Sotaan Ukrainassa on kolme skenaariota, ja niistä kahdessa Venäjä selviytyy voittajana

Anonyymi

Alan jo pakkaamaan vähän tavaraa, nyt on tilaisuus kostaa historian vääryydet...

Jos Ukraina ei saa lisäjoukkoja ajaakseen venäläiset pois maastaan, Venäjä voittaa sodan, sanoo kuusi vuotta Ukrainaa neuvonut yhdysvaltalainen kenraalimajuri. Ukrainan voitto vaatisi huomattavaa lisätukea länneltä.

KANSAINVÄLISEN yhteisön täytyy lisätä tukeaan Ukrainalle reilusti, jos se haluaa Ukrainan pystyvän ajamaan venäläiset pois maaperältään, arvioi Yhdysvaltojen entinen Euroopan erityisoperaatioiden komentaja, eläköitynyt Yhdysvaltain armeijan kenraalimajuri Mike Repass CNN:n haastattelussa.

Repassin mukaan kaikissa muissa skenaarioissa Venäjä voi julistaa voiton sodasta.

REPASS on neuvonut Ukrainan armeijaa viimeisten kuuden vuoden ajan Yhdysvaltain hallinnon valtuuttamana. Hänen mukaansa sodankululla on kolme ilmiselvää skenaariota.

Ensimmäisessä venäläiset hallitsisivat taisteluita ja voittavat, toisessa ukrainalaiset.
Kolmannessa skenaariossa jäädään umpikujaan, jossa tilanne junnaa paikoillaan. Kaksi näistä kolmesta skenaariosta Venäjä voisi julistaa voitoksi, Repass toteaa.

Umpikujaskenaariossa Venäjä voisi yksinkertaisesti julistaa voittaneensa ja jatkaa hallitsemiensa alueiden miehittämistä hamaan tulevaisuuteen. Tämä ei antaisi Venäjälle täydellistä voittoa Ukrainasta, mutta joka tapauksessa sellaisen voiton, jossa se olisi onnistunut laajentamaan hallitsemiaan alueita merkittävästi.

Ukraina voisi siis voittaa ainoastaan, jos sen onnistuisi puolustamisen lisäksi myös hyökätä ja ajaa Venäjän joukot ulos maasta. Siihen se tarvitsee vielä paljon apua länneltä.

KAIKKIEN ajatukset ovat tällä hetkellä meneillään olevassa sodankulussa, eli varusteiden toimittamisessa Ukrainaan, Repass sanoo. Ukraina kuitenkin tarvitsee vahvistuksia ajaakseen Venäjän pois Ukrainasta.

Tällä hetkellä Ukrainalla ei ole siihen riittävästi taisteluvoimaa eli varusteita, tulivoimaa ja koulutettuja sotilaita.
Venäjällä tulee aina olemaan miesylivoima Ukrainaan nähden. ”Ei ehkä parempia joukkoja, mutta enemmän”, Repass toteaa. Tilanteen pitkittyessä asetelma alkaa kääntyä Venäjän voitoksi, ellei Ukraina saa joukoilleen lisätukea.

”Uskon, että Nato-maissa ja kansainvälisessä yhteisössä alkaa yhä enenevissä määrin olla ymmärrystä siitä, että meidän täytyy tehdä muutakin kuin varustaa Ukrainan tämänhetkistä taistelua”, Repass sanoo.

REPASSIN mukaan Yhdysvaltain ja sen liittolaisten olisi tehtävä neljä asiaa: heikennettävä Venäjää vahvistamalla Ukrainan taistelukykyä, vahvistettava omaa ja Naton puolustuskykyä sekä heikennettävä Venäjän asevoimia ja sen valmiuksia.

Neljäntenä Repassin mukaan olisi varmistettava Venäjän häviö Ukrainassa. Hän kertoo se olevan mahdollista kouluttamalla Ukrainalle strategisia ja operatiivisia reservijoukkoja, joilla on kyky suorittaa hyökkäysoperaatioita venäläisten ajamiseksi pois Ukrainasta ja maan rajojen turvaamiseksi.

jatkuu
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008797164.html?utm_medium=alsoreadthese&utm_campaign=hs_tf&utm_source=www.is.fi

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nato Tiltujen Natoon pakeneminen on kaikissa skenaarioissa keskeinen ilmiö. :)

      Natoooooooooooooooooon!!!

      • Anonyymi

        Stallari Tarkkispoika kirkuu taas tuskaansa! Venäjä ei voita edes tätä!


    • Anonyymi

      Kyllä. lännen on tuettava Ukrainaa entistä enemmän ja tarvittaessa osallistuttava sotaan. Sotilaallisen paineen lisääminen Venäjän kaikille rajoille olisi myös tarpeen.

      Kaikkien suojaa hakevien rajamaiden tulisi saada täydet takuut. Naton jäseneksi ei tarvitse päästä esimerkiksi Kazakstanin kaltaisia maita, mutta jos ne tuntevat Venäjän uhkaavan itseään, niiden täytyy saada täysi suoja niin, ettei Venäjä voi vallata niitä ja aiheuttaa lisää ongelmia maailmantalouteen.

      Sotavoimin voidaan rajoittaa, että Venäjä törttöilyt vaikuttavat mahdollisimman paljon vain siihen itseensä. Alkaen siitä, että estetään sitä tuhoamasta muita maita sotaromuillaan.

    • Anonyymi

      Suomalainen vapaaehtoinen sotilas Ari on lähtenyt Donbassiin jo vuonna 2015 puolustamaan Suomea Yhdysvaltain aggressiota vastaan, kuten hän kertoo tällä vuonna 2015 kuvatulla videolla. Suomen valtamedia valehteli Ukrainan tapahtumista siis jo vuosina 2014-2015. Mutta se piru, mikä mediassa on nyt merrassa tässä tämän päivän Ukrainan kriisin valheellisessa uutisoinnissa, joka noudattelee täysin globalistien maailman tuhoamisen käsikirjoitusta, on suoraan itsensä pääpaholaisen talutusnuorassa.

      Suomen kansan silmät ja korvat on suollettu täyteen täysin valheellista lännen tuottamaa propagandaa tästä nykyisestä Ukrainan kriisistä. Nyt on korkea aika avata ne median valheiden sokaisemat silmät ja alkaa ottamaan asioista itse selvää, kuten Arikin ohjeisti viisaasti videollaan. Miksi media sitten valehtelee meille? Jotta suomalaisten mieliin saataisiin pelattua täysin väärä tilannekuva, jotta kansa huutaisi sen seurauksena pelastajakseen päättäjien tarjoamaa pääpaholaista nimeltä Nato. Tässä on kyse samasta kuviosta kuin koronahuijauksessa. Luo täysin liioiteltu virusuhka – tarjoa ainoaksi “pelastajaksi” väestönvähennys piikkiä. Päättäjät tahtovat Suomen sotaan. He tuhoavat maamme tarkoituksellisesti.

      • Anonyymi

        Elävästä elämästä eriytyneen piikkikammoisen hörhön itkupotkuraivaritilitys!

        Sinä ja luopio Arisi olette mahdollisimman kauas etääntyneet Suomen ja suomalaisten eduista!


      • Anonyymi

        Kyllä alkaa kremlin trolleilla olla epätoivoista tilitystä.


    • Anonyymi

      USA tietää homman nimen ja poikkeuslaki Lend and Lease vahvistettiin.

      Se on Venäjän sota ohi.

      • Anonyymi

        Tai ydinsodan vahvistettu alkupiste, ;)


    • Anonyymi

      Ihan heti ei tule mieleen mitään sellaista tuossa Venäjän käynnistämässä ja jo yli 8 vuotta jatkuneessa sodassa, mitä voisi voitoksi kutsua, jos voitolla tarkoitetaan jotain saavutettua hyötyä.
      Venäjä on taloudellisessa ja imagollisessa syöksykierteessä ja siitä on tullut kansainvälinen hylkiövaltio. Venäjä uppoaa yhä syvemmälle diktatuuriin? Taloudellinen, yhteiskunnallinen, kulttuurinen, teknologinen jne yhteistyö muiden vähänkn kehittyneiden valtioiden kanssa on tuhoutunut vuosiksi ehkä kymmeniksi vuosiksikin. Nykyhallinnon on mahdotonta nostaa Venäjä hylkiövaltiostatuksesta ylös.

      Onko tosiaan tavoitteena ole Ukrainan tuhoaminen tuon arvoinen juttu?

      Ja kaiken lisäksi Venäjän armeija onkin osoittautunut kyvyiltään varsin keskinkertaiseksi, heikosti johdettu ja katastrofaalisen huono moraali ja motivaatio on suorastaan surkeaa. Ei ole sotilaallisen suurvallan uskottava armeija. Maine on tältäkin osin romahtanut.
      Ainoastaan ydinaseet herättävät jonkinasteista kunnioitusta ja pelkoa siinä mielessä, että Venäjä voisi turvautua niihin, kun muuta kykyä ei sotavoimalla oikein näytä olevan.

      Mikä on se voitto, jota Venäjä uskoo saavansa?

      • Anonyymi

        "Tai ydinsodan vahvistettu alkupiste, ;)"

        Ihan mihin sinä Nato Hintii sen haluat sijoittaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tai ydinsodan vahvistettu alkupiste, ;)"

        Ihan mihin sinä Nato Hintii sen haluat sijoittaa?

        Stallari ei enää pärjää ilman nimittelyjä?


    • Anonyymi

      Venäjä voi ehkä valloittaa lisää alueita Ukrainassa mutta silti se ei voitaa enää mitään.
      Venäjälle ei tule eikä jää muuta kuin 3-4 sukupolven häpeä ja vuosisatojen muisto hyökkäyksestä, sodasta, sotarikoksista, tuhoista ja kansanmurhasta. Sitä sanotaan rappioksi ja se vaikuttaa siten että Venäjän tulevaisuus on huonolla pohjalla. Historia toistaa itseään ja tapahtumien kulku voi olla sama kun Neuvostoliitossa tapahtui.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe