Sotaan Ukrainassa on kolme skenaariota, ja niistä kahdessa Venäjä selviytyy voittajana

Anonyymi

Alan jo pakkaamaan vähän tavaraa, nyt on tilaisuus kostaa historian vääryydet...

Jos Ukraina ei saa lisäjoukkoja ajaakseen venäläiset pois maastaan, Venäjä voittaa sodan, sanoo kuusi vuotta Ukrainaa neuvonut yhdysvaltalainen kenraalimajuri. Ukrainan voitto vaatisi huomattavaa lisätukea länneltä.

KANSAINVÄLISEN yhteisön täytyy lisätä tukeaan Ukrainalle reilusti, jos se haluaa Ukrainan pystyvän ajamaan venäläiset pois maaperältään, arvioi Yhdysvaltojen entinen Euroopan erityisoperaatioiden komentaja, eläköitynyt Yhdysvaltain armeijan kenraalimajuri Mike Repass CNN:n haastattelussa.

Repassin mukaan kaikissa muissa skenaarioissa Venäjä voi julistaa voiton sodasta.

REPASS on neuvonut Ukrainan armeijaa viimeisten kuuden vuoden ajan Yhdysvaltain hallinnon valtuuttamana. Hänen mukaansa sodankululla on kolme ilmiselvää skenaariota.

Ensimmäisessä venäläiset hallitsisivat taisteluita ja voittavat, toisessa ukrainalaiset.
Kolmannessa skenaariossa jäädään umpikujaan, jossa tilanne junnaa paikoillaan. Kaksi näistä kolmesta skenaariosta Venäjä voisi julistaa voitoksi, Repass toteaa.

Umpikujaskenaariossa Venäjä voisi yksinkertaisesti julistaa voittaneensa ja jatkaa hallitsemiensa alueiden miehittämistä hamaan tulevaisuuteen. Tämä ei antaisi Venäjälle täydellistä voittoa Ukrainasta, mutta joka tapauksessa sellaisen voiton, jossa se olisi onnistunut laajentamaan hallitsemiaan alueita merkittävästi.

Ukraina voisi siis voittaa ainoastaan, jos sen onnistuisi puolustamisen lisäksi myös hyökätä ja ajaa Venäjän joukot ulos maasta. Siihen se tarvitsee vielä paljon apua länneltä.

KAIKKIEN ajatukset ovat tällä hetkellä meneillään olevassa sodankulussa, eli varusteiden toimittamisessa Ukrainaan, Repass sanoo. Ukraina kuitenkin tarvitsee vahvistuksia ajaakseen Venäjän pois Ukrainasta.

Tällä hetkellä Ukrainalla ei ole siihen riittävästi taisteluvoimaa eli varusteita, tulivoimaa ja koulutettuja sotilaita.
Venäjällä tulee aina olemaan miesylivoima Ukrainaan nähden. ”Ei ehkä parempia joukkoja, mutta enemmän”, Repass toteaa. Tilanteen pitkittyessä asetelma alkaa kääntyä Venäjän voitoksi, ellei Ukraina saa joukoilleen lisätukea.

”Uskon, että Nato-maissa ja kansainvälisessä yhteisössä alkaa yhä enenevissä määrin olla ymmärrystä siitä, että meidän täytyy tehdä muutakin kuin varustaa Ukrainan tämänhetkistä taistelua”, Repass sanoo.

REPASSIN mukaan Yhdysvaltain ja sen liittolaisten olisi tehtävä neljä asiaa: heikennettävä Venäjää vahvistamalla Ukrainan taistelukykyä, vahvistettava omaa ja Naton puolustuskykyä sekä heikennettävä Venäjän asevoimia ja sen valmiuksia.

Neljäntenä Repassin mukaan olisi varmistettava Venäjän häviö Ukrainassa. Hän kertoo se olevan mahdollista kouluttamalla Ukrainalle strategisia ja operatiivisia reservijoukkoja, joilla on kyky suorittaa hyökkäysoperaatioita venäläisten ajamiseksi pois Ukrainasta ja maan rajojen turvaamiseksi.

jatkuu
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008797164.html?utm_medium=alsoreadthese&utm_campaign=hs_tf&utm_source=www.is.fi

12

127

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nato Tiltujen Natoon pakeneminen on kaikissa skenaarioissa keskeinen ilmiö. :)

   Natoooooooooooooooooon!!!

   • Anonyymi

    Stallari Tarkkispoika kirkuu taas tuskaansa! Venäjä ei voita edes tätä!


  • Anonyymi

   Kyllä. lännen on tuettava Ukrainaa entistä enemmän ja tarvittaessa osallistuttava sotaan. Sotilaallisen paineen lisääminen Venäjän kaikille rajoille olisi myös tarpeen.

   Kaikkien suojaa hakevien rajamaiden tulisi saada täydet takuut. Naton jäseneksi ei tarvitse päästä esimerkiksi Kazakstanin kaltaisia maita, mutta jos ne tuntevat Venäjän uhkaavan itseään, niiden täytyy saada täysi suoja niin, ettei Venäjä voi vallata niitä ja aiheuttaa lisää ongelmia maailmantalouteen.

   Sotavoimin voidaan rajoittaa, että Venäjä törttöilyt vaikuttavat mahdollisimman paljon vain siihen itseensä. Alkaen siitä, että estetään sitä tuhoamasta muita maita sotaromuillaan.

  • Anonyymi

   Suomalainen vapaaehtoinen sotilas Ari on lähtenyt Donbassiin jo vuonna 2015 puolustamaan Suomea Yhdysvaltain aggressiota vastaan, kuten hän kertoo tällä vuonna 2015 kuvatulla videolla. Suomen valtamedia valehteli Ukrainan tapahtumista siis jo vuosina 2014-2015. Mutta se piru, mikä mediassa on nyt merrassa tässä tämän päivän Ukrainan kriisin valheellisessa uutisoinnissa, joka noudattelee täysin globalistien maailman tuhoamisen käsikirjoitusta, on suoraan itsensä pääpaholaisen talutusnuorassa.

   Suomen kansan silmät ja korvat on suollettu täyteen täysin valheellista lännen tuottamaa propagandaa tästä nykyisestä Ukrainan kriisistä. Nyt on korkea aika avata ne median valheiden sokaisemat silmät ja alkaa ottamaan asioista itse selvää, kuten Arikin ohjeisti viisaasti videollaan. Miksi media sitten valehtelee meille? Jotta suomalaisten mieliin saataisiin pelattua täysin väärä tilannekuva, jotta kansa huutaisi sen seurauksena pelastajakseen päättäjien tarjoamaa pääpaholaista nimeltä Nato. Tässä on kyse samasta kuviosta kuin koronahuijauksessa. Luo täysin liioiteltu virusuhka – tarjoa ainoaksi “pelastajaksi” väestönvähennys piikkiä. Päättäjät tahtovat Suomen sotaan. He tuhoavat maamme tarkoituksellisesti.

   • Anonyymi

    Elävästä elämästä eriytyneen piikkikammoisen hörhön itkupotkuraivaritilitys!

    Sinä ja luopio Arisi olette mahdollisimman kauas etääntyneet Suomen ja suomalaisten eduista!


   • Anonyymi

    Kyllä alkaa kremlin trolleilla olla epätoivoista tilitystä.


  • Anonyymi

   USA tietää homman nimen ja poikkeuslaki Lend and Lease vahvistettiin.

   Se on Venäjän sota ohi.

   • Anonyymi

    Tai ydinsodan vahvistettu alkupiste, ;)


  • Anonyymi

   Ihan heti ei tule mieleen mitään sellaista tuossa Venäjän käynnistämässä ja jo yli 8 vuotta jatkuneessa sodassa, mitä voisi voitoksi kutsua, jos voitolla tarkoitetaan jotain saavutettua hyötyä.
   Venäjä on taloudellisessa ja imagollisessa syöksykierteessä ja siitä on tullut kansainvälinen hylkiövaltio. Venäjä uppoaa yhä syvemmälle diktatuuriin? Taloudellinen, yhteiskunnallinen, kulttuurinen, teknologinen jne yhteistyö muiden vähänkn kehittyneiden valtioiden kanssa on tuhoutunut vuosiksi ehkä kymmeniksi vuosiksikin. Nykyhallinnon on mahdotonta nostaa Venäjä hylkiövaltiostatuksesta ylös.

   Onko tosiaan tavoitteena ole Ukrainan tuhoaminen tuon arvoinen juttu?

   Ja kaiken lisäksi Venäjän armeija onkin osoittautunut kyvyiltään varsin keskinkertaiseksi, heikosti johdettu ja katastrofaalisen huono moraali ja motivaatio on suorastaan surkeaa. Ei ole sotilaallisen suurvallan uskottava armeija. Maine on tältäkin osin romahtanut.
   Ainoastaan ydinaseet herättävät jonkinasteista kunnioitusta ja pelkoa siinä mielessä, että Venäjä voisi turvautua niihin, kun muuta kykyä ei sotavoimalla oikein näytä olevan.

   Mikä on se voitto, jota Venäjä uskoo saavansa?

   • Anonyymi

    "Tai ydinsodan vahvistettu alkupiste, ;)"

    Ihan mihin sinä Nato Hintii sen haluat sijoittaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Tai ydinsodan vahvistettu alkupiste, ;)"

    Ihan mihin sinä Nato Hintii sen haluat sijoittaa?

    Stallari ei enää pärjää ilman nimittelyjä?


  • Anonyymi

   Venäjä voi ehkä valloittaa lisää alueita Ukrainassa mutta silti se ei voitaa enää mitään.
   Venäjälle ei tule eikä jää muuta kuin 3-4 sukupolven häpeä ja vuosisatojen muisto hyökkäyksestä, sodasta, sotarikoksista, tuhoista ja kansanmurhasta. Sitä sanotaan rappioksi ja se vaikuttaa siten että Venäjän tulevaisuus on huonolla pohjalla. Historia toistaa itseään ja tapahtumien kulku voi olla sama kun Neuvostoliitossa tapahtui.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   540
   3285
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   126
   2506
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   20
   2122
  4. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1323
  5. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   1219
  6. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   991
  7. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   194
   941
  8. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   94
   936
  9. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   278
   843
  Aihe