Ruotsin Carl Gustaf PST-ohjus avaa Venäläisen säilykepurkin näin

Anonyymi

Ukrainan puolustusministeriö on julkaissut videon kuinka olalta ammuttava ruotsalaisvalmisteinen Carl Gustaf ohjus avaa venäläisen panssarivaunun.
https://twitter.com/DefenceU/status/1523979659544834057

Carl Gustafin ensimmäinen versio otettiin käyttöön jo 1948. Toiminnaltaan se on verrattavissa lähinnä sinkoon, Silti Ukrainan puolustusministeri kiitteli vuolaasti ruotsalaisia, näiden mainioiden Carl Gustaf aseiden toimittamisesta.

Näilläkin aseilla Venäjän lähettämät, uusinta uutta olevat T-90 malliset sadat peltipurkit avautuvat varsin mallikkaasti.

9

149

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suomen lähettämät kertasingot eivät ole vielä päässeet vaunujen tuhoamisten otsikoihin.

   Toistaiseksi ainoastaan MV-lehti esitteli noita Kessien kuvia sivuillaan maaliskuulla. Uutisen tyylinä oli uhkailu että tämän järeä Suomen toimittama aseapu tullaan muistamaan Venäjällä, ja kosto elää.

   Kahdesta viimeisimmästä aseavustaan Suomi ei olekaan enää julkaissut uusia tietoja, että mitä aseita sinne viimeksi on lähetetty.

   • Anonyymi

    Veikkaisin että kertasingon paukku riittää varmaan telan tuhoamiseen ja siihen, että vaunu jää siihen kohtaan eikä enää liiku eteenpäin.


  • Anonyymi

   Huomatkaa etttäää tankki uusinta kalustoa t90

  • Anonyymi

   Ikivanha sinko riittää läkkipelti- huippumoderdi (venäläisittäin). Koko tämä sota on tuonut esiin venäjän sotakaluston tason; vanhaa neuvostokalustoa ja iso tykistö.
   Huippumoderdi kalusto on putiinin ja kamujen taskussa.

  • Anonyymi

   Venäläiset "modernit" panssarivaunut on tehty sinkkiämpäreistä.

  • Anonyymi

   >>Veikkaisin että kertasingon paukku riittää varmaan telan tuhoamiseen
   ja siihen, että vaunu jää siihen kohtaan eikä enää liiku eteenpäin.>>

   On hiukan pikkasen liian harvinainen laukaus, että singon ontelokranaatin kärjestä tuleva tulisuihku osuisi juuri telaketjuun, ja leikkaisi siitä yhden lenkin poikki.

   Ontelokranaatin ja singon voima perustuu yksinomaan siihen, että tulisuihku osuu panssarivaunun omiin räjähteisiin, ja vaunu räjähtää. Kevytsingonkin ontelokranaatti läpäisee 45°:n kulmassa olevan panssarivaunun teräslevyn, joka on max. 162 mm paksuudeltaan.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Ontelokranaatti

   Uudet panssarivaunujen panssarit ovat teräs + keraaminen kerros rakenteita. Keraaminen kerros on vaikeampi pala ontelokranaatille.

  • Anonyymi

   Aloittaja avaa hernekeittopurkin polttoleikkaamalla?

  • Anonyymi

   Ruotsi on puolustuksen miehistövoimaltaan aivan alimittainen pikku kääpiö Suomeen verrattuna. Sen sijaan aseistuksen osalta Ruotsi vaikuttaa olevan selvästi Suomea edellä.

   Hävittäjäkoneita on Ruotsilla enemmän, ja on jopa 5 kpl sukellusveneitäkin. Sitten tällaisia moderneja ja tehokkaita, ja jopa USA:n armeijan ostamia Carl Gustaf kranaatineheittimiä lötyyy Ruotsilta. Samoin NLAW-panssariohjuksia, jotka kehitetty Brittien kanssa jne.

   Suomi on luottanut Aluepuolustukseen, RK-62 rynnäkkökivääriin, kevytsinkoihin ja panssarimiinoihin ehkä 20 vuoptta liian pitkään.

   Olisi nopeammin pitänyt uudistaa meilläkin tätä kalustoa, nyt ollaan PST-torjunnan historiaromuinemme hiukan takamatkalla. Korkealle, eli 12 km korkeudelle yltävä ilmatorjunta puuttuu kokonaan meiltä.

  • Anonyymi

   Ja tän pitäisi olla Venäjän kaikkein uudenaikaisin tankki. No sen tykkitorni ei sentään lentänyt 20 metriä, että onhan sekin jotain.

   Carl Gustaf julistetaan nyt sitten varmaan natsiksi?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   229
   3181
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   287
   1717
  3. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   505
   1509
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   74
   1397
  5. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   420
   1346
  6. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1271
  7. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   186
   1175
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   141
   1115
  9. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   85
   1105
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1041
  Aihe