NATO-jäsenyys tuhoaa Suomen talouden ja turvallisuuden

Anonyymi

Eduskuntapuolueiden kannanottojen perusteella Suomea ollaan viemässä mahdollisimman nopeasti NATO:n jäseneksi. Ukrainan sodan synnyttämä järkytys ja mediasta tulviva sotapropaganda ovat luoneet ilmapiirin, jossa laitaoikeiston pitkäaikainen haave NATO-jäsenyydestä yritetään toteuttaa pikavauhtia. Nopeaa päätöstä ajetaan, jotta kansa ei ehtisi miettiä, mitä NATO-jäsenyys todella tarkoittaisi. Myöskään poliitikkojen vuosikausia lupaamaa kansanäänestystä asiasta ei aiota järjestää.

Nato-jäsenyys merkitsisi Suomelle sekä taloudellista että sotilaallispoliittista katastrofia. Talouden alueella NATO-jäsenyys johtaisi Venäjän vastatoimiin, todennäköisesi pysyvään kaupankäynnin katkaisemiseen Suomen kanssa. Suomen talouskehitys on vuosikymmenien aikana hyötynyt suuresti Venäjä-suhteista. Esimerkiksi suomalainen paperiteollisuus kehittyi aluksi Venäjän markkinoiden varassa ja sama koski monia muita teollisuudenaloja toisen maailmansodan jälkeen. Nato-jäsenyys johtaisi Suomen talouden toivottomaan umpiperään aikana, jolloin EU-Eurooppa on ajautumassa syvenevään kriisiin energiakriisin ja kauppayhteyksien katkomisen seurauksena.

Vielä pahempi kohtalo Suomea odottaisi sotilaallisesti ja poliittisesti. Ukrainan sota on perimältään sotaa Venäjän ja NATO:n ja erityisesti Venäjän ja USA:n välillä. Euroopan köyhimpänä maana Ukraina ei olisi ikinä pystynyt varustamaan armeijaansa uusimmilla NATO-aseilla. Tähän on tarvittu yhä uusia ja uusia amerikkalaisia miljardeja. Sota olisi myös voitu välttää ilman lännen militaristien tukea ja yllytystä, toteuttamalla Minskin sopimus.

Kun Ukraina häviää sodan, on todennäköistä, etteivät USA:n ulkopolitiikkaa johtavat uuskonservatiivit tule tyytymään enää pelkkiin talouspakotteisiin, vaan Venäjää vastaan aloitetaan laajamittainen suursota Euroopassa. Mitä tämä merkitsisi NATO-Suomelle, jolla on NATO-kumppaneista ylivoimaisesti pisin maaraja Venäjän kanssa ja joka sijaitsee lähellä Pietarin miljoonakaupunkia ja strategisesti tärkeää Kuolan niemimaata?

Ukrainan sodasta voi päätellä mitä Suomessa tapahtuisi suursodan syttyessä. Venäjä pyrkisi tekemään ohjusiskuilla mahdottomaksi Suomen alueen käyttämisen NATO-armeijan hyökkäykseen. Lentokentät, sotilaalliset johtokeskukset, asevarikot. useat satamat, maantie- ja rautatiesillat jne. tuhottaisiin ohjusiskuilla muutamassa tunnissa sodan alkamaisesta. Vaikka sotatoimet päättyisivät tähän (esimerkiksi ydinsodan pelossa) Suomelle pommitukset merkitsisivät valtavaa katastrofia.

Suomella on vielä mahdollisuus jättäytyä NATO:n ulkopuolelle ja palata Paasikiven-Kekkosen linjalle. Päätös jäsenyydestä on siirrettävä aikaan, jolloin Venäjä-viha ja joukkohysteria on hieman asettunut ja asiaa voidaan arvioida realistisesti maan etujen kannalta. Suomen NATO-jäsenyyden torjuminen on kaikkien eurooppalaisten etujen mukaista. Maanosassa tarvitaan nyt puolueettomia maita, jotka voivat toimia välittäjinä ja estää omalta osaltaan kolmannen maailmansodan syttymisen ja ihmiskunnan ydintuhon.

9

90

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   ”Hän minne menee kusta tulee….”

  • Anonyymi

   Päinvastoin. Natojäsenyys mahdollistaa Suomen selviytymisen itsenäisenä valtiona ja ylipäänsä natojäsenyys varmistaa parhaiten Suomen olemassaolon. Hyvä huomata, ettei yksikään natomaa ole koskaan joutunut Venäjä/Neuvostoliiton hyökläyksen kohteeksi.

   Jos Ukrainakin olisi liittynyt Natoon samanaikaisesti kuin muutkin Neuvostoliiton ikeestä vapautuneet maat tekivät, niin Venäjä ei olisi hyökännyt Ukrainaan.

   Tällä hetkellä Venäjän eurooppalaisista rajanaapureista vain Valko-Venäjä, Ukraina ja Suomi eivät kuulu Natoon. Kyllä tätä viiteryhmää katsoessa natojäsenyyden välttämättömyys luulisi jokaiselle Suomen itsenäisyyttä ja rauhaa arvostavalle tulla päivänselväksi, ihan jokaiselle.
   Realistista vaihtoehtoa natojäsenyydelle ei ole, jos Suomen itsenäisyyttä ja olemassaoloa pitää tärkeänä. Eikä kukaan vastustajakaan ole sellaista kyennyt esittämään.

  • Anonyymi

   entäpä jos venäjä tulee suojelemaan omiaan kymmenvuoden päästä...näin kävi ukrainassakkin...

   • Anonyymi

    Eli hyökkäisi Suomeen? Ei kai silloinkaan olisi epäselvyyttää syyllisestä?
    Vai mitä tarkoitit?


   • Anonyymi

    Suojelija venäjä,,, huhhuh.


  • Anonyymi

   Juuri näin. Natoa vastustava Putler haluaa tulla Pietari Suureksi ja rajan Tornionjokeen.

   • Anonyymi

    On se säälittävää kun tuollaiset lyhyet tatit ovat niin heikolla itsetunnolla varustetut, että pitää pönkittää sitä jollain ja tyyli näyttää olevan vapaa.


  • Anonyymi

   "Eli hyökkäisi Suomeen?"

   Venäjä voi hyökätä Suomeen vain jos Suomi ei ole Naton jäsen.
   Kun Suomi on Naton jäsen venäjä ei enään voi hyökätä Suomeen vaan sen on hyökättävä puolustusliitto Natoon ja sellaista tilannetta ei edes historia tunne että joku olisi hyökännyt Natoa ja sen jäsenmaata vastaan.

  • Anonyymi

   Hyvä avaaja!

   Jos riskinotossa pitää valita kansainvälisistä sopimuksista viis veisaavan Venäjän todennäköiten agressioiden ja hyvinhypoteettisten ja marginaalisten NATO-haittojen välillä, valinta on helppo. Suorastaan lapsellisen helppo.

   ----> Suomi NATO-jäseneksi ja A.S.A.P. !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   142
   2521
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   218
   1949
  3. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   46
   1048
  4. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   93
   1035
  5. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   348
   976
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   113
   918
  7. Eihän tää jää tähän mies?

   En ainakaan sitä haluaisi ✨
   Ikävä
   52
   711
  8. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   48
   704
  9. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   36
   676
  Aihe