Mikä seurakunta?

Anonyymi

Siis mikä seurakunta on kyseessä?
Me kaikki uskossa Jeesukseen olevat ihmiset olemme Hänen seurakuntansa. Siksi me kaikki Jyväskylässä asuvat ja uskossa Jeesukseen olevat ihmiset olemme Hänen seurakuntansa Jyväskylässä.
Sama pätee kaikissa kaupungeissa. Näin on ollut seurakunnan alusta asti. Raamatun kirjoittamisen aikana oli mm. sellaisten kaupunkien kuin Jerusalemin (Apt. 8:1, 11:22), Antiokian (Apt. 13:1), Kenkrean (Room. 16:1), Filippin (Fil. 4:15), Korintton (1 Kor. 1:2), Tessalonikan (1. Tessal. 1:1), Babylonin (1. Piet. 5:13), Efeson, Smyrnan, Pergamonin, Tyatiran, Sardeen, Filadelfian ja Laodikean (Ilm. 1:11) seurakunta.
Jeesus itse perusti seurakunnan kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta Jerusalemissa 2000 vuotta sitten. Sieltä se lähti leviämään kaikkialle maailmaan (Matt. 28:19). Tämä sama seurakunta on levinnyt myös Jyväskylään. Niin kauan kuin kristittyjä on asunut Jyväskylässä, ovat he olleet Jyväskylän seurakunta.

Emme ajattele yhdenkään uskossa Jeesukseen olevan ja Hänen nimeensä kastetun ihmisen kuuluvan eri seurakuntaan kuin me (Gal. 5:20). Raamattu todistaa selkeästi, ettei yhdessä kaupungissa voi olla saman aikaisesti eri seurakuntia (1 Kor. 1:2 & 2 Kor. 1:1, Ilm. 1:11, 1. Kor 1:11-13, 3:4-11).

Voimme kyllä kokoontua monissa eri paikoissa, mutta nämä paikat eivät ole seurakuntia, vaan seurakunta olemme me (Apt 1:12, 12:12, 19:9, 1. Kor. 16:19, Kol. 4:15, Filem. 1:2). Jumala näkee Jyväskylässä vain kaksi ihmisryhmää: oman seurakuntansa jäsenet ja jumalattomat ihmiset. Siksi emme rajaa yhtäkään uskossa Jeesukseen olevaa ihmistä tämän seurakunnan jäsenyyden ulkopuolelle.

Seurakunta johon kuulumme on Jumalan. Siksi sitä on oikein kutsua Jumalan seurakunnaksi (1 Kor. 1:2, 10:32, 11:16, 11:22, 15:9, 2 Kor. 1:1, Gal. 1:13, 1 Tessal. 2:14, 1. Tim. 3:15). Jumalalla on yksinoikeus seurakuntansa nimeen ja jäsenkirjaan (Kol. 3:17, Luuk. 10:20, 2. Sam 24:1-10). Emme jaa Jumalan seurakuntaa kutsumalla sen jäseniä jonkun keksityn nimen alla olevaan yhteyteen tai pitämällä sen jäsenistä omaa kirjaa (1. Kor 1:11-13, 3:4-11).

Jumala itse liittää ihmiset seurakuntaansa, niin kuin Hän on tehnyt alusta asti: "Niin Pietari sanoi heille: 'Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan' [...] Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi [...] Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa. [...] Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen." (Apt. 2:41, 42, 47).

Me kaikki olemme tulleet kristityiksi ja Jumalan lisäämiksi seurakunnan jäsenyyteen tämän Raamatussa ilmoitetun alkuperäisen evankeliumin mukaisesti, eli tehtyämme parannuksen JA uskoon tulleina otettuamme kasteen Jeesuksen nimeen.

Paavali kirjoitti "Korinttossa olevalle Jumalan seurakunnalle" (1 Kor. 1:2), eli Korintton kaupungissa asuville Jeesukseen uskoville ja Hänen nimeensä kastetuille ihmisille: "te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne Hänen jäseniänsä" (1 Kor. 12:27). On siis Raamatullista sanoa Jyväskylässä asuville Jeesukseen uskoville ja Hänen nimeensä kastetuille ihmisille, että te olette Jyväskylässä oleva Jumalan seurakunta, Kristuksen ruumis, ja kukin osaltanne Hänen jäseniänsä. Tämä on Raamatun mukaista seurakunnan jäsenyyttä.

Jos siis olet kristitty siinä merkityksessä, jonka Raamattu kyseiselle nimitykselle antaa, silloin sinä olet jo tämän seurakunnan jäsen. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi tämän oman seurakuntasi yhteyteen (Hepr. 10:25). Tehtävämme on auttaa muitakin tulemaan kristityiksi tällä Raamatun opettamalla tavalla ja näin pääsemään seurakunnan jäseniksi (lue: Kasteelle).

Jeesus rukoilee oman seurakuntansa puolesta "että he olisivat täydellisesti yhtä" (Joh. 17:23). Jumalan tahto on, että Hänen seurakuntansa ennallistetaan kussakin kaupungissa alkuperäisen ja Raamatussa ilmoitetun järjestyksen mukaiseksi.

Raamatussa ei ole opetusta, että tulisi perustaa eri uskonsuuntia ja kirkkokuntia. Vaikka niissä onkin Jumalan seurakunnan jäseniä, yksikään niistä ei ole Jumalan seurakunta. Jumala ei ole perustanut niistä yhtäkään. Niihin soveltuu Jeesuksen opetus: "Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois" (Matt. 15:13). Jeesuksen rukoilema täydellinen yhteys ei kuitenkaan toteudu siten, että yritämme kitkeä uskonsuuntia ja kirkkokuntia pois maailmasta. Ne tulevat aina olemaan keskuudessamme tässä maailmassa. Todellinen yhteys tulee näkyväksi ainoastaan silloin, kun kitkemme ne pois itsestämme.

Siksi emme rakenna yhteyttä ylitse uskonsuunta- ja kirkkokuntarajojen, vaan ilman niitä. Meidän ei siis tule olla enää luterilaisia, katolilaisia, ortodokseja, adventisteja, metodisteja, baptisteja, helluntailaisia tai muitakaan "laisia" tai "istejä". Mitään edellä mainituista ei ollut olemassa silloin kun seurakunta perustettiin.

9

145

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jumalan tahto on, että olemme vain kristittyjä, samalla tavoin kuin hekin, jotka Hän alusta saakka oli liittänyt seurakuntaansa.

   Rakennamme Jyväskylässä seurakuntayhteyttä tällä edellä kerrotun mukaisella Jumalan tavalla, emme ihmisten tavoilla. Näin alkaa seurakunnassa vallita näkyvällä tavalla oikea Raamatullinen järjestys (Kol. 2:5). Seurakuntayhteyden rakentamiseksi Jumala asettaa keskuuteemme palvelustehtäviä (Tit. 1:5, Efes. 4:11-15). Jumala siunaa kristittyjen tehtävät, varustaa heidät työhönsä ja antaa heille hengellisen kasvun seurakunnan kautta (Apt. 13:1-4, 2 Kor. 8:23, Filip. 2:25, 1. Kor 3:6-11). On siis oltava seurakuntayhteydessä, jotta tämä kaikki voisi tapahtua Jumalan tavalla. Tämä seurakunta pysyy koossa, keskinäisessä yhteydessä ja apostolisessa opetuksessa (Apt. 2:42, Kol. 2:19).

   https://www.srkjkl.com/?fbclid=IwAR05_-f9fm3_7FPiXrNPNu6RulgruWAifgKVAZQmNrapv_WrL0bopZ6F4lo

  • Anonyymi

   Yksi ihan perus virhe, vaikka muuten onkin asiaa.

   Eli tässä paha virhe:

   " Tehtävämme on auttaa muitakin tulemaan kristityiksi tällä Raamatun opettamalla tavalla ja näin pääsemään seurakunnan jäseniksi (lue: Kasteelle). "

   Vesi kaste ei liitä uudessa liitossa ketään mihinkään, vaan korkeintaan puolueeseen / lahkoon / eriseuraan.

   Vesikastetta ei uudessa liitossa tarvita ollenkaan, se kuului lakiliiton järjestykseen ja lakiliiton jäsenet siirtyivät vanhasta liitosta uuteen vesikasteen kautta / avulla, eli he siinä tunnustautuivat uskomaan Jeesukseen henk koht Vapahtajanaan !

   Vai miten sinä / te selitätte nämä Paavalin selvät sanat:

   1. Korinttolaiskirje 1

   14 Minä KIITÄN Jumalaa, ETTEN OLE KASTANUT teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
   15 niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
   16 Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut.
   17 Sillä KRISTUS EI LÄHETTÄNYT MINUA KASTAMAAN, VAAN EVANKELIUMIA JULISTAMAAN !

   Eli Paavali oli siis kastanut vain pari juutalaista, ei muita !

   Jos siis vesi kaste olisi tarpeellinen tai jopa pelastuksen ehto, kuten moni väittää, niin silloin ei Paavali olisi ikipäivänä olisi kirjoittanut "Minä KIITÄN Jumalaa, ETTEN OLE KASTANUT", vaan hän olisi silmät päästään hävennyt sitä, ettei ollut heti kastanut ihan kaikkia uskoontulleita !

   Paavali lisäksi on itse sanonut, kuten tässäkin sanoo, että hän oli Jeesukselta saanut opetuksensa ja ohjeet toimintaansa varten !

   Joten miksi Paavali siis sanoisi näin: " KRISTUS EI LÄHETTÄNYT MINUA KASTAMAAN, VAAN EVANKELIUMIA JULISTAMAAN ! "

   Tätä teidän todella kannattaisi kunnolla tutkia, eikä vain uskoa sokeasti ns. vanhinten perinnäis sääntöjä !

   Minä todella ihmettelen sitä, että kuinka uskovat ovat näille Paavalin selville sanoille, niin sokeita, eivätkä ole asiaa kunnolla tutkineet ?

   • Anonyymi

    Valelukaste pikkulapsille liittää heidät luterilaiseen kirkkoon. Yhtä tyhjän kanssa.


   • Anonyymi

    Mitä siinä räpätät. Jos kerran ei vesikastetta tarvita, niin miksi sitten luterilainen kirkko kastaa sylivauvoja? Kirkkoon liittämisen edellytyksenäkö? Ja jos se on kirkkoon liittämisen edellytys ja kirkon ulkopuoliset seurakunnat seuraavat kirkon esimerkkiä, kun liittävät upotuskasteen saaneet seurakuntaansa, niin turhaa on alkaa asiaa saivartelemaan.


   • Anonyymi

    Ei Jumala tietenkään lähetä kaikkia kastamaan tai johtamaan tai .. Mutta nekin jotka tulivat Paavalin julistamisen kautta uskoon, kastoi toinen, esim. kyseisen paikkakunnan seurakunnan kaitsija ( 1 Tim 3)..
    Toinen juttu, joka ei tähän kasteasiaan liity, on seurakunnan kaitsijanvirkaan sopivan vaatimusluettelo. Siinähän yhtenä edellytyksenä on " hänen tulee olla yhden vaimon mies." Paavali ei itse olisi siihen tehtävään poikamiehenä kelvannutkaan.


  • Anonyymi

   Siis on paikallissrk. Raamatussa esim. Efeson srk. Sinne liitytään itse tietoisesti uskoon tulon ja kasteen jälkeen. Sitten on universaalinen Jumalan srk, ekkseesia. Så här.

   • Anonyymi

    Ihminen ei liity, eikä liitä itse itseään Seurakuntaan !

    Vain Jumala liittää Seurakuntaan !

    Se tapahtuu uudestisyntymässä, jossa Jumala antaa Pyhän Hengen ja se Pyhä Henki liittää uudestisyntyneen paikallisten uskovien joukkoon !

    Se on sitten kokonaan toinen asia, että missä ja miten kukin kokoontuu.

    Mutta Jumala / Pyhä Henki siis yhdistää uudestisyntyvän paikalliseen Seurakuntaan eli pyhien yhteyteen !

    Vesikaste ei yhdistä ketään oikeasti, vaan se pikemmin erottaa !

    Så här.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihminen ei liity, eikä liitä itse itseään Seurakuntaan !

    Vain Jumala liittää Seurakuntaan !

    Se tapahtuu uudestisyntymässä, jossa Jumala antaa Pyhän Hengen ja se Pyhä Henki liittää uudestisyntyneen paikallisten uskovien joukkoon !

    Se on sitten kokonaan toinen asia, että missä ja miten kukin kokoontuu.

    Mutta Jumala / Pyhä Henki siis yhdistää uudestisyntyvän paikalliseen Seurakuntaan eli pyhien yhteyteen !

    Vesikaste ei yhdistä ketään oikeasti, vaan se pikemmin erottaa !

    Så här.

    Luterilainen kirkko liittää sylivauvan kasteen jälkeen kirkkoon. Samoin helluntaiseurakunta liittää upotuskastetun kasteen jälkeen seurakuntaan. Asiassa ei ole eri jakoa näiden kahden kanssa, vaan molemmat käyttävät kastetta liittämiseen.


  • Anonyymi

   Kovat on ehdot. Pitääkö ja millä tavoin oikean aikuis- aivo ja sydämenuskossa kastetun kristityn elämässä näkyä elävä usko? Sopiiko sotia, erota, puhua pahaa. Pitääkö antaa kymmenykset ja muut uhrit Jumalan seurakunnalle? Luterilaisessa kirkossa opetetaan samaan tapaan. "Kaste liittää meidät maailmanlaajan Kristuksen kirkkoon". Se tarkoittaa kaikkia kastettuja kaikissa kirkossa ja tunnustuskunnissa. Tosin siellä kaste toimitetaan Jeesuksen antaman kaste- lähetys - opetustehtävän ( Matt 28) mukaan: "Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää.." Luterilaiset uskovat kasteen ja opetuksen kuuluvan yhteen. Järjestyksen ei sinänsä ole niin väljä.. Opetus/ Jeesuksen seuraaminenhan jatkuu läpi elämän..MUTTA itse pointti on sama kuin kirjoittajalle. Siksi esim. helluntailaisessa kirkossa/yhteisössä kastettua ei kasteta uudelleen, koska hän on jo kastettu - kristitty. Sama koskee ortodokseja, katolisia, adventistikirkosta tulevia jne.. Sitten on kristittyjä/ kirkkoja / yhteisöjä jotka voivat kastaa useaankin kertaan. Minulla on helluntailaissävytteinen ( anteeksi ihmeellinen sana, jolla kuvaan, mutta hän viihtyy kokouksissa jossa on kova meno, hurmosta, kielilläpuhumista jne ) uskova ystävä, joka on kastettu moneen kertaan. Nykytilanteesta en tiedä, mutta ainakin välillä hänellä oli kausi, jolloin hän ei ollut minkään muun määriteltävän seurakunnan kuin Jumalan seurakunnan jäsen.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   245
   4595
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   304
   2059
  3. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   434
   1710
  4. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   556
   999
  5. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   997
  6. Onko meillä tilanne mies

   Vai kuvittelenko vaan? Onko puoleltasi kaikki täysin ohi?
   Ikävä
   60
   899
  7. Nytkö se taas alkaa - apinarokko ja rokotuspainostus

   Valmistautukaa concoy väki. Wef ja muut globalistit eivät saaneet koronalla tarpeeksi kiusattua ihmisiä. Nyt pukkaa kuitenkin taas uutta riesaa: htt
   Maailman menoa
   205
   895
  8. Oot sekottanut mut

   Enkä enää tiedä miten päin olla, kiitos tästä ärsyttävän ihana mies 🙃🥰🔥😤🤯😞
   Ikävä
   37
   787
  9. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   52
   755
  10. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   51
   715
  Aihe