Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rakkauden Jumalako siis kiduttaa ihmisiä enemmän kuin 10 sekunttia?

Anonyymi

Jos jumala olisi rakkaus, ihmisten kiduttaminen, edes 10 sekuntin ajan, ei olisi osa hänen käytöstään. Ja sitä paitsi kiduttaminen vaatisi sielun joka voi tuntea tunteita.

Ihmisen kaikki aistit ovat kuitenkin hermostosta ja aivojen toiminnasta riippuvainen. Kuten huomaa esim. ikääntyvien ihmisten kohdalla jolla ei tunto- ja muut aistit enään toimi kuten voisi odottaa.

Jos ihmisellä olisi jokin erillinen sielu mikä voisi tuntea jotain, ihmisen tunto- ja muutkin aistit olisivat hermoston ja aivojen toiminnasta riippumattomia.

Sitä paitsi Jaakobin kirjeen 1:3 sanoo että "Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän itse kiusaa ketään."

(Kaikki lainaukset ovat Kirkkoraamatusta)

Ja Saarnaajan 9:5 sanoo että "Elävät tietävät sen, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään." Ja saman luvun 10. jae sanoo:

"Tee voimiesi mukaan se mikä tehtävissä on, sillä tuonelassa, jonne olet matkalla, ei ole tekoja, ei ajatuksia, ei tietoa, ei viisautta."

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä sitten on se "tulinen järvi" joka mainitaan Ilmestyskirjan 20. luvun jakeessa 10 jossa lukee:

      "Saatana, noiden kansojen eksyttäjä, heitetään samaan rikinkatkuiseen, tuliseen järveen kuin peto ja väärä profeetta, ja siellä niitä kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti."

      Vastaus löytyy saman luvun jakeesta 14 jossa sanotaan:

      "Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi."

      Siis "kuolema", "tuonela", peto" ja "väärä profeetta" eivät ole minkäänlaisia henkilöitä vaan symboleja ja tästä syystä niitä ei voi edes kirjaimellisesti kiduttaa. Ja kun kidutus ei ole kirjaimellista niin ei ole myöskään tulinen järvi. Kuten 14. jae sanoo se vertauskuvaa "toista kuolemaa".

      "Toinen kuolema" on kuolema josta ei ole ylösnousemuksen mahdollisuutta. Se on ikuinen tuho.

      Kreikankielinen iankaikkiseksi kidutukseksi käännetty termi (jakeessa 10) on "basanizo". Tämän sanan kreikkalainen sukulaissana basanistēs on Matteuksen 18:34:ssä käännetty vuoden 1938 Kirkkoraamatussa ”vanginvartijaksi”:

      "Ja hänen herransa vihastui ja antoi hänet vanginvartijain käsiin, kunnes hän maksaisi kaiken, minkä oli hänelle velkaa."

      No mitä sitten 10. ja 14. jae tarkoittaa? Sitä että se mitä nämä symbolit vertauskuvaavat tulevat olemaan "ikuisessa vankeudessa". Esimerkiksi että "kuolema", siis Aadamilta peritty kuolema, poistetaan iankaikkisiksi ajoiksi.

      Tämä on sopusoinnussa 1. korinttolaiskirjeen 15.26 kanssa jossa sanotaan

      "Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema."

      Ja Ilmestyskirjan 21:4 kanssa joka myös puhuu ihmisten luonnolisen kuoleman poistosta:

      "ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."

    • Anonyymi

      Jos Saarnaajan 9:10 mukaan tuonelassa ei ole "tekoja, ei ajatuksia, ei tietoa, ei viisautta." niin se tarkoittaa että kuolleet ihmiset ovat tiedottomia.

      Jos kuollut on tiedoton, kuinka sellaista voisi sitten kiduttaa?

    • Anonyymi

      Siksi Jumala antoi Jeesuksen tulla sovittamaan ihmisten synnit, että jokainen Hänen luomansa lapsi pelastuisi. Jumalan pelastuksen ehdot ovat helpot, koska Hänen tahtonsa on kaikkien pelastuminen. Valitettavasti ihmiset valitsevat jostain kumman syystä saatanan tien. He närkästyvät hyvälle Jumalalleen ja syyttävät Häntä , vaikka ovat itse valinneet saatanan herrakseen ja ovat valmiit seuraamaan häntä kadotukseen, tuliseen järveen. Miksi hyvän Jumalamme ikuinen paratiisillinen valtakunta ei kelpaa, jonka Hän tarkoitti kaikille luomilleen lapsilleen, jotka haluavat hyväksyä Jeesuksen Herrauden ja Hänen sovitustyönsä.

    • Anonyymi

      > Jos jumala olisi rakkaus, ihmisten kiduttaminen, edes 10 sekuntin ajan, ei olisi osa hänen käytöstään.

      Millä perusteella Jumala kiduttaisi ketään?

      > Jos ihmisellä olisi jokin erillinen sielu mikä voisi tuntea jotain, ihmisen tunto- ja muutkin aistit olisivat hermoston ja aivojen toiminnasta riippumattomia.

      Ei välttämättä. Hermosto yms. ovat ruumiin toimintoja tässä "Matrixissa", mitkä sielu voi kokea. Mutta voi hyvin olla, että sielu voisi kokea myös ilman ruumista.

    • Anonyymi

      Jeesus ja hänen ristinkuolemansa menee ohi kaikista ihmisistä, ja siitä on tullut vaatimus, että jokaisen ihmisen tulee uskoa Häneen...!

    • Anonyymi

      Sielulla ei ole ruumiin tunteita. Maailmassa aistimme ruumiin kautta ja sielua emme näe kuten emme näe Jumalaakaan. Emme voi päätellä sielusta mitään ruumiimme avulla.

      Jeesus itse pn sanonut: »On myös kirjoitettu: ’Älä kiusaa Herraa, Jumalaasi.’» (Matt. 4:7). Kun raamattu siteerataan, siteerattakoon oikein. Jaakob kirjoittaa kirjeessään 1:13 sanotaan "Älköön kukaan kiusauksiin jouduttuaan ajatelko, että kiusaus tulee Jumalalta. Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän itse kiusaa ketään." Kun jakeen lukee, on ymmärtää, että Jumala on kaikkivaltias, mutta ei paha ja paha tulee ruumiimme kautta.

      Saarnaajan kirjassa 9:5 kirjoitetaan "Elävät tietävät sen, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään. Heillä ei ole enää palkkaa saatavana, ja heidän muistonsa on unohdettu". Se tarkoittaa, että ihmisen ruumiin kuoltua, ihminen ei voi enää tehdä mitään maailmassa. Se tarkoittaa myös, että ihminen ei tiedä mitä on kuoleman jälkeen.

    • Anonyymi

      "Kristityt" panettelevat Jumalaa helvetintuliopillaan.

    • Anonyymi

      Pyhä ja vanhurskas Jumala ei siedä syntiä. Ei olisi oikeudenmukaisuutta, jos syntiset pääsisivät taivaaseen. Siksi hän tuli ihmiseksi ja maksoi syntivelkamme omalla verellään. Niin valtavasti hän ihmistä rakasti. Kukaan ei pelastu omilla teoillaan. Jokainen voi nyt armon ajassa pelastua helposti, uskomalla Jeesuksen veren sovitustyön omalle kohdalleen helvettiin menevänä syntisenä.

      Jos helvettiä ei olisi, Jeesus olisi kuollut turhaan!

      Joka ylenkatsoo Jeesuksen, valitsee helvetin.

    • Anonyymi

      Kirjoitin ilkeälle sukulaiselle näin:

      Näin kostat uskovaisille tutuillesi

      Vanhenet. Kuolema lähestyy sinua vääjäämättömästi. Voimasi heikkenevät. Olet saanut paljon pahaa aikaan, mutta enää et oikein jaksa hillua entisellä tavallasi. On kuitenkin vielä jotain, mitä voit tehdä viimeisenä jäynänä uskovaisille sukulaisillesi ja tuttavillesi, jotka ovat niin ärsyttäneet sinua. Heitä on lohduttanut ajatus siitä, että kuoleman jälkeen heidän ei tarvitse nähdä sinua enää koskaan, paitsi lyhyen hetken viimeisellä tuomiolla, kun sinunkin kaikki tekosi, sanasi ja ajatuksesi paljastetaan koko maailmalle ja saat oikeudenmukaisen tuomiosi. Voit sabotoida heidän kuvitelmansa!

      Miten? Tule uskoon! Kuvittele uskovina kuolleiden ilmettä, kun sinä ilmestyt taivaaseen. Ja olet siellä heidän kiusanaan ikuisesti. He eivät voi enää koskaan päästä sinusta eroon. Olet Jumalan lapsi ja Kristuksen morsian yhdessä heidän kanssaan.

      Eikö voisi vähempää kiinnostaa? Siinä tapauksessa sinun ei tarvitse tehdä mitään. Olet helvettiin menevällä tiellä, kuten kaikki muutkin ilman Jeesusta.

      Haluaisitko tehdä tämän viimeisen kiusan, mutta etkö pysty uskomaan? Ei kukaan pysty, ellei Jumala heitä vedä. Rukoile Jumalalta, että silmäsi avautuisivat. Jeesus on ainut tie ikuiseen elämään. Kukaan ei pelastu omilla töillään. Jokainen voi pelastua teoistaan huolimatta. Jopa sinä.

      • Anonyymi

        Käänteispsykologia voi joskus toimia.


    • Anonyymi

      Luukas 16:19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.
      16:20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita
      16:21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa. >> Jakeen lisätiedot
      16:22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
      16:23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
      16:24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
      16:25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.
      16:26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'
      16:27 Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon
      16:28 - sillä minulla on viisi veljeä - todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan.'
      16:29 Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä.'
      16:30 Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen.'
      16:31 Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös.'"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe