Hoitajien palkankorotushaaveissa ei realismia

Anonyymi

Tässä hyvin kiteytetty, että hoitajien palkankorotuskiristykset ovat täysin epärealistisia, mutta silti käyttävät lakkoilemalla tilannetta röyhkeästi hyväkseen:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/36cd1089-07da-49c5-9c38-bf34b0b5787a

Me emme ole valmiita maksamaan yhtään lisää veroa tai ottamaan velkaa tässä maassa. On selvää, että työoloja on parannettava, mutta kohtuu lyhyellä koulutuksella, jossa työttömäksi ei jää ja työ on kohtuu toisintavaa, ei pilvilinnoissa pyörivissä palkkahaaveissa ole järjen hiventä. Rakenteita uudistamalla ja työperäisellä maahanmuutolla voi ratkoa hoitajapulaa. Johtamisosaamisessa varmasti parannettavaa alalla. Työn kuormittavuutta ei akateemisen erityisasiantuntijan palkoilla ongelmaa ratkaista, emmekä halua sitä maksaa. En tiedä keiden palkkoihin hoitajat palkkojaan vertaavat. Miten kohtuu toisintavasta työstä, joka maksetaan valtion kassasta, voitaisiin maksaa keskipalkkoja tai jopa akateemisten erityisasiantuntijoiden palkkoja vastaavia korvauksia. Helppo se on haluta kaikenlaista, kun pyöritään yhden alan sisällä yhdessä kuplassa. Varmasti jotkin korotukset ietyissä työtehtävissä hoitoalalla paikallaan. Toivoisi vain relismia lakkokiristyakuvioihin. Jostain se raha on otettava ja sitä haluavat aivan samoista syistä myös muut tärkeää työtä tekevät.

12

242

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Puhutaan työn rasittavuudesta ja kuormittavuudesta. Miten nämä poistuvat korkeilla palkkavaatimuksilla. Lakkoilisivat työvoiman liisäämis vaatimusta.

  • Anonyymi

   Se on nähty käytännössä. Ei liksakorotus kauan motivoi!

  • Anonyymi

   Hoitsuja vuosia yllytetty järjetömään lakkoon!

  • Anonyymi

   Sairaanhoitajille ehdottomasti lisää rahaa ja inhimillisemmät työolot rasittavuuden suhteen. Sen sijaan terveydenhuollon omahyväinen johtoporras tutkintaan holtittomien palkkojensa ja kulujensa kera! Näistä vesseleistä aiheutuu suuret kulut, kun joka kylässä, kaupungissa ja maakunnassa sekä läänissä nauttivat lokoisista oloistaan verraten sairaanhoitajiin. Aki Linden SDP on kiero, omituiset selitykset hakevat vertaistaan! Hän on lääkäri, joka viis veisaa tosiasioista. Hän kääntää kaiken sairaanhoitajien syyksi. Raukkamainen kaveri. Se on lievästi sanottu, liian lievästi

   • Anonyymi

    Kylä hoitsuila on hyvät työolot ja edut.
    Mihin narinallasi vertat?


  • Anonyymi

   Tänään juuri kuulin että mielenterveyden sairauksien puolelle ei saada työntekijöitä pysymään ja moni hoitoonpääsy siirtyy kuukausia ja ongelmat pahenee.
   Sen lisäksi kesällä kaikki leikkaukset ja toimenpiteet on pysähdyksissä kun lääkärit ja hoitajat lomailee ja osastoja suljetaan .
   Entistä enemmän vanhat ihmiset lähetetään sairaalasta kotiin yksin koska osastoilla on liikaa porukkaa ja kukaan ei huolehdi miten ikäihminen kotonaan selviää, ruokailut, lääkkeiden otot, hygienia ja vessa -asiat, sängyn puhtaustaso, puhumattakaan muusta siisteydestä.
   Tulevaisuudessa ei riitä palvelutaloja kuin pienelle osalla niitä tarvitseville ja kotihoito sakkaa ihan kunnolla, henkilökuntaa ei riittävästi eikä paljolle sairauslomille saada sijaisia ei kesälomien ajaksi eikä lyhyimmille saikkujen paikkajiksi. Kyllä hoitajien palkka on niin surke ettei siihen hakeuduta, monissa muissa töissä pääsee paljon helpommalla.

  • Anonyymi

   Valtavasti rahaa kuluu SOTE-uudistuksen myötä tuleviin uusien hyvinvointialueiden (21 kpl) virkamiesarmeijaan ja kalliisiin johtajiin. Nämä kuntien ja valtion väliin tulevien hallintohimmeleiden virkamiehillä ei vielä yhtäkään potilasta hoideta tai paloa sammuteta, vaan he pyörittävät byrokratiaa.

  • Anonyymi

   Hoitsulakko kusi!

  • Anonyymi

   Jos vertailee "hoitsujen" palkkoja muitten palkkoihin, niin onhan se reaalisesti aivan liian mitätön! Toisaalta jos sitä vertailee muihin, niin onko liian pieni vai onko muilla liian iso? 🤔

   • Anonyymi

    Liian suuri elintaso on haitaksi luonnolle.


  • Anonyymi

   Miksi ne vikisijät ei kerro Mihin verrattuna ne on palkkakuopassa?

  • Anonyymi

   AMK-palkat on enimmäkseen huonot, että oma valinta.
   Kannattaa käydä ammattikoulu; päiväpalkat monella alalla 3t-kieppeillä keskimäärin.
   Toinen vaihtoehto on muuttaa muihin Pohjoismaihin, johon Suomen pakkoruotsi antaa hyvän mahdollisuuden.
   Filippiineiltä ja Intiasta saadaan kyllä riittävästi hoitajia; tosin hekin tuppaa muuttamaan muihin Pohjoismaihin.
   Varmaan hankalaa nostaa sh:n peruspalkka keskimäärin 3t:iin. Siinähän menisi valtio konkurssiin, ja veronmaksajat eivät ole valmiita maksamaan palvelusta.
   Demokratiaa. Sen vastaveto on turkkikratia, eli diktatuuri.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   4956
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   3343
  3. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   1308
  4. Sofian piti taas matkia Martina ja ostaa samanlainen nahkatakki.

   Miksi seuraa Martina ja pukeutuu ja ostaa samoja vaatteita, on kuin kiusan tekoa .?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   820
  5. Millä vitun mandaatilla Sanna Marin

   Menee Ukrainaan heilumaan, sehän antaa Venäjälle, lisäsyyn operoida Suomeenkin?! :x
   Maailman menoa
   301
   781
  6. Ukrainalaiset varastivat kaikki ruoat

   Olimme leipäjonossa, kuten ennen eläkepäivää muutenkin. Oli jo hyvissä ajoin Ukrainan pojat tulleet. Kun ovet aukesivat, niin kaksin käsin kantoivat
   Maailman menoa
   169
   697
  7. Mä haluisin niin paljon nähdä

   Sinut.. voi tätä haluamisen määrää.. :(
   Ikävä
   27
   655
  8. Vanhemmalle södelle naiselle

   Olithan ihan mukava, ei siinä mitään mutta pysy jo kauempana minusta. Sydämeni kuuluu nyt naiselle joka voisi ikänsä puolesta olla sinun oma tyttäresi
   Tunteet
   69
   645
  9. Et sä kehtaisi kumminkään

   Et kehtaisi seistä vierelläni! Vai kehtaisitko? naiselle mieheltä
   Ikävä
   48
   635
  Aihe