Maahanmuuttoasialla hämmentäminen on yksi kybervaikuttamisen tavoista

Yksi kybervaikuttamisen keinoista on se, että levitetään väärää tietoa motiiveista tai kiistetään viranomaisten ja hallinnon toiminnan järkevyys ja tarkoituksenmukaisuus. Yleinen hämminki ja epävarmuus sataa aina hyökkääjän laariin.

Ensin pieni tietoisku laillisuusvaltion toimista. Jokainen tietää, että eduskunta säätää lait. Mutta meillä on myös oikeuskansleri, jonka tehtävänä on neuvoa ja samalla myös valvoa presidentin, valtioneuvoston ja ministeriön toiminnan laillisuutta. Lisäksi eduskunnan perustuslakivaliokunnan tehtävä ”on  antaa lausuntonsa sen käsittelyyn tulevien lakiehdotusten ja muiden asioiden perustuslainmukaisuudesta sekä suhteesta kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin” (Perustuslaki 74 §).

Perussuomalaiset kansanedustajat vaativat pää punaisena sitä, että hallitus säätäisi pikaisesti lait rajojemme sulkemisesta. Ajatteleva ihminen kysyy, että ihanko heti, millaiset lait ja mitä tehtäisiin Suomenkin hyväksymän YK:n pakolaissopimuksen kanssa? Vastaus ei voi olla se, että mitä ”välii”, eihän Kreikka, Puola tai Liettuakaan välittäneet sopimuksista. Suomen on kuitenkin toimittava Suomen omien lakien mukaisesti, meillä ei ole vielä voimassa Kreikan, Puolan tai Liettuan lait.

Onko noin vaikeaa ymmärtää se, että hallitus yrittää ratkaista asian Suomen lakien mukaisessa järjestyksessä? Perustuslakia on luultavasti muutettava, jotta valmiuslakien muutos saadaan maaliin. Lisäksi EU:n kanssa on saatava sovittu tolkullinen tulkinta pakolaiskysymyksestä. Kaikki tämä vaatii työtä ja aikaakin.

Kaikki turha huutelu ja hämmentäminen asioiden kanssa hämärtää vain asiaa. Tämä on yksi kyberhyökkäyksen muodoista, kuten eilen eduskunnassa ääneen sanottiin. Ja tämä kaikki hämmentäminen sataa suoraan Venäjän laariin.

Parhain terveisin, Moktar. ;)

29

229

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   SPR:n naiset

   Puola, Viro, Unkari, Tanska, Ranska yms ovat panneet rajan kiinni sanoi YK tai suomen hyysärit mitä tahansa

   • Etkö millään jaksaisi ymmärtää, että Suomi ei voi toimia Puolan, Viron, Unkarin, Tanskan, Ranskan yms. lakien mukaisesti? Suomessa on voimassa ainoastaan Suomen lait.

    Terveisin, Moktar. ;)


   • Anonyymi
    Moktar.Gubta kirjoitti:

    Etkö millään jaksaisi ymmärtää, että Suomi ei voi toimia Puolan, Viron, Unkarin, Tanskan, Ranskan yms. lakien mukaisesti? Suomessa on voimassa ainoastaan Suomen lait.

    Terveisin, Moktar. ;)

    Lakeja voidaan aina muuttaa, mikäli tahtoa sellaiseen on.


  • Anonyymi

   Asian voi nähdä myös toisin päin: ministeriöiden hidastelu luo puitteet vaikuttamiselle.

   Keskeisintä kritiikissä on ollut juuri tuo hidastelu. Asiaa on valmisteltu viime syksystä - tai olisi pitänyt valmistella, mutta oikeus- ja/tai sisäministeriössä EU:lta lähdetään asioita kysymään vasta nyt. Sillehän ei ole yhtä ainutta järkiperäistä syytä.

   Jos ei osata, kysytään heti!

   Unionissa on myös muita saman asian toteutuksia, ja noita maita kohtaan ei ole esitetty ensimmäisiäkään vaatimuksia siitä, että ne olisivat toimineet jotenkin väärin. Siis: jos meillä on kansallisen lainsäädännön kanssa ongelma vs. muiden unionimaiden toiminta, se korjautuu kansallista lakia säätämällä. EI käynnistämällä ajanpeluu-keskusteluja Unionin toimielinten kanssa. Viittaat YK:n pakolaissopimukseen. Suomi ei ole ainoa allekirjoittaja, jos et tiennyt.

   Opposition puuttuminen tässä asiassa flegmaattiseen työotteeseen on 100% perusteltua.

   Sinun pitää päättää nyt ensiksi, kirjoitatko juridisella vai poliittisella otteella. Juridisesti meillä ei ole mitään ongelmaa säätää lakeja kuntoon vaikka ensi viikon alussa, jos vain työmotivaatiota löytyisi yhtään.

   Jos taas poliittisesti muutosta ei haluta tehdä, se on toinen juttu. Sinun kirjoituksesi on vahvasti poliittinen. Muihin kirjoituksiisi rinnastaen sen tarkoitus lienee pikemmin PS:n mollaaminen kuin Suomen suojaaminen.

   PS ei todellakaan ole mikään ykkösketjun joukko, vaikka Vihreitä paljon edellä. Silti: silloin kun he ovat oikeassa jostain asiasta (hallituksen hidastelu), ei pääasia ratkea riidankylvöllä.

   Yritähän koota itsesi vähän rakentavampaan moodiin.

   • "Juridisesti meillä ei ole mitään ongelmaa säätää lakeja kuntoon vaikka ensi viikon alussa, jos vain työmotivaatiota löytyisi yhtään."
    Et taida olla ihan perillä lakien säätämisestä. Ei sen puoleen, eivät ole perussuomalaisten kansanedustajatkaan.

    Lue tästä lisää.
    https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/eduskunnan_tehtavat/lakiensaataminen/Sivut/default.aspx
    "Lakiesityksenj käsittely kestää yleensä 2 -4 kuukautta".

    Ei myöskään ole epäilyä siitä, etteivätkö kaikki hallituspuolueet - myös vihreät – haluaisi saada valmiuslakeja kuntoon niin pian kuin mahdollista. Peruslakimme hidastaa tätä touhua, mutta oppositio ei vaan halua tunnustaa tätä täysin ilmeistä syytä viivästykseen. Syytökset ajanpeluusta ja tahallisesta viivyttämisestä ovat vain pelkkää populistista huutelua. Eräiden puolueiden kun on pakko kerätä niitä irtopisteitä vaikka sitten Suomen ulkoisen turvallisuuden kustannuksella.

    Luotan vakaasti, että hallitus edistää valmiuslakien muuttamista parhaansa mukaan ja homma myös etenee. Olisi suotavaa, että oppositio ymmärtäisi tukea asiaa hämmentämisen sijaan.

    On täysin selvä asia, että rauhan aikana Suomen hallituksen tulee kaikessa toiminnassaan toimia Suomen lainsäädännön mukaisella tavalla. Suomi ei ole Venäjä.

    Laillisuusvaltiomme on niin tärkeä arvo, että sitä ei kannata vaarantaa muutaman hätäilevän persun vuoksi.
    Parhain terveisin, Moktar. ;)


  • Anonyymi

   Juu, ei tarvitse hämmentää. Kaikki tietävät jo mitä se haittamaahanmuutto on. Ei tarvitse yrittää saada keinoteltua mustaa valkoiseksi hämmentämisellä.

  • Anonyymi

   Avaaja on itse kybervaikuttaja ja harrastaa tehokkaasti maahanmuuttoasioilla hämmentämistä,estäen maahanmuuttoasioista keskustelun.
   Tämän jokainen voi laskea poistattamiensa viestien lukumäärästä.

   • Eihän vanha niksuta, vanha kirjoittaa. ;)


   • Anonyymi
    Moktar.Gubta kirjoitti:

    Eihän vanha niksuta, vanha kirjoittaa. ;)

    Kirjoittaa kyllä, mutta päin persettä ja heikosti.


   • Anonyymi
    Moktar.Gubta kirjoitti:

    Eihän vanha niksuta, vanha kirjoittaa. ;)

    Eihän vanha osaamattomana varsinaisesti kirjoita, vanha niksuttaa. ;)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoittaa kyllä, mutta päin persettä ja heikosti.

    Myönsit sentään, että vanha ei niksuta. Kiitos siitä. ;)


   • Anonyymi
    Moktar.Gubta kirjoitti:

    Myönsit sentään, että vanha ei niksuta. Kiitos siitä. ;)

    3 poistettua. Perun mielipiteeni.
    Häpeäisit edes!


   • Anonyymi kirjoitti:

    3 poistettua. Perun mielipiteeni.
    Häpeäisit edes!

    Voi sentään, eikö mennytkään jakeluun? Ei vanha niksuta, vanha osaa kirjoittaa. ;)


  • Anonyymi

   On aina yhtä huvittavaa kun sinä antipersu multinikki viktorantimangubta jne. rajat kiinni sinimusta itket kun persut kritisoi maahanmuuttopolitiikkaa 🤣

  • Anonyymi

   Mitä te Moktarin kanssa väännätte,antakaa olla.Parempi kun kukaan ei kommentoi sen juttuihin.

   • "...antakaa olla...".
    Kun katson saamiani kommentteja, olen kovin monesta kirjoittajasta ihan samaa mieltä kanssasi. Parempi olisi jos jättäisivät kommentoimatta.

    Vastaan mielelläni asiallisiin kommentteihin ja luen kiinnostuksella hyvin perusteltuja mielipiteitä, vaikka itse olisinkin toista mieltä. On kovin pitkästyttävää lukea niitä kolmen lauseen öyhötyksiä, joissa keskitytään pelkästään kuvailemaan minua.

    Terveisin, Moktar. ;)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Rautainen fakta!!!!!!!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rautainen fakta!!!!!!!!

    Jaksamista ja parempia päiviä sinulle, toivottaa Moktar. ;)


  • Anonyymi

   Herra Guptahan pistää persuja 6-0.

   • Pelkkää rautaista ammattitaitoa. Kirjoitetaan muuten Gubta. ;)


  • Anonyymi

   Mutta kyberhyökkäys on paljon muutakin. Tiedämme senkin, että Kreml on salaa rahoittanut Euroopan oikeistopopulistisia puolueita. Rahalla saa ostettua juoksupoikia ja juoksutyttöjä. Sitten on vielä ne, jotka pelkää tyhmyyttään ovat tukeneet Putinia. Riikka Purra kutsui näitä - samalla myös oman puolueensa pölvästejä - hyödyllisiksi idiooteiksi. Kumpi sitten on pahempaa, tukea rahan vuoksi diktaattoria vai tukea tyhmyyttään. Sanokaa te.

   Humoristi moktar sai ainakin minulle aikaan hyvät naurut, muunnellessaan YLE:n kirjoituksia. On se syntymäpölja, uskottava se on !!

   • "Mutta kyberhyökkäys on paljon muutakin."
    Niin on, tästä olen samaa mieltä kanssasi.

    On selkeästi ollut havaittavissa, että sama Suomessa veisannut kuoro, joka lauloi rokotusvastaisuuden lauluja, vaihtoi kuin yhdessä käskystä virret Venäjän hyökkäystä tukeviksi veisuiksi. Ruplavetoinen kuoro se oli.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008504917.html
    Oli huolestuttavaa havaita, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä oli jostakin syytä kovin rokotusvastainen. Toisesta suupielestä sanottiin, että rokotus on kylläkin aiheellinen ja toisesta suupielestä kuului, että rokotus on jokaisen oma asia ja ketään ei pakottaa, ei edes hoitajia. Kovin nämäkin kannanotot maistuvat maksetuilta virsiltä.

    Olivatko kaikki vain tyhmyyttään Venäjän asialla, vai oliko ruplilla vaikutusta, mene ja tiedä. Idiootteja kuitenkin.

    "...muunnellessaan YLE:n kirjoituksia."
    Tämä on minulle uusi asia. Näytätkö sen kirjoituksen, jota olen avauksessani muunnellut, niin tutkitaan sitä sitten yhdessä.

    Parhain terveisin, Moktar. ;)


  • Anonyymi

   Aloittaja on ryssän asialla hämmentämässä. HV

  • "...muunnellessaan YLE:n kirjoituksia...".
   Tästä nyt odottelen tarkempaa näyttöä tai edes jotakin näyttöä.

   Voi olla, että saan odottaa maailman tappiin. Palstan tavat kun on otettu suomalaisuuden kovasta ytimestä: omista puheista ei vastata, vaan vastuu on kuulijan puolella.

   Nauretaan yhdessä. ;)

   • Väliaikatieto: Odotus jatkuu. ;)


  • Anonyymi

   Kyllä lakeja pystytään säätämään nopeutetusti jos tahtoa riittää!
   Mutta ensin pitäisi edes aloittaa ja sitähän viherkommunisti hallituksen intersektionaaliset feministisuvakit eivä todellakaan tee!
   Tärkeintä on vain saada Päivi Räsänen tuomittua!

   • "Mutta ensin pitäisi edes aloittaa...".
    Älä nyt turhaan huutele, kun et asiasta näytä tietävän yhtään mitään.

    https://oikeusministerio.fi/valmiuslaki-uudistuu
    Valmislakien uudistaminen on aloitettu jo aikaa sitten. Oikeusministeriö arvioi, että valmiuslain uudistus kestää kokonaisuudessaan 3,5ꟷ4 vuotta.

    Ei tämä ole yhtä helppoa ja nopeaa, kuin kepukan kiskominen krapulalääkkeeksi.
    Parhain terveisin, Moktar. ;)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Näillä mennään!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    "Siihen ei kuulu mahdollisuutta rajojen sulkemisestä!"..
    Älä nyt turhaan itke. Sekin on jo tekeillä, vaikka sinä et sitä tiedäkään. ;)


  Ketjusta on poistettu 30 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   423
   6284
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   3923
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   2251
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   2009
  5. 90
   1928
  6. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   175
   1519
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   472
   1027
  8. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   237
   975
  9. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   93
   970
  10. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   27
   954
  Aihe