Sairaalapappien uskonnoton vastine

Anonyymi

HS mielipiteessä liputettiin seurakunnan säästöjä vastaan ja sairaalapappien puolesta, myös sillä perusteella että he auttavat riippumatta siitä, kuuluuko seurakuntaan vai ei.
Vaikeissa tilanteissa on mahdollisuus tuoda uskonto lähelle, myös niitä jotka eivät sitä haluaisi. Onkin valitettavaa, ettei uskonnottomille ole tarjota vastaavaa palvelua halukkaille.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siinä kirjoitettiin, ettei uskontoa tuputeta. Tiesit sen itsekin. Kirjoitus kuvasi kauniisti, miten kuka tahansa voi saada tukea sairaalapapilta, ei vain uskovaiset. Vaparit tietävät tämän mutta silti tekevät kaikkensa kaataakseen sairaalapappien toimintamahdollisuudet. Toisin sanoen vaparien viha sairaalappeja kohtaan ajaa yli ihmisten hädän. Aika julmaa. Kukaan normaali uskonnoton ei ole noin julma ja siksi vaparit eivät edusta uskonnottomia vaan vain itseään ja omaa julmuuttaan.

    • Anonyymi

      Mikä se uskonnoton vastine on? Eikö sairaaloissa ole psykologeja, vertaistukea tms.? Vai pyritäänkö huoli ja ahdistus lääkitsemään pois? Mitä asialle pitäisi tehdä? Ei kai se voi olla ratkaisu, että pappienkin vierailut kielletään? Ehkä uskonnottomilla pitäisi olla jokin maksu jolla tuotetaan uskonnottomille palveluita.

    • Anonyymi

      Seurakunta käsittääkseni maksaa nuo papit ja heidän tarjoamansa palvelut. Taustalla on tietenkin pyrkiä vaivihkaa ujuttamaan kristinuskoa ihmisille. Niille, jotka uskovat/ovat kirkon jäseniä, tuo on varmasti hyvä palvelu.
      Uskonnottomat tietysti pärjäävät yksin.

    • Anonyymi

      Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon vaiheisiin koulutetaan vapaaehtoisia maallikkoja. Siihen on ihan sekulaari hanke, kaksikin. Suositus on, että sellaiseen auttamustoi.intaan valmiit hakeutuvat koulutukseen ja toimintaan.

      Lähtökohtana pitää silti olla, että ammattihenkilöstön määrä on riittävä.

    • Anonyymi

      SAAVA-hanke - saattohoidon vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke vuosille 2021-2023
      https://www.sphy.fi/saava-hanke/
      Suomen Palliatiivisen Hoidon Yhdistys sai keväällä 2021 STEA-rahoituksen kolmevuotiselle saattohoidon vapaaehtoistoiminnan kehittämishankkeelle (SAAVA-hanke). SAAVA-hankkeen tavoitteena on tuoda saattohoidon vapaaehtoistoiminta pysyväksi osaksi hyvää saattohoitoa kaikkialla Suomessa. Vapaaehtoisilla on saattohoidossa oma erityinen, tärkeä roolinsa: he voivat kiireettömällä läsnäolollaan auttaa kuolemaa lähestyvän ihmisen ja hänen läheistensä kokonaisvaltaisessa tukemisessa.
      Yhteistyössä hankkeen pilottialueiden toimijoiden kanssa kehitetään ja testataan käytännön keinoja edistää koulutettujen saattohoidon vapaaehtoisten sujuvaa saatavuutta. Pilottialueita ovat Pohjois-Suomi, Lounais-Suomi ja Tampere. Hankkeessa ja pilottialueilla:
      · koulutetaan uusia saattohoidon vapaaehtoisia
      · kehitetään koulutukseen yhtenäinen sisältö ja rakenne
      · parannetaan hoitohenkilökunnan ja saattohoitoa tarjoavien toimintayksiköiden valmiuksia hyödyntää vapaaehtoisten panosta osana varsinaista saattohoitotyötä
      · rakennetaan paikallisia yhteistyöverkostoja, jotta vapaaehtoisten välitys ja toiminnan koordinointi saadaan sujuvaksi
      SAAVA-hankkeen yhteistyökumppaneina on laaja verkosto sairaaloita, saattohoitokoteja, kaupunkeja, kuntia, seurakuntia, Syöpäjärjestöt, Lounais-Suomen Saattohoitosäätiö, alueellisia Syöpäyhdistyksiä, Kirkkohallitus ja Opintokeskus Sivis.
      SAAVA-hankkeen edistymistä voit seurata täältä kotisivuiltamme sekä SPHY:n Palliatiivinen hoito -jäsenlehdestä, joka ilmestyy jatkossa verkkojulkaisuna. Voit seurata SAAVA-hanketta myös Facebookissa.
      SAAVAn tiimi:
      · Projektipäällikkö Sarianne Hartonen, 040 418 0185
      · Pohjois-Suomen aluekoordinaattori Kaisa Tukiainen 0400 165 378
      · Lounais-Suomen aluekoordinaattori Nina Sarell 044 491 5416
      · Tampereen aluekoordinaattori Marjut Lindell 0400 163 463
      Ole yhteydessä! SAAVA-tiimin sähköpostit ovat muotoa [email protected].

      Haastattelin Lohtua läsnäolosta -hankkeen vetäjää puhelimitse, mutta valtakunnalliseen hankkeeseen en ole ehtinyt perehtyä tarkemmin. Uskonnottomien ei kannata pysyä hankkeiden ja asian ulkopuolella sen vuoksi, että kirkko pyrkii olemaan kuvassa mukana. Tällaiseen vapaaehtoistoimintaan ryhtyminen ei tietenkään ole minkäänlainen velvollisuus.

    • Anonyymi

      Vapaaehtoisille on tarjolla koulutusta vanhojen ihmisten saattohoitoon hoivakodeissa pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Uusimaalla. ”Saattohoidon vapaaehtoinen tuo läsnäolollaan vanhuksen elämän loppuvaiheeseen lohtua, seuraa, turvaa ja inhimillisyyttä.” Asia koskettaa olipa vanhus uskonnoton, uskonnollinen tai siltä väliltä.
      Vapaaehtoisena voi saattaa vanhusta pidemmän aikaa. Toinen vaihtoehto on tulla hoivakodin kutsumana paikalle vasta aivan vanhuksen elämän viimeisinä viikkoina ja päivinä.
      Osallistujille maksuton koulutus on Lohtua läsnäolosta -hankkeen järjestämänä. Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista STEA:n kautta. Toimialueena on pääkaupunkiseutu ja Länsi-Uusimaa. Hanke on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton; sitä toteutetaan yhteistyössä nyt 17 hoivakodin kanssa.
      Starttikoulutukset ovat kahden illan mittaisia. Niitä on nyt tarjolla Espoossa sekä Vantaalla (Simonkylässä ja Myyrmäessä) touko- ja kesäkuussa. Sen lisäksi on jatkokoulutuksia ja vertaistapaamisia. https://sro.fi/lohtua-lasnaolosta/koulutukset/

      Hanke on julkaissut mielestäni selkeän ohjevihkon https://sro.fi/lohtua-lasnaolosta/julkaisut/
      Vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin kuuluu suvaitsevaisuus: ”Vapaaehtoinen kunnioittaa ja hyväksyy, että ihmisillä on erilaisia taustoja ja elämänkatsomuksia, arvoja ja mielipiteitä. Vapaaehtoistoiminta ei ole väylä oman vakaumuksen tai aatteen levittämiseen.” Tämä tarkoittaa myös, että toiminta ei ole väylä uskonnollisen katsomuksen levittämiseen.
      Projektipäällikkö, terveystieteiden tohtori Kristiina Niemelä korostaa, että vaikka hankkeen hallinnoijana toimii Suomen Raamattuopiston Säätiö, itse hankkeen toiminta on uskonnollisesti sitoutumatonta, mikä on myös rahoituksen ehtona. Harmittavasti tuon Suomen Raamattuopiston Säätiön uskonnollinen leima lyö kuitenkin läpi näissä hankkeen fb-julkaisujen kuvituksissa.
      Uskonnottomien näkökulmasta on tärkeää, että tällaista toimintaa kehitetään hoivakodeissa sekä palliatiivisen ja saattohoitovaiheen toimipaikoissa. On toivottavaa, että vapaaehtoistyöhön hakeudutaan aivan muiden kuin uskonnollisten motiivien pohjalta. Toiminta tapahtuu vanhuksen voinnin ja toiveiden mukaan.

      • Anonyymi

        Raamattuopiston sivuilla on valmiit testamenttimallit, joilla saattohoitovaiheessa oleva voi lahjoittaa omaisuuttaan Raamattuopistolle. Ellei tätä ole erikseen kielletty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattuopiston sivuilla on valmiit testamenttimallit, joilla saattohoitovaiheessa oleva voi lahjoittaa omaisuuttaan Raamattuopistolle. Ellei tätä ole erikseen kielletty.

        Jostain ihmeen syystä päämies ei viitsi rahoitta markkinointiosastoaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jostain ihmeen syystä päämies ei viitsi rahoitta markkinointiosastoaan...

        Mikä päämies ja mikä markkinointiosasto?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe