Hulluja kaikki

Anonyymi

Olen uskossa. olen silti sitä mieltä että uskovaiset on seinähulluja.
Tunnen henk koht porukkaa helluntailaisista, pirunmoisia valehtelijoita ja teeskentelijöitä. Siis nämä tuntemani ja tietämäni.
Jopa vanhemmisto, yhtä suurta sisäpiiriä.
Miten ihmiset antavatkin alistaa itsensä tällaisten huiputtavien persoonallisuushäiriöisten kelmien alter-egon alle.

En hyväksy muita uskovia elämääni, koska he eivät oikeasti usko. Se on vain teatteria, elämäntapa.
Hyvin pirullisia ihmisiä ovat oikeasti. Pettävät toisisaakin.
En pidä itseäni mitenkään parempana, mutta en halua olla ihmisten kanssa tekemisissä, jotka ovat toisilleen pahoja. En halua sellaisia ympärilleni.
Uskossa oleva ihminen on sellainen, ettei hän sitä mainosta, ei kerskaile, ei käytä sitä lyömäaseena, ei tee vääryyttä kenellekään. Yrittää pysyä totuudessa ja rehellisenä, pyrkii auttamaan lähimmäistään.
Uskova ihminen on silti vain ihminen, ja hänellä on oikeus myös olla vain ihminen.
Uskova voi ottaa ja tehdä joskus itselleen pahanmakuisen kupin, voi polttaakin, vaikkei se ole suotavaa kenellekään.
On ahdasmielisten pappien väärää sanomaa, että uskovien tulisi näyttää esimerkkiä siitä, että olemme puhtaita emmekä elä synnissä. Ja paskan marjat.
Emme ole sen puhtaampia kuin muutkaan. Mutta uskova yrittää elää kuten hyvän ihmisen tulisi elää.
Ei tarkoita kuitenkaan sitä, että meidän pitää kieltää itseltämme elämä, joka on lahjaksi saatu.
Mikä lahja se olisi jota ei koskaan käyttäisi. Jos ostaisin lahjaksi kalliin lahjakortin hemmotteluviikonlopuksi kylpylään, eikä vastaanottaja koskaan käyttäisi sitä, niin mitäs sitten?
Pitäisi korttia piirongin laatikossa kunnes kuolee pois, ja näin kortista ei ole koskaan ollut iloa kenellekään. Jopa sen antaja tuntee surua siitä, että hänen lahjaansa ei ymmärretty oikein.
Näin se käy valitettavan usein. Jumala antoi meille rikkaan elämän, mutta me kahlitsemme sen.

3

74

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Helluntailaisia on hyviä Lapualla, Niilo Ylivainio oli todellinen ja aito, hän sai ihmiset uskoon sillä tavalla, että he kokivat sen todeksi.

  • Anonyymi

   Vastaan aluksi lyhyesti. Jos tämä kirvoittaa kivaa keskustelua ehkä esitän jotain mietteitä lisää.
   Niin. Tuosta seinähulluudesta uskovaisten kohdalta en osaa sanoa, mutta tiedän kyllä tunteesi mistä kirjoitat ja miten koet toiset uskovaiset.
   Sanoissasi täytyy todeta on kyllä perää.
   Valitettavan monissa uskonnoissa nykypäivän kiireisessä yhteiskunnassa harvoille jää aikaa hengellisyydellä, vaikka juuri sen tulisi olla elämän keskus minkä ympärille kaikki arkitodellisuus kulminoituu.
   Uskonnot ovat pullollaan niinsanottuja nimi tai tapakristittyjä, joille usko ja henkilökohtaisella uskolla ole mitään merkitystä. Usko ei ole juurtunut osaksi tälläisten yksilöitten identiteettiä. Jeesuksen sanojen mukaan he ovat hedelmättömiä, koska usko ei vaikuta elävöittävästi heidän elämässään. Siitä on seurauksena alun kirjoittajan esittämiä ikäviä luonteenpiirteitä, valehtelua, riitaa, juoruamista, panettelua jne. Tapakristityistä on hyvin kaukana Paavalin luettelemat niin ihanat hengenhedelmät, joista hän kirjoittaa Galatalais kirjeessään.
   Voidaan rehellisesti kysyä, mitenkähän Jeesus mahtanee suhtautua tälläisiin nimikristittyihin, jotka kantavat nimeä kristitty vain ulkoisesti, mutta sisäisesti heidän kuvaannollinen sydämmensä on hyvin kaukana hänestä kun hän pian saapuu toisen kerran? Olisi syytä itsetutkisteluun kun etsikkoaikaa ennen Jeesuksen paluuta on onneksi vielä jäljellä. Mutta kuinka kauan? Tämä tällä erää tästä.

  • Anonyymi

   Aito usko on näkyvätodiste kuin kaunis vaate ihmisen yllä, joka varmasti huomataan ystävällisenä käytöksenä, puheena ja tavassa kohdella vieraita ja muita lähimmäisiä tai kanssaihmisiä.
   Persoonallisuutta voi kehittää pukemalla ylleen uuden persoonallisuuden joka perustuu Jumalan sanasta saataviin muuttumattomiin elämänohjeisiin ja neuvoihin. Ne hyödyttävät kaikkia olipa yhteiskunnallinen asema mikä tahansa.
   Seurakunta, kristillisen seurakunnanhan pitäisi olla juuri se paikka, missä uuden persoonallisuuden pukemista opetellaan, koska ihmisen täytyy muuttua ja muuttaa tapaansa toimia kun hänestä tulee kristitty Jeesuksen oma. Tämä muuttuminen tarkoittaa juurikin asenteiden, puheen ja oman käyttäytymismallien muuttamista Kristuksen kaltaiseksi.
   Jos seurakunnissa on aloittajan mainitsemia huonoja käytös ja moraaliasenteita, se kertoo, ettei kaikki ole todellakaan kunnossa seurakunnassa. Näin ei voi ja saa olla. Seurakunnathan kokonaisuudessaan ovat Jeesuksen tarkan valvonnan alaisuudessa, koska hän on seurakunnan pää ja omistaja. Jos seurakuntien sisäinen henki on huono ja joidenkuiden on tämän vuoksi vaikea tuntea kotiseurakuntaa omaksi ja viihtyisäksi, liikumme silloin hyvin vaarallisilla vesillä. Seurakuntien vanhimmat ja pastorithan ovat suoraan vastuussa ja tilivelvollisia Jeesukselle miten nämä kaitsevat HÄNEN kallisarvoisia lampaitaan. Jos lampaita kohdellaan seurakunnassa hunosti eli seurakunnan asiat ovat huonossa jamassa tämä vääjäämättä vaikuttaa seurakunnan yleiseen henkeen.

   Koska rakkaus maailmassa yhä enenevässä määrin kylmenee, olisi todella traagista, jos seurakunnissamme vallitsisi samanlainen rakkaudettomuuden ja hellän kiintymätön henki ja ilma. Paavalihan kehotti jo oman aikansa seurakuntia pitämään yllä ”hellää kiintymystä toinen toisiinsa”. Tämä on suloinen tuoksu Jumalalle. Silloin hän tukee ja siunaa seurakuntia hengellään.
   Kristittyjen kunnia on avartua rakkauden osoittamisessa toinen toisiaan kohtaan sekä ottaa johto toisten kunnioittamisessa. 2. Korinttilaisille 6:11–13 sekä Roomalaisille 12:10.
   Tämän vanhan maailman viimeisten aikojen puristeessa ennen Jeesuksen tuloa jokaisen kristityn velvollisuus olisi huolehtia omalta pieneltä osaltaan hyvän ja rakkaudellisen ilmapiirin luomisesta omalla käytöksellään. Siitä se alkaa. Ja tuloksena on varmasti Kristuksen kaltainen rakkaudellinen puhdas ilmapiiri seurakunnassa, jossa jokaisen on niin turvallista ja hyvä olla suojassa, kun meitä ympäröivä maailma vajoaa yhä sakeampaan pimeyteen, kuten Jeesus ennusti. Jos seurakuntasi ei ole turvapaikka pimeässä, mistä löydät turvapaikan?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   3781
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   3432
  3. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   721
   1953
  4. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   76
   1549
  5. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   1374
  6. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   105
   1108
  7. Surettaa sun vuoksesi

   Minusta tuntuu, että olet jollain lailla luovuttanut elämän suhteen. Et ehkä tarkoituksellisesti, mutta pikkuhiljaa elämäsi on luiskahtanut käsistäsi.
   Tunteet
   99
   973
  8. Martina on niin nolo

   Nyt vetää teatteria et on hyvä äiti ja on lasten kanssa lintsillä. Pitäähän lippispojalle näyttää, että touhuaa lasten kanssa kaikkea kivaa. Lippispoj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   955
  9. Juristi Jaana Kavonius valmistelee maanpetossyytteitä Niinistölle ja Marinille

   Hän myös kannattaa kuolemanrangaistuksen palautusta maanpetoksesta
   Maailman menoa
   226
   923
  10. Oon päättänyt että palstailu loppuu kohta

   Aion lähestyä sinua oikeasti ja ottaa selvää onko sulla tunteita. Loppuu nämä arpomiset, toivomiset ja kuvittelut.
   Ikävä
   98
   916
  Aihe