Krematoriosta

Anonyymi

Raamatussa on käsky älä tapa. Krematorio on murha. Arkussa haudattuna on 25 vuotta pidempi elämä.

10

316

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jätteenpolttolaitos on oikea osoite ruumiille .

  • Anonyymi

   Tulossa uusi hävitysmenetelmä, happokäsittely. Öljy alkaa olla jo niin kallista.
   Hautausmaatkin täyttyvöt. Yksi hyvä konsti olisi porareikä, riittävän leveä n. 40 cm. Sinne mahtuu paljon vainajia. Kun porareikä täyttyy niin voidaan tiivistää junttaamalla.

  • Anonyymi

   Älytöntä tuhlausta poltaa saastunut kruppi. Tulee päästöjä. Ei muuta kuin turpeeseen .

  • Anonyymi

   Sitenkö se on sinun mielestäsi???

  • Anonyymi

   Haudassa ei itse asiassa ole niin kylmä, kuin ihmiset kuvittelevat. Siellä lepää maan povessa luontoäidin helmassa yllättävän hyväkuntoisena miellyttävän pitkään. Arkkuhautaaminen ei ole ollenkaan niin kallista, kuin ihmiset kuvittelevat. Arkku vain kannattaa olla laadukas. Esimerkiksi 2000 euroa riittää kaikkiin hautajaiskuluihin erittäin hyvin riippuen, kuinka pitkäikäisen arkun valitsee haudattavaksi hautausmaalle ja sukulaisilta voi kerätä runsaan kolehdin jo paljon hyvissä ajoin ennen hautajaisia. Vanhusten tilillä olevat rahat tosin saattavat upota hoitokotiin, ellei sitä haluta välttää toisenlaisella, edullisemmalla hoidolla. Pelkkä sukulaisten rahoitus hautajaisia varten riittää hyvin, mikäli vainajalla ei ole omaa rahallista omaisuutta kuolinhetkellä (jostain syystä), ja sukulaisilta kerättävästä runsaamman puoleisesta kolehdista hautajaisia varten kannattaa sopia etukäteen. Asian huolehtimalla hyvin saa helposti ihmiselle 25 vuotta pidemmän elämän ja itselleen sekä sukulaisilleen aarteen taivaaseen. Kenties voi ottaa asian puheeksi jo ennen henkilön poisnukkumista ja vastaanottaa rahat heti hänen kuoltuaan, että hautajaiset ehditään järjestämään. Asioista voi ottaa selvää jo heti, kun ne alkavat kiinnostamaan, esimerkiksi kysymällä oman seurakunnan toimistolta ja tutustumalla oman seurakunnan internet-sivuihin. Internet-sivujen kautta löydätte myös yhteystiedot. Seurakunnan työntekijät osaavat neuvoa hyvin kaikissa käytännön järjestelyissä, joita on ennen hautajaisia, sekä miten hautajaiset toimitetaan ja millaisia asioita niissä on hyvä ottaa huomioon ja auttavat mielellään. On mahdollista esimerkiksi pyytää seurakunnan työntekijöitä avuksi kantamaan arkkua (siihen tarvitaan yhteensä kuusi henkilöä), esimerkiksi, jos omia sukulaisia ei ole riittävästi, ja myös naispuoliset henkilöt voivat olla kantamassa arkkua. Hautajaisia voi hyvin suunnitella valmiiksi ennen esimerkiksi isovanhemman tai oman vanhemman kuolemaa vaikkapa papereille tai tulostaa tietokoneella suunniteltuja järjestelyjä, niin suruaika on paljon helpompi ja hautajaisten järjestäminen yksinkertaista. Hautaustoimistossa voi vierailla kysymässä, millaisia palveluja heillä on henkilön hautaamiseen liittyen jo ennen kuolinpäivää. Kirkko saisi kyllä perustaa lisää hautausmaita, niin arkkuhautaaminen olisi yleisempää. Vain Helsingissä taitaa olla lähes 100 % täyttä arkkuhautauksille, mutta landella on paljon tilaa jäljellä. Ruumisarkku on mahdollista kuljettaa Helsingistä muualla sijaitsevalle hautausmaalle ja sen hautausmaan kappelilla voidaan pitää siunaustilaisuus. Voi ottaa myös selvää, millaisia muita tapoja on haudata henkilö toisella paikkakunnalla sijaitsevalle hautausmaalle. Tietysti voi myös muuttaa eläkepäivilleen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle suurempiin kaupunkeihin, joissa on tilaa arkkuhautauksille, mikäli se onnistuu, että sukulaiset järjestävät arkkuhautauksen henkilölle sillä paikkakunnalla.

  • Anonyymi

   Ei se sielu enää ole vainajassa. Ei tuhkaus ole ongelma. Nykyään harva krematorio toimii öljyllä. Syynä ympäristö vahinkoriski. Kaasulla kuumennetaan aika moni nyky krematorion uuni Suomessa. Nyt kun Ukrainassa soditaan onko kohta kaasuakaan enää saatavilla. Ulkomailla on laitteita, jotka toimii täysin sähköllä. Vaihtoehtoista tekniikkaa löytyy kyllä.

  • Anonyymi

   Saksalaisilta kannattaa kysyä jos on ongelmia krematorion kanssa. He ovat jo ajat sitten hallinneet sen tekniikan ja sodankin aikana riittänyt polttamiseen energiaa.

   • Anonyymi

    Tarkoitus ei ollut provosoida. Itse en ole töissä krematoriossa,mutta hautaaminen liittyy työnkuvaan. On krematorio tietämystäkin kertynyt paljon. Isä oii haudankaivaja, joten en pelkää puhua hautaamiseen liittyvistä asioista. Kommentti oli lähinnä suunnattu kommentoijalle joka kertoi öljyn kalleudesta.


  • Anonyymi

   Ach, te vain ajattelette krematoriota. Kuolleen ihmisen ruumista vain katselemalla voi todeta, että hänellä esiintyy vielä ajatuksia ja ruumiintoimintoja. Nyky-yhteiskunta ja hyvinvointivaltio on liian keskittynyt tuhoamiseen säilyttämisen sijasta esimerkiksi kemikaalien ja koneilla lämmittämisen suhteen. Jumala on luonut meille ihmisen ja Jeesuksen sanoin ihminen on enemmän kuin ruumis, vaatteet, linnut tai kukkaset. Miksi muuten rikkaat ovat valmiita maksamaan hautauksesta ruumisarkussa mieluummin kuin antaa polttohaudata itsensä? Eivätkö he olekin aina oikeassa, sillä juuri sellaista elämää, joka heillä on, ihmiset tavoittelevat ja pitävät hyvänä. Krematoriossa on tuhansia lämpöasteita ja ihmisruumis sulaa ja muuttuu tuhkaksi siellä. Helvettiä usein kuvataan kuumaksi ja tuskalliseksi paikaksi - pitääkö se paikkansa? Olen melko varma, että jos ihminen saisi valita ilmaiseksi itselleen haudataanko hänet kuoleman jälkeen hautausmaalle arkussa vai tuhkataanko krematoriossa ja kirkko toteuttaisi jokaisen pyynnön ilman rahallista korvausta muualta kuin Suomen valtiolta, suurin osa kaikista suomalaisista haluaisi arkkuhautauksen. Miksi? Koska sillä tavoin ihminen kärsii vähemmän ja elää sellaisen elämän, jollaiseksi se on luotu. Matoja tai muuta maatumista ei tarvitse pelätä, sillä se ei satu vaan on rauhallinen ja lempeä siirtyminen taivaan Isän luo. Siitä kasvaa kauniita kukkasiakin, kun ihmisruumis lepää maan alla ja paikka usein tuntuu ja näyttää pyhältä. Se rauhoittaa ja antaa toivoa sellaisesta elämästä, jonka olisi hyvä kuulua kaikille ihmisille.

   • Anonyymi

    Entäpä jos asia on juuri toisinpäin.

    Intian Varanasissa poltetut vapautuu elämän kiertokulusta.

    Polttohautaus juuri vapauttaa ihmisen, koska jos ruumis maatuu maassa, niin se siirtyy muiden alempien elämänmuotojen ravinnoksi. Näin ollen ihminen jatkaa elämää bakteereissa, madoissa jne.

    Jos vielä laitetaan kunnon roihu eikä kuten Intiassa polttopuiden puutteessa tuppaa käymään, niin ihminen pöllähtää henkenä krematorion piipusta suoraan taivaallisiin ulottuvuuksiin.

    Rikkaat tammiarkuissaan saavat syntyä madoiksi ja köyhäksi kansalaiseksi, mikä on ihan oikein;).

    https://www.maailmankuvalehti.fi/2015/4/pitkat/varanasi-elamaa-kuoleman-kaupungissa/


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   551
   3545
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   139
   2657
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   20
   2246
  4. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1513
  5. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   227
   1301
  6. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1138
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   117
   1059
  8. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   195
   996
  9. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   279
   880
  Aihe