16 .5 voitonpäivä Suomi ja Ruotsi hakevat yhdessä Natoon!

Anonyymi

20

<50

2Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voi tätä ilon ja onnenpäivää 🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮

    • Anonyymi

      Ruotsalaislehti Dagens Nyheterin mukaan Suomi olisi hidastamassa Nato-prosessiaan, jotta Ruotsi ehtisi mukaan.

      Lehden tietojen mukaan Ruotsin päätös hakea puolustusliitto Naton jäsenyyttä voi nopeutua entisestään nyt, kun Suomessa eduskunnan enemmistö haluaa liittyä Natoon.

      Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ja ulkoministeri Ann Linde ovat molemmat korostaneet Ruotsin läheisiä turvallisuuspoliittisia siteitä Suomeen.

      – Suomi hidastaa nyt prosessiaan, kun taas Ruotsi lisää vauhtia, jotta molemmilla mailla olisi mahdollisuus halutessaan hakea jäsenyyttä samanaikaisesti, kertoo lähde Ruotsin hallituksesta.

    • Anonyymi

      Erinomaista r......n mieliset on lyöty täysin

      • Anonyymi

        Mahtavaa👍👍👍👍


    • Anonyymi

      Venäjän mahdollisuudet vaikuttaa Suomeen ovat kenraalimajuri (evp.) Pekka Toverin mukaan aika heikot.
      MAINOS

      Suomalaisten asiantuntijoiden mukaan Venäjä voisi turvautua erilaisiin hybridioperaatioihin ja rajoitettuihin sotilaallisiin hyökkäyksiin tai muihin toimiin, jos Suomi hakee Natoon.

      Julkisuudessa on pohdittu aktiivisesti, miten Venäjä reagoi Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen. Hakemuksen jättämisen jälkeen kuluisi aikaa kuukausia, ehkä jopa yli vuosi siihen, ennen kuin Suomi olisi varsinaisesti jäsen. Nato-maiden parlamenttien pitäisi hyväksyä Suomen jäsenyys. Hakemuksen jättämisen ja virallisen jäsenyyden tunnustamisen välistä niin sanottua harmaata aikaa on luonnehdittu herkäksi.

      Pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri ja kyberasiantuntija Catharina Candolin keskustelevat Ivan Puopolon vieraina Verkkouutisten Debatissa muun muassa niistä keinoista, joita Venäjä on valmis käyttämään tämän harmaan ajan sisällä.

      – Itse näkisin, että hybridioperaatioiden todennäköisyys kasvaa. Mutta täytyy muistaa, että tämä ei ole mikään uusi tilanne, että tämä olisi alkanut yhtäkkiä. Kyseessä on vuosia kestänyt vaikuttaminen Suomen Nato-keskusteluun, Catharina Candolin sanoo.

      Suomen prosessi on lähtenyt liikkeelle ja jäsenyyttä harkitaan vakavasti.

      – Totta kai tällainen uhkailu ja ilmatilaloukkaukset lisääntyvät. Voi olla kyberhyökkäyksiä, jotka nyt ainakin alkuvaiheessa ovat todennäköisesti sellaisia, jotka ylittävät uutiskynnyksen, mutta eivät välttämättä aiheuta mitään sen merkittävämpää, Candolin toteaa.

      – Voi olla ja onkin ollut informaatio-operaatioita, joissa esimerkiksi yritetään väittää, että nyt Venäjä tuo (sotilas-) kalustoa lähemmäs Suomen rajaa.

      Hänen mukaansa tämäntapaiset ilmiöt todennäköisesti eskaloituvat, kun Nato-prosessi etenee.

      – Tämä on ihan odotettavissa.

      Itsenäisyys ei uhattuna

      Pekka Toveri arvioi, että Venäjän keinot vaikuttaa Suomeen ovat aika heikot.

      – Poliittista painostusta varmasti edelleen yritetään, mutta sillä ei ole pahemmin merkitystä. Taloudellista vipuvartta ei ole, koska Venäjän Suomen-kaupan osuus pienenee.

      – (Venäjän presidentti Vladimir) Putinilla näyttää olevan työkalupakissaan sotilaalliset toimenpiteet. Mutta ongelma on se, että sotilaallinen voima on kiinni etelässä (Ukrainassa). Heillä on aika vähän voimaa suunnata Suomea vastaan, Toveri sanoo.

      Toverin mukaan Venäjä pystyisi tietenkin käyttämään sotilaallista voimaa ja aiheuttamaan vahinkoja, mutta ei uhkaamaan Suomen itsenäisyyttä. Siihen ei Venäjän voima nyt riitä.

      – Vahinkoa voitaisiin aiheuttaa, mutta riskinä on se, miten EU ja Nato vastaisivat tämänlaiseen toimintaa. Riski on niin suuri, että en pidä sitä todennäköisenä.

    • Anonyymi

      En halua Ruotsista riippakiveä Suomelle. Toivottavasti Ruotsi ei liity NATOon. Me tarvitaan puolustusvoimamme ja -välineemme itse NATOssa.

      • Anonyymi

        Kaikilla valtioilla on omat kalustot. Ruotsi tulee nyt kiltisti Suomen opastuksella Natoon, hyvä niin.


      • Anonyymi

        Ruotsissa valmistetaan hyvälaatuisia ja innovatiivisia aseita, tuotantolaitokset ovat myös turvallisemman matkan päässä venäjästä. Ukrainassakin hyviä tuloksia aikaansaanut NLAW on alunperin ruotsalaista suunnittelua jonka kehittelyssä myös britit olleet hieman apuna.


    • Anonyymi

      Tiltu turha ulista mistään Nato äänestyksistä,ei Suomalaiset mitään tyhmiä ole,hajoa kohtaloosi🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Kiva juttu päästään NATOn etulinja valtioksi ns, balttian jatkeeksi.

      • Anonyymi

        Samaa olen naureskellut itsekin, vaikka sinällään itselleni aivan sama, koska olen jo syksyllä muuttamassa pysyvästi Suomesta pois hieman aurinkoisemmille vyöhykkeille.


    • Anonyymi

      Tärkeintä on että r.....n mieliset lyödään kunnolla

      • Anonyymi

        Millä tavalla heidät lyöt? Liittymällä Natoonko?


    • Anonyymi

      Yhdysvaltojen puolustusministerin Lloyd Austinin mukaan Ukraina voi voittaa sodan Venäjää vastaan oikealla kalustolla ja tuella.

      – Kun puhutaan heidän [ukrainalaiset] kyvystään voittaa. Ensimmäinen askel voittamisessa on uskoa siihen, että voit voittaa. Ja he uskovat, että voivat voittaa.

      – Uskomme, että me – he – voivat voittaa, jos heillä on oikeat varusteet, oikea tuki, ja aiomme tehdä jatkossakin kaiken voitavamme, Austin sanoi uutiskanava CNN:n mukaan.

      Yhdysvaltojen puolustusministeri Lloyd Austin ja ulkoministeri Antony Blinken vierailivat sunnuntaina Kiovassa, jossa he tapasivat Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin.

    • Anonyymi

      DoZentti Johan Bäckman OffiZial

      Kirjavarastoni meni hetkessä vanhaksi NATO uutisen takia. Kaikki 90% alennuksella tämän viikon.
      Ensi viikolla saat kympin jos tiláat kirjan.

    • Anonyymi

      Pahimmassa Nato-kiimassa kannattaa nostaa pelkoiset päät sieltä pyllreiästä ja muistaa sellainen asia, että olla Naton jäsenmaa jossain muualla on hieman eri asia kuin olla Natomaa, jolla on pitkä yhteinen raja Natoa isoimpana vihollisenaan pitävän mielipuolisen maan kanssa.

      Eli sen kummemmin ottamatta kantaa Naton tarpeellisuuteen Suomelle, kannattaa varmaan hengittää pari kertaa syvään ja pohtia asiaa hieman useammalta kantilta. Sulkien kuitenkin ryssien mahtipontiset puheet ja uhkailut kokonaan ajatustensa ulkopuolelle.

      • Anonyymi

        Noo Natomaahan ei ole koskaan venäjältä uskallettu hyökätä vaikka kuka hullu onkinn vallassa ollut mutta kaikkiin venäjän rajanaapureihin on kyllä hyökätty jotka eivät ole olleet Natossa joten...


    • Anonyymi

      Natoon!

    • Anonyymi

      Joo silloin Suomi ja Ruotsi on "turvassa" isoa ja pahaa venäjää vastaan vai onko?

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe