Nato-hysteria?

Anonyymi

En jaksa olla ihmettelemättä tätä Suomen ns. hysteriaa eli pelkoa tähän Natoon liittymiseen. Tarkoitan siis myös varovaisuutta ja hidastelua.

Ei ole olemassa mitään merkittävää riskiä liittyä tai hakea Natoon, tai mihinkään muuhunkaan. Venäjän uhkailut on pelkkää "leukojen louskutusta". Pelkkää typerää ja naurettavaa uhkailua. Se ei johda mihinkään. Se on jo todistettu esim. Baltan maiden suhteen.

Venäjä pitää meitä toki naapurimaana, kun sitä olemme, mutta emme kuulu sen ns. henkiseen toivepiiriin niin, että sitä kiinnostaisi ottaa meidät "etupiiriinsä" ja holhoukseensa. Ukraina ja Valko-Venäjä siihen kuuluu. Ei Suomi, saati sitten Ruotsi.

Eräs Persu Kansanedustaja sanoi radiossa, että Suomi olisi voinut tai kannattanut liittyä jo silloin kun Nato perustettiin 1949, kuten Norja. Naton-perustajajäseniä. No en ota kantaa siihen, mutta olisimme voineet liittyä jo 90-luvulla, tai silloin samalla kun Baltit liittyivät. Mutta kun ei. Meille tuli silloin Vasemmistohallitus.

Kaiken huippu tässä jahkailussa olisi ollutkin vielä se, että oltaisiin päätetty järjestää nyt kansanäänestys asiasta. Kyllä-voittoinen se olisi kyllä ollut, mutta sekin olisi varmaan ollut "Suuntaa antava" kansanäänestys, kuten silloin kun päätimme EU-jäsenyydestä.

Kyllä Suomen pitäisi hakea patenttia Suuntaa antavalle kansanäänestykselle. Ei missään muualla maailmassa ole sellaista. Sitä kutsutaan yleensä Gallupiksi. :)

18

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Välittömästi natoon hakemus ilman vetkutteluja niin saadaan Suomeen ikioma sota. Se olisi asiallinen homma, sodilla ennenkin ratkottu erimielisyydet. Putin taitaa olla niin saamaton ettei saa edes aikaiseksi Suomen pommitusta. Toivottavasti ryhdistäytyy.

   • Anonyymi

    Sodi sinä lapsi aivan itekses ja jätä aikuisten asiat muille.


   • Anonyymi

    Nato turvaa Suomen itsenäisyyden ja demokratian ja sananvapauden.


  • Anonyymi

   Putinisti Halonen lakkautti joukko-osastoja ja varuskuntia.Samalla kieltämässä maamiinat.Sdp saanut yli 32 000 000 euroa lahjuksia venäjältä.Kansliapäällikkö Pokka torppasi tutkimukset lahjonnan osalta.Sovjetfinland voimissaan.Rusin kertomaa.

  • Anonyymi

   Gallupin toteutuksen pitää kestää kriittinen tarkastelu.Tähän mennessä yksikään ei sitä läpäise.Ikähajonta olematon.Kohderyhmät duodatettu valmiiksi.Kysymykset manipuloivia etc.Aivan lapsenkengissä homma. Taloustutkimus sekä kantar oikeistorahoitteisia. Molemmilla useita nimenvaihdoksia vuosien varrella.Lobbareita täynnä.

   • Anonyymi

    Ja höpö höpö, tarkemmin tuota trollausta ei kannata kommentoida.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja höpö höpö, tarkemmin tuota trollausta ei kannata kommentoida.

    Katsoppas omistajat vuosien varrelta Wikipediasta niin ymmärrät ehkä paremmin.Trollausta?Skeptisesti suhtautuvaa pidät trollina!Vanhuksilta tai lapsilta nuorisosta puhumattakaan ei kysytty yhtään mitään. Gallupin ikähajonta ei käy ilmi mitenkään.Internet-gallupit jo kohderyhmältään rajoittuneita.Kantar TNS alias WPP:KantarGallup TNS EMNID Medien- und Sozialforshung GmbH.Taloustutkimus Eeero Lehden lafka.Karkeasti suuntaa antavia tuloksia joka kerta.Sopivasti suodatettua tutkimusta.Banderollissaan lukee Ehkä suomen parasta tutkimustietoa.Todellakin._Rahkosen mielestä Espoo ylikallis nukkumalähiö. Muutti itse takahikiälle jorpakon reunalle murmijärvelle.Kotoisin keski-Suomen tuppukylältä.Poseeraa em banderollin edssä haastatteluissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja höpö höpö, tarkemmin tuota trollausta ei kannata kommentoida.

    MTV kaksi viikkoa sitten olleessa gallupissa jätti kysymättä mielipidettä yli 64-vuotiailta! Voiko tuollaista edes gallupiksi kutsua?


  • Anonyymi

   "Venäjä pitää meitä toki naapurimaana, kun sitä olemme, mutta emme kuulu sen ns. henkiseen toivepiiriin niin, että sitä kiinnostaisi ottaa meidät "etupiiriinsä""

   Historiallinen fakta vain kertoo että venäjällä ei ole naapurimaata joka voisi olla puolueeton se on joko "suomettunut valtio" joka kysyy tärkeimmät poliittiset päätökset Kremlistä ja toimii Kremlin käskyjen mukaan toinen vaihtoehto on että näin ei toimita ja kyseinen valtio luokitellaan fasistiseksi viholliseksi.Puolueettomuus itsenäisenä suvereenina valtiona sellaisenaan on aivan tuntematon käsite venäläiselle heidän naapurissaan.

   Suomi päästessään suomettuneesta hallituksestaan ja -90 luvusta eroon on joutunut aivan samojen syytteiden kohteeksi kuin Ukraina joutui .
   Suomea käsitellään tällä hetkellä venäjän mediassa natsimyönteisenä fasistivaltiona joka on tehnyt kansanmurhia karjalassa .

   Natoon liittyminen on varmaan Suomen yksi tärkeimmistä ja viisaimmista päätöksistä tämän hetken maailmassa jossa hyvin epävakaa venäjä naapurissa tekee jatkuvasti mitä harkitsemattomampia liikkeitä ulkopolitiikassaan ja näyttää ettei sen diktaattorin Putinin toimissa ole mitään ennustettavuutta koska hän ei aja edes venäjän etua päätöksissään vaan täysin omia intressejään vallassa pysymisen ja muiden syidensä vuoksi se tekee venäjästä täysin arvaamattoman naapurin.

   Voimme vain aavistella Putinin harhaisia tavoitteita näillä toimillaan hänen aikaisemmista vuosien varrella pitämistä puheista ja ne näyttävät siihen suuntaan että hänen tarkoitus oli rakentaa venäjän imperiumi uudelleen ja liittää siihen tsaarinvallan aikaiset nykyisin itsenäistyneet maat kun tuo haihattelu loppui alkuunsa nyt Ukrainassa realimaailmassa ja unelma tuhoutui ensimetreillä kukaan ei tiedä Putinin pettymyksen jälkeistä seuraavaa siirtoa

  • Anonyymi

   Tässä aloittajan kommentti vaan. Hyvää keskustelua sain aikaan, öh. Sekin on täällä näköjään mahdollista. ;) Jotenkin tuntuu, että käsite Puolueettomuus taitaa olla venäläistä alkuperää? Nythän ne ainakin kutsuvat sitä Neutraaliudeksi.

   Elikkä siis suomennettuna: Suostu Suomi siihen kaikkeen mitä sanomme ja haluamme, ja ole hiljaa meidän suhteen.

   Miten "Äiti-Venäjä" voi olla mustasukkainen "Suomi-Neidolle" joka flirttailee Lännen kanssa? Tämä menee ihan naisten väliseksi kinasteluksi taas kerran.

   • Anonyymi

    "Elikkä siis suomennettuna: Suostu Suomi siihen kaikkeen mitä sanomme ja haluamme, ja ole hiljaa meidän suhteen."

    Siinähän se hyvin kiteytettynä


  • Anonyymi

   Median käsittelyyn mahtuu vain yksi suuri asia kerrallaan. Nyt se on jonkin aikaa natojäsenyys. Koska suomalaisten turvallisuuspoliittiset tunteet ovat sattuneista syistä hieman kuohahtaneet ja jäsenyyden kannatus päässyt irti kahleistaan, syntyy siitä pakostakin aloittajan mainitsemaa sanottakoon lainausmerkeissä "hysteriaa".

   Tämä on nyt kuitenkin käytävä läpi kaikilla yhteiskunnan tasoilla, pitipä keskustelujen sävyistä tai ei.

  • Anonyymi

   Niin paljon kerrotaan Venäjästä negaatioita, että sillä menee kaikesta päätellen paremmin kuin väitetäänkään. Mut ei hätää sitä maata vihaajville, kyllä Ukraina taas kertoo teidän lohdutukseks!

   • Anonyymi

    "Kaikesta päätellen" sinun johtopäätöksesi ei perustu mihinkään.


  • Anonyymi

   Aloittajan pähkäilyihin sananmuodoista toteaisin, että koska sana "gallup" ei ole kieleemme kuuluva sana niin on hyvä kun on sellainen sana kuin kansanäänestys, olkoot se sitten sovittu sitovaksi mikä sekin on tapauskohtaisesti mahdollista tai vain neuvoa- antavaksi.

   • Anonyymi

    Koska sitova kansanäänestys ei kuulu käsitteenä lainsäädäntöömme, on hyvä kun on sellainen kuin kansanedustuslaitos eli Eduskunta, jolle kuuluu tehdä päätös natojäsenyydestä.


  • Anonyymi

   Eipä siitä uskalleta kansanäänestystä järjestää?

   • Anonyymi

    Eipä sille ole mitään tarvettakaan.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   368
   3530
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   3029
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   102
   1644
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   1415
  5. 64
   1219
  6. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   131
   1204
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   442
   860
  8. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   24
   759
  9. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   225
   750
  10. Tänään puhutaan loukkauksista

   (En huomioi sua röllikkä tänään, koska päänsärkyisenä ei huvita vääntää sun kans riitaa) Ihmisetkokee erilailla asioita. Toiset loukkaantuu pienemmis
   Ikävä
   118
   737
  Aihe