Nato-hysteria?

Anonyymi

En jaksa olla ihmettelemättä tätä Suomen ns. hysteriaa eli pelkoa tähän Natoon liittymiseen. Tarkoitan siis myös varovaisuutta ja hidastelua.

Ei ole olemassa mitään merkittävää riskiä liittyä tai hakea Natoon, tai mihinkään muuhunkaan. Venäjän uhkailut on pelkkää "leukojen louskutusta". Pelkkää typerää ja naurettavaa uhkailua. Se ei johda mihinkään. Se on jo todistettu esim. Baltan maiden suhteen.

Venäjä pitää meitä toki naapurimaana, kun sitä olemme, mutta emme kuulu sen ns. henkiseen toivepiiriin niin, että sitä kiinnostaisi ottaa meidät "etupiiriinsä" ja holhoukseensa. Ukraina ja Valko-Venäjä siihen kuuluu. Ei Suomi, saati sitten Ruotsi.

Eräs Persu Kansanedustaja sanoi radiossa, että Suomi olisi voinut tai kannattanut liittyä jo silloin kun Nato perustettiin 1949, kuten Norja. Naton-perustajajäseniä. No en ota kantaa siihen, mutta olisimme voineet liittyä jo 90-luvulla, tai silloin samalla kun Baltit liittyivät. Mutta kun ei. Meille tuli silloin Vasemmistohallitus.

Kaiken huippu tässä jahkailussa olisi ollutkin vielä se, että oltaisiin päätetty järjestää nyt kansanäänestys asiasta. Kyllä-voittoinen se olisi kyllä ollut, mutta sekin olisi varmaan ollut "Suuntaa antava" kansanäänestys, kuten silloin kun päätimme EU-jäsenyydestä.

Kyllä Suomen pitäisi hakea patenttia Suuntaa antavalle kansanäänestykselle. Ei missään muualla maailmassa ole sellaista. Sitä kutsutaan yleensä Gallupiksi. :)

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Välittömästi natoon hakemus ilman vetkutteluja niin saadaan Suomeen ikioma sota. Se olisi asiallinen homma, sodilla ennenkin ratkottu erimielisyydet. Putin taitaa olla niin saamaton ettei saa edes aikaiseksi Suomen pommitusta. Toivottavasti ryhdistäytyy.

      • Anonyymi

        Sodi sinä lapsi aivan itekses ja jätä aikuisten asiat muille.


      • Anonyymi

        Nato turvaa Suomen itsenäisyyden ja demokratian ja sananvapauden.


    • Anonyymi

      Putinisti Halonen lakkautti joukko-osastoja ja varuskuntia.Samalla kieltämässä maamiinat.Sdp saanut yli 32 000 000 euroa lahjuksia venäjältä.Kansliapäällikkö Pokka torppasi tutkimukset lahjonnan osalta.Sovjetfinland voimissaan.Rusin kertomaa.

    • Anonyymi

      Gallupin toteutuksen pitää kestää kriittinen tarkastelu.Tähän mennessä yksikään ei sitä läpäise.Ikähajonta olematon.Kohderyhmät duodatettu valmiiksi.Kysymykset manipuloivia etc.Aivan lapsenkengissä homma. Taloustutkimus sekä kantar oikeistorahoitteisia. Molemmilla useita nimenvaihdoksia vuosien varrella.Lobbareita täynnä.

      • Anonyymi

        Ja höpö höpö, tarkemmin tuota trollausta ei kannata kommentoida.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja höpö höpö, tarkemmin tuota trollausta ei kannata kommentoida.

        Katsoppas omistajat vuosien varrelta Wikipediasta niin ymmärrät ehkä paremmin.Trollausta?Skeptisesti suhtautuvaa pidät trollina!Vanhuksilta tai lapsilta nuorisosta puhumattakaan ei kysytty yhtään mitään. Gallupin ikähajonta ei käy ilmi mitenkään.Internet-gallupit jo kohderyhmältään rajoittuneita.Kantar TNS alias WPP:KantarGallup TNS EMNID Medien- und Sozialforshung GmbH.Taloustutkimus Eeero Lehden lafka.Karkeasti suuntaa antavia tuloksia joka kerta.Sopivasti suodatettua tutkimusta.Banderollissaan lukee Ehkä suomen parasta tutkimustietoa.Todellakin._Rahkosen mielestä Espoo ylikallis nukkumalähiö. Muutti itse takahikiälle jorpakon reunalle murmijärvelle.Kotoisin keski-Suomen tuppukylältä.Poseeraa em banderollin edssä haastatteluissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja höpö höpö, tarkemmin tuota trollausta ei kannata kommentoida.

        MTV kaksi viikkoa sitten olleessa gallupissa jätti kysymättä mielipidettä yli 64-vuotiailta! Voiko tuollaista edes gallupiksi kutsua?


    • Anonyymi

      "Venäjä pitää meitä toki naapurimaana, kun sitä olemme, mutta emme kuulu sen ns. henkiseen toivepiiriin niin, että sitä kiinnostaisi ottaa meidät "etupiiriinsä""


      Historiallinen fakta vain kertoo että venäjällä ei ole naapurimaata joka voisi olla puolueeton se on joko "suomettunut valtio" joka kysyy tärkeimmät poliittiset päätökset Kremlistä ja toimii Kremlin käskyjen mukaan toinen vaihtoehto on että näin ei toimita ja kyseinen valtio luokitellaan fasistiseksi viholliseksi.Puolueettomuus itsenäisenä suvereenina valtiona sellaisenaan on aivan tuntematon käsite venäläiselle heidän naapurissaan.

      Suomi päästessään suomettuneesta hallituksestaan ja -90 luvusta eroon on joutunut aivan samojen syytteiden kohteeksi kuin Ukraina joutui .
      Suomea käsitellään tällä hetkellä venäjän mediassa natsimyönteisenä fasistivaltiona joka on tehnyt kansanmurhia karjalassa .

      Natoon liittyminen on varmaan Suomen yksi tärkeimmistä ja viisaimmista päätöksistä tämän hetken maailmassa jossa hyvin epävakaa venäjä naapurissa tekee jatkuvasti mitä harkitsemattomampia liikkeitä ulkopolitiikassaan ja näyttää ettei sen diktaattorin Putinin toimissa ole mitään ennustettavuutta koska hän ei aja edes venäjän etua päätöksissään vaan täysin omia intressejään vallassa pysymisen ja muiden syidensä vuoksi se tekee venäjästä täysin arvaamattoman naapurin.

      Voimme vain aavistella Putinin harhaisia tavoitteita näillä toimillaan hänen aikaisemmista vuosien varrella pitämistä puheista ja ne näyttävät siihen suuntaan että hänen tarkoitus oli rakentaa venäjän imperiumi uudelleen ja liittää siihen tsaarinvallan aikaiset nykyisin itsenäistyneet maat kun tuo haihattelu loppui alkuunsa nyt Ukrainassa realimaailmassa ja unelma tuhoutui ensimetreillä kukaan ei tiedä Putinin pettymyksen jälkeistä seuraavaa siirtoa

    • Anonyymi

      Tässä aloittajan kommentti vaan. Hyvää keskustelua sain aikaan, öh. Sekin on täällä näköjään mahdollista. ;) Jotenkin tuntuu, että käsite Puolueettomuus taitaa olla venäläistä alkuperää? Nythän ne ainakin kutsuvat sitä Neutraaliudeksi.

      Elikkä siis suomennettuna: Suostu Suomi siihen kaikkeen mitä sanomme ja haluamme, ja ole hiljaa meidän suhteen.

      Miten "Äiti-Venäjä" voi olla mustasukkainen "Suomi-Neidolle" joka flirttailee Lännen kanssa? Tämä menee ihan naisten väliseksi kinasteluksi taas kerran.

      • Anonyymi

        "Elikkä siis suomennettuna: Suostu Suomi siihen kaikkeen mitä sanomme ja haluamme, ja ole hiljaa meidän suhteen."


        Siinähän se hyvin kiteytettynä


    • Anonyymi

      Median käsittelyyn mahtuu vain yksi suuri asia kerrallaan. Nyt se on jonkin aikaa natojäsenyys. Koska suomalaisten turvallisuuspoliittiset tunteet ovat sattuneista syistä hieman kuohahtaneet ja jäsenyyden kannatus päässyt irti kahleistaan, syntyy siitä pakostakin aloittajan mainitsemaa sanottakoon lainausmerkeissä "hysteriaa".

      Tämä on nyt kuitenkin käytävä läpi kaikilla yhteiskunnan tasoilla, pitipä keskustelujen sävyistä tai ei.

    • Anonyymi

      Niin paljon kerrotaan Venäjästä negaatioita, että sillä menee kaikesta päätellen paremmin kuin väitetäänkään. Mut ei hätää sitä maata vihaajville, kyllä Ukraina taas kertoo teidän lohdutukseks!

      • Anonyymi

        "Kaikesta päätellen" sinun johtopäätöksesi ei perustu mihinkään.


    • Anonyymi

      Aloittajan pähkäilyihin sananmuodoista toteaisin, että koska sana "gallup" ei ole kieleemme kuuluva sana niin on hyvä kun on sellainen sana kuin kansanäänestys, olkoot se sitten sovittu sitovaksi mikä sekin on tapauskohtaisesti mahdollista tai vain neuvoa- antavaksi.

      • Anonyymi

        Koska sitova kansanäänestys ei kuulu käsitteenä lainsäädäntöömme, on hyvä kun on sellainen kuin kansanedustuslaitos eli Eduskunta, jolle kuuluu tehdä päätös natojäsenyydestä.


    • Anonyymi

      Eipä siitä uskalleta kansanäänestystä järjestää?

      • Anonyymi

        Eipä sille ole mitään tarvettakaan.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe