Naton laajeneminen Suomeen päätetty jo yli 10 vuotta sitten.

Anonyymi

Eikä kansalta kysytä. Suljettujen ovien takana on tehty päätös Naton laajentamisesta Suomeen jo kauan sitten, josta kielii mm. isäntämaasopimus ja Suomen puolustusvoimien asteittainen päivittäminen nato-yhteensopivaksi, sekä tuore Major non-Nato Ally -sopimus USA:n kanssa.

Koska nato-jäsenyys on ollut meille suomalaisille etäinen, jopa arka ja pelottava aihe, sen yksityiskohdista ja yleisestä keskustelusta on vaiettu pitkälle ja on myös johdettu harhaan. Useimmiten nato-kysymyksissä onkin noussut esille poliittisen enemmistön ns. näkemykset, ettei Venäjä ole meille uhka ja näin on saatu kansa pidettyä aiheesta ulkona, vaikka nato-aikeista on ollut tietoa jo pitkään.

Kun Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti paheni, se oli se odotettu "syy" nostaa nato-jäsenyys tapetille. Todellisuudessa Venäjän ja Ukrainan väliset kiistat ei ole koskaan ollut meihin kohdistuva uhka, eikä antanut mitään viitteitä, että "seuraavaksi Venäjä hyökkää Suomeen!", mutta koska nato-jäsenyys on päätetty, niin tietenkin Ukrainan konflikti käytetään hyväksi ja siitä tehtiin "uhka" Suomelle.

Miksi kuvittelitte, että valtamedia aloitti massiivisen antivenäjäpropagoinnin ja on käyttänyt kaikki keinot ja ylisanat suomalaisten suggerointiin "venäjäuhasta"? No juuri siksi, että nato-jäsenyys nähtäisiin uudessa valossa, erityisesti sellaisessa, että Venäjällä on "aikeet" hyökätä Suomeen ja vain nato-jäsenyys voi meidät pelastaa. Meihin on niin surullisen helppo vaikuttaa ja saada meidät toimimaan kollektiivisesti, jopa häpeämään haluamme olla puolueettomia ja nato-kriittisiä; siksi nyt kilpaa julistamme, häpeissämme, kuinka Venäjä uhkaa meitä, vaikka se ei ole oikeasti uhannut. Toki osa on niin naiiveja, että heihin uppoaa helpostikin sopivat "totuudet". No, nyt kun ollaan tässä pisteessä, että olemme Lännen "suostuttelemana" julistaneet Venäjälle vihollisuuden, niin nyt vähän helpottaa, kun voidaankin käyttää Venäjän reaktioita "hyvittämään" toimiamme.

Näin rikoimme rauhan ja diplomatian naapurimme kanssa, mutta emme siksi, että Venäjä toimii samoin kuin USA, vaan siksi, että Suomen päättäjät ovat Lännen talutushihnassa, vailla omaa tahtoa. Onko nyt hyvä?

11

124

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä putinin laajentumissuunnitelmat ovat tuotakin vanhempia.

  • Anonyymi

   Hienoa ettei enää olla venäjän talutushihnassa vaan viimein löytyy omaa tahtoa ja harkintaa.

   Venäläisenä et tietysti tiedä parlamentaarisesta demokratiasta mitään.

  • Anonyymi

   Venäjän vallanhimoinen ja sairas diktaattori Putin päätti suomalaisten puolesta Suomen liittymisestä Natoon.

  • Anonyymi

   Sinulla on vähän nuo kausaliteetti kysymykset hakusessa. Ei nato laajene. Siihen liitytään hakemuksen perusteella.

  • Anonyymi

   Ei sen Nato-jäsenyyden pidä merkitä huonoja suhteita Venäjään. Päinvastoin Suomen pitää edelleen olla Venäjän ystävä. Putinin jälkeen Venäjä voi muuttua hyvään suuntaan. Joku Navalnyikin on ihan asiallinen äijä.

  • Anonyymi

   Venäjän asiamiestä raivostuttaa se fakta, että Natoon liitytään omasta vapaasta tahdosta ja pyynnöstä, kun taas kukaan ei liity Venäjään muuten kuin pakolla ja sotatoimin.

   Venäjän Duuman varapuhemies Pjotr Tolstoi, joka edustaa presidentti Vladimir Putinin valtapuoluetta Yhtenäistä Venäjää, sanoi duumassa järjestetyssä tilaisuudessa, että hänen mielestään Venäjälle pitäisi palauttaa vanhan imperiumin rajat, joihin kuuluu siis myös Suomi. Tolstoi ei kertonut, millä tapaa hän ajattelee imperiumin palauttamisen tapahtuvan. Hänen mukaansa se voisi kuitenkin toteutua seuraavien kymmenen vuoden kuluessa.

  • Anonyymi

   Putinin ansiosta saamme vihdoin Suomen Naton jäseneksi. Tilaisuus olisi pitänyt käyttää jo ajat sitten, mutta parempi myöhään.

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ei ole eikä tule mitään eturintamaa. Britannia, USA, Saksa ja Ranska, eli kaikki vahvimmat Nato-maat ja sotilaallsset suurvallat, ovat luvanneet Suomelle ja Ruotsille sotilaallista tukea Nato-prosessin ajaksi.

    Putleri on toki idiootti, mutta hänkään ei ole niin idiootti että avaisi jonkun toisen rintaman kaikkia vahvimpia Nato-maita vastaan, kun on kaulaansa myöten lirissä jo Ukrainassakin.

    "On mahdotonta ajatella, ettei Britannia tulisi Suomen ja Ruotsin avuksi huolimatta siitä, missä vaiheessa Nato-prosessia ne ovat, sanoi Britannian puolustusministeri. Britannia tulisi Suomen ja Ruotsin avuksi, jos niihin hyökättäisiin, olivat maat sotilasliitto Naton jäseniä tai eivät."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ei mitään eturintamaa tule. Yhtään Natomaata vastaan ei ole koskaan hyökätty, eikä tulla hyökkäämään. Sehän tiltua vituttaa.


  • Anonyymi

   Niin Suomessahan ei ole demokratiaa, suon on Oligarkia.

  • Anonyymi

   Kaveri puhuu asiaa

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   544
   3339
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   131
   2536
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   20
   2142
  4. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1353
  5. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   215
   1238
  6. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1012
  7. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   194
   952
  8. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   96
   951
  9. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   278
   850
  Aihe