Muutama kysymys Raamatusta kristityille

Anonyymi

Raamatusta on olemassa ties miten monia käännöksiä, jopa samalle kielelle on useita käännöksiä. Voimmeko luottaa silti näihin kaikkiin käännöksiin että ne todella ovat Jumalan sanaa ja kuinka voimme uskoa näin? Asiaan olisi helpompi uskoa mikäli olisi vain yksi alkuperäinen Raamattu.

Toinen kysymykseni koskee islamia ja toivon tähän asiallisia ja tyhjentäviä vastauksia. En ota vakavasti kaikkia viestejä jotka sisältävät islamofobiaa ja aion vain skipata ne. Kysymys siis on se että onko islamin Muhammad todella mainittu Raamatussa (ei vääränä profeettana vaan tulevana hyvänä profeettana)? Kaikki muslimit sanovat että on ja kristityt taas että ei.

Tämä kysymys ei koske Raamattua mutta yleisesti vain hyvää pohdintaa kristityille. Miten suhtaudutte Koraanin ihmeisiin esim. ensimmäinen ja viimeinen kohta Koraanissa joissa esiintyy sana "aurinko", näiden kohtien välillä on 5778 jaetta ja auringon pintalämpötila on 5778 kelviniä. Tällaista asiaa ei voi jättää huomioimatta eikä kumota millään islamin "väkivalta/pedofiiliyms"-myyteillä.

33

652

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sanotaanko että fokuksesi on vähän väärässä suunnassa. Pyhällä Hengellä ne kirjoitukset aukeaa kaikille hengestä syntyneille. En ole islamin muhammadia Raamatustani löytänyt, mutta eihän islamistit Raamattua lue koska se on heille saastaa etteivät uskalla koskeakaan joten mikä lie valhe keksitty siihen luulisin. Jeesushan on profeettana mainittu kyllä koraanissa. Tuohon aurinkojuttuun, unohtuiko kenties Raamatun kaikki historialliset todisteet? Myös Raamatusta löytyy niin paljon asioita joita ei voitu selittää sen ajan taidolla vaan pelkästään nyky tutkimuksilla ja lääketieteellä tms.

   • Anonyymi

    Voitko kertoa joitakin raamatunkohtia joissa noita sen ajan keinoilla selittämättömiä asioita löytyy tai linkata jonkin sivun jossa niitä pohditaan?


   • Anonyymi

    "Asiaan olisi helpompi uskoa mikäli olisi vain yksi alkuperäinen Raamattu."

    Päinvastoin.
    Taitaisi olla paljon vaikeampi useimpien uskoa.

    Kuinka moni sitä sanomaa ymmärtäisi ja voisi uskoa, jos käännöksiä kunkin omalle kielelle ei olisi tehty?


   • Anonyymi

    " eihän islamistit Raamattua lue koska se on heille saastaa etteivät uskalla koskeakaan"

    Tässä on hyvä esimerkki siitä, mitä uskovat luulevat tietävänsä.


  • Anonyymi

   Vain harhaoppisille on hyvin tärkeää jonkin yhden sanan käännös ja onko sillä juuri oikea vivahde. Heidän uskonsa perustuu niin omituisiin väittämiin, että he tarvitsevat kaikki erilaiset käännökset väitteittensä tueksi. UT on hengen ilmoitus ihmisille siitä miten oppia elämään Hengen johdatuksessa ja saada siitä uskonelämä eikä sanakiistoista.

   Jeesus ei hirveän hyvin istu islamin kuvaan siitä miten puhui fariseuksille, miten suhtautui syntisiin ja kuinka joutui sapattirikkomusten vuoksi ristille.

   Raamattu kertoo myös avoimesti ihmisten lankeemuksista, siitä miten Israelin kansan vaellus ei mennyt ollenkaan siten kuten oli tarkoitus eikä aina pyhillä miehilläkään. Eikä myöskään uudessa liitossakaan seurakunnat pysyneet Hengen voimassa ja lakihenkiset harhaopit jylläsi. Koraani tuskin antaa niin realistista kuvaa uskosta, vaan on lähinnä sanahelinää.

   • Anonyymi

    "Jeesus ei hirveän hyvin istu islamin kuvaan siitä miten puhui fariseuksille, miten suhtautui syntisiin ja kuinka joutui sapattirikkomusten vuoksi ristille"

    Jeesusta ei tuomittu sapattirikkomuksista.
    Jeesushan ei edes rikkonut sapattikäskyä, vaan täytti tältäkin osin kaiken lain.

    Jeesus tuomittiin Jlan pilkasta, koska kysyttäessä tunnusti olevansa Jlan Poika.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Jeesus ei hirveän hyvin istu islamin kuvaan siitä miten puhui fariseuksille, miten suhtautui syntisiin ja kuinka joutui sapattirikkomusten vuoksi ristille"

    Jeesusta ei tuomittu sapattirikkomuksista.
    Jeesushan ei edes rikkonut sapattikäskyä, vaan täytti tältäkin osin kaiken lain.

    Jeesus tuomittiin Jlan pilkasta, koska kysyttäessä tunnusti olevansa Jlan Poika.

    Mikähän tämä "Jla" mahtaa olla?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Jeesus ei hirveän hyvin istu islamin kuvaan siitä miten puhui fariseuksille, miten suhtautui syntisiin ja kuinka joutui sapattirikkomusten vuoksi ristille"

    Jeesusta ei tuomittu sapattirikkomuksista.
    Jeesushan ei edes rikkonut sapattikäskyä, vaan täytti tältäkin osin kaiken lain.

    Jeesus tuomittiin Jlan pilkasta, koska kysyttäessä tunnusti olevansa Jlan Poika.

    "Jeesus tuomittiin Jlan pilkasta, koska kysyttäessä tunnusti olevansa Jlan Poika."
    Äläpä vääristele asioita, ei se tunnustanut olevansa Jlan poika, vaan VÄITTI olevansa Jlan poika.


  • Ei ole raamatussa muhammedeista mitään eikä liioin numerologiasta.
   Kaikenmaailman keksittyjä juttuja kuitenkin liitetään ja väitetään raamattun liitettynä olevan, vaikka ei pidä paikkaansa.

  • Anonyymi

   > Voimmeko luottaa silti näihin kaikkiin käännöksiin että ne todella ovat Jumalan sanaa ja kuinka voimme uskoa näin?

   Jos epäilyttää, aina voi tarkistaa "alkuperäisen" version sanan.

  • Anonyymi

   Uppp

  • Anonyymi

   Nuo ovat mielenkiintoisia kysymyksiä, en olekaan ennen miettinyt noita, olisi kiva saada lisää vastauksia tänne.

   • Anonyymi

    Vastauksia mistä? Vastauksia raamattuun löytyy paljolti mm. Zoharista. Mutta harva uskaltaa lukea sitä, kun omat papit tai vanhemmat eivät ole kehoittaneet.
    Tieto leviää sillä, kun se luetaan tai kuullaan ja levitetään. Niin teki Jeesus.


  • Anonyymi

   Job.22:30 Hän pelastaa senkin, joka ei ole viaton; sinun kättesi puhtauden tähden hän pelastuu. Ps.68:19 Sinä astuit ylös korkeuteen, otit vankeja saaliiksesi, sait ihmisiä lahjaksesi: niskoittelijatkin joituvat asumaan Herran Jumalan tykönä. Jah.3:13 Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa. Joh.6:62 Mitä sitten, jos saatte nähdä Ihmisen Pojan nousevan sinne, missä hän oli ennen! Ef.4:4-10 yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte; yksi Herra, yksi usko, yksi kaste; yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa. Mutta itsekullekin meistä on armo annettu Kristuksen lahjan mitan mukaan. Sentähden on sanottu: Hän astui ylös korkeuteen, hän otti vankeja saalliikseen, hän antoi lahjoja ihmisille. Mutta että hän astui ylös, mitä se on muuta, kuin että hän oli astunut alaskin, maan alimpiin paikkoihin? Hän, joka on astunut alas, on se, joka myös astui ylös, kaikkia taivaita ylemmäksi, täyttääkseen kaikki.

  • Anonyymi

   4Moos.32:13-15 Ja Herran viha syttyi Israelia kohtaan, ja hän antoi heidän harhailla erämaassa neljäkymmentä vuotta, kunnes koko se sukupolvi hävisi, joka oli tehnyt sitä, mikä oli pahaa Herran silmissä. Mutta katso, te olette nyt astuneet isienne sijaan, te syntisten sikiöt, lisätäksenne vielä Herran vihan kiivautta Israelia kohtaan. Jos te nyt käänytte pois häsestä, niin hän jättää kansan vielä kauemmaksi aikaa tähän erämaahan, ja niin te tuotatte tuhon kaikelle tälle kansalle.

  • Anonyymi

   Raamatusta on todella vanhoja versioita saatavilla joiden teksti on sama kuin nykypäiväisissä, kielestä riippumatta. Löytyy Koraaniakin satoja vuosia vanhempia kirjoituksia, jotka täsmäävät nykyisiin.

   Paavalin kirjeet ja muut kirjeet ja Ilmestyskirja ovat viimeiset ilmoitukset jotka kristityt hyväksyvät. Niissä Jumalan palvelijat puhuvat Jeesuksesta, eivät korota itseään ja oppiaan vaan Jeesusta kuka on Jumala lihaksi tulleena. Mohammed ei tunnustanut Jeesusta Jumalaksi, eikä korottanut oppia syntien anteeksiantamuksesta Jeesuksen verellä, vaan hänellä oli oma ilmoituksensa. Hänen opetuksensa on siksi meille kelpaamaton. Me kristityt emme tarvitse mitään Kristuksen lisäksi. Ilman uhria ei tapahdu anteeksiantamista, ja kun Jumala uhrasi itsensä Jeesuksessa, hän sai aikaan iankaikkisen vanhurskauden niille jotka Jeesukseen uskovat ja muita kohtaa iankaikkinen tuomio koska Jeesus on uhri myös niiden synneistä jotka eivät häntä rakasta.

  • Anonyymi

   Joissakin taamatunkäännöksissä on selvästi havaittu olevan kääntäjien omia mielipiteitä, joiden tarkoitus poikkeaa alkuperäisistä jäljennöksistä. Periaatteessa kaikista Raamatuista löytyy yksi Jumala jolla on tietty tarkoitus. Jokainen käsittää ilman raamattuakin että tappaminen, varastaminen, valehteleminen, raiskaaminen, ahnehtiminen, juonittelu, epäoikeudenmukaisuus, ylpeys, uskonnolla tienaaminen yms ovat väärin. Ne on kaikki kuitenkin joka raamatunkäännöksessä kielletty ja ja vain todella harva niitä noudattaa.

   • Anonyymi

    Jos mies ajaa koiran purevaksi, onko se silloin koiran vika? Ei ole.
    Jos hallitus ajaa ihmisen rikollisuuteen, onko se silloin rikollisen vika?

    Lenin päästätti vangit vankilasta, koska tuolloin ymmärrettiin, että siellä olevat olivat vain olosuhteiden uhreja.
    Hyvin harva ihminen on itsessään paha.


  • Anonyymi

   Raamattu, toisin kuin Koraani on ihmisten kirjoittama joten tietysti siellä on asiavirheitä ja kulttuurillisia asioita. Raamattu on kuitenkin kirjana selkeä ja kertoo tarinaa. Punainen lanka on Jumalan ja Jeesuksen rakkaus ihmistä kohtaan. Raamatussa ei mainita Muhammadia. Yhteistä meillä ja muslimeilla taitaa olla VT, ja voi olla samoja kertomuksia Mooseksesta ym profeetoista. Kuitenkin Koraanissa aika muunneltuna versiona verrattuna Raamattuun sekä juutalaisten Pyhiin kirjoituksiin. Koraanin ihmeet ei herätä minussa oikein mitään ajatuksia, kai heilläkin voi olla ihmeitä niin kuin meillä kristityilläkin. Sen sijaan en usko että Koraani olisi suoraan taivaasta tippunut Muhammadelle tai jollekin muulle, vaan hän on kopioinut sen kristillisyydestä/juutalaisuudesta. Muslimeilla taitaa olla tuollaista taikauskoa myös heidän uskossansa. Sitä ei kristityillä ole. Millään luvuilla ja numeroilla ei ole mitään sen kummempaa merkitystä.

  • Tämän päivän lukukohdassa Jeesus puhui silkkiäispuusta (=mulperipuu). Englannin käännöksessä vastaavassa paikassa puu on sycamore, suomeksi vuorivaahtera.

   Siis mikä puu? Mikä puu? MIKÄ PUU?

   Raamatun suuri pelastussanoma alkaa sanalla: Alussa, ja päättyy sanaan Amen. Jeesus on nämä molemmat. Hän tuli ihmisenä maailmaan, opetti, paransi ja vaelsi, ja lopulta antoi itsensä veriuhriksi ihmiskunnan synnin takia. Nyt Vapahtajamme elää aina ja ikuisesti taivaassa Isän luona (vaikka käväiseekin vielä täällä noin 1000 vuotta).

   Tähän verrattuna, mikä merkitys sillä oikeastaan on, mikä puu se oli?

   • Anonyymi

    Aivan oikein. Raamattua ei pidä alkaa saivartelemaan ja kikkailemaan sanojen takia, eikä yksittäisten jakeittenkaan takia, vaan on luettava tarkasti asiakokonaisuudet, niin oikea sanoma löytyy. Tosin oliivipuu saattaa liittyä joskus Israeliin. Joten luetaan tuota ihmeellistä Raamattuamme pyytäen Pyhän Hengen valaistusta.


  • Anonyymi

   Kaikissa käännöksissä, joissa on ollut pyrkimyksenä todellisen Jumalan sanoman kokonaisvaltainen ja vilpitön esitys, on onnistuttu. Jumala ei salli pyhän sanomansa muuttamista. Riitaisat kirkolliskokouksetkin ovat lopulta löytäneet oikean ilmaisumuodon, kokonaissanoman kärsimättä. Pyhä Henki, on inspiroinut selkeästi kaikki käännöksiin osallistuneet, koska sanoma on pysynyt samana ,kuolleenmeren rannikon käärö löytöjen kanssa. Ilmestyskirja on hyvin vaikea maallikolle, mutta Baruch Korman osaa avata todella uskottavasti ilmestyskirjan vaikeat kohdat. Hänen selityksensä löytyy netistä ja Tv7:stä. Aloittaja kysyi Muhammadista Raamatussa. Tietenkään häntä ei mainita, koska islam syntyi noin 800 luvulla. Muhammadin hätäisellä Raamatun kopsauksella, omiin poliittisiin valtapyrkimyksiinsä sepitettynä. Islamilla ja kristinuskolla ei ole mitään yhteistä.

   • Anonyymi

    Baruch Korman on eksyttäjä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Baruch Korman on eksyttäjä!

    Islam on on pohjimmiltaan kuujumalan palvontaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Islam on on pohjimmiltaan kuujumalan palvontaa.

    Kristillisyys on pohjimmiltaan puujumalan palvontaa.


  • Anonyymi

   UT:n tärkein sanoma on siinä, että me voimme Jeesuksen ristinkuoleman kautta saada Pyhän Hengen ja johdatuksen sitä kautta että emme vaella uskoa epävarmuudessa ja jokaista sanavivahdetta miettien, että tuliko tehtyä oikein.

   Sana pyrkii meitä siihen johdattamaan siten että karistamme päältämme oman viisautemme, hurskautemme ja uskonnollisuuden eläen Hengen kautta elämää ollen kelvollisia Jumalan edessä.

   Ja se ei vain selittämällä onnistu.

  • Anonyymi

   Minun raamatussa on valot heti avatessa kuten jääkaapissa.

   • Anonyymi

    Joopa se joo, yhtä uskottavaa, kuin satukirjasi muukin sisältö.😁


  • Anonyymi

   Demokraattinahan ne voi yhdistellä mielensä mukaan? Kristillisdemokraateista ei pidä kirjoittaakaan.

  • Mielnkiintoista. En usko Korraaniin.

   Mutta, tuo kertomasi esimerkki 5778 jakeesta kahden aurinko-sanan välillä toimii esikuvalisesti.....mutta ei ehkä niin kuin sinä toivot.....

   Kristittyjen Raamatussa VT/UT, aurinkoa käytetään usein Jumalan tuomioissa. Raamatussa myös tuli on eräs tuomion symboli että tuomion toimeenpanon väline.

   Tuo kertomasi " 5778 jaettä aurinkojen välissä" tarkoittaisi että nuo 5778 jaetta tulevat palamaan tulessa, koska ovat valhetta eivätkä totuutta.

   Raamattu myös sanoo, "meidän Jumalamme on kuluttava Tuli". Näin kristittyjen Raamattu kuvaa Jumalan Pyhyyttä jota ei kukaan saastainen voi lähestyä tuhoutumatta.

   Nuo koraanin "5778 jaetta" palavat ja tuhoutuvat meidän Kristittyjen Jumalan tuomitessa koko jumalattoman maailman sen pahuuden vuoksi.

   Jeesus Kristus on tämä Jumala, eikä muuta Jumalaa ole kuin Jeesus. Joh.1:1-3

  • Anonyymi

   1Joh.5:7 Biblia (1776) Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat:

  • Anonyymi

   Matt.19:27-28 Silloin Pietari vastasi ja sano hänelle: Katso, me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua; mitä me siitä saamme? Niin Jeesus sanoi heille: Totisesti minä sanon teille: siinä uudestisyntymisessä, jolloin Ihmisen Poika istuu kirkkautensa valtaistuimella, saatte tekin jotka olette minua seuranneet, istua kahdellatoista vataistuimella ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa. Luuk.22:28-30 Mutta te olette pysyneet minun kanssani minun kiusauksissani; ja minä säädin teille, niinkuin minun Isäni on minulle säätänyt, kuninkaallisen vallan, niin että te saatte syödä ja juoda minun pöydässäni minun valtakunnassani ja istua valtaistuimilla ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa. Ilm.3:21 Ja joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niinkuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.

  • Anonyymi

   Autossani on neljä vaihdetta ja apostoleita on neljä, tätäkään asiaa ei voi jättää huomioimatta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2089
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   174
   1416
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   171
   1316
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   81
   1125
  5. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   1067
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   73
   848
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   158
   773
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   727
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   92
   691
  Aihe