Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vihreä siirtymä on kaikkea muuta kuin vihreä

Anonyymi

Täytyy tietenkin muistaa, että vihreä loikka on poliittinen konsepti ja sillä on hyvin vähän tekemistä järjen kanssa. Tuuivoima- ja sähköautofanaatikoille seuraavan pitäisi olla pakollista luettavaa.

Juha-Pekka Saarela
27. toukokuuta kello 12.43 ·
Hiukan sähköautoista, aurinkopaneeleista sekä tuulimyllyistä:
Akut eivät tuota sähköä. Ne varastoivat sähköä joka on tuotettu muualla. Ensisijaisesti hiilellä, uraanilla, maakaasuvoimaloilla sekä dieselgeneraattoreilla.
Sähköauto ei ole päästötön ajoneuvo.
Tyypillinen sähköauton akusto painaa n. 400kg. Se sisältää n. 13kg nikkeliä, n. 25kg mangaania, n. 15kg kobolttia, n. 100kg kuparia sekä n. 200kg alumiinia, terästä ja muovia. Sisällä on yli 6000 yksittäistä litiumkennoa.
Jokaisen sähköauton akuston valmistamiseksi on käsiteltävä 13000kg suolaliuosta litiumia varten, 15000kg malmia kobolttia varten, 2500kg malmia nikkeliä varten ja 13000kg malmia kuparia varten. Melkoinen määrä kaivetaan maankuorta yhtä yhtä akustoa varten. (Tuli mieleeni kun muutama vuosi sitten EU:ssa päätettiin kieltää koboltti taiteilijalaatuisista öljyväreistä. Yhtä käänteentekevä ja historiallinen päätös kuin nämä pahvipillit jotka nyt pakataan muoviin)
Aurinkopaneelien suurin ongelma on kemikaalit joita tarvitaan silikaatin prosessoimiseen paneeleissa käytettäviksi piiksi. Riittävän puhtaan piin valmistaminen edellyttää käsittelyä kloorivetyhapolla, typpihapolla, fluorivedyllä, triklorietaanilla ja asetonilla. Lisäksi tarvitaan galliumia, arsedinia, kupari-indium-gallium-diselenidia ja kadniumtelluridia jotka ovat myös erittäin myrkyllisiä. Piipöly on vaarallista työntekijöille eikä paneeleita voi kierrättää.
Tuulimyllyt ovat piilotettujen kustannusten sekä ympäristötuhojen ykkönen. Suurissa myllyissä on tuhansia tonneja lasikuitua ja vaikeasti erotettavia harvinaisten maametallien neodyymiä, praseodyyniä ja dusprosiumia. Myllyn siipi kestää n. 15-20 vuotta eikä niitä voi kierrättää.
Näille teknologioille voi olla sijaa, mutta on katsottava nollapäästöjen myytin ulkopuolelle.
"Going Green" saattaa kuulostaa ihanteelle, mutta kun katsoo piilotettuja kustannuksia avoimin mielin, huomaa, että se on varmasti tuhoisampi ympäristölle kuin miltä näyttää.
Entinen käyttökelpoinen tekniikka kuten dieselautot halutaan poistaa ennen aikojaan. Tämä tulee kalliiksi. Suuret korporaatiot, jotka ovat tähän tienneet varautua hyötyvät.
Sähköauton ostajalle voi olla yllätys, että auton arvo nollautuu n. 6-10 vuodessa kun auton akusto pitäisi vaihtaa. Se maksaa uuden auton verran.

https://www.facebook.com/groups/475228786867262

27

1381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nämä totuudet kun saisi hakattua vasaralla joka ikisen vitun vihreän puolueen jäsenen ja ituhippien kalloon, niin voisi olla että maailma vielä pelastuisikin.

      • Anonyymi

        Ei maailma voi enää pelastua vihreältä syövältä, se on luikerrellut joka asiaan ja joka paikkaan EUn kautta.

        Pahalle annettiin ensn pikkusormi ja sitten se vei käden. Tyhmätkin voivat nyt yrittää miettiä mistä johtuu lama, sähkön hinnan älyttömyys, polttoaineen kalleus, vain esimerkkeinä


        Syövän hyvinvointi johtuu EUn siirtymästä vihreään energiaan. Vihreysaate kumppaneineen vääristi eun kehityskulun nykyiseksi katastrofiksi


    • Anonyymi

      Niinpä, yllä on niitä näkymiä joita olisi aiheellista julkisestikin tuoda esiin, kun ovat näköaloja joista ei olisi suotavaa edes tiedostaa.
      Vahinko sinänsä, mielipide-ilmasto on selvästi jo hämärtynyt ja pyrkii unohtamaan asioilla olevien muidenkin taustatekijöiden olemassaoloa.
      Esillä kun pääsevät vain hyvät puolet, mutta se toinen puoli kun pyrkii liian usein unohtumaan, tai sitä ei haluta tuoda esiin.

      • Anonyymi

        Oli hyvin sanottu että mielipide ilmstosta on hämärtynyt.Valitettavasti.Ja se on vasta valitettavaa että keväällä kun katsanto kanta kirkastuu ennen vaaaleja se on sadoissa tuhansissa kodeissa myöhäistä.Ei tarvi kuin istuu työpaikkojen kahvi tuvis niin kuulee miten ensi talvi tulee kodeis olemaan tiukkaa aikaa.Vihreä siirtymä kerkee viedä ensi ensi talvena tuhkat monesta pesästä.


    • Anonyymi

      Tyhmiin tyttöihin uppoaa kaikki, myös hiilellä tuotettu sähkö verorahoilla tuettuhin rikkaiden ostamiin sähköautoihin.

      • Anonyymi

        Tarkoititko "tyhmiin viherideologian sokaisemiin tyttöihin" ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoititko "tyhmiin viherideologian sokaisemiin tyttöihin" ?

        Samanlaisia ne ovat kaikki hallituksessa, vain PS fiksuja naisia.


    • Anonyymi

      Kaltaisellesi idiootille ei mikään ole tarpeeksi vihreää paitsi kasa ruohoa kasvavia ruumiita

    • Loistava juttu !
      Jo nyt uhkaillaan ensi talvella, ettei sähkö riitä, niin miksi pitää edelleenkin ajaa käärmettä pulloon.
      Tässähän on käynyt samalla tavalla, kun Vihreät vastustivat Ydinvoimaa, niin nyt rummutetaan vihreällä autolla.
      Se akkuhan latautuu töpselistä, ei siinä muuta tarvita !

      • Anonyymi

        NIin ja ne sähköautot liikkuvat pääosin niillä kivihiilisähköllä toimivien tehtaiden tuottamilla akuilla, tarvittavat akkumateriaalit ovat harvinaisia maametalleja, joiden kysyntä suurta ja saatavuus on rajoitettua.
        Niistäkin akuista syntyy uusi jätelaji, kun kierrätys akkujen rakenteiden erottelussa ei ole edelleenkään muuta kuin monivaiheinen korkean teknologian prosessi. Kierrätyksessä aineosien puhtaus alenee, joten kierrätys ei toteudu 100% tasolla.

        Pitäisikö elinkaaren tarkastelun olla mukana nykyisin kaikissa hyötyä tavoittelevissa aikomuksissa ?
        Tulokset voisivat tuoda tietoisuuteen uusia näköaloja erilaisten vaihtoehtojen kokonaishyödyistä.


    • Anonyymi

      Taalakselta järkipuhetta. Metsien hiilinieluhömppä ei ratkaise mitään, vain öljyn ja hiilen polton lopettamisella on merkitystä. Suojeltu ryteikkömetsä kun palaa niin siinä menee hiiinielut savuna ilmaan.

      • Anonyymi

        Eli kasvisruuallakaan ei sitten ole mitään merkitystä? Koska siihenhän se merkitys perustuu, että viljelymaata saadaan muutettua metsäksi.


    • Anonyymi

      Niin kai kun sitä kannattavat kaikenmaailman rakeista jauhavat rajatilakeharit, jotka eivät ymmärrä todellisista päästöistä mitään.

      • Anonyymi

        Nyt on rukoiltava Ukrainan sodan laajentumista, se on ainoa tapa selvittää "vihreä siirtymä"

        Silloin asiat asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin


      • Anonyymi

        Täyshulluja rakkihullut ovat. Eihän kukaan täysijärkinen elätä valtavasti lihaa syöviä petoelukoita ja vaadi samaan aikaan lihansyönnin kieltämistä ihmisiltä. Nuo haittaelukat hyökkää ihmistenkin kimppuun pelkästään Suomessa 80 000 kertaa vuodessa, mieti jos sudet tekisi saman. Saastutatvat lisäksi vesistöt, maaperän, ilman, levittävät tauteja, räkyttävät... Jopa viidakot ja villieläimet tuhotaan että niille saadaan halpaa ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täyshulluja rakkihullut ovat. Eihän kukaan täysijärkinen elätä valtavasti lihaa syöviä petoelukoita ja vaadi samaan aikaan lihansyönnin kieltämistä ihmisiltä. Nuo haittaelukat hyökkää ihmistenkin kimppuun pelkästään Suomessa 80 000 kertaa vuodessa, mieti jos sudet tekisi saman. Saastutatvat lisäksi vesistöt, maaperän, ilman, levittävät tauteja, räkyttävät... Jopa viidakot ja villieläimet tuhotaan että niille saadaan halpaa ruokaa.

        Suurin osa rakkihulluista akkoja, tykkäävät murhaajamiehistä ja raatelevista rakeista. Itsekin käyttävät veistä hyvin herkästi, parasta aikaa monta puukotusjuttua tutkittavana ja tuomittavana.


    • Anonyymi

      Marinin vihervasemmisto valehtelee ilmasto-asioista korvat ropelia pyörien.
      Faktoja ei vahingossakaan tuoda missään esille. Ja Suomen toimien vaikutus globaaliin ilmastoon on 0 %, tätäkään ei kerrota koskaan ja missään.

    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus.Tuotiin paljon totuutta esille,näistä viherpiiperöiden
      maailmapelastamisista.Vihreä siirtymä on täydellistä huu-haata,alusta loppuun asti.
      Viherpiiperöt mukamas ympäristöpuolue,ei sinnepäinkään,päinvastoin.

      Tuhoavat loputkin ympäristöt.Kaivoksia avataan,uusia valtauksia tehdään
      suomeen.Vihreät tässä kiimassaan eivät ajattele,että kaivosten tuotot valuvat ulkomaille,suomalaisille jää vaan maksajan rooli,kun kaivokset lakkautetaan.
      Paskojen siivooaminen jää meille.

      Tuulimyllyt huuhaata,eräs piipertäjä vastusti tuulivoimaa,kun myllyjä alettiin pystyttämään hänen asuinalueelleen,pilaa kuulemma ikkunoista näkyvät maisemat ja tuottaa kovaa metelä.

      Vihreiden keisarinna Helsinginkaupungin apulaispormestari.A.Sinnemäki.
      Haluaa kaavoittaa kaupungin puistoja asuinrakentamiseen.
      Yhden puistoalueen on jo myynyt rakennusyhtiö Skanskalle.
      Paljonkohn hänelle maksettiin pimeetä valuuttaa tästäkin kaupasta.
      Lisää pitää vaan kaavoittaa,seuraavaksi pormestarikeisarinna haluaa,
      Helsingin keskuspuistoalueen rakennus käyttöön,kuulemma tulisi edullisia vuokra-asuntoja.Tässähän tätä vihreetä siirtymää ja ympäristön suojelua,
      taas kerrakseen.

    • Anonyymi

      Yksi muuttuja unohtuu, kun vihreää siirtymää tehdään
      pääosin verottamalla:

      Kuinka paljon enemmän täytyy tehdä ylitöitä ja ylimääräisiä työmatkoja, että saan maksettua kireämpää verotusta?

      Kuinka paljon enemmän joutuisin päästelemään työhön liittyen, että saisin ostettua vihreämmän auton?

      Kuinka paljon kauempaa täyty käydä töissä, että selviää kaikista lisäkustannuksista?

      Moni siirtyy tietysti väkisinkin tuille, mutta miten paljon jäljelle jäävien elättäjien päästöt kasvavat?

      Onko pienituloisten pakottaminen ja estäminen hinnoittelemalla se ainoa tai edes paras keino vaikuttaa?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eu jäi yksinään makselemaan vihreää siirtymää ykn egybtin kokouksen jälkeen, mikään muu toimija kuin Tämä eu , ei tulevaisuudessakaan tule maksamaan viherveroja!

        EUn päästöt ovat 10% maailman hiilidioksidipäästöistä, josta eu maksaa n 30% viherveroa, samaan aikaan, kun usa,kiina ja Intia esim. Eivät maksa mitään ylimääräistä viherveroa.

