Suomi antoi ahdistuneelle Ruotsille tilaa. Saavat ensin jättää NATO-hakemuksensa

Anonyymi

Sosialidemokraattiselle Ruotsille tämän kevään NATO-meininki, ja etenkin siihen pakolla kuuluneet, kovalla kiireellä eteen tulevat ja tehtävät päätökset ovat olleet katkeraa kalkkia.

Tahtia ruotsalaisille on lyönyt itäinen naapurimaa Suomi. Kursailemattomat suomalaiset ovat ajaneet NATO-junaa pidättelemättömällä pakkovauhdilla eteenpäin.
Mitään virkistäviä, parin kuukauden mittaisia diskuteeraamisen taukoja ei ole ollut tarjolla. Päin vastoin, päättäväisenä katsovat suomalaiset veturikuskit heittelivät vaan lisää pökköä pesään.

Alkoi jo huolestuttaa, että ruotsalaisten pää ei kestä tätä menoa. Joku paikka Ruotsin valtiokoneistossa ratkeaa. Ne saattavat kauhistaja tästä epä-ruotsalaisesta maailman menosta. Voivat lamaantua ja jäädä koko kesän ajaksi paikalleen junnaamaan.

Suomen oli pakko keksiä jotain virkistystä ja lievitystä ruotsalaisille. Länsinaapuria oli retuutettu parin kuukauden ajan Suomi-junan kyydissä, täydellä pakkovauhdilla.

Suomen valtiojohto tarjosi Ruotsille mahdollisuutta, että jos edetään yhdessä, Ruotsi saa jättää NATO-hakemuksensa ennen Suomea. Näin tämä näyttäisi ruotsalaisen kansankodin asukkaille siltä, että itse asiassa Ruotsi on koko ajan johtanut tätä kahden maan NATO-operaatiota. Siksi Ruotsi myös jättää ensimmäsienä Nato-hakemuksensa sisään.
Tämä ehdotus kelpasi ruotsalaisille. Ahdistuneiden svedujen naamat alkoivat kirkastua ja hymyillä lahden takana.

Asia on nyt aikataulutettu niin, että Ruotsi jättää oman hakemuksensa ensi maanantaina aamupäivän aikana. Suomi vastaavasti jättää oman hakemuksensa eduskuntakäsittelyn jälkeen vasta iltapäivällä.

Näin ne asiat saadaan sopimaan, ja menemään, hyvien naapurusten kesken. Seuraavaksi kisataan jääkiekon MM:stä.

10

95

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kukahan se vakuutti ettei suomi hidastele omaan natoprosessiaan jotta ruotsi ehtii mukaan. Paskapuhetta aina.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Täytyi Ahvenamaallakin Ylen olla koko päivä että löysivät jonkun Natokannattajan näihin kusetus uutisiin taas - voi heleevetti kun on sairasta toimittajaakin tuonne maksettu ilmaisilla lennoilla ja kansa vaan maksaa mukisematta.

  • Anonyymi

   Voittamattomat Armata-panssarivaunut vyöryvät Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Englantiin. Jokainen Putinin laajenevaa valtaa vastustava natsi löydetään varmasti. Piste.

   Voittamaton Armata- panssarivaunu:
   https://www.youtube.com/watch?v=vJyp7d1ANJ0

  • Anonyymi

   Vaikuttaa siltä että suomalaiset poliitikot painostavat Ruotsia Natoon.
   Samaan painostukseen on yhtynyt Viron pääministeri ja Ukrainan presidentti myös Suomen kohdalla.

   Jokaisen maan pitäisi saada pohtia niin tärkeää asiaa rauhassa ilman ulkovaltojen painostusta.

   • Anonyymi

    Kaikkein väkevimmän työntövoiman Natoon teki kuitenkin naapurimme Venäjän presidentti Vladimir Putin.

    Kukaan ei olisi ikimaailmassa voinut uskoa, että Olof Palmen rakentama ihanteellinen Ruotsi hakeutuisi Natoon. Mutta sinne vaan mentiin, kun Putinilta tuli riittävän painokas työntö asiaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikkein väkevimmän työntövoiman Natoon teki kuitenkin naapurimme Venäjän presidentti Vladimir Putin.

    Kukaan ei olisi ikimaailmassa voinut uskoa, että Olof Palmen rakentama ihanteellinen Ruotsi hakeutuisi Natoon. Mutta sinne vaan mentiin, kun Putinilta tuli riittävän painokas työntö asiaan.

    Hejsan, hopsan, falleralleraa!


  • Anonyymi

   Paskahousut kyttäävät ensin meneekö Ruotsi. Eivät uskalla jollei Ruotsi jätä hakemusta. Kyllä ovat pellejä ilveilijöitä koko sakki.

   • Anonyymi

    Sama odotus olisi ollut järkevää myös Euroon liittymisen kanssa. Ruotsi, puhui ja puhui liittymisestään. Mutta samalla se vetkutti ja vetkutti. Lopuksi siellä pidettiin kansanäänestys, eikä Euro saanut kannatusta.

    Ruotsi ei liittynyt Euroon, ja sama vitkuttelu liittymisen kanssa jatkuu edelleen. Ruotsin vientiteollisuus saa aina talouden laskusuhdanteissa omasta kruunustaan 3....6% vientiedun Suomeen verrattuna. Tämä pieni ero on kasvattanut Ruotsin ja Suomen talouksien kehityksen välille ammottavan kuilun 20 vuodessa.

    Nyt Suomi tuosta viisastuneena kyttäsi, että se svedujen NATO-paperi tosiaan lähtee kanssa.


  • Anonyymi

   Ruotsin vapaasta kruunusta seuraa ennen kaikkea se, että ulkomaiset rahoittajat näyttävät heti valuutan arvossa, kehittyykö Ruotsin talous hyvään vai huonoon suuntaan heidän mielestään. Valtio ei voi esim velkaantua ilman että se näkyy valuuttamarkkinoilla. Talouden kilpailukykyyn tämä myös vaikuttaa, tietty.

   Suomessa on voitu velkaantua vuosikausia ilman että se näkyy valuutan arvossa. Jossain vaiheessa on paluu arkeen myös suomalaisilla, tavalla tai toisella.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   352
   2759
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   2658
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   1382
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1136
  5. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   120
   1114
  6. 55
   1007
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   419
   739
  8. Tänään puhutaan loukkauksista

   (En huomioi sua röllikkä tänään, koska päänsärkyisenä ei huvita vääntää sun kans riitaa) Ihmisetkokee erilailla asioita. Toiset loukkaantuu pienemmis
   Ikävä
   118
   711
  9. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   23
   700
  10. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   223
   682
  Aihe