YYA aika oli Suomen historian parasta aikaa

Anonyymi

Kekkonen johti maata hyvin , oli työtä , maa kehittyi , jopa maatalous oli kannattavaa.
Teollisuustuotanto harppasi isoin askelin eteenpäin , yliopistot koulutti osaavaa väkeä elinkeinoelämän ja hallinnon tarpeisiin. Sosiaaliturva kehittyi , tuli kunnallinen päivähoito , terveydenhoidon saatavuus parani myös vähäväkisten keskuudessa. Elämänlaatu kansalla oli hyvä ja elintaso kasvoi kaikilla.

Toista on nyt Sanna Marinin ja Niinistön aikaan. Maatalous ei kuulemma kannata , yliopistot tuottaa huonoa väkeä työmarkkinoille , terveydenhoito rapautuu , työttömyys on korkealla , päivähoito kriisissä.
Teolliset työpaikat karkaa ulkomaille , valtion yritystuista huolimatta , valtio velkaantuu ja kansan elintaso laskee.
Sodan vaara on nyt korkealla , kiitos Suomen poliittiselle johdolle ja medialle jotka ovat Suomen tähän tilanteeseen ajanut.
Ei ole juuri mitään hyvää jäljellä Kekkosen hyvästä hallinnosta , kaiken on Sanna Marin ja hallitus tuhonneet.

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yliopistojen ongelma on se, että liikaa satsataan humanistisille aloille, eli niille, jotka eivät kylmästi sanottuna vie yhteiskuntaa eteenpäin kuten oikeat tieteet.

      • Anonyymi

        Esko Aho leikkasi lääkäreiden aloituspaikkoja , nyt meillä valtava lääkäripula.
        Rahalla saa hoitoa kyllä yksityiseltä mutta kaikilla ei ole rahaa.


      • Anonyymi

        Kekkosen aikana ei ollut EU:ta, ei ilmastonmuutosta, elokapinaa, vihreää puoluetta, homot ja lesbot pysyivät kaapissa, ei ollut sateenkaarilippuja ja -kulkueita. Ei ollut kaupunkeja, joiden kaupunginosissa yli puolet asukkaista on pakolaisia.


      • Anonyymi

        Kekkosen aikana poissa olivat myös EU, sateenkaarikulkueet ja sateenkaariliput, vihreät. Homot olivat kaapissaan, poissa oli Suomesta myös islam ja 200.000 maahanmuuttajaa. Suomalaiset elivät keskenään, ei ollut kaupunkeja, joiden kaupunginosista yli puolet asukkaista on pakolaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esko Aho leikkasi lääkäreiden aloituspaikkoja , nyt meillä valtava lääkäripula.
        Rahalla saa hoitoa kyllä yksityiseltä mutta kaikilla ei ole rahaa.

        Kurjuutta kansalle vain tarjotaan EU Suomessa , toista oli YYA aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esko Aho leikkasi lääkäreiden aloituspaikkoja , nyt meillä valtava lääkäripula.
        Rahalla saa hoitoa kyllä yksityiseltä mutta kaikilla ei ole rahaa.

        SOTE tulee , mutta sen kassa on tyhjä jo ennen aloitusta.
        Suomi on maa jossa hoitoa saa tulevaisuudessa vain varakkaat ja etuoikeutetut kuten Sauli Niinistö , Nalle Wahlroos , maataloustukea nostava Antti Herlin , Sanna Marin jos vielä virassa , muutama nimi mainiten.


    • Anonyymi

      Mitä enemmän YYA-ajasta tiedän ja ymmärrän, sitä enemmän se hävettää. Siitä huolimatta Suomi on menestystarina.

      • Anonyymi

        Suomi oli menestystarina Kekkosen aikaan , ei enää.
        On syytä hävetä maan nykyistä johtoa ja yliopistoja.
        Mistä tulee vetyä ensi talvena suomen autoihin , kuten joku professori uskoo tapahtuvan.
        Eihän meillä ole edes vetyautoja paljon. Ensi talvena ajetaan ja teitä aurataan dieselillä , ei vedyllä. Toivottavasti OL3 jo käy syksyllä , muuten on sähkö kallista kuluttajalle.


      • Anonyymi

        Mikä hävettää? Suomen menestystarinalle tuli loppu1995.


      • Anonyymi

        Kyllä nyt hävettää NATO , ovi edelleen kiinni vaikka Bidenin pyllyä on Niinistö , Marin , Haavisto ja Kaikkonen kaikki kilvan nuolleet,
        Kansa köyhtyy ja eliitti rikastuu valtiojohdon töppäilyn vuoksi.


    • Anonyymi

      Sano se suomeksi. Haluat Venäjän säätelevän maamme asioita.

      Sano ihan suoraan vain.

    • Anonyymi

      Sanna Marin on johtanut suomen talouden varsin vakavan tilanteen eteen.
      Energian hinta on räjähtänyt pilviin , sähkö kolme kertaa kalliimpaa kuin parivuotta sitten , polttoaine tuplaten.
      Teollisuuden kilpailukyky kärsii ja vienti on ehkä laskussa jo syksyllä.
      Velka kasvaa niin valtiolla kuin yksityisillä.

      • Anonyymi

        Sanna Marin on ollut tekemässä päätöksiä koko EU alueen kurjistamiseksi.


      • Anonyymi

        Miks sitä hehkutetaan medioissa? Oikein haltioissaan.


    • Hyvä esimerkki siitä mihin erityisesti Kekkosen aikana ryöpsähtänyt rakenteellinen korruptio on Keskustapuolueen ja MTK:n ympärille rakentunut ns. Pellervolainen yritysrypäs (Hankkija, TLK, Valio, jne). Pellervolaiseten yritysten liikevaihto oli pahimmillaan yli 10% Suomen BKT:sta (korkeampi kuin mihin Nokia pääsi koskaan) ja käytännössä yritysryhmän koko sen liiketoiminta perustui valtion tukiin ja hintasäännöstelyyn. Ei ole sattumaa että Ruotsin elintaso karkasi Suomelta juuri Pellervolaisen osuus- ja yritystoiminnan kulta-aikana.

      Pelrvolaisen sisäpiirikähminnän joutsenlaulu oli Suimen EU-jäsenyysneuvottelu. MTK:n puheenjohtaja Heikki Haavisto oli yhtä aikaa maatalousministeri, MTK:n puheenjohtaja, merkittävä vallankäyttäjä Pellervolaisissa yrityksissä ja suurtilallinen eli merkittävä maataloustukien saaja. Heikki Haavisto oli Suomen pääneuvottelija kaikissa maataloutta koskevissa asiakohdissa EU-liittymissopimuksessa. Eikä tietenkään "maan tavan" mukaan ollut jäävi.

      Pellervolaisille yrityksille ei keskimäärin käynyt kovin hyvin, kun sääntelytaloudesta viimein siirryttiin suurempaan markkinaehtoisuuteen EU:n myötä. Onneksi viimein siirryttiin.

    • Anonyymi

      Koronapuhallus minkä Sanna Marin organisoi siirsi 40 miljardia euroa valtion rahaa etuoikeutetuille ja yrittäjille. Tuo summa on tietysti pois kaikesta muusta mikä olisi kansalaista auttanut.

    • Anonyymi

      Sama aika kylmä sota oli parasta aikaa Venäjälle stalinin jälkeen, se ei ollut yksinvaltainen diktatuuri - oli sentään politbyroo eikä leikkinyt ydinsodalla. Kukaan ei joutunut vankilaan jos sanoi että Venäjå kävi sotaa Afganistanissa. 😂😂😂😂

    • Anonyymi

      Jos ajattelee ihan tavallisen pienen ihmisen näkökulmasta, ei 70-luvun kekkoslovakia ollut ollenkaan niin pahaa aikaa. Poliittisesti varmasti ahdasmielistä aikaa, mutta tavallisen matti ja maija meikäläisen kannalta hyvinkin turvallista ja tasaista aikaa. Oli työtäpaikkoja ja pankkikonttoreja ja terveyskeskuksia ja kouluja niin maalla kuin kaupungeissa ja tavallisten duunareidenkin elintaso noussut sen verran, että saattoivat ostaa jonkun halvan auton tai asunnon ja lähteä risteilylle Tukholmaan. Kouluruokakin oli jo 70-luvulla parempaa verrattuna vaikka johonkin 50-lukuun. Oli jo ilmaiset hammashoidot koululaisille, jne. Politiikka oli sitten eri asia, mutta ei se tavallisia ihmisiä niin kiinnostanut. He katsoivat mielummin Peyton Placea ja Naapurilähiötä mustavalkoisesta telkkaristaan kuin miettivät politiikkaa.

    • Anonyymi

      Suomen elinkeinoelämän johtomiehet moittivat suomalaisen koulutuksen tuottavan huonolaatuisia työntekijöitä yrityksille.
      Julkishallintoon nuo kyllä kelpaavat koska se vain jakaa ilmaista rahaa yrityksille.
      Toisin oli YYA Suomessa teollisuus kukoisti , tiede aukoi uusia ovia , nyt vain sammutellaan julkisella tuella tehtaan valoja ja itketään resurssipulaa.

    • Anonyymi

      Ennen kaikkea: YYA-aikana kukaan Venäjän seniili diktaattori ei ollut tekemässä kansanmurhaa missään Venäjän naapurimaassa. Venäjällä ei ollut nykyisen kaltaista itsevaltiutta, vaan puolue rajoitti johtajan (NKP:n pääsihteeri) yksinvaltaisia pyrkimyksiä. Nyt sellaisia pidäkkeitä ei ole, ja Venäjä on sortunut fasistiseksi diktatuuriksi.

      Suuren Isänmaallisen Sodan veteraanit kysyvät toisiltaan: Tälläisen Venäjänkö takia voitimme natsit 1945?

      • Anonyymi

        Veteraanien haudoilla Suomessa tanssi Haaviston ja Sannan kaltaiset isänmaan hävittäjät joita Kokoomus tukee.
        Turhaan Kansa taisteli , Sanna hävittää itsenäisyyden ja tuo meille kurjuuden.


    • Anonyymi

      Ei olisi uskonut.

    • Anonyymi

      Aika kultaa muistot.
      Joka tapauksessa suomalaiset olivat YYA aikaan selvästi köyhempiä kuin nykyään.

    • Anonyymi

      Ilman Kekkosta olisimme olleet Natossa jo vuosikymmeniä ja maan talous olisi Ruotsin kaltaisessa kunnossa.

      • Anonyymi

        Ehkä ei kuitenkaan Ruotsin tapaisessa kunnossa. Ruotsalaisessa kansanluonteessa on kansainvälisyys sisään kirjoitettuna. Se on mahdollistanut lukuisan määrän maailmanlaajuisia menestystarinoita. Moni ruotsalainen pieni tai keskisuuri yritys toimii lähes välittömästi kansainvälisillä markkinoilla, kun taas suomalaiset yritykset keskittyvät lähinnä kotimaan markkinoille.
        Esimerkiksi tyypillinen tavaran roudaaminen kiinasta on suomalaisille yrityksille muutaman kontin tuontia kotimarkkinoille ruotsalaiset taas tuovat kerralla 100 konttia ja jakavat ne kaikkiin pohjoismaihin ja vähän muuallekin. Rahaa jää tuossa toiminnassa ruotsiin enemmän kuin on kenties koko ruotsiin jäävän tavaran arvo. Eli kiinalaisen tavaran maahantuoja ruotsissa, saattaa maahantuonnistaan huolimatta olla ruotsin kauppataseelle ylijäämäinen, koska kiinalaisen tavaran vientiarvo on suurempi kuin tuontiarvo.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe