Hyvää äitienpäivää!

Toivotukseni on kaikille äideille ja toivon mahdollisimman monen täälläkin kirjoittelevan tämän toivotuksen äideilleen osoittaneen. Minun lasteni - kahden poikamme - äiti, viiden lapsenlapsemme mummi ja myös viiden lapsenlapsenlapsemme isomummi saatettiin tällä ja vähän suuremmallakin joukolla perjantaina viimeiselle matkalleen.

Kauniin lähtötilaisuuden olivat poikamme järjestäneet äidilleen Pohjan 1400-luvulla rakennetun kivikirkon viereisessä siunauskappelissa. Sainhan minäkin kukkani laskea poislähtijän arkun viereen. Hienot olivat myös jatkot seurakuntakodissa. Siellä minäkin sain sanoa muistosanani lähtevälle. Tunnustan, että ääni minulla siinä pyrki vapisemaan. Ihan luonnollista.

Tänään koin jo paljolti toipuneeni liikutuksestani, mutta olin kai vielä melko herkässä tilassa. Kun nyt ekakertaa moneen päivään avasin netin, luin sieltä sellaista, joka sai minut liikuttumaan syvästikin. Eipä tässä maailmantilanteessa olisi voitu esittää parempaa äitienpäiväpuhetta kuin tämä:

https://urly.fi/2BEF

Toivottavasti jo ihan lähipäivät antavat minulle myös ilon aihetta. Eli saan kuulla valtiojohtomme päätöksestä hakea Naton jäsenyyttä. Melko huonossa - korkean ikäni mukaisessa - kunnossa alan jo olla, mutta toivottavasti saan elää vielä niin kauan että saan iloita maamme Nato-jäsenyydestä!

19

259

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuomitsen Halosen äiti vastaisena. Ei tuomitse Venäjän hyökkäystä.
   "Äiti antaa elämän, sota ottaa sen pois"
   Ukrainassa sotaa käydään nyt kolmatta kuukautta, eikä se ole säästänyt siviilejä.
   36 000 ukrainalaista naista on tullut äidiksi sodan aikana.
   – Äiti ja sota eivät sovi yhteen, ne ovat kuin valo ja pimeys.

   • Anonyymi

    Suomen ylin valtiojohto on idiootti. Lähettää asrita. Äitejä ja lapsia kuolee Ukrainassa.


  • Anonyymi

   Itse lahjoitin ja sekä jälkikasvu hyväksyi, ja myös Karjalassa kotikontunsa menettäneet vanhemmat, että lahjoitin kaikki lahjavarat Ukrainalaisille aseiden ostoon, reserviupseerijärjestö hoitaa varojen siirron ja oikeiden aseiden ostamisen.

   • Anonyymi

    Sehän oli hienosti tehty. On tullut jälkikasvusikin sinuun, kun oli noin hengessä mukana.

    :DDDDD


  • Anonyymi

   Joko se lorsaaminen niistä hautajaisista saa jatkoa? Näköjään.

  • Tehokas_SOTILAS

   Etkö tosiaan ymmärrä, että NATO:oon liittymisellä voi olla jopa kohtalokkaita haittavaikutuksia?

   • Anonyymi

    Tarja ei pääse Putinin lupaamaan linnaan asumaan.
    Varmaan kommarieukon tapauksessa.


   • Anonyymi

    Niin mihin Tavjan mälkä milli? VkK rukoilee ja Ano perse pystyssä. Antakee armoo ja edes milli säästäkää" VKK rukoilee!!!


   • Anonyymi

    Kuinkas Ossi, kun sinä näyttelet niin keskustalaista suhtaudut siihen, että Keskusta antoi siunauksensa Nato-jäsenyyden hakemiselle? Eikös siellä VKK:ssa ajatella juuri tuolla tavoin, kuin sinä täällä kommentoit Nato-jäsenyyttä?


   • Tehokas_SOTILAS
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuinkas Ossi, kun sinä näyttelet niin keskustalaista suhtaudut siihen, että Keskusta antoi siunauksensa Nato-jäsenyyden hakemiselle? Eikös siellä VKK:ssa ajatella juuri tuolla tavoin, kuin sinä täällä kommentoit Nato-jäsenyyttä?

    Ei löydy valtionjohdosta malttia, ei pitkälle katsovaa viisautta. Se oli kuitenkin odotettavissa kun katsoo millaisia tyyppejä siellä on. Keskinkertainen ymmärrys näkyy kauas.


   • Anonyymi
    Tehokas_SOTILAS kirjoitti:

    Ei löydy valtionjohdosta malttia, ei pitkälle katsovaa viisautta. Se oli kuitenkin odotettavissa kun katsoo millaisia tyyppejä siellä on. Keskinkertainen ymmärrys näkyy kauas.

    Miksi sinä edelleen pelkäät Natoa ja naisia?


  • Anonyymi

   Ukrainan presidenttikin vetää muijansa mukaan juttuihinsa. Säälipisteitä ropisee...

   • Anonyymi

    Tavjan mälkä milli on Putiloffissa kiin.


  • Anonyymi

   Varmasti tulee taas paljon lukijoita. On niin asiapitoinen ja palstan aiheeseen liittyvä viestiketju ihan avauksestaan alkaen, että harvoin näkee.

  • Anonyymi

   Rouvat tapasivat Ukrainassa keskustellen ajankohtaisista asioista
   Bidenin ja Zelenskyin puolisot
   https://youtu.be/TvXa2xVNKEw

   Joukkomme eli Ukrainan puolustusvoimat tuhosivat harvinaisen putinistien uusmallisen kaukoidästä tuodun

   Basurmanin - vaunun miehitetyn Luhanskin rajalla tehdyssä iskussa

   Soldaten der Streitkräfte der Ukraine zerstörten ein weiteres neuestes Modell der russischen Armee - den modernisierten BMP-1AM "Basurmanin". Es wird bemerkt, dass dieser Wagen während eines Angriffs auf eine putinistische Kreuzung im Gebiet von Luhansk zerstört wurde.

  • Anonyymi

   Kuinka sinua muistettiin viime isänpäivänä? Oletkos siitä kertonutkaan?

  • Onhan avaukseni saanut jo vastineita. Näköjään kolme jo poistoon joutuneitakin, siis samanlaisia, joita jäljelle jääneistäkin on enemmistö. On tosin muutama toisenlainenkin, mutta en nyt jaksa niitäkään kommentoida, sorry!

   Puutun kuitenkin vielä yhteen ilmeisesti asiallisuuteen pyrkivään, jossa sanotaan: ”Suomen ylin valtiojohto on idiootti. Lähettää asrita. Äitejä ja lapsia kuolee Ukrainassa”. Asritalla varmaan tarkoitetaan aseita. Viestin lähettäjällä on väärä käsitys lähettämiemme aseiden tarkoituksesta: Niitä ei suinkaan lähetetä Ukrainan äitien ja lasten tappamiseksi vaan suojelemiseksi niitä tappavalta roistovaltiolta.

   Luulenpa, että minulle ei tule aihetta tulle tänne ennen kuin saan iloita valtiojohtomme päätöksestä maamme Nato-jäsenyyden hakemisesta. No, voin toki tulla tänne jo aikaisemminkin, jos tulee tärkeää asiaa, jollaista en tosin usko tulevan ennen tuota mainitsemaani aihetta. Nyt kuitenkin vain Hyvää Yötä tämän mahdollisesti lukeville!

  • Anonyymi

   Voi hyvänen aika. Sinun avauksesi on painunut jo ties kuinka monennelle sivulle.
   Nyt täytyy jo nostaa se esiin, että saat lukijoita.

  • Anonyymi

   Äidit ovat kuin kissat nostavat itse itseään .

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   1728
  2. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   495
   1306
  3. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   257
   1289
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   65
   1207
  5. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1193
  6. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   391
   1022
  7. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   77
   954
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   118
   913
  9. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   910
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   787
  Aihe