Jumalanpalvelus iloisten piiri Erja Kalpio Tiistai 10.5 klo22.30

Anonyymi

Olen suhtautunut erittäin kriittisesti kirkkoihin viimeisten 5 vuoden aikana ja syystäkin. Kirkon pappien erittäin laajapintainen erimielisyys esimerkiksi seksuaalisen vähemmistöryhmien kirkolliset vihkimiset ja niihin liitetyt arkaluontoiset kysymykset ovat selvästi lisänneet jännitteitä jopa kirkon sisällä. Suuri osa niinsanotuista uuden nyky sukupolven nuorista papeista haluaisivat hinnalla millä hyvänsä rikkoa ikivanhat kirkolliset perinteet ja toimintamallit haluten tuoda kirkkoon hyväksymyksen, sallivaisuuden sekä modernin vapaan rakkauden tuulet, joissa kirkon ja laajemmassa mittakaavassa jopa Jumalan edessä, ihminen sellaisenaan tarvitsematta muuttaa moraalisuuttaan tai homoseksuaalista suuntaustaan on täysin hyväksytyssä asemassa.
Viime aikoina olemme myös saaneet lukea eri medioista, kuinka jopa arkkipiispa ja papit kyseenalaistavat Raamatun arvon ja uskottavuuden nykyaikakauden sivistyneelle maailmalle. Sellaisenaan Raamattua ei voi soveltaa ajallemme sopivaksi moraaliseksi oppaaksi. Kaikki edellä mainitsemani ja monet muut seikat, joita tässä ei ole mahdollista tilanpuutteen vuoksi enempää käsitellä, ovat selvä osoitus kirkon uskottavuus ongelmista.
Tässä esitetyt seikat ehkä pieneltä osaltaan selittävät, miksi kirkoista eroaa edelleen melkoinen määrä jäseniä. Mainitsemani seikat eivät yksistään riitä selittämään runsasta kirkosta eroamisen määrää. Täytyy olla muutakin taustalla, joka voisi jollakin tavalla selittää vallitsevaa suuntausta. Vielä eräs piirre, joka hajottaa kirkkoja on naispappeus sekä kirkon maallistuminen.

Olen myös ollut sitä mieltä, että kirkon hengellinen opetus ei ole riittävä täyttämään ihmisen hengellisiä tarpeita. Juuri kenelläkään ei jumalanpalveluksissa ole edes Raamattuja mukanaan tai kirkko ei niitä tarjoa tilaisuuksissaan. Ainoa kirja joka on tarjolla on virsikirja.
Nykysaarnat eivät riitä vahvistamaan ihmisen uskoa tai antaa arkielämään hengellisiä selviytymismalleja.

Mutta.... yllätyin todella positiivisesti kuunnellessani vahingossa kun televisio oli jäänyt eräälle kanavalle lukiessani sängyllä kirjaa Jumalanpalveluksen Iloisten piiri, jossa saarnasi pappi Erja Kalpio. Tuo ohjelma esitettiin tiistaina 10.5 klo 22.30.
Kyseinen pappi Erja Kalpio puhui Viimeisistä päivistä erittäin kiinnostavasti ja elävästi. Aluksi kuuntelin toisella korvalla ja ajattelin erheellisesti, että tuskinpa tässäkään saarnassa on mitään syvällisenpää annettavaa. Mutta erehdyin positiivisesti. Suorastaan nautin siitä, kuinka kannustavalla ja kiinnostavalla tämä minulle entuudestaan tuntematon pappi puhui ja käsitteli valitsemaansa teemaa. Puhe oli elävä, voimallinen ja todella rohkaiseva, mutta samalla vakavoittava, koska elämme todella lopun ajassa, josta puhuja esitti Raamatulliset todisteet evankeliumeista.
Pappi Kalpio vetosi puheessaan kirkossa kuuleviin ihmisiin ja kannusti heitä ottamaan vakavasti Raamatun sanoman ja kertomaan näistä asioista toisille ihmisille. Hän myös puhui lohdudta ja toivosta kun luotamme Jeesukseen Kristukseen. Juuri tälläisiä saarnoja kirkossa tarvitaan lisää, saarnoja, joilla on todellista merkitystä ja annettavaa kuulijoilleen. Kukaan ei varmasti jäänyt kylmäksi kuullessaan tämän rohkaisevan saarnan, jonka kyseinen naispappi piti. Kaikesta välittyi hänen aito usko ja rakkaus Raamattuun ja kurkossa oleviin kuulijoihin. Ihastuttava naispappi siitäkin huolimatta, että naispappeus ei ole Raamatun mukaista.
Kiitos pappi Erja Kalpio ihanasta ja persoonallisesta saarnastasi.

1

56

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joo. Mäkin katsoin tuon ohjelman. Komppaan kyllä täysin mitä tuossa sanottiin. Minusta on tosi ikävää se, että kirkkouskovaisia saa oikein patistaa kun ovat jotenkin niin laiskistuneet tilaisuuksiin. Mutta voinko syyttää pelkästään kirkon penkin lämmittäjiä tai siis niitä harvoja, jotka jaksaa enää rahautua tilaisuuksiin. Kyllä se ongelma etupäässä taitaa olla kirkossa itsessään. Kyllä kaikenmaailman nyyttikesteihin, hevimusa jumalanpalveluksiin, myyjäisiin riittää kohtuullisesti jengiä, mutta valitan, se tärkein taitaa jäädä huomaamatta. Jeesus on kyllä aika surullinen kaveri jos kirkko ei painota juurikaan saarnaamisen tärkeyttä jäsenilleen tai sanan lukemista rukousten kera. Siunattua päivää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   227
   2781
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   273
   1566
  3. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   503
   1460
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   74
   1369
  5. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   420
   1275
  6. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1250
  7. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   161
   1100
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   141
   1084
  9. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   82
   1053
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   998
  Aihe