Sairaalapappien uskonnoton vastine

Anonyymi

HS mielipiteessä liputettiin seurakunnan säästöjä vastaan ja sairaalapappien puolesta, myös sillä perusteella että he auttavat riippumatta siitä, kuuluuko seurakuntaan vai ei.
Vaikeissa tilanteissa on mahdollisuus tuoda uskonto lähelle, myös niitä jotka eivät sitä haluaisi. Onkin valitettavaa, ettei uskonnottomille ole tarjota vastaavaa palvelua halukkaille.

6

61

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siinä kirjoitettiin, ettei uskontoa tuputeta. Tiesit sen itsekin. Kirjoitus kuvasi kauniisti, miten kuka tahansa voi saada tukea sairaalapapilta, ei vain uskovaiset. Vaparit tietävät tämän mutta silti tekevät kaikkensa kaataakseen sairaalapappien toimintamahdollisuudet. Toisin sanoen vaparien viha sairaalappeja kohtaan ajaa yli ihmisten hädän. Aika julmaa. Kukaan normaali uskonnoton ei ole noin julma ja siksi vaparit eivät edusta uskonnottomia vaan vain itseään ja omaa julmuuttaan.

  • Anonyymi

   Mikä se uskonnoton vastine on? Eikö sairaaloissa ole psykologeja, vertaistukea tms.? Vai pyritäänkö huoli ja ahdistus lääkitsemään pois? Mitä asialle pitäisi tehdä? Ei kai se voi olla ratkaisu, että pappienkin vierailut kielletään? Ehkä uskonnottomilla pitäisi olla jokin maksu jolla tuotetaan uskonnottomille palveluita.

  • Anonyymi

   Seurakunta käsittääkseni maksaa nuo papit ja heidän tarjoamansa palvelut. Taustalla on tietenkin pyrkiä vaivihkaa ujuttamaan kristinuskoa ihmisille. Niille, jotka uskovat/ovat kirkon jäseniä, tuo on varmasti hyvä palvelu.
   Uskonnottomat tietysti pärjäävät yksin.

  • Anonyymi

   Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon vaiheisiin koulutetaan vapaaehtoisia maallikkoja. Siihen on ihan sekulaari hanke, kaksikin. Suositus on, että sellaiseen auttamustoi.intaan valmiit hakeutuvat koulutukseen ja toimintaan.

   Lähtökohtana pitää silti olla, että ammattihenkilöstön määrä on riittävä.

  • Anonyymi

   SAAVA-hanke - saattohoidon vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke vuosille 2021-2023
   https://www.sphy.fi/saava-hanke/
   Suomen Palliatiivisen Hoidon Yhdistys sai keväällä 2021 STEA-rahoituksen kolmevuotiselle saattohoidon vapaaehtoistoiminnan kehittämishankkeelle (SAAVA-hanke). SAAVA-hankkeen tavoitteena on tuoda saattohoidon vapaaehtoistoiminta pysyväksi osaksi hyvää saattohoitoa kaikkialla Suomessa. Vapaaehtoisilla on saattohoidossa oma erityinen, tärkeä roolinsa: he voivat kiireettömällä läsnäolollaan auttaa kuolemaa lähestyvän ihmisen ja hänen läheistensä kokonaisvaltaisessa tukemisessa.
   Yhteistyössä hankkeen pilottialueiden toimijoiden kanssa kehitetään ja testataan käytännön keinoja edistää koulutettujen saattohoidon vapaaehtoisten sujuvaa saatavuutta. Pilottialueita ovat Pohjois-Suomi, Lounais-Suomi ja Tampere. Hankkeessa ja pilottialueilla:
   · koulutetaan uusia saattohoidon vapaaehtoisia
   · kehitetään koulutukseen yhtenäinen sisältö ja rakenne
   · parannetaan hoitohenkilökunnan ja saattohoitoa tarjoavien toimintayksiköiden valmiuksia hyödyntää vapaaehtoisten panosta osana varsinaista saattohoitotyötä
   · rakennetaan paikallisia yhteistyöverkostoja, jotta vapaaehtoisten välitys ja toiminnan koordinointi saadaan sujuvaksi
   SAAVA-hankkeen yhteistyökumppaneina on laaja verkosto sairaaloita, saattohoitokoteja, kaupunkeja, kuntia, seurakuntia, Syöpäjärjestöt, Lounais-Suomen Saattohoitosäätiö, alueellisia Syöpäyhdistyksiä, Kirkkohallitus ja Opintokeskus Sivis.
   SAAVA-hankkeen edistymistä voit seurata täältä kotisivuiltamme sekä SPHY:n Palliatiivinen hoito -jäsenlehdestä, joka ilmestyy jatkossa verkkojulkaisuna. Voit seurata SAAVA-hanketta myös Facebookissa.
   SAAVAn tiimi:
   · Projektipäällikkö Sarianne Hartonen, 040 418 0185
   · Pohjois-Suomen aluekoordinaattori Kaisa Tukiainen 0400 165 378
   · Lounais-Suomen aluekoordinaattori Nina Sarell 044 491 5416
   · Tampereen aluekoordinaattori Marjut Lindell 0400 163 463
   Ole yhteydessä! SAAVA-tiimin sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@sphy.fi.

   Haastattelin Lohtua läsnäolosta -hankkeen vetäjää puhelimitse, mutta valtakunnalliseen hankkeeseen en ole ehtinyt perehtyä tarkemmin. Uskonnottomien ei kannata pysyä hankkeiden ja asian ulkopuolella sen vuoksi, että kirkko pyrkii olemaan kuvassa mukana. Tällaiseen vapaaehtoistoimintaan ryhtyminen ei tietenkään ole minkäänlainen velvollisuus.

  • Anonyymi

   Vapaaehtoisille on tarjolla koulutusta vanhojen ihmisten saattohoitoon hoivakodeissa pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Uusimaalla. ”Saattohoidon vapaaehtoinen tuo läsnäolollaan vanhuksen elämän loppuvaiheeseen lohtua, seuraa, turvaa ja inhimillisyyttä.” Asia koskettaa olipa vanhus uskonnoton, uskonnollinen tai siltä väliltä.
   Vapaaehtoisena voi saattaa vanhusta pidemmän aikaa. Toinen vaihtoehto on tulla hoivakodin kutsumana paikalle vasta aivan vanhuksen elämän viimeisinä viikkoina ja päivinä.
   Osallistujille maksuton koulutus on Lohtua läsnäolosta -hankkeen järjestämänä. Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista STEA:n kautta. Toimialueena on pääkaupunkiseutu ja Länsi-Uusimaa. Hanke on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton; sitä toteutetaan yhteistyössä nyt 17 hoivakodin kanssa.
   Starttikoulutukset ovat kahden illan mittaisia. Niitä on nyt tarjolla Espoossa sekä Vantaalla (Simonkylässä ja Myyrmäessä) touko- ja kesäkuussa. Sen lisäksi on jatkokoulutuksia ja vertaistapaamisia. https://sro.fi/lohtua-lasnaolosta/koulutukset/

   Hanke on julkaissut mielestäni selkeän ohjevihkon https://sro.fi/lohtua-lasnaolosta/julkaisut/
   Vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin kuuluu suvaitsevaisuus: ”Vapaaehtoinen kunnioittaa ja hyväksyy, että ihmisillä on erilaisia taustoja ja elämänkatsomuksia, arvoja ja mielipiteitä. Vapaaehtoistoiminta ei ole väylä oman vakaumuksen tai aatteen levittämiseen.” Tämä tarkoittaa myös, että toiminta ei ole väylä uskonnollisen katsomuksen levittämiseen.
   Projektipäällikkö, terveystieteiden tohtori Kristiina Niemelä korostaa, että vaikka hankkeen hallinnoijana toimii Suomen Raamattuopiston Säätiö, itse hankkeen toiminta on uskonnollisesti sitoutumatonta, mikä on myös rahoituksen ehtona. Harmittavasti tuon Suomen Raamattuopiston Säätiön uskonnollinen leima lyö kuitenkin läpi näissä hankkeen fb-julkaisujen kuvituksissa.
   Uskonnottomien näkökulmasta on tärkeää, että tällaista toimintaa kehitetään hoivakodeissa sekä palliatiivisen ja saattohoitovaiheen toimipaikoissa. On toivottavaa, että vapaaehtoistyöhön hakeudutaan aivan muiden kuin uskonnollisten motiivien pohjalta. Toiminta tapahtuu vanhuksen voinnin ja toiveiden mukaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5350
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   4356
  3. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   715
   2751
  4. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2364
  5. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   136
   2328
  6. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   104
   2196
  7. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   198
   1808
  8. Martina on niin nolo

   Nyt vetää teatteria et on hyvä äiti ja on lasten kanssa lintsillä. Pitäähän lippispojalle näyttää, että touhuaa lasten kanssa kaikkea kivaa. Lippispoj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1570
  9. Juristi Jaana Kavonius valmistelee maanpetossyytteitä Niinistölle ja Marinille

   Hän myös kannattaa kuolemanrangaistuksen palautusta maanpetoksesta
   Maailman menoa
   251
   1505
  10. Surettaa sun vuoksesi

   Minusta tuntuu, että olet jollain lailla luovuttanut elämän suhteen. Et ehkä tarkoituksellisesti, mutta pikkuhiljaa elämäsi on luiskahtanut käsistäsi.
   Tunteet
   104
   1307
  Aihe