Natsien rotuluokittelu

Anonyymi

Natsirotuteoreetikko Hans FK Günther identifioi eurooppalaisella rodulla viisi alatyyppirotua: pohjoismainen , välimerellinen , dinaarinen , alppi- ja itä- balttilainen . Suomalaiset kuuluivat virolaisten ja luoteis-venäläisten kanssa itä-balttilaiseen rotuun.
American Eugenics Society kuvaili Itä-Baltian ihmisiä mongolisoituneiksi
Günther sovelsi pohjoismaista näkemystä, jonka mukaan pohjoismaiset olivat rotuhierarkian korkeimpia näiden viiden eurooppalaisen alatyyppirotujen joukossa.

Günther uskoi slaavilaisten kuuluvan "itäiseen rotuun", joka oli erillään saksalaisista ja pohjoismaisista, ja varoitti sekoittamasta "saksalaista verta" slaavilaiseen. Hän määritteli jokaisen rodun alatyypin yleisen fyysisen ulkonäön ja psykologisten ominaisuuksiensa mukaan, mukaan lukien "rotuinen sielu" viitaten heidän emotionaalisiin piirteisiinsä ja uskonnollisiin vakaumuksiinsa, ja antoi yksityiskohtaista tietoa heidän hiuksistaan, silmistään ja ihonväristään sekä kasvojen rakenteesta.

Huhtikuussa 1941, Saksan hyökkäyksen aattona, Alfred Rosenberg , miehitetyistä itäisistä alueista vastaava valtakunnanministeri, baltiansaksalainen , syntynyt ja kasvanut Tallinnassa, Virossa, esitti itään koskevat suunnitelmansa. Rosenbergin mukaan luotiin tulevaisuuden politiikka:

"Rotuun sopivien" elementtien saksantaminen ( Eindeutschung ).
Germaanien kolonisaatio.
Maanpako, ei-toivottujen elementtien karkotukset.
Rosenberg koki, että "virolaiset olivat germaanisimpia Itämeren alueella asuvista ihmisistä, jotka olivat jo saavuttaneet 50 prosenttia saksalaisista tanskalaisten, ruotsalaisten ja saksalaisten vaikutteiden kautta". Sopimattomat virolaiset siirrettäisiin alueelle, jota Rosenberg kutsui "Peipsimaaksi", jotta saisi tilaa saksalaisille kolonisteille. 50 % virolaisista karkotettaisiin natsien yleissuunnitelman Ostin mukaisesti.

9

147

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Luokittelu liene alkuaan peräisin Uppsalan Yliopistosta. Sillä oli maailman johtava Rasbiologiska Institutet, joka todisti tieteellisesti suomalaiset kehityskelvottomiksi mongooleiksi. Vakuuttavat todisteet kaivettiin yön pimeydessä Kuhmoisten kirkkomaalta professori Retziuksen toimesta.

   Instituutti on muodollisesti ottaen lakkautettu, mutta sen arjalainen henkilöstö pitää yhä suomalaiskalloista kiinni kaksin käsin - virallisista palauttamisvaatimuksista välittämättä.

  • Anonyymi

   Alfred Rosenberg ei itse ollut puhdas arjalainen, vaan oli baltiansaksalaista , ranskalaista ja luultavasti myös virolaista ja latvialaista syntyperää.

   Rosenberg tunsi myötätuntoa Talat Pashalle ja armenialaisten kansanmurhan toteuttaneelle Union and Progress -komitealle ja samaistui heidän kanssaan ja väitti myös, että oli olemassa "tahallisesti juutalainen politiikka, joka oli aina suojellut armenialaisia" ja että "maailmansodan aikana armenialaiset ovat johtaneet vakoilu turkkilaisia ​​vastaan, samanlainen kuin juutalaiset Saksaa vastaan.

   Rosenberg muokkasi natsien rotupolitiikkaa vuosien varrella, mutta se koostui aina arjalaisesta ylivallasta , äärimmäisestä saksalaisesta nationalismista ja raivokkaasta antisemitismistä . Rosenberg vastusti myös avoimesti homoseksuaalisuutta – varsinkin pamfletissaan "Der Sumpf" ("Suo", 1927). Hän piti homoseksuaalisuutta esteenä pohjoismaiden väestön kasvulle.

  • Anonyymi

   Natsi-Saksan päärotuteoreetikona Rosenberg piti slaaveja, vaikkakin vähemmän kuin saksalaisia, arjalaisina. Rosenberg valitti usein Hitlerille ja Himmlerille ei-juutalaisten miehitettyjen kansojen kohtelusta. Hän ehdotti puskurisatelliittivaltioiden luomista Suur-Suomesta, Baltiasta, Ukrainasta ja Kaukasuksesta.

   Lehdistötilaisuudessa 18. marraskuuta 1941 hän antoi seuraavat lausunnot juutalaiskysymyksestä , hän totesi:

   Noin kuusi miljoonaa juutalaista asuu edelleen idässä, ja tämä kysymys voidaan ratkaista vain koko Euroopan juutalaisen biologisella tuhoamisella. Juutalaiskysymys ratkaistaan ​​Saksan osalta vasta, kun viimeinen juutalainen on lähtenyt Saksan alueelta, ja se ratkaistaan ​​Euroopassa vasta, kun yksikään juutalainen ei seiso Euroopan mantereella Uralille asti... Ja tätä tarkoitusta varten se on välttämätöntä pakottaa heidät Uralin ulkopuolelle tai muutoin saada aikaan niiden hävittäminen.

   Nürnbergin oikeudenkäynnissä hän sanoi olevansa tietämätön holokaustista huolimatta siitä, että Leibbrandt ja Meyer olivat läsnä Wannseen konferenssissa .

  • Anonyymi

   Koska Neuvostoliiton hyökkäyksen tarkoituksena oli asettaa uusi järjestys , se oli pohjimmiltaan valloitussota. Saksan propagandayritykset, joiden tarkoituksena oli voittaa venäläinen mielipide, olivat parhaimmillaan hajanaisia ​​ja epäjohdonmukaisia. Alfred Rosenberg oli yksi harvoista natsihierarkiassa, joka puolusti politiikkaa, jonka tarkoituksena oli edistää kommunismin vastaista mielipidettä miehitetyillä alueilla. Hänen kiinnostuksensa koski pääasiassa ei-venäläisiä alueita, kuten Ukrainaa ja Baltian maita; Venäjän vapautusarmeijan kannattajat onnistuivat kuitenkin jossain määrin saamaan hänet puoleensa.

   Rosenberg julkaisi muun muassa sarjan julisteita, joissa kerrottiin Neuvostoliiton kolhoosien päättymisestä. Hän myös julkaisi helmikuussa 1942 maatalouslain, joka kumosi kaiken Neuvostoliiton lainsäädännön maataloudesta ja perhetilojen palauttamisesta niille, jotka haluavat tehdä yhteistyötä miehittäjien kanssa. Mutta dekollektivisointi oli ristiriidassa sota-ajan elintarviketuotannon laajempien vaatimusten kanssa, ja Hermann Göring vaati kolhoosien säilyttämistä nimenmuutosta lukuun ottamatta. Hitler itse tuomitsi maiden uudelleenjaon "tyhmäksi"

  • Anonyymi

   Meidän on kuitenkin lähdettävä siitä historiallisesta tosiasiasta, että Neuvostoliitto ja Natsi-Saksa olivat syksyllä 1939 liittolaisia ja Puolaan hyökättyään jo aseveljiä.

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkohuuska/216658-punatahden-liitto-hakaristin-kanssa-brestin-salailtu-voitonparaati-22-9-1939/

   Neuvostoliiton ulkoministeri Vjatsheslav Molotov moitti lokakuussa 1939 pitämässään puheessaan ankarasti Natsi-Saksalle sodan julistaneita Ranskaa ja Britanniaa, painottaen sen olevan "järjetöntä" ja "rikollista".

   "Hitlerismin ideologian, niin kuin kaikki muutkin ideologiset järjestelmät, voi hyväksyä tai hylätä, se riippuu poliittisista mielipiteistä. Mutta kuka tahansa ymmärtää, että ideologiaa ei voi tuhota väkivalloin, sitä ei voi lopettaa sodalla. Siksi ei ole vain järjetöntä vaan myös rikollista käydä sen kaltaista sotaa kuin on sota ”hitlerismin tuhoamiseksi”, joka peitetään "demokratiaa" puolustavan väärän lipun alle."

   https://www.histdoc.net/pdf/molotov_31101939.pdf

   • Anonyymi

    No millä tavalla tämä muuttaa Natsien rotuluokittelua?

    Tekeekö Molotov-Ribbentrop sopimus sen jotenkin oikeutetuksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No millä tavalla tämä muuttaa Natsien rotuluokittelua?

    Tekeekö Molotov-Ribbentrop sopimus sen jotenkin oikeutetuksi?

    Kirjoitinko minä niin, että oikeuttaisi? Se ei ollut missään nimessä tarkoitus.
    Todellisuudessahan sinä ajat omalla aloituksellasi Putinin Venäjän natsinarratiivia, ja pyrit mustamaalaamaan nykyisiä länsimaita historian perusteella. Myönnä pois, sillä tuo loistaa tekstistäsi kuin hälytysajoneuvon vilkut.

    Neuvostoliitossahan sorrettiin kaikkia kansallisia ja etnisiä ryhmiä tasapuolisesti, joten elämä siellä oli näin ollen tasapuolista, ja kun poikkeus vahvistaa säännön, kuten sanotaan, niin kommunistiseen puolueeseen kuuluvat olivat ajoittain tasavertaisempia kuin muut, kunneka heitäkin sitten kotvan kuluttua sorrettiin.
    Yleensä ottaen kuitenkin porvariluokan edustajan tai sellaiseksi oletetun sai päästää päiviltä sumeilematta.
    Juutalaisikin siellä vainottiin, ja elokuu 1939 kesäkuu 1941 välillä Neuvostoliitto luovutti heitä Natsi-Saksaan.


  • Anonyymi

   "Todellisuudessahan sinä ajat omalla aloituksellasi Putinin Venäjän natsinarratiivia, ja pyrit mustamaalaamaan nykyisiä länsimaita historian perusteella. Myönnä pois, sillä tuo loistaa tekstistäsi kuin hälytysajoneuvon vilkut."

   Millähän perusteella nykyiset länsimaat mustamaalautuvat natsien rotuteorioiden pohjalta?

   Luuletko länsimaiden toiminnan jotenkin perustuvan natsien rotuteorioihin?
   Muussa tapauksessa käsitys mustamaalauksesta on vähintäänkin omalaatuinen.

  • Anonyymi

   Vuoden 1941 lopulla Saksan miehittämällä alueella asui noin 67 000 inkerinsuomalaista, yli 8000 inkeroista ja alle tuhat vatjalaista. Leningradin piirityksen sisälle oli jäänyt noin 30 000 inkeriläistä. Talvella 1941–1942 Inkerissä vallitsi nälänhätä ja puute kaikesta. Kuluvan vuoden satoa ei korjattu sodan takia, eivätkä saksalaiset tuoneet alueelle riittävästi ruokaa siviiliväestön tarpeisiin. Tämän seurauksena noin 6000 inkeriläistä kuoli nälkään. Saksalaiset ehdottivatkin talvella 1941–1942 Suomelle, että Inkerinmaan suomalaista ja suomensukuista väestöä evakuoitaisiin Suomeen. Suomi ei inkeriläisten väestönsiirtoon tällöin vielä kuitenkaan suostunut.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   5074
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   3405
  3. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   1377
  4. Sofian piti taas matkia Martina ja ostaa samanlainen nahkatakki.

   Miksi seuraa Martina ja pukeutuu ja ostaa samoja vaatteita, on kuin kiusan tekoa .?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   862
  5. Millä vitun mandaatilla Sanna Marin

   Menee Ukrainaan heilumaan, sehän antaa Venäjälle, lisäsyyn operoida Suomeenkin?! :x
   Maailman menoa
   304
   851
  6. Ukrainalaiset varastivat kaikki ruoat

   Olimme leipäjonossa, kuten ennen eläkepäivää muutenkin. Oli jo hyvissä ajoin Ukrainan pojat tulleet. Kun ovet aukesivat, niin kaksin käsin kantoivat
   Maailman menoa
   174
   782
  7. Vanhemmalle södelle naiselle

   Olithan ihan mukava, ei siinä mitään mutta pysy jo kauempana minusta. Sydämeni kuuluu nyt naiselle joka voisi ikänsä puolesta olla sinun oma tyttäresi
   Tunteet
   69
   705
  8. Mä haluisin niin paljon nähdä

   Sinut.. voi tätä haluamisen määrää.. :(
   Ikävä
   27
   694
  9. Et sä kehtaisi kumminkään

   Et kehtaisi seistä vierelläni! Vai kehtaisitko? naiselle mieheltä
   Ikävä
   48
   664
  Aihe