Suomi pakotteiden maksaja?

Anonyymi

Venäjälle asetettu pakotehaitta Suomalaisille asukasta kohden on EU:n suurin, Fortumin tuleva tappio uniper kaasuyhtiössä kasvaa ja on pian jo 20 miljardia.

30

670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nyt-tuli-saksan-vastaus-energiakriisiin-olaf-scholz-katkeraa/8e3a9b3d-50fa-40a4-8731-da5e1223547f

      Nyt tuli Saksan vastaus energiakriisiin – Olaf Scholz: ”Katkeraa”

      17.7.2022

      Saksan liittokansleri korostaa, että kyse on erittäin lyhytaikaisesta ratkaisusta.

      Saksa ottaa käyttöön jo suljetut kivihiilivoimalat sekä öljyllä toimivat voimalat välttääkseen energiapulan.

      Asiasta kertoo liittokansleri Olaf Scholz Twitterissä julkaisemallaan videolla.

      "On katkeraa, että Venäjän hyökkäyksen takia joudumme nyt käyttämään lyhyen aikaa joitakin voimalaitoksia, jotka olemme jo sulkeneet”, hän kommentoi.

      Tilaa tästä Uuden Suomen maksuton uutiskirje – Lähetämme sinulle kiinnostavimmat jutut päivittäin.

      Scholz korostaa, että kyse on erittäin lyhytaikaisesta ratkaisusta. Saksan liittokansleri vakuuttaa myös, että Saksa pitää kiinni sitoutumisestaan kasvihuonepäästöistä luopumiseen vuoteen 2045 mennessä.

      ”Haluamme tehdä kaikkemme ilmastokriisin torjumiseksi.”

      Scholz ja Saksan talous- ja energiaministeri Robert Habeck ovat sulkeneet pois mahdollisuuden jatkaa Saksan kolmen jäljellä olevan ydinvoimalan käyttöä tämän vuoden jälkeen väittäen. Scholzin ja Habeckin mukaan se ei ratkaise Saksan energiatarpeita.

    • Anonyymi

      Saksan toiminta yhtiössä suorastaan pöyristyttävä, älyhoi eikö yritystoiminta pitäisi olla kannattavaa, tuotteen hintaa pitäisi nostaa, eihän suomen nestekään myy tappiolla, autoilijat joutuvat välittömästi maksumieheksi.
      Saksan politiikan mädännäisyys tunkee läpi, pelko puolueen kannatuksesta jos laitetaan rahvas maksamaan kalliis kaasu.

    • Anonyymi

      https://www.ts.fi/uutiset/5716600

      20.07. 11:51

      Britanniassa rikottiin kaikkien aikojen lämpöennätys – YLE: jatkuvat helleaallot voivat jopa uhata Välimeren alueen elinkelpoisuutta.

      Britanniassa tehtiin uusi kaikkien aikojen lämpöennätys, kun lämpötila kohosi ensimmäistä kertaa 40 asteen yläpuolelle maan toista sataa vuotta kestäneen mittaushistorian aikana.

      Lämpöennätys rikottiin tiistain aikana jopa kahteen otteeseen. Uusi ennätys on 40,2 astetta, kertoi maan ilmatieteen laitos Met Office. Mittaustulos saatiin Heathrow'n lentokentällä. Edellinen epävirallinen lämpöennätys 39,1 astetta ehti vanheta vain tunnin ennen kuin se rikkoontui.

      Britannian ilmatieteen laitoksen mukaan tiistaina alustavasti, että tiistain vastainen yö olisi ollut mittaushistorian lämpimin.

      ------------

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7708e497-01d1-451d-9106-9ccef7b297b7

      Vuoden 2050 apokalyptinen sääennuste toteutumassa jo ensi viikolla Britanniassa
      Britannian kansallinen sääpalvelu on ennustanut ensi viikolla sään kohoavan yli 40 asteeseen. Lämpötilojen arveltiin nousevan Britanniassa näin korkealle vasta vuonna 2050.

      Lauantai 16.7.2022 klo 5:23

      Eurooppa on erittäin poikkeuksellisten lämpötilojen kourissa, mistä Britannian ensi viikon sää on vain yksi esimerkki.

      Britannian kansallinen sääpalvelu on ennustanut ensi viikolla lämpötilojen nousevan useilla alueilla yli 40 asteeseen. Maahan on julistettu kansallinen hätätila ennätyskorkeiden ennusteiden tähden.

      Britanniassa ei ole koskaan sen mittaushistorian aikana raportoitu yhtä korkeita lämpötiloja. Korkein tähän mennessä raportoitu lämpötila on vuonna 2019 Cambridgessa mitattu 38,7 astetta.

      Asiasta uutisoivan CNN:n mukaan ensi viikon lämpötilat ovat 10–15 astetta tavanomaista korkeampia.

      Huomionarvoista Britanniaan ennustetuissa lämpötiloissa on kuitenkin se, että maan kansallinen sääpalvelu enteili vastaavia lukemia maahan vasta vuonna 2050.

      New Yorkissa sijaitsevan Columbian yliopiston ilmakehätieteilijä Simon Lee huomauttaa asiasta Twitterissä. Hän on nostanut tviittiinsä Britannian kansallisen sääpalvelun vuonna 2020 julkaiseman hypoteettisen sääennusteen vuodelle 2050, jolloin Britannian lämpötilojen arveltiin pyörivän 40 asteen hujakoilla.

      – Tiistain sääennuste on järkyttävästi lähes identtinen suuressa osassa maata, Lee huomauttaa tviitissään.

      Jos tviitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

      Vuodelle 2050 ennustetut lämpötilalukemat ovat siis toteutumassa 28 vuotta ennakoitua aiemmin.

      Piinallinen helleaalto
      Britannian lisäksi hengenvaaralliset helleaallot ovat piinanneet myös muuta Eurooppaa. Maastopaloja sekä piinallisen pitkiä ja kuumia helleaaltoja on raportoitu useista eri maista. Maastopalot ovat riehuneet laajalti ainakin Espanjassa, Portugalissa sekä Ranskassa. Palot ovat vaatineet myös useita kuolonuhreja sekä tuottaneet paljon vahinkoa.

      Sään ääri-ilmiöt ovat aiheuttaneet kuluneen kesän aikana myös jäätiköiden sulamisesta johtuvia onnettomuuksia, kuten Italian Dolomiiteilla.

      Ilmaston lämpeneminen on tuonut sään ääri-ilmiöt osaksi liki jokapäiväistä elämäämme.

      Korkeat lämpötilat aiheuttavat myös kuolonuhreja. Britanniassa arviolta vain 5 % kotitalouksista omistaa kodin viilennysyksikön tai ilmastointilaitteen. Sanotaankin, että korkeat lämpötilat ovat hiljaisia tappajia.

      Usein helleaallot uhkaavat riskiryhmäläisiä, perussairaita tai terveydentilaltaan heikkoja, mutta pitkittyneet korkeat lämpötilat ovat vaaraksi myös perusterveille.

      • Anonyymi

        https://www.pelastussanoma.fi/paivittaista-seurantaa/2018/08/26/yhteiskuntamme-valehtelee-meille-tilastoja-paivittain/



        26.8.2018

        Yhteiskuntamme valehtelee meille tilastoja päivittäin
        Mä puhun nyt pikkusen maallisista epäkohdista yhteiskunnassamme, joka osaltaan on vaikuttamassa uskoviin ihmisiin.

        Nimellisesti kristitythän jatkuvasti hakevat itselleen pönkitystä omien tekojensa ja elämänkatsomuksensa kautta ja saattavat tuntea jonkinlaista emotionaalista empatiaa aivan väärässä paikassa. Nimittäin esimerkiksi tämän hetkinen maahanmuutto on sellainen asia, joka jakaa seurakuntaa kahtia.

        On osa joka näkee Pyhän Hengen ilmoituksen kautta, että saatanan uskonto vyöryy kaikkiin läntisiin maihin käyttäen hyväkseen juuri tuota mistä alustin puheeni, empatiaa, joka on lähtöisin synnintunnostamme vastineena sille, ettei tarvitsisi mennä Jeesuksen eteen polvilleen.

        Noh, mutta se on asian toinen puoli. Toinen on se, että saatana on antanut valtansa ja Jumala on sallinut sen, kuten ilmestyskirjassa kerrotaan. Lopunaika on alkanut kovalla sykkeellä ja ihmiset menevät sekaisin eksytyksen voimasta, väkevän eksytyksen, joka itse Herra Jumala lähettää niille, jotka ovat syntiin ja vääryyteen mielistyneet. He yksinkertaisesti sokeutuvat, eikä meidän, Jeesusta rakastavien uskovien kannata sitä hämmästellä.

        Yhteiskuntamme valehteli meille jo 2006 vuoden jälkeen väestömäärää siten että kun kerron tässä väestön määriä historiassa, niin päättele sinä loput itse:

        Jos 1800 luvulla paukkui rikki ensimmäinen miljardin ihmisen rajapyykki, niin mitä luulet miten käy….?

        Otan esimerkin kumulatiivisesta laskennasta:

        Pelataan golfia, minä olen huippuammattilainen ja sinä amatööri mutta pannaan vain 10 sentin panos per reikä, niin ei käy lompakolle.

        Kuitenkin minä voitan joka ainoalla 18 reiällä ja sinä häviät vain 1,80 euroa, vai mitä?

        Mutta tehdään pelistä jännä ja pannaan niin että minä jätän voittopotin aina tiskille ja sinä maksat aina saman rahan jos häviät, eli tuplataan joka reiällä.

        Voitan ekan reiän ja saan 0,20 sentitiä, seuraavalla 0,40 senttiä ja sitten 0,80 senttiä. Neljännellä reiällä jo 1,60 euroa ja viidennellä jo 3,20 euroa.

        Kysyn sulta, että mitä luulet millainen summa on potissa kun olen voittanut kaikki 18 reikää? Kerron sen näin, kun menemme jo yli puolen välin 10. reiälle, potissa on vasta vain 102,40€ ja vasta 15. reiällä peräti jo 3 276,80€ ja 16. reiällä 6553,50€. Mutta sitten alkaa, kun toiseksi viimeisellä reiällä jo 13 107,20€ ja kun voitan vielä viimeisenkin 18. reiän, niin laskusi on: minä pistin 0,10€, jonka jätin pottiin kasvamaan ja sinä maksat peräti 26 214,30€

        Tämä sama laskukaava toimii väestön kasvussa JOKA PÄIVÄ ja tätä lukua maailman johdon on ollut pakko kansalaisiin hiukan suodattaa, nimittäin kuten huomasit Golf esimerkistä, että kesti kauan pelata ennen kuin alkoi tulla isot luvut peliin ja toisen kukkarosta lähti likviditeetti. Näin käy myös maailmalle, kun väkiluku ryöstäytyy käsistä.

        Maailman eliitti joutuu jatkuvasti vääristelemään mm. Wikipediaa, jossa tätä lukemaa käsitellään. Sen katsominen, varsinkin vuoden 2000 jälkeen on muuttunut ja sitä on muuteltu ja muokkailtu useaan kertaan. Mutta katsohan:

        Nooan aikaan oli ihmisiä vain se 8 henkeä ja sitten alkoi lisääntyminen kumulatiivisen laskennan kautta ja se ei pysähdy. Huomautan esimerkiksi että toinen maailmansotakaan ei heilauttanut uhriluvullaan väestömäärää kuin alle 10% kokonaisuudessaan.

        Kaksi miljardia meni rikki ennen WW2:sta ja kolmas miljardi meni muistaakseni juuri allekirjoittaneen syntymän aikoihin 1964 paikkeilla ja tästä alkaa mielenkiintoinen jakso, nimittäin kun miljardista kahteen, tarvittiin reilu 100 vuotta, niin kahdesta kolmeen miljardia ei enää kuin alle 40 vuotta ja aivan oikein, kumulatiivinen laskenta taustalla täsmää ja niinpä viides miljardi tulikin jo -80 luvulla ja sitten alkoi Wikipedian ja tilastojen vääristely, eikä luonnonlaki muka enää toimisikaan normaalisti. Näin meille se kuitenkin työnnetään nieltäväksi valheena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.pelastussanoma.fi/paivittaista-seurantaa/2018/08/26/yhteiskuntamme-valehtelee-meille-tilastoja-paivittain/



        26.8.2018

        Yhteiskuntamme valehtelee meille tilastoja päivittäin
        Mä puhun nyt pikkusen maallisista epäkohdista yhteiskunnassamme, joka osaltaan on vaikuttamassa uskoviin ihmisiin.

        Nimellisesti kristitythän jatkuvasti hakevat itselleen pönkitystä omien tekojensa ja elämänkatsomuksensa kautta ja saattavat tuntea jonkinlaista emotionaalista empatiaa aivan väärässä paikassa. Nimittäin esimerkiksi tämän hetkinen maahanmuutto on sellainen asia, joka jakaa seurakuntaa kahtia.

        On osa joka näkee Pyhän Hengen ilmoituksen kautta, että saatanan uskonto vyöryy kaikkiin läntisiin maihin käyttäen hyväkseen juuri tuota mistä alustin puheeni, empatiaa, joka on lähtöisin synnintunnostamme vastineena sille, ettei tarvitsisi mennä Jeesuksen eteen polvilleen.

        Noh, mutta se on asian toinen puoli. Toinen on se, että saatana on antanut valtansa ja Jumala on sallinut sen, kuten ilmestyskirjassa kerrotaan. Lopunaika on alkanut kovalla sykkeellä ja ihmiset menevät sekaisin eksytyksen voimasta, väkevän eksytyksen, joka itse Herra Jumala lähettää niille, jotka ovat syntiin ja vääryyteen mielistyneet. He yksinkertaisesti sokeutuvat, eikä meidän, Jeesusta rakastavien uskovien kannata sitä hämmästellä.

        Yhteiskuntamme valehteli meille jo 2006 vuoden jälkeen väestömäärää siten että kun kerron tässä väestön määriä historiassa, niin päättele sinä loput itse:

        Jos 1800 luvulla paukkui rikki ensimmäinen miljardin ihmisen rajapyykki, niin mitä luulet miten käy….?

        Otan esimerkin kumulatiivisesta laskennasta:

        Pelataan golfia, minä olen huippuammattilainen ja sinä amatööri mutta pannaan vain 10 sentin panos per reikä, niin ei käy lompakolle.

        Kuitenkin minä voitan joka ainoalla 18 reiällä ja sinä häviät vain 1,80 euroa, vai mitä?

        Mutta tehdään pelistä jännä ja pannaan niin että minä jätän voittopotin aina tiskille ja sinä maksat aina saman rahan jos häviät, eli tuplataan joka reiällä.

        Voitan ekan reiän ja saan 0,20 sentitiä, seuraavalla 0,40 senttiä ja sitten 0,80 senttiä. Neljännellä reiällä jo 1,60 euroa ja viidennellä jo 3,20 euroa.

        Kysyn sulta, että mitä luulet millainen summa on potissa kun olen voittanut kaikki 18 reikää? Kerron sen näin, kun menemme jo yli puolen välin 10. reiälle, potissa on vasta vain 102,40€ ja vasta 15. reiällä peräti jo 3 276,80€ ja 16. reiällä 6553,50€. Mutta sitten alkaa, kun toiseksi viimeisellä reiällä jo 13 107,20€ ja kun voitan vielä viimeisenkin 18. reiän, niin laskusi on: minä pistin 0,10€, jonka jätin pottiin kasvamaan ja sinä maksat peräti 26 214,30€

        Tämä sama laskukaava toimii väestön kasvussa JOKA PÄIVÄ ja tätä lukua maailman johdon on ollut pakko kansalaisiin hiukan suodattaa, nimittäin kuten huomasit Golf esimerkistä, että kesti kauan pelata ennen kuin alkoi tulla isot luvut peliin ja toisen kukkarosta lähti likviditeetti. Näin käy myös maailmalle, kun väkiluku ryöstäytyy käsistä.

        Maailman eliitti joutuu jatkuvasti vääristelemään mm. Wikipediaa, jossa tätä lukemaa käsitellään. Sen katsominen, varsinkin vuoden 2000 jälkeen on muuttunut ja sitä on muuteltu ja muokkailtu useaan kertaan. Mutta katsohan:

        Nooan aikaan oli ihmisiä vain se 8 henkeä ja sitten alkoi lisääntyminen kumulatiivisen laskennan kautta ja se ei pysähdy. Huomautan esimerkiksi että toinen maailmansotakaan ei heilauttanut uhriluvullaan väestömäärää kuin alle 10% kokonaisuudessaan.

        Kaksi miljardia meni rikki ennen WW2:sta ja kolmas miljardi meni muistaakseni juuri allekirjoittaneen syntymän aikoihin 1964 paikkeilla ja tästä alkaa mielenkiintoinen jakso, nimittäin kun miljardista kahteen, tarvittiin reilu 100 vuotta, niin kahdesta kolmeen miljardia ei enää kuin alle 40 vuotta ja aivan oikein, kumulatiivinen laskenta taustalla täsmää ja niinpä viides miljardi tulikin jo -80 luvulla ja sitten alkoi Wikipedian ja tilastojen vääristely, eikä luonnonlaki muka enää toimisikaan normaalisti. Näin meille se kuitenkin työnnetään nieltäväksi valheena.

        Kumulatiivinen lisääntymisen laki ei enää sovi maailman johdolle, koska tällä laskennalla maailmaan syntyy lapsia sellaista vauhtia että kukaan ei enää tiedä paljonko niitä on. Kuudes miljardi syntyi jo 2006 ja seitsemäs miljardi vain muutaman vuoden päästä.

        Siksipä Wikipediaa ollaan vääristelty että kuudes miljardi olisi tullut jo aiemmin ja väestönkasvukäyrää saataisiin muokattua suotuisammaksi. Sitä se ei ole, nimittäin uskon että tänään 2018 maailmassa voi hyvinkin olla jo 30 miljardia ihmistä, jos edes millään riittääkään. Kumulatiivinen laskenta lisäisi miljardin jo pelkästään kuukausissa.

        Samoin tämä sama vääristely näkyy näissä tänne tulevien pakolaisten määrissä. Niitä vääristellään jatkuvasti, esimerkiksi siten että kun aikoinaan, jo 2000 luvun alussa puhuttiin ns. paperittomien ongelmasta ja niiden määristä, niin silloin puhuttiin jo tuhansista. No nyt kun niitä on tullut maahan jo varmaan parikin sataatuhatta, niin nyt puhutaan jälleen, ettei paperittomia ole kuin parisen tuhatta.

        Se panee miettimään kuinka paljon muuta meille ei kerrota ja jos kerrotaan, niin kuinka vääristeltyä se kaikki tieto on?

        Tule Herra Jeesus, tämä maailma on valmis ottamaan sinun viimeiset pasuunasi ja vihan maljat vastaan. Ota morsian pois!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumulatiivinen lisääntymisen laki ei enää sovi maailman johdolle, koska tällä laskennalla maailmaan syntyy lapsia sellaista vauhtia että kukaan ei enää tiedä paljonko niitä on. Kuudes miljardi syntyi jo 2006 ja seitsemäs miljardi vain muutaman vuoden päästä.

        Siksipä Wikipediaa ollaan vääristelty että kuudes miljardi olisi tullut jo aiemmin ja väestönkasvukäyrää saataisiin muokattua suotuisammaksi. Sitä se ei ole, nimittäin uskon että tänään 2018 maailmassa voi hyvinkin olla jo 30 miljardia ihmistä, jos edes millään riittääkään. Kumulatiivinen laskenta lisäisi miljardin jo pelkästään kuukausissa.

        Samoin tämä sama vääristely näkyy näissä tänne tulevien pakolaisten määrissä. Niitä vääristellään jatkuvasti, esimerkiksi siten että kun aikoinaan, jo 2000 luvun alussa puhuttiin ns. paperittomien ongelmasta ja niiden määristä, niin silloin puhuttiin jo tuhansista. No nyt kun niitä on tullut maahan jo varmaan parikin sataatuhatta, niin nyt puhutaan jälleen, ettei paperittomia ole kuin parisen tuhatta.

        Se panee miettimään kuinka paljon muuta meille ei kerrota ja jos kerrotaan, niin kuinka vääristeltyä se kaikki tieto on?

        Tule Herra Jeesus, tämä maailma on valmis ottamaan sinun viimeiset pasuunasi ja vihan maljat vastaan. Ota morsian pois!

        https://yle.fi/uutiset/3-12550593

        Jäätiköiden sulaminen

        Reuters: Alppien jääpeite hupenee nyt ennätysvauhtia helleaallon kourissa – tilanteen piti tulla eteen vasta vuosikymmenten päästä

        Jäätiköt sulavat nyt ennätysvauhtia useissa maissa eri puolilla maailmaa selviää uutistoimisto Reutersin keräämistä tilastoista. Tutkijat ja paikalliset asukkaat ovat tilanteesta erittäin huolissaan.

        26.7.

        Alppien jääpeite sulaa nyt ennätyksellisen nopeasti ja jäätä katoaa ennennäkemätöntä tahtia koko 60-vuotisen mittaushistorian aikana, uutistoimisto Reuters raportoi.

        Reuters on kerännyt tilastoja, joiden mukaan jää sulaa nyt ennätysvauhdilla eri puolilla maailmaa.

        Tieteentekijät mittaavat, kuinka paljon jäätä katoaa talvikauden ja paljonko kesäkauden aikana ja vertaavat sitä aiempien vuosien mittaustuloksiin.

        Viime talvena lunta satoi Alpeilla verrattain vähän ja sen jälkeen vuoriston lumipeitettä on koetellut kaksi alkukesän helleaaltoa. Heinäkuussa lämpötila Sveitsin Zermattin kylässä kohosi lähelle kolmeakymmentä astetta.

        Tämän kesän helle on nostanut myös veden jäätymiskohtaa ennätyksellisen korkealle. Kun tavallisesti vesi jäätyy kesäisin noin 3000–3 500 metrin korkeudessa, on se nyt säilynyt sulana aina 5 184 metriin asti. Kohta on korkeammalla kuin Alppien korkein huippu Mont Blanc, joka sijaitsee noin 4 800 metrin korkeudessa.

        – On selvää, että meneillään on äärimmäinen ajanjakso, sveitsiläinen jäätutkija Andreas Linsbauer toteaa Reutersin haastattelussa.

        Tavallisesti hän suuntaa 15 neliökilometrin suuruiselle Alppien Morteratschin jäätikölle syyskuun loppupuolella kesän sulamiskauden jälkeen, mutta tänä vuonna jään nopean sulamisen vuoksi hän on kavunnut paikalle jo heinäkuussa tekemään kiireellisiä kunnostustöitä.

        Jäätiköt tuhoutuvat
        Suurin osa maailman vuoristojäätiköistä on peruja viime jääkaudelta. Asiantuntijoiden mukaan jäätiköt sulavat nyt ilmastonmuutoksen vuoksi.

        Erityisen haavoittuvaisia ovat Euroopassa Alppien vuoristossa sijaitsevat jäätiköt, sillä ne ovat kooltaan pienempiä ja niissä on suhteellisen vähän jääpintaa. Samaan aikaan lämpötila on noussut Alpeilla vuosikymmenessä 0,3 celsiusastetta, mikä on kaksinkertaisesti maailman keskiarvoon verrattuna, selviää Reutersin hankkimista tilastoista.

        Mikäli kasvihuonekaasupäästöt jatkavat kasvamistaan, Alppien jääpeitteestä ennakoidaan katoavan 80 prosenttia vuoteen 2100 mennessä. YK:n hallitustenvälisen ilmastopaneelin vuoden 2019 raportin(siirryt toiseen palveluun) mukaan suuri osa jäästä ehtii kadota, vaikka nyt ryhdyttäisiin ilmastotoimiin, sillä jo tähänastiset päästöt ovat olleet niin mittavia.

        Alpeilla sijaitseva Morteratschin jäätikkö näyttää nyt erilaiselta kuin millaisena se on kuvattu alueen matkailukartoissa. Sen pitkä kieleke, joka ulottui joskus syvälle alas laaksoon, on kutistunut vuosien kuluessa kolme kilometriä.

        Samaan aikaan lumi- ja jääpeite on ohentunut kahteen sataan metriin. Vastaavasti Pers-jäätikkö yletti siihen vielä vuonna 2017, mutta on nyt vetäytynyt niin paljon, että jäätikköjen välissä on laajeneva hiekkakaistale.

        Tämän vuoden nopeasti huonontunut tilanne aiheuttaa tutkijoissa huolta, sillä se voi tarkoittaa, että Alppien lumipeite voi kadota paljon ennakoitua aiemmin.

        – Jos tämänkaltaisia vuosia tulee enemmän, se voi tapahtua, toteaa Reutersin haastattelussa Matthias Huss, joka johtaa Sveitsin jäätikköjen tarkkailuun erikoistunutta yhteisöä GLAMOSia.

        Tutkijat kertovat, että Alpeilla vallitsee jo nyt tilanne, jollaista odotettiin vasta kymmenien vuosien päästä.

        – En odottanut näkeväni näin äärimmäistä vuotta näin varhain tällä vuosisadalla, Huss sanoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-12550593

        Jäätiköiden sulaminen

        Reuters: Alppien jääpeite hupenee nyt ennätysvauhtia helleaallon kourissa – tilanteen piti tulla eteen vasta vuosikymmenten päästä

        Jäätiköt sulavat nyt ennätysvauhtia useissa maissa eri puolilla maailmaa selviää uutistoimisto Reutersin keräämistä tilastoista. Tutkijat ja paikalliset asukkaat ovat tilanteesta erittäin huolissaan.

        26.7.

        Alppien jääpeite sulaa nyt ennätyksellisen nopeasti ja jäätä katoaa ennennäkemätöntä tahtia koko 60-vuotisen mittaushistorian aikana, uutistoimisto Reuters raportoi.

        Reuters on kerännyt tilastoja, joiden mukaan jää sulaa nyt ennätysvauhdilla eri puolilla maailmaa.

        Tieteentekijät mittaavat, kuinka paljon jäätä katoaa talvikauden ja paljonko kesäkauden aikana ja vertaavat sitä aiempien vuosien mittaustuloksiin.

        Viime talvena lunta satoi Alpeilla verrattain vähän ja sen jälkeen vuoriston lumipeitettä on koetellut kaksi alkukesän helleaaltoa. Heinäkuussa lämpötila Sveitsin Zermattin kylässä kohosi lähelle kolmeakymmentä astetta.

        Tämän kesän helle on nostanut myös veden jäätymiskohtaa ennätyksellisen korkealle. Kun tavallisesti vesi jäätyy kesäisin noin 3000–3 500 metrin korkeudessa, on se nyt säilynyt sulana aina 5 184 metriin asti. Kohta on korkeammalla kuin Alppien korkein huippu Mont Blanc, joka sijaitsee noin 4 800 metrin korkeudessa.

        – On selvää, että meneillään on äärimmäinen ajanjakso, sveitsiläinen jäätutkija Andreas Linsbauer toteaa Reutersin haastattelussa.

        Tavallisesti hän suuntaa 15 neliökilometrin suuruiselle Alppien Morteratschin jäätikölle syyskuun loppupuolella kesän sulamiskauden jälkeen, mutta tänä vuonna jään nopean sulamisen vuoksi hän on kavunnut paikalle jo heinäkuussa tekemään kiireellisiä kunnostustöitä.

        Jäätiköt tuhoutuvat
        Suurin osa maailman vuoristojäätiköistä on peruja viime jääkaudelta. Asiantuntijoiden mukaan jäätiköt sulavat nyt ilmastonmuutoksen vuoksi.

        Erityisen haavoittuvaisia ovat Euroopassa Alppien vuoristossa sijaitsevat jäätiköt, sillä ne ovat kooltaan pienempiä ja niissä on suhteellisen vähän jääpintaa. Samaan aikaan lämpötila on noussut Alpeilla vuosikymmenessä 0,3 celsiusastetta, mikä on kaksinkertaisesti maailman keskiarvoon verrattuna, selviää Reutersin hankkimista tilastoista.

        Mikäli kasvihuonekaasupäästöt jatkavat kasvamistaan, Alppien jääpeitteestä ennakoidaan katoavan 80 prosenttia vuoteen 2100 mennessä. YK:n hallitustenvälisen ilmastopaneelin vuoden 2019 raportin(siirryt toiseen palveluun) mukaan suuri osa jäästä ehtii kadota, vaikka nyt ryhdyttäisiin ilmastotoimiin, sillä jo tähänastiset päästöt ovat olleet niin mittavia.

        Alpeilla sijaitseva Morteratschin jäätikkö näyttää nyt erilaiselta kuin millaisena se on kuvattu alueen matkailukartoissa. Sen pitkä kieleke, joka ulottui joskus syvälle alas laaksoon, on kutistunut vuosien kuluessa kolme kilometriä.

        Samaan aikaan lumi- ja jääpeite on ohentunut kahteen sataan metriin. Vastaavasti Pers-jäätikkö yletti siihen vielä vuonna 2017, mutta on nyt vetäytynyt niin paljon, että jäätikköjen välissä on laajeneva hiekkakaistale.

        Tämän vuoden nopeasti huonontunut tilanne aiheuttaa tutkijoissa huolta, sillä se voi tarkoittaa, että Alppien lumipeite voi kadota paljon ennakoitua aiemmin.

        – Jos tämänkaltaisia vuosia tulee enemmän, se voi tapahtua, toteaa Reutersin haastattelussa Matthias Huss, joka johtaa Sveitsin jäätikköjen tarkkailuun erikoistunutta yhteisöä GLAMOSia.

        Tutkijat kertovat, että Alpeilla vallitsee jo nyt tilanne, jollaista odotettiin vasta kymmenien vuosien päästä.

        – En odottanut näkeväni näin äärimmäistä vuotta näin varhain tällä vuosisadalla, Huss sanoo.

        Jäätiköt sulavat myös muualla

        Reutersin haastattelemat jäätutkijat Itävallasta, Ranskasta ja Italiasta vahvistivat, että jäätiköt sulavat nyt ennätyksellisen nopeaa vauhtia.

        Vuotuinen lumisade sekä korvaa sulanutta jäätä että suojaa jäätikköjä sulamiselta, sillä valkoinen pinta heijastaa auringonvaloa poispäin ja hidastaa näin sulamista. Pöyn tai saasteiden likaama jäätikkö taas sulaa vastaavasti nopeammin.

        Esimerkiksi Italian luoteisosassa sijaitsevan Grand Etret -jäätikön päälle satoi viime talvena vain 1,3 metriä lunta. Se on kaksi metriä vähemmän kuin vuotuinen kahdenkymmenen vuoden keskiarvo on ollut vielä vuoteen 2020 asti.

        Tilastoista selviää, että Morteratschin jäätiköstä katoaa nyt viisi senttiä päivässä ja sen tila on jo huonompi kuin normaalisti kesäkauden lopussa.

        Jäätiköiden sulaminen tuhoaa elinalueita
        Sulavat jäätiköt ovat jo vaatineet kuolonuhreja. Aiemmin tässä kuussa jäätikön romahdus johti Italian Marmoladan alueella 11 ihmisen kuolemaan.

        Muutamaa päivää myöhemmin Kirgisian itäosassa sulava jäätikkö sai aikaan valtavan lumivyöryn, jonka seurauksena jäätä ja kiviä vyöryi kohti ohikulkevia matkailijoita.

        Sveitsiläiset ovat myös huolestuneita, että jään sulaminen vaikuttaa haitallisesti maan talouteen. Jotkut hiihtokeskukset ovatkin alkaneet peittää jäätiköitä valkoisilla lakanoilla ehkäistäkseen niiden sulamista.


    • Anonyymi

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/enontekiolla-voimakas-maanjaristys-suurin-suomessa-neljaan-vuoteen/8474864#gs.6sfdjm

      Enontekiöllä maanjäristys – voimakkain Suomessa neljään vuoteen

      JULKAISTU 22.07.2022 11:17

      Enontekiöllä oli perjantaiaamuna kello seitsemän aikaan maanjäristys. Järistys oli voimakkain Suomessa neljään vuoteen.

      Seismologi Tuija Luhta kertoi MTV Uutisille maanjäristyksen olleen 2,8 magnitudia. Maanjäristyksen keskuksen arvioidaan olleen 20 kilometrin syvyydessä.

      Maanjäristys tapahtui Hetan asutuskeskuksen sekä lentokentän läheisyydessä, jonka vuoksi Seismologian instituutti on saanut runsaasti kansalaishavaintoja.

      – Se oli suuruudeltaan kuin tosi iso louhosräjähdys, Luhta vertaa.

      Koska maanjäristys oli suomalaisittain voimakas, aiotaan sitä analysoida Seismologian instituutissa tarkemminkin.

    • Anonyymi

      https://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Paivittain_9_2011/index.htm

      28.12.2011

      Kun sähköt ovat poikki, eikä pääse edes nettiin - se on tulevan normaalitilanne

      Työkaverini juuri sanoi: kun maailma syttyy paloon, kuka tarvitsee juristeja, kunnanhallituksen jäseniä, talouskonsultteja, kosmetologeja, psykologeja, kauneuskirurgeja, ammattijääkiekkoilijoita, sosiaalitoimenjohtajia, alivaltiosihteeriä, restonomia, biologia, parturikampaajia, isännöitsijöitä, kirjanpitäjiä, mainostoimiston AD henkilöitä, äänitarkkailijoita, luonnonpuistovartijoita, vaalitarkkailijoita, ulosottomiehiä, bloggaajia, tilastotieteilijöitä, ampiaisen peräsuolen tutkimustyöntekijöitä ja kaikkea muuta sen kaltaista?

      Sen sijaan ketä siis tarvitaan? Kaikkia niitä

      ammatteja, joita ihmiskunta on aina tarjonnut, vanhimpia ammatteja, jotka liittyvät ihmiskunnan peruselintarpeisiin ja niihin liittyvien hyödykkeiden toimittamisiin. Muut ovat täysin turhia… tykinruokaa ja miinakentän tallaajia.

      Mihin sitten tarvitaan ainaisia ruikuttajia ja vastarannankiiskejä, anarkisteja? He ovat hyvinvointiyhteiskunnan tuotetta turhamaisuuden jätettä. On vaan perin mielenkiintoista, että anarkismin kannattajia löytyy älymystöstä saakka.

      Usein miten he ovat jonkin alueen taiteilijoita, näyttelijöitä tai muusikkoja. Heidän ongelmansa on varsin paradoksaalinen, koska he eivät tule menestymään missään yhteiskuntajärjestelmässä. Taivas olisi ainoa järjestelmä, jossa heillä olisi mahdollisuus selvitä, tosin sekin edellyttää anarkisminkin päättymistä.

      Ystävälläni meni sähköt poikki tuon viimepäivien myrskyn seurauksena, eikä taida olla vieläkään palannut. Hän on kaikkina viime vuosina kuluttanut aikaansa valmistautumiseen, kun kaikki maailmassa alkaa hajota. Hän on varustautunut kaikenlaisen luonnon ja muun katastrofin varalle. Nyt kun sähköt menivät, hän on saanut tositilanteen harjoitusta.

      Kun näiltä anarkisteilta viedään sähköt, internet, hampurilaiset ja lämmin vesi hanasta, he ovat kauhuissaan, eivätkä tiedä mihin menisivät. Kaikenlisäksi kun maailman vallan johto vaihtuu ja otteet kovenevat pullamössödemokratiasta ankaraan poliisivaltionkontrolliin, nämä anarkistit katoavat kuin Gestapon aikana konsanaan, eikä heitä enää ole.

      Kannattaa luottaa Jumalaan ja uskoa Jeesukseen Kristukseen, luottaa hänen sovitusvereensä, niin silloin kaikki uhka väistyy edestä ja esiin tulee rauha. Jumala on kaikkivoipa ja siksi hänen luottamuksensa ansainneella on helppo olla hankalissakin olosuhteissa, kuten ystäväni, jolla ei ole vieläkään sähköä. Hän pelkästään nauttii nykytilanteesta, rauhasta ja varmuudesta.

    • Anonyymi

      Lisäksi Suomi saa runsaasti Lähi-idän ja Afrikan nälkäpakolaisia tällä menolla, sen kertoo kun Venäjän ulkoministeri Lavrov kävi valehtelemassa Afrikan kierroksella luvaten viljaa.
      Mutta se jää toteutumatta kun estää Ukrainan viljan viennin ja syyttää siitä Ukrainaa ettei se salli viljan toimitusta.
      Se synnyttää sitten lännelle vihamielisen muslimiväestön joka ryntää euroopan unionin alueelle väkivallan tekoon toisukoisille.
      Tämä on Putinin laajempi tavoite, lisäksi hän sulkee kaasuhanan länteen syksyllä.

    • Anonyymi

      http://www.jouko-piho.fi/

      http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/40.htm

      29.1.2013

      Nimimerkin "unen rajamailla" näky 29.1.2013

      Rukousajan jälkeen nukkumaan mennessä sain tällaista ilmoitusta/kuvaa/näkyä.

      Ensin näin korkokengät, joiden pohjissa oli paljon ruskeaa mönjää, ja vaikka kenkien omistaja yritti puhdistaa niitä, aine oli jo imeytynyt osaksi kenkien nahkaa, eikä sitä voinut kokonaan enää poistaa. Jos oikein ymmärsin, kengät kuuluivat Urpilaiselle.

      Sitten näin miesten mustat kengät, joiden pohjia tuo ruskea kerros pohjusti monen sentin verran, eikä omistaja ollut moksiskaan, niin oli tottunut jo moiseen. Katainen tuli mieleen.

      Kuva jatkui, toiset miehen kengät = ajatus; Soinikin alkoi lipsahdella samaan aineeseen yhä selkeämmin, ja tämän perässä tuli mitä oudoimmilla hämähäkkimäisillä (kiinalainen päänhierontalaite tuli mieleen) päällystetyillä kengillä Räsänen, kengät pysyivät puhtaina näennäisesti ja silti polku jota kulki oli sama.

      Paljon tarvitaan rukousta.

      Rukoilin ja pyysin taas Kaikkivaltiasta Jumalaa auttamaan Suomea.

      Kuten sanoin tämä oli näky/kuva tms., eli en itse toivo yhdellekään heistä pahaa vaan rukoilen heille Jumalan ilmestymistä pelastajana ja herättäjänä, uskallusta poiketa pois polulta, jossa voi vain rypeytyä yhä selvemmin...jne.

    • Anonyymi

      https://www.pelastussanoma.fi/miekka-suomelle/2009/08/23/molotov-ribbentrop-sopimuksen-solmimisesta-sunnuntaina-tullut-kuluneeksi-70-vuotta/



      23.8.2009

      Molotov-Ribbentrop -sopimuksen solmimisesta on sunnuntaina tullut kuluneeksi 70 vuotta.

      Molotov-Ribbentropista 70 vuotta

      Julkaistu tänään klo 02:31, päivitetty tänään klo 10:06

      Sopimus oli Saksan ja Neuvostoliiton välinen hyökkäämättömyyssopimus, joka solmittiin 23. elokuuta 1939.

      Nimensä se sai maiden ulkoministereistä Joachim von Ribbentropista ja Vjatšeslav Molotovista, jotka allekirjoittivat asiakirjan.

      Sopimuksen salaisessa lisäpöytäkirjassa sovittiin etupiirijaosta, jonka kohteina olivat Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Romania. Etupiirijaon myötä suurvallat pystyisivät ilman toistensa uhkaa laajentamaan alueitaan.

      Saksa saattoi ryhtyä sotaan Puolaa vastaan ilman pelkoa Neuvostoliiton hyökkäyksestä. Samaan aikaan Neuvostoliitto valmistautui omiin operaatioihinsa Puolan, Suomen ja Baltian maiden suhteen.

      Jotenkin tuntuu siltä että nämä 70 vuoden kulissien takana tehdyt salaiset tapahtumat saavat pian uuden alun. Edellisestä sodasta on kulunut jo hyvin kauan ja sukupolvi on vaihtumassa siksi että sen päättymisestä on ensi keväällä kulunut 65 vuotta ja edellinen sota kesti vain 5 vuotta ja se aika kuluu pian loppuun, koska sukupolvi ei vaihdu ennen seuraavaa sotaa.

      Aika on siis väkisinkin käsillä, koska muutenhan Raamatun ennustukset eivät pitäisi paikkansa.

      Uskovatkin ihmiset rakastavat niin paljon omaisuuttaan ja kaikkea omistamaansa omaa, että he pitävät kirjaan kuinka he antavat ja kehuvat vain omilla laupeuden saavutuksillaan sekä ansioillaan vaikka he eivät ole koskaan antaneet leskivaimon ropoa kenellekään. Siksi he kehuvat koko ajan kuinka he auttavat heikompiosaisia, vaativat kaikesta itselleen kiitosta ja kaikella muulla tavalla he tuovat itseään esille. Tämä kaikki koskee siis uskovia ihmisiä.

      Jopa puheissaan ja kirjoituksissaan he tuovat itsensä kaiken muun ohi ja kun he näkevät leskivaimon, oikein nöyrän ihmisen, he sanovat tästä toisilleen, että tuossa on oikea arkkifariseus koska tuo pitää itseään profeettana ja on aina vain tuomitsemassa muita.

      Tämä siksi koska oma sydän on niin kovin huonossa kunnossa ja kaipaa sovitusta. Mitään sovitusta ei tule, koska sydän on paatunut omista ahneuden synneistään ja tarvitaan pelkästään katastrofin ja kaikki se mitä heillä oli, otetaan heiltä pois.

      Tässä vastakin kävin erään uskovan ihmisen nettisivuilla, niin tämä kertoo kyllä kuinka hän saarnaa ihmisille Jumalan sanaa, mutta kun lukee tarkemmin sisältöä, niin huomaakin että hän vain kertookin oikeastaan vain omista ansioistaan. Hän mainitsee oman nimensä seitsemän kertaa nejän kappaleen aikana, jossa hän kertoo eräästä vanhan testamentin henkilöstä vain kuudesti tämän henkilön nimen, nimeltä mainittuna.

      Tämän vanhan testamentin henkilön koko nimen hän mainitsi vain yhden kerran ja kaksi kertaa sen sijaan oman koko nimensä. Lisäksi kirjoituksesta sai selvästi sen käsityksen, että kirjoittaja oli huomattavasti tärkeämpi kuin kirjoituksen aihe ja tämä vanhan testamentin henkilö olikin vain aasinsilta esitelläkseen hänet itsensä. Nämä tällaiset itsensä korottamiset on saatava loppumaan ja en siksi keksi mitään muuta keinoa Jumalan sananmukaisena keinona kuin täydellinen katastrofi.

    • Anonyymi

      http://www.jouko-piho.fi/

      http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/40.htm

      Vilna Gaonin sanoma 1700-luvulla

      Kun kuulette, että Venäjän joukot valtaavat Krimin, tietäkäätte, että
      messiaaninen aika on alkanut ja hänen askeleensa alkavat kuulua.

      Sitten kun kuulette, että Venäjän joukot ovat saavuttaneet Konstantinopolin, teidän on syytä laittaa yllenne sapattivaatteet, koska se tarkoittaa, että Messias tulee millä hetkellä hyvänsä.

      • Anonyymi

        https://yle.fi/uutiset/3-12553183

        Viljakuljetusten yhteinen koordinaatiokeskus avattiin Istanbuliin – Çavuşoğlu: "Odessan isku sai kaikki huolestumaan"

        Koordinaatiokeskuksen tärkein tehtävä on tarkkailla ukrainalaiskuljetusten turvallisuutta vakiintuneilla merireiteillä ja valvoa alusten tarkastuksia kiellettyjen aseiden tuonnin ja viennin estämiseksi.

        16:55

        Istanbulissa on tänään keskiviikkona virallisesti avattu Ukrainan, Venäjän, Turkin ja Yhdistyneiden kansakuntien yhteinen koordinaatiokeskus, jonka tehtävänä on turvata Ukrainan viljakuljetukset maailmalle. Ukrainan viranomaiset arvioivat, että viljakuljetukset voidaan saada käyntiin tällä viikolla.

        –Toivomme, että keskus antaa parhaan mahdollisen panoksen humanitaarisiin tarpeisiin ja rauhaan, sanoi Turkin puolustusministeri Hulusi Akar keskuksen avajaisissa.

        Ukraina, Venäjä, Turkki ja YK allekirjoittivat sopimukset viljakuljetusten turvaamiseksi viime perjantaina. Ukraina ja Venäjä solmivat kukin erillisen sopimuksen Turkin ja YK:n kanssa

        "Mekin olimme huolissamme"
        Sopimukset olivat vaarassa jäädä tyhjiksi sanoiksi paperille, kun Venäjä teki ohjusiskun Ukrainan tärkeimpään viljankuljetussatamaan Odessaan heti sopimusten allekirjoittamisen jälkeen lauantaina.

        – Odessan isku sai kaikki huolestumaan. Mekin olimme huolissamme, Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu sanoi keskiviikkona, uutistoimisto AFP kertoo.

        – Lopulta tämä ei ollut isku, joka olisi estänyt sataman toiminnan. Mutta tämänkaltaisten iskujen ei pidä toistua. Toivomme, että sopimus toimii ongelmitta, Çavuşoğlu sanoi.

        Venäjä on väittänyt, että lauantaisen ohjusiskun kohde oli sotilaallinen.

        Ukrainan mukaan ohjukset osuivat juuri siihen sataman osaan, jossa viljaa säilytetään. Ukraina on kuitenkin jatkanut valmisteluja saadakseen viljakuljetukset käyntiin.

        Sekä siviili- että sotilashenkilökuntaa
        Koordinaatiokeskuksen tärkein tehtävä on tarkkailla ukrainalaiskuljetusten turvallisuutta vakiintuneilla merireiteillä ja valvoa alusten tarkastuksia kiellettyjen aseiden tuonnin ja viennin estämiseksi. Kuljetuksia seurataan satelliittien avulla, ja aluksia tarkistavat yhteiset tiimit.

        Keskuksessa työskentelee niin siviilejä kuin sotilashenkilökuntaakin Ukrainasta ja Venäjältä sekä Turkin ja YK:n edustajia. Kaikkiaan henkilökuntaa on noin 20.

        Ukrainan satamien siiloihin on kerääntynyt sotakuukausina jopa 25 miljoonaa tonnia viljaa. Sitä ei ole saatu vientiin Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Ukraina, Venäjä, Turkki ja YK solmivat viime perjaintaina viljankuljetussopimukset, joiden noudattamista koordinaatiokeskus valvoo.

        YK arvioi, että lähes 50 miljoonaa ihmistä maailmassa on akuutin nälänhädän partaalla sodan suorana seurauksena. Ukraina ja Venäjä veivät noin kolmanneksen kaikesta maailman vehnästä ennen sotaa.

        LÄHTEET: AFP, REUTERS


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-12553183

        Viljakuljetusten yhteinen koordinaatiokeskus avattiin Istanbuliin – Çavuşoğlu: "Odessan isku sai kaikki huolestumaan"

        Koordinaatiokeskuksen tärkein tehtävä on tarkkailla ukrainalaiskuljetusten turvallisuutta vakiintuneilla merireiteillä ja valvoa alusten tarkastuksia kiellettyjen aseiden tuonnin ja viennin estämiseksi.

        16:55

        Istanbulissa on tänään keskiviikkona virallisesti avattu Ukrainan, Venäjän, Turkin ja Yhdistyneiden kansakuntien yhteinen koordinaatiokeskus, jonka tehtävänä on turvata Ukrainan viljakuljetukset maailmalle. Ukrainan viranomaiset arvioivat, että viljakuljetukset voidaan saada käyntiin tällä viikolla.

        –Toivomme, että keskus antaa parhaan mahdollisen panoksen humanitaarisiin tarpeisiin ja rauhaan, sanoi Turkin puolustusministeri Hulusi Akar keskuksen avajaisissa.

        Ukraina, Venäjä, Turkki ja YK allekirjoittivat sopimukset viljakuljetusten turvaamiseksi viime perjantaina. Ukraina ja Venäjä solmivat kukin erillisen sopimuksen Turkin ja YK:n kanssa

        "Mekin olimme huolissamme"
        Sopimukset olivat vaarassa jäädä tyhjiksi sanoiksi paperille, kun Venäjä teki ohjusiskun Ukrainan tärkeimpään viljankuljetussatamaan Odessaan heti sopimusten allekirjoittamisen jälkeen lauantaina.

        – Odessan isku sai kaikki huolestumaan. Mekin olimme huolissamme, Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu sanoi keskiviikkona, uutistoimisto AFP kertoo.

        – Lopulta tämä ei ollut isku, joka olisi estänyt sataman toiminnan. Mutta tämänkaltaisten iskujen ei pidä toistua. Toivomme, että sopimus toimii ongelmitta, Çavuşoğlu sanoi.

        Venäjä on väittänyt, että lauantaisen ohjusiskun kohde oli sotilaallinen.

        Ukrainan mukaan ohjukset osuivat juuri siihen sataman osaan, jossa viljaa säilytetään. Ukraina on kuitenkin jatkanut valmisteluja saadakseen viljakuljetukset käyntiin.

        Sekä siviili- että sotilashenkilökuntaa
        Koordinaatiokeskuksen tärkein tehtävä on tarkkailla ukrainalaiskuljetusten turvallisuutta vakiintuneilla merireiteillä ja valvoa alusten tarkastuksia kiellettyjen aseiden tuonnin ja viennin estämiseksi. Kuljetuksia seurataan satelliittien avulla, ja aluksia tarkistavat yhteiset tiimit.

        Keskuksessa työskentelee niin siviilejä kuin sotilashenkilökuntaakin Ukrainasta ja Venäjältä sekä Turkin ja YK:n edustajia. Kaikkiaan henkilökuntaa on noin 20.

        Ukrainan satamien siiloihin on kerääntynyt sotakuukausina jopa 25 miljoonaa tonnia viljaa. Sitä ei ole saatu vientiin Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Ukraina, Venäjä, Turkki ja YK solmivat viime perjaintaina viljankuljetussopimukset, joiden noudattamista koordinaatiokeskus valvoo.

        YK arvioi, että lähes 50 miljoonaa ihmistä maailmassa on akuutin nälänhädän partaalla sodan suorana seurauksena. Ukraina ja Venäjä veivät noin kolmanneksen kaikesta maailman vehnästä ennen sotaa.

        LÄHTEET: AFP, REUTERS

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008968563.html

        Turkki aloittaa jälleen kaasunetsintäoperaation Välimerellä – "En muista näin vaikeasti ennakoitavaa aikaa"

        Kaksi vuotta sitten Euroopan unioni oli asettaa Turkille pakotteita sen kaasunetsintätoimista kiistellyillä itäisen Välimeren alueilla.

        Useita maita on kiinnostanut Välimeren luonnonvarat. Turkki on yksi niistä. Kuvassa maakaasuputkia.

        4:21

        TURKKI

        TURKKI aikoo ensi kuun alkupuolella aloittaa jälleen kaasunetsintäoperaation Välimerellä, kertoo maan energiaministeriö.

        – Turkkilainen porausalus Adbulhamid Han lähtee Mersinistä tehtävälle Välimerellä 9. elokuuta, ministeriön lausunnossa sanotaan.

        Lausunnossa ei kerrota, missä päin Välimerta porausalus tulee toimimaan. Aiemmin korkea-arvoinen virkamies kertoi, että etsintä jatkuisi lähellä Kyprosta.

        Energia- ja luonnonvaraministeri Fatih Dönmez sanoi turkkilaisen uutistoimisto Anadolun mukaan televisiolähetyksessä, että geopoliittiset riskit vaikuttavat nopeasti strategisten valmisteiden kuten öljyn ja kaasun hintoihin. Energianhinnat ovat nousseet ympäri maailmaa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti sodan Ukrainassa.

        – Olen ollut energia-alalla 25–30 vuotta. En muista näin vaikeasti ennakoitavaa aikaa. Ei ole varmaa, mitä tapahtuu huomenna, ensi viikolla tai ensi kuussa.

        Ministeri varoitti myös tulevasta talvesta, jolloin kaasua käytetään enemmän.

        KAKSI vuotta sitten Euroopan unioni oli asettaa Turkille pakotteita sen kaasunetsintätoimista kiistellyillä itäisen Välimeren alueilla. Useita maita on kiinnostanut merialueen luonnonvarat.

        Turkki on kyseenalaistanut sen aluevesien rajat EU:hun kuuluvien Kreikan ja Kyproksen kanssa. Lähes kaikki Turkin ja Kreikan välissä sijaitsevan Egeanmeren saaret kuuluvat Kreikalle vuonna 1923 solmitun Lausannen sopimuksen mukaisesti.

        Kuviota on monimutkaistanut se, että Kypros on ollut jakautunut 1970-luvulta, kun turkkilaisjoukot miehittivät alueen. Saaren pohjoisosa on julistautunut itsenäiseksi, mutta sen on tunnustanut ainoastaan Turkki. Kyproksen eteläosa on kreikankielinen, ja sillä on vahvat suhteet Kreikkaan.

        Turkki ja Kreikka ovat myös Nato-liittolaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008968563.html

        Turkki aloittaa jälleen kaasunetsintäoperaation Välimerellä – "En muista näin vaikeasti ennakoitavaa aikaa"

        Kaksi vuotta sitten Euroopan unioni oli asettaa Turkille pakotteita sen kaasunetsintätoimista kiistellyillä itäisen Välimeren alueilla.

        Useita maita on kiinnostanut Välimeren luonnonvarat. Turkki on yksi niistä. Kuvassa maakaasuputkia.

        4:21

        TURKKI

        TURKKI aikoo ensi kuun alkupuolella aloittaa jälleen kaasunetsintäoperaation Välimerellä, kertoo maan energiaministeriö.

        – Turkkilainen porausalus Adbulhamid Han lähtee Mersinistä tehtävälle Välimerellä 9. elokuuta, ministeriön lausunnossa sanotaan.

        Lausunnossa ei kerrota, missä päin Välimerta porausalus tulee toimimaan. Aiemmin korkea-arvoinen virkamies kertoi, että etsintä jatkuisi lähellä Kyprosta.

        Energia- ja luonnonvaraministeri Fatih Dönmez sanoi turkkilaisen uutistoimisto Anadolun mukaan televisiolähetyksessä, että geopoliittiset riskit vaikuttavat nopeasti strategisten valmisteiden kuten öljyn ja kaasun hintoihin. Energianhinnat ovat nousseet ympäri maailmaa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti sodan Ukrainassa.

        – Olen ollut energia-alalla 25–30 vuotta. En muista näin vaikeasti ennakoitavaa aikaa. Ei ole varmaa, mitä tapahtuu huomenna, ensi viikolla tai ensi kuussa.

        Ministeri varoitti myös tulevasta talvesta, jolloin kaasua käytetään enemmän.

        KAKSI vuotta sitten Euroopan unioni oli asettaa Turkille pakotteita sen kaasunetsintätoimista kiistellyillä itäisen Välimeren alueilla. Useita maita on kiinnostanut merialueen luonnonvarat.

        Turkki on kyseenalaistanut sen aluevesien rajat EU:hun kuuluvien Kreikan ja Kyproksen kanssa. Lähes kaikki Turkin ja Kreikan välissä sijaitsevan Egeanmeren saaret kuuluvat Kreikalle vuonna 1923 solmitun Lausannen sopimuksen mukaisesti.

        Kuviota on monimutkaistanut se, että Kypros on ollut jakautunut 1970-luvulta, kun turkkilaisjoukot miehittivät alueen. Saaren pohjoisosa on julistautunut itsenäiseksi, mutta sen on tunnustanut ainoastaan Turkki. Kyproksen eteläosa on kreikankielinen, ja sillä on vahvat suhteet Kreikkaan.

        Turkki ja Kreikka ovat myös Nato-liittolaisia.

        https://yle.fi/uutiset/3-12544699

        Irakin kurdialueella kuoli 9 ja haavoittui 23 tykistöiskussa, josta Irak syytti Turkkia
        Irakin pääministeri tuomitsi iskut ja syyttää niistä naapurimaataan Turkkia. Kurdistanin alueen pommituksissa kuoli yhdeksän siviiliä, joiden joukossa oli kaksi lasta.

        20.7.

        Päivitetty 21.7.

        Irakin autonomisella kurdialueella kuoli yhdeksän ja haavoittui 23 ihmistä keskiviikkona tykistöiskussa, josta Irak syytti Turkkia.

        Irakin pääministeri Mustafa al-Kadhemi kutsui tulitusta räikeäksi suvereniteetin loukkaamiseksi ja varoitti, että Irak pidättää itsellään oikeuden kostotoimiin.

        Puistoon Parakhin kylässä osuneessa tykistökeskityksessä kuolleista kaksi oli viranomaisten mukaan lapsia. Uhrien joukossa oli myös turisteja muualta Irakista. Irakin pääministeri lähetti maan ulkoministerin ja korkeimmat turvallisuusviranomaiset paikalle.

        Turkin puolustusministeriöstä ei vahvistettu tietoa siitä, että maa olisi ampunut keskiviikkona tykeillä Irakiin.

        Turkki aloitti huhtikuussa iskut Pohjois-Irakiin. Turkin mukaan kohteena ovat Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n taistelijat.

        ------------

        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008857668.html

        Ulkomaat|Turkki

        Turkki uhkaa uudella hyökkäyksellä Pohjois-Syyrian kurdi­alueille, aikeena ”turva­vyöhykkeen” luominen

        Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan uhkaa puhdistavansa Tal Rifatin ja Manbijin kaupungit ”terroristeista”.

        1.6. 16:31

        TURKIN presidentti Recep Tayyip Erdoğan uhkaa maan suunnittelevan uutta hyökkäystä Pohjois-Syyrian kurdialueille. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

        Iskun kohteena ovat Erdoğanin mukaan kurditaistelijat, joita hän kutsuu ”terroristeiksi”, ja tarkoituksen on luoda Turkin rajalle ”turvavyöhyke”.

        ”Otamme uuden askeleen kolmenkymmenen kilometrin turvavyöhykkeen luomisessa etelärajallemme. Puhdistamme Tal Rifatin ja Manbijin kaupungit terroristeista, ja tulemme tekemään saman myös muiden alueiden kanssa, askel askeleelta”, Erdoğan sanoi keskiviikkona. Tal Rifat ja Manbij ovat kaupunkeja Syyrian pohjoisosassa Aleppon maakunnassa.

        "Katsotaan, kuka tukee näitä Turkin laillisia toimia ja kuka pyrkii estelemään niitä", Erdoğan lisäsi.

        Erdoğan on jo viikon ajan uhannut uudella sotilaallisella hyökkäyksellä Turkin etelärajalle Kurdistanin työväenpuolue PKK:n taistelijoita ja Yhdysvaltain tukemaa Syyrian aseellista kurdijoukkoa YPG:tä vastaan. Turkki pitää PKK:ta ja YPG:tä terroristiryhminä.

        TURKKI on suorittanut vuodesta 2016 lähtien neljä sotilasoperaatiota Syyrian pohjoisosissa kohteenaan pääasiassa aseelliset YPG-joukot.

        Turkki hyökkäsi Pohjois-Syyrian kurdeja vastaan viimeksi vuonna 2019 pyrkimyksenään silloinkin luoda turvavyöhyke rajansa läheisyyteen.

        Tämän hyökkäyksen johdosta useat maat, muiden muassa Suomi ja Ruotsi, asettivat asevientikieltoja Turkkiin.

        Erdoğan on ilmoittanut vastustavansa Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon siksi, että maat Turkin mukaan tukevat sen terroristisina pitämiä kurdiryhmiä. Lisäksi se on vaatinut asevientikieltojen purkamista.

        Nato-liittolaiset, erityisesti Yhdysvallat, ovat arvostelleet Turkin operaatioita Syyriassa. Yhdysvallat ilmaisi huolensa uudesta hyökkäyksestä ja sanoi, että hyökkäys asettaisi vaaraan Yhdysvaltain alueella olevat joukot ja heikentäisi alueellista vakautta.

        Erdoğan sanoi, että Turkki ei aio odottaa Yhdysvalloilta lupaa operaation aloittamiseen.

        Erdoğan keskusteli uudesta hyökkäyksestä eilen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Turkin presidentin mukaan maiden vuonna 2019 allekirjoittama sopimus sallisi turvavyöhykkeen luomisen Turkin Syyrian vastaiselle rajalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-12544699

        Irakin kurdialueella kuoli 9 ja haavoittui 23 tykistöiskussa, josta Irak syytti Turkkia
        Irakin pääministeri tuomitsi iskut ja syyttää niistä naapurimaataan Turkkia. Kurdistanin alueen pommituksissa kuoli yhdeksän siviiliä, joiden joukossa oli kaksi lasta.

        20.7.

        Päivitetty 21.7.

        Irakin autonomisella kurdialueella kuoli yhdeksän ja haavoittui 23 ihmistä keskiviikkona tykistöiskussa, josta Irak syytti Turkkia.

        Irakin pääministeri Mustafa al-Kadhemi kutsui tulitusta räikeäksi suvereniteetin loukkaamiseksi ja varoitti, että Irak pidättää itsellään oikeuden kostotoimiin.

        Puistoon Parakhin kylässä osuneessa tykistökeskityksessä kuolleista kaksi oli viranomaisten mukaan lapsia. Uhrien joukossa oli myös turisteja muualta Irakista. Irakin pääministeri lähetti maan ulkoministerin ja korkeimmat turvallisuusviranomaiset paikalle.

        Turkin puolustusministeriöstä ei vahvistettu tietoa siitä, että maa olisi ampunut keskiviikkona tykeillä Irakiin.

        Turkki aloitti huhtikuussa iskut Pohjois-Irakiin. Turkin mukaan kohteena ovat Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n taistelijat.

        ------------

        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008857668.html

        Ulkomaat|Turkki

        Turkki uhkaa uudella hyökkäyksellä Pohjois-Syyrian kurdi­alueille, aikeena ”turva­vyöhykkeen” luominen

        Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan uhkaa puhdistavansa Tal Rifatin ja Manbijin kaupungit ”terroristeista”.

        1.6. 16:31

        TURKIN presidentti Recep Tayyip Erdoğan uhkaa maan suunnittelevan uutta hyökkäystä Pohjois-Syyrian kurdialueille. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

        Iskun kohteena ovat Erdoğanin mukaan kurditaistelijat, joita hän kutsuu ”terroristeiksi”, ja tarkoituksen on luoda Turkin rajalle ”turvavyöhyke”.

        ”Otamme uuden askeleen kolmenkymmenen kilometrin turvavyöhykkeen luomisessa etelärajallemme. Puhdistamme Tal Rifatin ja Manbijin kaupungit terroristeista, ja tulemme tekemään saman myös muiden alueiden kanssa, askel askeleelta”, Erdoğan sanoi keskiviikkona. Tal Rifat ja Manbij ovat kaupunkeja Syyrian pohjoisosassa Aleppon maakunnassa.

        "Katsotaan, kuka tukee näitä Turkin laillisia toimia ja kuka pyrkii estelemään niitä", Erdoğan lisäsi.

        Erdoğan on jo viikon ajan uhannut uudella sotilaallisella hyökkäyksellä Turkin etelärajalle Kurdistanin työväenpuolue PKK:n taistelijoita ja Yhdysvaltain tukemaa Syyrian aseellista kurdijoukkoa YPG:tä vastaan. Turkki pitää PKK:ta ja YPG:tä terroristiryhminä.

        TURKKI on suorittanut vuodesta 2016 lähtien neljä sotilasoperaatiota Syyrian pohjoisosissa kohteenaan pääasiassa aseelliset YPG-joukot.

        Turkki hyökkäsi Pohjois-Syyrian kurdeja vastaan viimeksi vuonna 2019 pyrkimyksenään silloinkin luoda turvavyöhyke rajansa läheisyyteen.

        Tämän hyökkäyksen johdosta useat maat, muiden muassa Suomi ja Ruotsi, asettivat asevientikieltoja Turkkiin.

        Erdoğan on ilmoittanut vastustavansa Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon siksi, että maat Turkin mukaan tukevat sen terroristisina pitämiä kurdiryhmiä. Lisäksi se on vaatinut asevientikieltojen purkamista.

        Nato-liittolaiset, erityisesti Yhdysvallat, ovat arvostelleet Turkin operaatioita Syyriassa. Yhdysvallat ilmaisi huolensa uudesta hyökkäyksestä ja sanoi, että hyökkäys asettaisi vaaraan Yhdysvaltain alueella olevat joukot ja heikentäisi alueellista vakautta.

        Erdoğan sanoi, että Turkki ei aio odottaa Yhdysvalloilta lupaa operaation aloittamiseen.

        Erdoğan keskusteli uudesta hyökkäyksestä eilen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Turkin presidentin mukaan maiden vuonna 2019 allekirjoittama sopimus sallisi turvavyöhykkeen luomisen Turkin Syyrian vastaiselle rajalle.

        http://www.jouko-piho.fi/

        http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/40.htm

        Juha Norolammen näky 27.12.2006

        Näky Sisiliasta

        27.12.2006 iltapäivällä ollessani istumassa silmät kiinni kuunnellen hengellistä musiikkia ja hieman siinä rukoilin, minulle näytettiin Välimeren keskeltä saari ja tuli sana: Sisilia.

        Tarkistin kartalta, että onko se saari, joka minulle näytettiin tosiaankin Sisilia. Ja kun katsoin karttaa, niin saari oli 100%:sti samannäköinen mikä se kartalla oli ollut.

        Tämä näky vei heti siihen samaan aikaisempaan unessa olleeseen "Onnettomuus" – asiaan.

        Nämä edellä olevat uni ja näky veivät minut maanjäristykseen, joka olisi tuleva Välimerelle ja ehkä sen keskipisteenä tulee olemaan Sisilian saari ja ympäristö.
        Maanjäristys voi olla voimakkuudeltaan niin suuri, että se saa aikaan tuon Välimeren kuivumisen.

        Vaikka tämäkin asia on erittäin traaginen ja surullinen, niin jostain syystä tästä ei ole tullut rukoustaakkaa erityisesti. Ehkä nämä asiat vain tulee tapahtumaan näinä lopun aikoina, kuten Raamattukin meille sen todistaa ja niille me emme voi mitään.

        Pyydän kuitenkin, että rukoilisimme itse kukin, että Herra silti armahtaisi mahdollisimman monia ja säästäisi sieluja ja antaisi pelastuksen mahdollisuuden koskettaa mahdollisimman monia tämänkin alueen ihmisistä ja ympäri koko maailman.

        Jumala on rakkaus ja Hän tahtoisi, ettei yksikään, joka uskoo Hänen poikaansa Jeesukseen Kristukseen, meidän Herraamme ja Vapahtajaamme joutuisi kadotukseen, vaan että meillä olisi iankaikkinen elämä.

        "Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja Hän lähettäisi Hänet, joka on teille edeltä määrätty, Kristuksen Jeesuksen. " (Apt. 3:19-20)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        http://www.jouko-piho.fi/

        http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/40.htm

        Juha Norolammen näky 27.12.2006

        Näky Sisiliasta

        27.12.2006 iltapäivällä ollessani istumassa silmät kiinni kuunnellen hengellistä musiikkia ja hieman siinä rukoilin, minulle näytettiin Välimeren keskeltä saari ja tuli sana: Sisilia.

        Tarkistin kartalta, että onko se saari, joka minulle näytettiin tosiaankin Sisilia. Ja kun katsoin karttaa, niin saari oli 100%:sti samannäköinen mikä se kartalla oli ollut.

        Tämä näky vei heti siihen samaan aikaisempaan unessa olleeseen "Onnettomuus" – asiaan.

        Nämä edellä olevat uni ja näky veivät minut maanjäristykseen, joka olisi tuleva Välimerelle ja ehkä sen keskipisteenä tulee olemaan Sisilian saari ja ympäristö.
        Maanjäristys voi olla voimakkuudeltaan niin suuri, että se saa aikaan tuon Välimeren kuivumisen.

        Vaikka tämäkin asia on erittäin traaginen ja surullinen, niin jostain syystä tästä ei ole tullut rukoustaakkaa erityisesti. Ehkä nämä asiat vain tulee tapahtumaan näinä lopun aikoina, kuten Raamattukin meille sen todistaa ja niille me emme voi mitään.

        Pyydän kuitenkin, että rukoilisimme itse kukin, että Herra silti armahtaisi mahdollisimman monia ja säästäisi sieluja ja antaisi pelastuksen mahdollisuuden koskettaa mahdollisimman monia tämänkin alueen ihmisistä ja ympäri koko maailman.

        Jumala on rakkaus ja Hän tahtoisi, ettei yksikään, joka uskoo Hänen poikaansa Jeesukseen Kristukseen, meidän Herraamme ja Vapahtajaamme joutuisi kadotukseen, vaan että meillä olisi iankaikkinen elämä.

        "Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja Hän lähettäisi Hänet, joka on teille edeltä määrätty, Kristuksen Jeesuksen. " (Apt. 3:19-20)

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/italiassa-herailee-supertulivuori-jonka-purkauksen-voima-voisi-mullistaa-planeettamme-elaman-pamaus-kuuluisi-suomessa-asti/8342856#gs.7kl42m

        Italiassa heräilee supertulivuori, jonka purkauksen voima voisi mullistaa planeettamme elämän: "Pamaus kuuluisi Suomessa asti"

        JULKAISTU 30.01.2022 15:23
        Maapallomme supertulivuoret voisivat purkautuessaan aiheuttaa äärimmäistä tuhoa, mutta samalla ne ovat monella tapaa myös elämämme edellytys.

        Tongalla tammikuun 15. purkautuneen Hunga Tonga–Hunga Haʻapai -tulivuoren voima oli Nasan mukaan jopa satoja kertoja suurempi kuin Hiroshimaan pudotettu atomipommi vuonna 1945. Sen aiheuttama pamaus kuului tuhansien kilometrien päässä, ja paineaalto matkasi lähes äänennopeutta Suomeen saakka.

        Vaikka Tongan purkaus oli yksi suurimmista lähihistoriassa, se on tähän mennessä vaatineet vain kolme kuolonuhria. Vaikka jokaisen ihmishengen menetys on liikaa, tiheämmin asutetulla seudulla seuraukset olisivat voineet olla tuhoisammat.

        Hunga Tonga–Hunga Haʻapai -tulivuori ei myöskään ole läheskään suurin tulivuoremme.

        Italian Napolin kaupungin alla heräilee niin kutsuttu supertulivuori. Sen purkaus voisi olla katastrofaalinen ja mullistaa elämän Suomessa asti.

        Campi Flegrei eli suomeksi "palava pelto" ei ensisilmäyksellä näytä kovin uhkaavalta, sillä se on romahtanut tulivuori eli kaldera. Vaikka se ei siis nouse kovin korkealle, on se kaikkea muuta kuin pieni.

        Osin maan alla lymyävä supertulivuori on läpimitaltaan jopa 12 kilometriä laaja. Sen pintaosat koostuvat 24 kraatterista, kuumista lähteistä ja lukuisista aukoista, joista purkautuu kuumaa kaasua.

        Supertulivuoriksi kutsutaan tulivuoria, jotka ovat ainakin kerran purkautuneet vulkaanisella räjähdysasteikolla (VEI, Volcanic Explosivity Index) mitattuna korkeimman eli kahdeksannen asteen voimakkuudella. Tällaista purkausta kutsutaan superpurkaukseksi.

        Supertulivuoren käsite ja luokittelu ovat kiistanalaisia tiedemaailmassa, joten luokittelutavoissa on eroja.

        Italian Campi Flegrei on historian saatossa purkautunut useasti, välillä pienemmin, mutta muutaman kerran myös superpurkauksen voimalla.

        Noin 200 000 vuotta sitten Campi Flegrein purkaus oli niin valtava, että tuhka pimensi taivaan koko planeetalla ja aiheutti vulkaanisen talven.

        Edellinen epätavallisen suuri purkaus Campi Flegreillä nähtiin noin 40 000 vuotta sitten.

        – Silloin siitä levisi tuhkakerroksia Venäjälle asti. Tällaisen purkauksen vaikutukset manner-Eurooppaan olisivat pahimmillaan katastrofaalisia, sanoo geologi ja tutkijatohtori Jussi Heinonen Helsingin yliopistosta.

        Supertulivuori heräilee
        Vuonna 2017 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että Campi Flegrei on heräilemässä lähes 500 vuoden uniltaan. Maan alla sen sisuksiin kerääntyy hiljalleen magmaa, mikä saattaa jossain vaiheessa purkautua.

        Heinosen mukaan Campi Flegrein keskusosa on kohonnut 1950-luvulta lähtien kolme metriä, mikä ei vielä merkitse välitöntä uhkaa. Campi Flegrei on kuitenkin kehittymässä kohti purkausta.

        – Se voi tapahtua tuhannen vuoden päästä, tai voi olla, että lopulta sitä ei tule ollenkaan, Heinonen kuvailee.

        Viimeksi Campi Flegrei purkautui vuonna 1538. Purkaus oli ihmisten onneksi suhteellisen pieni, mutta se silti kesti kahdeksan päivää ja muodosti kalderan sisälle Monte Nuovon, tuhkasta kasautuneen kartiomaisen kukkulan.

        – Yleisellä tasolla pitäisin Campi Flegreitä Euroopan huolestuttavimpana tulivuorena, Heinonen sanoo.

        Täytyy kuitenkin muistaa, että vaikka kyse on supertulivuoresta, ne eivät aina purkaudu sellaisella voimalla kuin aiemmin.

        – Mikään ei tarkoita, että purkaus olisi näin suuri. Se on itseasiassa hyvin epätodennäköistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/italiassa-herailee-supertulivuori-jonka-purkauksen-voima-voisi-mullistaa-planeettamme-elaman-pamaus-kuuluisi-suomessa-asti/8342856#gs.7kl42m

        Italiassa heräilee supertulivuori, jonka purkauksen voima voisi mullistaa planeettamme elämän: "Pamaus kuuluisi Suomessa asti"

        JULKAISTU 30.01.2022 15:23
        Maapallomme supertulivuoret voisivat purkautuessaan aiheuttaa äärimmäistä tuhoa, mutta samalla ne ovat monella tapaa myös elämämme edellytys.

        Tongalla tammikuun 15. purkautuneen Hunga Tonga–Hunga Haʻapai -tulivuoren voima oli Nasan mukaan jopa satoja kertoja suurempi kuin Hiroshimaan pudotettu atomipommi vuonna 1945. Sen aiheuttama pamaus kuului tuhansien kilometrien päässä, ja paineaalto matkasi lähes äänennopeutta Suomeen saakka.

        Vaikka Tongan purkaus oli yksi suurimmista lähihistoriassa, se on tähän mennessä vaatineet vain kolme kuolonuhria. Vaikka jokaisen ihmishengen menetys on liikaa, tiheämmin asutetulla seudulla seuraukset olisivat voineet olla tuhoisammat.

        Hunga Tonga–Hunga Haʻapai -tulivuori ei myöskään ole läheskään suurin tulivuoremme.

        Italian Napolin kaupungin alla heräilee niin kutsuttu supertulivuori. Sen purkaus voisi olla katastrofaalinen ja mullistaa elämän Suomessa asti.

        Campi Flegrei eli suomeksi "palava pelto" ei ensisilmäyksellä näytä kovin uhkaavalta, sillä se on romahtanut tulivuori eli kaldera. Vaikka se ei siis nouse kovin korkealle, on se kaikkea muuta kuin pieni.

        Osin maan alla lymyävä supertulivuori on läpimitaltaan jopa 12 kilometriä laaja. Sen pintaosat koostuvat 24 kraatterista, kuumista lähteistä ja lukuisista aukoista, joista purkautuu kuumaa kaasua.

        Supertulivuoriksi kutsutaan tulivuoria, jotka ovat ainakin kerran purkautuneet vulkaanisella räjähdysasteikolla (VEI, Volcanic Explosivity Index) mitattuna korkeimman eli kahdeksannen asteen voimakkuudella. Tällaista purkausta kutsutaan superpurkaukseksi.

        Supertulivuoren käsite ja luokittelu ovat kiistanalaisia tiedemaailmassa, joten luokittelutavoissa on eroja.

        Italian Campi Flegrei on historian saatossa purkautunut useasti, välillä pienemmin, mutta muutaman kerran myös superpurkauksen voimalla.

        Noin 200 000 vuotta sitten Campi Flegrein purkaus oli niin valtava, että tuhka pimensi taivaan koko planeetalla ja aiheutti vulkaanisen talven.

        Edellinen epätavallisen suuri purkaus Campi Flegreillä nähtiin noin 40 000 vuotta sitten.

        – Silloin siitä levisi tuhkakerroksia Venäjälle asti. Tällaisen purkauksen vaikutukset manner-Eurooppaan olisivat pahimmillaan katastrofaalisia, sanoo geologi ja tutkijatohtori Jussi Heinonen Helsingin yliopistosta.

        Supertulivuori heräilee
        Vuonna 2017 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että Campi Flegrei on heräilemässä lähes 500 vuoden uniltaan. Maan alla sen sisuksiin kerääntyy hiljalleen magmaa, mikä saattaa jossain vaiheessa purkautua.

        Heinosen mukaan Campi Flegrein keskusosa on kohonnut 1950-luvulta lähtien kolme metriä, mikä ei vielä merkitse välitöntä uhkaa. Campi Flegrei on kuitenkin kehittymässä kohti purkausta.

        – Se voi tapahtua tuhannen vuoden päästä, tai voi olla, että lopulta sitä ei tule ollenkaan, Heinonen kuvailee.

        Viimeksi Campi Flegrei purkautui vuonna 1538. Purkaus oli ihmisten onneksi suhteellisen pieni, mutta se silti kesti kahdeksan päivää ja muodosti kalderan sisälle Monte Nuovon, tuhkasta kasautuneen kartiomaisen kukkulan.

        – Yleisellä tasolla pitäisin Campi Flegreitä Euroopan huolestuttavimpana tulivuorena, Heinonen sanoo.

        Täytyy kuitenkin muistaa, että vaikka kyse on supertulivuoresta, ne eivät aina purkaudu sellaisella voimalla kuin aiemmin.

        – Mikään ei tarkoita, että purkaus olisi näin suuri. Se on itseasiassa hyvin epätodennäköistä.

        Pamaus kuuluisi Suomessa asti
        Vaikka Campi Flegreillä pian tapahtuva superpurkaus on hyvin, hyvin epätodennäköistä, kuvitellaan hetki, että niin kuitenkin kävisi.

        – Jos purkaus olisi sellainen kuin 40 000 vuotta sitten, todennäköisesti se räjähdyksen paineaallon aiheuttama pamaus kuuluisi täällä Suomessa asti, Heinonen sanoo.

        – Tuulensuunnasta riippuen olisi mahdollista, että tänne sataisi tuhkaa ehkä jopa senttimetrinkin paksuudelta.

        Lähempänä tulivuorta seuraukset olisivat tuhoisat. Napolin miljoonakaupunki on rakennettu osin Campi Flegrein päälle, ja esikaupunkialueet mukaan lukien lähialueella asuu yli kolme miljoonaa ihmistä. Ihmishenkien menetysten mittakaava riippuisi evakuointien nopeudesta ja pelastustöiden onnistumisesta.

        Purkaukset voivat myös aiheuttaa tsunameja, kuten Tongalla. Aallot nousivat useiden metrien korkeuksiin Alaskassa saakka.

        Välittömän tuhon lisäksi superpurkaus vaikuttaisi myös ilmastoon.

        – Kun aerosolit ja hieno tuhka leviävät ilmakehään, ne estävät auringonsäteilyä pääsemästä maapallolle. Siinä voisi Suomessakin olla pari aika kylmää vuotta edessä.

        Sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia on vaikea ennustaa, mutta ne olisivat kauaskantoisia ja mahdollisesti jopa tuhoisampia kuin itse purkaus.

        Vulkaaninen talvi olisi vakava uhka ruoantuotannolle. Kasvit alkaisivat kuolla, mikä tarkoittaisi vaikeuksia ruokkia ihmisiä tai karjaa. Sään ääri-ilmiöt lisääntyisivät.

        Superpurkaukset ovatkin aiheuttaneet historian aikana nälänhätiä. Näin kävi esimerkiksi vuonna 1815, kun Tambora-tulivuori purkautui. Kyse ei ollut superpurkauksesta, koska voimakkuuden on arvioitu olleen VEI-asteikolla seitsemän.

        Sitä pidetään modernin ajan suurimpana tulivuorenpurkauksena, ja sen uskotaan olevan pääsyy koko planeettaa koetelleisiin epätyypillisiin sääilmiöihin. Vuosi oli ennätyksellisen kylmä ja sateinen kaikkialla. Sen vuoksi kyseinen vuosi tunnetaankin nimellä "vuosi ilman kesää".

        Arviolta 100 000 ihmistä kuoli vähintään epäsuorasti purkauksen seurauksena.

        Purkausta on mahdoton ennustaa, mutta luultavasti tietäisimme etukäteen
        National Geographicin mukaan superpurkauksia on tiedetysti tapahtunut viimeisen 36 miljoonan vuoden aikana vain 42. Se on erittäin vähän, kun ottaa huomioon, kuinka monia tulivuoria purkautuu vuosittain.

        – Jokaisella hetkellä on käynnissä keskimäärin 10–20 tulivuorenpurkausta ympäri maapalloa, Heinonen sanoo.

        Hyvin suuren mittakaavan purkaus ei todennäköisesti tapahdu meidän elinaikanamme. Ja vaikka tapahtuisi, saisimme tietää siitä etukäteen.

        – Harvoin näin tarkkaan seuratut tulivuoret, kuten Campi Flegrei, purkautuvat täysin yllättäen.

        – Jos suuri purkaus olisi akuutisti tapahtumassa, ensimmäiset merkit olisivat maanjäristyksiä ja mahdollisesti epätavallisia kaasupurkauksia. Ne voisivat edeltää kuukausia, viikkoja tai päiviä purkausta. Sellaisesta ei ole merkkejä.

        Onko vain sattumaa, että meidän elinaikanamme ei ole tapahtunut superpurkausta? Sitä on vaikea sanoa.

        Vaikka tiedettäisiin, että purkaus on tulossa, aikaikkuna voi silti olla kymmeniä tai satoja tuhansia vuosia.

        – Tällaiset yhden ihmisen elämät ja vuosisadatkin menevät helposti tulivuorten aikasyklien virhehaitariin. Se tekee tästä [arvioinnista] vähän hankalaa. Maapallo toimii vähän hitaammalla vauhdilla kuin ihmisten arki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pamaus kuuluisi Suomessa asti
        Vaikka Campi Flegreillä pian tapahtuva superpurkaus on hyvin, hyvin epätodennäköistä, kuvitellaan hetki, että niin kuitenkin kävisi.

        – Jos purkaus olisi sellainen kuin 40 000 vuotta sitten, todennäköisesti se räjähdyksen paineaallon aiheuttama pamaus kuuluisi täällä Suomessa asti, Heinonen sanoo.

        – Tuulensuunnasta riippuen olisi mahdollista, että tänne sataisi tuhkaa ehkä jopa senttimetrinkin paksuudelta.

        Lähempänä tulivuorta seuraukset olisivat tuhoisat. Napolin miljoonakaupunki on rakennettu osin Campi Flegrein päälle, ja esikaupunkialueet mukaan lukien lähialueella asuu yli kolme miljoonaa ihmistä. Ihmishenkien menetysten mittakaava riippuisi evakuointien nopeudesta ja pelastustöiden onnistumisesta.

        Purkaukset voivat myös aiheuttaa tsunameja, kuten Tongalla. Aallot nousivat useiden metrien korkeuksiin Alaskassa saakka.

        Välittömän tuhon lisäksi superpurkaus vaikuttaisi myös ilmastoon.

        – Kun aerosolit ja hieno tuhka leviävät ilmakehään, ne estävät auringonsäteilyä pääsemästä maapallolle. Siinä voisi Suomessakin olla pari aika kylmää vuotta edessä.

        Sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia on vaikea ennustaa, mutta ne olisivat kauaskantoisia ja mahdollisesti jopa tuhoisampia kuin itse purkaus.

        Vulkaaninen talvi olisi vakava uhka ruoantuotannolle. Kasvit alkaisivat kuolla, mikä tarkoittaisi vaikeuksia ruokkia ihmisiä tai karjaa. Sään ääri-ilmiöt lisääntyisivät.

        Superpurkaukset ovatkin aiheuttaneet historian aikana nälänhätiä. Näin kävi esimerkiksi vuonna 1815, kun Tambora-tulivuori purkautui. Kyse ei ollut superpurkauksesta, koska voimakkuuden on arvioitu olleen VEI-asteikolla seitsemän.

        Sitä pidetään modernin ajan suurimpana tulivuorenpurkauksena, ja sen uskotaan olevan pääsyy koko planeettaa koetelleisiin epätyypillisiin sääilmiöihin. Vuosi oli ennätyksellisen kylmä ja sateinen kaikkialla. Sen vuoksi kyseinen vuosi tunnetaankin nimellä "vuosi ilman kesää".

        Arviolta 100 000 ihmistä kuoli vähintään epäsuorasti purkauksen seurauksena.

        Purkausta on mahdoton ennustaa, mutta luultavasti tietäisimme etukäteen
        National Geographicin mukaan superpurkauksia on tiedetysti tapahtunut viimeisen 36 miljoonan vuoden aikana vain 42. Se on erittäin vähän, kun ottaa huomioon, kuinka monia tulivuoria purkautuu vuosittain.

        – Jokaisella hetkellä on käynnissä keskimäärin 10–20 tulivuorenpurkausta ympäri maapalloa, Heinonen sanoo.

        Hyvin suuren mittakaavan purkaus ei todennäköisesti tapahdu meidän elinaikanamme. Ja vaikka tapahtuisi, saisimme tietää siitä etukäteen.

        – Harvoin näin tarkkaan seuratut tulivuoret, kuten Campi Flegrei, purkautuvat täysin yllättäen.

        – Jos suuri purkaus olisi akuutisti tapahtumassa, ensimmäiset merkit olisivat maanjäristyksiä ja mahdollisesti epätavallisia kaasupurkauksia. Ne voisivat edeltää kuukausia, viikkoja tai päiviä purkausta. Sellaisesta ei ole merkkejä.

        Onko vain sattumaa, että meidän elinaikanamme ei ole tapahtunut superpurkausta? Sitä on vaikea sanoa.

        Vaikka tiedettäisiin, että purkaus on tulossa, aikaikkuna voi silti olla kymmeniä tai satoja tuhansia vuosia.

        – Tällaiset yhden ihmisen elämät ja vuosisadatkin menevät helposti tulivuorten aikasyklien virhehaitariin. Se tekee tästä [arvioinnista] vähän hankalaa. Maapallo toimii vähän hitaammalla vauhdilla kuin ihmisten arki.

        Supertulivuoret eivät välttämättä ole vaarallisimpia
        Campi Flegrei ei suinkaan ole maapallon ainoa supertulivuori. Aktiiviseksi luokiteltavia supertulivuoria on laskentatavasta riippuen 10–20 ympäri planeettamme.

        Yksi tunnetuimmista sijaitsee Yellowstonen kansallispuistossa Yhdysvalloissa. Siitä kuulee joskus sanottavan, että sen purkaus olisi myöhässä. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, Heinonen sanoo.

        Yellowstonella on ollut kolme suurta purkausta: 2,1 ja 1,3 miljoonaa sekä 640 000 vuotta sitten. Sen vuoksi jotkut väittävät, että purkausväli on noin 750 000 vuotta, ja nyt olisi uuden purkauksen aika.

        Sanomatta heiltä kuitenkin jää se, että vaikka tulivuoret toimisivat aikataulujen mukaan, aikaikkunassa on vielä ainakin 100 000 vuotta pelivaraa.

        – Yhdysvalloissa on muitakin tulivuoria, jotka ovat paljon akuutimpia vaaroja kuin Yellowstone. Se voi olla jopa vasta 20. vaarallisin tulivuori siellä. Esimerkiksi St. Helens purkautui 1980, jolloin kuoli kymmeniä ihmisiä ja sillä oli suuret vaikutukset lähiseudulle.


        Muita aktiivisia supertulivuoria on muun muassa Toba Indonesiassa ja Taupo Uudessa-Seelannissa.

        Viimeisin superpurkaus planeetallamme tapahtui Taupolla yli 25 000 vuotta sitten.

        Koska tulevien purkausten voimakkuutta on vaikea ennustaa, Heinonen pitää lähtökohtaisesti vaarallisimpina tulivuorina niitä, joiden lähellä on paljon asutusta.

        – Tähän peilaten Campi Flegrei on varmasti siellä vaarallisimpien luokassa.

        Ihmiset tarvitsevat tulivuoria
        Potentiaalisesta tuhovoimastaan huolimatta tulivuoret tarjoavat planeetallemme elämää. Ilman niitä ei olisi meitäkään.

        Ilman planeettamme vulkaanista toimintaa meillä ei olisi maankamaraa, jolla nykyisin kävelemme. Yksi keskeisistä purkauksissa vapautuvista kaasuista on vesihöyry.

        Varhaisen Maan jäähtyessä vesi tiivistyi ilmakehässä ja ensimmäiset meret syntyivät. Alkumeriä ja erilaisia tulivuoriympäristöjä pidetään mahdollisina paikkoina elämän kehittymiselle maapallolla.

        Nykyisinkin tulivuorten jäljet näkyvät kaikkialla. Ilman niitä ei olisi esimerkiksi Havaijin saaria tai Islantia.

        Tulivuorten levittämä tuhka on erittäin tehokas lannoite. Vulkaaniset alueet ovatkin planeettamme ravinnerikkaimpia ja tarjoavat erinomaista viljelysmaata, jolla elämä kukoistaa.

        – Tämä on lopulta tällainen symbioosi, josta ihminen välillä kärsii.

        Katso myös: Tongan tulivuorenpurkauksen paineaalto pyyhkäisi jopa Suomen halki – Pekka Pouta: "En ole koskaan nähnyt vastaavaa"


      • Anonyymi

        https://www.pelastussanoma.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=1415

        "Turkki ..."

        -----------

        https://yle.fi/a/74-20006166

        Kurdijoukot varoittavat voivansa joutua hylkäämään vankileirit Syyriassa, jos Turkki tekee maahyökkäyksen – al-Holissa yhä kymmenkunta suomalaista

        Turkki on uhannut, että se voi tehdä maahyökkäyksen Pohjois-Syyriaan. Kurdijoukot valvovat alueella esimerkiksi al-Holin leiriä, jolla pidetään äärijärjestö Isisin taistelijoiden perheenjäseniä.

        25.11. 18:08

        Kurdijoukot ovat kertoneet, että ne eivät enää välttämättä pysty vartioimaan al-Holia ja muita vankileirejä, mikäli Turkki tekee alueelle maahyökkäyksen.

        Kurdien SDF-joukot kertovat asiasta Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle(siirryt toiseen palveluun).

        SDF-joukot Koillis-Syyriassa ovat vuosia valvoneet leirejä, joilla pidetään äärijärjestö Isisin taistelijoita ja heidän perheenjäseniään.

        Kurdeilla ei olisi enää kapasiteettia vartioida leiriä, mikäli Turkki toteuttaa uhkaamansa maahyökkäyksen Pohjois-Syyriaan.

        – Joukkojamme työllistäisivät omiemme suojeleminen, emmekä kykenisi valvomaan leirejä, sanoo SDF:n komentaja, kenraali Mazloum Abdi BBC:lle.

        Abdi varoittaa myös, että jos Turkki aloittaa maaoperaation alueella, Isis voi vahvistua ja Syyrian sisällissota kärjistyä uudelleen.

        – Olemme taistelleet osana kansainvälistä liittoumaa ja kukistaneet Isisin. Se mitä Turkki tekee, horjuttaa sitä kaikkea, Abdi sanoo.

        Turkki on tehnyt sunnuntaista lähtien Syyriaan ilmaiskuja, joita on kuvailtu kostoksi Istanbulissa aiemmin marraskuussa tehdystä pommi-iskusta. Turkki on tehnyt iskuja myös al-Holin leiriä valvovia kurdien joukkoja vastaan.

        Suomalaisia yhä Al-Holin leirillä

        Suurin kurdien valvomista leireistä on al-Hol, jossa on yhä kymmenkunta suomalaista naista ja lasta. Kaikkiaan leirillä on yli 50 000 ihmistä, heistä yli 10 000 ulkomaalaista.


        He joutuivat leirille, kun terroristijärjestö Isisin ”kalifaatti” kukistui keväällä 2019. Al-Holin leirille alkeellisiin oloihin vietiin silloin suuria määriä Isisin alueella asuneita ihmisiä.

        Leirin olot ovat karut ja vaaralliset. Kansainväliset uutistoimistot kertoivat viime viikolla kahdesta egyptiläisestä tytöstä, jotka löydettiin al-Holista tapettuina.

        Suomen ulkoministeriö on auttanut al-Holista kotimaahan 35 suomalaista. Leirillä on tiettävästi yhä kymmenkunta suomalaista naista ja lasta.

        Ulkoministeriö on aiemmin kertonut, että Suomeen on kotiutettu kaikki, jotka ovat olleet halukkaita yhteistyöhön.

        Ulkoministeriö ei perjantaina ehtinyt kommentoida Ylelle Turkin ilmaiskujen vaikutusta leirillä olevien suomalaisten tilanteeseen.

        Lokakuussa Suomi sai vakavat moitteet YK:n lapsen oikeuksien komitealta. Se katsoi, että Suomi on laiminlyönyt al-Holilla olevien suomalaisten lasten suojelemisen.

        Kurdijoukoilla ja järjestöllä eri käsitys, mihin iskut osuivat

        Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on sanonut, että Turkki voi hyökätä Syyrian kurdeja vastaan myös maajoukoilla. Erdogan on uhkaillut maahyökkäyksellä viime keväästä asti.

        Yhdysvallat ja Venäjä ovat kehottaneet Turkkia pidättäytymään liiallisesta voimankäytöstä.

        Turkin tekemissä ilmaiskuissa Syyriaan on kuollut sunnuntaista lähtien ainakin 58 ihmistä, sanoo Britanniassa päämajaansa pitävän Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

        Turkki on syyttänyt syyttänyt Istanbulin iskusta Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta ja Syyriassa toimivaa Syyrian kurdien aseellista YPG-liikettä. Ne ovat kiistäneet tehneensä iskun.

        Turkin keskiviikkona tekemissä iskuissa al-Holin leiriä valvovia kurdien joukkoja vastaan kuoli kurdien mukaan kahdeksan leirin vartioinnista vastaavaa henkilöä.

        Kurdien mukaan iskut tehtiin leirin sisälle. Syrian Observatory for Human Rights -järjestö taas sanoo, että iskut kohdistuivat leirin ulkopuolta vartioiviin joukkoihin.

        Lähteet: AFP, AP


    • Anonyymi

      Ilm. 13:3

      Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa.

      ----------

      Johanneksen ilmestys 17

      7 Ja enkeli sanoi minulle: "Miksi ihmettelet? Minä sanon sinulle tuon naisen salaisuuden ja tuon pedon salaisuuden, joka häntä kantaa ja jolla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.

      8 Peto, jonka sinä näit, on ollut, eikä sitä enää ole, mutta se on nouseva syvyydestä ja menevä kadotukseen; ja ne maan päällä asuvaiset, joiden nimet eivät ole kirjoitetut elämän kirjaan, hamasta maailman perustamisesta, ihmettelevät, kun he näkevät pedon, että se on ollut eikä sitä enää ole, mutta se on tuleva.

      9 Tässä on ymmärrys, jossa viisaus on: Ne seitsemän päätä ovat seitsemän vuorta, joiden päällä nainen istuu; ne ovat myös seitsemän kuningasta;

      10 heistä on viisi kaatunut, yksi on, viimeinen ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän.

      11 Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä, ja menee kadotukseen.

      • Anonyymi

        https://www.fortum.fi/media/2022/10/fortum-julkaisee-oikaistut-vertailutiedot-uniper-divestoinnin-johdosta

        Fortum julkaisee oikaistut vertai­lu­tiedot Uniper-dives­toinnin johdosta
        06 lokakuu 2022, 14:35

        FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.10.2022 KLO 14.35

        Tiedoteluokka: Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot

        Fortum, Saksan hallitus ja Uniper allekirjoittivat 21.9.2022 periaatesopimuksen pitkäaikaisesta ratkaisusta Uniperille, jonka mukaisesti Fortum myy koko osakeomistuksensa Uniper SE:ssä Saksan valtiolle 0,5 miljardilla eurolla. Osana sopimusta Fortumin Uniperille myöntämä 4 miljardin euron laina maksetaan takaisin ja Uniper vapauttaa Fortumin 4 miljardin euron emoyhtiötakauksen.

        -------------

        https://www.sijoittaja.fi/335287/fortum-osake/

        Analyysi: Fortumin vahva Q3-tulos ylitti odotukset

        Fortum julkaisi operatiivisesti varsin vahvan Q3-tuloksen, jossa Uniper oli enää mukana vain lopetettuna toimintona. Vaikka tulos ylitti ennusteet, markkina reagoi siihen viileästi.

        Julkaistu: 10.11.2022 Kirjoittaja: Sijoittaja.fi

        -----------

        https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4821705

        Kovaa tulosta sähkönmyynnillä takova Fortum: Hallituksen on tuettava kuluttajia suorilla tuilla

        1.9.2022 9:27

        Poliitikot eri puolueista ovat esittäneet viime päivinä useita keinoja suomalaisten sähkölaskujen pienentämiseksi.

        Esillä ollut muun muassa sähkön myyntihinnan katto.

        Lisäksi on esitetty niin sanottua windfall-veroa sähköyhtiöiden kovien voittojen verottamiseksi.

        Valtio-omisteinen energiayhtiö Fortum tyrmää esitykset.

        -------------

        https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ei-kelpaa-selitykseksi-etta-solidiumin-piti-varmistaa-rahoitus-valtionyhtion-hoppu-ihmetyttaa-fortumin-osakkaita/bc628ae4-c4be-4de0-bd4a-497b70ac7e3d

        ”Ei kelpaa selitykseksi, että Solidiumin piti varmistaa rahoitus” – Valtionyhtiön hoppu ihmetyttää Fortumin osakkaita

        23.11.202216:13päivitetty 23.11.202216:14


        Suomen Osakesäästäjien hallituksen puheenjohtaja Karri Salmi ihmettelee, miksi Fortumille myönnetyn hätälainan ehtona oli, että ensimmäisen erä piti nostaa jo syyskuun loppuun mennessä. ”Vieläkin on muita vaihtoehtoja”, sanoo Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman.

        ------------

        lue loput linkeistä!


    • Anonyymi

      https://www.pelastussanoma.fi/miekka-suomelle/2011/06/01/profetiaa-tulee-taas-varis-terrorisoi-ihmisia-saatytalolla-syykin-selvisi-vai-selvisiko/

      1.6.2011

      Profetiaa tulee taas: Varis terrorisoi ihmisiä Säätytalolla – ”syykin selvisi” vai selvisikö?

      Säätytalon hallitusneuvotteluissa eletään monen neuvottelijan arvion mukaan ratkaisevaa päivää. Iltapäivään mennessä räväkimmät hetket järjesti kuitenkin portailla päivystävien toimittajien ja taukoa pitävien neuvottelijoiden kimppuun hyökkäilevä varis.

      Varis ei noki ihmisiä ilkeyttään, vaan se suojelee pesästä pudonnutta poikastaan. Pesä on säätytalon räystäässä. Koska poikanen ei osaa vielä lentää, se taapertaa edes takaisin säätytalon ympärillä, ja emo suojelee sitä raivokkaasti.

      Säätytalon henkilökunta päivystää portailla pitkät sateenvarjot aseinaan. Varjoilla he puolustautuvat variksen hyökkäyksiä vastaan.

      Henkilökunta otti yhteyttä pelastuslaitokseen, mutta asialle ei voi tehdä mitään, sillä varis on pesimäaikanaan rauhoitettu.

      Talon sisällä odotetaan edelleen, että puolueet pääsisivät sopuun talousraameista. Talousryhmän vetäjä Kimmo Sasi (kok) on käynyt päivän mittaan kahdenvälisiä keskusteluja eri puolueiden kanssa. Hallitusneuvotteluja johtava Jyrki Katainen (kok) suhtautui aamupäivällä hyvin optimistisesti talousryhmän etenemiseen. Hän odottaa sopua mahdollisesti jo tänään.

      Monen muun työryhmän työ on talouslukuja vaille valmis. Odotettavissa on, että kunhan ryhmät saavat talousraamit selville, ne saavat omat osuutensa nopeasti valmiiksi. Esimerkiksi hyvinvointipolitiikan ryhmän puheenjohtaja Paula Risikko (kok) arveli, että hänen ryhmällään tekstin muokkaamisessa menee sen jälkeen korkeintaan päivä.

      Neuvottelujen aikataulu lykkääntyi hieman iltapäivällä, kun puolueiden puheenjohtajista koostuvan johtoryhmän kokousta lykättiin.

      Varis on epäpuhdas lintu ja on saatanan enkelin symboli. Pystyn helposti olettamaan tämän merkkinä Jumalalta. Profetialla ei sinänsä suurta merkitystä olekaan, mutta sen sijaan on vahvistuksena niille joilla on sellainen korva jolla kuulee ja sellainen silmä jolla näkee. Säätytalolla siis käydään henkimaailman taistelua ja kiusaa tekee pedon emo, joka tahtoo pesimänsä jälkeläisen menestyvän.

      Mitä tuohon poikaseen tulee, niin selitän sen näin: Petolinnun poikanen on siemennetty jo Suomen tulevaan hallitukseen valmiiksi ja jokin taivaallinen voima haluaa heittää pesityn pedon pois säätytalolta, jossa käydään suurta taistelua Suomesta. Petoemo sen sijaan tahtoo että pedoista kasvaa täysikasvuisia petoja Suomen johtoon, jotta saatana saisi oman hallituksensa valtaan.

      Aivan varmasti nyt joku ajattelee, että no jopas Jarmo taas haki kaukaa ajatuksensa, mutta ajatus on ajatukseni, rukoukseni on rukoukseni, eikä se muuta tätä profetiaakaan muuksi. Säätytalolla luodaan parasta aikaa saatanallista suunnitelmaa Suomen kansan turmioksi.

    • Anonyymi

      Jättimäinen LNG-terminaalialus lipuu pian Suomeen

      Suomeen saapuu tässä kuussa odotettu nesteytetyn maakaasun terminaalialus.

      8.12.

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009247339.html

      ------------------

      https://vm.fi/-/lng-terminaalilaivan-vuokraus-varmistaa-kaasun-riittavyytta-suomessa

      LNG-terminaalilaivan vuokraus varmistaa kaasun riittävyyttä Suomessa
      työ- ja elinkeinoministeriövaltiovarainministeriö

      Julkaisuajankohta20.5.2022 12.42

      TIEDOTE


      Gasgrid Finland Oy ja yhdysvaltalainen Excelerate Energy, Inc. allekirjoittivat 20.5.2022 LNG-terminaalilaiva Exemplaria koskevan kymmenen vuoden vuokrasopimuksen.

      Laiva tulee turvaamaan Suomen huoltovarmuutta ja auttaa kattamaan Suomen kaasuntarvetta Venäjän putkikaasun tuonnin katketessa.

    • Anonyymi

      Tyly arvio: Suomi joutuu miljardikorvauksiin hiilinielujen romahduksen takia – ”Kansallinen hätätila”, sanoo professori

      Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomi joutuu korvaamaan metsiensä hiilinielun romahduksen EU:lle. Lasku on arviolta useita miljardeja euroja.

      https://yle.fi/a/74-20009763


      13:00

      Suomi joutuu maksamaan hiilinielujen romahduksestaan useita miljardeja euroja.

      Tämä johtuu siitä, että Suomen hiilinielut ovat tipahtaneet historiallisen alas. Näin ollen Suomi ei saavuta EU:ssa asetettua hiilinielutavoitettaan, ja joutuu korjaamaan tilanteen maksamalla.

      Tarkemmin ottaen Suomessa joudutaan korvaamaan arviolta 50-80 miljoonan hiilidioksiditonnin edestä päästöjä, jotka aiheutuvat nielujen pienenemisestä.

      Tämä selviää Luonnonvarakeskus Luken tänään julkistamasta raportista.

      Lasku lankeaa vuonna 2025.

      Tilanteen taustalla on EU:n niin kutsuttu Lulucf-asetus(siirryt toiseen palveluun). Siinä määritellään sitovat tavoitteet EU:n hiilinielujen säilyttämiselle vuoteen 2030 mennessä.

      Eri mailla on erilaiset tavoitteet riippuen bruttokansantuotteesta ja 2000-luvun alun nielujen lähtötilanteesta.

      Tarkastelu on jaettu kahteen viisivuotiskauteen. Ensimmäinen kausi koskee vuosia 2021–2025.

      --------------

      https://www.uusisuomi.fi/uutiset/uusi-nato-lausunto-eduskunnasta-nain-paljon-jasenyys-suomelle-maksaisi/0118d3c9-fa6c-49e1-9aa9-e11658269a9b

      Uusi Nato-lausunto eduskunnasta: Näin paljon jäsenyys Suomelle maksaisi

      6.5.202215:53päivitetty 6.5.202216:00

      Eduskunnan valtiovarainvaliokunta pitää Suomen harkitseman Nato-jäsenyyden välittömiä pakollisia kustannuksia suhteellisen pieninä.

      Suomen harkitseman Nato-jäsenyyden vuotuiset välittömät lisäkustannukset ovat arviolta noin 1–1,5 prosenttia Suomen nykyisestä puolustusbudjetista, toteaa eduskunnan valtiovarainvaliokunta lausunnossaan, joka käsittelee ajankohtaisselontekoa turvallisuusympäristön muutoksesta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://www.pelastussanoma.fi/Jumalan lasten kalenteri/Luukku25.htm

      6.5.2009 Veri

      Liha vaatii verta ja koko elimistömme toimii verenkierron kautta. Veri kuljettaa paikasta toiseen elimistölle tärkeitä aineita ja ihan jokainen ihmisen elin, tai rauhanen joka erittää jotain entsyymiä, veri sen lopulta vie sen määränsä päähän. Veri on elämämme biologisen osan tärkein yksittäinen asia joka on myös samalla elin itsekin, koska veri on kokonaismäärältään alle 5 litraa ja on siksi kaikkein suurin yksittäinen elin ihmisessä.

      1. Mooseksen kirja 9:1-7 Ja Jumala siunasi Nooan ja hänen poikansa ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa. Ja peljätkööt ja vaviskoot teitä kaikki eläimet maan päällä ja kaikki taivaan linnut ja kaikki, jotka maassa matelevat, ja kaikki meren kalat; ne olkoot teidän valtaanne annetut. Kaikki, mikä liikkuu ja elää, olkoon teille ravinnoksi; niinkuin minä olen antanut teille viheriäiset kasvit, niin minä annan teille myös tämän kaiken. Älkää vain syökö lihaa, jossa sen sielu, sen veri, vielä on. Mutta teidän oman verenne minä kostan; jokaiselle eläimelle minä sen kostan, ja myöskin ihmisille minä kostan ihmisen sielun, toiselle toisen sielun. Joka ihmisen veren vuodattaa, hänen verensä on ihminen vuodattava, sillä Jumala on tehnyt ihmisen kuvaksensa. Ja te olkaa hedelmälliset ja lisääntykää, enentykää maassa ja lisääntykää siinä.

      Meillä on laskimot ja valtimot, toiset verisuonet tuo ja toiset vie verta paikasta toiseen. Koneistomme tässä biologisessa osastossa on melkoinen ja se halveksuu kaikella olemuksellaan jo evoluutiota.

      Kaikki huipentuu henkimaailman olemassaoloon ja sieluihimme, joka sijaitsee verenkierrossa.

      Raamattu sanoo silti näin, Mooseksen kautta:

      2. Mooseksen kirja 34:6-7 Ja Herra kulki hänen ohitsensa ja huusi: "Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa, joka pysyy armollisena tuhansille, joka antaa anteeksi pahat teot, rikokset ja synnit, mutta ei kuitenkaan jätä rankaisematta, vaan kostaa isien pahat teot lapsille ja lasten lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen".

      Tämä kolmanteen ja neljänteen polveen kosto tapahtuu ihmisen veren kautta, jossa on tietyt ominaisuudet olemassa perintötekijöinä. Paha ihminen alkaa saastuttaa itseään ja veri alkaa haalia pahoja henkiä itseensä. Tällä tavalla verenperintö etenee, kuin rangaistus pahoista teoista isältä pojalle.

      Kun Jeesus käski meidän juoda hänen verensä, hän käski meitä ottamaan hänen henkensä itseemme, eli vereemme. Kun me syömme Jeesuksen lihaa, me samalla saamme veren. Veri tulee hengessä, eli alistumalla alamaisen tahtoon. henget ovat meille alamaisia ja jos me alistumme alamaiseksi alamaisellemme, olemme tehneet Jumalan tahdon. Ainoa pointti on se, että kaikki henget eivät ole Jumalalle kuuliaisia ja se tekee tästä maailmasta sotatantereen. Henkien välisen sodan, jossa me olemme se maa josta soditaan.

    • Anonyymi

      4. Moos. 31:23

      kaikki, mikä tulta kestää, käyttäkää tulessa, niin se puhdistuu; puhdistettakoon se kuitenkin vielä puhdistusvedellä. Mutta mikä ei tulta kestä, käyttäkää se vedessä.

      5. Moos. 7:24

      ja hän antaa heidän kuninkaansa sinun käsiisi, ja sinä hävität heidän nimensä taivaan alta. Ei kukaan kestä sinun edessäsi, vaan sinä tuhoat heidät.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2102
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1976
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe