NATO: on liittymisen seuraukset

Anonyymi

Yhden jos toisen valtiomme poliittisessa johdossa ja turvallisuusneuvostossa olevan ilmoitettua juhlallisesti, että Suomi aikoo hakea NATO: n jäsenyyttä, niin niitä reaktioita Venäjän puolelta alkaa tulla jo tämän, ja viimeistään ensi viikon puolelta lähtien. Kyber ja hakkerointiyritykset mm. yrityksiä, Puolutusvoimia ja pankkeja kohtaan ovat jo nyt arkipäivää, mutta niitä alkaa tulla enenevissä ja massiivisemmissa määrin. Informaatio, media ja muu sodankäynnin muoto kiihtyy Venäjän taholta lisää. Niistä viimeksimainituista nyt ei niin kannata välittää ja olla suuremmin huolissaan. Paitsi, että Venäjä voi alkaa uhkailla sotilaallisesti monia NATO: on kuuluvia valtioita, jos jokin niistä olisikin se ns. heikko lenkki, joka pettäisi. Kuten Unkari.

Venäjä alkaa kerätä joukkoja Suomen rajojen tuntumaan. Joko pelotteeksi, tai sitten sieltä voi olla odotettavissa jotakin vielä pahempaakin. Se on selvää, että Venäjä tulee koventamaan omia otteitaan ja tulee tekemään kaikkensa estääkseen Suomea ja Ruotsia liittymästä NATO: on.

Tottakai kannattaa ja täytyy pitää pää kylmänä. Ja pysyä itsekin kovana. Kaikki päätökset täytyy tehdä omaa ja oman maan kansalaisten turvallisuutta ja puolustusta ajatellen. Silti en voi olla ajattelematta sitä asiaa, että onko Suomen valtionjohto, muut ministerit ja eduskunnassa olevat ajatelleet asian sittenkään aivan loppuun asti? NATO jäsenyyden ratifioinnissa kun tulee menemään jonkin aikaa.

Kyyti ja meno saattaa olla tulevina kuukausina, viikkoina ja päivinä erittäin kovaa pelottavaa. Seurauksia, muodossa jos toisessa on joka tapauksessa tulossa.

Eskaloituuko tämä NATO jäsenyydenhakeminen jopa sotilaalliseksi yhteenotoksi Venäjän kanssa, jää nähtäväksi. Venäjästä ei koskaan tiedä. Toivon todella hartaasti, että ei! Ukrainalle ainakin kävi huonosti sen yrittäessä EU: nin ja NATO: n jäseneksi.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tänään tuli reaktio BBC:ssä venäläiseltä kansanedustajalta (en nähnyt nimeä). Hän totesi, että Nato-jäsenyys on Suomen oma päätös. Venäjä vahvistaa sen vuoksi puolustustaan OMALLA PUOLELLAAN RAJAA (tätä hän oikein painotti).

      Suomea ja Ukrainaa ei voi kansanedustajan mukaan verrata, sillä suhteet Suomeen ovat olleet sotien jälkeen hyvät. Ja vaikka suhteet ovat tällä hetkellä viilenneet, niin muistissa on, ettei Suomi ole koskaan käyttäytynut uhkaavasti.

      Ukrainasta puhuessa kansanedustajan äänensävy vaihtui täysin toiseksi, lähes aggressiiviseksi. Hän väitti, että Ukraina oli uhkaillut ydinaseilla (????). Erityisesti hän raivostui, kun toimittaja mainitsi venäläisten tekemät raiskaukset Ukrainassa.

      Mielenkiintoisen kahtiajakoinen haastattelu. Venäjälläkin on kaikenlaista ajattelua, tosin vain Putinin ajattelulla on merkitystä. Suomi ei liity Natoon siksi, että Venäjä hyökkäisi huomenna. Nato-jäsenyydessä on kyse pitemmän aikavälin turvallisuusjärjestelystä, joka olisi pitänyt hoitaa kuntoon jo kauan sitten.

      • Anonyymi

        Suomen turvallisuus on hyvin kunnossa ilman Natoa.
        On ollut 80 vuotta.

        Puoluepolitikko Niinistö, kok, pilaa kaiken.


    • Anonyymi

      Eihän EU:n ja NATO:n mahdolliset jäsenyydet olleet Venäjän hyökkäyksen perimmäinen ja/tai painavin syy vaan se että Ukraina on "kiinteä" osa Venäjää ja entistä Neuvostoliittoa ja tämän takia sitä ei voida "antaa" lännen vaikutuspiiriin!

    • Anonyymi

      Miten ihmeessä Suomessa käytävässä keskustelussa on unohtunut Naton merkitys Suomessa ilman tämän hetkistä Ukraina-tilannetta.

      • Anonyymi

        Köyhien ei ainoastaan uhra, vaan toteutunut ihmisoikeusrikkomus, on kermaperse eliitti, joka nyt kertoo militaristi-liittouma Naton tuovan
        turvan olematonta Venäjän uhkaa vastaan.

        Mistä Nato-kiimassa on siis kyse?
        Nato-kiimassa on kyse eliitin oikeutetusta pelosta sorrettujaan kohtaan!

        Ei siis ihme että eliitillä on hymy korvissa.
        Valta heil, kärsimys meil.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe