Krematoriosta

Anonyymi

Raamatussa on käsky älä tapa. Krematorio on murha. Arkussa haudattuna on 25 vuotta pidempi elämä.

12

984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jätteenpolttolaitos on oikea osoite ruumiille .

    • Anonyymi

      Tulossa uusi hävitysmenetelmä, happokäsittely. Öljy alkaa olla jo niin kallista.
      Hautausmaatkin täyttyvöt. Yksi hyvä konsti olisi porareikä, riittävän leveä n. 40 cm. Sinne mahtuu paljon vainajia. Kun porareikä täyttyy niin voidaan tiivistää junttaamalla.

    • Anonyymi

      Älytöntä tuhlausta poltaa saastunut kruppi. Tulee päästöjä. Ei muuta kuin turpeeseen .

    • Anonyymi

      Sitenkö se on sinun mielestäsi???

    • Anonyymi

      Haudassa ei itse asiassa ole niin kylmä, kuin ihmiset kuvittelevat. Siellä lepää maan povessa luontoäidin helmassa yllättävän hyväkuntoisena miellyttävän pitkään. Arkkuhautaaminen ei ole ollenkaan niin kallista, kuin ihmiset kuvittelevat. Arkku vain kannattaa olla laadukas. Esimerkiksi 2000 euroa riittää kaikkiin hautajaiskuluihin erittäin hyvin riippuen, kuinka pitkäikäisen arkun valitsee haudattavaksi hautausmaalle ja sukulaisilta voi kerätä runsaan kolehdin jo paljon hyvissä ajoin ennen hautajaisia. Vanhusten tilillä olevat rahat tosin saattavat upota hoitokotiin, ellei sitä haluta välttää toisenlaisella, edullisemmalla hoidolla. Pelkkä sukulaisten rahoitus hautajaisia varten riittää hyvin, mikäli vainajalla ei ole omaa rahallista omaisuutta kuolinhetkellä (jostain syystä), ja sukulaisilta kerättävästä runsaamman puoleisesta kolehdista hautajaisia varten kannattaa sopia etukäteen. Asian huolehtimalla hyvin saa helposti ihmiselle 25 vuotta pidemmän elämän ja itselleen sekä sukulaisilleen aarteen taivaaseen. Kenties voi ottaa asian puheeksi jo ennen henkilön poisnukkumista ja vastaanottaa rahat heti hänen kuoltuaan, että hautajaiset ehditään järjestämään. Asioista voi ottaa selvää jo heti, kun ne alkavat kiinnostamaan, esimerkiksi kysymällä oman seurakunnan toimistolta ja tutustumalla oman seurakunnan internet-sivuihin. Internet-sivujen kautta löydätte myös yhteystiedot. Seurakunnan työntekijät osaavat neuvoa hyvin kaikissa käytännön järjestelyissä, joita on ennen hautajaisia, sekä miten hautajaiset toimitetaan ja millaisia asioita niissä on hyvä ottaa huomioon ja auttavat mielellään. On mahdollista esimerkiksi pyytää seurakunnan työntekijöitä avuksi kantamaan arkkua (siihen tarvitaan yhteensä kuusi henkilöä), esimerkiksi, jos omia sukulaisia ei ole riittävästi, ja myös naispuoliset henkilöt voivat olla kantamassa arkkua. Hautajaisia voi hyvin suunnitella valmiiksi ennen esimerkiksi isovanhemman tai oman vanhemman kuolemaa vaikkapa papereille tai tulostaa tietokoneella suunniteltuja järjestelyjä, niin suruaika on paljon helpompi ja hautajaisten järjestäminen yksinkertaista. Hautaustoimistossa voi vierailla kysymässä, millaisia palveluja heillä on henkilön hautaamiseen liittyen jo ennen kuolinpäivää. Kirkko saisi kyllä perustaa lisää hautausmaita, niin arkkuhautaaminen olisi yleisempää. Vain Helsingissä taitaa olla lähes 100 % täyttä arkkuhautauksille, mutta landella on paljon tilaa jäljellä. Ruumisarkku on mahdollista kuljettaa Helsingistä muualla sijaitsevalle hautausmaalle ja sen hautausmaan kappelilla voidaan pitää siunaustilaisuus. Voi ottaa myös selvää, millaisia muita tapoja on haudata henkilö toisella paikkakunnalla sijaitsevalle hautausmaalle. Tietysti voi myös muuttaa eläkepäivilleen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle suurempiin kaupunkeihin, joissa on tilaa arkkuhautauksille, mikäli se onnistuu, että sukulaiset järjestävät arkkuhautauksen henkilölle sillä paikkakunnalla.

    • Anonyymi

      Ei se sielu enää ole vainajassa. Ei tuhkaus ole ongelma. Nykyään harva krematorio toimii öljyllä. Syynä ympäristö vahinkoriski. Kaasulla kuumennetaan aika moni nyky krematorion uuni Suomessa. Nyt kun Ukrainassa soditaan onko kohta kaasuakaan enää saatavilla. Ulkomailla on laitteita, jotka toimii täysin sähköllä. Vaihtoehtoista tekniikkaa löytyy kyllä.

    • Anonyymi

      Saksalaisilta kannattaa kysyä jos on ongelmia krematorion kanssa. He ovat jo ajat sitten hallinneet sen tekniikan ja sodankin aikana riittänyt polttamiseen energiaa.

      • Anonyymi

        Tarkoitus ei ollut provosoida. Itse en ole töissä krematoriossa,mutta hautaaminen liittyy työnkuvaan. On krematorio tietämystäkin kertynyt paljon. Isä oii haudankaivaja, joten en pelkää puhua hautaamiseen liittyvistä asioista. Kommentti oli lähinnä suunnattu kommentoijalle joka kertoi öljyn kalleudesta.


      • Anonyymi

        Kelpo saksalainen perheyritys Topf & Söhne sai hoitaakseen tilaukset tehokkaille mutta samalla edullisille polttouuneille. Firma haki patenttia keskeytyksettä toimivalle ruumiidenpolttouunille massakäyttöön v. 1942. Patenttihakemus on tallessa ja siitä voisi saada vinkkejä.


    • Anonyymi

      Ach, te vain ajattelette krematoriota. Kuolleen ihmisen ruumista vain katselemalla voi todeta, että hänellä esiintyy vielä ajatuksia ja ruumiintoimintoja. Nyky-yhteiskunta ja hyvinvointivaltio on liian keskittynyt tuhoamiseen säilyttämisen sijasta esimerkiksi kemikaalien ja koneilla lämmittämisen suhteen. Jumala on luonut meille ihmisen ja Jeesuksen sanoin ihminen on enemmän kuin ruumis, vaatteet, linnut tai kukkaset. Miksi muuten rikkaat ovat valmiita maksamaan hautauksesta ruumisarkussa mieluummin kuin antaa polttohaudata itsensä? Eivätkö he olekin aina oikeassa, sillä juuri sellaista elämää, joka heillä on, ihmiset tavoittelevat ja pitävät hyvänä. Krematoriossa on tuhansia lämpöasteita ja ihmisruumis sulaa ja muuttuu tuhkaksi siellä. Helvettiä usein kuvataan kuumaksi ja tuskalliseksi paikaksi - pitääkö se paikkansa? Olen melko varma, että jos ihminen saisi valita ilmaiseksi itselleen haudataanko hänet kuoleman jälkeen hautausmaalle arkussa vai tuhkataanko krematoriossa ja kirkko toteuttaisi jokaisen pyynnön ilman rahallista korvausta muualta kuin Suomen valtiolta, suurin osa kaikista suomalaisista haluaisi arkkuhautauksen. Miksi? Koska sillä tavoin ihminen kärsii vähemmän ja elää sellaisen elämän, jollaiseksi se on luotu. Matoja tai muuta maatumista ei tarvitse pelätä, sillä se ei satu vaan on rauhallinen ja lempeä siirtyminen taivaan Isän luo. Siitä kasvaa kauniita kukkasiakin, kun ihmisruumis lepää maan alla ja paikka usein tuntuu ja näyttää pyhältä. Se rauhoittaa ja antaa toivoa sellaisesta elämästä, jonka olisi hyvä kuulua kaikille ihmisille.

      • Anonyymi

        Entäpä jos asia on juuri toisinpäin.

        Intian Varanasissa poltetut vapautuu elämän kiertokulusta.

        Polttohautaus juuri vapauttaa ihmisen, koska jos ruumis maatuu maassa, niin se siirtyy muiden alempien elämänmuotojen ravinnoksi. Näin ollen ihminen jatkaa elämää bakteereissa, madoissa jne.

        Jos vielä laitetaan kunnon roihu eikä kuten Intiassa polttopuiden puutteessa tuppaa käymään, niin ihminen pöllähtää henkenä krematorion piipusta suoraan taivaallisiin ulottuvuuksiin.

        Rikkaat tammiarkuissaan saavat syntyä madoiksi ja köyhäksi kansalaiseksi, mikä on ihan oikein;).

        https://www.maailmankuvalehti.fi/2015/4/pitkat/varanasi-elamaa-kuoleman-kaupungissa/


    • Anonyymi

      Mistä kohtaa raamaatuasi tuon tiedon kaivoit esiin???
      "Älä tapa" on raamatussa 9 kertaa mutta ilman mainitsemaasi ehtoa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9209
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3839
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2690
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2504
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1783
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1612
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe