Amenhotep III on Raamatun kannalta mielenkiintoinen faarao

Anonyymi

Olen katsonut koko päivän ohjelmamaratonia Egyptin arkeologiasta ja historiasta joka pyörii varsinkin Amenhotep III:n ja Akhenatenin jälkeensä jättämän ympärillä ja tämä "Egyptin kadonneet aarteet" -sarja on saanut minut vakuuttumaan siitä miksi Amenhotep III on Raamatun kannalta mielenkiintoinen faarao:

1. Amenhotep III menetti esikoispoikansa, prinssi Tuthmoseksen
2. Amenhotep III:n hallintokaudella vallitsi nälänhätä ja rutto
3. Amenhotep III kävi sodan, jossa hän kerralla menetti koko armeijansa
4. Amenhotep III hallitsi aikana jolloin Raamattu väittää eksoduksen tapahtuneen
5. Amenhotep III:n seuraaja Akhenaten vaihtoi Egyptin uskonnon koska oli pettynyt vanhoihin jumaliin

Tästä raamatun kirjoittajat ovat siis saaneet ja keksineet koko idean mahtavalle exoduskertomukselle.

100

1233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olet väärässä. Exodus ei tapahtunut Amenhotep III:n hallintokaudella vaan vasta noin pari tuhatta vuotta myöhemmin Ramses II:n hallintokaudella aivan kuten tutkijat ja historioitsijat ovat tähänkin asti sanoneet. Mutta Ramseksen kaudelta ei ole ainuttakaan varteenotettavaa todistetta massiivisesta miljardin juutalaisen orjan joukkopaosta Egyptistä ja leiriytymisestä Siinailla, mikä vain osoittaa sen että exodus on ainoastaan yksinkertaisten vuohipaimenten keksimä satu, jolla he ovat sammuttaneet oman tylsyytensä istuessaan yöllisellä leirinuotiolla.

      • Anonyymi

        Miljardin juutalaisen?! Missä tuossa tarinassa löytyy nimi 'juutalainen' Johanneksen evankeliumi 8. luku, juutalaiset sanovat, etteivät he ole koskaan olleet kenenkään orjina. Raamatunkaan tarinan mukaan kyse ei ole ollut juutalaisista.


      • Miljardeja ihmisiä ei tuolloin ollut koko maapallolla, mutta ei ollut paria miljoonaa israelilaistakaan joita tuon verran hepr. raamatun mukaan ainakin oli .Pienempi joukko on voinut paeta, tarina ei kerro faaraon nimeäkään eikä ole aikaa jolloin suurempi väestömäärä olisi väkivalloin tunkeutunut Kaananin alueelle joka muuten oli Egyptin ylivallan alla aikoina jona eksoduksen, suuren tai pienen, olisi pitänyt tapahtua. .


    • Anonyymi

      Job.3:1-15 Sen jälkeen Job avasi suunsa ja kirosi syntymäpäivänsä; Job lausui ja sanoi: Kadotkoon,se päivä, jona minä synnyi, ja se yö, joka sanoi: Poika on siinnyt. Se päivä muutukoon pimeydeksi; älköön Jumala korkeudessa sitä kysykö, älköönkä valonsäde sille paistako. Omistakoon sen pimeys ja pilkkopimeä, pilvi laskeutukoon sen päälle, peljästyttäkööt sitä päivänpimennykset. Sen yö ryöstäköön pimeys; älköön se ilotko vuoden päivien parissa, älköön tulko kuukausien lukuun. Katso, hedelmätön olkoon se yö, älköön siinä riemuhuuto raikuko. Kirotkoot sen päivänmanaajat, ne, jotka saavat hereille Leviatanin. Pimentykööt sen kointähdet, odottakoon se valoa, joka ei tule, älköön se aamuruskon silmäripsiä nähkö, koska se ei sulkenut minulta kohdun ovia eikä kätkenyt vaivaa minun silmiltäni. Miksi en kuollut heti äidin helmaan, miksi en menehtynyt kohdusta tullessani? Miksi olivat minua vastaanottamassa polvet, minkätähden rinnat imeäkseni? Sillä makaisinhan rauhassa silloin, nukkuisin ja saisin levätä kuningasten ja maan neuvosmiesten kanssa jotka ovat rakentaneet itselleen pyramiideja, päämiesten kanssa, joilla on ollut kultaa, jotka ovat täyttäneet talonsa hopealla....

    • "Tästä raamatun kirjoittajat ovat siis saaneet ja keksineet koko idean mahtavalle exoduskertomukselle."

      OIkeastaan mikään uskonto ei synny tyhjiössä, vaan siihen aina vaikuttaa edelliset kultuurit ja uskonnot. Totta on, että aika moni krsitinuskon opeistakin löytyy näistä vielä vanhemmista uskonnoista.

    • Anonyymi

      Monet suommalaisetkin uskovat eläneensä joskus muinaisessa Egyptissä. Minä uskon että olen ollut temppelien ja hautakammioitten koristemaalari jossain aikaisemmassa elämässä Egyptissä. Suomen leijonakin saattaa olla pefua Egyotin ajoista. Siellähän oli leijonia jopa kotieläiminä.

      • Anonyymi

        Suomen leijona tulee Folkunga-suvun sukuvaakunasta. Folkunga-sukuun kuulunut Suomen herttua Valdemar Maununpoika käytti leijonaa vaakunassaan jo 1300-luvun alussa ja valitsi eläimen vaakunaansa koska leijonaa käytetään Raamatussa Juudaan heimon symbolina. Nykyisen muotonsa vaakuna on saanut Kustaa Vaasan hautamuistomerkissä ja 1500-luvulla vaakunan selitys kuului näin:
        "Kultainen leijona kruunu päässä, oikea etujalka aseistettu käpälässä olevalla miekalla, polkee molemmilla takajaloilla Venäjän sapelia."
        Vaakunan punainen väri pn puolestaan kuvannut sotaisuutta. Vaakuna on vahvasti poliittinen ja sen aatteellisena alkuna olivat hautamuistomerkin valmistuessa vallassa olleen kuningas Juhana III:n maailmankuva ja poliittiset tavoitteet. Samoihin aikoihin Juhana liitti arvonimeensä tittelin ”Suomen suurruhtinas”. Vaakunan sanoma puolestaan on se että Iivana julmalla ja hänen tataarisotilaillaan ei ole mitään vastusta Ruotsia vastaan mikäli he aikovat valloittaa Karjalan. Myöhemmin leijonan kohotettu käsi on katkaistu Karjalan vaakunan samoista geopoliittisista syistä.


    • Anonyymi

      "5. Amenhotep III:n seuraaja Akhenaten vaihtoi Egyptin uskonnon koska oli pettynyt vanhoihin jumaliin"

      Eikös tämä Akhenaten ollut se faarao, joka siirtyä yksijumalisuuteen Egyptissä? Myöhemmin sitten tämä yksijumalasuus taas hylättiin Egyptissä. Mutta olen aina ajatellut, että tämä Mooseksen ajan tapahtumat vaikuttivat Egyptissä yhden faaraon ajan verran.

      • Anonyymi

        Uskonnollisen uudistuksen ja "Antonin horisontin" rakentamisen aloitti jo Akhenatenin isä Amenhotep III, mutta Akhenaten teki atonismistä monoteistisen uskonnon mikä suututti eritoten Ammonin papit. Arkeologit ovat kuitenkin osoittaneet että vanhojen jumalten palvonta jatkui eri puolilla Egyptiä Akhenatenin kielloista huolimattakin. Lopulta Atonista kuitenkin tuli tavallinen jumala muiden jumalien joukossa kun Akhenatenin poika Tutankhamon nousi keisariksi nuorena lapsena, jolloin todellista valtaa pitivät faaraon visiirit jotka ajoivat vanhan uskonnon palautusta. Tutin kuoltua, seuraavaksi faaraokso tulikin entinen visiiri ja neuvonantaja Ayn, jonka poika Horemheb kielsi Atonin kokonaan sekä poisti koko Armanakauden historiankirjoista ja olemassaolosta kunnes egyptologit löysivät sen uudelleen vuosituhansia myöhemmin. Horemhebin jälkeen valtaan nousi Ramses I, joka perusti Egyptin 19. dynastian.


    • Anonyymi

      Ihminen tarvitsee uskonnon. Ihmisen on uskottava johonkin korkeampaan voimaan Ihminen ei voi uskoa ja ajatella olevansa kertakäyttöolento ilman merkitystä.
      Ihminen on aina luonut itselleen toisen todellisuuden ja uskonut vainajiensa siirtyvän sinne.
      Vuosituhansien ajan vainajat on lähetetty toiseen todellisuuteen, ja uskonnot usein perustuneet siihen, että vainajat varjelevat jälkipolviaan pahalta.

      Osa ihmiskunnasta ei tällaiseen usko, mutta heidän on pakko kieltää ja estää muitakin uskomasta. Tällä yrityksellään he osoittavat, että itsekin aavistavat jonkin salaperäisen toisen todellisuuden mahdollisuuden.
      He uskovat tähän omaan todellisuuteensa, kehitykseen, itseensä, perinteisiin, johonkin ylevämpään, jonka puolesta joka tapauksessa taistelevat. Hekin haluavat tulla muistetuiksi ja nimensä historiaan.

      • "Ihmisen on uskottava johonkin korkeampaan voimaan Ihminen ei voi uskoa ja ajatella olevansa kertakäyttöolento ilman merkitystä.
        Ihminen on aina luonut itselleen toisen todellisuuden ja uskonut vainajiensa siirtyvän sinne."

        Tuossa on paljon perää. Uskonnot ovat olleet kaikialla - todennäköisesti kivikaudesta saakka ja ympäri maailman . Ihmisellä on kaipuu ja jokin ymmärrsy siitä, että on muutakin kuin tämä näkyvä maailma.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        "Ihmisen on uskottava johonkin korkeampaan voimaan Ihminen ei voi uskoa ja ajatella olevansa kertakäyttöolento ilman merkitystä.
        Ihminen on aina luonut itselleen toisen todellisuuden ja uskonut vainajiensa siirtyvän sinne."

        Tuossa on paljon perää. Uskonnot ovat olleet kaikialla - todennäköisesti kivikaudesta saakka ja ympäri maailman . Ihmisellä on kaipuu ja jokin ymmärrsy siitä, että on muutakin kuin tämä näkyvä maailma.

        Ihmiset syntyvät ateisteina ja ainoa tapa tulla uskovaiseksi on aivopestä ja mädättää lapsia uskontokulttien orjiksi. Esimerkiksi kristinusko tekee tätä tuputtamalla ja pakkosyöttämällä uskonnonopetusta lapsille Suomen peruskouluissa vaikka uskonnonopetus ja ET voisivat hyvin olla valinnaisia oppiaineita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiset syntyvät ateisteina ja ainoa tapa tulla uskovaiseksi on aivopestä ja mädättää lapsia uskontokulttien orjiksi. Esimerkiksi kristinusko tekee tätä tuputtamalla ja pakkosyöttämällä uskonnonopetusta lapsille Suomen peruskouluissa vaikka uskonnonopetus ja ET voisivat hyvin olla valinnaisia oppiaineita.

        Höpö höpö. Ei taida historia tuntea sellaista kulttuuria, missä ei olisi ollut uskontoa? Kyllä uskonnottumuus on tullut vasta tieteen kehityttyä. Moni ateistikaan ei niin ehdoton ole, etteikö heillä olisi joku taju jostain sellaisesta, mitä ei voi nähdä.


    • Anonyymi

      Akhenaten kyllästyi maksamaan laajan papiston ja sen monijumalisen uskonharjoituksen kalliita kuluja. Palvomalla vain aurinkoa säästettiin valtion varoja.

      • Anonyymi

        Egyptissä faarao ei maksanut papiston elätystä. Systeemi oli tuolloin toinen.


    • Anonyymi

      Raamattu vahvistaa, että israelilaisten oli määrä rakentaa ”faaraon huoltokaupunkeja, Pithom ja Ramses”. Egyptiläiset asiakirjat vahvistavat, että 19. dynastian (noin 1293–1185 eaa.) kuninkaat käynnistivät laajan sotilasohjelman Levantissa. Osana tätä pyrkimystä kuningas Seti I (noin 1290–1279 eaa.) rakensi uuden varuskuntakaupungin, jota hänen seuraajansa Ramses II (n. 1279–1213 eaa.), myöhemmin kutsuttiin Pi-Ramesseksi. Ramses II rakensi myös toisen kaupungin, joka oli omistettu hänen henkilökohtaiselle suojelijalleen Atumille, nimeltä Per Atum. Nämä kaksi kaupunkia ovat todennäköisesti raamatulliset Ramses ja Pithom.

      Ensimmäinen viittaus "Israeliin" esiintyy farao Merneptahin, yhden Ramseksen pojista, voittostelassa. Tämä muistomerkki on päivätty noin 1207 eaa., mikä viittaa siihen, että Exodus-tarina on sijoitettava aikakauteen ennen Merneptahin hallitusta, mahdollisesti vuosien 1280 ja 1220 välillä eaa. Mitään merkintää maastamuutosta ei ole löydetty yhdestäkään egyptiläisestä taulusta, mutta se on ei epätavallinen; uudella dynastialla ei ollut tapana kirjata tappioitaan. Toisaalta Egyptissä on runsaasti kirjaa seemiläisistä siirtotyöläisistä, jotka ovat saattaneet ajautua takaisin Syyriaan-Kanaaniin 1200-luvulla useista syistä – mukaan lukien ehkä Ramseksen ankara työvoiman asevelvollisuuspolitiikka.

      https://www.nationalgeographic.com/culture/article/pharaoh-king-punished-god

      • Anonyymi

        Ramses II rakensi kaupungit jotka tunnetaan nimillä Ramses ja Pitom. Se e todistaa että Ramses II on ainoa mahdollinen faarao, jota Raamatussa tarkoitetaan. Siksi tutkijat ja arkeologit eivät ole tehneet virhettä ja väärin etsiessään todisteita ainoastaan Ramses II:n hallintokaudelta. Mutta kuten tuo wiki-artikkeli sanoo, niin "mitään merkintää maastamuutosta ei ole löydetty yhdestäkään egyptiläisestä taulusta" tuolta kyseiseltä ajalta. Myöskään Ramses II:n esikoispoika Amun-her-wenemef (Amonin oikea käsi) eli Amun-her-khepeshef (Amonin voimakas käsi) ei kuollut vaan karkoitettiin maasta 13. veljensä Merenptahin toimesta, joten siinäkin Raamattu on väärässä ja valehtelee.


      • Anonyymi

        Ramses II:ta tukee myös se että jo silloin VT:n kirjoittamisen aikoihin 400-300 eaa Ramses II oli suosituin ja tunnetuin kaikista Egyptin faaraoista.


      • Anonyymi

        1. Kun. 6:1 on keskeinen jae määritettäessä raamatullista ajoitusta Exodukselle. Siinä näet kerrotaan, että Salomo aloitti Jerusalemin temppelin rakentamisen suunnilleen 480 vuotta Egyptistä lähdön jälkeen. Tämä tarkoittaa, että siinä vaiheessa noin 479 vuotta oli kulunut. Tutkijoiden parissa vallitsee laaja käsitys siitä, että Raamattu ajoittaa Salomonin temppelin rakentamisen suurinpiirtein joko vuoteen 967 tai 966 eaa. (osin temppelin saattoi myös rakentaa Hiskia joitakin vuosia myöhemmin samalla kun hakkautti vesikanavan vuoren alle). Mutta jos temppelin ajoittaminen Salomonin kaudelle ajoittaa Exoduksen joko vuoteen 1446 tai 1445 eaa. (mutta siinä tapauksessa että temppelin rakensi Hiskia, se ajoittuisi suunnilleen vuosien 1218 eaa. ja 1166 eaa. väliin).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Kun. 6:1 on keskeinen jae määritettäessä raamatullista ajoitusta Exodukselle. Siinä näet kerrotaan, että Salomo aloitti Jerusalemin temppelin rakentamisen suunnilleen 480 vuotta Egyptistä lähdön jälkeen. Tämä tarkoittaa, että siinä vaiheessa noin 479 vuotta oli kulunut. Tutkijoiden parissa vallitsee laaja käsitys siitä, että Raamattu ajoittaa Salomonin temppelin rakentamisen suurinpiirtein joko vuoteen 967 tai 966 eaa. (osin temppelin saattoi myös rakentaa Hiskia joitakin vuosia myöhemmin samalla kun hakkautti vesikanavan vuoren alle). Mutta jos temppelin ajoittaminen Salomonin kaudelle ajoittaa Exoduksen joko vuoteen 1446 tai 1445 eaa. (mutta siinä tapauksessa että temppelin rakensi Hiskia, se ajoittuisi suunnilleen vuosien 1218 eaa. ja 1166 eaa. väliin).

        Raamattu on väärästä. Vai kumpaa ennemmin uskot, yliopiston käyneitä tutkijoita joiden tieteenalasta on kyse vai 2000 vuotta sitten elåneiden vuohipaimemten kirjoittamaa Raamattua?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu on väärästä. Vai kumpaa ennemmin uskot, yliopiston käyneitä tutkijoita joiden tieteenalasta on kyse vai 2000 vuotta sitten elåneiden vuohipaimemten kirjoittamaa Raamattua?

        Voitko perustella mihin perustuu se, että Raamattu olisi vuohipaimenten kirjoittama?


    • Anonyymi

      No se on selvää, että pakenijat pakenivat vallanvaihtoa ja etsivät itselleen muiden maiden valtaamista.

      Puhuva Jumala on faarao, koska tämä sanoo määränneensä lasten murhan, josta syystä on kaikki esikoispojat surmattava 2.Moos.13. uhrilahjoina.

      Ja sama tarina kertoo, että faarao oli se, joka määräsi tuon lasten surman.

      • Anonyymi

        Raamattu siis itse todistaa, että Jumalaksi itseään Mooseksen tarinoissa nimittävä taho on Egyptistä pakeneva faarao.


      • Anonyymi

        Faarao oli tavallinen pulliainen, joka piti itseään jumalana ja jota egyptiläiset palvoivat jumalana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu siis itse todistaa, että Jumalaksi itseään Mooseksen tarinoissa nimittävä taho on Egyptistä pakeneva faarao.

        2.Moos.<<13:11 Ja kun Herra on vienyt sinut kanaanilaisten maahan, niinkuin hän on sinulle ja sinun isillesi vannonut, ja kun hän on sen sinulle antanut, niin luovuta Herralle kaikki, mikä avaa äidinkohdun; ja kaikki ensiksisyntyneet karjastasi, urospuolet, olkoot Herran.

        Mutta jokainen aasin ensiksisynnyttämä lunasta lampaalla; mutta jos et sitä lunasta, niin taita siltä niska. Ja lunasta jokainen ihmisen esikoinen poikiesi seassa.

        Ja kun sinun poikasi vastaisuudessa kysyy sinulta ja sanoo: 'Mitä tämä merkitsee?' niin vastaa hänelle: 'Herra vei meidät väkevällä kädellä pois Egyptistä, orjuuden pesästä.
        Sillä kun farao paatui ja kieltäytyi päästämästä meitä, SURMASI HERRA KAIKKI ESIKOISET EGYPTIN MAASSA, ihmisten esikoisista karjan esikoisiin asti. Sentähden minä uhraan Herralle jokaisen urospuolen, joka avaa äidinkohdun, ja jokaisen esikoisen pojistani minä lunastan.'

        Ja se olkoon MERKKINÄ SINUN KÄDESSÄSI ja muistolauseena sinun OTSALLASI; sillä Herra vei meidät väkevällä kädellä pois Egyptistä."<<

        Egyptin lastensurmasta:

        <<Toinen Vanhan testamentin selvä liittymäkohta Beetlehemin lastenmurhaan on Egyptin orjuuden ajalta. Israelin lasten lisääntyessä Egyptissä ja kansan vahvistuessa Egyptin faarao määräsi israelilaisten poikalapset tapettaviksi. (2.Moos. 1:15-22)<<


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2.Moos.<<13:11 Ja kun Herra on vienyt sinut kanaanilaisten maahan, niinkuin hän on sinulle ja sinun isillesi vannonut, ja kun hän on sen sinulle antanut, niin luovuta Herralle kaikki, mikä avaa äidinkohdun; ja kaikki ensiksisyntyneet karjastasi, urospuolet, olkoot Herran.

        Mutta jokainen aasin ensiksisynnyttämä lunasta lampaalla; mutta jos et sitä lunasta, niin taita siltä niska. Ja lunasta jokainen ihmisen esikoinen poikiesi seassa.

        Ja kun sinun poikasi vastaisuudessa kysyy sinulta ja sanoo: 'Mitä tämä merkitsee?' niin vastaa hänelle: 'Herra vei meidät väkevällä kädellä pois Egyptistä, orjuuden pesästä.
        Sillä kun farao paatui ja kieltäytyi päästämästä meitä, SURMASI HERRA KAIKKI ESIKOISET EGYPTIN MAASSA, ihmisten esikoisista karjan esikoisiin asti. Sentähden minä uhraan Herralle jokaisen urospuolen, joka avaa äidinkohdun, ja jokaisen esikoisen pojistani minä lunastan.'

        Ja se olkoon MERKKINÄ SINUN KÄDESSÄSI ja muistolauseena sinun OTSALLASI; sillä Herra vei meidät väkevällä kädellä pois Egyptistä."<<

        Egyptin lastensurmasta:

        <<Toinen Vanhan testamentin selvä liittymäkohta Beetlehemin lastenmurhaan on Egyptin orjuuden ajalta. Israelin lasten lisääntyessä Egyptissä ja kansan vahvistuessa Egyptin faarao määräsi israelilaisten poikalapset tapettaviksi. (2.Moos. 1:15-22)<<

        Ja kristinusko perustuu tähän esikoispoikien surmaamismääräykseen uhrilahjana 'Herralle', joka uhraaminen tapahtuu pääsiäisenä ja kristinuskon tarinan mukaan hengiltä kidutettiin kuoliaaksi 'Jumalan ainoa poika' uhrina nimeltä Jeesus.

        Todellisen tarinan mukaan ristille kuoli kuitenkin itse tosi Jumala vihaisen Jumalan lepyttämiseksi (Jahven määräys surmata ihmeidentekijä, joka houkutteli toisen Jumalan luokse 5.Moos.13).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kristinusko perustuu tähän esikoispoikien surmaamismääräykseen uhrilahjana 'Herralle', joka uhraaminen tapahtuu pääsiäisenä ja kristinuskon tarinan mukaan hengiltä kidutettiin kuoliaaksi 'Jumalan ainoa poika' uhrina nimeltä Jeesus.

        Todellisen tarinan mukaan ristille kuoli kuitenkin itse tosi Jumala vihaisen Jumalan lepyttämiseksi (Jahven määräys surmata ihmeidentekijä, joka houkutteli toisen Jumalan luokse 5.Moos.13).

        Kristinuskon taustat, jolla tämä uskonto on luotu, ovat karmeat. Ja sen lopputulos on aivan käsittämätön, että miten yhdellä kirjalla on pystytty manipuloimaan ihmisten päihin tällainen pahuus jopa pyhyytenä käyttämällä Jeesusta uhrina, joka jo 2000 vuotta sitten itse yritti saada ihmiset luopumaan tällaisesta pakanallisesti uhrikultista päätyen vain itse saman kultin uhriksi! Ja elämme vuodessa 2022 ja sama ihmisuhrikutti vaan jatkuu edelleenkin uskontona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kristinusko perustuu tähän esikoispoikien surmaamismääräykseen uhrilahjana 'Herralle', joka uhraaminen tapahtuu pääsiäisenä ja kristinuskon tarinan mukaan hengiltä kidutettiin kuoliaaksi 'Jumalan ainoa poika' uhrina nimeltä Jeesus.

        Todellisen tarinan mukaan ristille kuoli kuitenkin itse tosi Jumala vihaisen Jumalan lepyttämiseksi (Jahven määräys surmata ihmeidentekijä, joka houkutteli toisen Jumalan luokse 5.Moos.13).

        Kokeile sielunhoitoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeile sielunhoitoa.

        Ja silläkö sitten siirryn uskomaan, että paha onkin pyhä?!


    • >>Amenhotep III on Raamatun kannalta mielenkiintoinen faarao>>

      On se. Uskovaisetkin huutelee hänen nimensä alkuosaa jatkuvasti.

    • Anonyymi

      Mesopotamiasta sekä Sumeriasta kaikki raamatun ja tooran jutut varastettu.

    • Anonyymi

      2Moos.4:21-23 Ja Herra sanoi Mooselselle: Kun tulet takaisin Egyptiin, niin katso, että teet faraon edessä kaikki ne ihmeet, jotka minä olen pannut sinun käteesi. Mutta minä paadutan hänen sydämensä, niin että hän ei pästä kansaa. Sano silloin faraolle: Näin sanoo Herra: Israel on minun esikoispoikani; sentähden minä sanon sinulle: Päästä minun poikani palvelemaan minua. Mutta jos kieltäydyt päästämästä häntä, niin katso, minä tapan sinun esikoispoikasi. Hoos.11:1 Kun Israel oli nuori, rakastin minä sitä, ja Egyptistä minä kutsui poikani. Matt.2:15

    • Anonyymi

      Mooses sai pyramidivihkimyksen salaisiin tietoihin. Hän tuli myös täten valkoisen veljeskunnan jäseneksi.
      Pyramidi olivat ne mysteeriotemppeleitä.

    • Anonyymi

      Ennen haudankaivaminen, sieltä viedyt löydöt olivat ryöstö ja haudan häpäisy. Nyt se vain tehdään luvan kanssa julkisesti. Että näin me toiminne.

    • Anonyymi

      Huomautan loppuunkin vielä, että Joh. 8, juutalaiset sanovat, etteivät he ole koskaan olleet kenenkään orjina, joten Mooseksen tarinan 'vaeltajat' eivät ole juutalaisia - sellaista nimeä ei löydy Mooseksen kirjoista.

      • Anonyymi

        Juutalaiset ovat tulleet jostakin Aasian suunnalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juutalaiset ovat tulleet jostakin Aasian suunnalta.

        Raamatun tarinan mukaan juutalaiset kyllä tappoivat Israelin heimon, Jeesus taitaa olla tarinan viimmeinen israelilainen joka opetti Israelin Jumalasta, juutalaisten Jumala on uhrikulttijumala, ja Israelin Jumala sanoo uhrikulttia iljetykseksi.

        Kaikesta päätellen Mooseksen kirjoissa esiintyy kyllä sama Jumala, joka on juutalaisilla, jonka Mooseksen Israelin Jumala käskee mennä silmistään (Jeremia 15).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun tarinan mukaan juutalaiset kyllä tappoivat Israelin heimon, Jeesus taitaa olla tarinan viimmeinen israelilainen joka opetti Israelin Jumalasta, juutalaisten Jumala on uhrikulttijumala, ja Israelin Jumala sanoo uhrikulttia iljetykseksi.

        Kaikesta päätellen Mooseksen kirjoissa esiintyy kyllä sama Jumala, joka on juutalaisilla, jonka Mooseksen Israelin Jumala käskee mennä silmistään (Jeremia 15).

        Juutalaisethan tekivät Israelin Jumalan nimiin laitetussa temppelissä vallankaappauksen uhrikultilla ja tulivuorenjumalalla (löytyy Jeremia 7), jonka vallan Jeesus yritti opetuksin saada takaisin Israelin Jumalalle, mutta päätyi juutalaisten uhrikulttiin tosi Jumalana teurastettuna uhrilampaana, Israelin Jumalana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juutalaisethan tekivät Israelin Jumalan nimiin laitetussa temppelissä vallankaappauksen uhrikultilla ja tulivuorenjumalalla (löytyy Jeremia 7), jonka vallan Jeesus yritti opetuksin saada takaisin Israelin Jumalalle, mutta päätyi juutalaisten uhrikulttiin tosi Jumalana teurastettuna uhrilampaana, Israelin Jumalana.

        En tiedä onko tällä merkitystä pohdintojenne kanssa faaraoista. Joka tapauksessa Sigmund Freud julkaisi kirjan Mies nimeltä Mooses päästyään maanpakoon toisen maailman sodan jälkeen Britaniaan Itävallassa, jossa pelkäsi katolista kirkkoa, ja myrkytettiin joka tapauksessa vain päiviä kirjansa julkaisun jälkeen - tiettävästi kirja käsittelee samaa aihetta.


    • Anonyymi

      Oliko Amenhotep III se faaroa jota Jumala kurmuutti Mooseksen kautta?

      • Anonyymi

        Olen kuullut, että olisi Hyksoihin kuulunut Akhenaton, joka ainoana faaraona julisti itsensä Jumalaksi.


    • Anonyymi

      Kristinuskon avulla Egyptin vanha kulttuuri sitten tuhoutui ja esim. Alexandrian kirjasto poltettiin kristityn roskajoukon poltossa.

      • Anonyymi

        Eikö siitä osa palanut jo Caesarin ja Kleopatran aikana?


      • Anonyymi

        Polttivat.
        Kristittyjen roskajoukko poltti.


    • Anonyymi

      Ihmettelen? Nainen laskeutuu hautaan 8m syvä nätti puhdas tukka hulmuten, heilauttaa vielä mennessään, ei hemmetti, ei kellään kypäriä päässä, ja aina on jo kuvaajat odottamassa tulijaa, tosi huijausta sanon minä mielipiteenäni??

    • Anonyymi

      Huoh, edelle jälleen - juutalaiset eivät edelleenkään ole israelilaisia, vaan Benjaminin heimoa, joka tappoi Raamatun mukasn Israelin heimon. He varastivat israelilaisten identiteetin israelilaista Jeesusta hyväksiläyttäen, jonka väittivät olevan myös juutalainen ja viemällä oman Jumalansa Israelin Jumalan nimiin laitettuun temppeliin, jota Jeesus opetti Jumalana. Kyseessä on huijaus. Löytyy Jeremia 7.

      • Anonyymi

        Jaa taisikin olla jo edellä, vanha ketju.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa taisikin olla jo edellä, vanha ketju.

        Parisen vuotta vanha


    • Anonyymi

      Raamatun Jahve on Amenhotep III

      Hän korvasi EL Jumalan ja Aseran

    • Anonyymi

      Se on kylläkin Ramses toinen joka sopisi ajallisesti Mooseksen touhuihin. Ramses tosin hallitse hyvin pitkäänja tuolta ajalta on paljon merkintöjä . Erittäin vaurasta ja hyvää aikaa. Ei pojan kuolemaa mainita, eikä myöskään Moosesta.

      • Anonyymi

        Mutta yhden jumalan uskonto ei kadonnut, Amonthep lll muisto jäi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta yhden jumalan uskonto ei kadonnut, Amonthep lll muisto jäi.

        On vain yksi Jumala Amonthep: Khrisna, Jehova, Kristittyjen Jehova ja Allah ovat hänen nimiään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On vain yksi Jumala Amonthep: Khrisna, Jehova, Kristittyjen Jehova ja Allah ovat hänen nimiään.

        Eräs tunnettu historiantuntija väitti, että Tutmosis II olisi ollut se faarao, jonka aikana Mooses oli Egyptissä ja saanut nimensä hänen mukaansa.
        Tutmosiksen tytär olisi adoptoinut Mooses-vauvan kaislakorista ja antanut tälle nimen isänsä mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta yhden jumalan uskonto ei kadonnut, Amonthep lll muisto jäi.

        Ramses oli todellinen kun taas Raamatun juttuja ei ole pystytty yhtäkään todistamaan. Ei yhden yhtä ruumista tai luunpalaa vaikka ovat paljon "nuorempia"

        Egyptissä sen sijaan riittää kirjoituksia rakennuksia, rakennelmia, muumioita, noiden henkilöiden tavaroita....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ramses oli todellinen kun taas Raamatun juttuja ei ole pystytty yhtäkään todistamaan. Ei yhden yhtä ruumista tai luunpalaa vaikka ovat paljon "nuorempia"

        Egyptissä sen sijaan riittää kirjoituksia rakennuksia, rakennelmia, muumioita, noiden henkilöiden tavaroita....

        Uskovaiset on hyvä uskoista porukkaa he eivät kriittistä ajattelua harrasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskovaiset on hyvä uskoista porukkaa he eivät kriittistä ajattelua harrasta.

        No toki uskovaisuushan perustuu vain uskoon mutta luulisi tosiaan, että edes jossain kohdin ajattelisi kriittisesti asioita. No luomisjuttunsa nyt on oma lukunsa mutta tosiaan se ettei noista ihmisistä joita tekstikokoelmassa kuvaillaan, heistä ei ole ainuttakaan todistetta ja maailmassa on löydetty paljon vanhempiakin asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No toki uskovaisuushan perustuu vain uskoon mutta luulisi tosiaan, että edes jossain kohdin ajattelisi kriittisesti asioita. No luomisjuttunsa nyt on oma lukunsa mutta tosiaan se ettei noista ihmisistä joita tekstikokoelmassa kuvaillaan, heistä ei ole ainuttakaan todistetta ja maailmassa on löydetty paljon vanhempiakin asioita.

        Totta tuota olen joskus ajatellut itsekin. Raamatussahan puhutaan niin valtavista tapahtumista ja paikoista että luulisi niistä edes jonkun jäljen jääneen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskovaiset on hyvä uskoista porukkaa he eivät kriittistä ajattelua harrasta.

        En tunne kuvaamasi kaltaisia uskovaisia. Kriittisyys kuuluu asiaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tunne kuvaamasi kaltaisia uskovaisia. Kriittisyys kuuluu asiaan

        Jos oikeasti kuuluisi tuskin uskovia olisi nimeksikään. Kaikkihan perustuu pelkkään uskomukseen. Raamatun kirjoituksetkin eri aikakausilta ja ihmisten kokoama tekstitekele.
        Tuollaisen voisi siis keksiä joku uudelleenkin , kunhan vaan riittävän vakuuttavasti vedät niin sama uskovaisten porukkako ? Alkaa uskoa sohvan takana olevaan näkymättömään virtahepoon joka jo ohjaa kaikkea ?


      • ”Se on kylläkin Ramses toinen joka sopisi ajallisesti Mooseksen touhuihin.”

        Historian tutkijat eivät ole yksimielisiä tästä. Etenkin Mooseksen olemassa olo on kyseenalaistettu mutta joku vastaava henkilö todennäköisesti on ollut.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Se on kylläkin Ramses toinen joka sopisi ajallisesti Mooseksen touhuihin.”

        Historian tutkijat eivät ole yksimielisiä tästä. Etenkin Mooseksen olemassa olo on kyseenalaistettu mutta joku vastaava henkilö todennäköisesti on ollut.

        Sinä kyseenalaistat Mooseksen olemassaolon. Tämä jos mikä taas kerran todistaa, ettet sinä ole uskossa. Mooses on ollut todellakin olemassa ja hänen sai Jumalalta lain, jonka ilmoitti kansoille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinä kyseenalaistat Mooseksen olemassaolon. Tämä jos mikä taas kerran todistaa, ettet sinä ole uskossa. Mooses on ollut todellakin olemassa ja hänen sai Jumalalta lain, jonka ilmoitti kansoille.

        Totta, sillä historiallisia todisteita ei ole.

        Mutta toki uskoa saa.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        Totta, sillä historiallisia todisteita ei ole.

        Mutta toki uskoa saa.

        Raamattu on historiallinen todiste, joka riittää todistamaan sen, että Mooses on ollut olemassa. Sinä kieroilet tässä asiassa kuin korkkiruuvi.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        Totta, sillä historiallisia todisteita ei ole.

        Mutta toki uskoa saa.

        Mummonmuorihan ei usko juuri mihinkään Raamatun kertomukseen.
        Outoa, että hän väittää olevansa kristitty, sillä Jeesuskin uskoi Vanhan testamentin kirjoituksiin. Hän sanoi Mooseksesta:
        Joh 5
        " Älkää luulko, että minä olen syyttävä teitä Isän tykönä; teillä on syyttäjänne, Mooses, johon te panette toivonne.
        Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut. >> Jakeen lisätiedot
        Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani".

        Siinä syy, miksi mummonmuori ei usko Jeesuksen sanoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mummonmuorihan ei usko juuri mihinkään Raamatun kertomukseen.
        Outoa, että hän väittää olevansa kristitty, sillä Jeesuskin uskoi Vanhan testamentin kirjoituksiin. Hän sanoi Mooseksesta:
        Joh 5
        " Älkää luulko, että minä olen syyttävä teitä Isän tykönä; teillä on syyttäjänne, Mooses, johon te panette toivonne.
        Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut. >> Jakeen lisätiedot
        Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani".

        Siinä syy, miksi mummonmuori ei usko Jeesuksen sanoja.

        Ethän sinäkään usko niitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ethän sinäkään usko niitä

        Ketä tarkoitat tuolla?
        "Ethän sinäkään usko niitä"????

        Kyllä minä uskon Jeesuksen sanat ja siksi sanon olevani kristitty.


      • Anonyymi

        Kylläpäs jonglööri eli Terrene Hill jaksaa päivystää palstalla ja kopsata vanhoja viestejä. Siinähän hänen aikansa kuluu mukavasti.

        Hän taitaa kuulua ylläpitoon, sillä ei muuten kukan saa selville ip-osoitteita.

        Hän ei taida tietää mitään, mikä on keskustelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpäs jonglööri eli Terrene Hill jaksaa päivystää palstalla ja kopsata vanhoja viestejä. Siinähän hänen aikansa kuluu mukavasti.

        Hän taitaa kuulua ylläpitoon, sillä ei muuten kukan saa selville ip-osoitteita.

        Hän ei taida tietää mitään, mikä on keskustelua.

        Muuten totta, mutta ei tarvitse kuulua ylläpitoon, eikä ylläpito noin toimisi, omien sääntöjensä vastaisesti. Touhunsa on tosi lapsellista, eikä hän ymmärrä mitä on tarkoitus keskustelupalstalla tehdä tuollaisen typeryyden sijaan.


      • Anonyymi

        Muistan keskusteluista, etteivät nuo ole edes kaikki saman kirjoittajan kirjoittamia.
        Voinee itse vahvistaa asian.


      • Anonyymi

        Sinähän täällä nytkin riehut sääntöjen vastaisesti.


      • Anonyymi

        Suurin osa voi olla samalta kirjoittajalta, mutta ainakaan aiemmassa kokoonpanossa kaikki eivät olleet, kuten kerrottiin.


      • Anonyymi

        Haluatte poliisin juttusille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä tarkoitat tuolla?
        "Ethän sinäkään usko niitä"????

        Kyllä minä uskon Jeesuksen sanat ja siksi sanon olevani kristitty.

        Hanki vpn. Täällä on häirikköjä, kiusankappaleita, jotka ovat keskustelun sijaan kiinnostuneempia sinusta ja haluavat levitellä tietojasi.


      • Anonyymi

        Muiden henkilötietoja ei saa levittää täällä, eikä muuallakaan


      • Anonyymi

        Pitäisikö henkilötietosi selvittää, kun vain trollaat häiriköiden tällä palstalla, etkä kykene kunnioittamaan muiden yksityisyyttä saati että ymmärtäisit keskustelupalstan tarkoitusta..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisikö henkilötietosi selvittää, kun vain trollaat häiriköiden tällä palstalla, etkä kykene kunnioittamaan muiden yksityisyyttä saati että ymmärtäisit keskustelupalstan tarkoitusta..

        Miksihän jonglööri, eli Terrence Hill poistattaa aina viestit, joissa mainitaan hänen nimimerkkinsä?
        Tämä on jo kolmas kerta.


        Hän kuuluu ilmeisesti ylläpitoon, sillä ei hän muutoin saa selville kenenkään ip:tä.
        Itse hän trollaa täällä ja levittelee toisten lähettämiä viestejä oikein kellonajan tarkkuudella.
        Pitäisiköhän hänestä tehdä ilmoitus poliisille?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu on historiallinen todiste, joka riittää todistamaan sen, että Mooses on ollut olemassa. Sinä kieroilet tässä asiassa kuin korkkiruuvi.

        ”Raamattu on historiallinen todiste…”

        Ikävä kyllä se on vain sitä osittain. Tapahtumia verrataan siis aina kaikkeen muuhun saatuun materiaaliin tuon ajan tapahtumista. Ellei niistä löydy mitään mainintoja, asiaa ei voi todentaa.

        Arkeologisia todisteita tai Moosekseen viittavia egyptiläisiä tekstejä ei ole. Mooseksen opetukset kulkivat pääosin ensin suullisesti ja vasta satoja vuosia myöhemmin ne laitettiin kirjalliseen muotoon.

        Todennäköisesti on ollut joku henkilö, jolla on ollut Mooseksen kaltainen. Sitten on traditio ja historia sekoittuneet siten, ettei voi niitä enää toisistaan erottaa.

        Kuten sanoin, kyllä Moosekseen saa uskoa.

        ”Anonyymi” 2024-04-19 16:04:16 kirjoittaa ”Outoa, että hän väittää olevansa kristitty, sillä Jeesuskin uskoi Vanhan testamentin kirjoituksiin.”

        Tuota, toki Jeesus opetti monia asioita, mitä Mooseskin oli opettanut. Hän vain toi niitä eri kantilta esille, kuin mitä aiemmin oli tehty.

        Viittaat sitten tähän Raamatun kohtaan:

        JOh. 5:44 Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee häneltä, joka yksin on Jumala
        5:45 Älkää luulko, että minä olen syyttävä teitä Isän tykönä; teillä on syyttäjänne, Mooses, johon te panette toivonne.
        5:46 Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut.
        5:47 Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"

        Tosin hän viittaa tuossa profeettoihin:

        5Moos. 18:18 Profeetan minä olen herättävä heille heidän veljiensä keskuudesta, sinun kaltaisesi, ja minä panen sanani hänen suuhunsa, ja hän puhuu heille kaikki, mitä minä käsken hänen puhua.

        5Moos. 18:17 Ja Herra sanoi minulle: 'Mitä he ovat puhuneet, on oikein puhuttu.
        18:18 Profeetan minä olen herättävä heille heidän veljiensä keskuudesta, sinun kaltaisesi, ja minä panen sanani hänen suuhunsa, ja hän puhuu heille kaikki, mitä minä käsken hänen puhua.
        18:19 Ja joka ei kuule minun sanojani, joita hän minun nimessäni puhuu, hänet minä itse vaadin tilille.
        18:20 Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon.'

        Eli Jeesuksen tulemiseen.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Raamattu on historiallinen todiste…”

        Ikävä kyllä se on vain sitä osittain. Tapahtumia verrataan siis aina kaikkeen muuhun saatuun materiaaliin tuon ajan tapahtumista. Ellei niistä löydy mitään mainintoja, asiaa ei voi todentaa.

        Arkeologisia todisteita tai Moosekseen viittavia egyptiläisiä tekstejä ei ole. Mooseksen opetukset kulkivat pääosin ensin suullisesti ja vasta satoja vuosia myöhemmin ne laitettiin kirjalliseen muotoon.

        Todennäköisesti on ollut joku henkilö, jolla on ollut Mooseksen kaltainen. Sitten on traditio ja historia sekoittuneet siten, ettei voi niitä enää toisistaan erottaa.

        Kuten sanoin, kyllä Moosekseen saa uskoa.

        ”Anonyymi” 2024-04-19 16:04:16 kirjoittaa ”Outoa, että hän väittää olevansa kristitty, sillä Jeesuskin uskoi Vanhan testamentin kirjoituksiin.”

        Tuota, toki Jeesus opetti monia asioita, mitä Mooseskin oli opettanut. Hän vain toi niitä eri kantilta esille, kuin mitä aiemmin oli tehty.

        Viittaat sitten tähän Raamatun kohtaan:

        JOh. 5:44 Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee häneltä, joka yksin on Jumala
        5:45 Älkää luulko, että minä olen syyttävä teitä Isän tykönä; teillä on syyttäjänne, Mooses, johon te panette toivonne.
        5:46 Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut.
        5:47 Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"

        Tosin hän viittaa tuossa profeettoihin:

        5Moos. 18:18 Profeetan minä olen herättävä heille heidän veljiensä keskuudesta, sinun kaltaisesi, ja minä panen sanani hänen suuhunsa, ja hän puhuu heille kaikki, mitä minä käsken hänen puhua.

        5Moos. 18:17 Ja Herra sanoi minulle: 'Mitä he ovat puhuneet, on oikein puhuttu.
        18:18 Profeetan minä olen herättävä heille heidän veljiensä keskuudesta, sinun kaltaisesi, ja minä panen sanani hänen suuhunsa, ja hän puhuu heille kaikki, mitä minä käsken hänen puhua.
        18:19 Ja joka ei kuule minun sanojani, joita hän minun nimessäni puhuu, hänet minä itse vaadin tilille.
        18:20 Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon.'

        Eli Jeesuksen tulemiseen.

        Aika röyhkeää on mummonmuorin halveksunta Jumalan sanaa kohtaan. Hän mitätöi Jeesuksenkin sanat Mooseksen historiallisuudesta: "Kuten sanoin, kyllä Moosekseen saa uskoa."??

        Jeesushan sanoi:
        " Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut.
        Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"

        Miten mummonmuori voi uskoa enää mihinkään Raamatun tai Jeesuksen sanaan? Ja kuitenkin hän väittää olevansa kristitty???
        Tuollaista sekoiluako se liberaaliteologia on?

        Jeesus oli myös profeetta, joka ennusti tulevia tapahtumia. Temppelin hävityksen ja juutalaisten ajamisen maanpakoon.

        Mooseksesta tai muista sen aikaisista hallitsijoista ei ole juuri olemassa arkeologisia todisteita. Eihän Aleksanteri Suurestakaan ole mitään arkeologisia todisteita.
        On vain kiviin hakattuja kirjoituksia , ja myöhempiä papyruskääröjä.
        Miksi mummonmuori uskoo niihin, mutta ei Raamattuun?

        Koska juutalaiset olivat orjan asemassa ei heillä ollut mahdollisuutta hakata kiviin johtajiensa tekoja, mutta vanhoista pyramiidesta on löydetty mainintoja "habiru"- nimisestä kansasta, joka oli orjana Egyptissä. Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että sillä viitataan heprealaisiin.
        Mutta ei erämaassa säily muutenkaan juuri mitään todisteita ihmisen aikaansaannoksista tai vierailusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika röyhkeää on mummonmuorin halveksunta Jumalan sanaa kohtaan. Hän mitätöi Jeesuksenkin sanat Mooseksen historiallisuudesta: "Kuten sanoin, kyllä Moosekseen saa uskoa."??

        Jeesushan sanoi:
        " Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut.
        Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"

        Miten mummonmuori voi uskoa enää mihinkään Raamatun tai Jeesuksen sanaan? Ja kuitenkin hän väittää olevansa kristitty???
        Tuollaista sekoiluako se liberaaliteologia on?

        Jeesus oli myös profeetta, joka ennusti tulevia tapahtumia. Temppelin hävityksen ja juutalaisten ajamisen maanpakoon.

        Mooseksesta tai muista sen aikaisista hallitsijoista ei ole juuri olemassa arkeologisia todisteita. Eihän Aleksanteri Suurestakaan ole mitään arkeologisia todisteita.
        On vain kiviin hakattuja kirjoituksia , ja myöhempiä papyruskääröjä.
        Miksi mummonmuori uskoo niihin, mutta ei Raamattuun?

        Koska juutalaiset olivat orjan asemassa ei heillä ollut mahdollisuutta hakata kiviin johtajiensa tekoja, mutta vanhoista pyramiidesta on löydetty mainintoja "habiru"- nimisestä kansasta, joka oli orjana Egyptissä. Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että sillä viitataan heprealaisiin.
        Mutta ei erämaassa säily muutenkaan juuri mitään todisteita ihmisen aikaansaannoksista tai vierailusta.

        Mummomuori on EKSYTTÄJÄ!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aika röyhkeää on mummonmuorin halveksunta Jumalan sanaa kohtaan. Hän mitätöi Jeesuksenkin sanat Mooseksen historiallisuudesta: "Kuten sanoin, kyllä Moosekseen saa uskoa."??

        Jeesushan sanoi:
        " Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut.
        Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"

        Miten mummonmuori voi uskoa enää mihinkään Raamatun tai Jeesuksen sanaan? Ja kuitenkin hän väittää olevansa kristitty???
        Tuollaista sekoiluako se liberaaliteologia on?

        Jeesus oli myös profeetta, joka ennusti tulevia tapahtumia. Temppelin hävityksen ja juutalaisten ajamisen maanpakoon.

        Mooseksesta tai muista sen aikaisista hallitsijoista ei ole juuri olemassa arkeologisia todisteita. Eihän Aleksanteri Suurestakaan ole mitään arkeologisia todisteita.
        On vain kiviin hakattuja kirjoituksia , ja myöhempiä papyruskääröjä.
        Miksi mummonmuori uskoo niihin, mutta ei Raamattuun?

        Koska juutalaiset olivat orjan asemassa ei heillä ollut mahdollisuutta hakata kiviin johtajiensa tekoja, mutta vanhoista pyramiidesta on löydetty mainintoja "habiru"- nimisestä kansasta, joka oli orjana Egyptissä. Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että sillä viitataan heprealaisiin.
        Mutta ei erämaassa säily muutenkaan juuri mitään todisteita ihmisen aikaansaannoksista tai vierailusta.

        ”Aika röyhkeää on mummonmuorin halveksunta Jumalan sanaa kohtaan.”

        :D Ei. Kyseenalaistan sinun tulkintaasi! Et sinä ole jumala.

        ”Eihän Aleksanteri Suurestakaan ole mitään arkeologisia todisteita. On vain kiviin hakattuja kirjoituksia , ja myöhempiä papyruskääröjä.”

        Nuo ovat juuri niitä arkeologisia todisteita :D


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Aika röyhkeää on mummonmuorin halveksunta Jumalan sanaa kohtaan.”

        :D Ei. Kyseenalaistan sinun tulkintaasi! Et sinä ole jumala.

        ”Eihän Aleksanteri Suurestakaan ole mitään arkeologisia todisteita. On vain kiviin hakattuja kirjoituksia , ja myöhempiä papyruskääröjä.”

        Nuo ovat juuri niitä arkeologisia todisteita :D

        Ei tässä ole kysymys tulkinnasta!
        Mutta Raamattuko ei sinun mielestäsi ole todiste Mooseksen olemassaolosta?
        Siksikö et usko muihinkaan Jeesuksen sanoihin?


    • Anonyymi

      Kyllä historiassa vietiin kokonaisia kansoja sotavankeuteen. Kuten israelilaiset - eihän heitä siihen aikaan ollut miljoonia - varsinkin kun ajattelee asumista elinkeinoja ja ruokaa niin ei tuolla silloin ole voinut olla kuin sen verran, että muutama paimenlauma,joka vietiin sotavangiksi esim Egyptiin ja muihin valloitusmaihin.
      Ei entisiä aikoja voi ajatella nykypäivään- miten nykyisen Israe lin väestön voisi viedä tuhansien kilometrien päähän " .
      .

    • Anonyymi

      Joosef sijoitti isänsä ja veljensä Egyptin maahan ja antoi heille maaomaisuutta maan parhaasta osasta, Ramseksen maakunnasta, niinkuin farao oli hänen käskenyt tehdä.
      Wikipediasta löytyy: 1279 eaa. ja Ramseksesta tuli faarao.
      Ramses aloitti Pi-Ramsesin kaupungin rakennuttamisen joskus ennen vuotta 1275 eaa. Avariksen lähelle itäiseen jokisuistoon.
      "Ja heidän täytyi rakentaa faraolle varastokaupungit Piitom ja Ramses."

      • Anonyymi

        Ompa typerä kannanotto:
        " Ei. Kyseenalaistan sinun tulkintaasi! Et sinä ole jumala."!!!

        Ei kai se sitä tarkoita, että kun siteeraa Jumalan sanaa, niin sen perusteella kuvittelee olevansa Jumala!
        Vai olisiko se niin, että jokainen, joka ei usko Jumalan sanaa, onkin saatana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ompa typerä kannanotto:
        " Ei. Kyseenalaistan sinun tulkintaasi! Et sinä ole jumala."!!!

        Ei kai se sitä tarkoita, että kun siteeraa Jumalan sanaa, niin sen perusteella kuvittelee olevansa Jumala!
        Vai olisiko se niin, että jokainen, joka ei usko Jumalan sanaa, onkin saatana?

        Tuosta mummonmuorin kirjoituksesta ei oikein saa selvää kuvaa siitä, uskooko hän Mooseksen olleen todellinen henkilö vai vain mielikuvitushahmo.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuosta mummonmuorin kirjoituksesta ei oikein saa selvää kuvaa siitä, uskooko hän Mooseksen olleen todellinen henkilö vai vain mielikuvitushahmo.

        Mummonmuorihan ei usko sitä, että Raamattu on erehtymätöntä Jumalan sanaa.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe