Nyt Hesarissa että Turkki vastustaa

Anonyymi

Suomen Nato- jäsenyyttä.Paljonko rahaa
Erdogan on saanut Putinilta?!

12

135

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mikä natotiltuja kuumottaa 😳

   • Anonyymi

    Yhdysvallat tukee vahvasti Suomen jäsenyyttä, joten Erdoganin pullistelu ei ainakaan kuumota ketään, joka tämän painoarvon ymmärtää.


  • Anonyymi

   Vaikka Turkki pystyisi estämään Suomen
   pääsyn Natoon niin Suomi tulee muistamaan
   Turkkia lämpimästi siitä että myi droneja
   Ukrainalle.

  • Anonyymi

   Se siitä Suomen nato-jäsenyydestä sitten

   Turkki näköjään estää Suomen ja Ruotsin jäsenyyden natossa. ja tuskin Turkki on nyt ainoa natovaltio joka vstustaa Suomen natojäsenyyttä.

   https://yle.fi/uutiset/3-12440949

   • Anonyymi

    Ei estä. Turkki on jo kahdenkeskeisissä neuvotteluissa luvannut puoltaa hakemusta. Erdogan yrittää lypsää Turkille myönnytyksiä kiristämällä NATO asiassa. Turkilla ei ole kuitenkaan vraa torpata Suomen ja Ruotsin hakemusta, jos kaikki muut jäsenmaat kannattavat. Silloin voi käydä niin, että Turkki saa sanoa hyvästit omalle jäsenyydelleen.


  • Anonyymi

   Minua Natojäsenyyden kannattajana kiinnostaa Tiltujen kommentit siinä vaiheessa kun Turkin kanssa on tehty diili.

   Sitten alkaa Tiltuilla olemaan vaihtoehdot vähissä.

   Sitä odotellessa, riemuitkaa Tiltut nyt täysillä, krapula on sitten kovempi kun se riemu loppuu.

  • Anonyymi

   Erdogan lupasi Niinistölle tukea Suomen jäsenyyttä, sama viesti saatiin Turkin ulkoministeriltä. Erdogan on nyt herännyt iltalypsylle. Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydessä ei ole kyse vain meistä. Kyse on myös Naton edusta. Mikäli Erdogan on tosissaan, niin Turkki joutuu perustelemaan, miksi se asettuu Naton enemmistöä ja etua vastaan. Suomi ja Ruotsi täyttävät Nato-jäsenyyden ehdot paremmin kuin monet jäsenmaat. Kaikki tietävät meidän olevan turvallisuuden tuottajia, eikä kuluttajia.

  • Anonyymi

   Toveri Erdogan iltalypsyllä. Korjaantuisikohan tilanne jos puolustusvoimat tilaisi Bayraktatereita? Jossain uutisoitiin kylläkin että Turkin presidentti puhui Hollannista ja Ruotsista.

   • Anonyymi

    Heh. Erdogan paheksui "skandinavian maista" Alankomaita ja Ruotsia.:D Maantiedekin pikkuisen hukassa.


  • Anonyymi

   En tiedä mitä on saanut, mutta USA on luvannut käydä kysymässä.

  • Anonyymi

   Tuolla Tyhjänpäiväisellä Turkin Pressalla ei ole koskaan tullu suusta mitään muuta paskaa,ja jos se vanha perereikä luulee että sen kommenteilla on jotain merkitystä .kyllä turkkilaisten pitäis miehistyä ja unohtaa tuollainen diktaattori ja mennä eteenpäin.

  • Anonyymi

   Suomessa on nyt kova Nato-huuma, mutta kuten vanha viisaus sanoo, ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Suomi ei edes pääse Naton jäseneksi.

   Turkin presidentti on toistuvasti ilmoittanut, ettei Turkki tulee hyväksymään Ruotsin ja Suomen Nato-hakemusta. Toiveajattelijat selittävät asian niin, että Turkki haluaisi käydä vain poliittista kauppaa. Itse asiassa näin saattaakin olla, mutta Turkki ei tee kauppaa Naton, ei Suomen vaan Venäjän kanssa.

   Turkki haluaa jatkaa Venäjän kanssa edullisia kaasu-, öljy- ja viljahankintoja, koska sodan takia Turkki ei saa tuotua ruokaa Ukrainasta, mistä se on ollut täysin riippuvainen. Turkin inflaatio on 70 %, joten presidentti Erdoganin palli heiluu. Turkilla ei ole edes varaa siihen, että Venäjä korottaa kaasun ja öljyn hintoja.

   Jotta Erdogan voisi selittää kansalleen sen, miksi hän torppaa Ruotsin ja Suomen Nato-hakemukset, Turkin valtiollinen lehdistö on alkanut arvostelemaan voimakkaasti Suomea ja erityisen voimakkaasti Ruotsia. Esille on otettu mm. miten ulkoministeri Pekka Haavisto haetutti al-Holin leiriltä isis-aktivisteja Suomeen. Sekin on totta, että Suomi ja Ruotsi ovat kärkevästi arvostelleet Turkkia kurdien takia ja jopa asettaneet turkille aseidenvientikieltoja ja pakotteita. Turkki on loukkaantuneena myös arvostellut Ruotsia ja Suomea turvapaikkojen antamisesta sellaisille ihmisille, joita Turkki pyysi palauttamaan esitutkintoja varten. Nämä huolet eivät ole kuitenkaan tuulesta temmattuja. Eteenkin Ruotsi on täysin pilannut yhteiskuntansa epäonnistuneella ulko- ja maahanmuuttopolitiikallaan.

   Natoon pääseminen edellyttää yksimielistä päätöstä kaikilta jäsenmailta. Turkki on jo sanonut ei, mitä Suomen valtiojohto ei tahdo uskoa. Turkki sanoi, ettei se halua tehdä uudelleen samaa virhettä, mitä se teki hyväksyessään Kreikan Naton jäseneksi.

   Voi olla, ettei Suomi ja Ruotsi edes pääse Natoon, mutta sen sijaan maat ovat ärsyttäneet Venäjän karhua Nato-hankkeellaan. Tässä voi pahimmillaan käydä niin, ettei Suomi saa mitään turvatakuita ja ajautuu ojasta allikkoon.

   Turkki ei ole tyhmä. Se on kaukaa viisas ja näkee ilmeisen vaaran Suomen ja Venäjän väliseen konfliktiin. Turkki ei halua sekaantua siihen millään tavalla, vaan ylläpitää kauppasuhteita Venäjään, jonka kanssa se jakaa myös yhteisen intressin Mustanmeren kaasukenttiin ja kaasuputkiverkostoon.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   413
   5970
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   3833
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   2180
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1942
  5. 90
   1849
  6. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   173
   1491
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   469
   1004
  8. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   93
   958
  9. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   237
   944
  10. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   27
   933
  Aihe