Spekulointia lennokkisuojauksesta laivoille ja panssarivaunuille

Anonyymi

Nythän näyttää siltä, että panssarintorjunta-aseistus on päässyt niskan päälle ainakin vähän vanhempien panssarivaunujen omasuojajärjestelmistä. Samaa on näkyvissä merillä sota-aluksissa, niillä on hvaittu lisääntyvää taipumusta sukeltamiseen.

Sitten se spekulointi. Nythän on olemassa "itsemurhadroneja", siis ammuksia, jotka voivat jäädä leijumaan kohteensa yläpuolelle tai suojattavan alueen päälle, odottamaan kohdetta ja sitten osumaan kohteeseen räjähtäen. Voisiko laivoihin ja panssarivaunuhin kehittyä suojaksi sellainen lennokkiparvi, josta isoin osa on pörräämässä ja pienempi osa sitten akkujaan lataamassa tai tankkaamassa. Kun ammus tai ohjus uhkaa, parvi pyrkii eteen ja yksittäinen lennokki räjähtää sitten lähellä ammusta. Koko parven ei ole tarkoitus räjjähtää kerralla.

Ainakin laivoissa voisi käyttää myös suurempia lennokkeja, joista ammuttaisiin sulkutulta ohjuksen eteen.

Mitäpä sanovat palstan sotilasasiantuntijat?

6

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tarvitaan niin kalliita asejärjestelmiä, että venäjällä ei ole niihin varaa.
   Eivät kyllä saa lännestä tarvittavia osiakaan.

  • Anonyymi

   Mielenkiintoista spekulointia.

   Nyt jo kaavaillaan sitä, että hävittäjät lentävät jatkossa parvina joissa on ihmisen ohjaamia koneita ja niitä avustavia miehittämättömiä lentolaitteita. Hävittäjien nopeuden ja liikkuvuuden takia nämä "robottihävittäjät" ovat tehokkaita ja siksi kalliita. Periaatteessa laivat olisi helpoin varustaa "drooniavusteisiksi", mutta se miten tehokkaita ohjustorjuntadroneja voidaan rakentaa on toinen asia.

   Panssarivaunun (miksei minkä tahansa ajoneuvon) tähystystä voisi parantaa droneilla. Kun panssarin edellä ja sivuilla pörräisi joitakin (halpoja) droneja jotka on varustettu lämpökameroilla, niin väijytykset olisi helpompi välttää. Toinen kysymys on, voiko ohjuksia hämätä vaikka dronen kylvämällä alumiinislpulla (tutkahakuiset) tai fosforiammuksilla (lämpöhakuiset ohjukset).

   • Anonyymi

    Silppuhämäys olisi varmaan halvempi tapa kuin lennokin "itsemurha", vaan oletettavasti helpommin ohitettavissakin. Jos ohjuksen määränpään määrittää koordinaatit eivätkä kuvat tms säteilysignaalit., niin silppu ei taida silloin tehota. Tehokas räjähdys tehoaa, eikä ohjusta voi kovin paksusti panssaroidakaan kärkeään ehkä lukuunottamatta.

    Silppu ja fosfori olisivat toki halpoja menetelmiä, jos nyt hihasta ravistelee, niin kympin luokkaa "laaki", itsemurhalennokki ainakin tonneja kappale, mutta ilmeisestikin voisi olla halvempi kuin se ohjus, joka voi olla kymppitonnienkin hintainen. Vaan vaikka lennokki olisi ohjusta vähän kalliimpi, niin sen suojattavan panssarin arvo on kuitenkin miljoonissa, niin ei se hetikään tulisi kannattamattomaksi torjuntakeinoksi.


  • Anonyymi

   Onhan olemassa jo laser, joka pudottaa lennokit, ohjukset ja kaiken siltä väliltä. Käytössä ne on vasta uusimmissa hävittäjissä ja laivoissa, mutta miksei sellaista voisi jälkiasentaa vanhempiinkin vehkeisiin.
   Nykypäivänä on kyllä niin ikäviä ja ovelia vehkeitä, ettei pahemmin tee kentälle mieli kun mitenkään ei voi suojautua.

   • Anonyymi

    Ilmakerrosten lämpötilaerot ja ilman väreily aiheuttaa sitä, että laser-säde ei pysy pistemäisesti kohteessaan, vaan pyrkiin vähän vaihtamaan paikkkaansa, vaikka tarkennusmenetelmä olisi muuten "tyäydellinen". Lopputuolisena sitten se, että nopeasti lentävä tai mutkiteleva ohjus ei saa riittävästi laseria, että siihen tulisi reikä.
    Toisaalta laserin saa torjuttua peilimäisellä pinnallakin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilmakerrosten lämpötilaerot ja ilman väreily aiheuttaa sitä, että laser-säde ei pysy pistemäisesti kohteessaan, vaan pyrkiin vähän vaihtamaan paikkkaansa, vaikka tarkennusmenetelmä olisi muuten "tyäydellinen". Lopputuolisena sitten se, että nopeasti lentävä tai mutkiteleva ohjus ei saa riittävästi laseria, että siihen tulisi reikä.
    Toisaalta laserin saa torjuttua peilimäisellä pinnallakin.

    Onhan myös lasereita jotka ei kohdetta tuhoa fyysisesti, vaan laser-säde sammuttaa ohjuksen/lennokin ohjausjärjestelmän.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2150
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   2053
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   211
   1822
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   258
   1498
  5. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1404
  6. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   558
   1181
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   50
   1005
  8. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   942
  9. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   350
   936
  Aihe