16 .5 voitonpäivä Suomi ja Ruotsi hakevat yhdessä Natoon!

Anonyymi

20

228

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Voi tätä ilon ja onnenpäivää 🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮

  • Anonyymi

   Ruotsalaislehti Dagens Nyheterin mukaan Suomi olisi hidastamassa Nato-prosessiaan, jotta Ruotsi ehtisi mukaan.

   Lehden tietojen mukaan Ruotsin päätös hakea puolustusliitto Naton jäsenyyttä voi nopeutua entisestään nyt, kun Suomessa eduskunnan enemmistö haluaa liittyä Natoon.

   Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ja ulkoministeri Ann Linde ovat molemmat korostaneet Ruotsin läheisiä turvallisuuspoliittisia siteitä Suomeen.

   – Suomi hidastaa nyt prosessiaan, kun taas Ruotsi lisää vauhtia, jotta molemmilla mailla olisi mahdollisuus halutessaan hakea jäsenyyttä samanaikaisesti, kertoo lähde Ruotsin hallituksesta.

  • Anonyymi

   Erinomaista r......n mieliset on lyöty täysin

   • Anonyymi

    Mahtavaa👍👍👍👍


  • Anonyymi

   Venäjän mahdollisuudet vaikuttaa Suomeen ovat kenraalimajuri (evp.) Pekka Toverin mukaan aika heikot.
   MAINOS

   Suomalaisten asiantuntijoiden mukaan Venäjä voisi turvautua erilaisiin hybridioperaatioihin ja rajoitettuihin sotilaallisiin hyökkäyksiin tai muihin toimiin, jos Suomi hakee Natoon.

   Julkisuudessa on pohdittu aktiivisesti, miten Venäjä reagoi Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen. Hakemuksen jättämisen jälkeen kuluisi aikaa kuukausia, ehkä jopa yli vuosi siihen, ennen kuin Suomi olisi varsinaisesti jäsen. Nato-maiden parlamenttien pitäisi hyväksyä Suomen jäsenyys. Hakemuksen jättämisen ja virallisen jäsenyyden tunnustamisen välistä niin sanottua harmaata aikaa on luonnehdittu herkäksi.

   Pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri ja kyberasiantuntija Catharina Candolin keskustelevat Ivan Puopolon vieraina Verkkouutisten Debatissa muun muassa niistä keinoista, joita Venäjä on valmis käyttämään tämän harmaan ajan sisällä.

   – Itse näkisin, että hybridioperaatioiden todennäköisyys kasvaa. Mutta täytyy muistaa, että tämä ei ole mikään uusi tilanne, että tämä olisi alkanut yhtäkkiä. Kyseessä on vuosia kestänyt vaikuttaminen Suomen Nato-keskusteluun, Catharina Candolin sanoo.

   Suomen prosessi on lähtenyt liikkeelle ja jäsenyyttä harkitaan vakavasti.

   – Totta kai tällainen uhkailu ja ilmatilaloukkaukset lisääntyvät. Voi olla kyberhyökkäyksiä, jotka nyt ainakin alkuvaiheessa ovat todennäköisesti sellaisia, jotka ylittävät uutiskynnyksen, mutta eivät välttämättä aiheuta mitään sen merkittävämpää, Candolin toteaa.

   – Voi olla ja onkin ollut informaatio-operaatioita, joissa esimerkiksi yritetään väittää, että nyt Venäjä tuo (sotilas-) kalustoa lähemmäs Suomen rajaa.

   Hänen mukaansa tämäntapaiset ilmiöt todennäköisesti eskaloituvat, kun Nato-prosessi etenee.

   – Tämä on ihan odotettavissa.

   Itsenäisyys ei uhattuna

   Pekka Toveri arvioi, että Venäjän keinot vaikuttaa Suomeen ovat aika heikot.

   – Poliittista painostusta varmasti edelleen yritetään, mutta sillä ei ole pahemmin merkitystä. Taloudellista vipuvartta ei ole, koska Venäjän Suomen-kaupan osuus pienenee.

   – (Venäjän presidentti Vladimir) Putinilla näyttää olevan työkalupakissaan sotilaalliset toimenpiteet. Mutta ongelma on se, että sotilaallinen voima on kiinni etelässä (Ukrainassa). Heillä on aika vähän voimaa suunnata Suomea vastaan, Toveri sanoo.

   Toverin mukaan Venäjä pystyisi tietenkin käyttämään sotilaallista voimaa ja aiheuttamaan vahinkoja, mutta ei uhkaamaan Suomen itsenäisyyttä. Siihen ei Venäjän voima nyt riitä.

   – Vahinkoa voitaisiin aiheuttaa, mutta riskinä on se, miten EU ja Nato vastaisivat tämänlaiseen toimintaa. Riski on niin suuri, että en pidä sitä todennäköisenä.

  • Anonyymi

   En halua Ruotsista riippakiveä Suomelle. Toivottavasti Ruotsi ei liity NATOon. Me tarvitaan puolustusvoimamme ja -välineemme itse NATOssa.

   • Anonyymi

    Kaikilla valtioilla on omat kalustot. Ruotsi tulee nyt kiltisti Suomen opastuksella Natoon, hyvä niin.


   • Anonyymi

    Ruotsissa valmistetaan hyvälaatuisia ja innovatiivisia aseita, tuotantolaitokset ovat myös turvallisemman matkan päässä venäjästä. Ukrainassakin hyviä tuloksia aikaansaanut NLAW on alunperin ruotsalaista suunnittelua jonka kehittelyssä myös britit olleet hieman apuna.


  • Anonyymi

   Tiltu turha ulista mistään Nato äänestyksistä,ei Suomalaiset mitään tyhmiä ole,hajoa kohtaloosi🤣🤣🤣

  • Odotettu ratkaisu, hienoa.

   Tiltuille tämä vuosi jää Venäjän epäonnistuneen sodan ja Suomen NATO jäsenyyden myötä maailman lopuksi. Ukraina valloittaa alueensa takaisin ja Venäjän talous supistuu rajusti.
   Holodomor kostetaan ja Putin jää historiaan epäonnistuneena hukkapätkänä.

   😀😀

  • Anonyymi

   Kiva juttu päästään NATOn etulinja valtioksi ns, balttian jatkeeksi.

   • Anonyymi

    Samaa olen naureskellut itsekin, vaikka sinällään itselleni aivan sama, koska olen jo syksyllä muuttamassa pysyvästi Suomesta pois hieman aurinkoisemmille vyöhykkeille.


  • Anonyymi

   Tärkeintä on että r.....n mieliset lyödään kunnolla

   • Anonyymi

    Millä tavalla heidät lyöt? Liittymällä Natoonko?


  • Anonyymi

   Yhdysvaltojen puolustusministerin Lloyd Austinin mukaan Ukraina voi voittaa sodan Venäjää vastaan oikealla kalustolla ja tuella.

   – Kun puhutaan heidän [ukrainalaiset] kyvystään voittaa. Ensimmäinen askel voittamisessa on uskoa siihen, että voit voittaa. Ja he uskovat, että voivat voittaa.

   – Uskomme, että me – he – voivat voittaa, jos heillä on oikeat varusteet, oikea tuki, ja aiomme tehdä jatkossakin kaiken voitavamme, Austin sanoi uutiskanava CNN:n mukaan.

   Yhdysvaltojen puolustusministeri Lloyd Austin ja ulkoministeri Antony Blinken vierailivat sunnuntaina Kiovassa, jossa he tapasivat Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin.

  • Anonyymi

   DoZentti Johan Bäckman OffiZial

   Kirjavarastoni meni hetkessä vanhaksi NATO uutisen takia. Kaikki 90% alennuksella tämän viikon.
   Ensi viikolla saat kympin jos tiláat kirjan.

  • Anonyymi

   Pahimmassa Nato-kiimassa kannattaa nostaa pelkoiset päät sieltä pyllreiästä ja muistaa sellainen asia, että olla Naton jäsenmaa jossain muualla on hieman eri asia kuin olla Natomaa, jolla on pitkä yhteinen raja Natoa isoimpana vihollisenaan pitävän mielipuolisen maan kanssa.

   Eli sen kummemmin ottamatta kantaa Naton tarpeellisuuteen Suomelle, kannattaa varmaan hengittää pari kertaa syvään ja pohtia asiaa hieman useammalta kantilta. Sulkien kuitenkin ryssien mahtipontiset puheet ja uhkailut kokonaan ajatustensa ulkopuolelle.

   • Anonyymi

    Noo Natomaahan ei ole koskaan venäjältä uskallettu hyökätä vaikka kuka hullu onkinn vallassa ollut mutta kaikkiin venäjän rajanaapureihin on kyllä hyökätty jotka eivät ole olleet Natossa joten...


  • Anonyymi

   Natoon!

  • Anonyymi

   Joo silloin Suomi ja Ruotsi on "turvassa" isoa ja pahaa venäjää vastaan vai onko?

  Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   215
   3993
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   32
   3587
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   130
   1941
  4. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   355
   1727
  5. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   105
   1264
  6. Onko kaivatullasi jokin taito

   millä saada sinut polvilleeen?
   Ikävä
   37
   856
  7. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   853
  8. Se mitä meidän välillämme oli

   Oli vasta lämmittelyä. Haluatko sukeltaa syvään päähän ✨
   Ikävä
   49
   734
  9. Ajattelin valvoa vielä tunnin

   hänestä haaveillen..
   Ikävä
   56
   711
  10. En halua nähdä sua enää

   jos et tunne mitään mua kohtaan. Mitä muuta kuvittelet? Olen roikkunut sinussa. SINUSSA!
   Ikävä
   66
   638
  Aihe