Saako Suomi turvakseen omat ydinaseet, kun NATO tulee?

Anonyymi

Noista ydinaseista ei ole kovin paljoa puhuttu NATO-prosessin aikana, että kuinka paljon Suomi on niitä käyttöönsä saamassa.

Selkein vaihtoehto olisi, että Suomeen tulee eri kokoluokkien modernit NATO:n ydinaseet. Ja että niiden aseiden käytöstä päätetään Suomen rajojen sisäpuolella. Maan Hallituksen, Utvan ja Tasavallan presidentin määräyksellä niitä käytetään.

22

175

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Natossa ei onneksi tarvita jokaiselle omia ydinaseita. Puolustuksessa pelotteeksi riittää että muutamalla Naton jäsenellä niitä on enemmän kuin tarpeeksi (USA, Iso-Britannia, Ranska).

  • Anonyymi

   Ydinaseita kyllä tulee Suomen maaperälle. Kyselyssä valtaosa suomalaisista haluaa NATO:n pysyviä tukikohtia maahamme. Silloin tulee automaattisesti mukana myös taktisen tason ydinaseita.

   Venäjä on uhkaillut omilla taktisilla ydinaseillaan niin paljon, että viisainta on Suomenkin ottaa vaan ne ydinaseet maamme turvaksi.

  • Anonyymi

   NATO-maa Norja on ilmoittanut ettei halua tukikohtia alueellensa, eikä ainakaan ydinaseita.

   Suomen ei ole järkevää menetellä noin, koska olemme niin pitkällä rajalla kiinni Venäjässä. Meillä on oltava omat, amerikkalaisvalmisteiset ydinaseet tässä maassa.

  • Anonyymi

   Näillä näkymin Suomeen ei ole tulossa ydinaseita.

   "Tulisiko Suomeen ydinaseita?
   Ei. Suomi voisi halutessaan osallistua Naton ydinasetyöryhmän työskentelyyn, mutta tämä ei edellyttäisi ydinaseiden sijoittamista Suomeen."

   https://yle.fi/uutiset/3-12401390

   ”Se on selvää, ettei meitä painostettaisi eikä omalle alueellemme tyrkytettäisi ydinaseita. Tässä suhteessa ei ole minkäänlaista painetta”, Koivula sanoo.

   "Suomen ulkoministeriö julkaisi vuonna 2016 Nato-selvityksen nimeltä Arvio Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista. Selvityksen laatijat totesivat tuolloin, ettei ole strategisia tai sotilaallisia perusteita sijoittaa ydinaseita Suomeen."

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008727704.html

   • Anonyymi

    Suomella ei ole ehdotonta suojaa ydinaseita vastaan.

    Mikäli Suomi joutuisi ydinasehyökkäyksen kohteeksi, on Suomella oltava riittävä oma ydinasepelote ja tarvittaessa kostoase. Suomi tarvitsee noin 1000 hajasijoitettua ydinasetta (10-100kt). Aseet on kyettävä laukaisemaan maalta, mereltä ja ilmasta.

    Naton ydinasesuoja tekisi ”suojan” käyttäjästä vastaiskun kohteen. Uhraisiko Usa jonkin kaupunkinsa Suomen puolesta, tai Britit tai Ranska? Jäisikö sota rajoitetuksi ydinsodaksi vai olisiko kyseessä laajempi ydinsota?


  • Anonyymi

   hyvä kysymys
   norja pisti sopimukseen ettei eikä tukikohtia
   marin taas haluaa kai ne, ja joku haluaa sen pysyvän optiona, sanoen, että ei tarvii päättää siitä heti.

   • Anonyymi

    Norja ei pistänyt mitään ehtoja Nato liittymissopimukseen. Norja on tehnyt kansallisen päätöksen, että maahan ei sijoiteta rauhan aikana tukikohtia tai ydinaseita.

    Nato ei ole perustanut ns kylmän sodan jälkeen yhtään tukikohtaa Nato maihin. Norjaan on porrastettu riittävästi materiaalia Naton taistelusuunnitelmien mukaisesti. Norja huoltaa ja tukee Naton sukellusveneitä myös rauhan aikana. Norjassa on säännöllisesti Naton taisteluharjoituksia.


  • Anonyymi

   Ilman muuta tulee,mitä muuta Natosta on hyötyä kuin että saamme sen maksimitulivoiman käyttöömme mitä sillä on. Vain se pitää Venäjän poissa,raakavoima ,ei mikään muu.
   Venäjän sodan johto miettii kaksi kertaa pidempään tuleeko luvatta Suomeen jos divisoona sotalla alkaa heidän sotilaitaan haihtumaan ilmaan,loppuu äkkiä moni kymmenmiljoonainenkin armeija kun ydinpommit alkaa paukkua divisoonien keskellä. Ja hyökkäykset loppu siihen sekuntiin.

   Suomella olisi kuulunut olla jo omat ydinaseet kauan sitten,Kekkosen ydinaseeton Pohjola oli turhuutta,YYA olisi voitu lopettaa jo aikoja sitten ennen kuin edes NL ehti romahtaa jo 70-luvulla. Ilmeisesti tuon ajan Pohjolan johtajat oli tehnytkin jotain testejä jossain mutta ne ei kai menneet sitten sen pidemmälle tai kaikki muu suunnitelma salattiin,jotta ei mene NLn korviin.

   Mutta on huhuttu että ydinaseita olisi ollut kätkössä jossain jo tuolloin Pohjolassa,mutta mene ja tiedä.

  • Anonyymi

   Siirtyykö lgbt- kansa omanväriselle suojatielle sitten.

  • Anonyymi

   Suursodan uhatessa olisi parasta pysyä puolueettomana ja tehdä selväksi, ettei Suomi hyväksy alueelleen minkään vieraan valtion joukkoja.

   Valitettavasti palkkiovirat menee Suomen edun edelle.

   • Anonyymi

    Tuollainen julistus ei auta suurvaltaa vastaan.
    Ei auttanut meitäkään v. 1939


  • Anonyymi

   Kyllä saadaan joka kaupunkiin ainakin pari jytkyä. Pitää vaan olla sitten varovaisia, niitten kanssa.

  • Anonyymi

   Niinkuin on nähty, kivat ja mukavat puheet, eikä edes allekirjoitetut sopimukset venäjään tehoa. Siksipä natosta saatava suomeen kaikki mahdollinen sen luoma pelote venäläisille. Ei ehken kuitenkaan ydinaseita, nehän on jo euroopasta ammuttavissa moskovaan ja muihin suurimpiin kaupunkeihin.

  • Anonyymi

   Yksi ydin kärki on lähetetty jo.
   Se lentää paraaikaa Atlantin yläpuolella.

  • Anonyymi

   Olemme Natossa siksi että silloin ei ydinaseita tarvita.
   Mutta eipä kerrota potentiaaliselle hyökkääjälle niistä sen enempää.

  • Anonyymi

   Ydinasepuheillaan natosuomi pohjustaa detsuhnakaatiota.

   • Anonyymi

    Paremminkin derussikaatiota.


  • Anonyymi

   Jos otetaan yksi asia kerrallaan.. Suomen pitää ensin muuttaa lakiaan ennenkuin ydinaseita tänne voidaan sijoittaa. Eli eduskunnan pitäisi sen puolesta äänestää. Tuskinpa tämän hallituksen murheita..

  • Anonyymi

   Tietysti saa omat ydinaseet mutta ne voidaan sijoittaa vaikka Yhdysvaltoihin. Tuosta ei hyötyä olisi että ne Suomeen sijoitettaisiin ryssien varastettaviksi.

   Tuo tietysti olisi aina selvää ettei USA ikimailmassa sallisi suomelle ja suomen idiootti päättäjille niiden laukaisu koodeja missään tilanteessa. Suomeenkin jos hyökättäs usa päättäisi näistä aseista ja niiden mahdollisesta käytöstä.

  • Anonyymi

   Seuraa aikaasi äläkä viisastele. Säälittää provoamista tuollainen.

  • Anonyymi

   Jos Turkki torppaa ja pakottaa Suomen odotushuoneeseen , niin onko Suomen sallittava Naton tukikohtia Suomeen ydinaseineen?

  • Anonyymi

   Jokaiselle joukkueen taistelijaparille on tulossa omansa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   357
   2950
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   2743
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   1439
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   1209
  5. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   120
   1131
  6. 55
   1041
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   419
   759
  8. Tänään puhutaan loukkauksista

   (En huomioi sua röllikkä tänään, koska päänsärkyisenä ei huvita vääntää sun kans riitaa) Ihmisetkokee erilailla asioita. Toiset loukkaantuu pienemmis
   Ikävä
   118
   720
  9. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   23
   712
  10. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   224
   709
  Aihe