Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kommunisteille reservaatti?

Anonyymi

Kommunismin kannatus on romahtanut vuosikymmenien takaisesta. SKP:n peitelistana aikoinaan toiminut SKDL sai satojatuhansia ääniä ja oli kahdesti suurin eduskuntapuolue. SKP:lla oli enimmillään yli 50000 jäsentä.

Nykyisin SKDL:n seuraaja Vasemmistoliitto ei ohjelmansa mukaan tavoittele sosialismia. SKP:n kannatus on alle 2000 ääntä.

Vaikka kommunistien heikko kannatus on vakaan ja väkivallattoman yhteiskunnan kannalta hieno asia, kommunistien katoaminen yhteiskunnasta uhkaa heikentää yhteiskunnan monimuotoisuutta.

Pitäisikö kommunisteille perustaa suojelualue, oma reservaatti, jossa halukkaat kommunistit saisivat vapaaehtoisesti elää omassa kommuunissaan ja jossa yksityisomistusta ei sallittaisi? Tuotanto aloitettaisiin perustamalla reservaatille oma maatila, joka tuottaisi yhteisonnessa eläville heidän tarvitsemansa ruoan. Ylivertaiseksi kehuttu tuotantotapa varmaan mahdollistaisi myöhemmin omaa teollisuutta ja huippuinnovaatioita?

Reservaattien järjestyksenvalvonta olisi kuitenkin syytä olla Suomen poliisilla. Komuilla on historian perusteella ollut taipumusta puhdistaa "yhteiskuntakelvotonta ainesta" joukostaan, otetaan esimerkiksi suomalaiskommunistien ilmiantamat ja NKVD:n ilmiantoihin pohjautuen teloittamat toverit NL:ssa.

Niin, onhan meillä jo komuille oma reservaatti, Pohjois-Korea. Kyllä, mutta siellä ihmiset eivät ole vapaaehtoisesti. Israelin kibbutsit ovat vapaaehtoispohjalta toimivia kommuuneja.

Tarvitaanko kommunistireservaatteja?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      tarvitaan, että päästään lopuista kommareista pois, noita kommuuneja tehtiin 20-30 luvulla useita ja kaikki tuhoutuivat, että tervemenoa.

      • Anonyymi

        Tarkoitatko Itä-Karjalan suomalaiskommuuneja?


    • Anonyymi

      Siinä putoaa jälleen yksi naurun aihe vähemmäksi jos kommunistit poistuvat keskuudestamme.

    • Anonyymi

      Kommunisteja uhkaa sukupuutto, laji on jo vakavasti vaarantunut. Yhteiskunnan monimuotoisuus edellettää reservaattia.

      • Anonyymi

        Eipä ole väliä vaikka kuolevatkin sukupuuttoon. Jäähän historiaan kuitenkin merkinnät.


    • Anonyymi

      Kommunistikanta on historiallisen alhaalla Suomessa.

    • Anonyymi

      Komulipopulaatio käy koko ajan pienemmäksi, puheet ovat yhtä suuria kuin ennenkin, kansa kun ei usko moista potaskaa.

    • Anonyymi

      Kommunisti-uskonnolla ei ole mitään eroa fanaattisten kristilliskirkollisten suuntausten kanssa, kaikissa vahditaan oikeaoppisuutta ja jotka haluavat jättää ryhmänsä, heille lankeaa yhteisön yhteiset kirot ja tuomiot. Varmasti samoin toimitaan myös kaikissa poliittisissa äärijärjestöissä. Kommunistit kyllä sanovat, ettei heitä voi verrata kristillisiin, mutta samanlainen uskonnonomainen suhtautumien omaan ideologiaan näkyy.

    • Anonyymi

      Sopiva paikka voisi olla Tammisaari, sijaintinsa ja historian vuoksi.

      • Anonyymi

        Tuo oli asiaton kommentti. Mielestäni ihmisille pitäisi luoda pysyvä mahdollisuus käydä kokeilemassa kommunismiuskontonsa harjoittamista lajitovereidensa kanssa. Jos kommuunissa ei viihtyisi, sieltä voisi muuttaa pois. Kommuunissa eläminen sen hyvine ja pahoine puolineen epäilemättä muokkaisi ihmisen aatemaailmaa. On esimerkiksi mahdollista, että kommuuniin muuttaessaan ihminen saattaisi kannattaa voimakkaasti kaiken sosialisointia valtiolle ns. yhteisomistukseen, mutta kommuunista pois muuttaessaan suhtautuisi osaan yksityisomistuksesta huomattavasti suppeammin. En väitä, että välttämättä näin olisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2384
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      60
      2114
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1951
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1682
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1602
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe