Kumpi tarvii enemmän?

Anonyymi

Suomi Natoa,vai toisin päin? Kyllä Nato Suomea. Biden riemusta päätellen!

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Usa tarvi Uomen hyökäysalustaksi Venäjälle. Sota joskus väistämätön!

      • Anonyymi

        Suomi vain palikka!


    • Anonyymi

      Canada.

    • Anonyymi

      USA tarvitsee halpatyövoimaa, jota suomalainen sotilas on. Missään muualla rikkaassa valtiossa suomalainen sotilaan päiväraha ole näin halpa, halvalla mennöö.

      Suomella tulee viimeistään Israelin ohjuskauppojen, muun sotatarvikkeen, F-hävittäjien jälkeen mahdollisesti olemaan maailman kallein sotatarvikkeiden maa suhteutettuna syntyperäisiin suomen kansalaisten määrään? Mahdollisesti kalliimpi kuin erittäin rikkaiden maiden kuten Saudiarabian maiden kun verteillaan asukaslukua? Nyt Suomi ottaa lisälainaa yli 2miljardia euroa Ukrainan sodan aiheuttamiin kuluihin (pakolaisten). Koko suomen historian aikana suomalaiset politikot eivät tietääkseni ole koskaan uhrautunut pelastamaan köyhtyneen syntyperäisiä suomalaisia isän maan asukkaita ottamalla huikeita lisälainoja, ukrainalaisten vuoksi ottavat (kirjoitus lainan suuruudesta oli tekstit-tv, lisäksi ilmeisesti F-hävittäjien hankinta sopimuksen lainan maksua pidennetty huikeasti).

    • Anonyymi

      Ei tuohon ole yksinkertaista vastausta. Koko Natoa ajatellen Suomen ja Ruotsin liittyminen parantaa puolustusasemia koko puolustusliitossa. Suurimmat hyötyjät ovat turvan kannalta Suomi itse, Baltian maat sekä koko joukko Itä-Euroopan maita Puola, Romania jne.
      Miksi?
      Siksi, että Suomi ja Ruotsi tuovat melkoiset sotilaalliset voimat Baltian turvaksi. Muiden kannalta siksi, että Venäjä joutuu uudelleen sijoittamaan joukkojaan eli hajauttamaan niitä laajalle alueelle, joka on pois esim. siitä, jos Venäjä aikoisi joskus hyökätä Puolaan. Nato saisi paljon lisäaikaa vahvistaa puolustustaan.

      Suomen osalta voisi sanoa, että vaikka puolustusvoimat ovat tehokkaat, niin jossain vaiheessa se materiaali ja miehet alkavat loppumaan. Nyt sitä tavaraa saadaan ennakoivasti tilanteiden kehittyessä ja Naton sijoittamista varastoista, joko suoraan Suomen varastoista, Ruotsista tai Norjan varastoista.

      Yhdysvallat ja Britannia hyötyvät tilanteesta koska hieno nimi: "Pohjoinen ulottuvuus". He saavat uutta tiedustelutietoa vaikkapa Venäjän sukellusveneiden liikkeistä melkeipä heti, kun lähtevät Pietarin satamastaan. Venäjälle pohjoinen jäämeri on tärkeä nyt ja tulevaisuudessa ja niin se on jenkeille, briteille, kanadalaisille kuin Norjallekin.

      Viimeiseksi voisi sanoa, että Venäjän häiriköinti tulee loppumaan tai lähes loppumaan. Vastassa on valtava talous- ja puolustusliitto. Se on yksinkertaisesti maailman suurin. Siinä Venäjän koulukiusaaja tyylillä ei enää pitkälle pötkitä.

      Jo pelkästään tämän Venäjän älyttömän hyökkäyssodan Ukrainaan on köyhdyttänyt yhä enemmän heidän maataan ja sotilaallista mahtiaan (Mahtiaan... hehheh). Toivottavasti Venäjä ei nouse enää häiriköimään muita vaan hyväksyy asemansa keskiverto aasialaisena maana, kun kerran Euroopan arvot eivät kelpaa.

      • Anonyymi

        Kuten juuri uutisissa oli Nato vaatii Suomen valitsemaan naton keskukseen 150 virkailijaa. Nuo ihmiset ei halvoissa kodeissa asu vuokra kustannukset voi hyvinki olla 10 000euroa kuukaudessa/henkilö. Siihen päälle ainakin 12 000euroa pakat, autokulut, kuljettajat, käyttökulut, matkakulut, vakuutukset, tekniikka joka kulkee mukana, lakimieskulut, muut kulut, yht. ainaki
        40 000euroa kuukaudessa yhdeltä hankilöltä. Kaiken lisäksi veroja eivät välttämättä juurikaan maksa tai voivat merkittävästi vähentää niitä joidenki sääntöjen mukaan.
        12 ×40000=480000
        150×480000=72000000
        Eli alkujaa vain 72miljoonaa euroa vuodessa. Näiden päälle tulee vielä makustajakoneiden käytön kulut jotka bisnesluokissa on mielettömät summat.

        Veikkaampa NATO äänestystä ei haluttu pitää koska äänestystä edeltävänä aikana olisi saattanutäänestäjät kuulla kustannusten huikeat nousut joita salailtu.


    • Anonyymi

      Asiat eivät ole joko tai vaan myös sekä että.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe