Suomi on muuttunut. EU:n hybridivaikuttaminen

Anonyymi

Ja mitä vikaa oli puolueettomassa, velattomassa
ja varsinkin itsenäisessä "Kekkoslandiassa?"

Oliko se kenties liian "Suomettunut" vaiko
vain liian hyvää ollakseen totta?

Joka tapauksessa: Suomi muuttuu nyt niin nopeaan
tahtiin että edes me Suomalaiset
emme meinaa ymmärtää mistä on kysymys.

Esimerkiksi.

Maaseutu.

Kaikki palvelut katosi kauas maaseutukeskuksiin.

Ja sitten polttoaineiden hinta nostettiin pilviin.

Kun pitäisi niiden palveluidenkin ääreen päästä.

Palvelut katosi, kauas: niiden sijaan EU-Suomi
tarjoaa maaseudun asukkaille "piikkejä ja kuono-koppa-maskeja."

Mielestämme kehityssuunta on erittäin huono.

17

127

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nämä EU:n reunavaltiot.

   Jätevirastoineen. Ydinjätteineen ja berlinische
   neomuureineen.

   Näyttäisi siltä että EU:n todelliset herrat asuvat
   keskieuroopassa: Versailles tyylisisissä kartanoissaan,
   Preussilaisissa linnoissaan.

  • Anonyymi

   Olemme kuin venäjän karjala, reunalla.

  • Anonyymi

   Suomi on nyt pahasti Länteen suomettumisen uhrina.

  • Anonyymi

   Oliskos maamme joku lintukoto ilman kestokulutushyödykkeiden myyntiä globaaliin kilpailuun osallistumatta, ei taita olla niin että toistemme paitoja pesemällä elintaso kovinkaan kasvaisi joten kauppaa ulkomaille tarvitaan, pitkälle jalostettua hyödykettä.

   Ja siihenkin tarvitaan kumppani ja useita joten siksi Eu ja sama raha kaikille siellä , no harmina että huonona on alkoholin kovempi verotus ,myös joidenkin ravintoaineiden kovempi hinta, energia yleensä mutta se on kyllä kaikkialla kallista.

   Turhaa porua tässä taannoin näin kotipaikkakuntani alkuperäiskansalaisen joka kaipasi siihen aikaan kun pieni kunta 3000 asukasta liitettiin 30000 ihmisen kuntaan että sitä ei kuntien yhdistämistä ei olisi pitänyt tehdä ollenkaan , koska kaikki palvelut lähti ? palvelut, kuinkahan olisi ehkä kunnan byroot ja byrokraatit .
   Mutta kaupat joita 1980 luvulla oli ainakin 3kpl ei tänäpäivänä yhtäkään vaikka sen seutukunnan väkiluku on kasvanut ja kouluja, päiväkoteja tehdään , maantiehen investoidaan mutta näillä verotuloilla joita maaseutu yrittäjät maksavat ei kunta kohisten kasva vaan yksityistä palkka tuloa tarvitaan ja töitä joita kyllä on kaupungissa 30 -40 km päässä jo löytyy pula työntekijöistä, mutta se rima on korkealla kun peräkammariin on helppo jäädä ja keksiä että bensa on todella kallista ettei kannata, no työnteko ei ole koskaan vielä kannattanut mutta omaksi ajankuluksi ja pärjäämiseksi ja osaksi yhteiskuntaa ollakseen voi käydä töissä , kannattavuus vielä vaikka polttoaineet ovat nousseet.
   Kun omia työmatkamenoja laskin 6 litran /100km dieseliä menee työmatkoihin tasan puolet enemmän kuin ennen dieselin hinnan ollessa n. 1, 25 e.

   Kyllä silti vielä kannattaa käydä töissä n. 21,00 euron tuntipalkalla, jäähän kahdesta viikosta käteen melkein tonni.

  • Anonyymi

   Aloittajalle jälleen kerran: tänne kirjoitettaessa ei rivinvaihtoa tarvitse painaa paitsi tietysti kappaleiden kohdalla.

  • Anonyymi

   miksi suomen kansalaiset eivät tiedä tai halua tietää oikeaa ongelmaa ,,, no tässä tulee kekkosen aikaan ei ollut tälläistä ongelmaa pakolaisista tai maahan muuttavista ihmisistä koska meillä ei ollut rahaa tehdä mitään ,, suomi eli köyhyydessä ja tämmöinen vihreä / sosiaalinen ajatus maailma ei tullut edes mieleen kenelekkään koska suomi ja kansalaiset olivat silloin tärkeimmät asiat . ei silloin autettu näitä maahanmuuttajia ja pakolaisia näin silloin oli oma pärjääminen etu sijalla jos et oppinut suomea oli vaikea olla useimmat lähtivät pois .ihmiset äänestää nyt tätä vihreä/sosiaalinen politiikka ja varsinkin nuoret aattelee näin,, miksi kaikki menee pieleen nyt ,,, no silloin ennen vanhaa ei ollut avustus järjestöjä ulkomaisille ihmisille,,, jotka tulevat maahan ja saavat kaiken ilmaiseksi, hinta lappu on niin kauhea ettei kukaan uskalla puhua tästä aatelkaa kaiken onko tämä järkevä ja kannustava asia ???,,, ennen maa olisi kaatunut tähän nyt lainat on erinlaisia ja maksu ajat . kyllähän tässä vieläkin piilee sama asia ,, onhan asia niin kun me kansalaiset otamme velkaa olemme täydessä vastuussa näistä,, mutta miksi hallitus kaudella olevat hallitukset eivät ole ,,, niin,, minua ainakin pännii tämä juttu kaikki mitä olemme tehneet tämän maan puolesta on kuin ois heittänyt roska pyttyyn koko asian. eikä pidä unohtaa keskustaa ja muita jotka tämän hetkisen hallituksen jäseniä ovat ,,

   • Anonyymi

    juu entä tämä marine sanonta viikossa töihin ,,, kyllä on kun haavisto pioka kaverinsa kanssa eli hyi kattinen ,,, mitä pask,,, eikun soopaa,,,


  • Anonyymi

   Itse asiassa muutan maalle juuri tämä koronahysterian takia, en v-ttu jaksa katella enää näitä maskilampaita ja tätä paskaa, pitäkää piikkinne ja kyrpä-passinne! Toistaiseksi tämä hysteria on hellittämässä, mutta mistäpä tuon tietää että tulee entistä pahempana vielä takas?

   Maalla saa olla omassa rauhassa ja kun etätyöt tämän vihdoin mahdollistaa.

   Autolla ajelen vain välttämättömät pidemmät matkat ja talvisin, mutta muutoin hommaan skootterin, jolla käyn kaupassa 30km päässä keskustassa. Tämäkin paikkakunta keskustoineen on pieni, isoissa jätti marketeissa tulen käymään tosi harvoin.

  • Anonyymi

   Suomen poliittis-taloudellinen eliitti kokoomuslaistui, eli muuttui omaa kansaa näivettäväksi kaverikorruptiokerhoksi.

  • Anonyymi

   No, en tiedä. Ilman ulkomaan kauppaa kuntakeskukset olisivat yhtä kaukana, mutta hitaammin tavoitettavissa polkupyörällä, hevosella tai soutuveneellä. Polttoaineen hinta ei häiritsisi, kun jokainen saisi halkonsa lähimaastosta, eikä muita polttoaineita olisi.

  • Anonyymi

   Putinin propaganda kansalleen on pöyristyttävää !!!
   Muutenkin aivopestyt Igor ja Ludmila uskovat nyt, että Venäjä on voittaja
   ja Ukraina siirtyy osittain jo uuteen valuuttaankin.
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008779746.html

   Ja minkä hevonveen kansanäänestyksen Venäjä voisi järjestää ???
   Ei tasan mitään, mutta omille pitää yrittää antaa kuvaa,
   että ukrainalaiset on nyt "meitä".

  • Anonyymi

   Kekkoslandiasta aika ajoi ohi jo ajat sitten.
   Venäjä on paljastanut todelliset kasvonsa.
   Venäjä haluaa tsaarinaikaiset maa-alueet takaisin joihin suomikin valitettavasti kuuluu , siksi se naton itälaajentuminen ärsyttää Putinia.
   On ja on ollut typerää olla naivi Venäjän suhteen.
   Nato on juuri oikea ratkaisu .

   Kummaa on ajattelu että kaikkien ihmisten pitäisi asua samassa paikassa esim: Helsingin alueella.
   Kun pitäisi ymmärtää että suomi on kokonaisuus joka kattaa maan koko ääriviivat. Raha on nykyään se tärkein asia ja siksi kaikki pitää keskittää ja tehostaa ja yhdistää.
   Ihmisen kuuluisi itse saada päättää missä haluaa elää ja kuolla.

  • Anonyymi

   YYA-Suomi ei ollut puolueeton eikä edes täysin itsenäinen, kun se joutui toimimaan Neuvostoliiton kommunistidiktatuurin sille asettamissa rajoissa.

  • Anonyymi

   joo mutta ei ollut pakolaisia

  • Anonyymi

   "Suomettuminen" tarkoittaa sitä että Neuvostoliitto aikoinaan odotti Suomelta, ettei se asettuisi kylmän sodan aikaan kummankaan (idä tai lännen) puolelle. Pienelle valtiolle kuten Suomi idän ja lännen rajalla ei kertakaikkiaan ole olemassa parempaakaan vaihtoehtoa, vaan tulisi pyrkiä säilyttämään ystävälliset, avoimet ja rakentavat välit sekä itään että länteen näyttämällä esimerkkiä liennytyksestä ja rauhanomaisesta tavasta toimia kriisienkin aikana. Suomi olisi säilyttänyt puolueettomutensa Ukranankin kriisin osalta jos olisimme aseiden sijasta lähettäneet humanitaarista apua Ukrainan kansalle.

   • Anonyymi

    on totta olimme silloin sitä,,, nyt on maailma muuttunut ja uudet tuulet ,,, ollut niin kauan kun olemme olleet eu:ssa tämä säätelee paljon asioita ,,, ei kaikkea,, miksi hallitus tekee näin ei olisi pakko tehdä ,, tuhota suomi velalla ja maahan muuttajilla(osuus veloista n.100miljr).,,, uusi liittoutuma vmls,, eli vihreillä arvoilla omistautunut maria laupias samarialainen oman maan asukkien kustannuksella tehden .


  • Anonyymi

   Kaiken perusteella tuntuu siltä, että Nato kaipaa enemmän Suomea kuin Suomi Natoa.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2100
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   2009
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   210
   1817
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   258
   1491
  5. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1397
  6. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   541
   1142
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   50
   992
  8. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   936
  9. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   348
   921
  Aihe