Turvapaikanhakijat ja kansainväliset sopimukset

Pakolaisia on kaiketi ollut aina, ja on pelkästään ymmärrettävää, että jos sota tuhoaa kaikki elämän edellytykset omassa maassa, etsitään turvaa toisesta valtiosta.

Toisen maailman sodan jälkeen solmitut kansainväliset sopimukset turvapaikanhakijoista olivat varmasti paikallaan aikoinaan. Maailma on kuitenkin niistä ajoista muuttunut monella tavalla.

Ensinnäkään lähtemiskynnys toisesta maanosasta Eurooppaan ei ole niin korkea kuin se aikoinaan oli. Tätä kynnyksen madaltumista luonnollisesti edesauttavat järjestäytyneet ihmissalakuljettajat, jotka propagoivat lähtijöiden suut ja silmät täyteen elämän ihanuutta lännessä. Eikä heidän roolinsa jää pelkästään propagoimiseen, vaan he kirjaimellisesti ohjaavat kulkijat tietyille reiteille.

Toiseksi väestö on kasvanut Afrikassa ja arabiaa ymmärtävissä maissa hurjasti sitten 1940-luvun, eivätkä odotukset kotimaan elintason kasvamisesta ole korkealla. Tästä syystä lähtemiseen liittyvä riski ollaan valmiita ottamaan.

Kolmanneksi turvapaikanhakijoita käytetään nappuloina poliittisessa pelissä. Kapitalismin vastustajat näkevät mielellään Länsi- Euroopan hyvinvointivaltioiden täyttyvän "turvapaikanhakijoista", koska on selvää, että rajoittamaton maahanmuutto on yhteensovittamaton yhtälö hyvinvointivaltion kanssa. Tämän seurauksena kansalaiset tyytyväisenä pitävä järjestelmä romahtaa ennen pitkää, mikä puolestaan tarjoaa erinomaisen valtaanpääsymahdollisuuden vihermarxilaisille kapitalismin vastustajille.

Puolestaan islamilaista vallankumousta ajaville tahoille lännen avuttomuus "turvapaikanhakija"-asioissa on bensan kaatamista liekkeihin. Heille jokainen länteen muuttanut muslimi on "kannattaja" vihollisen leirissä, josta syystä ei ole mitään syytä hillitä muuttohalukkuutta länteen.

Toisin sanoen, niitä kansainvälisiä sopimuksia, joilla oli tarkoitus tarjota sotaa pakoon lähteville ihmisille inhimillinen vastaanotto ja kohtelu turvallisessa maassa, käytetään nyt aseena ja poliittisen pelin keinona länsimaita ja kapitalismiin perustuvaa hyvinvointiyhteiskuntaa vastaan.

Olisi vähintäänkin järkevä ja jossain määrin inhimillisempi käytäntö sitoutua kansainvälisin sopimuksin siihen, että sotaa käyvien valtioiden lähimmät naapurit tarjoavat itse valitsemallaan tavalla ja tasolla turvapaikan sitä hakeville, johon saavat kansainvälisen yhteisön täyden tuen. Toisin sanoen, yksikään valtio ei kantaisi turvapaikanhakijoiden aiheuttamaa rasitusta yksin, mutta päättäisi itse tavan ja tason, jolla turvapaikan antavat.

On täysin järjetöntä antaa turvaa tarvitsevien ihmisten vaeltaa pitkin mantereita valitsemassa itselleen taloudellisesti kaikkein kannattavinta "turvapaikkaa" ja altistaa heidät sillä tavoin armotta toimivien salakuljettajien kauppatavaraksi ja riskeeraamaan henkeään vähintäänkin kyseenalaisten salakuljetusmenetelmien vuoksi.

Toiseksi on täysin järjetöntä antaa eräiden tahojen valjastaa kansainvälinen humanitaarinen apu oman poliittisen pelin työkaluksi, jonka tarkoituksena on tuottaa mahdollisimman paljon haittaa omalle valtiolle ja sen taloudelle.

8

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tanska on ottanut tavoitteeksi nolla turvapaikan hakijaa vuodessa
      Australia Uusi-Seelanti japani korea puola Unkari ja sata muuta maata ei ota vastaan yhtään pakolaisista

    • Varmastikaan Tanska sen enempää kuin mikään muukaan valtio ei voi kontroilla turvapaikanhakijoiden määrää. Toisin on tietysti tilanne hakemusten perusteella hyväksyttyihin/myönnettyihin turvapaikkoihin.

      Kuten myös siihen, että sallitaanko turvapaikanhakijan jäädä maahan, vaikka hänen hakemuksensa on hylätty.

      • Anonyymi

        Vai onko niin että kaiken saaminen vastikkeettomasti kuuluu tähän vihrervasemmisto agendaan….!


      • Anonyymi

        Niin suomessahan ”turva” paikkaa haetaan niin monta kertaa että se menee varmasti läpi!


    • Anonyymi

      Erittäin hyvin sanottu siellä perällä, aloittaja….

    • Anonyymi

      Eu vasta miettii miten se voi suojella ulkorajojaan hybridivaikuttamiselta. Mutta onhan se outoa, että EU uhraa ulkovaltiot ja haluaa jonkun vanhan ja ajantappaman sopimuksen mukaan tuhota valtioita. Venäjä on kerännyt ukrainalaisia sisäänsä ja varmasti käyttää heitä alkuvaiheessa, se mitä tulee sitten ukrainalaisten mukana rajalle on vain hirvittävä kauhistus. Jos matuja alkaa virrata Suomeen ne on pakattava saman tien busseihin ja ajettava ruotsin rajalle ja laivaan jolla ne ohjataan Saksaan.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe