Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Taksonominen luokittelu ja elämän synty kreationismin mukaan

Anonyymi

Luodut olevaiset jaetaan kolmeen domeeniin: enkelit, kasvit ja eläimet.

Enkelit jaetaan kolmeen pääryhmään eli kuntaan: kerubit, serafit ja muut enkelit.

Nämä jaetaan kahteen luokkaan: ”valon enkelit” ja ”pimeyden enkelit”. Valon enkeleitä ovat ne, jotka eivät ole nousseet kapinaan Luojaa vastaan ja pimeyden enkeleitä ovat saatana ja hänen kanssaan langenneet enkelit, jotka muodostavat yhteensä kolmasosan enkeleistä. (Ilm 12:3-4; Hes 28:11-19)

Enkelien luokat jaetaan kahteen lahkoon: biologiset enkelit ja henkiolennot. Biologiset enkelit jaetaan suvuttain Jumalan lähettämiin enkeleihin, jotka mm. söivät ruokaa, joivat viiniä ja painivat Raamatun patriarkkojen kanssa, kun ilmestyivät heille ja jättiläisiin, jotka yhtyivät ihmisten tyttärien kanssa tultuaan heitetyksi ulos taivaasta ja saivat lapsia näiden kanssa: nämä ovat niitä kuuluisia muinaisten aikojen jättiläisiä. Jättiläisten sukuun kuuluvat biologiset enkelit jaetaan lajeihin (kansoihin), mutta Jumalan lähettämät enkelit eivät ole tiettävästi lisääntyneet, joten niitä ei jaeta enää lajeihin (kansoihin). Henkiolentojen lahkoa ei jaeta sukuihin ja lajeihin, koska ne eivät lisäänny.

Kasvit jaetaan kolmeen kuntaan eli pääryhmään: puut, viljakasvit ja ruohot.

Puut jaetaan kahteen luokkaan: puut ja pensaat.

Puiden luokat jaetaan kahteen lahkoon: hedelmäpuut ja muut puut. Hedelmäpuut jaetaan sukuihin hedelmän tyypin mukaan: sitrushedelmät, banaanit, päärynät, omenat, kirsikat, luumut, oliivit, isot pähkinät ja marjat. Nämä jaetaan lajeihin ja ne lisääntyvät lajiensa mukaan.

Elämänpuu ja hyvän- ja pahantiedon puu muodostavat oman lahkonsa, mutta ne ovat kadonneet Edenin puutarhan katoamisen myötä eikä tiedetä niiden jakautuneen sukuihin tai lajeihin: ne ovat ehkä kuolleet sukupuuttoon, mutta fossiilien puutteen vuoksi tästä ei voida olla varmoja. On mahdollista, että kolmannessa taivaassa eli paratiisissa on edelleen elämänpuu, mutta hyvän- ja pahantiedon puusta ei ole tietoa paratiisin katoamisen jälkeen.

Pensaat jaetaan kahteen luokkaan: palavat pensaat ja muut pensaat. Palaviin pensaisiin kuuluvat ohdakkeet ja orjantappurat (lahkoja). (1Moos 3:17-19; 2Moos 3:2; 22:6; Matt 7:16; 27:29; jne.) Orjantappuroiden lahkon sukuun kuuluvia lajeja ei nykyään tunneta. Ohdakkeista tunnetaan Raamatussa vain Libanonissa kasvavat ohdakkeet, mutta tähän sukuun voidaan lukea muutkin ohdakkeet, joita Raamatun Jumala ei tuntenut tai maininnut, koska on alkujaan Israelin paimentolaisheimon paikallinen jumala monien muiden jumalien joukossa (ei globaali jumaluus). (2Aik 25:18) Ohdakkeet lisääntyvät lajinsa mukaan.

Muut pensaat jaetaan neljään lahkoon niiden tuottaman siemenen mukaan: lehtipensaat, viiniköynnökset, marjapensaat ja pähkinäpensaat. Nämä jaetaan edelleen sukuihin, jotka lisääntyvät lajinsa mukaan.

Eläinten domeeni jaetaan kolmeen kuntaan eli pääryhmään: vesieläimet, linnut ja maaeläimet.

Ihminen ei kuulu eläinkuntaan, koska on Jumalan kuvaksi luotu luomakunnan kruunu, pantu hallitsemaan Edenin puutarhan eläimiä kuninkaana ja herrana.

Vesieläimet jaetaan kahteen luokkaan: isoihin ja pieniin vesieläimiin. Nämä jaetaan kahteen heimoon: kalat ja muut vesieläimet.

Kalat jaetaan kahteen sukuun: suomukkaat ja evälliset muut kalat. Nämä jaetaan lajeihin, jotka lisääntyvät lajiensa mukaan.

Muut vesieläimet jaetaan sukuihin sen mukaan, onko niillä jalat vai ei: jalattomat ja jalalliset. Suvut jaetaan lajeihin, jotka lisääntyvät lajeittain.

Linnut jaetaan kahteen luokkaan: isot ja pienet linnut. Nämä jaetaan lahkoihin sen mukaan saalistavatko ne vedessä, ilmassa vai maalla. Lahkot jaetaan sukuihin: kotkat, haukat, varislinnut, kurjet, pääskyset, lokit, pöllöt, pelikaanit, haikarat, sirkut, harjalinnut ja lepakot. Nämä jaetaan lajeihin, jotka lisääntyvät lajiensa mukaan.

Maaeläimet jaetaan kahteen luokkaan: isot ja pienet maaeläimet. Nämä jaetaan kolmeen lahkoon: karjaeläimet, metsäeläimet ja matelijat. Nämä jaetaan neljään alalahkoon raajojen anatomian mukaan: sorkat, käpälät, lintujalkaiset ja matelijat. Sorkalliset jaetaan sukuihin sen perusteella ovatko sorkat kokonaan halkinaiset vai ei. Käpälälliset jaetaan kissa- ja koiraeläinten sukuihin. Lintujalkaisten sukuun kuuluvat kaikki liskot. Matelijoiden suku koostuu raajattomista maassa matelevista ja ryömivistä lajeista. Suvut jakaantuvat lajeihin ja ne lisääntyvät lajiensa mukaan.

Kaikki luodut lajit lisääntyvät kukin lajinsa mukaan. Risteytymistä lajien välillä ei tapahdu. Tämä on kreatiostinen taksonomia ja se perustuu virheettömään ja täydelliseen Jumalan sanan ilmoitukseen Raamatussa. Koska Raamattu on iankaikkisesti pysyvä Jumalan sana ja ehdoton totuus, on tämä taksonomia ainoa, jota kreationistit pitävät oikeana, ellei siinä voida osoittaa virheitä Raamatun kirjoitusten perusteella. Tieteellinen luokittelu tulee korvata tällä kreationistisella luokittelulla, joka perustuu Jumalan sanaan.

16

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olemme verkosto, joka on säikeillä kudottu kiinni toisiinsa ja maailmankaikkeuden seittiin. DNA on spiraali, joka on kiinni taivaassa ja maassa.

      Mitään hermoja ja hermoverkostoa ei voisi meissä olla, ellei meitä ole kudottu kiinni myös taivaan tähtiin ja planeettoihin. Taivaan tähdissä on synapsit, kuin aivoissa ja planeetat piirtää kuvioilta, uusia hermoyhteyksiä, kuin kuulakärkikynä pallopäällään. Se sama mekanismi toimii meissä maan asukkaissa, olemme heijaste jostain suuremmasta. Turhia asioita ei ole, kuten joku Tuntemaatoman Sotilaan tyyppi sanoi tähdistä.

      Ihminen, jolla on kaksi jalkaa ja suora selkäranka, on jaloistaan kiinni maassa, mutta henkinen yläosa on kiinni taivaassa ja toinen jalka kuussa ja toinen auringossa, joista meihin virtaa feminiini ja maskuliinienergiat.

      Tässä toinen luonnostelma.

      • Anonyymi

        No voi Jeesus!


    • Anonyymi

      Hyvä yhteenveto, mutta jotain puuttuu: eläinkunnassa on vesieläinten, lintujen (tai siivekkäät) ja maaeläinten lisäksi jaotellu karjaeläimiin, pikkueläimiin ja villieläimiin.

      Erityisesti jako villi- ja karjaeläimiin osoittaa syvällistä ymmärtämättömyyttä elokehästä, koska kaikilla "karjaeläimillä" on käytännössä villi kantamuoto/sukulaislaji, jonka kanssa se edelleen voi lisääntyä. Tämä myös murentaa baramidi-opit, koska jos kesynauta ja biisoni on luotu erikseen niin on silloin kaikki 9000 lintulajiakin ja sadat tuhannet koppakuoriaisetkin eikä mitään Nooan jälkeistä pikalajiutumista ole tapahtunut.

      • Anonyymi

        Eikö muita idoita ole, kuin takertua raamatun tarinoihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö muita idoita ole, kuin takertua raamatun tarinoihin?

        Palsta on omistettu Raanmatun tarinoille.


    • Anonyymi

      Paitsi että enkeleitä ei ole olemassa ja ihminen on eläin joka kuuluu isoihin ihmisapinoihin.

      • Anonyymi

        Tuo olikin selvitys siitä, mikä on Raamatun käsitys. Etkö lukenut otsikkoa?


    • Anonyymi

      Elämän ja lajien historia

      Jumala loin maan ja taivaan kuusituhatta vuotta sitten sanallaan, viisaudellaan, voimallaan ja taidollaan. Maa oli alussa tyhjä ja autio ja vailla muotoa: Jumalan henki liikkui vetten päällä. Jumala sanoi: ”Tulkoon valo!” Ja valo tuli. Jumala erotti valon päiväksi ja kutsui pimeän yöksi. Tuli ilta ja aamu: oli mennyt ensimmäinen päivä. Päivän pituus on noin 24 tuntia.

      Toisena päivänä Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet sen alla vesistä, jotka ovat sen yllä.

      Kolmantena päivänä Jumala kohotti maan veden alta ja syntyi alkumanner. Saaria ja muita mantereita ei vielä ollut. Jumala loi kasvit kolmantena päivänä antamalla maalle käskyn tuottaa kasveja pääryhmien ja lajien mukaan.

      Neljäntenä päivänä Jumala teki taivaalle valot erottamaan päivän yöstä ja osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia. Hän teki kaksi suurta valoa – suuremman hallitsemaan päivää ja pienemmän hallitsemaan yötä – ja kutsui niitä auringoksi ja kuuksi. Jumala teki myös tähdet taivaalle. Ne ovat pienempiä kuin aurinko ja kuu: ne ovat pieniä valoja.

      Viidentenä päivänä Jumala teki vesieläimet ja lentävät eläimet. Ne lisääntyvät lajinsa mukaan. Lentävät eläimet lisääntyvät maan päällä.

      Kuudentena päivänä Jumala teki maaeläimet sanomalla: ”Tuottakoon maa elävät olennot kunkin lajinsa mukaan!” Maaeläimet lisääntyvät maan päällä lajinsa mukaan.

      Jumala loi kuudennen päivän päätteeksi naisen miehen kyljestä otetusta lihaa ja luuta sisältävästä palasta. Miehen hän oli luonut jo toisena päivänä ennen kasvien luomista. Hän muovasi maan savesta miehen muotoisen patsaan ja puhalsi sen sieraimiin elämän hengen, jolloin miehestä tuli elävä olento: syntyi Aatami. Eeva syntyi siten, että Jumala vaivutti Aatamin syvään uneen ja otti hänen kyljestään palan lihaa ja luuta, josta sitten rakensi taitavan rakentajan tavoin naisen. Niin Aatamilla oli vieressään vaimo, kun hän heräsi syvästä unesta. Ja Jumala liitti nämä kaksi pyhään avioliittoon ja he lisääntyivät ja maa täyttyi ihmisistä.

      Jumala teki alussa kaiken hyväksi. Ihminen oli hyvä, eläimet olivat hyviä ja oli hyvä, että eläimillä oli viljakasveja ja ruohoa ravinnoksi samoin kuin hedelmää tekeviä puita. Kärsimystä ja kuolemaa ei vielä ollut. Ei ollut petoja eikä saaliseläimiä. Kaikki eläimet olivat kasvissyöjiä ja ihminen viljeli maata Edenin puutarhassa, jonne Jumala oli pystyttänyt hyvän- ja pahantiedon puun, josta sanoi: ”Kaikista muista puista saat syödä, mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä jos siitä syöt, tulee sinusta kuolevainen ja olet kuoleva.”

      Tämä on kreationismin tieteellinen luokittelu ja kertomus elämän synnystä luomakunnan alussa.

      • Anonyymi

        Jumalallista rehellisyyttä. Ensin Jumala sanoo:
        "Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi."
        Sitten kun hedelmät on syöty eikä ihmiset kuolleetkaan, Jumala sanoo:
        "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!"
        Eli ihminen piti kartoittaa paratiisista ettei hänestä tulisi kuolematon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumalallista rehellisyyttä. Ensin Jumala sanoo:
        "Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi."
        Sitten kun hedelmät on syöty eikä ihmiset kuolleetkaan, Jumala sanoo:
        "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!"
        Eli ihminen piti kartoittaa paratiisista ettei hänestä tulisi kuolematon.

        Jumala on hengitys hengityksen sisällä. Ja mitä se tarkoittaa? Ida ja Pingala nadit on niitä millä reagoimme ja kuolemme niiden kanssa. Sushumnassa olet ikään kuin kuolematon. Eli raamatun puut voidaan kytkeä joogaperinteeseen.

        https://medium.com/river-walking-home/discover-the-ida-and-pingala-nadis-6c516ee3e787


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumalallista rehellisyyttä. Ensin Jumala sanoo:
        "Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi."
        Sitten kun hedelmät on syöty eikä ihmiset kuolleetkaan, Jumala sanoo:
        "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!"
        Eli ihminen piti kartoittaa paratiisista ettei hänestä tulisi kuolematon.

        Edenin puutarha ei ollut enää paratiisi lankeemuksen jälkeen. Jos ihminen eläisi ikuisesti langenneessa tilassa ja maailmassa, niin sehän olisi helvetti maan päällä eikä paratiisi!

        Jumala karkotti ihmisen pois Edenistä, jotta siitä ei tulisi maanpäällistä helvettiä.

        Tulevassa maailmassa saavat elää ikuisesti ne, jotka syövät Elämän puusta eli Jeesuksesta. Valitut ja pyhät ovat maistaneet Herraa ja tietävät, että Hän maistuu hyvältä. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edenin puutarha ei ollut enää paratiisi lankeemuksen jälkeen. Jos ihminen eläisi ikuisesti langenneessa tilassa ja maailmassa, niin sehän olisi helvetti maan päällä eikä paratiisi!

        Jumala karkotti ihmisen pois Edenistä, jotta siitä ei tulisi maanpäällistä helvettiä.

        Tulevassa maailmassa saavat elää ikuisesti ne, jotka syövät Elämän puusta eli Jeesuksesta. Valitut ja pyhät ovat maistaneet Herraa ja tietävät, että Hän maistuu hyvältä. :)

        1. Mooseksen kirja ei tunne termiä "Syntiinlankeemus". Se on myöhemmin keksitty juttu.


      • Anonyymi

        4. päivänä Jumala loi auringon ja muut taivaan valot. Siihen saakka oli varsin kylmää. Tämä yksi mahdottomuus on käsitelty jo palstalla ja riittää yksin osoittamaan, millä tasolla pronssikautiset tarujen kertojat ovat havainnoineet ja ymmärtäneet luonnontieteitä. Sinällään tämä ei tuo mitään uutta keskusteluun, koska kirjoittaja toisti Raamattua.

        Avaus on ehkä hyvä esimerkki siitä, miten kreationismi on ehkä eroamassa omaksi lahkokseen. Näillä uusilla taruilla yritetään sovittaa mahdotonta fundamentalismia pseudotieteen hahmoon. Tuonkaltainen on kyllä onneton yritys sumuttaa tieteeksi tuota hömppää. Noille enkeli ym. muille hömpötyksille kun pitäisi saada havaintoja ja sovittaa jo tunnetut miljoonat havainnot tuohon potaskaan. Tuskin edes kovin iso joukko kristityistäkään tuota hölmöilyä omakseen kokee.


    • Sinänsä ironista, että tieteen mukaan Moosesta hyvin todennäköisesti ei ole ollut olemassa, mutta esimerkiksi vesinokkaeläin selvästi on olemassa.

      Mihinköhän uskonnollisen jaottelun viiteryhmään fundamentalisti asettaisi vesinokkaeläimen: Saatanan luomuksiin? ; )

    • Anonyymi

      Mutta tuostahan puuttuvat arkkienkelit...

      Mihin tuo "jaottelu" perustuu? Aloittajan omiin kuvitelmiin vai löytyykö tuo kaikki ihan Raamatusta?

      • Anonyymi

        Kyllähän nuo kaikki mainitut ryhmät Raamatusta löytyy, vaikka tuota ryhmittelyä suoraan ei. Avaajan lista on vähintään ristiriidaton Raamatun tekstin kanssa.

        Elokehää ne eivät tietenkään kuvaa juuri lainkaan. Jako vesi- ja maaeläimiin ei ole vetsenterävä (mm. sammakkoeläimet) ja toisaalta jaottelusta puuttuu suuri osa eliöistä. Nykyään perimän perusteella elokehä jaetaan kolmeen:
        1. Bakteerit (Bacteria)
        2. Arkeonit (Archae)
        3. Aitotumalliset (Eucarya)
        Näistä Raamattu tuntee vain viimeisen (ja lisäksi noita enkeleitä ja perkeleitä).

        Aitotumalliset voidaan taas jakaa kuuteen pääryhmään:
        1. Archaeplastida (eli kasvit, viherlevät ja punalevät)
        2. Opisthokonta (eläimet ja sienet)
        3. Amebat (Amoebozoa)
        4. Kromalveolaatit (mm. ruskeat levät)
        5. Juurijalkaiset (Rhizaria)
        6. Ekskavaatit

        Näistä Raamattu tuntee osia kahdesta ryhmästä ja niistäkin epäloogisesti jaoteltuna. Raamattua ei todellakaan voi käyttää luonnontieteen oppikirjana.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe