Fasismia neuvostokommunismikin todellisuudessa oli

Anonyymi

Nykyinen Venäjä epäilemättä on fasistimaa ja niin oli Neuvostoliittokin. Keskitysleirejä oli jopa paljon enemmän kuin Hitlerin Saksassa.

Ihailua synnytti tehokkuus jolla toisinajattelijat vaiennettiin. Ei ajateltu että se on fasismia.

6

79

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Britannian puolustusministeri Ben Wallacen mukaan presidentti Vladimir Putin lähipiireineen ovat kuin peilikuva natsien ajan fasismista Ukrainan hyökkäyssodallaan

   Putin, hänen sisäpiirinsä ja kenraalinsa ovat kuin peilikuva 70 vuoden takaisesta fasismista ja tyranniasta, ja toistavat totalitaaristen hallintojen virheitä.

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008743320.html

  • Anonyymi

   Stalin tapatti enemmän ihmisiä leireillä kuin Hitler. Siitä vaan ei kovin paljon meuhkata.

  • Anonyymi

   Tunnukseksi otettu Z kirjain on kuin puolikas natsien hakarististä. Kansaa pakotetaan käyttämään sitä ja joka ei käytä tuomitaan petturiksi.

   Sama tehtävä oli hakaristillä Saksassa.

  • Anonyymi

   Neuvostoliiton aikaisessa Bolshevikkikommunismissa ja putinin nykyisessä järjestelmässä molemmissa on vastaava pajariluokkaan perustuva hallintomalli kuin mitä oli tsaarinaikanakin.

   Pajareilla oli mahdollisuus asemaansa perustuen kerätä varallisuutta varastamalla ja korruptiolla, mutta heidän piti toimia tiettyjen säätöjen mukaan ja ennen kaikkea olla lojaali ja kuuliainen tsaarille. Jos toimi väärin, menetti kaiken ja ehkä myös henkensä.

   Bolshevikkikommunismissa pajariluokkana oli kommunistisen puolueen eliitti, putinistanissa sitä luokkaa edustaa oligarkit.

   Venäjä ei mihinkään muutu, olipa se sitten tsaarivallassa, kommunistisessa vallassa tai putinilaisessa vallassa. Tämä on kansan geeniperimässä ja lisäksi se iskostetaan jo koulussa kansalaisiin, ei se mihinkään muutu.

   • Niimpä .... pajareilta lähti aikanaan omistusoikeus. Se muuttui hallintaoikeudeksi, joka voidaan ottaa pois. Ryssä käyttää varastamisesta kiertoilmaus termiä "sahata". Kun pajari nousee arvoasteikolla, se saa sahata enemmän, mutta ei yli sovitun, eikä varsinkaan väärältä henkilöltä. :-)

    Ryssällä on myös käsite "Krugovaja poruka" l. "yhteistakuu". Saat valehdella, kunhan valehtelet oman porukan puolesta ... kukaan ei tuomitse -> Lierov: "venäjä ei sodi Ukrainassa".

    🤣 💀 🤣 💀 🤣 💀 🤣 💀


  • Anonyymi

   Fasismin kaltaista ajattelua voi esiintyä sekä oikealla että vasemmalla äärilaidalla. Fasismi on muuttanut eri järjestelmissä muotoaan, mutta yhteistä sille on vahva johtajuus ja totalitarismi.

   Termi tulee antiikin Rooman henkivartijoiden järjestyksenpitovälineestä: vitsakimpusta, jonka keskellä oli kirves (lat. fasces). Siitä tuli italialaisen työväenliikkeen tunnus, ja aktiiveihin kuulunut Benito Mussolini perusti fasismille oman puolueen ja ideologian. Toisen maailmansodan jälkeen fasismi on yhdistetty oikeistoon, sillä Hitler vei sen ideologiana pisimmälle.

   Fasismille tyypillistä on nationalismi ja oman historian sekä kulttuurin ihannointi. Ulkopuolisia pidetään alempiarvoisina ja potentiaalisina vihollisina. Voimakkaimmat fasistiset valtiot pyrkivät valloittamaan vieraita alueita joko elintilan tai maailmankatsomuksen vuoksi. Sota nähdään kansakunnan yhdistäjänä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   369
   3955
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   3181
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   1754
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   1512
  5. 68
   1333
  6. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   136
   1273
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   447
   887
  8. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   24
   789
  9. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   227
   780
  10. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   81
   763
  Aihe