itseä kiinnostavat kysymykset NATOSTA

Anonyymi

Viisaammat vastatkoon:

a) Suomi on pyrkimässä NATOON, miten on?
Jäsenmaat (30 kpl) ratifioivat Suomen hakemuksen. Tarvitaan jokaiselta täydellinen yksituumaisuus eli konsensus. Miten on, jos joku asettuu poikkiteloin, estää pääsemisen jäseneksi. Jos näin käy, miten toimitaan, onko mahdollista hakea niin kauan uudelleen, että onnistaa. Tähän kyssään en ole huomannut vastattavan.

b) Voidaanko NATOSTA erottaa jäsen, jos tämä äärimmäisen räikeästi rikkoo esim. hyviä arvostettuja globaalin maailman yleisiä periaatteita, kuten ihmisoikeudet, saati toimii järjestöä vastaan? Turkki on hieman haastava esim juuri ihmisoikeuksissa. Ja miten erottaminen käytännössä tapahtuisi? Turkki on ongelmatapaus.

c) Miten Suomi pystyy puolustamaan demokraattisia arvoja NATOSSA, kun jäsenissä on myös hivenen haastavia tapauksia, kuten Turkki?

7

95

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vastaukset ovat pääteltävissä maalaisjärjellä.

   Kansainvälisissä suhteissa varsinkin demokraattiset maat neuvottelevat asioista keskenään, näitä Nato maat ovat. Venäjä taasen on maa jota yksi tai muutama johtaa ja tällaiset maat eivät juuri neuvottele vaan sanelevat ehtoja toisille ja jopa hyökkäävät tapoaen, murhaten, raiskaten ja ryöstäen.

  • Anonyymi

   Joo kyllä näin. Mutta tapauksella, kuten Turkki on haasteita juuri näissä oleellisen tärkeissä asioissa.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   1. Kaikkien jäsenvaltioiden on ratifioitava Suomen jäsenyys. Sinuna en huolehtisi, sillä Suomi on varmistanut etukäteen kaikkien jäsenvaltioiden suhtautumisen. Kukaan ei ole vastustanut. Eikä tässä asiassa ole kyse mielipiteestä, vaan siitä täyttääkö Suomi jäsenyyden ehdot. Me täytämme ne kirkkaammin kuin monet Nato-maat.

   2. Nato-jäsenyyden ehtona on Nato-sopimuksen sitoumusten noudattaminen. Tähän mennessä sitä ei ole ollut tarpeen kyseenalaistaa kenenkään kohdalla. Ääritapauksessa jäsenyyden jäädyttämisen tai jopa purkamisen luulisi onnistuvan.

   3. Nato on demokraattisten maiden yhteisö, joka edistää länsimaisia arvoja. Tottakai niistä keskustellaan, jos aihetta ilmenee. Naton ydintehtävä on kuitenkin turvallisuus ja puolustus. Ihmisoikeustarkkailua harjoittavat eri järjestöt.

   • Anonyymi

    Asioissa niin ihmisten kuin vaikka valtioiden välillä on luonnollisestikin eroja. Erot syntyvät eri painotuksista ja omista henkilökohtaisista arvoista Hyvään pyrkii yleensä kaikki. Tämä on tietty tärkeintä. Tässäkin asiassa(demokratia käsite) lienee eronsa länsimailla ja Turkilla. Ei ehkä suuren suuri, huomattava kuitenkin.


  • Anonyymi

   Usa ja Neukkula tekevät rippenroppen sopimuksen ja ottavat Ruotsin Natoon. Matti vanhanen neuvottelee Usan ja Neukkulan kanssa, päätyen siihen, että pohjolassa on turvallisempaa jos suomalaiset ovat Naton ja neukkulan välissä puskurina.

  • Anonyymi

   a) hakemus jää roikkumaan ilmaan koska tuskin Suomi sitä takaisinkaan vetää
   b,c) turha urputtaa Turkille tai muille natomaille mistään niin kauan kuin hakemus on vireillä

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   3740
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   3382
  3. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   721
   1923
  4. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   76
   1526
  5. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   1345
  6. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   100
   1082
  7. Surettaa sun vuoksesi

   Minusta tuntuu, että olet jollain lailla luovuttanut elämän suhteen. Et ehkä tarkoituksellisesti, mutta pikkuhiljaa elämäsi on luiskahtanut käsistäsi.
   Tunteet
   99
   959
  8. Martina on niin nolo

   Nyt vetää teatteria et on hyvä äiti ja on lasten kanssa lintsillä. Pitäähän lippispojalle näyttää, että touhuaa lasten kanssa kaikkea kivaa. Lippispoj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   937
  9. Oon päättänyt että palstailu loppuu kohta

   Aion lähestyä sinua oikeasti ja ottaa selvää onko sulla tunteita. Loppuu nämä arpomiset, toivomiset ja kuvittelut.
   Ikävä
   98
   909
  10. Juristi Jaana Kavonius valmistelee maanpetossyytteitä Niinistölle ja Marinille

   Hän myös kannattaa kuolemanrangaistuksen palautusta maanpetoksesta
   Maailman menoa
   226
   902
  Aihe