Maakaasun hinta Euroopassa 7 kertaistunut vuodessa!!!

Anonyymi

Keskiviikkona hinta nousi 20% ja futuurihinta nyt 117 euroa megawattitunti. Tulee olemaan karmeat seuraukset sähkön ja lannoitteiden hinnoille. Ei tuo juuri kesäkään nyt helpotusta.

19

163

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Great Reset 2030 nyt saa nauttia😂🤣

  • Anonyymi

   Mites ne Emma Karin kaasuautot nyt sopii yhdessä sähköautojen kanssa ilmastotalkoiden liikkumavälineiksi?

   • Anonyymi

    Me Wihreät esitämme ilmanputsarin yhdistämistä letkulla pakoputkeen, niin kierrätys on varma.
    Ja maailma pppelastuu!


   • Anonyymi

    Kaasuautot käyttää Suomessa valmistettua biokaasua. Se on nyt halvempaakin kuin Venäjältä tuotu maakaasu


  • Anonyymi

   Goldman Sachs ennusti kesällä Euroopan maakaasun hinnan nousevan lähelle 200 euroa per MWh. Silloin hinta olisi 13 kertainen kevääseen 2021 verrattuna. Tämä pumppaa myös muiden energiamuotojen hintoja ylöspäin.

   • Anonyymi

    https://www.talouselama.fi/uutiset/fortum-kommentoi-uniperin-kaasumaksuja-ruplissa-venalaisesta-kaasusta-luopuminen-nopealla-aikataululla-ei-ole-saksalle-mahdollista/b1f05ac4-fd1c-4d6d-b9bf-25beec4f7204

    No, Saksallehan tässä pitäisi asettaa rangaistukset EU:n taholta. Kaikki lukuisat atomivoimalat päätettiin Saksassa sulkea yli kaksikymmentä vuotta tehdyn päätöksen perusteella, mutta omaa tuulivoimaa, aurinkoenergiaa tms. ei kehitetty kun halpaa kaasua oli tarjolla. Kyllä Angela Merkelkin 16 vuoden aikana oli vain unohtanut, että millaisia ne Itä-Saksassa koulutetut KGP-kätyrit ja stasikyttääjät oli. Niiden kanssa sitten oltiin "kaveraamassa", Putin on esimerkki tuon koulukunnan raakalaisista.


   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

    Pää pystyssä kestämme kaiken sanoi Sanna Marin kun joi skumppaa VNK turvaluolassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta. Älytön Merkelin päätös ajaa ydinvoima alas.

    Mites meidän Suomalaisten käy , Ruotsi rikastuu Suomen rahoilla.


  • Anonyymi

   Bloomberg-sivusto kirjoitti että jopa Norjan kaasunvienti pudonnut huhtikuussa 10%:lla huolto- ja ylläpitotöiden vuoksi. Lisäksi Euroopan sääpalvelut ennustivat tulevalle viikolle melkoisen heikohkoa tuulia. Hinnat siis nousevat mikä näkyy myös pitkäaikaisten sähkö sopimusten hintojen jatkuvana nousuna Suomessakin.

   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Putin halusi riisua Ukrainan aseista, ja ironista on se, että ne lopulta aseistetaan hampaisiin asti nykyaikaisilla aseilla, kun taas Venäjä köyhtyy kaikin mahdollisin tavoin. Minusta se on hauskaa!!

   - Kunpa tietäisit totuuden siitä, mitä itärintamalla tapahtuu.

   - monet Ukrainaan lähetetyistä aseista ovat vanhempia malleja. Tämä sota on loistava tapa päästä eroon vanhemmasta NATO-asevarastosta samalla kun tuhotaan Venäjän nykyaikaisimmat.

  • Anonyymi

   Eihän pelkän maakaasun hinta kerro vasta kuin sähkönvalmistukseen tai lämmöntuottamiseen tarvittavan perusraaka-aineen osuuden itse sähkön tai lämmön tuotantokustannuksista. Vähintään 50% on lisättävä muita kuluja jolloin maakaasulla tuotettava sähkö alkaakin olla jo hintaluokkaa 30 senttiä per KWh. Koska myös kivihiilen hinta on noussut rajusti ei sieltä suunnalta löydy pelastusta. Nyt se nähdään kun liian suurella kiihkolla ajettiin alas ydinvoimaa Keski-Euroopassa. Vaikka 80% sähköstä tuotettaisiin tulevaisuudessa uusiutuvilla (sekin luultavasti aika rohkea lukema) jouduttaisiin joka tapauksessa osa tuottamaan fossiilisilla. Uusiutuvien sattumanvarainen tuotto (ennen kuin sähkön varastointipulmat on ratkaistu) jo itsessään luo ongelmallisen järjestelmän johon kuuluu rajuja hintapiikkejä. Siinä ei juuri auta että silloin tällöin sähkö on "lähes ilmaista".

  • Anonyymi

   Kivihiilen hinta lähes kolminkertaistunut.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2597
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2432
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   1926
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   268
   1607
  5. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1458
  6. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   593
   1354
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   51
   1090
  8. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   364
   1045
  9. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   981
  Aihe