Kuopion piispa julisti Venäjän sotilaat raiskaaja-armeijaksi

Anonyymi

Tänään uutisissa:
Kuopion piispa julisti Venäjän sotilaat ”raiskaaja-armeijaksi” Savon Sanomissa: Näin hän kommentoi harvinaisen rajua tekstiään
Voimakeinot ovat oikeutettuja, sillä Venäjä ei ymmärrä hyveiden kieltä, sanoo rajun mielipidetekstin kirjoittanut Kuopion piispa Jari Jolkkonen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b178650b-5ede-43a1-a130-74dd22ec56f3

Miten kirkon edustaja voi sanoa mitään tuollaista? Hän hyväksyy täysin vastoin Jeesuksen sanoja verenvuodatuken esittäen sille jonkinlaista oikeutusta.
Iltalehden artikkelissa Kopion piispa Jolkkonen jatkaa seuraavasti"......hän kutsui itänaapuriamme ”roistovaltioksi”, sen toimia ”suureksi petokseksi” ja armeijaa ”raiskaaja-armeijaksi”.

Miten kirkon edustaja voi tuollaisten kannanottojensa jälkeen kavuta puhujapönttöön kertomaan rauhasta ja hyvästä tahdosta maanpäällä, rakkaudesta ja lähimmäisen rakastamisesta? En ymmärrä millään tuota yhtälöä. Itse voisin pahoin.
Jeesuksen antama kuva lähimmäisten rakastamisesta on täysin erilainen kuin piispa Jari Jolkkosen ja hänen edustamansa kirkon.
Jos Jeesus olisi hyväksynyt aseiden ja väkivallan käytön esimerkiksi tilanteessa, kun häntä tultiin pidättämään Getsemanen puutarhassa. Hän olisi varmasti antanut opetuslastensa puolustaa itseään jopa väkivallalla jos se olisi ollut hyväksyttävää. Mutta Ei. Miten Jeesus toimi tuossa koettelevassa tilanteessa? Hän tuomitsi Pietarin äkillisen väkivallan teon erittäin voimakkaasti osoittaen näin, ettei missään tilanteessa kristityllä ole perustetta ja oikeutusta ottaa oikeus omiin käsiinsä. Mutta mitä piispa Jolkkonen sanoikaan " voimakeinot ovat oikeutettuja". Mitä Jeesus sanoi: " Rakasta lähimmäitäsi", " Rakasta jopa vihollistasi ja anna tarvittaessa henkesi vihamiehesi puolesta". Tosi kristityn tunnusmerkki on rauha, rakkaus ja sopusointu. Kaikki viha, väkivalta on paholaisesta. Tämänkin seikan Jeesus toi esille. Kaikki tämä on luettavissa Raamatun teksteissä. Luulen, että piispa Jolkkoselta on jäänyt kotitehtävät tekemättä, kun Raamatun ymmärrys tuntuu lepäävän heikoilla kantimilla.

Saanen kysyä mitähän Jeesus mahtaa ajatella kirkon edustajista ja yleensä kirkosta, joka lähes säännöllisesti rikkoo selvästi Jumalan ikuisia käskyjä päätöksissään? Ei varmaankaan hyvää vai mitä luulette? Jeesus todella tietää mitä seurakunnissa kautta maailman tapahtuu ja antaa tuomionsa aikanaan kaikesta sellaisesta, joka ei ole sopusoinnussa hänen Isänsä tahdon kanssa. Kirjoituttihan hän ensimmäisellä vuosisadalla varsin suorasukaisia sanomia seitsemälle silloiselle seurakunnalle Johanneksen kautta. Uskon vahvasti, että sanoma jonka kirkot saisivat tänä päivänä toimistaan olisi vähemmän mairitteleva.

Toiseksi. Pitäisihän ammattipapin tietää, mitä Jeesus sanoi lopun ajasta jossa elämme. Väkivalta ja sodat olisivat yleisiä. Jeesushan sanoi, että "......tulette kuulemaan sanomia sodista...." jatkaen sitten kertomalla muita lopun selviä tunnusmerkkejä opetuslapsilleen. Ne liittyvät myös meidän aikakauteemme juuri tähän päivään..
Jeesus sanoi edelleen, että " älkää ihmetelkö tätä" eli kaikkea sitä väkivaltaa, julmuutta ja sotaa, joka vallitsee ihmiskunnan keskuudessa ennen hänen takaisin tuloaan. Joten eikö kirkon edustajalla ole sen vertaa tietoa jos hän lukee Raamattua, että tälläisissä uutisissa mitä nytkin luemme päivittäin Ukrainasta, ei ole sinänsä mitään uutta vaikka ne ovatkin järkyttäviä ja tuomittavia ja ahdistavat meitä JOKAISTA. Eikö meidän tehtävä kritittyinä ole luottaa Jumalaan ja Jeesukseen, Jumala tietää missä kohtaa kuljemme hänen päätöstensä virrassa. Kun hetki on oikea, Jeesus tulee miljardien enkeleidensä kanssa lopettamaan kaiken tämän mielettömyyden maailmasta. Olisi rohkaisevaa, että kirkko ja sen papit uskoisivat edellä mainittuun eivätkä sensijaan etsisi oikeutusta kommenteillaan väkivallan hyväksymiseen.

Samassa Iltalehden artikkelissa oli toinen hämmentävä ajatus ja lainaus. Tällä kertaa Venäjän Ortodoksisen kirkon Kirilin suusta kuultuna. Ajatus kuuluu seuraavasti:
"Venäjän ortodoksisen kirkon päämies, patriarkka Kirill, on kannustanut miehiä liittymään sotaan ja ilmaissut ettei tämä sota ole vain fyysinen taisto vaan myös metafyysinen – eli uskonnollisiin ja henkisiin kysymyksiin kietoutuva.
Eipä mielestäni näytä hyvältä uskontojen tulevaisuus, jos hedelmä on edellä mainittujen esimerkkien kaltainen. Jeesus kysyy: "--löytäneekö hän uskoa saapuessaan". Jokainen vastatkoon itse.

4

66

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä. Se on juurikin noin. Kyllä muakin pelottaa nää kaikenlaiset mullistukset, mutta en koskaan haluaisi menettää luottamustani Kristukseen. Hän on elämäni ja kaikkeni. Muuta ei ole. Itse oon jotenkin väsynyt kun koen, etten saa nykyään enää kirkossa käyneistä virtaa. Kaikenlaiset jutut kuten se, et johtava henkilö ei pidä Raamattuu soveltuvana oppaana vaan ois jotenkin vanha kirja jolla ei sen suurempaa merkitystä.
   Mulle Raamattu on kaikki kaikessa. Jumala opettaa mua aina kun luen ja rukoilen. Voin tuntea olevani vapaa ja hyvissä käsissä.
   Luin itsekkin tuon lehden jutun ja itkin melkein surusta. Missä papin luottamus ja usko? Mäkin pelkään tulevaisuutta kun nyt uhitellaan tolla Natoon liitymis asialla. Mutta tiedän, että Jeesukseen uskomalla olen turvassa.
   En ite voisi koskaan maksaa pahaa pahalla enkä tekisi kenellekkään väkivaltaa. Jos niin tekisin, tekisin Jeesuksen surulliseksi minkä varmasti tuo Kuopion piispa nyt tekee. Väkivalta ei koskaan oo ratkaisu. Se musta vain pahentaa kaikkee. Ja jos pappikin hyväksyy väkivallan. mitä siitä oikein pitäis ajatella?

   Mutta ajattelen niin,. et se oli hänen tuskan huutonsa joka koskettaa häntä syvästi. Niin se koskettaa muakin. Mutta pappina varoisin kyllä kuiteskin liian kärkkäitä kommentteja. Monet saattaa tosiaan yleistää että koko kirkkokin ajattelee noin kuin toi Kuopion piispa.
   Mutta tosi hyvä kirjotus. Musta on kiva että voi ja uskaltaa ottaa kantaa ja kertoa täällä mielipiteitään. Olen sitä mieltä lopuksi, että musta maailma on tullut jotenkin hullluksi. Kaikkea tapahtuu eikä huomisesta tiedä. Pelottaa kun kun maailma on kaaokses. Mutta helpottaa kun kerron murheeni Jumalalle.

  • Anonyymi

   Niin....löytäneekö Jeesus uskoa maan päältä. Lumisadetta, räntäsadetta ja pimeyttä ennemminkin löytää.

  • Anonyymi

   Uskonnon tulisi olla rauhaan ja rakkauteen ohjaava todellinen voima, joka ei muutu ajan saatteessa.

  • Anonyymi

   Kova kannanotto papilta mutta toisaalta maailmantilanne on erittäin paha.
   Maailman ongelmat lisääntyvät ja ahdinko lisäntyy maailmassa. Jumala tule pian. Ihmiskunta tarvitsee kipeästi Jumalaa, ainoaa, joka voi tuoda rauhan ihmiskunnalle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   369
   3673
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   3068
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   102
   1682
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   1439
  5. 64
   1252
  6. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   131
   1223
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   443
   869
  8. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   24
   771
  9. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   226
   760
  10. Tänään puhutaan loukkauksista

   (En huomioi sua röllikkä tänään, koska päänsärkyisenä ei huvita vääntää sun kans riitaa) Ihmisetkokee erilailla asioita. Toiset loukkaantuu pienemmis
   Ikävä
   118
   740
  Aihe