        EUn toiminta on täysin kaistapäistä, jopa rikollista nimenomaan omia asukkaitaan kohtaan!


      • Anonyymi

        Kannattaa myös äänestää vihreitä tai vasureita

        😂😂😂😂😅🤣🤣🤣🤣🤣🤣.


    • Anonyymi

      Itteäni ihmetyttää tuon lisäksi sekin kuinka jatkuvasti puhutaan kestävästä kehityksestä ja ekologisuudesta, vaikka samalla kaikki muuttuu entistä enemmän kertakäyttöisemmäksi ja ihan normaaleita käyttöesineitä joita vielä muutama vuosi sitten sai puisina, löytää kaupoista enää pelkästään muovista valmistettuina. Ei käy puheet ja teot yksiin.

      • Anonyymi

        Pikaruokapaikat saadaan kuitenkin lopetettua kun muut kuin muoviset pakkaukset ja ruokailuvälineet maksaa huomattavasti enemmän, vain isoilla ketjuilla varaa jatkaa. Puusta tehdyillä tietenkin rahastetaan isot voitot kun ovat "vihreitä".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikaruokapaikat saadaan kuitenkin lopetettua kun muut kuin muoviset pakkaukset ja ruokailuvälineet maksaa huomattavasti enemmän, vain isoilla ketjuilla varaa jatkaa. Puusta tehdyillä tietenkin rahastetaan isot voitot kun ovat "vihreitä".

        Viherpunahallitus kulkee tuhon tietä: sähkön- polttoaineiden- ruuan- ja rakennustarvikkeiden hinnat nousseet älyttömyyksiin.
        Inflaatio laukkaa 20% ennätysvauhtia. Mitä tekee hallitus?
        Lupaa ensi vuodeksi polttoaineiden sekotevelvollisuutta 40 senttiä/ litra lisää.
        Sähkön älytön myyntipörssi jatkuu edelleen älyttömänä, kun vihreässä siirtymässä ei saa lainkaan käyttää fossiilista energiaa ilman tuntuvaa sakotusta .

        Hallitus ei välitä ihmisten taloudellisesta hädästä. Heille on vain vihreä siirtymä tärkein, vaikka käynnissä oleva sota Ukrainassa, olemassa olevalle Suomelle on tämän hetken tärkein asia ja vaatii suomelta suurta taloudellista tukea Ukrainalle.

        Varhaistettu ja kunnianhimoinen vihreä siirtymä on rikollisessa älyttömyydessään tie , joka käy Suomelle kohtalokkaaksi.

        Vastaavaa taloudellista itsemurhaa maailmassa ei tee mikään muu valtio tai yhteisö kuin määräysdiktatuuri eu 10% hiilidioksidipäästöistä m a a i l m a s s a!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viherpunahallitus kulkee tuhon tietä: sähkön- polttoaineiden- ruuan- ja rakennustarvikkeiden hinnat nousseet älyttömyyksiin.
        Inflaatio laukkaa 20% ennätysvauhtia. Mitä tekee hallitus?
        Lupaa ensi vuodeksi polttoaineiden sekotevelvollisuutta 40 senttiä/ litra lisää.
        Sähkön älytön myyntipörssi jatkuu edelleen älyttömänä, kun vihreässä siirtymässä ei saa lainkaan käyttää fossiilista energiaa ilman tuntuvaa sakotusta .

        Hallitus ei välitä ihmisten taloudellisesta hädästä. Heille on vain vihreä siirtymä tärkein, vaikka käynnissä oleva sota Ukrainassa, olemassa olevalle Suomelle on tämän hetken tärkein asia ja vaatii suomelta suurta taloudellista tukea Ukrainalle.

        Varhaistettu ja kunnianhimoinen vihreä siirtymä on rikollisessa älyttömyydessään tie , joka käy Suomelle kohtalokkaaksi.

        Vastaavaa taloudellista itsemurhaa maailmassa ei tee mikään muu valtio tai yhteisö kuin määräysdiktatuuri eu 10% hiilidioksidipäästöistä m a a i l m a s s a!!!

        Tottakai ne välittää, rikkaat saaneet jo kymmeniä miljardeja apua ahdinkoonsa, myös Italian mafiosoja muistettu useilla miljardeilla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe