Psykiatrinen hoito voi pelastaa rikolliselta elämältä

Anonyymi

Rikollisille, asiansa sotkeneille ihmisille psykiatrinen mielisairaalahoito on oikeasti unelma. No, antakaahan kun kerron sellaiseen haluaville, miten pääsette sinne: soitatte psykiatrian päivystysnumeroon itse ja kerrotte kokemistanne kummallisista harhoista: kaikista skitsofreenisista kokemuksista joita teillä on ollut. Mikäli haluatte varmistua lääkityksestänne ja hoitoon pääsystä, suurentelette mielikuvituksessanne väkisin pyöriviä asioita, joista teistä tuntuu, että sekoatte. Keksikää mahdollisimman paljon erilaisia ja esittäkää epätoivoisena, kuinka ne pilaavat elämänne. Vaatikaa, että tarvitsisitte ehdottomasti lääkityksen itsellenne ja myöntäkää rehellisesti, että muuten pelkäätte tekevänne läheisillenne tai itsellenne jotain. Pyytäkää lääke mieluummin injektiomuotoisena, niin sekoatte paremmin, kun lopetatte sen itsenäisesti jättämällä saapumatta injektion pistoon. Sitten, kun olette saaneet injektiomuotoista piikkiä vähintään viiden kuukauden ajan, ette enää hae sitä, vaan, kun aikaa on kulunut pistämättömästä päivämäärästä tarpeeksi kauan, alatte riehumaan julkisella paikalla ja huudatte maailmanlopun tulevan ja hirviöiden ottavan vallan, jolloin teidät on kuljetettava väkisin mielisairaalaan. Siellä riehutte aina välillä, jolloin teitä ei vain voi päästää pois. Mielisairaalassa saatte mieleistänne ruokaa ja nukutte yönne turvaisasti miellyttävien hoitajien valvoessa puolestanne kevyin mielin.

6

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mites sitten ne muut rikolliset? Henkinen väkivalta on myös rikos ja sen aiheuttamaan huonoon omaantuntoon, niin kannattaako hakee vaikka bentsoja ja alkaa narkkaan lääkärin luvalla laillisia huumeita, googlettakaa vaikka, mitkä kaikki lääkkeet luokitellaan huumausaineiksi, joita saa luvan kanssa ostaa.

    • Anonyymi

      Eläinrääkkäys on myös rikos, mikäs keino siihen auttaisi, ettei ihmiset syyllistyisi enää eläinrääkkäykseen?

    • Anonyymi

      Minusta tuli rikollinen vuosien psykiatrisen hoidon jälkeen.
      Lääkkeillä pysyin sekaisin monet vuodet, ja sekaisuuden takia vaan lisää lääkkeitä.
      Kunnes psykoosissa ollessani syyllistyin väkivaltaiseen tekoon.

      Saa ne asiat sekaisin lääkkeillä ja päihteillä ajan kanssa, vaikkei ne olisikaan jo valmiiksi sekaisin.

      Nämäkin asiat ovat varmasti monen tekijän summa, eivätkä lainkaan yksiselitteisiä.
      Jokainen saa asiansa sekaisin, jos niin haluaa, ja joskus myös haluamattaankin.

      • Anonyymi

        On tosiaan totta, että lääkkeet saavat ihmiset sekaisin. Todetaan ihan, että ne valmistetaan sienistä. Voi olla myös niin, ja usein onkin, että lääkkeet säilyttävät ihmisen pään sekaisin saavia asioita hänen aivoissaan ja esimerkiksi joidenkin lääkkeiden aivoissa olevia reseptoreita estävä ja vaimentava, eli jollain tavalla niitä väkisin kontrolloiva vaikutus, lakatessaan laukaisee aivojen kiihtyneemmän toiminnan ja pienikin määrä harhoja aiheuttavaa ainetta aivoissa saa silloin mielikuvituksen tuottamaan omiaan tai joskus voi tuntua aivojen suunnilleen vääntyvän solmuun.

        On minusta surullista, kuinka paljon ihmiset luottavat lääkkeiden psykiatrilta tuovan paremman elämän. Joissain niistä voi olla koukuttavia vaikutuksia kuten alkoholissa, jolloin pilven läpi on vaikea nähdä lääkitsemättömän tulevaisuuden olevan jonain päivänä vieroitusoireiden loputtua ja olon kohennuttua parempi kuin lääkkeissä rämpimisen.

        Bentsodiatsepiineja sisältävien lääkkeiden väärinkäytön seurauksena psykiatrian potilaalle ei myönnetä oikeutta bentsoja sisältäviin resepteihin enää. Psykiatrille on hyvä kertoa henkilön väärinkäyttävän sellaisia lääkkeitä, mikäli sellaista esiintyy, kuten yliannostuksia, tai muuta sellaista reseptiin tai lääkepakkauksen etikettiin kirjatun ohjeen vastaista käyttöä.

        Itse asiassa, mitä vähemmän rikollisille tarjotaan koukuttavia lääkkeitä, sitä vähemmän sekoilua ihmisten seurassa esiintyy. Myös lääkkeiden lopettamisesta tulee ajankohtaisempaa silloin, kun ne eivät ole riippuvuutta aiheuttavia. Negatiivista ja tunnepuutteista käytöstä muita ihmisiä kohtaan aiheuttavia, usein rikolliseen elämäntapaan taipuville ihmisille käytettyjä lääketyyppejä ei minusta myöskään pitäisi käyttää, sillä ne eivät poista ongelmaa vaan johtavat jonkin aikaa kestävään tunneköyhyyteen.

        Ei se ole totta, että ihminen, joka on kerran mielestään alkoholisti, on ikuisesti alkoholisti. Aivot kehittyvät ja ihminen järkevöityy vuosien kuluessa. Monet lopettavat tupakoinninkin. Ne aiheuttavat syöpää, toinen maksaan ja toinen keuhkoihin, joihin ne synnyttävät myrkkyjä. Se on ihan hyvä juttu, etteivät ne maistu enää. Nykynuorista sellaisia käyttää todella paljon harvempi kuin esimerkiksi 20 vuotta sitten. Nuorten yleiset käsitykset ryhmässä ovat myös muotoutuneet siihen suuntaan, ettei viina maistu hyvältä eikä ole coolia oksentaa krapulaa saati ottoiltana, vaan se koetaan enemmän kartettavana toimintana omalle kohdalle. Ei se ole sattumaa vaan nykytila koko asialle. Mut eiks se ole sitä että päivä paistaa elämän varjoisille reunoille ja pahat pilvet katoavat puf olemattomiin?


    • Anonyymi

      Ihan vain mielenkiinnosta ja uteliaisuudesta kysyn, miksi aloittaja oletat, että kukaan edes haluaa sinne psykiatriseen hoitoon? Ottaen huomioon, että ei siellä mitään asiallista, tai oireiden taustalla olevia mitään syitä ja ongelmia koskaan selvitetä, ja lääkkeet vain tuhoavat lopullisesti sen somaattisenkin terveyden. Hoitajien miellyttävyydestä voi olla monta mieltä, koska me kaikkihan olemme erilaisia niin persooniltamme, käytökseltämme, kuin luonteiltamme. Meitä on ns. moneen junaan. Hyvällä tuurilla löytyy varmasti ihan kivoja ja asiallisikin ihmisiä. Mutta oikein huonolla tuurilla osastolla saattaa olla kaikki melkoisia kusi*äitä. Lääkäreistä olen itse tavannut vain kerran yhden mukavan ja edes vähän kuuntelevan psykiatrin. Mutta loppujen lopuksi ei häntäkään kiinnostanut minun konkreettinen auttaminen. Vika oli tuskin tuolloin täysin kokonaan minussakaan. Mutta alalla yleensä tuijotetaan vain siihen aiemmin annettuun diagnoosiin, jota pidetään kaiken selittävänä ja annettavan hoidon "perussairautena".

      Tekstisi oli aika provosoiva ja leimaava. Olitko edes tosissasi, trolli, vai vihaatko tai inhoatko jotenkin mt-ongelmista kärsiviä?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1615
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1057
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      936
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      868
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      820
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe