Yksimielisyys on silmiinpistävää Nato-asiassa

https://yle.fi/uutiset/3-12436782
"Taloustutkimuksen toukokuussa Ylelle tekemässä kyselyssä 76 prosenttia vastanneista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä ja 12 prosenttia vastustaa. Epävarmat ovat kääntyneet Nato-jäsenyyden puolelle."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008804287.html

"SUOMALAISTEN Nato-myönteisyys on noussut jälleen suuremmaksi kuin koskaan Helsingin Sanomien mittaushistoriassa.

Tuoreen gallupin mukaan 73 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että Suomen pitäisi liittyä sotilasliitto Naton jäseneksi. Luku on kahdeksan prosenttiyksikköä korkeampi kuin vielä huhtikuun lopulla tehdyssä vastaavassa kyselyssä.

Liittymistä vastustaa 12 prosenttia ja vailla mielipidettä on 15 prosenttia. Epävarmojen osuus on pudonnut selvästi, sillä viimeksi vailla mielipidettä oli vielä 22 prosenttia."

Enpä muista nyt nopeasti ajateltuna mitään hanketta historiastamme josta olisi mielipidetiedusteluja tehty, yhtä nopeaa suunnanmuutosta vastustamisesta kannattamiseen.

Osansa on toki sillä kuinka päättäväisesti valtiollinen johtomme lähti Nato-kannatuksen noustua sille tielle jossa Natoon päätettiin sitten liittyä. Eduskunta miltei yhtenäisenä samoin kuin kansa antoivat vankan selkänojan jäsenyysneuvotteluiden aloittamiselle.

Demokratiassa mikäli jokin hanke saavuttaa moisen suosion tulee mieleen, että onko jossain nyt jotain mätää? Ovatko Nato-hankkeen vastustajat saaneet tarpeeksi palstatilaa julkisuudessa kanstansa esittämiseen?

Mielestäni on. Kaikille on selkeää ne perusteet joiden vuoksi Natoon liittyminen on järkevää. Lukuisat asiantuntijat ja tutkijat ovat päätelleet Natoon liittymisen olevan järkevää. Sotilasasiantuntijat miltei yhtenä miehenä ovat Natoon liittymisen kannalla ja he jos jotkut ovat alansa asiantuntijoita. Enkä tarkoita tällä palstalla itsensä sotilasasiantuntijaksi nimittäneen asiantuntijuutta sillä kaikille on selvää tämän "asiantuntijuus".


Jopa on tutkittu, että koronarokotevastaiset ja natovastaiset ovat pitkälle samoja marginaaleissa puuhastelevia ihmisiä joihin on helpoiten uponnut venäjän toimia myötäsukaisesti ymmärtävä propaganda. Sekin on helppoa todeta jopa tällä palstalla. Samat trollit äänessä vastustetaan sitten koronatoimia tai venäjä-pakotteita ja nato-hanketta.

Summa summarun. Jos se ääntelee kuin ankka ja kävelee kuin ankka se on ankka. Selvää pässinlihaa ja halki poikki ja pinoon. Suomi tulee olemaan Naton jäsen lähitulevaisuudessa. Venäjä on miltei myös asian hyväksynyt sen todetessa putinin suulla, ettei Suomen ja Ruotsin liittymisestä ole haittaa venäjälle. Vaikka siihen venäjällä tullaankin reagoimaan.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole nähnyt sellaista TUTKIMUSTA, että "koronarokotevastaiset ja natovastaiset ovat pitkälle samoja marginaaleissa puuhastelevia ihmisiä joihin on helpoiten uponnut venäjän toimia myötäsukaisesti ymmärtävä propaganda".

      Eiköhän kysymys ole pelkästä olettamuksesta esimerkiksi keskustelupalstojen nimimerkkien perusteella sen sijaan, että olisi haastateltu vähintään satoja suomalaisia.

      Ilman tutkimustakin olen valmis uskomaan, että osa Nato-vastaisista kansalaisista on ollut talven aikana myös rokotevastaisia ja vastustaneet myös voimakkaita pakotteita Venäjää vastaan. Suurimpana syynä tähän halu vastustaa ylipäätään valtion suunnasta painostusta, mediaa ja ns. yleistä mielipidettä. Jotkuthan vastustavat väitettä Maan pallonmuotoisuudestakin ihan vain periaatteesta.

      Mutta paljon enemmän uskon olevan sellaisia, joilla on valtaosan kannasta poikkeava mielipide kuhunkin asiaan erikseen. Yleensä he myös osaavat perustella mielipiteensä, oli kysymys sitten rokotteista, Venäjästä tai Natosta.

    • Ainoalla viestilläni eilen sanoin: ”Kävin lääkärillä ja sain lisää verenpainelääkitystä jota hain apteekista ja huomenna menen labratutkimuksiin. Toivottavasti en joudu sairaalaan. Joutunen tai en, tänne minulla ei varmaan ole asiaa huomenna eikä lähipäivinäkään”.

      Tulinpa nyt kuitenkin, kun perusteellisissa tutkimuksissa päivän oltuani minut kuitenkin päästettiin kotiin uusilla hoito-ohjeilla viisastettuna. Niinpä sitten avasin tämän palstankin. Avauksesi aihepiiristä olen jo niin paljon sanonut, ettei minulla ole siihen lisäsanottavaa muuta kuin totean vain, että täysin samoissa näkemyksissä olemme.

      Myös tästä sanomastasi: ”Sotilasasiantuntijat miltei yhtenä miehenä ovat Natoon liittymisen kannalla ja he jos jotkut ovat alansa asiantuntijoita. Enkä tarkoita tällä palstalla itsensä sotilasasiantuntijaksi nimittäneen asiantuntijuutta sillä kaikille on selvää tämän "asiantuntijuus".

      Niin hyvä ”lohkaisu”, että terveystilanteestani huolimaat nyt rohkenen ottaa iltadrinkinkin ja mennä sitten hymyssä suin vuoteeseen!

      • Anonyymi

        Tuo lohkaisu tarkoitti tietysti sinua, mutta sinuna en siitä noin kovin iloitsisi. Vaikka oletkin aina väittänyt olleesi kaikissa "sotakouluissasi" priimus ja esimiestesi ylistämä huppumenestyjä sotilaana, niin e Arska näköjään tuossa hieman vinoilee sinun asiantuntemuksellesi.

        Natoon littyminen näyttäisi sujuvan suhteellisen kivutta, ainakin mitä Venäjän reaktioista on pääteltävissä. Turkin peli on basaarikauppiaan tinkaamiseen verrattavaa, ja kyllä sekin siitä järjestyy.


      • Anonyymi

        Eii täällä kukaan muu kuin Kapi ole väittänyt olleensa kaikkien sotakoulujen priimus ja sen vuoksi erityisen menestyksekäs sotilaana. Kylläkait Arska sentään olisi sen maininnut jos jotakuta muuta tarkoittaa kun puhuu asintuntevasta sotilaasta, ei Arska sentään niin yksinkertainen ole vaikka aikalailla yksinkertainen onkin.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tässä paljastus Espanjasta, jossa NATOn perustama ryhmä maalittaa poliittisia vastustajia somessa: https://t.me/seccomms/12585
      Joku ehkä luulee, ettei vastaava tapahdu meillä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe