Vapaakirkon "valloittavat" kesäjuhlat? Mistä niistä?

Anonyymi

Vapaakirkon "valloittavat" kesäjuhlat? Mistä niistä?

Suomi24 Kristinusko-palstalla on Vapaakirkon kesäjuhlista asiaa ja arviointia!

Osa 1
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17494882/kristinuskon-nakymia--vapaakirkon-quotvalloittavatquot-kesajuhlat----(osa-1)

Osa 2
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17494885/kristinuskon-nakymia--vapaakirkon-quotvalloittavatquot-kesajuhlat--(osa-2)


Osa 3
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17494900/kristinuskon-nakymia--vapaakirkon-quotvalloittavatquot-kesajuhlat----(osa-3)

Tarpeellista on kyllä!

18

934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun tsekkaa noita Vapiksen striimauksia sieltä juhlista, niin kyllä niistä tulee sellainen näkymä kuin oltais viihdettä festareilla toteuttamassa!!

      Että missä Jumalan pyhyys ja kunnia ja arvokkuus? Ihmisten touhuilta näyttää!

    • Anonyymi

      Kyllä se niin tekiniseltä ja pinnalliselta näyttää!
      Naiset ovat punattuine huulineen, ja keikailevat!

      tarviiko Jumala sellaista?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kaikkiaankin suomalaiset kristilliset toimijat ovat taantuneet ja luopuneet Raamatun opetuksista ja ohjeista.

      Mutta siitä seuraa se, ettei Herra tuli näille ns. seurakunnille vastaamaan.

      Turhaan monet saavat rukoilla herätystä.

      Herra kääntyy syntisten ja pakanoiden puoleen..

    • Anonyymi

      Suomen Vapaakirkon kesäjuhlat toteutettiin tänä vuonna teemalla "Valloittava".
      https://kesajuhlat.fi/

      OSA 1 - Arviointia, pohdintaa ja kannanottoa Vapaakirkon kesäjuhlien (julkisesta) tarjonnasta.
      ____________________________________________________________________________

      Vapaakirkon julkisesta kesäjuhlinnasta on netissä runsaasti tarjontaa. Kukaan tuskin jaksaa kaikkia striimauksia istua ja katsella? - mutta hyvän kokonaiskuvan voi saada vähemmästäkin? Ja koska kyseessä oli - on- siis JULKINEN (kristinuskoon) liittyvä aineisto, on lupa yleiseen keskusteluun.
      Sekä internetin tasolla, että myös kristinuskoon kuuluvan luvan nojalla:
      Raamattu lausuu:
      • "Koetelkaa kaikki, pitäkää se mikä hyvä on!" ( 1. Tess 5:21)
      • "Koetelkaa henget..." ( 1 Joh 4:1)

      On siis - ei vain lupa - vaan käsky "koetella", tutkia ja arvioida kaikki! "Koetelkaa" sana on käskymuodossa, ei mikään suositus taikka sivulause!

      Vanha sanonta on, ettei pidä "ostaa sikaa säkissä" ja että "kalat pitää ruotia". . . Näinä villitsevien henkien ja eksytysbuumien (kristillisissä?) virtauksissa on tarpeen, että ilmiöt, henget, uutuudet ja mainostukset ja markkinoinnit tutkitaan ja "koetellaan" Raamatun Sanalla.
      • "Ei kaikki kultaa mikä kiiltää"?

      1 - A - Vapaakirkon historiallinen polku?
      ___________________________

      Vapaakirkon (samoin kuin useiden muiden kristillisten liikkeiden) historiikissa on sama surullinen näkymä? Alun perin raittiina ja totisena alkanut hengellisyys on väljähtynyt, taantunut. On luultavaa, että jos yli 100 vuotta sitten eläneet vapaakirkkolaiset näkisivät nykyisen touhun, he monet kauhistuisivat? He juoksisivat pakoon nykyisestä? He huutaisivat: Herra armahda, Kristus armahda! He....

      Samoin me, jotka olemme katselleet HYVIN pitkään kristillisten kuvioiden tahoja, enemmän kuin puoli elämää - aina 1970-luvulta saakka - olemme tyrmistyneitä siitä "kehityksen" alamäestä, joka ihan kattavasti näkyy ja kuuluu kristikunnan valinnoissa! Jeesuksen ennustukset lopunajan luopumuksesta, laittomuudesta ja moraalittomuudesta ovat totta. Ikävää ja surullista totta.. ..

      1 -B - "Valloittavia" teatteriesityksiä!
      -------------------------------------

      Ja nyt itse "valoittavan" kesätapahtuman näkymiin?
      (On aluksi muistutettava, että näiden koettelukirjoitusten sisältö saattaa synnyttää joillakin tahoilla jopa ärtymystä? Lukemisen pakkoa ei ole? Ota taikka jätä? Jos kirurgin veitsi viiltää, joskus se on elämän pelastamiseksi tarpeen?)

      Yleisvaikutelmaksi - nousi yhä uudelleen, että vallalla oli viihdeohjelmien tasoinen meininki! Esiintyjät esiintyivät - eivät Jumalalle - vaan yleisölle! Kyseessä oli monin osin - ei jumalanpalvelus - vaan ihmisten palvelus! Esiintyminen, näytteleminen, kristillistä teatteria!

      Pitäisi toki katsoa kaikkikin tarjolla olleet koosteet, jotta voisi arvioida kokonaisuutta? Mutta se, mikä oikein "loisti" ylimpänä - oli ja on - viihteellinen meininki! Ei hengellinen, vaan sielullinen taso. Ja siksi hengellisen uskovan ajatus saada virvoitusta, se tuskin onnistuneesti toteutuu? Kun "maallisen mallin" astioista koetetaan tarjoilla "pyhää" evankeliumia? Se on vastenmielistä.
      Suola on käynyt mauttomaksi. Astioiden maku pilaa!

      1 C - Musiikin manipuloivaa mantraa!
      _______________________________

      Perjantai-illan 1.7.22 NNS bändin konsertissa ei ollut mitään Jumalan valtakuntaan viittaavaa.
      Pelkkää joukkosuggestiota, kollektiivisen fiiliksen ja hurmoksen tavoittelua. Ei eroa maailman rock tai muista konserteista. No, ehkä vapaislaiset nuoret tekevät omanlaisensa viihdekonsertin, rockia kristillisissä kääreissä? Mutta mitä eroa siinä on? Tuplamoralistista meininkiä?

      Monet muutkin musiikin nimellä tarjolla olleet tuotteet olivat aika köykäistä antia? Tuntui kuin laulujen tekijöillä olisi ollut katovuosi sanojen suhteen? Samoja sanoja toistava porukka oli kuin pakanallista "mantraa" hokeva kanava?

      Vaikka ne sanat olivat perin kristillisiäkin - tuntui kuin olisi luu tarttunut laulajien kurkkuun? Sama lause, sama lause aina vain? Ikäänkuin yleisö olisi jotenkin vajaatasoista ja kuuroa? Kyllä yleisö ymmärtää sanat vaikka laulajat ei niitä jankuttaisi yhä uudestaan?

      Tämä "ylistysagendan" tehokeino on kyllä tullut tutuksi. Se on suggestoinnin lajiin kuuluva manipulaatiokeino; psykologiasta tuttu! Mutta onko se "hengellinen" ja raamatullinen keino? Saada yleisön psyykeä haluttuun ruotuun? Siitä voi olla eri mieltä? Eikä Jumala sellaista "manipulointia" tarvitse. Ei Hän ole KUURO! Musiikki-ihmisen korviin tuollaiset "ylistysporukat" ja bändit ovat laihaa antia! Saman lauseen toisto synnyttää vastenmielisyyttä. Jumalan ylistys ei toteudu manipuloimalla...

      (jatkuu...)

    • Anonyymi

      Kristinuskon näkymiä: Vapaakirkon "valloittavat" kesäjuhlat? (Osa 2)

      OSA 2 Arviointia. . .
      -------------------

      2- A Striimaus 3.7.2022 esityksestä ( Valoittava evankeliumi) musiikin osalta oli melkoinen näkymä? Lavalla oli porukka naisia. Yllättävän monet olivat huomattavasti ylipainoisia, lieneekö se muotihengellisyyttä, vai?

      Laulajat todella "esittivät" - ihmisille!

      Ja bändissä syntikkaa (Roland) soittanut mies oli kuin olisi ollut kova hätä? Hän helui ja huojui kuin sätkyn saanut, hyvä ettei soitin mennyt nurin? Toki musiikkiin kuuluukin sopiva eläytyminen, mutta liika on liikaa! Jumpata voi muuallakin kuin yleisön edessä? (Videon kohta 15:51 mm.)

      2- B - Mihin katosi laadukas ja upea Vapaakirkon musiikki?
      -----------------------------------------------------------------------

      Voi kysyä: MIHIN avaruuden mustaan aukkoon katosivat laadukkaat Vapaakirkon laulajat ja laulut? Braxen-kuoron tasoiset? Upeat HENGELLISET laulut, joita Vapaakirkon lahjakkaat lauluntekijät ovat tuottaneet? Hilja Aaltonen, Mika Piiparinen, .... ja monet monet muut!

      Oli aikoinaan suuri siunaus - juhlien parhaimpia anteja - kuulla ja kuunnella noita "hengellisiä" esityksiä! Henki sai niistä ravintoa ja virvoitusta. Samoin kuin Hengellisen laulukirjan lauluista, joita tuhansiin nouseva yleisö yhdessä lauloi!
      Kun kuunteli noita "moderneja" laulun tekeleitä, ne eivät paljon ravintoa tarjonneet! Tekemällä tehdyn makuisilta ne kuulostivat! Tuli ikävä ottaa vanha virskirja ja Hengellinen laulukirja pianon nuottitelineelle!

      jatkuu...

    • Anonyymi

      Kristinuskon näkymiä: Vapaakirkon "valloittavat" kesäjuhlat? (Osa 3)


      3 - A - Julkinen esiintyminen ja pukeutuminen?
      -----------------------------------------------------------

      Silloin kun on kysymys kristittyjen julkisesta "jumalanpalveluksesta" - on lupa kysyä, mitä tarkoittaa sellainen pukukoodi, että (bändien) miehet esiintyvät ranta-asuissa? Ryppyisissä sortseissa, kintut paljaina? Onko tarkoitus kuin "kosiskella" maailmaa, näyttämällä kuinka "rennosti" voidaan pukeutua? Onko idea, että kun ollaan tavallisen ihmisen ranta-asussa (sortsit)
      niin ihmiset ottaisivat "herätyksenkin" helpommin todesta?


      Eikö Vapaakirkossa ole yhtään sellaisia sivistyneitä ihmisiä, jotka opastaisivat näitä miehenpuolia ASIALLISEEN pukeutumiseen? Koska? Kyse on JULKISESTA jumalanpalvelusasiasta? Ei mistään vapaa-ajan bändiharjoituksista! Ryppyiset sortsit eivät kuulu hengellisen asian julkiseen esittämiseen! Ottakaa oppia romanimiehistä? Heillä on aina asialliset housut ja tamineet! Minne on kadonnut yleinen sivistystaso Vapaakirkon menettelyissä?

      3 -B - Pukukoodit?

      Kun katseli niiden "bändien" meininkiä, niin yleisilme oli tosiaan kuin jostakin festareilta, joissa tarjotaan ja tavoitellaan mukavaa joukkotunnelmaa! Bändien naiset? Monet suht-koht asiallisissa asuissa. Eräs oli avonaisessa ranta-mekossa, kenelle hän tahtoi näyttää ihoaan? Sitten jotkut olivat romahtaneet polvilleenkin. Näkymä oli kuin mistä tahansa pakanoiden "festari-lavalta"! Entä miehet?

      Kun naiset laulavat, meikattuina ja punaisin huulin, kuin eroottisiin tasoihin vetoavat seksiartistit, ja kun bändin miehet keikailevat sortseissa? - Mitä se kertoo Pyhän Kaikkivaltiaan Jumalan palvelusta? Ei se kerrokaan. Sen on sivuraiteelle eksyneen kristillisyyden hapatusta, jossa kyllä on teoriassa vielä kristillisyyden raamit ja muodot, mutta johon pätee Jeesuksen sanat:

      • "– Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta sen sydän on kaukana minusta. Turhaan he minua palvelevat, kun opettavat oppejaan, ihmisten tekemiä käskyjä.» Matt 15:8-9

      Hengen tasolla koeteltuna - - - näiden "esiintyjien" taso oli juuri "esiintyä"! Kovasti he koettivatkin. Mutta miten oli, oliko sydän mukana? Vai tahtoivatko he vain loistaa lavalla, näyttää itseään? Sellainen olo tuli. Pintapuolinen meininki, kuin teatterin lavalla!

      Moni uskovainen kyllä kaipaisi ihan tavallisia kuoro-tai muita musiikkilajeja. Olihan Vapaakirkollakin aikoinaan tasokas Braxen-kuoro? Mihin lavan takanurkkaan on heitetty nämä osaavat laulajat? Lavalla heiluu artisteja, joiden tekninenkin laulutasokin on mitä on. . .

      3- C Jumalan valtakunnan arvokkuus?
      ------------------------------------------------

      Kun uskovat palvelevat, toimivat, koettavat edistää Jumalan valtakunnan asiaa, heidän tulisi se muistaa. Julkisissa tapahtumissa? Kyllä.

      Ei tulisi mieleenkään, että Ruotsin kuninkaan hovin Kaarle Kustaa esiintyisi ryppyisissä sortseissa ja paidoissa? Eikä tulisi mieleenkään, että Suomenkaan presidentti esiintyisi julkisissa tehtävissä sortsit jalassa, olkoonkin vaikka kesäpaikassa Naantalin Kultarannassa! (Tosin pääministeri koettaa tavoitella (kai) kadonnutta nuoruuttaan, ja vetäisee revityt farkkushortsit kinttuihinsa ja täydentää peliasua nahkarotsilla ja buutseilla! - Äiti me rokataan!)

      Mutta kristityt? Jumalan Valtakunnan edustajat?

      Eli, kun ollaan TEHTÄVÄSSÄ - silloin ei olla "lomalla". Ja tehtävässä edellytetään tehtävään sopivaa asua. Koska hengellinen tapahtuma on myös musiikin osalta "jumalanpalvelusta" niin asiallista olisi, että bändimiehet sen mieltäsivät. Asiallinen palveluasu? Ei mikään rantaloma-asu!
      Herran asian julkinen toimittaminen on TYÖTÄ, ja jokaiseen työtehtävään kuuluu ASIALLINEN työasu! Ei ole Jumalan kunniaksi, että naiset käyttävät siveettömiä vaatteita JULKISISSA esiintymisissä! Tässä asiassa Jumalalla on paljon moittimista!
      Kun naiset valittavat että he kokevat seksuaalista "häirintää" - niin on katsottava peiliin?
      Jos ja kun pukeutumin sisältää eroottista viestintää, on absurdia valittaa häirinnästä.

      Kristityt naiset! Tehkää TE parannus siveettömästä pukeutumisesta, meikkaamisesta ja Raamatun Sanan vastaisesta "kaunistelusta"! Eikö Raamattu neuvo? ( 1 Tim 2:9-10)

      "Käyttäytykää vain Kristuksen evankeliumin arvon mukaisesti, että minä, tulinpa sitten..."
      (Fil 1:27, 1 Tess 2:12)

      "...Ja teroitimme teille. että teidän on vaeltaminen arvollisesti Jumalan edessä.."

      • Anonyymi

        Amen!
        Tälläinen puhdistava kirjoitus on mieltä ylentävää, poistaa masennusta kun joutuu suremaan vapaakirkonkin tilaa.
        Näyttää siltä, että ylkä pian saapuu ja koska monet, jotka luulevat pääsevänsä Kristuksen hääjuhliin jäävätkin ulkopuolelle.
        Miksi?
        Koska heillä ei ole lampuissaan öljy, joka auttaisi heitä näkemään.
        Mutta vielä on aikaa ottaa silmävoidetta Herralta ja puhdistaa näkökykyään ja tehdä parannusta.
        Mutta nyt on kiire.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Amen!
        Tälläinen puhdistava kirjoitus on mieltä ylentävää, poistaa masennusta kun joutuu suremaan vapaakirkonkin tilaa.
        Näyttää siltä, että ylkä pian saapuu ja koska monet, jotka luulevat pääsevänsä Kristuksen hääjuhliin jäävätkin ulkopuolelle.
        Miksi?
        Koska heillä ei ole lampuissaan öljy, joka auttaisi heitä näkemään.
        Mutta vielä on aikaa ottaa silmävoidetta Herralta ja puhdistaa näkökykyään ja tehdä parannusta.
        Mutta nyt on kiire.

        Hyvä kommentti!

        Uskova saa voimaa ja rohkeutta Sanasta.
        Valo voittaa ajan Pimeyden! Jeesus on se valo!


    • Anonyymi

      Vapaakirkko on niin maallistuneessa tilassa ja omissa traditioissaan, ettei Jumalalla ole siellä juurikaan tilaa?

      Mutta yksittäisiä Herran lampaita toki on, jotka tahtovat Herraa seurata.

      Vaikeaa se usein on kun johto määrää ja valvoo että vapaakirkollisia raameja noudatetaan!!!

      • Anonyymi

        Olisipa edes vapaakirkollisia raameja, mutta kun yksittäiset ihmisetkin pitävät omia juttujaan Jumalan opetuksina. Ja jos sanoo näille narsisteillä suorat sävelet, niin silmille hyppivät. Huutavat päin naamaa, niin että räkä lentää.


    • Anonyymi

      Niin on luopumus edennyt.
      Jeesus lausui: Kun ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa?

      Tietysti uskiksia voi olla? Mutta totista uskoa ja JUmalan ja Hänen sanansa kunnioitusta? Se alkaa olla harvinaisempaa kuin timatit kaatopaikoilla!

    • Anonyymi

      Markus Sainio on asiaa näistä Vapiksen julistajista.

    • Anonyymi

      >>MIHIN avaruuden mustaan aukkoon katosivat laadukkaat Vapaakirkon laulajat ja laulut? Braxen-kuoron tasoiset? Upeat HENGELLISET laulut, joita Vapaakirkon lahjakkaat lauluntekijät ovat tuottaneet? Hilja Aaltonen, Mika Piiparinen, .... ja monet monet muut!<<

      Musiikki makuja on monenlaisia.
      Suomessa taitaa enää olla yksi ammattitaitoinen uskovainen naislaulaja: Nina Åström.
      Ei miehilläkään hyvin mene, onneksi sentään on Pekka Simojoki.

      • Anonyymi

        Tosiaan, musiikkimakuja on joka sorttia!
        Pitäisi olla?
        Mutta nykyisin kuulemma vapaissa suunnissa on valtavirta se, että pitäisi vain "ylistää"?
        Jankuttaa "ylistyksenjohtajan" perässä kuin pakanallista mantraa, vahvan tahdin kanssa.

        Sellaisen peri-idea on, että saadaan porukka samaan fiilikseen, syntyy sielullinen hurmos, ja tätä sitten moni erehtyy luulemaan hengelliseksi tasoksi!

        Kun tällaiseen kovin yksipuoliseen musiikkiantiin pitäisi hengellisten uskovien suostua, eikä
        perinteisiä hengellisiä lauluja ja virsiä enää arvosteta, se kertoo - mistä?

        Kiitos Jumalalle, että Suomessa on vielä lukuisa määrä ammattitaitoisia, uskovia naislaulajia, ei vain yksi Nina. (Vaikka hänen kaupallisia tuotteitaan onkin markkinoitu runsaasti.) Kovin olisi köyhää meininki, jos pitäisi olla vain parin laulajan tuotteiden varassa!!

        Totta on toki, että kaupallisella bisneskristillisyyden tasolla on tarjonta ehkä hiipumassa?
        Jumala ei ole rajoittunut sellaisiin kuvioihin!


      • Anonyymi

        Kyllä näitä uskovia laulajia, ihan osaavia on ollut ja on edelleen! Kuuntelin upeita koskettavia lauluvideoita, joiden aineisto oli 1970-1980 luvuilta. Jo ennen kuin Åströmiä oli tapetilla.
        Näyttää siltä, että nuo vanhat laulut tekevät paluutaan?
        Kuin söpöä oli kuunnella, kun pikkuinen Kristiina laulaa. Olen pieni ja pienen käteni mä annan suurempaan... en pelkää kulkeissain! https://www.elamanlaulu.com/
        (lauluvideot)


    • Anonyymi

      Edellä todettu Nina Åström oli kuin jokin bisneksen pelastustaho helluntailaisten musiikkituotannolle. Oletteko lukeneet?

      Prisma-musiikkituotanto oli jo romahtamassa, kunnes keksittiin että tämä Nina laulaisi vapaakirkollisen Hilja Aaltosen runoihin sävellettyjä lauluja.
      Ja siihen lopput sitten tämä helluntailaisuuden musiikkibisnes. ..

      Niin että kovin on laihoissa kantimissa asiat, jos oltaisiin jonkun yksittäisen laulajan varassa? Joka keksittiin, ja jolla yritettiin pelastaa musiikkibisneksen asia?

      Lue koko juttu täsä linkistä:
      helluntailaiseten musiikin kukoistus ja hiipuminen..

      https://www.ristinvoitto.fi/uutiset/analyysi_helluntailaistenlevytuotanto_synty_kukoistus_ja_hiipuminen_/?numero=null&osasto=Miten on

    • Anonyymi

      Siis? Kaupallisuus on tallaamassa aidon hengellisen musiikin.
      Pitää olla kuin festareilla maailman areenoilla! Heilua ja huojua ja bailata!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2379
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      170
      1510
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1376
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1079
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      690
    Aihe