Autohuolto huijasi minua?

Anonyymi

Tänään jäi niin kakka maku suuhun autohuollosta, että haluaisin kuulla, onko minua huijattu/rahastettu liikaa huoltojen yhteydessä.

Olen siis reilu 30 vuotias nainen ja vein autoni Tammistossa sijaitsevaan autohuoltoon ennen juhannusta. Mulla on 2016 vuoden Mazda 2. Pyysin vuosihuoltoa ja samalla pyysin vaihtamaan kaikki pyyhkijöiden sulat. Lisäksi vänkärin puolelta kuului rattia kääntäessä vinkunaa ja toivoin, että tämä korjattaisiin samalla. Vuosihuollossa vaihdettiin sovitusti sulat, öljyt, öljynsuodatin ja ilmansuodattimet. Autoa haettaessa minulle kerrottiin, että eturengas oli löysällä ja tästä vinkuva ääni johtui. Hintaa huollolle tuli 497€. Olihan se iso summa mutta maksoin mukisematta ja olin iloinen, että kaikki oli kunnossa. Palvellut mies oli mukava ja kertoi, kuinka hän jäi yksin päivystämään loppuajaksi, kun muilla työntekijöillä oli kiire olutfestareille. Liike oli juuri sulkeutumassa.

Poistuin liikkeestä ja en kerennyt ajaa edes kilometriä, kun totesin, että vinkuna kuuluu edelleen. Naisena ajattelin, että ehkä huolletut osat hakevat paikkaansa ja ääni kohta häviää. En kääntynyt takaisin.

Noh, aikaa kului ja ääni ei kadonnut. Soitin liikkeeseen ja minulle sanottiin, että rengas on varmaan taas löystynyt. Lopetettiin puhelu ja tarkastin samantien renkaan ja kiinni oli. Soitin uudestaan ja viimein sain varattua uuden ajan. Juhannuksen ja muiden syiden takia aika oli vasta eilettäin ja auton aamusta sinne vein. Sain puhelun päivällä ja minulle kerrottiin, että jarrupala ja -levy ovat aivan lopussa. Annoin luvan vaihtaa ne. Illalla aloin ihmettelemään, miten on mahdollista, ettei aivan loppuun kuluneita jarruja löydetty aiemmassa huollossa. Kävin firman nettisivuilta tarkistamassa ja sielläkin sanottiin, että jarrujen ja levyjen tarkistus kuuluu vuosihuoltoon.

Tässä vaiheessa aloin ärtymään, koska kaikki tietävät, että joskus naisia vedätetään autokorjaamoissa. Jos loppuun kulunutta jarrua ei oltu löydetty niin miten loput vuosihuollosta. Oliko esim. öljyjä vaihdettu ollenkaan? Enhän minä sitä osaa tarkistaa.

Laitoin asiasta jo illalla sähköpostia ja pyysin saada itselleni vanhat, kuluneet jarruosat. Tänään sain viestin, että auto on valmis ja hinnaksi tuli 485€. Olin aika järkyttynyt, että toineen 500€ kuluu "samaan" vuosihuoltoon. Autoa noutaessa kävimme asiakaspalvelijan, tällä kertaa nainen, kanssa erittäin pitkän keskustelun. Tivasin, miksi jarruja ei oltu tarkastettu aiemmassa huollossa vaikka se siihen kuului. Miksi oletettiin, että ääni johtui löystyneestä renkaasta eikä oltu tutkittu muita vaihtoehtoja? Mistä voin tietää, että huolto on tehty kunnolla? Minun mielestäni firma ei ollut hoitanut työtään kunnolla ja odotin, että hekin tulevat hinnassa vastaan. Huollon hinnasta käytiinkin pitkä vääntö ja lopuksi maksoin etuosan jarrupalojen ja -levyjen vaihdosta 400€.

Eli pitkä tarina mutta kysymys kuuluu mitä muut ovat kyseisistö huolloista maksaneet? Onko minua rahastettu liikaa?

8

615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tyypillinen Tammiston ja Koivuhaan korjaamoiden kusetus. Väärin meni. Kokemusta on.

    • Anonyymi

      Ei löystynyt rengas aiheuta vinkunaa rattia kääntäessä, eikä huonot jarrutkaan. Tai no jarrut toki voi vinkua/kitistä/tms. muttei sekään pitäisi sinänsä ratin kääntämiseen liittyä. Huollon ja jarrurempan hinnat näyttäisi sinänsä olevan normitasoa, mutta nuo vinkumisen selitykset jotain ihan ihme juttua, ellei sitten ole kyse jostain väärinkäsityksestä. Ratin kääntämiseen liittyvä vinkuminen voisi paremminkin liittyä ohjaustehostimeen tai sitä pyörittävän hihnan luistamiseen, toki vähän hankala sanoa kuulematta tarkemmin millainen vinkuna on kyseessä.

    • Anonyymi

      Niinno, kyllä lopussa oleva jarrupala/levy olisi kuulunut huomata jo huollossa, kun kerran jarrujen tarkistus siihen kuului. Lieneekö niitä sitten tarkistettu ollenkaan vai kokeiltu vaan että tuntuisi vielä toimivan. Mutta joo, tietenkin kuluneisuus olisi pitänyt myös tarkistaa, ja kertoa että sellainen on tilanne, korjataanko heti vai myöhemmin erillisellä käynnillä.

    • Anonyymi

      "Vuosihuollossa vaihdettiin sovitusti sulat, öljyt, öljynsuodatin ja ilmansuodattimet."

      Aivan sairas hinta moisesta työstä. Kuuluuhan siihen vuosihuoltoon toi muutakin, mutta silti. Kaikesta päätellen nekin ovat jääneet tekemättä. Olikohan jarrupalat jo niin loppu että tuhosivat jarrulevynkin.

      Lasketaas tarvikeliikeestä oman autoon haetut merkkiosat. Sulat 20 €, Bosch, öljyn suodatin 14 € Mann, ilmansuodatin 27 € Mann, öljyt kalliit täysesteri synteettiset 88 €. Tuossakin jää työllekin vielä melkoinen hinta. Öljy on kuitenkin ollut korjaamolla halpaa bulkkitavaraa.

    • Anonyymi

      Tasa-arvoa tarvitaan ja myös maksunaiset saavat osallistua!🤣😂

    • Anonyymi

      Kusetusta 6-0.

    • Anonyymi

      Seurasin kerran Kuopion Toyota huollossa ikkunan läpi miten auto huolletaan. Aikaa oli varattu puolitoista tuntia josta huoltomies oli 20 minuuttia auton luona. Jarruista olin valittanut. Ei tehty mitään. Pitkä oli tarkastus ja toimenpidelista mikä oli ruksittu. En vie autoa enää ko kauppaan ja autot ostan muualta. Asiakasta vedätetään 6-0 huolloissa.

    • Anonyymi

      Käytin auton Allday autopalvelussa öljynvaihdossa. Vein öljyn ja suodattimen mukanani. Hinnaston hinta oli 35€ ja aika 60min. Odotin paikan päällä öljynvaihtoa ja se kesti 40min hinta hiukan pompsahti ilmoitetusta 65€. Kun kysyin hinnan noususta, vastaus sanasta sanaan oli 65vuotiaalle leskirouvalle (=minä)
      "Hinta nouse jos auton pohjassa on paljon ruuveja ja ajan perustella."
      Nyt ei niinkään ole kyse rahasta, vaan ilmoitetusta hinnasta tehdystä työstä ja loppulaskusta, joka oli lähes kaksuinkertainen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1518
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1042
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      792
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      710
    6. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      679
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      676
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe