Venäläiset näkivät sinitaivaan, mutta Kreml kertoi heille "huonosta lentosäästä"

Anonyymi

Venäläiset osaavat vielä laskea ,1+1 ei ole1,5

Pääkirjoitus: Putin saattoi tehdä kohtalokkaan virheen – venäläiset näkivät sinitaivaan, mutta Kreml kertoi heille ”huonosta lentosäästä”
Voitonpäivästä ei tullut Vladimir Putinin suurta voittokulkua. Moni venäläinen tajusi samalla konkreettisesti, että Kreml voi valehdella heille surutta jopa säästä.

KUMPI näyttää paremmin totuuden, Venäjän televisio vai oma jääkaappi?

Tätä venäläiset ovat joutuneet miettimään jo pitkään presidentti Vladimir Putinin aikana. Propaganda on kehunut venäläisten elämän paranevan paranemistaan, mutta samaan aikaan monien perheiden jääkaapin sisältö on köyhtynyt köyhtymistään.

Toisen maailmansodan voitonpäivän aikana maanantaina venäläiset saivat huomata, että nyt heillä on jälleen yksi uusi perustavaa laatua oleva kysymys mietittävänään.

Kumpaa uskoa, kun Kreml ilmoittaa ”huonosta lentosäästä”, mutta omat silmät näkevät tyynen, liki pilvettömän ja jopa kirkkaan aurinkoisen sinitaivaan?

MEISTÄ suomalaisista tämä ristiriita saattaa tuntua mitättömältä yksityiskohdalta. Olkoonkin, että Kreml ei mitä ilmeisimmin kertonut täyttä totuutta ennakkoon hehkutettujen ylilentojen perumisesta, niin eikö se ole olematon yksityiskohta verrattuna kaikkeen muuhun Kremlin valehteluun Ukrainan sodan yhteydessä?

On ja ei ole. Piru piilee usein juuri pienimmissä yksityiskohdissa.

Karkeasti sanottuna moni venäläinen on saattanut tähän mennessä uskoa Kremlin suureen valheeseen – eli selityksiin Ukrainan natseista ja ydinasehavittelusta sekä Naton valmistelemasta hyökkäyksestä. Mutta kun Kreml yrittää saada ihmiset uskomaan pienen valheen, jonka jokainen voi nähdä valheeksi vain taivaalle vilkaisemalla, siitä saattaakin alkaa suurempi epäluottamuksen kierre Putinin hallintoa kohtaan.

VOITONPÄIVÄN ylilennot peruttiin Moskovan ja Pietarin lisäksi ainakin Kaliningradissa, Murmanskissa, Jekaterinburgissa, Novosibirskissä, Donin Rostovissa ja Samarassa.

Lentojen peruminen käynnisti Venäjän sosiaalisessa mediassa valtavan spekulaatiovyöryn. Moni kyseli, mitä tekee ilmavoimilla, jonka koneet eivät voi lentää samassa säässä, jossa siviililennot sujuvat normaalisti.

– Kyseessä on jokin sellainen erityinen säätila, jonka vuoksi esimerkiksi ohjusristeilijä Moskva upposi, Medialeaks-sivusto kirjoitti vihjaten, että lentojen peruminen liittyisi jotenkin Ukrainan sotaan.

Ukrainan valtiota Putin ei maininnut edes nimeltä, mikä on hänen vanha tapansa mitätöidä vihansa kohteet oppositiojohtaja Aleksei Navalnyista alkaen.
JOTAIN outoa lentojen perumiseen joka tapauksessa liittyi, kuten liittyi myös Putinin odotettua vaisumpaan puheeseen.

Putin ei julistanut Ukrainalle sotaa, mutta hän ei myöskään pystynyt kertomaan venäläisille mitään taistelujen konkreettisista saavutuksista. Sen sijaan hän joutui huomioimaan kaatuneet ja haavoittuneet venäläiset sotilaat – eli heitä on mitä ilmeisimmin niin paljon, että hän ei voinut heitä ohittaa.

Ukrainan valtiota Putin ei maininnut edes nimeltä, mikä on hänen vanha tapansa mitätöidä vihansa kohteet oppositiojohtaja Aleksei Navalnyista alkaen.

Vaikka sairaushuhujen kohteena ollut Putin esiintyi varsin vakuuttavasti, ihmisten mieliin jäänee videonauhalta paljastunut otos. Kuvassa Putin lämmittelee jalkojaan viltin alla, vaikka iäkkäämmät kunniavieraat vieressä tarkenevat ilman vilttejä.

8

153

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sinitaivas oli tietenkin vain CIAn ja NATOn venäjää vastaan suunnattu provokaatio ja uhka!

   Moskvakin upposi 5m/s hirmumyrskyssä.

  • Anonyymi

   Jotain rajaa pitäisi olla virallisen Venäjän valehtelussa.
   Neuvostoliitossa se oli jo härskiä, ja upposi kansaan paremmin kun somea ei ollut, mutta ei nyt venäläiset elä aivan umpiossa, ja usko kaikkea, mitä sodasta, tai vaikka lentosäästä kerrotaan.

  • Anonyymi

   "Venäläiset osaavat vielä laskea ,1+1 ei ole1,5"

   Väärin ,venäläinen kun katsoo taivaalle ja näkee auringon paistavan sillä ei ole mitään merkitystä jos Putin ilmoittaa että nyt on rankkasade.

   Venäläinen on opetettu siihen että valtio ilmoittaa asiat omat silmät ja korvat voivat valehdella valtion media kertoo totuuden.

   Jos venäläinen uskoo jotain muuta kuin valtion mediaa vaikka omia silmiään on hän isänmaanpetturi ja ulkomainen agentti silloin on parasta muuttaa pian ulkomaille .

   • Anonyymi

    Putin ei osaa laskea enää kohta kuin alleen


  • Anonyymi

   toivon mukaan ilmavoimia ei pidetä piilossa jemmassa hyökkäystä varten tänne!

  • Anonyymi

   Ukraina lupasi sodan alussa jokaisesta venäläisestä hävittäjästä joka lennetään Ukrainan lentokentälle lentäjälle rahaa Putin ei uskaltanut päästää koneita ilmaan paraatissa kun tiesi että ne todennäköisesti suuntaavat länteen välittömästi antautumaan tuomiopäivän kone vanavedessä .

   Siksi Ukrainassakaan ei juuri venäläisiä koneita ole ilmassa näkynyt ja ilmaherruus on siirtymässä hiljalleen Ukrainalle.

  • Anonyymi

   Miksi Ilta-sanomilla on sellainen Venäjän erikoistomittaja jolla ei ole edes pääsyä Venäjälle.

  • Anonyymi

   koska r......n puolella ei saa kertoa totuutta

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   142
   2521
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   218
   1949
  3. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   46
   1048
  4. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   93
   1035
  5. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   348
   976
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   113
   918
  7. Eihän tää jää tähän mies?

   En ainakaan sitä haluaisi ✨
   Ikävä
   52
   711
  8. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   48
   704
  9. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   36
   676
  Aihe