Olen menettämässä uskoni Jumalaan

Anonyymi

Tämä kirjoitus on avunpyyntö. Olen epätoivoinen, turhautunut ja ahdistunut. En tiedä, mitä muuta tekisin.

Jumala tuntuu olevan ilkeä ja epäreilu, etenkin naisia kohtaan. 1. Mooseksen kirja 3:16-19:

Naiselle hän sanoi: ”Minä teen raskaudestasi yhä vaivalloisempaa, ja lasten synnyttäminen on sinulle kivuliasta. Sinä tunnet voimakasta halua olla miehesi kanssa, ja hän hallitsee sinua.”17 Aadamille hän sanoi: ”Koska kuuntelit vaimoasi ja söit siitä puusta, josta esitin kiellon: ’Et saa syödä siitä’, maa on kirottu sinun takiasi. Sadon saaminen siitä on sinulle työn ja tuskan takana niin kauan kuin elät.18 Maa tulee kasvamaan orjantappuroita ja ohdakkeita, ja sinun on syötävä sen kasveja.19 Sinä syöt leipää otsa hiessä, kunnes palaat maahan, sillä siitä sinut on tehty. Tomua sinä olet, ja tomuun sinä palaat.”

Miksi naisten pitää kärsiä enemmän kuin miesten, vaikka molemmat tekivät saman teon? Naiset kärsivät raskaudesta ja synnytyksestä, mutta miehet eivät kärsi mitään vastaavia kipuja. Naiset saivat tässä todella huonon osan. Joko he voivat olla yksin koko elämänsä tai sitten pelätä jatkuvasti raskautta. Miehen takia tuli vain jokin epämääräinen maan kirous, joka koskettaa naisia aivan samalla tavalla.

Koko jutussa ei muutenkaan tunnu olevan järkeä. Miksi miljardien ja miljardien ihmisten pitää vuosisadasta toiseen kärsiä siitä, että tuhansia vuosia sitten jotkut kaksi tyyppiä tekivät jotain, mistä Jumala suuttui? Milloin riittää, ja mikä tämän kaiken kärsimyksen pointti edes on? Olen kuullut väitettävän, että tässä yritetään ratkaista jotain kiistakysymystä Saatanan ja Jumalan välillä, mutta minulle ei millään aukea, että mitä tällä todistetaan ja kenelle. Jos elämä on kurjaa, koska Jumala teki siitä kurjaa, niin miten tämä tapahtumaketju kertoo mitään kenestäkään muusta kuin Jumalasta?

Ehkä olen liian tyhmä ymmärtämään, tai ehkä Jumalaa ei sitten vain ole olemassa. En haluaisi luovuttaa vielä, mutta en tiedä, miten jatkaa uskomistakaan.

46

301

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En ole pettynyt Jumalaan koska olen aina ollut ateisti, ryhdy sinäkin ateistiksi eikä sinun tarvitse olla mitään mieltä Jumalasta koska sellaista ei ole olemassa.

   • Anonyymi

    Niin, kaipa sitä. En jaksa yrittää uskoa johonkin, missä ei tunnu olevan järkeä. Olen tosi väsynyt. On lohdutonta ajatella, että olisin vuosia uskonut valheisiin ja kaikki kuvittelemani rukousvastaukset olisivatkin olleet vain sattumia tai sitä, että halusin vain niin kovasti uskoa. En tosin ole enää kuukausiin rukoillut.


   • Anonyymi

    Ateistit ovat nimenomaan ihmisiä, jotka ovat viimeiseen pisaraan asti pettyneet Jumalaan, joka ei ilmestynytkään heidän silmiensä eteen heidän tahtomallaan tavalla ja sanonut Minä olen Jumala, tai tanssinut muulla tavoin heidän pillinsä mukaan. 😂 Mutta asia on niin, että Jumalaa ei kukaan käskytä.

    Uskoonkaan ei voi tulla koska vain, vaan ainoastaan sellaisina aikoina, kun Jumala vetää ihmistä puoleensa eli järjestää ns. etsikkoajan ja tarjoaa mahdollisuutta pelastua. Silloin ihmistä kiinnostavat uskonasiat ja iankaikkisuusasiat. Mahdollisesti kristinuskon keskustelupalstalla väitteleminen yms., missä ihminen joutuu tekemisiin uskonasioitten kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin, kaipa sitä. En jaksa yrittää uskoa johonkin, missä ei tunnu olevan järkeä. Olen tosi väsynyt. On lohdutonta ajatella, että olisin vuosia uskonut valheisiin ja kaikki kuvittelemani rukousvastaukset olisivatkin olleet vain sattumia tai sitä, että halusin vain niin kovasti uskoa. En tosin ole enää kuukausiin rukoillut.

    Itsehän tunnustit, että sinä et ole kuukausiin vaivaantunut edes rukoilemaan, vaikka se ei ole vaikeaa, vaan kaivaudut peittosi alle ja alat kuorsata.


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin, kaipa sitä. En jaksa yrittää uskoa johonkin, missä ei tunnu olevan järkeä. Olen tosi väsynyt. On lohdutonta ajatella, että olisin vuosia uskonut valheisiin ja kaikki kuvittelemani rukousvastaukset olisivatkin olleet vain sattumia tai sitä, että halusin vain niin kovasti uskoa. En tosin ole enää kuukausiin rukoillut.

    Silti sinä kärsisit esittämistäsi naistenvaivoista, vaikka alkaisit ateistiksi. Ketä sinä sitten kiroaisit, evoluutiotako, Darwinia. sattumaa, että synnyit naiseksi? Sinun ei ole pakko synnyttää, voi elää ilman lapsia mainiosti. Silti sinua ei pakoteta armeijaan, eikä sodan kurimukseen. kärsimään haavoja, kylmää, nälkää, väsymystä ja kuolemaa. Eikä sinua käsketä ampumaan vihollisiasi, joita Jeesus käski rakastaa. Muista, että Jeesus tuli sovittamaan viimeisenä veriuhrina synnin rangaistuksen, joka on kuolema. Hän oli ainoa kelvollinen ihminen kärsimään ihmisten tuottaman synnin paljouden rangaistuksen. Kuolemattomat Aatami ja Eeva toivat kuoleman ihmiselle ensimmäisinä, Me toimme loput. Jeesuksen uhri, toi meille taas kuolemattomuuden. Kun otamme Jeesuksen Herraksemme ja olemme Hänen tahdolleen kuuliaisia, niin fyysisen kuoleman jälkeen siirrymme, tässä aikakaudessa, Jeesuksen valmistamaan kotiimme taivaaseen. Jotka hylkäävät Jeesuksen, siirtyvät tuonelaan, odottamaan viimeistä tuomiota.


  • Anonyymi

   Ei työnteko ole aina ollut naisten osa tässä määrin mitä nyky-yhteiskunnassa. Itse ovat sen vaivakseen ottaneet ja päässeet siten Jumalan kirousta "pakoon". Sotiminen tuli myös miesten osaksi.

   Ei Jumala ole länsimainen liberaali humanisti. Ei myöskään konservatiivi. Hänellä on ihan oma tahtonsa.

   Pidät tärkeämpänä sitä mitä ihmiset ovat ja ajattelevat kuin sitä mitä Jumala on ja mitä hän ajattelee mistäkin. Meille kristityille Jeesus on kaiken a ja o.

   Raamattu opettaa että ihminen on syntinen Jumalan edessä ja että Jumala voi koska tahansa meille kostaa syntisyytemme jos haluaa. Näin hän myös käski Israelin tehdä tietyille pakanakansoille ja helvetti on myös hänen kostonsa syntisille. Empatia ja sääli eivät kerro sitä onko jokin asia oikein. Itse säälin ihmisiä jotka helvettiin joutuvat mutta ymmärrän että me olemme kaikki sen ansainneita. Mutta Jeesuksessa on armo niille jotka uskovat.

   Ristiä varten maailmankaikkeus on luotu, että Jumala saisi kärsiä rakastamiensa puolesta. Häntä varten kärsimys ja kuolema on ensisijaisesti luotu. Hän onkin Raamatun mukaan "kuolleiden esikoinen". Meidän ihmisten kärsimys on Jumalan kuvan kärsimystä, Jeesuksessa täydellinen kuva ja Jumala itse kärsivät. Tuossa vähän kontrastia. Ei liioitella kärsimyksiämme vaikka ne joskus suuria ovatkin ihmisten mittapuulla.

  • Anonyymi

   Testaa omaisuutesi seurakunnalle, voit vielä pelastua.

  • Anonyymi

   Jumalakuvitelmat ovat niin menneestä maailmasta.

   • Anonyymi

    Jumalakuvitelmasi voi olla vaikkapa hieno vessanpönttösi harja, ja se voi riittää sinulle. Minulle ei riitä, vaan halusin tietää enemmän, ja itse uskon siihen edelleen, mitä Raamatussa lukee.


  • Anonyymi

   Kuten tiede sanoo; tee noin, ja huonosti käy.

  • Anonyymi

   Eihän se ole mitään uskon menettämistä Jumalaan, että huomataan Jumala syylliseksi, ja syytellään Jumalaa sitten. Näinhän Job juuri teki, ja lopulta Jumala myönsi hänen puhuneen oikein.

   Tosin melko harvinaista tuntuu olevan tämä näkökulma ihmisten keskuudessa. Joskus tuntuu siltä, että mitä tekopyhempi lahkolainen tai kirkkolainen, sitä vaikeampaa hänen on ymmärtää: tietenkin Jumala on kaikessa syyllinen, jos ja kun on kaikkivaltias, eli hallitsee kaiken. Tätä näkökulmaa tuntuvat ymmärtäneen agnostikot, ateistit, sellaiset ihmiset, joilla ei luulisi olevan mitään tekemistä kristinuskon kanssa, tai eivät luokittele itseään uskoviksi.

   Kauan sitten väänsin asian tällaiseen muotoon: Jumala on ristiinnaulittu saatana. Tämä ei ole mitään satanismia, eikä saatananpalvontaa. Jos joku väittäisi tuon yhden lauseen perusteella minua saatananpalvojaksi, voisin vastata kysymyksellä, mikä sinä olet, mielipuoli saatanan höppi vai.

   Raamatun hepreassa on saatanaa muistuttava sana 4. Mooseksen kirjan luvussa 22, kun Herran enkeli (Jumalan ilmestys) lähti vastustajaksi Bileamin tielle. Vastustajan paikalla alkutekstissä on saatana. Se on siis käsite, joka tarkoittaa vastustajaa. Jumala on ristiinnaulittu saatana, voidaan ymmärtää: Jumala on voitettu vastustaja.

   Uskonnonfilosofisemmin jos ajatellaan, ottaisin esille Apt 17. luvun, jossa Paavali puhuu kreikkalaisille filosofeille: Hänessä (Jumalassa) me elämme ja olemme ja liikumme. Tätä näkökulmaa voisi nimittää panenteismiksi. Jos on jokin Jumalasta erillinen saatana olentona, sekin olisi Jumalan sisällä.

   Raamatusta löytyy paljon kohtia, joilla Jumalan syyllisyyttä voi todistella. Esim. Roomalaiskirje 9 ja 11. Jumala paaduttaa. Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen. Saman kirjan 8. luvussa annetaan ymmärtää, että kaikki yhdessä vaikuttaa parhaaksi uskoville. Tosin olen monesti ihmetellyt, mitä parasta tai edes hyvää, Jumala on ikinä millään riesalla edes tavoitellut.

   • Anonyymi

    Anteeksi nyt vaan heijari vai kuka lienet?

    Ei siinä Join tapauksessa niin käynyt!

    Jobin ystävät puhuivat omia viisauksiaan kärsineelle Joille, jotka Jumala totesi vääriksi.

    Raamattu

    Silloin Herra vastasi Jobille tuulispäästä ja sanoi:

    2"Kuka olet sinä, joka taitamattomilla puheilla

    pimennät minun aivoitukseni?

    3

    Vyötä nyt kupeesi kuin mies;

    minä kysyn sinulta, opeta sinä minua.

    4

    Missä olit silloin, kun minä maan perustin?

    Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.

    5

    Kuka on määrännyt sen mitat —

    tottapa sen tiedät —

    tahi kuka on vetänyt mittanuoran sen ylitse?

    6Mihin upotettiin sen perustukset,

    tahi kuka laski sen kulmakiven,

    7kun aamutähdet kaikki iloitsivat

    ja kaikki Jumalan pojat riemuitsivat?

    8

    Ja kuka sulki ovilla meren,

    kun se puhkesi ja kohdusta lähti,

    9kun minä panin sille pilven vaatteeksi

    ja synkeyden kapaloksi,

    10

    kun minä rakensin sille rajani,

    asetin sille teljet ja ovet

    11ja sanoin: 'Tähän asti saat tulla,

    mutta edemmäksi et;

    tässä täytyy sinun ylväiden aaltojesi

    asettua'?

    12Oletko eläissäsi käskenyt päivän koittaa

    tahi osoittanut aamuruskolle paikkansa,

    13

    että se tarttuisi maan liepeisiin

    ja pudistaisi jumalattomat siitä pois?

    14Silloin se muuttuu niinkuin savi sinetin alla,

    ja kaikki tulee kuin vaatetettuna esille;

    15

    jumalattomilta riistetään heidän valonsa,

    ja kohonnut käsivarsi murskataan.

    16Oletko astunut alas meren lähdesuonille asti

    ja kulkenut syvyyden kuilut?

    17Ovatko kuoleman portit sinulle paljastuneet,

    oletko nähnyt pimeyden portit?

    18Käsitätkö, kuinka avara maa on?

    Ilmoita se, jos kaiken tämän tiedät.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Anteeksi nyt vaan heijari vai kuka lienet?

    Ei siinä Join tapauksessa niin käynyt!

    Jobin ystävät puhuivat omia viisauksiaan kärsineelle Joille, jotka Jumala totesi vääriksi.

    Raamattu

    Silloin Herra vastasi Jobille tuulispäästä ja sanoi:

    2"Kuka olet sinä, joka taitamattomilla puheilla

    pimennät minun aivoitukseni?

    3

    Vyötä nyt kupeesi kuin mies;

    minä kysyn sinulta, opeta sinä minua.

    4

    Missä olit silloin, kun minä maan perustin?

    Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.

    5

    Kuka on määrännyt sen mitat —

    tottapa sen tiedät —

    tahi kuka on vetänyt mittanuoran sen ylitse?

    6Mihin upotettiin sen perustukset,

    tahi kuka laski sen kulmakiven,

    7kun aamutähdet kaikki iloitsivat

    ja kaikki Jumalan pojat riemuitsivat?

    8

    Ja kuka sulki ovilla meren,

    kun se puhkesi ja kohdusta lähti,

    9kun minä panin sille pilven vaatteeksi

    ja synkeyden kapaloksi,

    10

    kun minä rakensin sille rajani,

    asetin sille teljet ja ovet

    11ja sanoin: 'Tähän asti saat tulla,

    mutta edemmäksi et;

    tässä täytyy sinun ylväiden aaltojesi

    asettua'?

    12Oletko eläissäsi käskenyt päivän koittaa

    tahi osoittanut aamuruskolle paikkansa,

    13

    että se tarttuisi maan liepeisiin

    ja pudistaisi jumalattomat siitä pois?

    14Silloin se muuttuu niinkuin savi sinetin alla,

    ja kaikki tulee kuin vaatetettuna esille;

    15

    jumalattomilta riistetään heidän valonsa,

    ja kohonnut käsivarsi murskataan.

    16Oletko astunut alas meren lähdesuonille asti

    ja kulkenut syvyyden kuilut?

    17Ovatko kuoleman portit sinulle paljastuneet,

    oletko nähnyt pimeyden portit?

    18Käsitätkö, kuinka avara maa on?

    Ilmoita se, jos kaiken tämän tiedät.

    Jobin tapauksessa kävi juuri niin, että Job syytti Jumalan tehneen hänelle vääryyttä, ja lopulta Jumala myönsi Jobin puhuneen oikein. Ei asia sillä muutu toiseksi, jos asian vierestä siteeraat tekstiä keskusteluun vaikka kilometrin.


  • Anonyymi

   Et edes ole mikään kristitty . Pysy siellä omissa lahkoissa vaan synagogalla

   • Anonyymi

    Tuollainen herjanheittäjä neuvoineen on suunnilleen sianpaskan arvoinen minulle. Luuletko että "kristitty" on jokin arvonimi, joka tienataan omilla tekemisillä tai omalla hyvyydellä, niin että sillä kerskataan, ärsytellään ja heitellään herjaa? Sinun sianpaskauskontosi ei ole mitään kristinuskoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuollainen herjanheittäjä neuvoineen on suunnilleen sianpaskan arvoinen minulle. Luuletko että "kristitty" on jokin arvonimi, joka tienataan omilla tekemisillä tai omalla hyvyydellä, niin että sillä kerskataan, ärsytellään ja heitellään herjaa? Sinun sianpaskauskontosi ei ole mitään kristinuskoa.

    Eihän sinulla mitään uskonpuutetta ole, vaan uskosi on tosi vankalla pohjalla, sanoistasi päätellen. Olet vain ohimenevässä kriisissä tai koetuksessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän sinulla mitään uskonpuutetta ole, vaan uskosi on tosi vankalla pohjalla, sanoistasi päätellen. Olet vain ohimenevässä kriisissä tai koetuksessa.

    Hei, aloittaja tässä. Tuo lainaamasi kommentti ei ole minun kirjoittamani.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuollainen herjanheittäjä neuvoineen on suunnilleen sianpaskan arvoinen minulle. Luuletko että "kristitty" on jokin arvonimi, joka tienataan omilla tekemisillä tai omalla hyvyydellä, niin että sillä kerskataan, ärsytellään ja heitellään herjaa? Sinun sianpaskauskontosi ei ole mitään kristinuskoa.

    Jumala antaa uskon kenelle haluaa, ja paaduttaa kenet Hän itse haluaa.


  • Anonyymi

   Tyhmä lukee tuhansia vuosia vanhoja textejä kuin piru niitä lukee .

   • Anonyymi

    Hei!

    Sanonta "lukea kuin piru raamattua" tarkoittaa lukutapaa, jossa suurennuslasilla haetaan vain omaa näkökantaa puoltavat kohdat eli tulkitaan tekstiä tahallaan väärin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hei!

    Sanonta "lukea kuin piru raamattua" tarkoittaa lukutapaa, jossa suurennuslasilla haetaan vain omaa näkökantaa puoltavat kohdat eli tulkitaan tekstiä tahallaan väärin.

    Piru lukee raamattua niin, että se väärentää sitä, jättää jotain pois tai lisää jotain.

    Ja laittaa epäilyksen ihmisen sydämeen sanoen "onko Jumala muka todella sanonut niin?"


  • Anonyymi

   >> mikä tämän kaiken kärsimyksen pointti edes on? <<

   En nyt ole ihan varma, oliko aloittaja ihan tosissaan, mutta tarkoitus on, että ihmiset löytävät takaisin Jumalan luokse, josta synti meidät on erottanut. Pointti on siis ihmisten pelastuminen ja kadonneen yhteyden löytäminen Jumalaan, Jeesuksen kautta, ja oppia rakastamaan Jumalaa, muita ihmisiä ja itseä, niin kuin Jeesus opetti.

   Jumala hoitaa sitten siinä ohessa itse tämän oman taistonsa saatanaa vastaan. Se ei ole meidän taistelumme. Ja se, että ihminen tulee uskoon, on aina yksi voitto Jumalan valtakunnalle, sillä Jumalan tahto on "pelastaa ihmiset pimeyden vallasta ja siirtää heidät rakkaan Poikansa valtakuntaan", Kol. 1:13.

   Lopulta hän sitten saattaa oikeuden ja paratiisiolot takaisin maailmaan ja pyyhkii kaikki kyyneleet silmistämme.

   • Anonyymi

    Kiitos kommentistasi. En ole ajatellut asiaa ennen tuolta kannalta.

    Koko aloitusviesti on siis ihan tosissaan kyllä kirjoitettu, vaikka se saattaakin olomuodoltaan olla hieman tajunnanvirtainen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos kommentistasi. En ole ajatellut asiaa ennen tuolta kannalta.

    Koko aloitusviesti on siis ihan tosissaan kyllä kirjoitettu, vaikka se saattaakin olomuodoltaan olla hieman tajunnanvirtainen.

    Ehkä sinun kannattaa sitä raamattua tutkia niin, että pyydät Herraa auttamaan sinua siinä. Jos sieltä on vain jäänyt olennaisia asioita huomaamatta ja ymmärrät sitten elämääsi paremmin, kun ne avautuvat.

    Raamattuahan ei saa koskaan loppuun kulutettua, vaikka sen lukisi moneen kertaan kannesta kanteen, koska aina avautuu sellaista, mihin ennen ei ole pysähtynyt, elämäntilanteesta riippuen. Ja joskus todellakin voi taukoakin pitää lukemisesta hyvällä omallatunnolla ja vaikka vain jutella Jumalalle asioitaan ja ajatuksiaan. Myös niistä raamatun asioista. Suhdettahan Jumala haluaa lapsensa kanssa ennen muuta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ehkä sinun kannattaa sitä raamattua tutkia niin, että pyydät Herraa auttamaan sinua siinä. Jos sieltä on vain jäänyt olennaisia asioita huomaamatta ja ymmärrät sitten elämääsi paremmin, kun ne avautuvat.

    Raamattuahan ei saa koskaan loppuun kulutettua, vaikka sen lukisi moneen kertaan kannesta kanteen, koska aina avautuu sellaista, mihin ennen ei ole pysähtynyt, elämäntilanteesta riippuen. Ja joskus todellakin voi taukoakin pitää lukemisesta hyvällä omallatunnolla ja vaikka vain jutella Jumalalle asioitaan ja ajatuksiaan. Myös niistä raamatun asioista. Suhdettahan Jumala haluaa lapsensa kanssa ennen muuta.

    Joo, teen näin. Olen jättänyt Raamatun lukemisen ja rukoilemisen kokonaan pois, koska on tuntunut, että se on ihan turhaa. Mutta ei tästä kyllä ole minulle parempi mieli tullut.

    Kiitos hyvistä neuvoista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo, teen näin. Olen jättänyt Raamatun lukemisen ja rukoilemisen kokonaan pois, koska on tuntunut, että se on ihan turhaa. Mutta ei tästä kyllä ole minulle parempi mieli tullut.

    Kiitos hyvistä neuvoista.

    Ole hyvä. 😊

    Ja muista, että "samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää", 1. Piet. 5:9.

    Jokaiselle uskovalle tulee kärsimyskin jossain vaiheessa tutuksi. Jeesuksen seuraajan tie on usein tuskien tie, niin kuin Herralla itselläänkin oli, jotta meistä tulisi enempi hänen "näköisiään". Ensin ollaan yhdessä juhla-aterialla ja yrttitarhassa, sitten yhtäkkiä ollaankin yksin Golgatalla...


  • Anonyymi

   Kärsimykset tekevät meistä lujempia ja vahvempia uskossamme. Kultakin koetellaan tulessa, samoin uskomme koetellaan, jotta se havaytaan aidoksi, sanoo raamattu..

   Jos voimat hiipuvat, kuuluu pyytää voimaa ja jaksamista lisää Jumalalta. Hän voi Henkensä kautta vahvistaa väsynyttä, tai ohjata kohtaamaan jonkun, jonka sana tai ele tm. vahvistaa.

   • Anonyymi

    "Antaessaan saa" ja "etsikää ensin Jumalan valtakuntaa, niin kaikki muukin annetaan".

    Eli siirrä sisäiset ristiriitasi sivuun ja ala palvella toisia. Ala vaikka esirukoilemaan tiettyjen asioitten puolesta, jos et jaksa minnekään seurakuntaan tai muualle lähteä palvelemaan. Rukoile Jumalaa johdattamaan sinulle aiheita. Se lähentää sinua häneen. Hänhän lupaa lähestyä sitä, joka häntä lähestyy.

    Koetukset on tarkoitettu voitettavaksi, ei se takia, että usko menisi. Jumala puristaa omistaan vähän taistelutahtoa ym. esiin koetuksissa, että meistä tulisi sitkeämpiä. Meitä valmistetaan tulevaisuutta varten, joten vaatiihan se sentään koulutustakin. Ja jo tässä ajassa kestävyys on monessa asiassa tarpeen. Eikä niitä ominaisuuksia tule kastelukannulla kaatamalla.


  • Anonyymi

   > Miksi naisten pitää kärsiä enemmän kuin miesten, vaikka molemmat tekivät saman teon?

   Mielestäni on mahdoton sanoa kuka kärsii eniten, mutta, ehkä väärin tulkita, että raskauskärsimys oli osoitettu kaikille, eikä vain Eevalle.

   Molemmat eivät kuitenkaan tehneet täysin samaa. Nainen näyttää ottaneen hedelmän turhamaisuudesta ja halusta tulla jumalaksi. Mies näyttää toimineen siksi, että halusi miellyttää naista. Heidän motiivit ovat olleet eri ja siksi uskon myös tuloksen olleen eri. Lisäksi voidaan myös huomioida, että nainen houkutteli myös miehen tekemään väärin, eli hän ei vain syönyt hedelmää, vaan myös johti miehen eroon Jumalasta.

   Näyttää, että moni nainen näyttää vielä nykyään olevan samanlainen kuin Eeva, himoitsee korkeaa asemaa, valtaa ja ihailua yms.

   • Anonyymi

    Mikä on se oleellinen ero siinä, jos raskauskärsimys olisikin osoitettu vain Eevalle? Kuitenkin hänen jälkeläisensä perisivät sen, ja Jumalan on täytynyt tietää se, koska loi ihmiset.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä on se oleellinen ero siinä, jos raskauskärsimys olisikin osoitettu vain Eevalle? Kuitenkin hänen jälkeläisensä perisivät sen, ja Jumalan on täytynyt tietää se, koska loi ihmiset.

    'Raskauskärsmykset' ovat olleet Eevasta aina tähän päivään asti, jos ette ole sattuneet huomaamaan ja itse synnyttämään. Kivulla synnytetään edelleen, vain epiduraali on tullut avuksi.


  • Anonyymi

   Oliko elämässäsi koskaan hetkeä, jolloin tulit parannukseen, eli koit mielenmuutoksen, eli aloit nähdä itsesi syntisenä, helvettiin menevänä, ja kuulit evankeliumin ja uskoit sen? Evankeliumi on se, että Jeesus vuodatti verensä maksaakseen meidän syntivelkamme. Jos uskoit sen, uudestisynnyit. Uudestisyntymistä ei voi menettää, aivan kuin fyysistäkään syntymistään ei voi perua. Sillä hetkellä, kun uskomme, pelastumme. Saamme iankaikkisen elämän. Myöhemmin saattaa tulla epäilyjä, syntiä valitettavasti jokainen tekee. Mutta jos olet uudestisyntynyt, olet menossa taivaaseen. Jos olet vielä hengissä, kun Jeesus tempaa omansa tuuliin ja pilviin, olet mukana joukossamme.

   Mutta ehkä olit niin kuin minä nuorena. Jossain vaiheessa aloin ajatella olevani uskovainen, mutta en koskaan ollut täysin selvä siitä, mitä uskoni sisälsi. Ja se uskon tapainen haihtui hetkessä, kun new age -opetuksiin uskova ystäväni pyysi minua kuvailemaan Jumalaa. Jos olisin ollut oikeasti uskossa Jeesuksen sovitustyöhön, uskoni ei olisi noin vain haihtunut ilmaan.

   Jumala loi Aatamin omaksi kuvakseen. Hänestä syntyneet sukupolvet ovat olleet Aatamin kuvia. Synnin takia ihmiseltä kuoli henki. Nyt armon ajassa Jumalan pyhä henki tulee meihin asumaan, kun tulemme uskoon. Siirrymme sillä hetkellä kuolemasta elämään.

   Käärme petti Eevan lupaamalla, että syötyään kielletystä puusta (viiniköynnös?) hänestä tulisi kuin jumala, joka tietää hyvän ja pahan. Sama harha tulee pian transhumanismin myötä. Jos jäät tänne vihan aikaan, eli et ole koskaan tullut uskoon, älä ota sitä merkkiä. Älä usko pahan valhetta.

   Aatamia käärme ei pettänyt. Aatami rakasti vaimoaan niin paljon, että otti ja söi myös, koska halusi olla hänen kanssaan, tapahtui mitä tahansa. Onko naiselle annetut rangaistukset (synnytystuskat ja käsky totella miestään) sitten kovempia kuin miehelle, en tiedä. Miehet ovat kautta aikojen olleet perheen elatuksen hankkijoita. He ovat sotineet. He ovat joutuneet tekemään raskaita töitä, joihin nainen ei pysty. Olen kiitollinen siitä, etten syntynyt pojaksi.

   Toivon, että olet jo uskossa. Jos et ole, usko nyt Jeesuksen veren sovitus, niin voit luottaa siihen, että olet varmasti pelastunut. Lue sitten Raamattua ja kuuntele hyviä opettajia. Jos paikkakunnallasi on uskovien yhteisö, liity siihen. Minä en valitettavasti tiedä uskovien seurakuntia Suomessa, enkä hyviä opettajiakaan. Osannet englantia? Robert Breaker on valtavan hyvä, selkeä, osaa Raamatun läpi kotaisin.

  • Anonyymi

   Jumala antoi meille tehtäväksi hallita tällä planeetalla. Voimme tehdä sen huonosti, tai Jumalan Raamatussa ilmoittaman hyvän ja rakkaudellisen kaavan mukaisesti. Hän loi meidät mieheksi ja naiseksi, jotka täydentävät toisiaan. Ihanne on, että heistä tulee samaa lihaa olevia, toisilleen rehellisiä, kunnioittavia ja rakastavia kumppaneita ja perheen perustajia. Raamatun ilmaisema rakkaudellinen sanoma, tulisi ulottaa kaikkiin lähimmäisiimme. Rakas sisar, vie kaikki tuskasi ja epäilyksesi avoimesti ja rehellisesti Jeesukselle, Hän aloittaa lenpeän eheytyksesi yksilöllisesti, huomioiden traumasi. Hän ei muserra särkynyttä, vaan kokoaa palaset ja tekee sinusta uuden luomuksen. Olet Hänelle suunnattoman rakas, koska Taivaan Isä loi sinut juuri kaltaiseksesi. Hän antoi sinulle myös tehtävän, joka alkaa hiljaa selvetä sinulle. Tulet vielä riemuiten ja kiittäen ylistämään Taivaan Isää, Jeesusta ja Pyhää Henkeä, kun tuo valtava rakkaus selviää sinulle. Et pelkää mitään, et kuolemaa etkä elämää, voit elää riemuiten elämääsi, Jumalan rakkaana tyttärenä.

   • Anonyymi

    Voi v..u mitä lässytystä. Tekopyhää. Imelää. Oksettavaa. Oletko nyt ylpeä itsestäsi? Tunnetko tehneesi "Jumalan tahdon" ja "evankelioineesi sisarta" ja "pelastaneesi hänet tuomion ja kadotuksen tiel.ä" tai ainakin vähintään koit tehneesi velvollisuutesi jottet joudu itse jumalasi edessä syyhyn siitä ettet varoittanut,ohjannut,neuvonut? V..u mitä aivopestyjä laumahuutelijoita ja hyödyllisiä idiootteja te uskovat olette.


   • Anonyymi

    Kiitos ihanasta kommentistasi. <3 Sanasi lämmittivät sydäntäni.

    Älä välitä tuosta yläpuolisesta kommentoijasta. Hänellä on varmasti jokin huonosti. Aloittanutta viestisi rohkaisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voi v..u mitä lässytystä. Tekopyhää. Imelää. Oksettavaa. Oletko nyt ylpeä itsestäsi? Tunnetko tehneesi "Jumalan tahdon" ja "evankelioineesi sisarta" ja "pelastaneesi hänet tuomion ja kadotuksen tiel.ä" tai ainakin vähintään koit tehneesi velvollisuutesi jottet joudu itse jumalasi edessä syyhyn siitä ettet varoittanut,ohjannut,neuvonut? V..u mitä aivopestyjä laumahuutelijoita ja hyödyllisiä idiootteja te uskovat olette.

    Pyhä Henki kehoitti minua kirjoittamaan rohkaisun ja opastusta ahdistunneelle , mutta Jeesusta janoavalle sisarelle. Hän on potentiaalinen Jumalan sanoman julistaja, kun Jeesuksen hyvyys valtavuudessaan, alkaa kokonaisuudessaan avautumaan hänelle. Sinä demonisi vallassa kirjoitteleva saatanan kuvottavaa löyhkää levittävä negatiivinen ihminen. myös sinua Jeesus rakastaa, sillä sinäkin olet Jumalan luoma, mutta tehtävästäsi kauas harhautunut pahuuden lähetti. Toivon, että joskus ahdistuksessasi pyydät Jeesusta elämäsi Herraksi, kuten sadat kaltaisesi ennen sinua. Hän tulee ja alkaa työnsä, jos vain haluat. Hän ei tule väkisin, mutta kolkuttaa joskus sydämmesi ovelle.


  • Anonyymi

   Vahvaa Jumalaa minäkin enimmäkseen kaipaan. Mutta kärsivä Jumala - on niin vaikea hyväksyä. Meillä on jo ohje siihen miten ihmisen toiselle tuottama kärsimys voidaan poistaa . Pari sanaa vain: - Isä meidän.. Se on siinä.

   • Anonyymi

    >> kärsivä Jumala - on niin vaikea hyväksyä <<

    Jeesus kärsi vapaaehtoisesti sinun ja meidän kaikkien tähden, jotta meillä olisi rauha Jumalan kanssa, eikä meidän tarvitsisi kärsiä. Se oli rakkautta.


  • Anonyymi

   Yleensä on ensin varoitettu ihmistä, ettei jotain tekoa ole lupa tehdä. Sitten kun tämä kuitenkin sen tekee, tulee seurauksia: Rangaistus! Jumala rankaisee jos teot eivät ole oikein vaan väärin.

  • Anonyymi

   Juuri näitä olen itsekkin iettinyt ja lopputuloksena olen jäänyt pois srksta vuosia sitten-vain ehtoollisella käyn ahdistuksen käydessä sietämättömäksi, vaikka tiedänkin,että sen tuoma helpotus on samaa luokkaa kuin yhden illan kännien itsepetoksen vuoksi..joten ehkä suosittelen aloittajalle meditaatiota, yleisestikkin ottaen henkistä etsintää myös raamatun ulkopuolelta, kristinuskon ja sitäkautta juutalaisuuden historiallisiin juuriin perehtymistä. eri uskontojen vaikutuksia maailman historiaan ja nykyiseen aikaamme ja dsitä rataa. Sanotaanhan sanassakin: etsiä löytää :) mutta mitä pelastuskysymyksiin ja uskonnollisiiin säännöksiin ja ihmisten arkeen, erityisten naisten asemaan, tulee, niihin minulla ei ole muuta kantaa kuin se, että Jumala, joka VTssä ja osin UTssa esitetään on äärimmäisen julma, kapeakatseinen, ymmärtämätön, sadistinen,sovinistinen ja selkeästi paimentolaisukkojen ja uskonnollisten lähi-itäläisten fanaatikkojen ahdasmielinen kehitelmä, joten ei siitä sen enempää.

   • Anonyymi

    Pyydä Jumalalta ymmärrystä raamatun suhteen.

    Raamatun tarkoitus on opettaa ihmiselle se, minkälainen ihminen itse on, kuka Jumala on, mikä on hänen tahtonsa, mitä seuraa synnistä ja kuinka pelastutaan ja löydetään kadonnut yhteys Jumalaan takaisin, Jeesuksen kautta.


  • Anonyymi

   On ehkä 5-10 tapaa todistella Raamatulla Jumala saatanaksi.

   Yksi tapa on Ilmestyskirjan pedot. Ilm 12-13. Samassa Ilmestyskirjassa on vihje, kun Jeesusta nimitetään Juudan jalopeuraksi, siis pedoksi.

   Ilm 12-13 kuvailee kolmea petoa. Yhdellä oli kuolinhaava, josta parani, ja hallitsee kaikkia kansoja ja kieliä. Tämä on ilmiselvästi Jeesus. Ihmeitä tekevä peto on Pyhä Henki. Psalmeissa sanotaan, Jumala on ainoa joka tekee ihmeitä. Joten tuo kolmas peto, jota Ilmestyskirja nimittää lohikäärmeeksi ja perkeleeksi, tarkoittanee sitten kolminaisuuden isäpersoonaa.

   Tämä on yksi näkökulma Jumalaan.

   • Anonyymi
    UUSI

    On muuten.


  • Et kai vain yritä perustella ateismia Raamatulla?

  • Anonyymi
   UUSI

   Sinun pitäisi uskoa Jeesukseen, niin olosi tulee paremmaksi. Joh. 14:1: "Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.

   Raamatussa on tärkeä myös Pyhä Henki eli puolustaja. Johanneksen evankeliumin koko 14. luku auttaa Sinua uskossasi.

   Luomiskertomus on pelkkä kertomus, joka on keksitty jälkeenpäin. Oikeasti ihmiset tulivat Maapallolle avaruudesta pieninä hiukkasina oltuaan ensin muilla pyöreillä planeetoilla. Jumala on kyllä olemassa ja pitää meistä kaikista huolen. Olemmehan me Jumalan kuvia ja hänen luomiaan. Jonkinlainen pahan ilmestyminen on kuitenkin havaittavissa maailmassa. Voihan sen henkilöidä Saatanaksi, mutta sitten jää liikaa pyörimään vain sen ajatuksen ympärille. Auttaisi, jos näkisi ympärillään erilaisia asioita hyvinä. Jumala ja Saatana ovat kuitenkin samaa olemusta ja Jeesuskin kuvaa Saatanaa tämän maailman ruhtinaaksi Johanneksen evankeliumin 14. luvussa. Ei maailman paha ole oikeasti niin paha, kuin ihminen mieltää asian. Missä muuten Raamatussa kerrotaan, että Saatana oli alussa enkeli, jonka nimi oli Lucifer?

   • Anonyymi
    UUSI

    Tällainen tulkinta, että saatana oli alussa Lucifer-niminen enkeli, on todellakin tulkintaa. Lucifer-nimi on peräisin latinasta, ja tarkoittaa valon kantajaa. Tätä nimeä on joissakin Raamatun käännöksissä käytetty olennosta, jota kuvailee Jesaja 14. Suomalaisessa 1930-luvun käännöksessä Kointähti. Myöhemmin samassa käännöksessä Jeesus sanoi olevansa Kointähtii. Tässä taas yksi tapa todistella Jumala saatanaksi Raamatulla. Mielestäni Jumala on voinut ilmestyä sekä enkelinä, että ihmisenä.

    Mielestäni Jes 14 ei todista, että olisi olemassa Jumalasta erillään saatana-niminen olento. Tämä on vain tulkintaa. Yhtä hyvin voitaisiin tulkita, että Jes 14 kertoo Jeesuksesta, koska Kol 1 seliittää: kaikki on luotu Jumalan sanalla, ja Jumalan sanalla kaikki pidetään yllä. Aatamin ja Eevan toiminta paratiisissa oli riippuvaista tästä sanasta, tai tätä sanaa toteutettiin. Kun siis Aatami ja Eeva lenkesivat, heitä ylläpitävä Jumalan sana, Jeesus, lankesi heidän mukanaan, ja siitä kertoo Jes 14. Toisenlaisilla sanakäänteillä asia voidaan perustella näin:

    IIman Jeesusta ei voida mitään tehdä, Joh15. Ei syntiä, ei syntiinlankeemusta, ei mitään. Kristus on synniksi tehty, 2. Kor 5. Ja on aina sama, Heb 13. Paavali selitti, että hän uskovana ei enää tehnyt syntiä, vaan se synti, joka hänessä asui, Room 7. Joten: Jumala toimi syntinä niissä, jotka syntiä näyttivät tekevän.

    Raamatusta löytyy kohta, että Kristus tuli sitä varten, jotta tyhjäksi tekisi perkeleen teot. Ovatko perkeleen teot tehty nyt tyhjiksi? Miksi maailman väitetään sitten olevan pahan vallassa? Mitä omia tekojaan Jumala tuli tekemään tyhjiksi?


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   132
   2113
  2. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   1521
  3. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   56
   1027
  4. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   357
   927
  5. Karmeita juttuja tapahtuu

   Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
   Kankaanpää
   31
   845
  6. Taidat mies olla sellainen

   että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
   Ikävä
   34
   839
  7. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

   Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
   Maailman menoa
   416
   833
  8. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

   😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
   Luterilaisuus
   477
   813
  9. Rantis vähän pyöristynyt?

   Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   791
  10. Älä luovuta vielä

   jos vaan tykkäät. Otan yhteyttä jossain vaiheessa (mieheen), jos tää ei muuten onnistu.
   Ikävä
   51
   695
  Aihe