Kiina saapuu Eurooppaan!

Anonyymi

Herättäjäksi ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008597290.html - , otsikoituna näin: "Kiina seuraa nyt silmä kovana, miten yhtenäinen länsi on Venäjää vastaan"] -HS-toimittajana Mari Manninen.


--
USA sekaantuu liittolaistensa kautta Euroopan sisäisiin asioihin ...

(Edellisen kerran 1941, kun Englanti pyysi, liki rukoili USA' ta liittymään sotaan Saksan kolmatta valtakuntaa vastaan - ja näin kävi, minkä saksalaiset siviilit muistavat varmasti katkerina niistä massiivisista kaupunkipommituksista mitä USA' n ilmavoimat tekivät - hävittäen saksalaisia kaupunkeja toinen toisensa jälkeen (esimerkiksi Dresden ja Hampuri) - satojen tuhansien saksalaisten siviilien menehtyessä ..- tosin Saksan johtaja Adolf Hitler julisti sodan Yhdysvalloille - arvellen olevansa jo voiton puolella |1 ratkaistaessa Euroopan kohtaloa)

... US-sekaantumista enimmillään Saksan ja Venäjän kahdenkeskiseen Nordstream II kaasuputkihankkeeseen, joka on liki elintärkeä juuri Saksalle ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84246/millaista-uhkaa-nordstream-i-kaasuputkipari-luonut-eu-euroopalle -

- entä jos Kiina - maailman suurimpana valtiona tekee samankaltaisesti "maihinnousun" Eurooppaan liittolaisensa (? .. ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/92898/kiina-ja-venaja-suurempi-voimakkaampi-kuin-usa-ja-eu - ) Venäjän tueksi edesauttamaan Minsk 3 rauhantiekarttaa |2 - ja näin saa EU' n suurvallat Saksan ja Ranskan taakseen - ajamaan kokonaisvaltaista Euroopan rauhankehitystä ---
.
|2 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17324514/minskin-sopimus-on-kuollut---kauan-elakoon-minsk-3! -
.

Huomioita läntisestä mediasta julkaistuna

YLE-ote: " ... Kiina: Pakotteet eivät paras keino
Kiinan ulkoministeriö sanoo, ettei maa ole koskaan pitänyt pakotteita parhaana tapana ratkaista ongelmia.

Ministeriön kommentti oli vastaus kysymykseen, aikooko Kiina liittyä länsimaiden Venäjälle määräämiin pakotteisiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ministeriön mukaan Kiina toivoo, että osapuolet pystyvät ratkomaan kiistansa vuoropuhelulla. Maa kehottaa osapuolia malttiin ja pidättyväisyyteen. ... " -löytyy linkin alta ~ https://yle.fi/uutiset/3-12314941 -

Lisäote samaisesta YLE-kirjoituksesta: " ... JAKOBOWSKIN mukaan on kuitenkin hyvä tutkia mahdollisuutta, että Kiina ja Venäjä hajottaisivat tulevaisuudessa yhdessä Yhdysvaltain sotilaallista huomiota kahdelle puolelle Euraasiaa samaan aikaan. ... "

--
Uusi maailmanjärjestys!

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiina voi se ratkaiseva tekijä uudessa maailmanjärjestyksessä, jossa puretaan maailmallisvähemmistöisen lännen hegemoniaa jo tuolta kolonialismin ajoilta - unohtamatta USA' n liki jatkuvia sotia pitkin maailman ja aina kaukana sen omilta mannerrajoilta.




      On aika purkaa maailmaa kiristävä idän ja lännen välinen vastakkainasettelun kierre

      [ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ]

      Mailman suurin viejävaltio ja tuotantokoneisto Kiina ostaa sieltä mistä saa kokoanisvaltaisesti edullisimmin Kiinan omalle toimintamallille - huomioimalla kansainväliset ulokkeet myös yhteistyöpolitiikan osalta - Kiinaa kiinnostaa valtiot, jotka eivät sekaannu ja sotkeudu toisten itsenäisten omiin sisäisiin asioihin.



      Kiina kykenee korvaamaan lännen pakotteet Venäjälle - hyvin massiivisella tavalla

      On siis mahdollista, että Kiina korvaa lähes kaiken sen pakotepolitiikan, jonka länsimaat asettavat Venäjälle - EU-Euroopalle ei ole eduksi jos venäläiset energiavirrat suuntaavat lännen sijasta itään - Kiinan kulutus on kuitenkin niin suurta, että se voi nielaista koko Venäjän energiavirrat - kaasusta öljyyn, niin kauan kunnes muut energialähteet korvaavat fossiiliset -ja tämän Venäjä tietää tarkasti.

      Samoin Kiina kykenee korvaamaan liki kaiken lännen tuottamat korkeateknologian pakoteongelmat Venäjälle - kahden kauppa: maailman eräs suurimmista raaka-ainelähteistä tuottaa materiaalit ja energiat maailman suurimmalle liukuhihnalle ...



      --
      Näinkö EU-Eurooppa jää kolmosviulun soittajaksi Kiina Venäjän ja USA' n jälkeisiin taantumus- ja ikääntymisongelmiin?

      Nyt EU' lla on osuva aika riisua lopullisesti 'us-vaipat pöksyistään' ja ottaa oma eurooppalainen linja yhdessä Venäjän kanssa, mikä loisi vahvemman Euroopan kokonaisuutena ja rauhantienä.

      .
      Venäjän presidentti Vladimir Putin avasi aivan uuden maailmankuvan, ja jos Kiina lähtee siihen mukaan - on se liian väkevää lännelle, jonka voimavarat eivät riitä uuden maailmanpolitiikan johtajaksi - saamme nähdä elpyykö talousliitto BRICS [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/BRICS - ] .. sen ansaitsemaan kokoonsa.

      • Älä Ilkka höpötä. Venäjän kysyntä ei korvaa länsimaita.


      • Anonyymi

        >>Näinkö EU-Eurooppa jää kolmosviulun soittajaksi Kiina Venäjän ja USA' n
        >>jälkeisiin taantumus- ja ikääntymisongelmiin?

        JÄRJESTELMÄROMAHDUS on pakottanut kapitalistit kauppasotaan keskenään ja ukrainan kaltaiset kahinat sielä seassa on tarkoitettu voimistamaan kehitystä.
        Aika selvää tekstiä ja kaikki toimet puhuvat nyt sen puolesta.

        Kapitalistit kaipaavat nyt "great resettia", koska kaikki rikastumistiet on kuljettu loppuun ja jotta leikki voitasiin aloittaa kokonaan alusta. Ympäristö ei tässä nyt ole minään pontimena, vain rajaton ahneus mutta ennen muuta Valta ! Se on riistäytymässä länsikapitalistien käsistä ...

        t. haans.sea


    • Anonyymi

      Kiinahan on siinä mielessä mielenkiintoinen maa pakotteiden kohteeksi, et oisko sellaisilla mitään vaikutusta? venäjällähän ei valmisteta mitään, kiina taasen pystyy valmistamaan ihan kaiken itse elektroniikasta avaruusasemiin asti

      • Anonyymi

        Kiina keskittyy omavaraisuuteen, energiariippumattomuuteen ja kehitysmaihin, jotka muodostavat 4/5 -osaa Maapallostamme.


      • Kiinan ja Venäjän symbioosi kohtaantuu raaka-aineissa ja suunnittelussa | valmistuksessa - ja lopulta markkinoinnissa; ollen suurin yhteenliittymä maailmassa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kiinan ja Venäjän symbioosi kohtaantuu raaka-aineissa ja suunnittelussa | valmistuksessa - ja lopulta markkinoinnissa; ollen suurin yhteenliittymä maailmassa.

        Tunnetusti Venäjällä kaikki on paskaa - kusikin! Nyt siis siihen sotketaan myös vielä heikompi kiinalainen laatu!


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Kiinan ja Venäjän symbioosi kohtaantuu raaka-aineissa ja suunnittelussa | valmistuksessa - ja lopulta markkinoinnissa; ollen suurin yhteenliittymä maailmassa.

        Olisiko sitten niin, että kun tuota suunnittelua ja valmistusta hehkutat, että se kuuluisa venäläinen perseensuristin valtaa koko maailman persensuristinten markkinat?
        Nythän oli taas hyvä näyttö siitä venäläisestä suunnittelusta ja valmistuksesta se uuden ekaa kertaa satelliittia avaruuteen vieneen kantoraketin käytöstä.
        Kantoraketti kyllä surisi mutta sen avaruuteen viemä vakoilusatelliitti ei mahtunut radalleen joten satelliitti putosi takaisin maahan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnetusti Venäjällä kaikki on paskaa - kusikin! Nyt siis siihen sotketaan myös vielä heikompi kiinalainen laatu!

        Oletko aivopesty, mutta minkä toimesta?!


    • Anonyymi

      Miksi ei voida toimia siten, että länsi elää omaa elämäänsä, käy kauppaa keskenään.
      Ja sitten tämä Mahtava Itä, eli Kiina, Venäjä, Intia ym lähi-idän maat, ym elävät omissa oloissaan, käyvät kauppaa keskenään.
      Miksi pitää edes olla yhteydessä toisiinsa, kun aina joku haluaa muka hallita maailmaa.
      Sillä tavalla pysyisi rauha, ystävällisyys ja ilo kaikilla.
      Kunnollinen rautaesirippu vaan maiden väliin, niin ei edes tarvi tietää toistensa olemassaolosta.

      • Anonyymi

        Tähän suuntaan olemme menossa - elämme jo kiinalaista vuosisataa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän suuntaan olemme menossa - elämme jo kiinalaista vuosisataa!

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Elä jos haluat. Ketä kiinnostaa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tähän suuntaan olemme menossa - elämme jo kiinalaista vuosisataa!

        Älä viitsi. Olemme kaukana tuollaisesta.


    • Anonyymi

      Aliexpress varsin positiivinen kokemus kiinalaisesta kaupankäynnistä luotettavaa ja halpaa. 👍

    • Anonyymi

      Kiinalaisten paras puoli on heidän sekaantumattomuus muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin!

      • Anonyymi

        Tiesitkö, että kiinan kieli on toiseksi paras, jolla pärjää Moskovassa?


      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Yrittävät parasta aikaa laittomasti omia kansainvälisiä merialueita Etelä Kiinan merellä keinotekoisilla penkereillään sekä miehittävät Tibetiä ja sotivat Syyriassa.


    • Anonyymi

      Välttelen kiinalaisten tuotteiden ostamista. Tosin kaikista tuotteista ei tiedä, missä ne on tehty.

    • Anonyymi

      Mikä olisi ollut tulos, jos Eurooppa ja Amerikka eivät olisi sekaantuneet Venäjän sotatoimiin auttamalla Ukrainaa? Sota olisi ollut varmaan aiemmin ohi ja kärsimystäkin vähemmän. Tosin Venäjä olisi vallannut alueita Ukrainasta, niinhän se tulee tekemään varmaan nytkin, vain kauemmin kestäneen sodan kautta, myös enemmän kärsitystä, ihmishenkien menetyksiä, surua ja epätoivoa.

      Venäjän toimet eivät tietysti ole hyväksyttäviä, hyviä vaihtoehtoja ei ole, mutta oliko Euroopan ja Amerikan toiminta kuitenkaan oikea.

      • Anonyymi

        Eli jos Suomea alkais Venäjä pommittamaan, ni ei ois hyväksyttävää, että USA tai Nato tulis puolustamaan?


      • Oliko sinusta väärin, kun Hitlerin toimintaan aikanaan puututtiin? Eikös rauha olisi aikanaan säilynyt paremmin, kun olisi annettu Saksan rauhassa miehittää Neuvostoliittokin?


    • Anonyymi

      Kolme venäläistä keskusteli tulevaisuudestaan Moskovassa.
      - Opiskelen ranskaa ja muutan Ranskaan töihin autotehtaalle.
      - Minä opiskelen espanjaa, ja alan matkaoppaaksi.
      - Minä opiskelen kiinaa, ja jään asumaan Moskovaan.

      Mutta mitäpä Natottajat Venäjästä ymmärtäisivät?

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Sellaisen aivopierun keksit. Itse et osaa mitään kieliä.

        PS. Tiedätkö, ettei venäläinen ei pääse töihin Ranskaan tai muuallekkaan EUn alueelle?


    • Anonyymi

      Onhan meillä se vastaanottaja ihan eduskunnassa odottamassa ja avaamassa kiinalaisille tietä.
      En muista sen ukon nimeä mutta persu on ja makselee nyt takaisin kiinan rahoittamaa vaalikampanjaansa.

      • Anonyymi

        Putoaa pois eduskunnasta vajaassa vuodessa.


    • Kuules Ilkka. Sinun pitäisi oikeasti opetella kirjoittamaan. Sano se, mitä haluat sanoa ja koeta tarvittaessa perustella. Nyt sinä vain lepertelet sekavasti ja linkittelet perusteluiksi juttuja, jotka eivät välttämättä edes liity asiaan.

      Kiina ja Venäjä ovat edelleen kaukana siitä pisteestä, että kykenisivät oikeasti haastamaan länsimaita perinteisellä aseistuksella. Se tilanne ei ole vielä lähelläkään. Venäjän suoritukset Ukrainassa ovat olleet kaikkea muuta kuin vakuuttavia.

      Se on selvää, että Kiinan etu ei ole konfliktin pidentyminen. Ei Kiina siitä hyödy, että länsimaat kärsivät myös Venäjän vastaisista pakotteista. Etuja on lyhyellä tähtäimellä, mutta ei pitemmällä. Kiina on ihan täysin riippuvuussuhteessa vientimaistaan. Ei riippuvuus ole nykymaailmassa yksisuuntainen, kuten sinä tunnut kuvittelevan.

    • Anonyymi

      Aloittajana jostain syystä anonyymisti esittäytyvän Ilkka Luoman ajattelu on kärsinyt tänä keväänä totaalisen konkurssin, tunnetuista syistä, ja sen näkyy kun entinen korskeus ja ylimielisyys on hävinnyt kuin tuhka tuuleen.
      Venäjää estottomasti kehunut Luoma on joutunut toden ääreen, ja se osoittaa hänen kriittikkojensa olleen aivan oikeassa. Maailma opettaa näinkin nöyryyttä.

      Kiinan kommunismidiktatuurin johto katselee happamana fasistijohtaja Vladimir Putinin katastrofaalista epäonnistumista ja kommunistijohtaja Xin palli huojuu jo, hänen pantua kaikki pelimerkkinsä Putinille vannomalla yhteistä rajatonta strategista kumppanuutta tämän johtaman Venäjän kanssa.

      Mainehaitta Kiinan kommunismidiktatuurille on jo nyt valtava kun Venäjän fasismidiktatuurin brutaali hävityssota Ukrainaa ja sen kansaa vastaan näyttää päivästä toiseen mitä on Kremlin diktatuuri ilman naamiota.

      https://www.gettyimages.fi/photos/mariupol?assettype=image&phrase=mariupol&sort=mostpopular&license=rf,rm

      Kiinan kommunistisen puolueen tulevan syksyn puoluekokouksesta piti tulla Xille ja hänen politiikalleen suurjuhla. Sitä se ei tule olemaan, sen sijaan puolueen oppositio haastaa johtajansa hänen tekemiensä virheiden vuoksi. Kiinan kommunismidiktatuurilla on jo ennestään ollut valtavia vaikeuksia koronan kanssa ja nyt myös Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssodan vuoksi.

      Xi ja Putin, nuo kaksi koko maailman johtajuutta tavoitellutta miestä, ovat jo menneen maailman johtajia, vaikkeivät he itse sitä vielä kykenekään myöntämään.

    • Anonyymi

      Terve tuloa Kiinaan näinä päivinä: https://t.me/JFK_TV/9506
      Onneksi ei tarvitse enää matkustella työasioissa siellä päin.

    • Anonyymi

      Kiinan talous romahtaa totaalisesti kun pakotteet isketään kiinan päälle ja pelkäävät sitä tosissaan...kuitenkin tekee kauppaa roistovenäjän kanssa joka päivä....vinosilmät kusettaa heti kun voi.

    • Anonyymi

      Kiina tulee hetken kuluttua napsaisemaan ison palan nykyvenäjästä. Kiina vain odottaa, milloin putinin hallinto romahtaa, ja silloin se hyökkää.....

      • Anonyymi

        Kiina sopii vain jot tuo osa meille venäjästä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1940
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1297
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1244
    4. 45
      1135
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      992
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      979
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      871
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      868
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      863
    Aihe