EU:n irrottautuminen Venäjän maakaasusta maksaisi 264 miljardia dollaria!!! !!!!

Anonyymi

Arvion on esittäneet Ember ja Global Wittness-organisaatiot. Syynä odotettua suurempaan kustannukseen pidetään maakaasun pysyvää kallistumista.

Tutkimuksen julkaisi Oilprice. com sivusto tänään illalla.

"According to Ember and Global Witness, the EU’s current plans for gas use could see an additional $264 billion (250 billion euros) added to the EU’s energy bill in 2030 due to high gas prices. The REPowerEU plan will only cut the bill by $49 billion (47 billion euro), which would still be an increase of $214 billion (203 billion euro) above the Commission’s original forecasts, the organizations said. "

18

141

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Entä kun irrottautumisen seurauksena seuraavat 50 vuotta EU-maat (jos nyt EU edes pystyssä pysyy) joutuvat pysyvästi maksamaan 5-10 kertaa kalliimpaa maakaasua kuin mikä oli hinta esim vuoden 2021 alussa?

  • Anonyymi

   noi voihan rähmä. ei tässä muu auta kun suostua venäjän vasalliksi

  • Anonyymi

   No mitä sitten?

  • Anonyymi

   Komission laskelmat perustuvat siis illuusioon?

  • Anonyymi

   Natsi Putinin kaasuputket solmuun!

  • Anonyymi

   Tarkoittaako sitä että joka ikinen vuosi EU-maat maksaisivat 250 miljardia euroa lisähintaa siitä että saivat halvemman putkikaasun sijasta kallista toiselta puolen maapalloa rahdattua nestemäistä? Se on veronmaksajaa kohden 1000 euroa joka vuosi tämän hulluuden lisähintaa?

  • Anonyymi

   Maksaa, mitä maksaa, mutta venäjän energiamarkkinat Eurooppaan on ajettava alas. Putinin ja muiden ryssärosvojen sotakassaa ei tule lihottaa enää. Venäjä on eristettävä aivan kaikesta. Ja näin tulee myös tapahtumaan...

  • Anonyymi

   Asian voi nähdä myös niin että Kiina ja Intia saavat jälleen uuden kilpailuedun. Se maksaa EU:lle miljoonia työpaikkoja. EU on tämän homman luuseri.

   • Anonyymi

    Just näin ja ihan itse kuoppa kaivetaan


   • Anonyymi

    Näin tässä taitaa käydä. EU on ajanut typerällä suvakki ym. politiikalla itsensä nurkkaan. Euroopasta ei löydy merkittäviä luonnonvaroja, koko homma perustuu kuplaan, joka kohta poksahtaa ja kovaa.


  • Anonyymi

   Osa tuosta kulusta katetaan jutun mukaan REPowerEU-suunnitelmalla. EU:ssa on noin 450 miljoonaa kansalaista. Maksettavaa jää alle 40 euroa kuukaudessa per kansalainen per vuosi.

   Toisekseen, venäjä on nurin kauan ennen vuotta 2030, joten tuonne asti ei ole kovin järkevää miettiä. 40 euroa kuukaudessa siitä, että saadaan venäjä kuriin on halpa hinta.

   • Anonyymi

    Jos Eu aikoo tosissaan lopettaa maakaasun, öljyn ja sähkön tuonnin Venäjältä niin tulee todella kalliiksi. On helppoa aukoa päätään mutta toistaiseksi energian tuonti venäjältä vain kasvaa.
    Puheita on paljon mutta poliittiset päätökset niiden tueksi puuttuvat.


  • Anonyymi

   eulla ole mitää omaa vähän kuin autiosaari odotetaan laivan tuloa satamaan,

  • Anonyymi

   Tuskin asiasta Suomessa päätetään vaikka höyrypäisimmät niin kuvittelevatkin.

  • Anonyymi

   Jenkit saa tahtonsa taas läpi ja Euroopan on pakko alkaa ostamaan heiltä liuskeöljykaasua.
   Israelin altahan kyllä piti nyt löytymän uusia öljy-ja kaasuvaroja,miksi niistä eì nyt puhuta mitään? Israel mielellään möisi öljy-, kaasuvarojaan Eurooppaan ja jenkeille myös.

  • Anonyymi

   Euroopan energiastrategia piti muutenkin pistää uusiksi. Vihreä siirtymä vaatii että venäläisestä fossiilisesta kaasusta siirrytään ympäristöystävälliseen biokaasuun ja muihin kestävän kehityksen ratkaisuihin. Siirtymään suunniteltiin kuluvaksi pääosin 20-50 vuotta. Nyt tuo siirtymä on vain toteutettava rivakampaan tahtiin.

  • Anonyymi

   Vihreä siirtymä on erittäin kallis ja pitkä prosessi. Nyt jo nähdään ensimmäiset merkit hurjina hintojen nousuna ja samaa tulee jatkumaan. Moni tulee jo ens talvena palelemaan ja näkemään nälkää mutta wau. mehän kuulutaan nyt länteen ja Natoon, se kyllä lämmittää ja täyttää mahat, sillälailla.

  • Anonyymi

   Suomi on ollut kaukaa viisas. Suomi on aina ymmrtänyt, että Venäjä ei ole luotettava kauppakumppani. Toi, ettei Suomi tuo kovinkaan paljon maakaasua Venäjältä tekee Suomen taloudelle hyvää. Se on suorastaan loistava kilpailuvaltti hinnoissa muihin moniin muihin EU-maihin verrattuna.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   389
   4567
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   3378
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   1889
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   1631
  5. 78
   1507
  6. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   166
   1365
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   450
   933
  8. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   92
   866
  9. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   233
   831
  10. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   24
   823
  Aihe