Vakaasti harkittu itsemurha

Anonyymi

Tähän on tultu...
Olen ollut jo monta vuotta aivan loppu. En ole osannut pitää lomaa tai levätä. Työt ja ruuhkavuodet ovat imeneet voimat.
Viimeisen puoli vuotta olen suunnitellut ja ajatellut itseni surmaamista. Vain vanha isäni ja kaksi lastani ovat olleet pidäkkeitä tätä vastaan. Nyt uutena kannustimena vaimo ilmoitti haluavansa erota joten päätös on selvä.
Kunhan saamme osituksen tehtyä ja eron valmiiksi niin hoidan asian loppuun. Perhe ei enää minua kaipaa.

Asia on typerä mutta nurkasta ei ole poispääsyä.

13

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tee kuten minä. Anna itsellesi enemmän aikaa. Tein itseni kanssa sopimuksen, että en lähde ilman kunnon harkintaa. Jokunen vuosi on vielä jäljellä lähtöön, sillä mieli ei ole muuttunut. Päinvastoin. Alan olla jo melko rauhallinen asian suhteen ja stressikin on poistumassa. Uskon, että lähden hyvillä mielin.

    • Anonyymi

      Jos olet noin itsekäs niin sitten olet

      • Anonyymi

        Mitä jos et kommentoisi jos ei ole mitään rakentavaa ja järkevää kommentointia kun heti alat haukkumaan ihmistä?


      • Anonyymi

        jos ei ole mitään järkevää tai ystävällistä asiaa sanottavana niin älä sano mitään ollenkaan kiitos


      • Anonyymi

        Taitaa olla vähemmän kuin ainakaan sinä.


    • Anonyymi

      Hei mies nyt sun on levättävä ja otettava lomaa. Sairaslomaa ainakin ja hei ero ei oo maailmanloppu, selviät kyllä. Älä tee tätä isällesi ja lapsillesi. Ota omaa aikaa ja lepää nyt, työt jäihin tällä erää. Joskus elämä näyttää toivottomalta ja ei löydy poispääsyä ahdingosta mutta kummasti asiat järjestyy viime metreillä.

    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tänne! Tilanteesi vaikuttaa raskaalta.

      Itsetuhoisista ajatuksista kannattaa keskustella ammattilaisen kanssa. Keskustelu voisi helpottaa ja tuoda myös uusia näkökulmia. On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Niistä voi saada vinkkejä myös muuhun avun hakemiseen.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy mm. Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Esimerkiksi joka viikko maanantaista torstaihin klo 15-19 on Solmussa-chat päivystys, jossa voi jutella kahden kesken päivystäjän kanssa. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Osassa yksiköistä myös etävastaanotto on mahdollinen. Yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      hei!
      halusin sanoa vain että aina on ihan hiton vaikeita aikoja ja on joskus vaikeaa päästä niistä yli mutta kannattaa kertoa tilanteesta jollekin, esimerkiksi terapeutille tai ystävälle koska vaikka se saattaa tuntua vaikealta, niin se auttaa usko pois. ja kaikkien elämällä on tarkoitus, se saattaa tuntua vitun vaikealta mutta usko siihen, että kyllä se löytyy sieltä. ja varmasti olet lapsillesi erittäin rakas ja heille olisi erittäin iso asia menettää sinut joten jos et muuten niin ajattele he edellä ja elä heidän vuoksi. ja vaikka saattaisi tuntua että heillä on muita, niin mieti miltä sinusta tuntuisi menettää oma isäsi. isä on aina iso osa elämää ja heille jäisi paljon traumoja tapahtuneesta. myös haluan mainita että vaikka on joskus nurkassa, niin aina on pääsy pois. vaikka se olisikin kiipeämällä ulkonevia seinätiilejä pitkin tai menemällä viemärin kautta seinän toiselle puolelle, niin helpompi ja parempi olo tulee, usko pois. joskus kuukauden, joskus vuoden päästä mutta kyllä se tulee. kannattaa ottaa aikaa itselleen ja alkaa miettiä tärkeitä asioita ja tekemistä joka tekee itsensä onnelliseksi ja toteuttaa niitä. tsemppiä kovasti!! :)

    • Anonyymi

      Ei siis jaksa levätä ja etsiä aikaa myöten uutta tietä.
      Vaikeassa tilanteessa on olemassa ammattilaisia (teknisesti ottaen, terkkari tms terveysasemalla - en tiedä noista vapaaehtoisista, kun olen formaalinen), jotka auttaa kartoittamaan tilannetta, ja olisko se joku kerta viikossa? Ja ehkä lähete irtoaa jos on ihan seko, esim. leikkaa sormensa ja heittää sen hoitajan pöydälle. Muuten jonotuslista voi olla pitkä, jos ei loputon.

    • Anonyymi

      Mielen muodostamasta kuvitteellisesta nurkasta on aina poispääsy henkisesti tehtävissä jättämällä seuraamatta ajatuksia ja olemalla toimimatta niiden mukaan. Mieti ajatuksiasi "onko tämä hyödyllistä?"

      Ystävällisyyttä tarvitaan myös, varsinkin itseään kohtaan.

      Älä tapa itseäsi, vaan jätä vanhat kuviot. Se et ole sinä itse joka haluaa sinulle pahaa, vaan ajatukset, jotka eivät ole sinun.

      • Anonyymi

        Asiaa, joskus on niin lukkiutunut olo ajatuksien kanssa ettei näe poispääsyä tilanteesta. Sekin auttaa että tarkastelee asiaa ulkopuolisen silmin jos vain pystyy irrottautumaan itsestä.


    • Anonyymi

      Rupeat lepäämään ja pitämään lomaa, miettimään mitä oikeasti haluat tehdä. Avunhakukin on varmaan ihan hyvä idea, jos itsetuhoajatuksia on. Vaikka eivät ne täällä niin harvinaisia ole. Ymmärtämättömät pelkääjät ja hölmöt noita ehkä ihmettelevät enemmän.

      Kuka tietää, vaikka tuon kautta edessä olisi jotain aiempia paljon parempia aikoja, joita et ole osannut edes kuvitella?

      Monesti jotain tuonsuuntaista voi tapahtua.

      • Anonyymi

        ...Eli aina on hyvä saada vaikeissa tilanteissa ja oloissa heijastuksia joltain toiselta, jos vain sopivan, hyvän kohtaamisen löytää. Mikä on kyllä ihan mahdollista, eikä välttämättä ylivoimaisen hankalaa tai hidastakaan. Ja usein asioista puhuminen auttaa ja edistää hyviä suuntia jo nopeastikin. Vaikkei edes itsetuhotasoilla tunnelmat liikkuisi - mutta vielä suuremmalla syyllä silloin, jos niin on...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      121
      2221
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      102
      1324
    3. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      314
      1033
    4. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      90
      979
    5. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      106
      974
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      85
      896
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      44
      690
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      248
      677
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      660
    10. 50
      654
    Aihe