetettu Uuden liiton ympärileikkaukseksi:
    ”Hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen haudattuina hänen [Jeesuksen] kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala [Herra Jumala], joka herätti hänet [Jeesuksen] kuolleista” [Kol. 2:11-12; myös Room. 6:3-23].

    Paavalin mukaan Uusi liitto Herra Jumalan kanssa perustuu Jeesukseen ja hänen ristinkuolemaansa, hänen hautaamiseensa ja hänen kuolleista ylösnousemukseensa. Niiden kautta Herra Jumala on solminut ihmiskunnan kanssa Uuden liiton Jeesuksessa Kristuksessa.
    Se perustuu Jeesuksen toimittamaan uhriin syntien puolesta. Se on korvannut Mooseksen lain määräämät eläinuhrit.
    Samasta syystä myös Jumalan Mooseksen lain kautta solmiman liiton ulkonainen merkki, esinahan ympärileikkaus, on tullut tarpeettomaksi. Sen on korvannut ”sydämen ympärileikkaus, jonka aikaansaa pyhä henki” [jae 29/ KR 92 ” oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan henki”].

    Tuo tarkoittaa sitä, että ihminen tunnustaa syntinsä Jumalalle ja antaa kastaa itsensä ja saa kasteen [syntien poispesemisen ja syntien anteeksisaamisen] sekä saa Jeesukseen uskomisen kautta sekä ihminen saa Jeesuksen antamalle opetukselle kuuliaisuuden ja opetuksen tottelemisen kautta pyhän hengen ja saa tuolla tavalla ”sydämen uskon”.

    Jumalan henki vaikuttaa sen, että ihmisestä tulee ”uusi luomus” [Ef. 2:1; Ef. 2: 18-22; 2 Kor. 5:17].
    Paavali kirjoittaa kirjeessään efesolaisille syntyneestä uudesta luomuksesta Ef.2: 1 [”1 Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden.” ]

    Ef. 2: 18-22 [” Hän on avannut meille pääsyn Herra Jumalan luo yhden ja saman hengen johdattamina. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumala perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herra Jumalassa; ja Jeesuksessa tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi hengessä.”]

    2 Kor. 5: 17 [”17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut”].


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    jatkan vielä mitä olen saanut ymmärtää Herralta.

    Ympärileikkaus, Pyhä kaste ja Herra Jumalan käskyjen noudattaminen

    Paavali painottaa, että ”tärkeää on Jumalan käskyjen noudattaminen” [1. Kor. 7:17-19; 2 Moos. 20:1-17].
    Paavalin opetuksessa korostuu ympärileikkauksen hengellinen tulkinta. Oikea ympärileikkaus ei ole ulkonainen, vaan sisäinen, jonka aikaansaa pyhä henki [Room. 2:28-29].

    Pyhä kaste on asetettu Uuden liiton ympärileikkaukseksi:
    ”Hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen haudattuina hänen [Jeesuksen] kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala [Herra Jumala], joka herätti hänet [Jeesuksen] kuolleista” [Kol. 2:11-12; myös Room. 6:3-23].

    Paavalin mukaan Uusi liitto Herra Jumalan kanssa perustuu Jeesukseen ja hänen ristinkuolemaansa, hänen hautaamiseensa ja hänen kuolleista ylösnousemukseensa. Niiden kautta Herra Jumala on solminut ihmiskunnan kanssa Uuden liiton Jeesuksessa Kristuksessa.
    Se perustuu Jeesuksen toimittamaan uhriin syntien puolesta. Se on korvannut Mooseksen lain määräämät eläinuhrit.
    Samasta syystä myös Jumalan Mooseksen lain kautta solmiman liiton ulkonainen merkki, esinahan ympärileikkaus, on tullut tarpeettomaksi. Sen on korvannut ”sydämen ympärileikkaus, jonka aikaansaa pyhä henki” [jae 29/ KR 92 ” oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan henki”].

    Tuo tarkoittaa sitä, että ihminen tunnustaa syntinsä Jumalalle ja antaa kastaa itsensä ja saa kasteen [syntien poispesemisen ja syntien anteeksisaamisen] sekä saa Jeesukseen uskomisen kautta sekä ihminen saa Jeesuksen antamalle opetukselle kuuliaisuuden ja opetuksen tottelemisen kautta pyhän hengen ja saa tuolla tavalla ”sydämen uskon”.

    Jumalan henki vaikuttaa sen, että ihmisestä tulee ”uusi luomus” [Ef. 2:1; Ef. 2: 18-22; 2 Kor. 5:17].
    Paavali kirjoittaa kirjeessään efesolaisille syntyneestä uudesta luomuksesta Ef.2: 1 [”1 Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden.” ]

    Ef. 2: 18-22 [” Hän on avannut meille pääsyn Herra Jumalan luo yhden ja saman hengen johdattamina. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumala perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herra Jumalassa; ja Jeesuksessa tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi hengessä.”]

    2 Kor. 5: 17 [”17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut”].

    lisään tuon kokonasikuvan saamiseksi vielä historiaa.

    Seuraavassa historiaa ympärileikkauksesta:
    Varhaisessa seurakunnassa kaste ymmärrettiin myös edellytykseksi ehtoolliselle osallistumiselle. Kuten ympärileikkaamaton ei saanut syödä pääsiäislammasta (2. Moos. 12:48), samoin kaste on portti ehtoolliselle. ”Teidän kiitosateriastanne älköön syökö älköönkä juoko kukaan muu kuin Herran nimeen kastetut” (Didakhe 9:5).

    Ympärileikkaus piti juutalaisuudessa suorittaa kaikille poikalapsille kahdeksan päivän iässä. Liiton ehtoihin kuului myös, että ympärileikkaamattomat oli hävitettävä kansan keskuudesta. Siinain laki kielsi ympärileikkaamattomia syömästä pääsiäislammasta, joka oli toinen juutalaisuuden keskeinen rituaali (2. Moos. 12:48, Hesekiel 44:9).
    Myös Jeesus ympärileikattiin kahdeksan päivän ikäisenä.

    Vanhan liiton merkki.
    1. Moos. 17: 7 -12 ”Leikkauttakaa pois esinahkanne. Tämä on merkkinä liitosta, joka on meidän välillämme, minun ja teidän.”

    Varhaisessa alkuseurakunnassa syntyi kysymys siitä, koskeeko ympärileikkaus kristillistä seurakuntaa. Apostolien kokous vakuuttui, ettei ympärileikkauskäsky koske uuden liiton seurakuntaa (Apt. 15:5-31). Ulkoinen ympärileikkaus ei enää ole pelastuskysymys, mutta Raamattu ei myöskään kiellä sitä.

    Siksi kristityksi kääntynyt juutalainen voi edelleen ympärileikkauttaa poikansa. Paavalikin ympärileikkautti Timoteuksen, jotta hänen ympärileikkaamattomuutensa ei olisi pahennukseksi ja evankeliumin esteeksi (Apt. 16:3).

    Tuossa edellä on välttämätöntä tietoa ja tärkeää historiaa ympärileikkauksesta ja uuden liiton uskon, kasteen, pelastuksen ja ylösnousemuksen ymmärtämisestä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    jatkan vielä mitä olen saanut ymmärtää Herralta.

    Ympärileikkaus, Pyhä kaste ja Herra Jumalan käskyjen noudattaminen

    Paavali painottaa, että ”tärkeää on Jumalan käskyjen noudattaminen” [1. Kor. 7:17-19; 2 Moos. 20:1-17].
    Paavalin opetuksessa korostuu ympärileikkauksen hengellinen tulkinta. Oikea ympärileikkaus ei ole ulkonainen, vaan sisäinen, jonka aikaansaa pyhä henki [Room. 2:28-29].

    Pyhä kaste on asetettu Uuden liiton ympärileikkaukseksi:
    ”Hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen haudattuina hänen [Jeesuksen] kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala [Herra Jumala], joka herätti hänet [Jeesuksen] kuolleista” [Kol. 2:11-12; myös Room. 6:3-23].

    Paavalin mukaan Uusi liitto Herra Jumalan kanssa perustuu Jeesukseen ja hänen ristinkuolemaansa, hänen hautaamiseensa ja hänen kuolleista ylösnousemukseensa. Niiden kautta Herra Jumala on solminut ihmiskunnan kanssa Uuden liiton Jeesuksessa Kristuksessa.
    Se perustuu Jeesuksen toimittamaan uhriin syntien puolesta. Se on korvannut Mooseksen lain määräämät eläinuhrit.
    Samasta syystä myös Jumalan Mooseksen lain kautta solmiman liiton ulkonainen merkki, esinahan ympärileikkaus, on tullut tarpeettomaksi. Sen on korvannut ”sydämen ympärileikkaus, jonka aikaansaa pyhä henki” [jae 29/ KR 92 ” oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan henki”].

    Tuo tarkoittaa sitä, että ihminen tunnustaa syntinsä Jumalalle ja antaa kastaa itsensä ja saa kasteen [syntien poispesemisen ja syntien anteeksisaamisen] sekä saa Jeesukseen uskomisen kautta sekä ihminen saa Jeesuksen antamalle opetukselle kuuliaisuuden ja opetuksen tottelemisen kautta pyhän hengen ja saa tuolla tavalla ”sydämen uskon”.

    Jumalan henki vaikuttaa sen, että ihmisestä tulee ”uusi luomus” [Ef. 2:1; Ef. 2: 18-22; 2 Kor. 5:17].
    Paavali kirjoittaa kirjeessään efesolaisille syntyneestä uudesta luomuksesta Ef.2: 1 [”1 Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden.” ]

    Ef. 2: 18-22 [” Hän on avannut meille pääsyn Herra Jumalan luo yhden ja saman hengen johdattamina. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumala perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herra Jumalassa; ja Jeesuksessa tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi hengessä.”]

    2 Kor. 5: 17 [”17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut”].

    Taas meni pieleen. Ympärileikkausta ei muutettu vauvakasteeksi.

    ”Hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, "

    Kastehan tehdään KÄSILLÄ, joten tuo sydämen ympärileikkaus tarkoitta sydämen ympärileikkausta hengessä:
    "Henki on se, joka eläväksi tekee."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taas meni pieleen. Ympärileikkausta ei muutettu vauvakasteeksi.

    ”Hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, "

    Kastehan tehdään KÄSILLÄ, joten tuo sydämen ympärileikkaus tarkoitta sydämen ympärileikkausta hengessä:
    "Henki on se, joka eläväksi tekee."

    Ei ympärileikkausta muutettu miksikään vaan ympärileikkaus on yksi kasteen esikuvista.

    Kastesssa tapahtuva eloon herättäminen ei ole ihmiskätten teko vaan Jumala työ. Pyhä Henki siis toimii kasteessa ja tekee eläväksi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taas meni pieleen. Ympärileikkausta ei muutettu vauvakasteeksi.

    ”Hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, "

    Kastehan tehdään KÄSILLÄ, joten tuo sydämen ympärileikkaus tarkoitta sydämen ympärileikkausta hengessä:
    "Henki on se, joka eläväksi tekee."

    sulla on kaikki muukin pielessä>>Taas meni pieleen. >>

    taidat olla koko tyyppi takakenossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    jatkan vielä mitä olen saanut ymmärtää Herralta.

    Ympärileikkaus, Pyhä kaste ja Herra Jumalan käskyjen noudattaminen

    Paavali painottaa, että ”tärkeää on Jumalan käskyjen noudattaminen” [1. Kor. 7:17-19; 2 Moos. 20:1-17].
    Paavalin opetuksessa korostuu ympärileikkauksen hengellinen tulkinta. Oikea ympärileikkaus ei ole ulkonainen, vaan sisäinen, jonka aikaansaa pyhä henki [Room. 2:28-29].

    Pyhä kaste on asetettu Uuden liiton ympärileikkaukseksi:
    ”Hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen haudattuina hänen [Jeesuksen] kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala [Herra Jumala], joka herätti hänet [Jeesuksen] kuolleista” [Kol. 2:11-12; myös Room. 6:3-23].

    Paavalin mukaan Uusi liitto Herra Jumalan kanssa perustuu Jeesukseen ja hänen ristinkuolemaansa, hänen hautaamiseensa ja hänen kuolleista ylösnousemukseensa. Niiden kautta Herra Jumala on solminut ihmiskunnan kanssa Uuden liiton Jeesuksessa Kristuksessa.
    Se perustuu Jeesuksen toimittamaan uhriin syntien puolesta. Se on korvannut Mooseksen lain määräämät eläinuhrit.
    Samasta syystä myös Jumalan Mooseksen lain kautta solmiman liiton ulkonainen merkki, esinahan ympärileikkaus, on tullut tarpeettomaksi. Sen on korvannut ”sydämen ympärileikkaus, jonka aikaansaa pyhä henki” [jae 29/ KR 92 ” oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan henki”].

    Tuo tarkoittaa sitä, että ihminen tunnustaa syntinsä Jumalalle ja antaa kastaa itsensä ja saa kasteen [syntien poispesemisen ja syntien anteeksisaamisen] sekä saa Jeesukseen uskomisen kautta sekä ihminen saa Jeesuksen antamalle opetukselle kuuliaisuuden ja opetuksen tottelemisen kautta pyhän hengen ja saa tuolla tavalla ”sydämen uskon”.

    Jumalan henki vaikuttaa sen, että ihmisestä tulee ”uusi luomus” [Ef. 2:1; Ef. 2: 18-22; 2 Kor. 5:17].
    Paavali kirjoittaa kirjeessään efesolaisille syntyneestä uudesta luomuksesta Ef.2: 1 [”1 Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden.” ]

    Ef. 2: 18-22 [” Hän on avannut meille pääsyn Herra Jumalan luo yhden ja saman hengen johdattamina. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumala perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herra Jumalassa; ja Jeesuksessa tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi hengessä.”]

    2 Kor. 5: 17 [”17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut”].

    "se mikä on vanhaa on kadonnut, katso uusi on sijaan tullut"

    Vanha LIITTO lakkasi, ja Uusi LIITTO alkoi Kristuksesssa> "se mikä on vanhaa on
    kadonnut, katso uusi on sijaan tullut" 2 Kor: 5:17

    "Niinkuin me nyt olemme MAALLISEN ihmisen kalataisia, niin me TULEMME kerran
    taivallisen ihmisen kaltaisiksi"
    1 Kor: 15:49


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ympärileikkausta muutettu miksikään vaan ympärileikkaus on yksi kasteen esikuvista.

    Kastesssa tapahtuva eloon herättäminen ei ole ihmiskätten teko vaan Jumala työ. Pyhä Henki siis toimii kasteessa ja tekee eläväksi

    Joo. Näkeehän sen sokeakin, miten vauva herää eloon ja alkaa ylistämään Jumalaa.
    On se valtavaa tuo veden taikavoima.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo. Näkeehän sen sokeakin, miten vauva herää eloon ja alkaa ylistämään Jumalaa.
    On se valtavaa tuo veden taikavoima.

    Uudestikastajat uskovat veden taikavoimaan, eivät Jumalan Sanaan. Siinä ero


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Uudestikastajat uskovat veden taikavoimaan, eivät Jumalan Sanaan. Siinä ero

    Kristitty ei ikinä puisi mistään taikavoimista


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Uudestikastajat uskovat veden taikavoimaan, eivät Jumalan Sanaan. Siinä ero

    Nytkö se vesi ei enää tehoakkaan?
    Nopeastippas se oppi muuttui.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nytkö se vesi ei enää tehoakkaan?
    Nopeastippas se oppi muuttui.

    Niin sinulle se on vesi ja taika
    Eikö ole tehonnut?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin sinulle se on vesi ja taika
    Eikö ole tehonnut?

    Oh hoh?
    Vielä äskenhän sinä vaahtosit, että olet uudestisyntynyt vedestä!
    On se hauskaa tuo teidän oppinne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Uudestikastajat uskovat veden taikavoimaan, eivät Jumalan Sanaan. Siinä ero

    Jumslan Sanaan ei saa uskoa. Älkää tuota virhettä tehkö.

    Tuo usko on tottelemattomuutta Herran edessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nytkö se vesi ei enää tehoakkaan?
    Nopeastippas se oppi muuttui.

    pelkästä vedestähän helluntailaiset kasteesta puhuukin, eivät koskaan , että
    kaste annetaan Jumalan sanalla ja vedellä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oh hoh?
    Vielä äskenhän sinä vaahtosit, että olet uudestisyntynyt vedestä!
    On se hauskaa tuo teidän oppinne.

    Uudestikastajat ovat uudestisyntyneet vedestä. Kristityt vedestä ja Hengestä. Siinä ero.

    Teillä tuo oppi ei noudata Jeesuksen oppia. Hauskaksi sitä en voi sanoa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jumslan Sanaan ei saa uskoa. Älkää tuota virhettä tehkö.

    Tuo usko on tottelemattomuutta Herran edessä.

    Aivan, eli Jumalan Sanaa ei tarvi uskoa niinkö?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aivan, eli Jumalan Sanaa ei tarvi uskoa niinkö?

    tuo Sana on syntiä, epäjumalan palvontaa eli harhaoppisen Sanaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Uudestikastajat ovat uudestisyntyneet vedestä. Kristityt vedestä ja Hengestä. Siinä ero.

    Teillä tuo oppi ei noudata Jeesuksen oppia. Hauskaksi sitä en voi sanoa

    Jeesus nousi vedestä..että silleen

    Matt. 3
    16 Kun Jeesus oli kastettu, nousi hän kohta vedestä,


  • Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Joh.3:5 Mikä on syntynyt lihasta on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä.

   • Anonyymi

    Siinäpä hyvä tiivisty uudesstisyntymisestä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siinäpä hyvä tiivisty uudesstisyntymisestä

    Kasteestahan tuossa ei puhuta mitään.
    Teille se vesi on näköjään tärkein asia maailmassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kasteestahan tuossa ei puhuta mitään.
    Teille se vesi on näköjään tärkein asia maailmassa.

    Vesi ja Henki ovat läsnä vain kasteessa.
    Vesi ja Henki ovat tärkeitä kun ne uudestisynnyttävät


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vesi ja Henki ovat läsnä vain kasteessa.
    Vesi ja Henki ovat tärkeitä kun ne uudestisynnyttävät

    Niinhän ne vedenpalvojat kuvittelevat.
    Me uskovat olemme uudestisyntyneet Jumalan hengestä:
    "Henki on se, joka eläväksi tekee."

    Jeesus puhu Nikodeemukselle "syntymisestä ylhäältä" ei alhaalta vedestä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinhän ne vedenpalvojat kuvittelevat.
    Me uskovat olemme uudestisyntyneet Jumalan hengestä:
    "Henki on se, joka eläväksi tekee."

    Jeesus puhu Nikodeemukselle "syntymisestä ylhäältä" ei alhaalta vedestä.

    Oliko Jeesus vedenpalvalvoja kun puhui "vedestä ja Hengestä"?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinhän ne vedenpalvojat kuvittelevat.
    Me uskovat olemme uudestisyntyneet Jumalan hengestä:
    "Henki on se, joka eläväksi tekee."

    Jeesus puhu Nikodeemukselle "syntymisestä ylhäältä" ei alhaalta vedestä.

    Hahahahahahahah "Jeesus puhu Nikodeemukselle "syntymisestä ylhäältä" ei alhaalta vedestä."????

    Alhaalta syntymisestä eivät puhu muut kuin sinä. Jeesus puhui yljäältä syntymisestä vedestä ja Hengestä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hahahahahahahah "Jeesus puhu Nikodeemukselle "syntymisestä ylhäältä" ei alhaalta vedestä."????

    Alhaalta syntymisestä eivät puhu muut kuin sinä. Jeesus puhui yljäältä syntymisestä vedestä ja Hengestä.

    tuo alhaalta- teema, olisko kyseessä vesihiisi


   • Anonyymi

    Niin eli sait kopsattua tuollaisen kohdan Raamatusta!

    se on jo iso asia, mutta hankalaa siinä on se, että yhtään mitään et kykene itse asiasta kertomaan !

    kuusvuotias lukee sujuvasti tuon jakeen, ja ymmärtää siitä yhtä paljon kuin edellinen kopioija !

    mitä tästä oppisimme, kerro kuusipuu siitä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hahahahahahahah "Jeesus puhu Nikodeemukselle "syntymisestä ylhäältä" ei alhaalta vedestä."????

    Alhaalta syntymisestä eivät puhu muut kuin sinä. Jeesus puhui yljäältä syntymisestä vedestä ja Hengestä.

    23. Ja hän sanoi heille: "Te olette alhaalta, minä olen ylhäältä; te olette tästä maailmasta, minä en ole tästä maailmasta.

    jos joku kuvittelee että maassa makaava vesi on jotain taivaallista synnyttävää, se on jo suuri vitsi !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    23. Ja hän sanoi heille: "Te olette alhaalta, minä olen ylhäältä; te olette tästä maailmasta, minä en ole tästä maailmasta.

    jos joku kuvittelee että maassa makaava vesi on jotain taivaallista synnyttävää, se on jo suuri vitsi !

    Vesi ja henki. Jeesus ei valehtele


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vesi ja henki. Jeesus ei valehtele

    Jeesuksen sanat on totta. Vesi on vettä ja Henki on Henkeä. Kasteessa ne on molemmat.

    Jenkkilahkot valehtelee, kun yrittävät saalistaa Kristittyjä lahkoihinsa maksumiehiksi.

    Lahkolaisten lisä- ja uudestikasteille ei kenenkään Kristityn pidä mennä.

    Sinne se uudestikasteen hauta on piilotettu lattian alle.

    Job 18:8

    Sillä hänen omat jalkansa vievät hänet verkkoon, hän käyskentelee katetun pyyntihaudan päällä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oliko Jeesus vedenpalvalvoja kun puhui "vedestä ja Hengestä"?

    Kristittyjen yksi kaste, Ef.4:5

    1. Joh. 5:8

    Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siinäpä hyvä tiivisty uudesstisyntymisestä

    on se kunhan vain ymmärtäisit mitä siinä sanotaan !

    Kukaan mailman kristikunnasta ei ole kyennyt parempaan kuin Nikodemus niin tuskin olet sen paremmin asiasta jyvällä.

    mutta jakeesta eteenpäin on jo selvää tekstiä jonka pitäisi riittää lutterin kirkollekkin!

    "9. Nikodeemus ymmärsi varmasti monia asioita paremmin kuin muut, mutta hän paljasti olevansa vain luonnollinen ihminen, jolla ei ole hengellistä elämää. Luonnollinen ihminen ei voi ymmärtää Jumalan valtakunnan asioita, 1 Kor 2:14.
    10. Jeesus käytti tässä samaa 'opettajaa' tarkoittavaa sanaa, jota Nikodeemus oli käyttänyt jakeessa 2. Jeesus ei ollut Nikodeemukselle ivallinen, vaan sanoi terävästi, että hänen olisi pitänyt ymmärtää, koska Vt:ssa asia oli ennustettu.
    11. Nikodeemus oli tietämätön Hengen elämästä ja toiminnasta. Jeesus sitä vastoin oli täysin varma. Tarkoittiko hän kolminaisuutta sanoessaan "me?" Vai puhuiko hän tässä itsestään, apostoleista ja muista todistajista? Tällä lauseella Jeesus aloitti opetuksensa pelastuksesta. Hänen sanoillaan oli varma perusta. Painokkaasti hän sanoi, että kaikesta hurskaudestaan ja hengellisistä avuistaan huolimatta Nikodeemus ja muut juutalaiset olivat kuitenkin vastustaneet totuutta.
    12. Puhuessaan tässä maallisista Jeesus tarkoitti selvästikin uudestisyntymää. Se on tosin alkuisin taivaasta, mutta tapahtuu maan päällä. Seuraavat jakeet kertovat, että taivaallisilla hän tarkoitti pelastustyön iankaikkista perustaa. Hän ajatteli sitä, mitä taivaassa tapahtui, kun Isä antoi Poikansa ja lähetti hänet maailmaan.
    13. Ihmisen Poikana Jeesus on maan ja taivaan yhdysside. Hän on maan päällä ainoa, joka on ollut myös taivaassa. Hän oli Jumala ja ihminen samanaikaisesti. Hänen maallisessa elämässään tuli näkyviin taivaallinen, ja juuri hänen ihmishahmossa ollessaan ihmiset hylkäsivät hänessä olevan taivaallisen. Kukaan ei voi nousta taivaaseen ilman häntä, joka on astunut sieltä alas.
    14. Ylentäminen tapahtui ristillä. Jeesus viittasi tässä siihen, mistä kerrotaan 4 Moos 21:4-9:ssä, jolloin ihmiset paranivat käärmeenpuremasta katsomalla autiomaassa tangon päähän nostettuun vaskikäärmeeseen. Vaskikäärme näytti tavalliselta käärmeeltä, mutta sillä ei ollut myrkkyä. Jeesus tuli ihmiseksi ja oli kaikessa meidän kaltaisemme, mutta kuitenkin ilman syntiä. Kun hänet ylennettiin ristille, hän kantoi meidän syntimme. "Ylentää" oli juuri se sana, jota roomalaiset sotilaat käyttivät karkeana ivana ristiinnaulitsemisesta. Jeesus teki siitä kunnianimityksen, jonka hän varasi itselleen.
    15. Ihmisen Pojan ylentämisen tarkoitus oli, että hän pelastaisi ne, jotka uskovat. Riippumatta siitä, miten vakavassa tilassa autiomaassa käärmeen puremat ihmiset olivat tai miten paljon myrkky oli ehtinyt vaikuttaa, he pelastuivat katsomalla vaskikäärmeeseen. Samoin tapahtuu niille, joissa on synnin myrkkyä. Poikkeustapauksia ei ole "-jokainen". Sana "uskoo" vastaa tässä katsomista. He katsoivat vaskikäärmeeseen ja jäivät eloon. Me uskomme Jeesukseen ja saamme iankaikkisen elämän. Jeesukseen katsominen kuvaa hyvin sitä, mitä meidän uskomme on. Iankaikkinen elämä ei ole vain loputonta elämää. Se merkitsee osallisuutta Jumalan omasta elämästä Kristuksen Jeesuksen avulla. Vrt. 5:26; 17:3 ja 1 Joh 5:12

    siinä ei kasteesta vauvan otsaan paljoa puhuta vai mitä !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kristittyjen yksi kaste, Ef.4:5

    1. Joh. 5:8

    Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

    Helluntailaiset eivät usko Jeesusta, vaan kysyvät neuvoa niillä omilta poppamiehiltään, joita tuodaan aina Afrikasta asti tänne puhumaan mitä milloinkin.

    Jes. 19:3

    Egyptiltä katoaa rohkeus rinnasta, ja minä hämmennän hänen neuvonsa; ja he kysyvät epäjumalilta, henkienmanaajilta, vainaja-ja tietäjähengiltä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    on se kunhan vain ymmärtäisit mitä siinä sanotaan !

    Kukaan mailman kristikunnasta ei ole kyennyt parempaan kuin Nikodemus niin tuskin olet sen paremmin asiasta jyvällä.

    mutta jakeesta eteenpäin on jo selvää tekstiä jonka pitäisi riittää lutterin kirkollekkin!

    "9. Nikodeemus ymmärsi varmasti monia asioita paremmin kuin muut, mutta hän paljasti olevansa vain luonnollinen ihminen, jolla ei ole hengellistä elämää. Luonnollinen ihminen ei voi ymmärtää Jumalan valtakunnan asioita, 1 Kor 2:14.
    10. Jeesus käytti tässä samaa 'opettajaa' tarkoittavaa sanaa, jota Nikodeemus oli käyttänyt jakeessa 2. Jeesus ei ollut Nikodeemukselle ivallinen, vaan sanoi terävästi, että hänen olisi pitänyt ymmärtää, koska Vt:ssa asia oli ennustettu.
    11. Nikodeemus oli tietämätön Hengen elämästä ja toiminnasta. Jeesus sitä vastoin oli täysin varma. Tarkoittiko hän kolminaisuutta sanoessaan "me?" Vai puhuiko hän tässä itsestään, apostoleista ja muista todistajista? Tällä lauseella Jeesus aloitti opetuksensa pelastuksesta. Hänen sanoillaan oli varma perusta. Painokkaasti hän sanoi, että kaikesta hurskaudestaan ja hengellisistä avuistaan huolimatta Nikodeemus ja muut juutalaiset olivat kuitenkin vastustaneet totuutta.
    12. Puhuessaan tässä maallisista Jeesus tarkoitti selvästikin uudestisyntymää. Se on tosin alkuisin taivaasta, mutta tapahtuu maan päällä. Seuraavat jakeet kertovat, että taivaallisilla hän tarkoitti pelastustyön iankaikkista perustaa. Hän ajatteli sitä, mitä taivaassa tapahtui, kun Isä antoi Poikansa ja lähetti hänet maailmaan.
    13. Ihmisen Poikana Jeesus on maan ja taivaan yhdysside. Hän on maan päällä ainoa, joka on ollut myös taivaassa. Hän oli Jumala ja ihminen samanaikaisesti. Hänen maallisessa elämässään tuli näkyviin taivaallinen, ja juuri hänen ihmishahmossa ollessaan ihmiset hylkäsivät hänessä olevan taivaallisen. Kukaan ei voi nousta taivaaseen ilman häntä, joka on astunut sieltä alas.
    14. Ylentäminen tapahtui ristillä. Jeesus viittasi tässä siihen, mistä kerrotaan 4 Moos 21:4-9:ssä, jolloin ihmiset paranivat käärmeenpuremasta katsomalla autiomaassa tangon päähän nostettuun vaskikäärmeeseen. Vaskikäärme näytti tavalliselta käärmeeltä, mutta sillä ei ollut myrkkyä. Jeesus tuli ihmiseksi ja oli kaikessa meidän kaltaisemme, mutta kuitenkin ilman syntiä. Kun hänet ylennettiin ristille, hän kantoi meidän syntimme. "Ylentää" oli juuri se sana, jota roomalaiset sotilaat käyttivät karkeana ivana ristiinnaulitsemisesta. Jeesus teki siitä kunnianimityksen, jonka hän varasi itselleen.
    15. Ihmisen Pojan ylentämisen tarkoitus oli, että hän pelastaisi ne, jotka uskovat. Riippumatta siitä, miten vakavassa tilassa autiomaassa käärmeen puremat ihmiset olivat tai miten paljon myrkky oli ehtinyt vaikuttaa, he pelastuivat katsomalla vaskikäärmeeseen. Samoin tapahtuu niille, joissa on synnin myrkkyä. Poikkeustapauksia ei ole "-jokainen". Sana "uskoo" vastaa tässä katsomista. He katsoivat vaskikäärmeeseen ja jäivät eloon. Me uskomme Jeesukseen ja saamme iankaikkisen elämän. Jeesukseen katsominen kuvaa hyvin sitä, mitä meidän uskomme on. Iankaikkinen elämä ei ole vain loputonta elämää. Se merkitsee osallisuutta Jumalan omasta elämästä Kristuksen Jeesuksen avulla. Vrt. 5:26; 17:3 ja 1 Joh 5:12

    siinä ei kasteesta vauvan otsaan paljoa puhuta vai mitä !

    Taasko tuolla on vauvat mielessä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    on se kunhan vain ymmärtäisit mitä siinä sanotaan !

    Kukaan mailman kristikunnasta ei ole kyennyt parempaan kuin Nikodemus niin tuskin olet sen paremmin asiasta jyvällä.

    mutta jakeesta eteenpäin on jo selvää tekstiä jonka pitäisi riittää lutterin kirkollekkin!

    "9. Nikodeemus ymmärsi varmasti monia asioita paremmin kuin muut, mutta hän paljasti olevansa vain luonnollinen ihminen, jolla ei ole hengellistä elämää. Luonnollinen ihminen ei voi ymmärtää Jumalan valtakunnan asioita, 1 Kor 2:14.
    10. Jeesus käytti tässä samaa 'opettajaa' tarkoittavaa sanaa, jota Nikodeemus oli käyttänyt jakeessa 2. Jeesus ei ollut Nikodeemukselle ivallinen, vaan sanoi terävästi, että hänen olisi pitänyt ymmärtää, koska Vt:ssa asia oli ennustettu.
    11. Nikodeemus oli tietämätön Hengen elämästä ja toiminnasta. Jeesus sitä vastoin oli täysin varma. Tarkoittiko hän kolminaisuutta sanoessaan "me?" Vai puhuiko hän tässä itsestään, apostoleista ja muista todistajista? Tällä lauseella Jeesus aloitti opetuksensa pelastuksesta. Hänen sanoillaan oli varma perusta. Painokkaasti hän sanoi, että kaikesta hurskaudestaan ja hengellisistä avuistaan huolimatta Nikodeemus ja muut juutalaiset olivat kuitenkin vastustaneet totuutta.
    12. Puhuessaan tässä maallisista Jeesus tarkoitti selvästikin uudestisyntymää. Se on tosin alkuisin taivaasta, mutta tapahtuu maan päällä. Seuraavat jakeet kertovat, että taivaallisilla hän tarkoitti pelastustyön iankaikkista perustaa. Hän ajatteli sitä, mitä taivaassa tapahtui, kun Isä antoi Poikansa ja lähetti hänet maailmaan.
    13. Ihmisen Poikana Jeesus on maan ja taivaan yhdysside. Hän on maan päällä ainoa, joka on ollut myös taivaassa. Hän oli Jumala ja ihminen samanaikaisesti. Hänen maallisessa elämässään tuli näkyviin taivaallinen, ja juuri hänen ihmishahmossa ollessaan ihmiset hylkäsivät hänessä olevan taivaallisen. Kukaan ei voi nousta taivaaseen ilman häntä, joka on astunut sieltä alas.
    14. Ylentäminen tapahtui ristillä. Jeesus viittasi tässä siihen, mistä kerrotaan 4 Moos 21:4-9:ssä, jolloin ihmiset paranivat käärmeenpuremasta katsomalla autiomaassa tangon päähän nostettuun vaskikäärmeeseen. Vaskikäärme näytti tavalliselta käärmeeltä, mutta sillä ei ollut myrkkyä. Jeesus tuli ihmiseksi ja oli kaikessa meidän kaltaisemme, mutta kuitenkin ilman syntiä. Kun hänet ylennettiin ristille, hän kantoi meidän syntimme. "Ylentää" oli juuri se sana, jota roomalaiset sotilaat käyttivät karkeana ivana ristiinnaulitsemisesta. Jeesus teki siitä kunnianimityksen, jonka hän varasi itselleen.
    15. Ihmisen Pojan ylentämisen tarkoitus oli, että hän pelastaisi ne, jotka uskovat. Riippumatta siitä, miten vakavassa tilassa autiomaassa käärmeen puremat ihmiset olivat tai miten paljon myrkky oli ehtinyt vaikuttaa, he pelastuivat katsomalla vaskikäärmeeseen. Samoin tapahtuu niille, joissa on synnin myrkkyä. Poikkeustapauksia ei ole "-jokainen". Sana "uskoo" vastaa tässä katsomista. He katsoivat vaskikäärmeeseen ja jäivät eloon. Me uskomme Jeesukseen ja saamme iankaikkisen elämän. Jeesukseen katsominen kuvaa hyvin sitä, mitä meidän uskomme on. Iankaikkinen elämä ei ole vain loputonta elämää. Se merkitsee osallisuutta Jumalan omasta elämästä Kristuksen Jeesuksen avulla. Vrt. 5:26; 17:3 ja 1 Joh 5:12

    siinä ei kasteesta vauvan otsaan paljoa puhuta vai mitä !

    >"siinä ei kasteesta puhuta otsaan"

    Jeesus sanoo KASTAA / KASTAMALLA, ilman mitään etuliitteitä "mihin kohtaan kehoa", vaan Raamattu sanoo:

    "Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"
    4 Moos: 8: 7


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >"siinä ei kasteesta puhuta otsaan"

    Jeesus sanoo KASTAA / KASTAMALLA, ilman mitään etuliitteitä "mihin kohtaan kehoa", vaan Raamattu sanoo:

    "Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"
    4 Moos: 8: 7

    kyllä on ilmoitettu , oikea etusormi kastetaan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kyllä on ilmoitettu , oikea etusormi kastetaan

    Parhamin pyllykasteet vei miehen vankilaan ja tuli syyte sodomiasta. Saastainen perusti lahkon.

    Sellaiseen uskoon ei kannata kääntyä, vaan kannattaa kääntyä poispäin sellaisesta menosta.

    2. Kor. 6:17

    Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Parhamin pyllykasteet vei miehen vankilaan ja tuli syyte sodomiasta. Saastainen perusti lahkon.

    Sellaiseen uskoon ei kannata kääntyä, vaan kannattaa kääntyä poispäin sellaisesta menosta.

    2. Kor. 6:17

    Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani.

    Jos hurmahenki tulee kädet ojossa kohti "siunaamaan", niin väistä nopeasti alta pois.

    1. Tim. 5:22

    Älä ole liian kerkeä panemaan käsiäsi kenenkään päälle, äläkä antaudu osalliseksi muiden synteihin. Pidä itsesi puhtaana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Parhamin pyllykasteet vei miehen vankilaan ja tuli syyte sodomiasta. Saastainen perusti lahkon.

    Sellaiseen uskoon ei kannata kääntyä, vaan kannattaa kääntyä poispäin sellaisesta menosta.

    2. Kor. 6:17

    Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani.

    väärin , väärin >>Parhamin pyllykasteet >>

    totuus on, että on alapesu on oikea tapa pestä, joka tehdään ORAS-alapesuhanalla. tuohon kannattaa uskoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    väärin , väärin >>Parhamin pyllykasteet >>

    totuus on, että on alapesu on oikea tapa pestä, joka tehdään ORAS-alapesuhanalla. tuohon kannattaa uskoa.

    Rienaajat näillä sivuilla tuleavat tuomiolle aikanaan. Herralle kiitos siitä.


  • Anonyymi

   Tuolla edellä käytiin läpi Ympärileikkaus, Pyhä kaste ja Herran käskyjen noudattaminen.

   Käydään läpi nyt Uudistisyntyminen.

   Korostan ja nostan esille yhtenä tärkeimpänä hengellisen elämän asiana sen, että Paavali kertoo UUDESTISYNTYMISEN ydinasiakokonaisuuden kirjeessään Tiitukselle,
   Tiit. 3:
   Totean että Herra Jumala ”pelastaa ja vanhurskauttaa teidät ja antaa iankaikkisen elämän armonsa kautta”,

   4 Mutta kun HERRA JUMALAN, MEIDÄN VAPAHTAJAMME, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
   5 PELASTI hän meidät, EI VANHURSKAUDESSA TEKEMIEMME TEKOJEN ANSIOSTA, vaan laupeutensa mukaan
   UUDESTISYNTYMISEN PESON [KASTEEN] JA PYHÄN HENGEN UUDISTUKSEN KAUTTA,
   6 jonka hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Jeesuksen Kristuksen kautta,
   7 että me VANHURSKAUTETTUINA HÄNEN [HERRA JUMALAN] ARMONSA KAUTTA TULISIMME IANKAIKKISEN ELÄMÄN PERILLISIKSI TOIVON MUKAAN.

   Lisäksi on tärkeää, että pyhän hengen saamisesta seuraa vahvistusmerkki "Kielet ovat merkiksi uskoville, vaan ei niille, jotka eivät usko" 1 Kor: 14: 22 [luterilaisessa Kirkkoraamatussa tuo jae on manipulaatio, jonka olen tuossa korjannut oikeaksi].
   Lisäksi Markus vahvistaa tuon merkin, Markus kirjoittaa kielimerkistä [Mark. 16:17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat:…, puhuvat uusilla kielillä,]
   Apostolien teoissa kaikki pyhällä hengellä täyttyneet saivat kielimerkin [Apt. 2:4, Apt. 19:1-7]
   Jumala antaa hengen niille . jotka tottelevat Häntä,
   [ Apt. 5: 32 ”Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös pyhä henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka häntä tottelevat."]
   Oma henkilökohtainen henki- ja kielimerkkikokemukseni vahvistaa tuon,
   [ Kun Jumalan henki tuli, niin heti tuli kielimerkki, aamen].

   Mikäli vahvistuskielimerkkiä ei ole tullut, niin tuskin on ihminen täyttynyt pyhällä hengelläkään [hengellä eivät täyty Vanhurskauttamisopin mukaan uskovat esim. luterilaiset], koska nuo edm. kirjoitukset todistavat hengen jälkeen tulevasta kielimerkistä.
   Ja tärkeä on huomata, että kaikki edm. kirjoitukset perustuvat siihen, että ihminen kastetaan Jeesuksen Kristukseen ja kastetaan hänen nimeen eikä kasteta jumalaan nimeltään Isä, Poika ja Pyhä Henki eikä kasteta tähän nimeen, joka on epäjumala eli tuolla tavalla kastetaan syntiin ja syntijumalaan eli kastetuista tehdään perkeleen lapsia [perkeleen lapsia ovat Vanhurskauttamisopin mukaan uskovat esim. luterilaiset]. Perkeleen lapsille ei anneta pyhää henkeä eikä anneta kielimerkkiä [hengellä eivät täyty eikä kielimerkkiä saa Vanhurskauttamisopin mukaan uskovat esim. luterilaiset].

   • Anonyymi

    Jeesuksenkin kasteessa Jordanilla oli läsnä kaikki Jumalan kolme Persoonaa.

    Isä, Poika ja Pyhä Henki.+vesi.

    Niin ne ovat kaikki Kolme Jumalan eri persoonat kun on Kristittyjen kaste, Jeesuksen valtakirjalla tehty kaste nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen. Silloin kaikki Kolme Jumalan Persoonaa kutsutaan paikalle kasteeseen.

    Kristittyjen yksi kaste, Hen Baptisma, Ef.4:5 Yksi kaste, Kolme todistajaa sekä maan päällä että taivaassa.

    7 Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat:

    7 For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one.

    8 Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

    8 And there are three that bear witness in earth, the Spirit, and the water, and the blood: and these three agree in one.


   • Anonyymi

    raamatussa selkeästi sana "SYNTYÄ",

    "jos joku ei SYNNY vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakunytaan"
    Joh: 3:5

    ja sitten ruvetaa "seli, seli, selittään monia mutkia ja vääristelläänn raamatun selkeää sanaa,

    "Jumala on tehnyt ihmiset suoriksi, mutta itse he etsivät monia mutkia"
    Saarn: 7: 30


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jeesuksenkin kasteessa Jordanilla oli läsnä kaikki Jumalan kolme Persoonaa.

    Isä, Poika ja Pyhä Henki.+vesi.

    Niin ne ovat kaikki Kolme Jumalan eri persoonat kun on Kristittyjen kaste, Jeesuksen valtakirjalla tehty kaste nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen. Silloin kaikki Kolme Jumalan Persoonaa kutsutaan paikalle kasteeseen.

    Kristittyjen yksi kaste, Hen Baptisma, Ef.4:5 Yksi kaste, Kolme todistajaa sekä maan päällä että taivaassa.

    7 Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat:

    7 For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one.

    8 Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

    8 And there are three that bear witness in earth, the Spirit, and the water, and the blood: and these three agree in one.

    petosta petosta tuo kommentti, >>Isä, Poika ja Pyhä Henki.+vesi.>>


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    petosta petosta tuo kommentti, >>Isä, Poika ja Pyhä Henki.+vesi.>>

    Johannes kastoi Jeesuksen Jordanilla vedessä. Vanhimman säilyneet argeologiset piirrokset kuvaavat kun Jeesus seisoo matalassa vedessä kumartuneena eteenpäin ja Johannes valaa käsistään vettä Jeesuksen pään päälle.

    Luuk. 3:22 ja Pyhä Henki laskeutui hänen päällensä ruumiillisessa muodossa, niinkuin kyyhkynen, ja taivaasta tuli ääni: "Sinä olet minun rakas Poikani; sinuun minä olen mielistynyt".

    Profetiassa sanotaan: Tämä on minun rakas Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.

    Lauseessa sana "joku" tarkoittaa puhujaa itseään. Kaikkien muiden ihmisten lisäksi, koska Jeesus oli tosi ihminen. Lihaa ja verta, eikä liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, ellei Jumala luo sitä uudeksi vedestä ja Hengestä.

    Nikodemus meni heti Jeesuksen kasteen ja paholaisen kiusaamisen jälkeen yöllä kyselemään Jeesukselta kasteen merkitystä. Nikodemus oli uskonnon opettaja, joten Jeesuksen ei tarvinnut hänelle käyttää mitään vertauskuvia, vaan hän puhui Nikodemukselle ihan suoraan.

    5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

    5 Jesus svarade: »Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född av vatten och ande, så kan hon icke komma in i Guds rike.

    5 Jesus answered, Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born of water and of the Spirit, he cannot enter into the kingdom of God.

    5 απεκριθη ο ιησους αμην αμην λεγω σοι εαν μη τις γεννηθη εξ υδατος και πνευματος ου δυναται εισελθειν εις την βασιλειαν του θεου


  • Anonyymi

   Markuksen loppu on tuntemattoman kulkumiehen runoilua. Mark.16:9 eteenpäin.
   Ei Jeesuksen eikä edes Markuksen tekstiä eikä puhetta. Jeesus ei puhunut ylösnousemuksen jälkeen mistään myrkynjuonnista eikä kärmeiden pistoista.

   Paavali sai Korintossa sisälleen Saatanan enkelin ja alkoi puhua sekavilla hurmoskielillä ja alkoi valehtelemaan, eikä pitänyt sitä edes kovin pahana syntinä.

   Room. 3:7 "Sillä jos Jumalan totuus tulee minun valheeni kautta selvemmin julki hänen kirkkaudekseen, miksi sitten minutkin vielä syntisenä tuomitaan?

   Jeesus ei luvannut mitään merkkejä tälle syntiselle sukukunnalle..

   Matt. 12:39 "Mutta hän vastasi heille ja sanoi: "Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin profeetta Joonaan merkki."

   Jumala toimii hiljaisuudessa ja ymmärtää ihmisten äidinkielisiä rukouksia.

   Jeesus ei käskenyt ketään molottamaan sekavia, vaan rukoilemaan Taivaan Isää omassa huoneessa ovi kiinni omalla äidinkielellä. Sellaiseen rukoilijaan Jumala mielistyy.

   Demonihenget ottaa lahkoissa ihmisen äänielimet valtaansa ja pitää yhteyttä henkimaailman kanssa.

   Ap. t. 16:17

   Hän seurasi Paavalia ja meitä ja huusi sanoen: "Nämä miehet ovat korkeimman Jumalan palvelijoita, jotka julistavat teille pelastuksen tien."

   • Anonyymi

    Markuksen evankeliumin lopun jälkikäteen tekemän lisäyksen kirjoittaa ei edes tunneta.

    Uskotaan ja kastetaan niin saadaan immuniteetti vaikka juodaan myrkkyä ja annetaan myrkkykäärmeiden pistää ja ojennellaan käsiä niin taudit lähtee tiehensä. Tosiuskovan tunnusmerkit.

    Jeesus ilmestyy lähimmilleen
    9 Kun Jeesus oli varhain sapatin jälkeisenä päivänä noussut kuolleista, hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle, josta hän oli ajanut ulos seitsemän pahaa henkeä.

    [Markuksen evankeliumi päättyi alkuaan jakeeseen 16:8.Joku varhaiskristillinen kirjoittaja on täydentänyt evankelistan esitystä muualta tunnetulla, luotettavaksi katsotulla perimätiedolla.]


  • Anonyymi

   Kreikankieliset Raamatun käsikirjoitukset säilytys alaken 300-luku on Lontoon Leipizigin yliopiston kirjastossa.

   sinne vaan tutkiin, mitä on Raamatussa 300 -luku alkaen.

  • Anonyymi

   Raamatussa on kerrottu kaikki ne Jeesuksen ilmestymiset kuolemansa jälkeen. Jeesus ei todellakaan puhunut kenellekään silloin mitään myrkynjuomisesta eikä käärmeiden pistoista tosisuskovan merkkeinä, kutenMarkuksen lopun tuntemattomaksi jääneen henkilön lisäys puhuu.

   • Anonyymi

    mitäs älyä nyt yleensä olis nostella käsin käärmeitä ??

    ei Jeesus varmastikaan mitään sirkushuveja ihmisille ohjeista .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    mitäs älyä nyt yleensä olis nostella käsin käärmeitä ??

    ei Jeesus varmastikaan mitään sirkushuveja ihmisille ohjeista .

    Jeesus puhui arameaa ja hänen puheensakin kirjoitettiin alunperin aramean kielellä . Näin kirjoitti Plinius Nuorempi n 100 jKr, joten on turhaa väitellä noista kreikankielisistä jäljennöksistä.
    Alkuperäiset käsikirjoitukset ovat kaikki tuhottu vainojen aikana, joten on turhaa vedota alkuperäisiin käsikirjoituksiin.
    Nuo väitteet siitä, että Markuksen evankeliumin loppuosa olisi lisätty jälkeenpäin on kehitetty sen tähden, että niiden perusteella ei voida puolustaa vauvakastetta. Ne on poistettu ainoastaan suomenkielisistä käännöksistä, mutta muualla ei olla niin kiihkeitä vauvakasteen puolustajia, että Jumalan sanasta poistettaisiin sen takia jakeita.
    Kun vauvakasteelle ei löydy perusteita eikä esimerkkejä UT:sta, niin joku "tutkija" on keksinyt, että poistamalla nuo jakeet, jotka tekevät vauvakasteesta mahdottomia, saadaan edes vähän tukea vauvojen kastamiselle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jeesus puhui arameaa ja hänen puheensakin kirjoitettiin alunperin aramean kielellä . Näin kirjoitti Plinius Nuorempi n 100 jKr, joten on turhaa väitellä noista kreikankielisistä jäljennöksistä.
    Alkuperäiset käsikirjoitukset ovat kaikki tuhottu vainojen aikana, joten on turhaa vedota alkuperäisiin käsikirjoituksiin.
    Nuo väitteet siitä, että Markuksen evankeliumin loppuosa olisi lisätty jälkeenpäin on kehitetty sen tähden, että niiden perusteella ei voida puolustaa vauvakastetta. Ne on poistettu ainoastaan suomenkielisistä käännöksistä, mutta muualla ei olla niin kiihkeitä vauvakasteen puolustajia, että Jumalan sanasta poistettaisiin sen takia jakeita.
    Kun vauvakasteelle ei löydy perusteita eikä esimerkkejä UT:sta, niin joku "tutkija" on keksinyt, että poistamalla nuo jakeet, jotka tekevät vauvakasteesta mahdottomia, saadaan edes vähän tukea vauvojen kastamiselle.

    Kreikan kieli on alkukieli ja kreikan kieliset tekstit ovat yhä jäljellä ja NIISTÄ on tehty kaikki käännökset. Väite ettei kannata paneutua alkukieleen on uudestikastajien keksintö jolal yrittävät puolustaa uudestikastetta. Kun uudestikastamiselle ei löydy perusteita Raamatusta niin sitten kielletään tutkimasta kreiken kielen tekstiä josta käännökst on tehty. Vauvoille ei ole mitään omaa kastetta vaan sama kaste heillekin


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kreikan kieli on alkukieli ja kreikan kieliset tekstit ovat yhä jäljellä ja NIISTÄ on tehty kaikki käännökset. Väite ettei kannata paneutua alkukieleen on uudestikastajien keksintö jolal yrittävät puolustaa uudestikastetta. Kun uudestikastamiselle ei löydy perusteita Raamatusta niin sitten kielletään tutkimasta kreiken kielen tekstiä josta käännökst on tehty. Vauvoille ei ole mitään omaa kastetta vaan sama kaste heillekin

    Älä valehtele.
    Jeesus puhui arameaa eikä kreikkaa. Eihän ihmiset Israelissa puhuneet kreikan kieltä, joka oli vain filosofien kieli. Aramea oli yleinen kieli sen ajan Israelissa. Aramehan on hebreansukuinen kieli.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä valehtele.
    Jeesus puhui arameaa eikä kreikkaa. Eihän ihmiset Israelissa puhuneet kreikan kieltä, joka oli vain filosofien kieli. Aramea oli yleinen kieli sen ajan Israelissa. Aramehan on hebreansukuinen kieli.

    Uuden Testamentin alkukieli oli kreikka ja krekankielisiä tekstejä on yhtä olemassa ja niistä käännökset tehdään.


   • Anonyymi

    Markuksen loppu kuuluu Raamattuun ja se on sopusoinnussa muun Raamatun kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Uuden Testamentin alkukieli oli kreikka ja krekankielisiä tekstejä on yhtä olemassa ja niistä käännökset tehdään.

    "Uuden Testamentin alkukieli oli kreikka"??

    Tarkoitatko, että Plinius Nuorempi valehteli?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Uuden Testamentin alkukieli oli kreikka"??

    Tarkoitatko, että Plinius Nuorempi valehteli?

    Tarkoitatko että kaikki Raamatun tutkijavat valehtelevat?

    Kreikan kieli on se mistä käännökset tehdään ja jos joku käännös on huono se voidaan kääntää niistä uudestaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitatko että kaikki Raamatun tutkijavat valehtelevat?

    Kreikan kieli on se mistä käännökset tehdään ja jos joku käännös on huono se voidaan kääntää niistä uudestaan.

    Kreikankieliset Raamatun käsikirjoitukset, säilytys alkaen 300 -luku on Lontoo Leipizigin yliopiston kirjasto.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   2771
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   18
   2387
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   1403
  4. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   98
   1355
  5. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   84
   1173
  6. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   281
   1064
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   47
   1057
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   994
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   77
   948
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   863
  Aihe